Idők jelei

Szükségállapot workshop: felkészülés az áramnélküli életre

Első hallásra úgy tűnhet, mintha egy akciófilm forgatókönyvét olvasnánk, de a helyzet nagyon is valóságos. Egy elektromágneses impulzus sok millió otthont borítana sötétségbe és megbénítaná mindennapi életünket. A veszély valós.

Pontosan ez volt a keddi Cumberland megyei konferencia témája. A konferencia szervezői szerint a Hadsereg Hadászati Főiskoláján most van a legjobb alkalom a felkészülésre.

?Képzeljünk el egy napot autók, áram, számítógépek vagy telefonok nélkül. Képzeljük el, hogy úgy kell élnünk, mintha a XVI. században járnánk,? nyilatkozta Bill Waddell, az esemény szervezője.

Sok ember számára belegondolni is nehéz egy ilyen helyzetbe, a hadsereg, a kormány és a helyi szervezetek képviselői azonban pont az ilyen jellegű katasztrófákra próbálnak felkészülni

?Képzeljük el, hogy egy teljes évig nincs áram. Ez nem szenzációhajhászat, hanem egy nagyon is valóságos veszély. Igenis előfordulhat és a felkészülés nagyon sokoldalú megközelítést igényel,? nyilatkozta Kirk Wilson, Carlisle polgármestere.
[vsw id=”heDokQzwQ5I” source=”youtube” width=”340″ height=”275″ autoplay=”no”]

A workshop célja a közösségek közötti kommunikáció elindítása az elektromágneses impulzusokra való felkészüléssel kapcsolatban. Ilyen elektromágneses impulzusok előfordulhatnak a nap aktivitásának köszönhetően természetes úton, de okozhatja őket egy magaslégköri atomrobbanás vagy egy cyber-támadás.

?A cyber-fegyverek egyre kifinomultabbak és ez az egész ?cyber-téma? egyre inkább a figyelem középpontjába kerül, így egyre komolyabban aggódunk, hogy egy ellenséges ország vagy csoport esetleg ezt az eszközt használja arra, hogy tönkretegye Amerika infrastruktúráját,? mondta Bill Waddell.

A konferencia szervezői szerint a párbeszéd a felkészülés egyik legfontosabb lépése, hozzátéve, hogy mindenkinek saját felelőssége, hogy megteszi-e a szükséges óvintézkedéseket.

?Gondoljunk bele mihez kezdenénk, ha mondjuk egy hónapon keresztül áram nélkül maradnánk. Mit tennénk vagy mire készülnénk fel? Lenne elég ételünk? Képesek lennénk túlélni egy ilyen hosszú időszakot, amíg helyreállnak a dolgok??

Előző posztKövetkező poszt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend