Idők jelei

Biblia vagy diploma? Az egyetem szerint választani kell

Forrás: Christianpost.com

Jennifer Keeton

Egy Augusta állambeli egyetem diákja beperelte az egyetemet miután közölték vele, hogy keresztény hitének megváltoztatása nélkül kizárják az egyetem tanácsadóképző programjából.

?Ilyennek nem szabadna megtörténni, hogy egy egyetemista diákot elbocsátással fenyegessenek, amiért nem hajlandó nyilvánosan megtagadni keresztény hitét, itt viszont pontosan ez történik,? magyarázza David French, az Alliance Defense Fund tanácsadója. ?Ha sarkítva fogalmazunk az egyetem a gondolatok reformját akarja kötelezővé tenni.?

A 24 éves Jennifer Keeton az egyetem tanácsadói mesterképzésére iratkozott be 2009 őszén. Az osztálybeszélgetések során és dolgozatokban többször kifejezésre juttatta keresztény hitét, de a problémák a nemek és a szexualitás terén kifejtett nézeteivel kapcsolatban merültek fel.

Az írásban benyújtott panasz szerint ?a diák kijelentette, hogy véleménye szerint a szexuális magatartás az egyén személyes döntései alapján alakul ki és nem előre elrendelt módon van jelen. Azt is kifejezésre juttatta, hogy minden ember egy konkrét nem tagja, ami nem változik a születés után, ez nem szociális vagy személyes döntés alapján megváltoztatható kérdés. Kifejtette, hogy a homoszexualitás egy ?életmód?, nem pedig ?állapot??.

Májusban Jennifer értesítést kapott, hogy részt vehet egy felzárkóztató programban. Mary Jane Anderson-Wiley, a diákok tanulmányaiért és fegyelmezéséért felelős professzor elmagyarázta, hogy a kar szeretné, hogy Jennifer írásbeli képességei fejlődjenek, illetve, hogy a homoszexuális, leszbikus, biszexuális és nemek közötti viselkedéssel kapcsolatos nézeteit aggasztónak találták.

Később a kar több munkatársa is beszélt a diákkal, elmagyarázva, hogy Jennifer nem felel meg néhány hivatásos elvárásnak. A kar személyre szóló írásbeli felzárkóztató programjában leírta, hogy a diák homoszexuális, leszbikus, biszexuális és nemek közötti viselkedéssel kapcsolatos megnyilatkozásai ellentétben állnak a tanácsadók etikai kódexével.

A felzárkóztató terv szerint Jennifernek kötelezően részt kell vennie a homoszexuális, leszbikus, biszexuális és nemek közötti viselkedéssel szembeni érzékenységet fejlesztő képzésben, hogy jobban tudjon ilyen irányítottságú egyénekkel foglalkozni, illetve tegyen meg mindent, hogy több időt töltsön homoszexuális környezetben, hogy ilyen irányú tanácsadói képességeit fejlessze.

A felzárkóztatási tervben foglalt valamennyi javaslat teljesítésének elmulasztása a tanácsadói továbbképzési programból történő kizárást vonja maga után.

?A Bibliába vetett hitemen nem változtathatok és nem erősíthetem meg az említett viselkedési formák erkölcsi alapjait egy tanácsadói helyzet során,? mondta Jennifer Keeton a kar munkatársainak hozzátéve, hogy ?megértem, hogy a tanácsadás során fontos az ügyfelek céljai szerint eljárni és lehetővé tenni számukra, hogy saját megoldásaik elérésén tevékenykedjenek, és tudom, hogy erre képes vagyok.?

Mikor Jennifer megkérdezte, hogy az ő biblikus erkölcsi nézetei miért teszik megkérdőjelezhetővé tanácsadói képességeit Ms. Anderson-Wiley azt válaszolta, hogy ?a keresztények a lakosság ezen részét bűnösnek tekintik.? Bár Jennifer elmagyarázta, hogy minden ember bűnös, beleértve saját magát is, Ms. Anderson-Wiley kitartott amellett, hogy a diák vagy kitart a Biblia mellett vagy az Amerikai Tanácsadói Szövetség Etikai Kódexét választja. Jennifer Keeton a Bibliát választotta.

?Az ember saját vallási meggyőződésének feladása nem lehet egy állami egyetemi diploma megszerzésének előfeltétele,? nyilatkozta David French az ADF-től. ?Ez a baloldali zéró tolerancia elv túl sok egyetemen van érvényben és ennek véget kell vetni. Jennifer egyetlen ?bűne?, hogy kitartott hite mellett.?

Előző posztKövetkező poszt

7 hozzászólás

 1. ” Ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak? mindezt az Én nevemért teszik veletek, mert nem ismerik Azt, Aki elküldött engem? (János 15:19-21)

 2. Egy ének szövege jutott eszembe:
  “Jámborok útján nincs kényelem;
  Sok azon a göröngy, a tövis.
  Keskeny az, egyenes, meredek.
  Ah de jó hiszen az üdvre visz!

  Mennybe fel! Egyenest! Ó azért küzdeni érdemes!
  Mennybe fel! Egyenest! Ó azért küzdeni érdemes!”

 3. Sokat foglalkoztat mostanában ez a kérdés: Én vajon akkor hinnék, ha mindent el kéne veszítenem Jézusért? Akár a karriert is? Ez a lány sokunk számára lehet példa így az utolsó időkben!

 4. egy karrier kerékbetörés azért nem olyan jó dolog. kívánom neki, h ne menjen át azokon, amiken én, miután a sulinak annyi lett. ( ELTE-TTK)

 5. Nagyon helyes! Teljes mértékben büszke vagyok erre a nőre!
  Tiszteletet érdemel ez a mély meggyőződésből fakadó elkötelezettsége és kiállása.
  Mindig is tudtam, hogy ebben a vesztébe rohanó világban mi keresztények árral szembe úszunk, de ilyen éles konfrontációról első ízben hallok.
  Akivel az Úr van, annak nincs mitől tartani. Jennifernek kerékbe törhetik a karrierjét, de ha feladta volna hitét, sokkal rosszabbul járna!
  Jó látni, hogy vannak még mártírok 🙂
  RESPECT

  1. En is nagyon buszke vagyok Jenniferre,aki igazi krisztusi tanitvany.
   A hivok elragadtatasat mar annyira kozelinek erzem,hogy Jennifer a diplomajaval mar igy sem,ugy sem tudna mit kezdeni.

   Ria

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend