Gazdasági válság

Az amerikai gazdaság összeomlása már folyamatban van

Depression

Időkjelei: Egyre több ember látja segítség nélkül is, hogy valami nincs rendben a világban és válaszokat keresnek. Jézus az utolsó időkről szólva ezt mondta: ?Mikor az emberek elhalnak a félelem miatt és azoknak várása miatt, a mik e föld kerekségére következnek: mert az egek erősségei megrendülnek.? (Lukács 21:26) Ez azonban csupán az okok és válaszok ismeretének hiánya esetében van így. Az alábbihoz hasonló cikkek célja tehát nem a már meglévő aggodalmak erősítése. Épp ellenkezőleg. A miértek és válaszok felé szeretnének mutatni?

Forrás: The Common Sense Show

Susan Duclos ismét interjút készített ?V?-vel a gerilla közgazdásszal, aki szerint a dollár elpusztítása a tervezett ütemezés szerint halad:

?Az amerikai dollár aláásása a tervezett ütemezés szerint halad. Mára több mint 105 ország döntött úgy, hogy többé nem kívánja használni az amerikai fizetőeszközt, csatlakozva Oroszországhoz, Kínához és a többi BRICS országhoz. Bár történtek intézkedések a dollár megsegítésére, ezek célja csupán annyi, hogy életben tartsák a valutát az elkerülhetetlen összeomlás pillanatáig.

?V? elmondta, hogy forrása (egy négy csillagos tábornok) szerint a tervezett események ütemezése nem változott, ami szerint az amerikai dollár ?aláaknázása? 2015-ben, az Egyesült Államok, mint nemzet megszűnése pedig 2017-ben következhet be.?

Félúton a gazdasági Armageddonhoz

Az amerikai gazdaság ?V? állításaitól függetlenül is szemmel láthatóan veszélyben van.

Gondoljunk bele. 35 államban a lakosság jobban jár, ha állami segélyen él, mintha elvállal egy kezdő fizetést biztosító munkát. A kábítószerfüggőkhöz hasonlóan, az amerikai lakosság jelentős hányada reménytelenül a segélyek és a fenntarthatatlan hitelek rabjává vált.

Az Egyesült Államok gazdasági helyzete mikro perspektívából szemlélve is súlyos. Az amerikai statisztikai hivatal szerint több mint 146 millió amerikai számít ?szegénynek? vagy ?kisjövedelműnek?. Hihetetlen, de több mint 100 millió amerikai kap legalább egy típusú állami segélyt és 47,79 millióan vesznek részt az élelmiszerellátási segélyprogramban (ismertebb nevén élelmiszerjegy program). 2008-ben az a szám 32 millió volt.

Mikor jöhet az összeomlás?

Az összeomlás már elindult. Miután 105 ország döntött a dollár, mint tartalékvaluta elhagyása mellett, semmi sem képes visszatartani az elkerülhetetlent. Az amerikai fizetőeszközre a hiperinfláció vár.

weimar-features2

Összegzésképpen

Miért építtetett George W. Bush egy 100.000 hektáros farmot Paraguayban? Mire kell a városi felkelések leverésére specializálódott katonai egység, a NORTHCOM? Miért vannak ENSZ katonai járművek amerikai területen? Miért szervez a FEMA (Amerikai Szövetségi Veszélyhelyzet-kezelési Ügynökség) és a DHS (Amerikai Nemzetvédelmi Minisztérium) 10 katasztrófavédelmi gyakorlatot szeptember 25 és november 13 között? Miért költöznek a FEMA és DHS volt dolgozói védekezésre felkészült, rejtett közösségekbe?

Vajon nincs összefüggés ezen tényezők között? Nagyon úgy tűnik, hogy a mentésre kiadott pénzek, értsd a közpénzek nyilvános elrablása, pontosan arra szolgált, amit a kifejezés is takar. Kimenti a bajbajutott megacégek vezetőit a csőd előtt.

Ehhez vegyük hozzá az Ebola és egyéb járványok, esetleges EMP támadások okozta katasztrófákat és a gazdasági bajok hatása újabb szorzókkal erősödik.

Miután az igazi vagyontól (nemesfémek, föld, ingatlan, stb.) megfosztották a lakosságot, megindulhat a gazdasági égés végső fázisa, amikor a káosz már kézzelfogható lesz az utcákon.

Az interjú itt meghallgatható (angol nyelven)

Időkjelei: A kialakuló káosz után pedig jöhet a rendcsinálás és az előre elkészített, “békét, biztonságot” és jólétet ígérő válaszok…

[collapse title=”A megoldás     ?        ?Az ajtó előtt állok és zörgetek??” collapseid=”UniqueID”]

A világban folyó események egyre ijesztőbbnek és zavarosabbnak tűnhetnek. Növekszik az erőszak, a gonoszság, hiányzik a szeretet és a megértés. Bár a jelen és az előttünk álló évek nehéznek tűnnek, erőt meríthetünk abból, hogy még emberi mértékkel mérve sem tartanak majd sokáig (Jelenések 12:12, 17:10) utána pedig egy minden álmainknál szebb és jobb világ veszi kezdetét.

A végső idők eseményeinek bekövetkezésével Jézus visszatérésének napja is egyre közelebb van, amikor megszabadítja az Övéit: ?Amikor pedig ezek elkezdődnek, egyenesedjetek fel és emeljétek fel a fejeteket; mert elközeledik a megváltásotok [megszabadításotok].? (Lukács Evangéliuma 21:28)

Isten azt ígérte, hogy ?ha Rá támaszkodunk, megőriz teljes békében? (Ézsaiás 26:3) és a nehéz időkben is mellettünk marad.

?Békességet hagyok néktek; az én békességemet adom néktek: nem úgy adom én néktek, a mint a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, se ne féljen!? (János Evengéliuma 14:27)

Ha úgy gondolod, hogy szeretnéd te is érezni ezt a békességet és szeretnéd tudni mi történik a világban és, hogy pontosan hová is tartunk, vagy egyszerűen nem tudod, kinek higgyél, most azonnal megmegtudhatod az igazságot. Egyszerűen mondd el ezt a rövid imát vagy valami hasonlót, saját szavaiddal:

?Jézus, szeretnélek megismerni. Kérlek, gyere a szívembe és add nekem az örök élet ajándékát. Bocsásd meg a hibáimat, bűneimet és segíts, hogy rajtad keresztül megtaláljam az utam és a válaszokat kérdéseimre. Ámen.?

Elmondtam az imát. Most mi van?

[/collapse]

Előző posztKövetkező poszt

117 hozzászólás

  1. Kedves Thea!
    Nincs válasz gomb az írásod alatt ide kényszerülök írni.

    “Kedves Evola!
    Javasolnék valamit számodra. A ?Szentírással? is találkozhatsz és megtapasztalhatod, ugyanis ez maga Jézus. A Teremtő Ige lett testté benne, aki nagyon is kézzelfogható, személyes kapcsolatot szeretne veled létesíteni. Csak kérned kell. Amint ez megtörtént, ez a bizonyos ?Szentírás? számodra és életre kel.”

    Miért gondolod, hogy Ő még nem kérte, vagy más nem kérte?
    Mért gondoljátok, hogy csak azt lehet kiolvasni az írásból amit Ti olvastok ki, vagy amit nektek súg a Szentlélek az az igaz és másnak is azt kéne súgnia?
    Miért gondolkodtok egyen gatya, egyen bugyi, egyen gondolatokban?
    A világ sokrétű, színes, Isten ilyennek alkotta meg. Nincs benne két egyforma.
    És mint az életben vannak ovisok, kisiskolások, felsősök, szakmunkástanulók gimnazisták, egyetemisták stb.
    Miért ne lehetne a tananyag értsd, írás magyarázat is más. Egyénre szabott aszerint, hogy Ő éppen hol tart.
    Ez benne a csodálatos és ez mutatja nagyszerűségét.
    A lényeg számomra hogy közelebb kerülje Istenhez az Atyámhoz, jobban értsem őt, felnőjek hozzá.
    Mert a gyermeke vagyok.
    Ehhez pedig, nekem kell feldolgoznom amit hallok és nekem kell változnom, megértenem, nem pedig a környezetemet megváltoztatni, egyenre szabni.
    Nem kell senkiért aggódni, hogy elkárhozik, vagy élet és halál a kérdése, hogy mit választ..
    Az Atya nem hagyja gyermekeit elveszni és kész!

      1. Jézus megtiltotta a tanítványainak hogy leírják a tanításait.Direkt azért hogy éljék és járják az utat.Nem beszélve a millió torzításokról.Az ilyen világvége írásokról.Egyébként elárulok egy kis titkot Jézus nem váltott meg senkit.Csak megmutatta az utat , ami csak látszólag könnyű,a mi gyengeségünk ,hogy képtelenek vagyunk végig menni rajta.

        1. “Jézus megtiltotta a tanítványainak hogy leírják a tanításait” – ezt meg honnan veszed????
          János evangéliuma esetleg? Péter, Jakab levele?

        2. Kedves EVOLA!

          Ez az oldal nekem kimaradt, pedig látom lenne mihez hozzászólni. Nincs sok időm, de látom rövideket írsz lehet rövideket kérdezni.
          Remélem te nem olyan vagy, mint régebben másik fórumon valaki, aki azt mondta másik Galaxisból küldték ide és éjjelente röpködni szokott.
          Kicsit provokatív leszek, de csak azért, hogy gondolkozz.
          Ezt a kis titkot ki osztotta meg veled és kinek mondhatod el?
          A 10 leprásnak azt mondta Jézus senkinek ne mondják el, hogy meggyógyította őket, úgy látszik így jártak tanítványok is, aztán még is kiderült mindkettő. Szerinted senki nem ment végig azon az úton, vagy csak te vagy rá képtelen?

    1. Kedves Attila,
      Én arról próbálok beszélni, amit személyesen tapasztaltam. Az, hogy történetesen nem én vagyok az egyetlen, aki ezt tapasztalta, számodra furcsa mód azt jelenti, hogy ez biztos nem igaz. Az biztos, hogy minden ember kissé másképp lát dolgokat, hiszen mindannyian máshol állunk, de attól még meg tudjuk állapítani, hogy egy fa, egy oroszlán vagy papírdoboz van előttünk.
      Isten nem lehet egyszerre mindaz, amit a különböző vallások és elméletek mondanak, ugyanis ezek egymásnak teljesen ellentmondanak.
      Valami téged is hajt abban, hogy leírd a gondolataidat, engem pedig arra kérsz, hogy ne tegyem.
      Én úgy gondolom, hogy a döntéseinknek súlya van. Nem aggódom, hanem teszem, ami meggyőződésem szerint helyes.
      Azt pedig ne felejtsd el, hogy 2+2 az óvodában, az általánosban és az egyetemen is 4.

      1. Kedves Thea!

        “Az biztos, hogy minden ember kissé másképp lát dolgokat, hiszen mindannyian máshol állunk, de attól még meg tudjuk állapítani, hogy egy fa, egy oroszlán vagy papírdoboz van előttünk.
        Isten nem lehet egyszerre mindaz, amit a különböző vallások és elméletek mondanak, ugyanis ezek egymásnak teljesen ellentmondanak.”

        Ez csak az emberi logika szerint mond ellent, annak az emberi logikának amit megtanulunk, megtanultál.
        Nem véletlen van hivatalos oktatásnak hívott idomítás, már az ovi is kötelező lesz, hogy mihamarabb megkaphassa azt a gondolkodásmódot az emberke, amin keresztül egy életen át meg lehet vezetni. Így felejti el a kis emberbe költözött lélek azt, hogy honnan jött és ki Ő.

        “Azt pedig ne felejtsd el, hogy 2+2 az óvodában, az általánosban és az egyetemen is 4.”

        A 2+2 -t is csak tanultad, ahogy minden mást, többek közt azt hogy hogyan értelmezd a Bibliát.
        Mindent megtanulunk és idomulunk, miközben elfelejtünk logikusan gondolkodni.
        A világot ezáltal nem megismerjük, hanem olyannak tanuljuk meg látni amilyennek mutatják.
        Mert minden amit itt ismerünk, annak nagy része tanult, megtanított.
        tehát befolyásolva vagyunk, “tükör által homályosan”.
        Lehet ezt másként is nézni: A kettő az amikor valamit félbe vágsz, mondjuk egy almát. Ha azt összeadod az egy lesz. Vagy egy meg egy, az legkevesebb három, a teremtés rendje szerint. Persze ennek a tanult logika szerint nincs értelme. Mert a tanult logika szerint a legnagyobb a végtelen, míg az általam felvetettnek az 1 .

        “Valami téged is hajt abban, hogy leírd a gondolataidat, engem pedig arra kérsz, hogy ne tegyem.”
        Én nem kértelek, hogy ne írd le gondolataidat.

        Írtad:
        ?Kedves Evola!
        Javasolnék valamit számodra. A ?Szentírással? is találkozhatsz és megtapasztalhatod, ugyanis ez maga Jézus. A Teremtő Ige lett testté benne, aki nagyon is kézzelfogható, személyes kapcsolatot szeretne veled létesíteni. Csak kérned kell. Amint ez megtörtént, ez a bizonyos ?Szentírás? számodra és életre kel.?

        És a kérdések még egyszer, amire nem válaszoltál.
        Miért gondolod, hogy Ő még nem kérte, vagy más nem kérte?
        Mért gondoljátok, hogy csak azt lehet kiolvasni az írásból amit Ti olvastok ki, vagy amit nektek súg a Szentlélek az az igaz és másnak is azt kéne súgnia?

        1. Kedves Attila!
          Ugyanazt írtad le, csak hosszabban.
          “Legyen néktek a ti hitetek szerint.”

          Evolával kapcsolatos kérdésedre Evola tudna válaszolni egy egyszerű “igennel” vagy “nemmel”.
          Ha nekem azt mondja valaki, hogy egyszer el kéne mennem megnézni a Budai várat, nem kezdek előadásba arról, hogy honnan tudja, hogy voltam-e már ott, hanem vagy megköszönöm a programajánlatot vagy közlöm, hogy egyetértek, hiszen én is jártam már ott.

          Persze a Bibliában erre is megvan a válasz, ami alapján az “igen” vagy “nem” nélkül is tudni lehet:
          “a gyümölcseikről ismeritek meg őket…”

    2. Kedves BODOR ATTILA!

      “Mért gondoljátok, hogy csak azt lehet kiolvasni az írásból amit Ti olvastok ki, vagy amit nektek súg a Szentlélek az az igaz és másnak is azt kéne súgnia?
      Miért gondolkodtok egyen gatya, egyen bugyi, egyen gondolatokban?
      A világ sokrétű, színes, Isten ilyennek alkotta meg. Nincs benne két egyforma.”

      Csak azért, mert Isten a Bibliát zsinórmértékül adta minden hívőnek, mert az az Isten írott Igéje. Mindenki a szerint ítéltetik meg, ami abban áll! Ezt pedig a Szent Lélek inspirálására írták le Isten emberei. És nem is lehet másképpen értelmezni helyesen, csak a Szent Lélek kijelentése, magyarázata, megvilágosítása által. Ez pedig azután történik, miután valaki megtér, és ezáltal (Szent)szellemben újjászületik. Vagyis, aki Isten családjába beleszületik, az azt a nyelvet beszéli, amelyet Isten is. ( De többnyire ez vonatkozik az emberi családokra is, hogy a tagjai ugyanazt az emberi nyelvet beszélik.)
      Márpedig Isten csak 1 nyelvet beszél, és nem annyifélét, amennyi a gyermekei száma! És ahogyan pl a mértékegységekben is megállapították, hogy mi legyen az etalon ( hogy 1 kg, az az egész világon mindenkinek ugyanannyi legyen), úgy Isten is felállította a maga “mértékegységét”, ami minden valóban újjászületett gyermekének ugyan azt jelenti.
      Továbbá, mint mondtam, maga a Szent Lélek az, aki Isten nyelvén tanít bennünket ( ahogyan egy anya, vagy apa teszi), ezért mindenkinek ugyanazt tanítja. Tehát ezért nem lehet azt mondani, hogy az emberiség színes, és mindenki más, és másképpen is érthetik Isten beszédét, mert nem nekünk kell eldöntenünk, hogy Isten családjában milyen “nyelven” akarunk megtanulni. Ahogyan minden nyelvnek megvannak a maga szabályai, és a megállapodásai, hogy melyik szó, mit jelent, úgy itt is! Az pedig, hogy különböző korú gyermekek vannak egy családban, és a kisebbek nem értenek annyit, mint a nagyobbak, az nem jelent semmit, mert amit viszont megtanul, az ugyanaz, amit már a többiek tudnak.

  2. A teremtő nem valaki vagy valami ,ha itt bárki “látta volna” az igazságot nem valószínű hogy ilyen írások születnének.

      1. Nem,nem láttam .Mivel látni csak valakit,vagy valamit lehet.Tudod ez olyan mint az idő az örökké valóságban egyszerűen nincs semmi értelmi.A lélek nemmás mint a színtiszta tudat , és az akaratában erő van.DE olyan amit csak átélni lehet mivel ez egy állapot.

        1. Kedves Evola!

          Kérlek írjál nekem, szeretnélek megismerni.
          zimoka kukac vipmail.hu

          Előre is köszönöm.

        2. Kedves Attila! Nem tudok mit mondani ,ne add fel, az igazság benned van és körbevesz ,lehet sosem találod meg. Ő akkor is megtalál téged hidd el fogsz még csodát látni.

        3. Kedves EVOLA!

          És a színtiszta tudat, az mi ? Anyag, vagy mi? Erőtér, vagy más esetleg….?

        4. Kedves Ida! Ahány ember annyi út. Nyilván egy állapotot csak átélni lehet, minden más csak fokozza a káoszt.Hogy írnál le egy színt amit sohasem láttál? Ezért zavaró mikor állandóan a szent írásokat idézik.

        5. Kedves Evola!
          Javasolnék valamit számodra. A “Szentírással” is találkozhatsz és megtapasztalhatod, ugyanis ez maga Jézus. A Teremtő Ige lett testté benne, aki nagyon is kézzelfogható, személyes kapcsolatot szeretne veled létesíteni. Csak kérned kell. Amint ez megtörtént, ez a bizonyos “Szentírás” számodra és életre kel.
          Igazad van, hogy ebben az életben sok mindent “tükör által homályosan látunk”, de Isten nem egy személytelen erő, akit időnként elővehetsz, ha éppen kedved tartja. Eljön a nap, amikor mindannyian szemtől szemben fogjuk látni.

        6. Kedves EVOLA!
          Lehet kicsit messzi landolt a kérdésem. Tehát, ha a Teremtő nem Valaki, akkor te senki vagy? Új emberekkel találkozol naponta, előtte ők nem léteztek csak mikor megismered őket? Mitől függ az idő?
          Ha nem érzed az időt, akkor nem történik semmi?
          A földön vannak, akik nem időben élnek, akkor velük nem történik semmi?

        7. Az idő csak egy fogalom! Biztos érezted néha rohan néha áll. A lényeg az idő minősége, ami végül kialszik a tudatban, és ezt megtapasztalhatod .Nincs semmi féle titok vagy csoda.

  3. Kedves Ida!
    “Nincs hiba a genezisben.”
    Igazad van nincs benne hiba. A hiba az értelmezésben van.
    Értelmezd:
    Van egy teremtő aki tökéletes.

    De nem látja a kígyót és nem tudja, hogy a kígyó megkísérti Évát.
    Hogy van ez?

    Ter 3.9
    De az Úristen hívta az embert és így szólt hozzá: ?Hol vagy??

    Nem látta hol van az ember?

    Ter 3.17
    Az embernek ezt mondta: ?Mivel hallgattál az asszony szavára és ettél a fáról, jóllehet megtiltottam, hogy egyél róla, a föld átkozott lesz miattad. Fáradsággal szerzed meg rajta táplálékodat életed minden napján.

    A szerencsétlen föld is átkozott lesz az ember miatt, megérdemli, nem tett semmit.
    Ez aztán az igazságosság.
    Hogy van ez?

    1. Kedves BODOR ATTILA!

      Szerintem neked kellene értelmezned jobban az egészet! Az írásodat “értelmezve”, úgy látom ( bár javíts ki, ha nem így van, mert nem te lennél az első, akinek a sorai között nem tudok olvasni), hogy arra akartad a figyelmemet felhívni, hogy az Ószövetség Istene nem azonos Jézus Atyjával…?!

      1. Kedves Ida!
        Én csak kérdeztem és válaszokat vártam.
        Hogy lehet hogy az Isten nem vette észre a kertben a kígyót és nem vágta ki, hogy a kísértés ne történhessen meg?
        Vagy a kísértés az ember bukása is benne van a tervében?

        Ter 3.9
        De az Úristen hívta az embert és így szólt hozzá: ?Hol vagy??
        Nem látta hol van az ember?

        Ter 3.17
        Az embernek ezt mondta: ?Mivel hallgattál az asszony szavára és ettél a fáról, jóllehet megtiltottam, hogy egyél róla, a föld átkozott lesz miattad. Fáradsággal szerzed meg rajta táplálékodat életed minden napján.

        A szerencsétlen föld is átkozott lesz az ember miatt. Mit vétett a föld?
        Az Isten átkoz?

        Légyszi ne kioktatgassál (“Szerintem neked kellene értelmezned jobban az egészet!”), hanem válaszolj a kérdéseimre.
        Az írásomat sem kell értelmezned csak a kérdésekre válaszolni.
        Előre is köszönöm.

        1. Szervusz Attila, szerintem mar Ida dolgozik a valaszon es valoszinu teljesebb lesz mint az enyem, de azert roviden megprobalom:

          A kigyora az emberi szabad akarat miatt volt szukseg. Ha Isten nem akarja, akkor a fat sem teszi oda az edenkertbe, viszont akkor a szeretete az ember irant egysiku lett volna. Az ember meg lett volna kotozve Isten szereteteben. Azert volt szukseg a kigyora, a kisertesre, hogy az ember sajat akaratabol tudjon donteni Isten melett.
          Olyan ez, mint amikor befogadsz egy kobor kutyat, de nem kotozod meg, mert ha megkotozod nem is szereted igazan, mert ha akarna sem nem tudna elmenni.

          A bukas .. Szerintem igen, Isten valoszinuleg elore tudta, hiszen a terve is azonnal keszen volt a megvaltasra.

          En ugy ertelmezem, hogy Isten bizony latta az embert. Latta, hogy bujkal. Azert hivta, mert kivancsi volt mit valaszol.

          A bukassal beindult egy folyamat, amit nem lehetett visszaforditani. A gonoszsag bekerult a tokeletes teremtesbe. Rossz ertelmezes, hogy Isten atkozta meg a foldet. O csak konstatalt. Igy is van az iras:

          Olyan ez, mint amikor valaki felgyujt egy erdot, es maga is megeg. Az erdesz csak azt tudja mondani, hogy mit tettel? Latod? most tuz martalekava lett minden. Te is megegtel, es mar sosem leszel olyan mint azelott. Szerintem az “atok” szavai merhetetlenul szomoruan jottek elo Isten szajabol.

        2. Szia Zsolt!

          Ezek következtetések, a Te következtetéseid, nincs beleírva a Bibliába, tehát akarom hiszem, akarom nem. Ezeket Te raktad hozzá, így értelmezted, vagy vetted át mástól stb.
          Lk 10.26
          Megkérdezte tőle: ?Mi van megírva a törvényben? Hogyan olvasod??
          Te így olvasod.

          Én megérteni akarom az Írást és nem mások magyarázata alapján gondolkodni és hinni. Tehát keresek.
          Meghallgatok mindenkit, de nem fogadok el mindent.

        3. Kedves BODOR ATTILA!

          Először elmondanám, hogy nem kioktatni akartalak, de nem igazán jött le nekem, hogy mire érted azt, hogy az értelmezéssel van baj. És azt se, hogy azzal mit szerettél volna mondani nekem, hogy “értelmezd”! Ha leírtad volna, hogy válaszokat vársz, akkor megspóroltál volna egy felesleges választ. ( Azt gondoltam, hogy az én értelmezésemmel van bajod, és, hogy azt javaslod, hogy én értelmezzem újra ezeket az igeverseket magamnak. Vagy pedig, hogy esetleg azt akarod írni, amit írtam…!) Azzal meg nem tudok mit kezdeni, hogy ne értelmezzem az írásodat, csak válaszoljak! ( Főleg, ha azt se tudom, hogy egyáltalán kérdeztél….!)

          “Hogy lehet hogy az Isten nem vette észre a kertben a kígyót és nem vágta ki, hogy a kísértés ne történhessen meg?
          Vagy a kísértés az ember bukása is benne van a tervében?”

          Isten mindent tudó, és mindenható. Ebben az esetben is abból kell kiindulnunk, amit a Biblia ír, hogy Isten a szeretet.
          Isten megteremtette az embert, és azt akarta ( ahogyan az angyali teremtéseinél, és a többieknél is volt), hogy az ember szeresse Őt. ( Az első parancs is az, hogy szeresd az Urat, a te Istenedet…! ) De ne kényszerből, nem választhatván mást, hanem saját szabad akaratából. Mivel az ember ismeret nélkül ( nem ismerte se a jó, se a gonosz közötti különbséget) lett teremtve, ezért az Éden kertjébe elhelyezte a két fát, amelyekről tudjuk, hogy melyek azok. De csak az egyik fáról való evést tiltotta meg Isten az embernek. Na most, ha Isten nem akarta volna megpróbálni az ember hűségét, engedelmességét, és nem akart volna neki más választási lehetőséget is adni, mint az Ő szeretése, akkor nem is teszi oda azt a fát. Az ember tartotta is magát a parancshoz, és nem evett a fáról. Viszont azt is tudjuk, hogy az a hit, engedelmesség, és szeretet, amely nincs kísértésnek ( próbának) kitéve, az még nem bizonyított engedelmesség, hit és szeretet. És ekkor jött a képbe a kígyó, aki természetesen a Sátán által lett felbujtva. Hiszen az állatok se ismerték a jó, és gonosz fogalmát, és nem rendelkeztek ők se ezzel a tudással. Illetve ők még most se rendelkeznek ezzel az ismerettel. Tehát a kígyó se tudta volna ilyen szöveggel ellátni őket, hogy “tudja Isten, hogy ha esztek belőle, akkor olyanok lesztek, mint Ő”! Gőze se volt erről, hiszen Édenben az állatok nem a fák gyümölcsét ették, hanem a mezei füvet. Szóval a kígyó felbujtva Sátán által ( aki mondjuk meg az őszintét, csak annyit tehet, amennyit Isten enged neki!) , “elkapta” Évát, és kívánságot ébresztett benne aziránt, hogy “olyan lehet, mint Isten”. ( Mert Éva hűségét, és engedelmességét is meg kellett vizsgálni, és Ádámét is! Külön-külön!) És azért kezdte Évával, mert Ádám csak az asszonyt “látta”, nem érdekelte a “jó és gonosz tudása”, nem érdekelte, hogy “olyan lehet, mint az Isten”, neki Éváig volt “látása”. Ezt onnét tudjuk, hogy Ádám nem a fa gyümölcse, és annak hatásai iránti kívánság miatt evett a gyümölcsből, hanem mert az asszonnyal akart maradni. Tőle nem buktunk volna el a “kígyó” szavára. Ő tudatosan az asszonyért evett a fáról, és ő tudatosan lett engedetlen Isten szava iránt. (Ezért is lett miatta átkozott a föld, és nem Éva miatt.)
          Persze természetesen ezt, Isten már a teremtés előtt is tudta, hogy az ember el fog bukni, ezért is írja a Biblia, hogy Krisztus megváltása, már a teremtés előtt el volt határozva. Viszont, mint írtam, az Isten senkit nem akar a saját imádatára, szeretetére kényszeríteni. ( Noha nekünk könnyebb lett volna, ha ez a dolog nem így történik.)

          “Ter 3.9 De az Úristen hívta az embert és így szólt hozzá: ?Hol vagy??
          Nem látta hol van az ember?”

          Természetesen látta. És és tudta hogy elbuknak, mielőtt az megtörtént volna. Illetve, mint mondtam, ha Krisztus a világ teremtése előtt el volt rendelve, mint Megváltó, akkor az csak azért lehetett, mert még a teremtés megtörténte előtt is tudta már a dolgot. Továbbá azt is megmondta Isten, hogy amely napon arról eszel, meghalsz. És szellemileg meg is halt, hiszen azonnal elszakadt a szelleme Istentől ( már csak ezért is tudta volna Isten, hogy elbuktak, de nem ez volt az elsődleges), és a megszerzett “jó, és gonosz” tudás ( lelkiismeret) miatt, azonnal tudták, és érezték ők is, hogy rosszat tettek ( “hangodat hallva, megfélemlém….”). Viszont az ember miatt kérdezte, hogy hol vagy?! Ugyanis az embernek be kellett vallania az engedetlenségét. (Noha az akkor még nem járt igazán bűnbánattal, hanem csak akkor bánták meg, amikor meg lettek átkozva, és ki lettek téve Édenből. ) Továbbá Istennek is kezelnie kellett a felállott helyzetet. És ekkor csinált nekik Isten bőrruhákat is , amely a bűnért való áldozat is volt egyben(mármint a bőre nélkül), amelyet ekkor ismertetett meg velük, mint engesztelést a bűnért. Hogy így történt, onnét tudjuk, hogy Ábel már tudta, hogy milyen áldozat a kedves Istennek.

          “A szerencsétlen föld is átkozott lesz az ember miatt. Mit vétett a föld?
          Az Isten átkoz?”

          Az embert tette Isten a föld urává. Megáldotta őket, hogy mit, és hogy…! Isten az áldását nem veszi vissza ( ahogyan pl, az áldást Izsák se vehette vissza Jákobtól, hiába csalással jutott az hozzá! Történt, ami történt, aki meg lett áldva, az meglett áldva abban a dologban…! Itt már csak az átok “segít” , ha valamiben nem akarja Isten őket továbbra is, az eredeti, teljes áldásban részesíteni. És mivel a föld ura meg lett átkozva az engedetlenségéért, ezért az alávetett uradalma is átkozott lett miatta. Ahogyan később a zsidóknál is, választhatták vagy Isten áldását, vagy az átkát…! ( Ez utóbbi mindig a bűnhöz kapcsolódik!)
          Megáldom aki igen ( megmarad a parancsolataimba, nem megy idegen istenek után, a jót cselekszi, betartja a törvényt, stb)…, és megátkozom, aki nem…!
          Továbbá az se elhanyagolható, amit azután maga az ember tett/tesz a rábízott földdel…! ( A végén már az élethosszát is le kellett csökkenteni, annyira gonosszá vált…!)

          Szívesen. Ha valami még hiányos az írásomban, kérdezz.

        4. “Isten mindent tudó, és mindenható.”
          “Na most, ha Isten nem akarta volna megpróbálni az ember hűségét, engedelmességét, és nem akart volna neki más választási lehetőséget is adni, mint az Ő szeretése, akkor nem is teszi oda azt a fát. ”

          Ha Isten mindent tudó, akkor minek kell megpróbálni az embert, hisz az eredményt és a teremtményt is ismeri?
          Miért kell vizsgálódni, ha mindent ismerek és tudok?
          Ha tudod a gyereked egy feladatot nem tud elvégezni, el fog bukni, ennek ellenére Te próba alá veted és megbünteted?

          “amikor meg lettek átkozva, és ki lettek téve Édenből.”
          Isten átkozódik?
          János azt írja: Isten a szeretet.
          A szeretet, átkot tud mondani?
          Szerintem nem.

          Neked is azt tudom mondani amit Zsoltnak.
          Ezek következtetések, a Te következtetéseid, nincs beleírva a Bibliába, tehát akarom hiszem, akarom nem. Ezeket Te raktad hozzá, így értelmezted, vagy vetted át mástól stb.
          Te így olvasod a Bibliát.
          Ezt nem tudom elfogadni.
          Köszönöm a fáradozásodat, nekem ilyen Isten nem kell.

        5. Kedves BODOR ATTILA!

          “Ha Isten mindent tudó, akkor minek kell megpróbálni az embert, hisz az eredményt és a teremtményt is ismeri?”

          Igen, de akkor csak egy automatát, egy gépet, egy babát teremtett volna! Ő pedig igazi, szerető embereket akart, akik vagy hűségesek hozzá már Ádámban, vagy a későbbiekben lesznek közöttük olyanok, akik hozzá akarnak tartozni!

          “Ha tudod a gyereked egy feladatot nem tud elvégezni, el fog bukni, ennek ellenére Te próba alá veted és megbünteted?”

          Nem egészen így van! Egy gyerek, ha járni akar tanulni, akkor vagy folyamatosan fogom a kezét ( ezt ajánlotta Isten az embernek egyik választási lehetőségként az Édenben, amit akarata szerint elfogadhatott volna az ember, és amit most is ajánl a Krisztusban az embereknek, akik befogadják Őt), vagy hagyom, hogy elessen párszor, ha nem akarja , hogy fogjam a kezét! Ha magától akar megtanulni járni! Sőt, ha nekem ez nem is tetszik esetleg, de hagyom, hogy ha majd felnő, akár önálló életet is élhessen, nélkülem!
          Ha nem adott volna nekik szabad akaratot, szabadságot, akkor semmit nem is ért volna a szeretetük Számára. Hiszen akkor “felhúzom, és jár, vagy szeret”. Viszont , ha Ádám, és Éva, nem evett volna a fáról, még akkor is ott élnénk Édenben, és az a fa, még mindig ott lenne, hiszen az utódoknak is, mindnek szabad akaratot adott volna Isten arra, hogy akár nemet is mondhasson a Vele való kapcsolatra!
          Továbbá, azáltal, hogy az ember elbukott, és lelkiismerete lett, még nem jelenti azt, hogy nem tudja magától választani a jót, a jó dolgok cselekvését! Ahogyan Káinnak is mondta Isten! Továbbá, azért Isten azt is közölte, hogy a fa gyümölcsének evése, az engedetlenség a parancsának, az halált fog rá hozni.

          ?amikor meg lettek átkozva, és ki lettek téve Édenből.?
          Isten átkozódik?”

          Igen. Gondolom olvastad, mert azt mondod, hogy amit én írok, az nincs benne a Bibliában. ( Megjegyzem, semmit nem írok, ami nincs benne a Bibliában…!)

          “János azt írja: Isten a szeretet. A szeretet, átkot tud mondani? Szerintem nem.”

          A szeretet átkot tud mondani. Nem azért mondja Jézus, hogy áldjátok, és ne átkozzátok…! Ha nem tudna átkot mondani, nem lenne ez odaírva. Továbbá Jézusról is fel van írva: Mát. 25,41 Akkor szól majd az ő bal keze felől állókhoz is: Távozzatok tőlem, ti átkozottak, az örök tűzre, a mely az ördögöknek és az ő angyalainak készíttetett.
          1 Kor. 16,22 Ha valaki nem szereti az Úr Jézus Krisztust, legyen átkozott! Maran atha.

          “Neked is azt tudom mondani amit Zsoltnak.
          Ezek következtetések, a Te következtetéseid, nincs beleírva a Bibliába, tehát akarom hiszem, akarom nem. Ezeket Te raktad hozzá, így értelmezted, …”

          Ezek mind a Bibliában vannak! De valóban, ha akarod, hiszed, ha akarod nem. És, ha már így állunk hozzá, akkor a te kérdéseid nem következtetésekből fakadnak-e?
          Pl: Ter 3.9 De az Úristen hívta az embert és így szólt hozzá: ?Hol vagy??
          Nem látta hol van az ember?

          Mármint mit kérdezel? Miből következtetted azt, hogy nem látta Isten az embert? Csak nem abból, hogy értelmeztél egy kérdést…?!

          Mondjuk az én, a mi ” következtetéseimet/seinket” a Biblia támasztja alá. Mert ha minden szót , vagy mondatot, a többitől különálló egységként veszünk, akkor abból csak szavak , vagy mondatok halmaza lesz, nem pedig összefüggő, értelmes írás, üzenet, vagy stb.

          “Te így olvasod a Bibliát. Ezt nem tudom elfogadni. Köszönöm a fáradozásodat, nekem ilyen Isten nem kell.”

          Nem kell elfogadnod, se a magyarázatomat, se Istent! Ezért rakta Isten azt a fát oda Édenbe, hogy , ha akarod, ezt is megtehesd! Mert neki csak olyanok kellenek, akik igazságban, és szellemben imádják…! És önként!

          Ahogyan írtam már, a fa még mindig ott állna, és te magad is eldönthetnéd még most is, hogy eszel arról, vagy sem!
          Ahogyan most itt áll az élet fája ( az Úr Jézus Krisztus), és ha akarsz, szakítasz róla, ha nem akarsz nem!

          Viszont, ha Jézust vallod, a Biblia Jézusát, akkor Őt csak az Atya kijelentése által ismerheted!
          Mát. 16,16 Simon Péter pedig felelvén, monda: Te vagy a Krisztus, az élő Istennek Fia. És felelvén Jézus, monda néki: Boldog vagy Simon, Jónának fia, mert nem test és vér jelentette ezt meg néked, hanem az én mennyei Atyám.

          Ahogyan az Atyát is, csak a Fiú jelentheti ki neked:
          Mát. 11,27 Mindent nékem adott át az én Atyám, és senki sem ismeri a Fiút, csak az Atya; az Atyát sem ismeri senki, csak a Fiú, és a kinek a Fiú akarja megjelenteni.

          Persze, lehet válogatni is, hogy ez kell, ez meg nem. De kérdés, hogy életet, vagy halált akarsz?!

    2. Attila,
      A Bibliát már ezelött kétszáz évvel kivesézte szatirikusan Leo Taxil , A Szórakoztató bibliájában A Nap teremtése négy nappal a világosság teremtése után következett! . Nincs anomália a teremtésben ,ugye , 😀 Megszámlálhatatlanul sokszor kapja ellendmondásban istent és a teremtést.Nem akartam előhozakodni ezzel,de látom megtetted te.
      Viccet félretéve ,ha létezik egy felsőbbrendű Erő ,az nagy valószinűséggel semmiben sem hasonlit a bibliában ábrázolt istenképre,az Univerzumról pedig biztosra tudjuk,hogy 13,5 milliárd évvnél idősebb, Az saját amatörtávcsövemmel hárommillió fényévnyire levő galaxisokat vagyok képes megfigyelni ,.ez azt jelenti,hogy holtbiztos ,hogy a világegyetem minimum 3 millió éves,ha már feltételezzük,hogy a Hubble űrteleszkop a Sátán kezében van és az információt manipulálja a belátható világegyetemről:D A biblia azt állitja ,hogy az UNiverzum hatezer éves ,ez azt kellene jelentse ,hogy a Földtől hatezer fényévnél távolabbi égitesetket lehetetlen lenne megfigyelnünk, csak sötét űrt láthatnánk.A távcső olyan,mint egy időutazó gép is egyben amint a kozmosz egy egy távoli pontjára irányitod . A világegyetem galaxisait nem olyannak látod mint amilyenek,hanem amilyenek ezelött voltak .Ez a fény terjedéis sebessége miatt van,amig elér hozzánk egy távoli csillagból. A kétmillió fényévnyire levő Androméda galaxist nem olyannak látod amilyen most,hanem olyannak,amilyen ezelött kétmillió évvel volt,csak a fénye mostanra ért hozzánk,hogy megfigyelhesd.Ha felnézel a Napra ,azt sem olyannak látod ,amilyen ebben a pillanatban (relativitás elmélet) ,hanem olyan ,amilyen nyolc percel ezelött volt,mert ennyi idő szűkséges ,hogy a fénye hozzánk érjen.Ha egyik percről a másikra hirtelen felrobbanna, azt már nem látnánk,,a világ nyolc perce már nem létezne mielött az esemény információja elérhetne hozzánk.
      Megcáfoltam a hatezer éves teremtést ,házilag.
      Isteni szereti a tudományt,nemde ?!
      😀

      1. Kedves Sztrugackij!

        Azért én nem önteném ki a fürdővízzel a gyermeket is.
        Hiszem és tapasztalom, hogy nem a bibliában van a hiba, hanem az értelmezésben.

        1. És melyik keresztény szekta,felekezet ,irányat ,közösség értelmezi helyesen?
          A paleoasztronautika hivei is a saját világképük szerint értelmezik a bibliát,itt földönkiváűiek teremtettek az embert rabszolgának,Jézus is földönkivűli volt,aki felszabaditóként tevékenykedett az emberek sóraiban.

        2. Már sokszor leírtuk, hogy Istent keresd, ne azt próbáld kitalálni, hogy kinek milyen mértékben van igaza. Az igazságot akard!
          “Aki keres talál, és a zörgetőnek megnyittatik.” Te egyelőre falalkat építesz magad köré, nehogy bármi eljusson a szívedig.

        3. Kedves Sztrugackij!

          Ez mind rendben van.
          De tudod kivagy és miért vagy itt?

        4. “Kedves Sztrugackij!
          Ez mind rendben van.
          De tudod kivagy és miért vagy itt?”

          Én tudom. Ő a szépséges herceg, akinek valamikor, sok sok millió évvel ezelőtt az egyik felmenője egy közönséges béka volt 😀

          https://www.youtube.com/watch?v=euXCYLTuWYU Oops! Asszem összetévesztettem a meséket. Na mindegy, így is tanulságos lehet.

        5. Én sem szőttem különösebb célokat a leendő gyermekeimnek,csak megnemzettem öket,gondolom ez velem és mindenkivel így történik 😀 Ezt nevezzük fajfenntartásnak,ősi ösztönös biologiai reakciónak ,Hitler is eféleképpen jelent jelent meg a világon és Teréz anya is. Ne feledd ,a magyar őseid neked sem voltak keresztények ,ez egy belénknevelt idegen vallás.
          A körülmények határozzák meg és adnak célt az életednek .Ha Texasba születsz nagy valószinűséggel keresztény leszel,aki lőfegyverrel bárkit lelőhet ,aki a birtokára téved engedélye nélkül.Hiszel a gazdasági és lelki örökkévalóságban és a tulajdonjogod és birtokod megvédése az egyedűli célod 🙂
          Ha palesztinnak szűletsz és az etnikai konfliktust nem birod tovább idegileg,feleskűszöl a szent dzsihádra és feláldozod magad .A jutalom ezért a mennyország ahol 77 szűz csaj várja ,lesi minden óhajodat.A kis perverzeknek nem is elég 7.
          Ha Tibetbe születsz ,vagy a Gangesz partjára megint más célok vezérelnek és más más dolgokban látod az életed értelmét. A zenész a művében látja, a tudós a sikeres feltalálásban,stb ..

          Hogy miért vagyok itt?
          Mert nem vetélés lett abból az embrióból amiből kifejlődtem hanem sikeres szülés.

          Kérdés.
          A lélek mikor költözik az emberbe? Csak azért kérdem ,mert három éves korunkig teljesen azonos értelmi és érzelmi szinten vagyunk a csimpánzokkal és a delfinekkel 😀

        6. Tudod én is ezt tanultam az iskolában.
          De valahogy nem stimmelt, hogy az állatvilág csúcsterméke lennék.
          Nem stimmelt a tudomány tanítása sem, mert nem minden úgy történt életemben ahogy azt a tudomány magyarázza.
          Aztán ott belül mindig egyedül voltam. Elkülönülve én és a mindenség.
          És volt egy pillanat, amikor megismertem Jézust, onnantól fordult az életem.
          Azóta kérdezek és válaszokat kapok.
          Fogják a kezem és vezetnek, tanítanak, megmagyaráznak.
          És nem vagyok egyedül.
          Igaza van Thea-nak : ?Aki keres talál, és a zörgetőnek megnyittatik.?
          Csak szerényen kopogj, ne rúgd be az ajtót.
          Mert, ugye Te sem szereted ha rád rúgják az ajtódat?

        7. Kedves Sztrugackij!
          Erre válaszolok neked, mert itt annyira mostohán kezelnek, pedig te csak lázadsz Teremtőd ellen, ami természetes mindannyian ezt csináljuk különböző mértékben.
          Most figyelj! A lelked fogantatásod pillanatában költözött beléd. Az igaz, hogy a kisgyermek és a csimpánz sem tudja kicsoda. Egyik sem érzi az időt. A fizikai testet hasonlóan építi fel a Teremtő nem pazarol feleslegesen.
          Innentől viszont szakadék van. A csimpánz felnő, de nem változik semmi, mert egy kezdetleges lelket kapott és nem fejlődik ki a személyisége. Nem tudja felfogni Isten létét, nem fejlődik ki a személyisége nem lesz éntudata. Továbbra sem időben él, nem kutatja a holnapot, de nem is lázad a Teremtője ellen.
          A gyermek hihetetlen tanulásvággyal születik, kifejlődik a személyisége fel tudja fogni Isten létét. Annyira bonyolódik a helyzet , hogy az áteredő bűn miatt érzi az időt. Csak a bűnbe esett ember érzi az időt. Ádám és Éva először idő nélkül éltek.
          Azért felesleges találgatni mennyi idős a földünk, hisz az idő csak a bűnbeesés után számít.
          Az Úr nem az időben teremtette a világot. A megújult világban újra nem lehet érezni az időt. Szerintem ennyi most elég.

      2. Szervusz Sztrugackij,

        nem latok ellentmodast. Isten maga a vilagossag. Nem kell a Nap ahhoz, hogy vilagossag legyen. A Nap ahhoz kelett, hogy elvalassza a nappalt az ejszakatol.

        Ami pegig a fenyevtavolsagokat illeti, ott sincs ellentmondas. Hiszen, ha teremtes egyszerre jott letre, akkor az teljesen lett letrehozva, a feny utjaval egyutt.

        Mindenki ott es azt keres, amit el akar hinni. Pedig nem art mindket oldal erveit es ellenerveit megnezni, mielott az ember dontest hoz. Foleg ilyen fontos dolgokban.

        1. Zsolt, ezek szerint Isten nem örrökké való ,,mert kezdetben sötégség vala..stb,, mert ha Isten volt maga a világosság , nem lehetett soha sötétség,amiért fényt kellet volna árasztani 2. kinek,minek parancsolta meg ,hogy legyen világosság,ha ö már eleve világitott .? 😀 😀
          Mivel fogalmad sincs a csillagászatról .így meg sem probálok válaszolni a második ” érvedre ”.

        2. Sztrugackij, tudtad, hogy a hivatásos csillagászok között nagyon sok olyan hívő van, akik nemcsak Istenben, hanem a Bibliában leírt teremtéstörténetben is hisz?
          Ha egyetemi körökben ateista vitapartnert keresel, inkább a filozófia tanszéket célozd meg. 😀

    3. Üzenem Neked kedves Attila: az elején, a Paradicsomkertben az emberpár tökéletesen boldog volt, örök élete volt, és a tökéletes állapot leírására a Biblia így fogalmaz: ruhátlanul sem szégyellték magukat mert nem volt miért! Adódott egy probléma, egyetlen fa gyümölcsével – egyetlen tiltással – szó szerint: “… a kert közepén lévő fa gyümölcséből ne együnk, ahhoz ne nyúljunk azt azért parancsolta meg nekünk Isten, hogy meg ne találjunk halni.” Teremtés Könyve 3.3.
      Mire a kígyó: “dehogyis haltok meg” (addig sem haltak meg hiszen éppen ez a fa jelentette “a halált”vagyis a bűnt: ellentmondást Isten jóságának) …
      NE HIGGYETEK az Istennek! ez a lényeg.
      Csak EGYET, egyetlenegyet “kért” pontosabban, ajánlott, javasolt, figyelmeztetett azt is az érdekünkben hogy meg ne haljunk mégsem HITTÉK el hogy JÓT akar: az következett, “büntetésként” amit előre megmondott az Isten és az ez után adott a parancsolatok – az Ószövetségben – is mind olyanok, amelyek NEKÜNK JÓK ha aszerint élünk.
      Igazságosság? Nem az történt, amit előbb mondott, ahogy a figyelmeztetés szólt? Állandóan “át akarják írni” a történetet olyanra, hogy Isten nem igazságos … elképesztő… És akkor jöjjön az igazság! A félrelépést tegyük jóvá! Ám visszalépni, “visszacsinálni” nem lehet! Ezért ki tette, tehette jóvá amit az ember elrontott?
      “Íme jönnek napok – mondja az Úr – amikor új szövetséget kötök Izrael házával és Júda házával. Nem olyan szövetséget, amilyet atyáikkal kötöttem azon a napon, amikor megfogtam kezüket, hogy kihozzam őket Egyiptom földjéről: azt a szövetséget ők bontották fel, pedig én voltam az Uruk – mondja az Úr. Jeremiás 31.31.
      Milyen csodák által vezette népét az Isten! manna hullott az égből, minden nap, majd panaszkodtak: mindig csak manna, semmi hús? Akkor fürjek potyogtak az égből … és mégis, megint, és mindig, ez a “modell”: az ember elrontja, az Isten rendbe hozza (a Bírák könyvében olvashatod hogy a sok jót elfelejtették, Őt elfelejtették: mindig, törvényszerűen, majd, amikor kétségbeejtő helyzet volt, “az Úrhoz kiáltottak”).
      Ez után, “az idő teljességében” elküldte Fiát hogy pici embergyerekként szülessen meg.
      “Az igazi világosság mely megvilágosít minden embert, a világba jött. A világban volt, a világ őáltala lett , de a világ nem ismerte föl őt. Tulajdonába jött, de övéi nem fogadták be.” János evangélium 1.9-10.
      Mi CÉLBÓL jött emberként az Isten közénk? Nemcsak azért, hogy utat mutasson, bár azt mondta: “Én vagyok az út, az igazság és az élet” hanem, hogy jóvátegye a bűneinket, amelyet mi “már” nem tudunk megtenni, mert visszaút nincs.
      Ő Maga, AZ ISTEN szenvedte el a legszörnyűbb módon bűneinkért a büntetést! Ez a kereszt-áldozat lényege: mi sértettük ŐT ÉS Ő TESZI JÓVÁ!
      És egyetlenegyet kér: azt, hogy HIDD EL, bűneid meg vannak bocsátva ez által.
      A Paradicsomkertben NEM HITT az ember az Istennek, NEM HITTE hogy JÓ: az ember bűnét ez után Isten Maga teszi jóvá Isten Fia ember-voltában elszenvedett halálában (ám feltámadt): kell-e nekünk ennél több? Adhat-e ennél nagyobb szabadságot=újra örök életet BÁRMI és BÁRKI Ő rajta kívül ?!
      Ne félj, csak higgy! Csak fogadd el az ajándékot … https://www.youtube.com/watch?v=W2D0g4Kizto Micsoda szabadságot kaptunk Őáltala ! Olyan csodálatos, hogy örökkévalóságon át nem lehet betelni https://www.youtube.com/watch?v=Btv7x0QBEa8

  4. KEDVES THEA!
    Jo lenne ha a kommenteket idorendi sorrendbe lehetne rakni mert bagyon zavaro hogy nagy katyvasz van kozottuk idorendben.
    jo lenne egy olyan funkcio ahol be lehetne allitani hogy a legutolso komment legalul legyen, vagy forditva. Koszi

    1. Kedves Krisz!
      Az első szintű hozzászólások időrendben jelennek meg, a legújabb mindig legfelül. Az első szintű hozzászólásokra a válasz gombbal, tehát válaszként írt hozzászólások viszont az adott hozzászólás alá kerülnek, szintén időrendben, a legújabb mindig legalul.
      Teljesen időrendben akkor lennének, ha kikapcsolnám a válasz funkciót. Elsőre lehet, hogy zavaros, de ha egy kicsit tanulmányozod, akkor szerintem előbb-utóbb kirajzolódik a logika. 🙂

  5. Kedves Ida
    Hogyan értsük ezt a Sztrugackíjnak szánt mondatodat:
    “Nehéz eset vagy,mint /majd/minden férfi.”Talán valahol a Bibliában meg van írva,hogy a majd-minden férfival szemben majd minden nő könnyebb eset?

    1. Kedves LEGKISEBB ATYAFI!

      Nem, a Bibliában nincs megírva az. (Biztos lehetsz benne, hogy idéztem volna azt az Igét! 🙂 ) Ott nem.
      Ez csak saját megjegyzés. Amit annyit jelent, hogy (tisztelet a kivételnek) , a férfiak annyira tudják “kötni az ebet” a karóhoz, és egy témát 60X körbejárni, egyik mondatukkal a másikat cáfolva, azután újra, és újra ugyanaz,körbe, és körbe, a végtelenségig….!
      És csak mondják, ….csak mondják…!

      1. Kedves Ida
        Értem.Ezek szerint azok az agyalágyult férfiak,akik többségükben csak hosszadalmas és fölösleges alaposkodással, részletességekbe menő kérdezősködésekkel,önellentmondásokkal terhelt csak mondott,csak mondott gagyarászásaikkal rabolják szegény gyors felfogású nőtestvéreik drága idejét,nos ők mind valóban “nehéz esetek”Bezzeg a nők!Még hála,hogy ők általában mind rögtön átlátnak a szitán,sosem tévednek,és csak még véletlenül sem szószátyárok soha.
        ” …ezer közül egy igaz embert találtam,de asszonyt nem találtam azok között.”
        Prédikátor könyve 7.28.
        “A tanítást azonban az asszonynak nem engedem meg,sem azt,hogy a férfin uralkodjék,hanem legyen csendben.Mert Ádám teremtetett először,Éva csak azután,és nem Ádámot vezette tévútra a kísértő,hanem az asszonyt,és ő esett bűnbe”
        1.Tim.2.12.-14.

        1. Nocsak.
          Soha nem gondoltam volna ,hogy az Isten diszkriminációs politikát folytat.Ez kiábránditó,még egy rossz pont.
          Elitéli a buzikat,de élteti a hímsovinizmust.

        2. Nos,kedves Ida,hogy érzed magad ,mint másodosztályú lény a Teremtés kronikájában ?
          😀

        3. SZTRUGACKIJ

          “Nos,kedves Ida,hogy érzed magad ,mint másodosztályú lény a Teremtés kronikájában ? :D”

          Nagyon nehezen, de feldolgoztam kedves SZTRUGACKIJ! Amikor igent mondunk Istennek, akkor elkezdődik a “hitnek harca”. És a “hitnek harcába”, amit mindenkinek végig kell harcolni, aki célba akar érni, olyan dolgok is beletartoznak, amiket nagyon nehéz “bevenni”. Viszont Isten a “főnök”, és Ő hozta a szabályokat, amiket vagy elfogadunk, vagy nem. Az utóbbi esetben megint csak kinn találjuk magunkat a “prérin”. ( De hát, olyan ez, mintha lakókat fogadnál a házadba. Te döntöd el, hogy mik a szabályok, mert tied a ház! Aki nem fogadja el a te szabályaidat, annak menni kell….!)
          Márpedig Isten házában ez a szabály.
          Mert Isten dicsősége a férfi , és stb..( amit gondolom, ha olvastad a tapasztalataimról szóló írást ( amely azért nem teljes, mert gondolhatsz itt az Iszlámban, vagy akármelyik vallásban, és nem vallásban is, a nők helyzetére, vagy a régi, jó magyar közmondásra ( amelyet gyakoroltak is, illetve most se ment még feledésbe…), hogy “az asszony verve jó…”, stb…), amelyet itt LEGKISEBB ATYAFI-nak írtam, akkor nem csodálkozol rajta, hogy nem volt túl könnyű “megharcolni” magamban )!
          De be kell látnunk, hogy, ha Isten nem átkozta volna meg a nőket ( 1 Móz. 3,16
          Az asszonynak monda:… és epekedel a te férjed után, ő pedig uralkodik te rajtad.), akkor most nem beszélgetnénk itt a környezetszennyezésről, és a többi dologról, mert már régen kihalt volna az emberiség, ha csak olyan férfiakhoz mentek volna hozzá a nők, akik …! ( De, mint látod, még így is be kellett vezetni, a “kecskéért asszonyt”….!) 🙁

        4. Kedves LEGKISEBB ATYAFI!

          Nem igazán erre gondoltam! Én az élet mindennapi dolgaira értettem ezeket főképpen! És úgy látom, hogy SZTRUGACKIJ meg is értette azt, amit mondtam. Mert addig teljesen korrekt, ha valaki addig kérdezősködik, amíg mindent nem ért pontosan, amit a másik mond neki. Sőt, igencsak csak tiszteletre méltó, és maximálisan díjazható, hogy ha( akár férfi, akár nő) alapos, és körültekintő egy-egy dologban. ( Én a magam részéről elvárhatónak mondom!) A probléma csak az szokott lenni, hogy a teremtés koronája általában nem szokta azt meghallgatni, meghallani, elolvasni, értelmezni, vagy emlékezni arra, amit mondanak neki ( tisztelet a kivételnek). Hanem csak úgy “nagyjából”, és vagy újra és újra felteszi ugyanazokat a kérdéseket ( amelyekre a választ továbbra se hallja meg, vagy olvassa el figyelmesen), és ezért a válaszok után is újra, és újra felteszi azokat ( ez a jobbik eset), vagy elkezd személyeskedni, vagy “beszél bele a világba”, úgy, hogy köze se nincsen ahhoz, amit mondanak neki. ( De, még ez is a jobbik eset, mert az is előfordul, hogy csak kérdez, azután mondja a magáét, anélkül, hogy érdekelné a válasz. És még az is, hogy miután 60X elmondta újra, és újra ugyanazt, és a választ is ennyiszer megkapta, a 61. válasznál ( amely ugyanaz, mint az első volt) rácsodálkozik, és megkérdezi, hogy “és miért nem ezt mondtad eddig…”?! ( Persze az Istent szeretőknek minden a javukat szolgálja…! Ha mást nem is ér el vele, akkor legalább az állkapcsát használja…)
          De, mint említettem, én főképp a mindennapi életre gondoltam a megjegyzésemmel. ( Ugyanis itt , bármikor megszakíthatják a társalgást a ” szegény gyors felfogású nőtestvéreik”, és ha nem akarnak, nem válaszolnak. Akkor probléma sincsen azzal, hogy a “drága idejét” rabolják! 🙂 )

          ?Bezzeg a nők! Még hála,hogy ők általában mind rögtön átlátnak a szitán,sosem tévednek,és csak még véletlenül sem szószátyárok soha.”

          Ha ezt nekem címezted, akkor szerintem mond csak nekem! ( Nincs belőle megsértődés, vagy “harag”, nem vagyok pitiáner!) Egyébként meg, tapasztalataim szerint a nők többsége ( nem mind persze) jobban odafigyel a másikra ( akár férfi, akár nő “beszél”), ezért általában jobban “le is veszik” a mondanivalót. És, ha tévedés van, vagy félreértés, akkor azt is hamarabb belátják, meglátják. A “szószátyárságról” pedig csak annyit, hogy ugyan nem mindenki az, de lehet, hogy valójában még segíti is azokat az embereket abban ( akár férfi, akár nő az illető) , hogy jobban megértsék őket. Mert jobban körülírják azt, amit mondani akarnak. Amíg a férfiak többsége még elvárja azt is, hogy a gondolataikat is kitaláljuk. ( Persze azért egymás között nagyon tudnak beszélni…!)

          ? ?ezer közül egy igaz embert találtam,de asszonyt nem találtam azok között.?
          Prédikátor könyve 7.28.”

          Luk. 1,5 .. vala egy Zakariás nevű pap…; az ő felesége…, és annak neve Erzsébet.
          És mind a ketten igazak valának az Isten előtt, kik az Úrnak minden parancsolataiban és rendeléseiben feddhetetlenül jártak.

          ?A tanítást azonban az asszonynak nem engedem meg,sem azt,hogy a férfin uralkodjék,hanem legyen csendben….”

          És te hol voltál, és a többi férfi testvér ( itt a “csak” olvasókra is gondolok)?! Miért nem ti válaszoltatok/tok a kérdésekre?! Tettetek bizonyságot a bennetek lévő reménységről, azontúl, hogy értelmes, igei alapú válaszokat is adtatok volna a felmerülő kérdésekre?! ( És, most nem csak SZTRUGACKIJ kérdéseire gondolok!)

          Ezék. 13,5 Nem hágtatok fel a törésekhez, nem falaztatok falat Izráel háza körül, hogy megállhassatok a harczban az Úrnak napján.

          (Vagy csak vasárnap a gyülekezetekben, vagy otthon “a 4 fal között” vagytok az Úr “bátor harcosai”?! Róm. 14,7 Mert közülünk senki sem él önmagának, és senki sem hal önmagának: Mert ha élünk, az Úrnak élünk; ha meghalunk, az Úrnak halunk meg. Azért akár éljünk, akár haljunk, az Úréi vagyunk.)

        5. Ida,ha te azt híszed,hogy nekem értelmezési nehézségeim vannak,nagyon tévedsz,csupán a tőled (bibliából ) kapott válaszok meg sem kőzelitik az álltalános ésszerűség határát – egy fanatkikus ,zsarnok istenkép áll elöttem össze,amint belelapozok az Ószovetségbe és a paranóid szabályait és probatáteleit veszem szemügyre.
          Csak egy pszichopata képes ,hogy odarakja a szeretett alárendeltjét ,hogy válasszon kőzte vagy a saját fia között (vágja le ,mint egy juhat a szeretet bizonyitásaként ) Ilyen kegyetlen hűségprobatételt csak a szamurájok alkalmaztak a tulajdonukban lévő parasztok felett.
          A Biblia abszolut végletes filozofiát használ- aki nincs mellettem,ellenem van.Hogy értsd-Aki velem van üdvözül,aki nincs velem az elkárhoztat. 😀 A tájcsú szerint ez a sötét oldal kodexe. Ha nem hallottál volna még a Jing- Jangról éppen ideje megismerkednek ezzel ,mert -mint mondtam-vannak sok más bölcs és erkölcsős népek is a keresztény világon kivül .
          Az igazságót csak azok után láthatjuk meg,ha az összes rendelkezésünkre álló információt átvizsgáljuk,nemcsak egyett a sok közűl ,és máris pálcát törünk a dolog felett 😀
          A keresztény kultura és társadalom tudása a középkor végéig nudli volt a közel és távolkeleti,ősamerikai kulturák mellett, -számtan,csillagászat,orvostudomány,-pontosan azért ,mert a biblia tiltotta a természet megértését és kutatását mert kész válaszokkal állt elő-tertmészetesen tévesen

        6. Kedves SZTRUGACKIJ!

          Nem gondoltam , hogy értelmezési gondjaid vannak. Viszont lásd be kérlek te is, hogy én csak a kérdéseidre, vagy az állításaidra tudok válaszolni. Még akkor is csak ezt tehetem, ha sejtem, hogy mi az, ami valójában zavar téged. De úgy gondolom, hogy eddig se kaptál tőlem elnagyolt válaszokat. Igyekeztem korrekt lenni abban.

          “…csupán a tőled (bibliából ) kapott válaszok meg sem kőzelitik az álltalános ésszerűség határát ? egy fanatkikus ,zsarnok istenkép áll elöttem össze,amint belelapozok az Ószovetségbe és a paranóid szabályait és probatáteleit veszem szemügyre.”

          A válaszaim minősítésével kapcsolatosan, kérlek pontosíts, mert nem értem, mire gondolsz. A “fanatikus zsarnok kép”-ről pedig annyit, hogy mi nem ismerjük azokat a mindennapi erőszakos bűnöket, kegyetlenségeket, amelyeket az akkori emberek is, nap-mint-nap elkövettek, egymás, és a teremtés más alanyaival szemben. Mi csak annyit látunk az írásból, hogy Isten ezt, és ezt tette, ezt, meg azt irtotta ki…! Stb. Pedig mindig leírja, hogy azoknak a népeknek beteltek a bűnei…!
          Vagyis igencsak keveset tudunk az okoról, noha az okozatot ismerjük.

          De, te is fel vagy most háborodva azon, hogy mennyire hedonista még az átlagember is, és mennyire pusztítja a természetet . Egymást, és az állatokat kínozzák, és stb! És, most azokat az időket éljük, amiről a Biblia azt írja, hogy “olyan lesz, mint Nóé idejében”. Nóé idejében, az emberek már annyira gonoszak volta, hogy Isten nem tudta tovább eltűrni azt. ( 1 Móz. 6,5 És látá az Úr, hogy megsokasult az ember gonoszsága a földön, és hogy szíve gondolatának minden alkotása szüntelen csak gonosz.) Na, most gondold meg! Ha te szereted a természetet, akkor Isten mennyivel inkább szereti a saját teremtését! És csak azt látja, hogy csak kegyetlenül pusztítják egymást, az állatokat, a növényeket . Mindenféle vegyi, és biológiai fegyvereket gyártanak, hogy egymást öljék, meg amit éppen érnek. Különböző technikákat találnak ki arra, hogy egymást minél hatékonyabban kiirtsák…! Nincs előttük semmi szent. …Stb. Semmi emberség nincs már az emberben.
          Ugyanakkor Isten azt is mondja, hogy nem akarja a bűnös halálát, csak azt, hogy megtérjen, és ezentúl a jót cselekedje. A népeket is csak akkor irtotta ki, amikor azok több száz, vagy ezer évig gyűjtötték a fekete pontokat a bűnlajstromukon. Küldött hozzájuk is prófétákat rendszeresen, vagy támasztott közöttük olyat, akiken keresztül megtérésre, megjobbulásra szólította fel őket , de Ninivén kívül többről nem olvashatunk, hogy azok közül a népek közül mások is megtértek volna…! Az embereknek pedig éppen azért engedi, hogy évtizedeket éljenek, hogy hátha egyszer megbánják azt, amit gonoszul cselekedtek. ( Nem, mintha nem tudná, hogy a többség nem fogja azt tenni, de az ítéletnél senki nem mondhatja majd, hogy ” de hát, nem adtál nekem időt arra….”!

          Csak pár példa, hogy szemléletesebb legyen:
          Pl: páréve itt nálunk, találtak 4 megnyúzott kiskutyát a szemeteskonténerbe dobva! Mint kiderült, még élve nyúzták meg őket, mert úgy könnyebben lejön a bőrük….!
          Ne mond nekem, hogy neked nem az az első gondolatod, hogy ha elkapják az ezt tevő valakit, hogy “na gyere öcsém, nézzük meg, hogy a te bőröd is jobban lejön-e,ha élve nyúzunk meg…”?!
          Vagy: a kínaiak szeretik a macskahúst. De akkor jó porhanyós, és élvezetes a húsuk (szerintük), ha előtte élve a forróvízbe dobják őket, mert akkor a stresszhormonok felszaporodnak a húsukban……! (Ha csak 100 millió kínai eszik macskát egy héten, akkor is gondold meg, hogy hány szerencsétlen állat visítása, szenvedése, kiáltása megy fel Isten elé….!? A kutyákat is ezért kínozzák, mielőtt levágják őket, mert a húsuk úgy ízletesebb….! stb, stb, stb! És nem csak a kínaiak vannak a világon…!)
          Vagy: volt itt valamelyik kórházban, hogy egy 9 hónapos kislány megerőszakolt egy ápoló….! ( De lehetne vég nélkül írni ilyeneket, meg még ilyenebbeket is…! Na ilyesmikre gondolj, azokkal a népekkel kapcsolatban is! Azért Istennél is betelik a pohár egyszer…! )
          Vagy: anno, voltak olyan vallások, amelyek csecsemőáldozatokat mutattak be Moloknak. Élve a vörös izzásig hevített bálvány kezébe rakták a csecsemőket a szülők…!
          Gondolom, mint egészséges ember, azt mondanád, hogy “magadat apám (anyukám), magadat áldozd fel…!

          “Csak egy pszichopata képes ,hogy odarakja a szeretett alárendeltjét ,hogy válasszon kőzte vagy a saját fia között …”

          Hát nem is volt könnyű próbatétel, az biztos. Persze az más kérdés, hogy Isten tudta, hogy mi az Ő gondolata, és terve ezzel kapcsolatosan…! Persze ettől Ábrahámnak még nem volt könnyebb, de megharcolta Ő is a saját hitharcát!

          “A Biblia abszolut végletes filozofiát használ- aki nincs mellettem,ellenem van.Hogy értsd-Aki velem van üdvözül,aki nincs velem az elkárhoztat. ”

          Nem! Igazából arról van szó, hogy aki nem ismerte Istent, vagy nem ismerte Jézust ( ami azért bőven előfordult/dúl , és a jót cselekszi lelkiismerete szerint, az nem kárhozik el. (Ezt már írtam, hogy mely igeversek bizonyítják ezt, és azt is , hogy Krisztus áldozata hogyan fog rá kiterjesztődni.) Továbbá arra is ígéret van a Bibliában, hogy az a bűnös, aki megbánja a bűneit, és azután a jót cselekszi, az is bűnbocsánatot kap. ( Itt megint megemlítem, hogy aki hallotta az evangéliumot (és valóban felfogta, és megértette azt ( meghívást kapott a Krisztussal való személyes kapcsolatra, és a Benne való életre…, stb) , és visszautasította Isten kegyelmét , amit a Krisztusban adott, arra ez nem vonatkozik már!)

          “Az igazságót csak azok után láthatjuk meg,ha az összes rendelkezésünkre álló információt átvizsgáljuk,nemcsak egyett a sok közűl ,és máris pálcát törünk a dolog felett :D”

          Kedves SZTRUGACKIJ, az a baj, hogy ezek szerint, még mindig nem tudtuk neked úgy elmagyarázni a dolgot, hogy megértsd! Mi ismerjük az igazságot, nekünk személyes kapcsolatunk van Vele. Nekünk ( az embereknek) nem magunktól kell kitalálnunk, hogy a sok közül melyik vallás az igazi, mert ezt maga Isten jelenti ki (mutatja meg) nekünk. Ha az ember már ismeri az igazságot, akkor nem nyomoz még mindig utána. Mert tudja, hogy ha ez az igazság, akkor az a másik nem lehet igazság…! Lehet, hogy azokat is áttanulmányozza azért, hogy ha esetleg olyan helyzetbe kerül, hogy olyan vallású országba megy, és olyan vallású illetőknek tesz bizonyságot a Jézus Krisztusról, akik X vallásban nőttek fel, akkor tudja, hogy miről van szó. De ezt soha nem azért teszi, mert még mindig az igazságot keresi.

          “A keresztény kultura és társadalom tudása a középkor végéig nudli volt…. azért ,mert a biblia tiltotta a természet megértését és kutatását mert kész válaszokkal állt elő-tertmészetesen tévesen”

          A Biblia soha nem tiltotta a tudományokat, csak a “vallás”, az akkori “fenevad”, amely a saját hatalmát féltette! A Biblia az okkult praktikákat tiltotta, illetve tiltja. Azokat, amelyekkel a Sátán rendelkezik.
          ( És, hogy tudd! A Bibliát, a Szentírást, ez a hatalom be is tiltotta, és nem is ismerték ( és még most se ismeri a többség) azok a vallásos emberek ( és többnyire a “papok” se), akiknek azt mondták, hogy ők a Biblia alapján állnak!
          Gondold meg, hogy azok, akik papnak tanulnak, még csak nem is kell, hogy a Bibliát ismerjék! ( Bár, erről nem tudok biztosat, de lehet, hogy már olvashatják! Viszont nemrégiben olvastam egy ” róm kat véleménykutatást”, ahol az egyik sok pontot kapott ajánlat az volt, hogy a “köznépnek” újra tiltsák be annak olvasását, és értelmezését…!)

        7. Kedves Ida
          Azt állítani:”majd minden FÉRFI nehéz eset” egyoldalú és általánosító,ami ráadásul szerintem eléggé ítélkezően,fölényesen,szeretetlenül hangzik, legyen szó akár a hétköznapi élet dolgairól,akár lelkiekről.
          A nők is,és minden ember nehéz eset,ki ezért,ki azért.
          Az alázat pl. ott kezdődik szerintem,hogyha a beszélgető társam valamit nem képes meghallani abból amiről beszélek neki,akkor átgondolom,mit mondhattam kevéssé érthetően,netán miben tévedek esetleg,hogy ennyire képtelen fogni az adást.
          Semmi esetre sem vonok le arra a nemi,faji egyéb csoportra nézve általánosító következtetéseket, amelyhez a hallgatóm tartozik.
          Mivel életem eddigi 47 éve alatt csak korlátozott számban volt szerencsém nőket megismerni,ezért soha nem fogom azt mondani:majd minden nő ilyen,vagy olyan.Nem tudhatom,mivel nem ismerem valamennyit,ráadásul eddigi tapasztalataimba is becsúszhatott félreértés,tévedés.
          Tehát becsületesen,és elfogulatlan,személy válogatás nélküli szeretettel legfeljebb annyit mondhatok,nekem eddig ilyen,meg ilyen tapasztalataim voltak a nőkkel,de szeretném,ha tévednék.Azért mert eddig nem hívő,és hívő körökben is,jobbára csak felszínes, anyagias, kapzsi, pletykálkodó,gyerekesen önző és hiú,a férfiakkal szemben beteges bizonyítási kényszerben szenvedő, dicsőségvágyó,érzéketlen,gőgös stb.nőkkel találkoztam,nem gondolom,hogy majd minden nő ilyen.Ezek ellenére is Isten csodálatos teremtéseinek tartom őket,tele meggyalázott, elnémított szépséggel és ajándékkal,amikért csak csak csodálni tudom Isten Teremtői szeretetét és bölcsességét.
          Amit idéztél Keresztelő János édesanyjával, Erzsébettel kapcsolatban az nem cáfolja sem Salamon tapasztalatát,sem az enyémet,a férfiak és a nők közötti arányokról,mivel nem is állítottam olyat,hogy ne lennének igaz,Istenfélő asszonyok.
          Hogy viszont mennyien lehetnek.az már egy másik kérdés.
          Azt,hogy:Bezzeg a nők!Nem személy szerint neked szántam,általában mondtam,kissé élcelődve az egyoldalú látásmódoddal,nem rajtad.
          Az,hogy a nők bizonyos értelemben együtt/és beleérzők tudnak lenni,az sajnos tapasztalatom szerint egyáltalán nem jelenti azt,hogy élnek is,illetve,hogy jól élnek ezzel az adottságukkal.
          Elsősorban ezért idéztem a 1.Tim.2.12.-14.-et is,nem a tanítással összefüggésben.Ez az inkább érzelmi beállítottság a nők részéről,a férfiak inkább gyakorlatias gondolkozásmódjával szemben az,ami néhány más dolog mellett, a Sátán számára valamelyest,bizonyos vonatkozásban nagyobb támadási felületet nyújthat,mint ami számára egyébként egy férfi esetében adódik.
          Az,hogy sok férfi elvárja,találják ki a gondolatát,szintén az előbbiekhez hasonló általánosítás.
          Persze,vannak ilyen férfiak is.
          Meg egy csomó olyan is,aki már meg se mer szólalni az “okos és öntudatos” nők miatt,legfeljebb ennyit:
          “Igen DRÁGÁM!!”
          Arról meg,hogy jó dolog-e a szószátyárság, vagy nem, bizonyságot tesznek-e a férfiak,mindig amikor csak
          kell,vagy nem.
          Nyilván vannak esetek,amikor valami csak hosszabb beszéddel világítható meg,de általánosságban a Szentírás szerint inkább a tömör,súlyos,tartalmas, lényegre törő,kevés beszédre kell inkább igyekeznünk, mint a Lélek fegyelme nélküli,üres szószaporításra.
          Sok beszédben elmaradhatatlan a vétek, a Péld.könyve szerint,a tökéletes ember uralma alatt tartja a száját,ahogy Jakab levele mondja stb.
          Sok hívő férfi pedig bizonyos vitákhoz nem azért nem szól hozzá,vagy esetleges álkérdésekre nem azért nem válaszol,mert rest,vagy gyáva,hanem mert értelmetlennek,helytelennek,rombolónak és haszontalannak látja,éppen a Szentírás útmutatásai miatt.
          Nem szórjuk a gyöngyeinket disznók elé,ahogy erre az ÚrJézus is figyelmeztet,vagy idézhetném Pált is:
          “A szentségtörő,üres fecsegők elől pedig térj ki,mert egyre messzebb mennek az istentelenségben,és szavuk úgy terjed,mint a rákos fekély.”
          2.Tim.2.16.-17.
          Például Sztrugackíjt végeláthatatlanul győzködni eléggé meddő,hiábavaló vállalkozásnak látom. Szerintem ő nem az igazságot,hanem a vitát keresi és élvezi,az értelmesebb kérdéseit néhány tömör és szellemes válasszal elrendezni,ahogy azt Thea is tette néhány alkalommal hasznosabb,építőbb,mint vele parttalan teológiai csatározásokat,szinte vég nélkül folytatni.
          A Szentírás,azon belül is a Példabeszédek könyve /”…adjad fiam a te szívedet nékem,és a te szemeid az én útaimat megőrizzék…/különösen gyönyörűen mondja el,Isten megismeréséhez nem elegendő az értelmünket megnyitni Őelőtte,ahhoz inkább a SZÍV megnyílására van szükség,az meg egyedül a
          SzentLéleknek lehetséges.
          Lásd a Thiatirai bíbor árus asszony esetét filippiben,a folyó parton,Pállal.
          Ap.Csel.16.14.

        8. Kedves LEGKISEBB ATYAFI!

          Igazad van! “Visszaszívtam”! És bocsánatot kérek mindenkitől!

          Isten áldjon!

        9. Kedves Ida
          Köszönöm,hogy igazi alázatról tettél tanúbizonyságot.
          Egy korábbi eszmecserénk témájával,a SzentLélek keresztséggel kapcsolatban utána néztem néhány dolognak.Erről egy kicsit bővebb bejegyzést szeretnék tenni a fórumban,ha van időd,kérlek nézd át.
          Amennyiben válaszolni szeretnél majd rá,szívesen elolvasom,de további vitát ez ügyben csak akkor szeretnék folytatni,ha az válaszod alapján egyértelműen építőnek és hasznosnak fog látszani számomra is.
          Minden jót neked,Isten áldjon.

      2. Kedves Ida, ez csak azokra vonatkozik akik kettősségben élik az életüket, de ez vonatkozik egyaránt férfiakra és nőkre is. Viszont aki az igazság útján próbál járni, az nem keveredhet ellentmondásba önmagával 😉

        1. Kedves TONNO!

          Természetesen igazad van, de mondjuk meg őszintén, hogy abból a teljesen odaszánt életből, olyanból, ami valóban mindennap megtagadja önmagát, és követi Krisztust, azért sajnos kevés van. ( Mind férfiak, mind nők között!)
          Én a megjegyzésemmel úgy általában a férfiakra gondoltam, és ebbe a világiakat is beleértettem. És azt is hozzátettem, hogy tisztelet a kivételnek…! De a világosság gyermekei között is vannak olyanok ( férfiak és nők egyaránt) , akik még nem tudták a büszkeségüket levetni, és ezért “kötik az ebet, a karóhoz”, csak ne kelljen nekik belátniuk, hogy valamiben ők tévednek. De én abban nem is látok “eget verő” problémát ( ha nem is helyeslem, és nem találom örvendetesnek), ha az illetők egyébként valóban az Úréi, hiszen nagyon nem könnyű dolog ezen tulajdonságunkat a teljes halálba adni. De, ha az Úréi, akkor előbb-utóbb ezt is megharcolják majd. ( Igazából persze nem gondoltam, hogy ekkora botrány lesz majd ebből a megjegyzésemből, mert ezt én csak olyan “barátkozósan” tettem SZTRUGACKIJnak, amiért itt akar bennünket hagyni, mert nem fogunk “kaszát, és kapát” a környezetvédelem érdekében….! És, persze nem gondoltam azt se, hogy a nők meg a hibátlan “szuper lények”. Csak rugalmasabbak a férfiaknál! …Hogy mást ne mondjak… 🙂 )

        2. Ez off: “férfi és nő hogyan értené meg egymást? Hisz mind a kettő mást akar. A férfi a nőt, a nő a férfit.” (Karinthy)

        3. Kedves Fiuk Lányok!

          Ha nem Jézusra függesztitek tekinteteteket, így jártok és vak vezet világtalant.
          Lesz belőle gödör és zutty.

          Mt 19.4
          Így felelt: ?Nem olvastátok, hogy a Teremtő kezdetben férfinak és nőnek teremtette őket,
          Mt 19.5
          és azt mondta: Ezért a férfi elhagyja apját, anyját, a feleségéhez ragaszkodik, és egy test lesz a kettő?
          Mt 19.6
          Most már többé nem két test, hanem csak egy. Amit tehát Isten egybekötött, azt ember ne válassza szét.?

          Tehát: “Nem két test hanem egy.”
          Tehát amíg egyedül van a férfi és a nő addig fél és csak félségben gondolkodik és félinformációkba kapaszkodik.
          Ne féljetek! Legyetek egészségesek és gondolkozzatok egészben.

        4. Bodor Attila,
          Akkor már meg is fejtettük miért 43 év a gay-ek élet átlagkora.

  6. Kedves Thea!

    Itt van egy :IDA
    A hozzászólás jóváhagyásra várakozik.
    2014/10/14 – 09:43

    Ez látszik mindenkinek, vagy sem? Ha nem, beraknád kérlek! Köszönöm!

    1. Kedves Ida
      nekem egyszer felvillant egy rövid időre, majd megjelent a lapon. Thea nem lehet mindig itt, írta, hogy egyes szavakra jelez a gép …

  7. Ida!

    Ezt neked szeretném válaszolni, de a te hozzászólásodnál nincs ott a “válasz” opció. Remélem azért megtalálod… 🙂

    Egészen le vagyok nyűgözve, mert szinte nincs olyan állítás, amire te azonnal meg ne találnád a Biblia éppen odaillő passzusát. Nem semmi! Én is olvasgatom a Bibliát, de az nem lehet olyan magától értetődő, hogy te ilyen könnyen rátalálsz a szükséges sorokra. A szerzők is nagy körültekintésről adnak tanúbizonyságot, hogy mindenre és mindennek az ellentétére is adnak útmutatást. Persze az is igaz, hogy volt két és félezer évük az alaposságra. Szabad megkérdeznem, hogy te ezt a teológiai tudást hivatásból is gyakorlod, vagy csak mint hívő?

    1. Kedves Szofi!

      “…de az nem lehet olyan magától értetődő, hogy te ilyen könnyen rátalálsz a szükséges sorokra.”
      De, igazából így működik:
      ?Ján. 14,26 Ama vígasztaló pedig, a Szent Lélek, a kit az én nevemben küld az Atya, az mindenre megtanít majd titeket, és eszetekbe juttatja mindazokat, a miket mondottam néktek.
      Persze, számomra is Isten Igéje a szellemi eledel: ?5 Móz. 8,3 …hogy tudtodra adja néked, hogy az ember nem csak kenyérrel él, hanem mind azzal él az ember, a mi az Úrnak szájából származik.
      ?Mát. 4,4 Ő pedig felelvén, monda: Meg van írva: Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden ígével, a mely Istennek szájából származik. (Más fordításban: Mt 4,4 Ám ő ezt felelte: ?írva van: Ne egyedül kenyérrel éljen az ember, hanem mindazzal a beszéddel, amely Isten szájából kijön.?)
      Mert ez minden újjászületett keresztény kiváltsága:
      Mát. 13,11 Ő pedig felelvén, monda nékik: Mert néktek megadatott, hogy érthessétek a mennyek országának titkait, ..
      Ján. 6,45 Meg van írva a prófétáknál: És mindnyájan Istentől tanítottak lesznek. …Jn 8,47 Aki az Istentől származik, megérti az Isten beszédét; …

      “A szerzők is nagy körültekintésről adnak tanúbizonyságot, hogy mindenre és mindennek az ellentétére is adnak útmutatást. Persze az is igaz, hogy volt két és félezer évük az alaposságra.”
      Nekik se volt annyi idejük rá, és nem csak azért mert az emberi élet nem tart addig… Akik írták is a Szent Lélekre hallgattak (2Pt 1,20 Mindenekelőtt tudnotok kell, hogy az Írás egyetlen próféciája sem ered önkényes magyarázatból, mert sohasem ember akaratából származott a prófécia, hanem a Szentlélektől indíttatva szólaltak meg az Istentől küldött emberek. és: 2Pét 1,20 Mindenekfelett annak felismerése által, hogy az írásnak egyetlen próféciája sem oldható meg a magunk magyarázatával,
      mert sohasem ember akaratából származott a prófétai szó, hanem a Szentlélektől indíttatva szóltak az Isten szent emberei.
      ), és akik olvassák is csak Őrá kell, hogy hallgassanak, ha megakarják érteni Isten beszédét.

      ” Szabad megkérdeznem, hogy te ezt a teológiai tudást hivatásból is gyakorlod, vagy csak mint hívő?”

      Ha itt valamilyen “egyházi rangra, vagy szolgálatra” gondoltál, akkor természetesen nem. Viszont minden keresztény hivatása Isten igazságainak, akaratának, Krisztusban adott kegyelmének a megértése, megismerése ( És, ha lehetséges, akkor minden egyébnek is, amit csak lehetséges tudni, érteni. Amit a Szent Lélek csak fel akar tárni előttünk.) . . És amely a Szent Lélek kijelentésében ( megvilágosításában) , a Szentírás alapján történik. Eféz. 3,18 A szeretetben meggyökerezvén és alapot vevén, hogy megérthessétek minden szentekkel egybe, mi a szélessége és hosszúsága és mélysége és magassága az Isten jóvoltának,

      Persze, írhattam volna azt is, hogy “nem”, és “igen”, de szerettem volna rámutatni, hogy nincs miért “elájulnunk” a másik ismeretétől, mert senki nem magának köszönheti azt. (1 Kor. 4,7 Mert kicsoda különböztet meg téged? Mid van ugyanis, a mit nem kaptál volna? Ha pedig úgy kaptad, mit dicsekedel, mintha nem kaptad volna?) Az persze feltétlenül szükséges, hogy olvassuk az Igét, és szellemileg táplálkozzunk vele ! ( Ha nem így van, akkor nincs a Szent Léleknek mit az eszünkbe juttatnia…! (Persze olyan helyeken, országokban, ahol nincs elérhetően a Biblia, ott anélkül is tanít, de ha lehetőségünk van arra, hogy olvassuk azt, és nem tesszük, akkor Ő se fogja nekünk elmondani!)

      1. Csatlakozom Ida írásához megerősítve azt és a “királyi papság, szent nemzet” kifejezést idézném emlékezetbe. 1Pt 2,9
        ?Ti pedig választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet, megtartásra való nép vagytok, hogy hirdessétek Annak hatalmas dolgait, a ki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívott el titeket;?
        Találtam egy kitűnő írást, dobom a linket (ez tárhely spórolás is 🙂 ) http://alfa-omega.hu/index.php/tanulmanyok/157-kiralyi-papsag Megéri végigolvasni.
        KÜLÖN egy szakaszt kopiztam:
        “Mára a Hívők tábora végfelhasználói társadalommá vált, Isten üzenetével mit sem foglalkoznak… Meg kell érteni Testvérek, hogy az Örökkévaló veszi a fáradságot, és üzent nekünk, és ma is üzenne nekünk… az új üzenetek akkor fognak fokozottabban érkezni, ha a régebbi üzenetek megfelelő tiszteletet kapnak! A Hívők pedig nem figyelnek az Úr üzeneteire, hanem megteremtették az új piacot, és megteremtették a kívánság szerint való prófétaságot, és az erre felépülő prófétálás szupermarketjét.”

  8. Ida ,amiket mi élveztünk az a saját erőforrásainkból volt ,és nagyon hosszú ideig fenntartható ,mert egy házad lehetett csak ,egy kocsid,és nem villogott mindenhol reklámcégér millió Kilowatot zabálva óránként. Nem hoztunk paradicsomot Spanyolországból és milliárd egyéb dolgot a nagyvilágból üzletelés céljából rettenetesen sok benzint és dizelolajat elporlasztva tök feleslegesen ,mert itthon termesztettünk és állitottunk elő mindent. Éppen ezért mindekinek volt becsületes és emberséges munkahelye ,A TÁRSADALOM SOKKAL BECSÜLETESEBB ,SEGITŐKÉSZEBB ÉS EMPÁTIÁSABB VOLT EMIATT EGYMÁSSAL SZEMBEN,mert nem kellet versenyezniük egymás között ,egymásra taposva ,hogy életben maradjon.. Tiz éve már csakis az ökologiai lábnyom izgat.A kommunizmus azért jó ,mert képes jegyrendszert bevezetni ,ami jelentősen visszaszoritja a fogyasztást,szennyezést és jól megregulázza ezt a konzumidióta társadalmat.
    Az emberekre nem hat a józan szó,tehát nem marad más alternativa – lesz egy harmadik tótális atomháború az erőforrások miatt,vagy a kommunista rendszer visszaállitása ,ami seperc alatt beszabályoz mindent.Akinek nemtetszik,megy a Gulágra ,az amerikájner a fema átnevelő táborokba.

    1. A erőforrásokért , gazdasági háború mehet , csak mert a atom háborún tudtommal mindenki csak
      veszhet . A gulágról , munkatáborokról ne beszélj sok jó ember temetője is .
      Már a végső harc , folyik és tudtommal ezért változások várhatók váratlan irányokból is .
      Ha Jézus leírta a helyzetet , mondjuk 2000 éve , látta a helyzetet nem csinált csapdákat a uraknak
      úgy gondolod talán . Isten soha nem siet , megvár és mielőtt befejezed terved lecsap rád , mivel
      megteheti , ez a szabad akarat törvénye .
      Hagyd a versenyt , ha egyenlőtlen , akkor csalásnak mondják , mert előre lefutottak is lehet tekinteni .

      1. T33, Irak megszállása szerinted mi volt ? A közelkelti zavargásnak mi a lényege? Mindig ott fórr ra világ ahol még konvenviónális kőolaj van.Ki használ a legtöbb kőolajat a világon ???Ki használt uránlővedéket ?

        1. SZTRUGACKIJ

          Mondtunk mást?! De szerinted az amerikai népnek megmondták kerek-perec, hogy azért támadunk meg országokat, hogy ellopjuk amijük van, továbbá, hogy majd a mi cégeink építhessék újjá azokat az országokat….?!

          http://www.youtube.com/watch?v=Em9hTxMcrZA

          Bár úgy látom, hogy teljesen be vagy programozva már, és semennyire nem engedsz az agyadba semmilyen más információt azon kívül, de hátha…!

        2. Szia Ida!
          Azért tartott kicsit tovább a szokásosnál a hozzászólás jóváhagyása, mert törölnöm kellett belőle a linket. Egyrészt a számítógépedről nem tudsz így közzétenni fájlokat, de más (félig meddig technikai) oka is van.

        3. Szia Thea!

          Oké! Máskor sikerült! De, ha valakit érdekel, akkor utánajár.

    2. SZTRUGACKIJ!

      Mi is megszívtuk gazdasági értelemben is! Mi szerintem még sokkal jobban mint ti! Bennünket is eladtak, és kifosztottak! Mi voltunk/vagyunk a hülyék?! 10 millióan vagyunk. Ebből 3 millió, vagy több nyugdíjas, 3 millió gyerek, és a többi felnőtt ember kor szerint vegyesen! A nyugdíjas nem harcol, mert ha kevés is , de van még miből úgy-ahogy megélnie, és fél, hogy még azt is elvesztené, ha verné az asztalt. Ráadásul fizikailag se tudna. Csak golyófogó lenne a legtöbbje. És úgy vannak vele, hogy már nekik úgy se sok van hátra…! A gyerekek nem harcolnak, mert még nem tudnak. A felnőttek közül pedig sokan a gyerekek szülei, és ha még van munkájuk, vagy van mit enniük, akkor azért nem harcol, mert neki még van, és félti a gyerekeit is. Továbbá ebből a 10 millióból, 9,8 millió úgy megvan vezetve, ahogyan annak lennie kell! 100 ezer kb az, aki a kifosztásunkat végezte, végzi, a maradék 100 ezer pedig, pedig, aki érti a dolgokat , szervezetlen. Nem mindenki alkalmas vezetőnek. Sokan csak végrehajtók tudnak lenni, csak azt tudják tenni, amit mondanak nekik.
      Nézd meg, a világban is csak ott vannak forradalmak, háborúk ( még ha kiprovokáltak is), ahol kellő számú fiatalság van a harcra! Az elöregedett társadalmak lapítanak, és elfogadják a rabságot.
      Ahol pedig jólét van, ott meg nem foglalkoznak vele, hogy az miből származik. Azt hazudnak nekik, amit akarnak, és gondoskodnak nekik “terrorcselekményekről”, amivel igazolhatják előttük minden látható cselekedetüket. Ez mindig is így volt, amióta világ, a világ! Már az ókorban is elég volt , ha a népnek megvolt a kenyér, és a cirkusz ahhoz, hogy egy császár megtarthassa a hatalmát. Továbbá mindig voltak támogatói ezeknek a hatalmon lévőknek, mert a slepp, mindig jól járt, és szívhatta a nép vérét…!
      Semmi új nincs a nap alatt, most is csak ez megy. Tök mindegy, hogy minek nevezik az aktuális társadalmi berendezkedést.
      Én nem az USA, stb mellett kampányolok ( hiszen én is tisztában vagyok a dolgokkal) , hanem csak azt akarom veled megértetni, hogy nem lehet összemosni a hatalom birtokosainak a felelősségét, a nép felelősségével. Ráadásul még a hatalmon lévők is csak lefizetett bábok, végrehajtók, akik azért vannak ott, hogy legyenek céltáblák is , abban az esetben, ha a népek fellázadnának…! Meg azért, hogy azt hitessék el a néppel, hogy ő választott, és szabadság van…!
      írod:
      “Tiz éve már csakis az ökologiai lábnyom izgat.”
      Nézd, ezt már írtam, de leírom megint. Ez ugyanolyan gumicsont, mint a CO2 gáz magas koncentrációja a légkörben ( aminek mellesleg a növények ugye roppantul örülnek…! Még ahhoz is lusták, akik ezt bedobták, hogy odafigyeljenek ilyen dolgokra, hogy ebben az esetben tök jó, mert akkor legalább burjánozni fog a növényzet!), ami ahogyan ők előadják, vagy globális felmelegedést, vagy globális lehűlést okoz úgymond…! Ízlés szerint lehet választani…!), vagy a földigiliszták világméretű ökológiai rombolása, vagy a (megint) szarvasmarha tartása miatti óriási globális ökológiai károkozás. ( Nem csak esznek, hanem finganak is, és ezzel növelik a metán koncentrációját a légkörben, ami megint csak üvegházhatású gáz…..! 🙂 És ezek, félreértés ne essék, teljesen komolyak ! Tudományos kimutatások….! Ezzel érvelnek…! 🙂 )
      (Amikor Putyinnak mondták, hogy szálljon be a globális felmelegedés elleni küzdelembe, mondta, hogy eszébe sincs, nekik nagyon is jól jönne az, mert ott van Szibéria, legalább kiolvad….! Alul tele van földgázzal, felül meg termőfölddel…! )
      Ugyanez a túlnépesedés, meg a hasonló “rágcsálni” való, amit odaadnak a népeknek, hogy azzal foglalkozzanak, azokon aggódjanak, és ne kutassanak a hatalmon lévők, illetve az őket rángató kezek cselekedetei után. Továbbá azért is be kell ezeket vetni, hogy kellően félelembe tarthassák az embereket, mert a rettegő ember önként feladja a szabadságát, ha valaki biztonságot, vagy védelmet kínál neki.

      írod:
      “…kommunizmus azért jó ,mert képes jegyrendszert bevezetni ,ami jelentősen visszaszoritja a fogyasztást,szennyezést és jól megregulázza ezt a konzumidióta társadalmat.”
      De éppen azért hozták létre a “konzumidióta társadalmat”, mert a fogyasztást akarják…! Hiszen annak a profitjából élnek olyan kevesen, olyan nagy luxusban….! Ha nem így lenne, akkor csak fognák és lekapcsolnák a villanyt, bezárnák a benzinkutakat, stb! Betiltanák ennek-annak a gyártását….!

      1. Ida,amikben te híszel azt nevezik konspitrációnak.:D Ha a szibériai metán kiolvad az emberiség nagyrésze kipusztul. Ajánlom Htesi Zsolt blogját , Molnár Gézát a Fentartható Fejlődés és Erőforrások blogban.Meg fogsz lepödni,hogy mekkora tévedésben vagy ezekkel a dolgokkal kapcsolatban.
        Emelett ott van a talajerózió,az ívóvizhiány ,és a méhek pusztulása ,amiket a vegyszerezés és a környezet szennyezés tesz el láb alól.Ez tudod mit jelent? Hogy a nővények nem fognak tudni termést hozni a beporzás hiánya miatt és nincs mivel helyettesiteni.Sorolhatnám a végtelenségig ,de nincs értelme ,Ezek tények tudományosan alátámasztva.Persze ,akinek nem fér a világképébe az mindvégig tagadni fogja.A Csendes Óceánban nagyobb szemétkupacok usznak,mint az europa kontinens megmérgezve és elpusztitva a halálományt és az egész táplálékláncot .
        A konzumidióta nem azért vásásrol és vesz fel hitelt mert pisztolyt raknak a tarkojához ,hanem azért ,mert így sokkal kényelmesebb az életete és még erre is panaszkodik.
        A világ nem az emberért van,számos állat és nővényfaj már akkor létezett ,élt és virult ,amikor az embernek még irmagja sem volt a Földön.Ezen kellene erősen elgondolkodni. 😀
        És eljutottunk máris az okhoz ,amiért a keresztény kultura zőme nem fogadja el a tényeket az ember okozta klima és környezetválságért ,hanem az összeeskűvéseket karolja magához. Így a híte nem kerül válságba ,hogy a világot az isten csakis azért teremtette ,hogy teremtménye, az ember megmérettethessen rajta 😀

        1. Gondolod , egy átlag ember ki csapdába raktak urai , mit tehet a természetért
          mikor neki meg kell élnie kedvezőtlen körülmények között . És már ez is nehéz
          sokaknak . Közbe lelkével is kell foglalkoznia , hogy ne szenvedjen kárt .
          Nem csak külső feladataid vannak , ha kárt szenved a lelked , komoly következményei
          lesznek .
          És ne vállald túl se magad . Az se egyszerű .
          Persze Isten azért teremt , hogy megmérettethessen rajta . Azért indít el egy folyamatot
          hogy néhány hülye urat , ki másokat okolnak tetteikért mindig . Megmérettethessen rajta
          ez így nem valószínű finoman szólva .
          Isten azért indít el egy folyamatot , hogy jobbá váljon teremtménye . Jutalmat se fogja
          a végén kihagyni . De van ennek egy másik oldala is .

        2. “Ezek tények tudományosan alátámasztva.”
          Ezek nem tények, hanem olyan izolált esetek, amelyeket a média általános jelenségként ír le. Hogy röviden reagáljak a konzumidióta jelenséghez, tudod miért van ez? Mert a gyártók illetve a kereskedelmet igazgató szervek nem jegyre adják a színes tv-t meg az okosabbnál okosabb mobiltelefont. Nem tudom érthető e számodra az amit ezzel jelezni szeretnék, de ha nem lefordítom. Nem az a hibás, akit mindenféle reklámokkal és hitelekkel a vásárlásra buzdítanak, hanem azok, akit a robotizált gyártósoraikon túl sokat termelnek, aztán azok akik ezeket a termékeket agyonreklámozzák, azok a pénzintézmények, akiknek a segítségével mindent megvehetsz…és végül, de nem utolsó sorban azok a szervek, akik ezt a örült folyamatot végig szemlélték, anélkül, hogy bár mit is tettek volna ellene és akik ugyanakkor mindezért a kis vásárlót próbálja hibáztatni a “az emberek túl sokat akarnak” címszóval. Na ezek azok a szituációk amiben te csak az orrodig látsz. Egyáltalán nem látód át hogyan működig a propaganda gépezet, pedig nagyon egyszerű. A baj az olyanoknál kezdődik mint te, mert nem ismeritek sem az ellenséget, sem annak taktikáit, eszközeit. Ezért fog létrejönni az AK rendszere. A többi magas labdát meg hagyom a többieknek. Nehéz esetnek tűnsz, mert gőgős vagy és mindent tudónak képzeled magad, miközben nem vagy több egy szokásos internet kapcsolattal rendelkező biorobot. Egy szóban meg tudom fogalmazni neked tudod felismerni azt az agyi programozást(agymosást), amit mindig ellened, fognak felhasználni és így megvezetni.
          Azt a szót ISMÉTLÉSNEK nevezik. Talán ideje lenne visszaemlékezni arra, hogy honnan hallottad újra meg újra a legtöbbször azt, hogy pocsékolunk, hogy túl sokat vagyunk, hogy ez már nem fenntartató, hogy kifogy, elfogy, nem elég stb. stb. Aztán gondolj belé, hogy kiknek a tulajdonában vannak azok a médiumok, ki taníttatja, ki terjeszti ezeket az egész világban. Netán nem ugyanazok a, nyugati hatalmak, akiket te most ilyen meg olyan rosszal szidalmazol? És a keleti hatalmak miben különböznek, ha ottan is ugyanezek hazug téveszmék, hamis pénz és gazdasági, szociális rendszerek vannak működésben? Azért néha fontos a részletekre, a hátterekre is odafigyelned, nem csak a leghangosabban kiabáló “igazságot” megmondóra. Ez egy nagy árverés, de valahol, a sok megtévesztés között ott van az igazság is. De egymagad nem leszel képes megtalálni, mert a mi emberi képességeinknek határai vannak. Egyedül Jézus és a Biblia segíthet megérteni mi miért történik a világban. De semmi sem kötelező, saját akaratot kaptál, a döntés csakis a tied.

        3. SZTRUGACKIJ mi az a nagy baj ez a helyzet és kész .

          Vezettessed magadat szem-bekötve, vakon,
          Elfajult testvéridtől csinált áll-útakon,
          Kik őseink hamvait rútúl megtapodták,
          Arany szabadságunkat aranyon eladták.

          Menj, add egy olyan kézbe, szabadságod fékit,
          Mely egyszer úgy betöltse a balsors mértékit,
          Hogy megérezd, amit még sokan nem éreznek:
          A szabadság s a rabság, miben különböznek!

          Egy vers részletbe leírva gondold végig .

        4. SZTRUGACKIJ!

          “Ida,amikben te híszel azt nevezik konspitrációnak.:D”

          Nem, amiben te hiszel azt nevezik tudatlanságnak, tájékozatlanságnak, és a hülyítés magas fokának!

          “Ha a szibériai metán kiolvad az emberiség nagyrésze kipusztul.”

          Sőt, az óceánok alatti rengeteg fagyott metán is ( amiért állítólag az esőerdők a felelősek…!), ha kiolvad és a felszínre tör, akkor akármikor belobbanhat, és lesz belőle ez: 2 Pét. 3,5 Mert kész-akarva nem tudják azt, hogy egek régtől fogva voltak, és föld, mely vízből és víz által állott elő az Isten szavára; A melyek által az akkori világ vízzel elboríttatván elveszett: A mostani egek pedig és a föld, ugyanazon szó által megkíméltettek, tűznek tartatván fenn, az ítéletnek és az istentelen emberek romlásának napjára. 2 Pét. 3,10 Az Úr napja pedig úgy jő majd el, mint éjjeli tolvaj, a mikor az egek ropogva elmúlnak, az elemek pedig megégve felbomlanak, és a föld és a rajta lévő dolgok is megégnek.

          A tévedést pedig inkább nálad érzékelem.
          “Emelett ott van a talajerózió,az ívóvizhiány ,és a méhek pusztulása ,amiket a vegyszerezés és a környezet szennyezés tesz el láb alól…..”
          Igen, és én se írtam mást az első hozzád szólásomban, csak nem olvastad, vagy nem akartad megérteni! De, ha úgy gondolod, hogy én permetezem a földet repülőről ( amiért is 3 évig itt a mi környékünkön pl se méh, se madár ( a szarkán kívül) nem volt, és egész Európában elpusztult a méhek 75%-a), akkor gyere, nyírj ki, tedd, amit tenned kell! Legalább az emberi értetlenség nem fog tovább gyötörni! ( Az értetlenség helyett mást írtam volna, csak nem szeretnék durva lenni!) És csodálkozni fogsz, de tudom mit jelent mindez!
          Viszont azon meg én csodálkozom, hogy nem vagy képes megérteni, hogy azok, akik ebből profitálnak, azok teszik ezeket ( nekik van pénzük, és hatalmuk rá) , és nem a semmiféle hatalommal nem rendelkező emberek (pórnép).
          Tudják, hogy a szennyvíz tisztítatlanul folyik a folyókba, amivel végül az egész földet összeszennyezik, de mit gondolsz, hogy miért nem kezdtek el őrült tempóban víztisztítókat építeni az illetékesek…?! Mert azon nincs profit. Viszont neked jól el lehet adni azt, hogy ez azért van, mert túl sokan vannak az emberek, túl sokat fogyasztanak, túl sokat szennyeznek, és stb!
          Tele vannak az óceánok műanyag palackokkal! És miért? Ha érdekelte volna az illetékeseket egy kicsit is a környezetvédelem, akkor nem engedélyezték volna addig azok gyártását, és forgalomba hozatalát, amíg nem teszik le azokat a megoldási terveket az asztalra, amelyek ezek megsemmisítésére, illetve újrahasznosítására vonatkoznak! És ugyanez vonatkozik az elemekre, akkumulátorokra, és az összes veszélyes anyagra! (Részemről ez volt az első kérdés, amikor ez először felmerült Hogy hogyan kerülhettek ezek az emberek, akiknek hatalmuk van ezek engedélyezésére, abba a pozícióba, ha ennyire hülyék hozzá, hogy még ez se jut az eszükbe?! Vagy esetleg nem hülyék, csak “rábeszélték” őket némi kis anyagi juttatással?! Most meg azt mondják, hogy te vagy a hibás, mert felelőtlen vagy, és felelőtlenül használod ezeket, és szennyezed velük a környezetet…!) De ezeket már leírtam.

          “….Sorolhatnám a végtelenségig ,de nincs értelme ,Ezek tények tudományosan alátámasztva.”

          Sorolhatnád. Én is! Csak azt nem érted meg továbbra se, hogy éppen azok mutogatnak az emberekre, hogy ők “csinálták”, ők a felelősek mindenért, akik valójában okozták a kárt, és hasznot húztak belőle! ( Még abból is, hogy nem kellett/kell nekik gondoskodniuk a tisztításról, újrahasznosításról, ill egyebekről! Semmit nem kell nekik ezekbe a profitot nem termelő beruházásokba invesztálni! ( Ezt majd veled fogják állami szinten megcsináltatni!) Elég, ha elterjesztik azt, hogy azok a hibásak, akik a termékeiket használják ( de , természetesen 1000-rel reklámozzák azokat, mint olyanokat, amik nélkül ember nem élhet) . Mert mindig vannak tömegével, akik elhiszik ezeket! ( Persze, mindig csak a szomszédra gondolva, mint felelőtlen szennyezőre….!)

          “Persze ,akinek nem fér a világképébe az mindvégig tagadni fogja…”

          Mi nem a föld pusztításának a valóságát tagadjuk, hanem a vétkesek kilétét! Amelynek okát és “eredetét”, többek között ilyen “tudományos” tényekkel támasztanak alá, mint amit már írtam is!
          ( Nem az “ujjamból szoptam” én se!)

          “A konzumidióta nem azért vásásrol és vesz fel hitelt mert pisztolyt raknak a tarkojához ,hanem azért ,mert így sokkal kényelmesebb az életete és még erre is panaszkodik.”

          És melyikünk írta ezt neked, hogy pisztollyal kényszerítenek valakit?! Éppen arra akarjuk a figyelmedet felhívni, hogy azért vannak a reklámok, és a többi dolgok, hogy az emberek kívánságát felkeltsék! Mert a kívánság az, amiért megveszik a terméküket, amely a profitot hozza nekik! ( Isten is ezért mondja a parancsolatai között, hogy “…ne kívánd…”!)
          És nagyon nem akarják, hogy az emberek egyszer csak rájöjjenek, hogy nekik esetleg nincs is szükségük arra a valamire! Viszont azt mondják amikor már megvetted, hogy azáltal bizony te vagy az, aki tönkre vágod azzal a földet…!

          “A világ nem az emberért van,számos állat és nővényfaj ..”

          Erről is már többször írtam, de továbbra se olvasod el. Vagy csak nem akarod megérteni!
          Az ember nem azért kapta a föld feletti uralmat Istentől, hogy leuralja azt, és tönkretegye, hanem, hogy gondozza azt, és megőrizze. De nem ez történik, és ezért Isten is megteszi a megfelelő lépést a megfelelő időben: Jel. 11,18 És megharagudtak a pogányok, és eljött a te haragod, és a halottak ideje, hogy megítéltessenek, és jutalmat adj a te szolgáidnak, a prófétáknak és a szenteknek, és a kik a te nevedet félik, kicsinyeknek és nagyoknak; ÉS ELPUSZTÍTSD AZOKAT, AKIK A FÖLDET PUSZTÍTJÁK.

          “És eljutottunk máris az okhoz ,amiért a keresztény kultura zőme nem fogadja el a tényeket
          az ember okozta klima és környezetválságért ,hanem az összeeskűvéseket karolja magához. Így a híte nem kerül válságba ,hogy a világot az isten csakis azért teremtette ,hogy teremtménye, az ember megmérettethessen rajta :D”

          “Igazad van”! Meg kell az embertől szabadítani a földet! Szerintem mindenkinek magával kellene kezdenie! Meg a tőleszármazó DNS-ekkel….! Mert azokból is idővel “mocskos” kis fogyasztók lesznek, és tovább szennyezik majd a földet! És ne gyere nekem azzal, hogy “de hát mi, csak a mi földünket műveljük, és hasonlók”…! Pusztulni kell mindenkinek, mert csak az a biztos…! Kitudja, hogy a következő generációkban milyen aljas ösztönök bujkálnak…! Akár még azokat a dolgokat is megveszik majd, amik ellen te háborogsz…! ( Én meg azt mondom, hogy amíg nem barlangban laksz, és nem kőbaltával dolgozol, dárdával, vagy kővel vadászol, addig te se vagy különb!)

          A mi hitünket meg éppen hogy nem rendítik meg ezek a dolgok, hiszen nem csak (többnyire)ismerjük, hanem értjük is ezeket…! És csak azt látjuk, hogy azok történnek, amik meg is vannak írva a Bibliában…!

        5. Ida,ha a Természet megmetéséshez egy világdiktatúra létrejötte szükséges ,üdvözölni fogom és ez ellen nem tehetsz semmit. : D Mint mondtam,nem az ember a legfontosabb élőlény a bolygon,még akkor sem ha a tápláléklánc csúcsán áll.
          David Attemborough / az ember a Természet rákfenéje.
          Homérosz / Az a reménységünk,hogy egy másik világon örökkévalóak leszünk,csak abból a reménytelenségönkből ered,hogy itt nem lehetünk azok
          Nietzsche / Isten halott

          Nem vagyunk egyformák .Hála a jó istennek : D

        6. SZTRUGACKIJ!

          Ha a termeszet megmentesehez vilagdiktatura kell, es szazmilliok halala, akkor miert nem kezded mindjart most magaddal? Igazan nemes cselekedet lenne reszedrol.
          (Nem komolyan mondom termeszetesen! De a fenti elmeletedbol ez kovetkezik logikusan. Ami egyuttal bizonyitja is, hogy blodseg!)

        7. SZTRUGACKIJ!

          “Ida,ha a Természet megmetéséshez egy világdiktatúra létrejötte szükséges ,üdvözölni fogom..”

          Kedves SZTRUGACKIJ! A világdiktatúra létrejön, de az nem a föld megmentésén fog fáradozni. A földi természet helyreállítása csak Úr Jézus visszajövetelével fog megtörténni. Addig csak a pusztítás ( az egyre nagyobb pusztítás) fog történni! ( Dán 9,26 És a hatvankét hét után kivágatik a felkent ( Jézus), éspedig nincstelen; mind a várost, mind a szentélyt elpusztítja a fejedelem népe, aki jön, és vége lesz az özönben,….. és végig háború lesz, pusztításokra határozva.) Ez egyébként a diktatúra idején még hatalmasabb lesz, mert itt már Isten ítéletei is bejönnek a “képbe”, az emberek bűnei miatt. ( Betelik Nála a “pohár”!)

          És a diktátor pedig nem éppen egy szívélyes valaki lesz:
          2Thessz 2,3 Senki semmi módon meg ne csaljon titeket, mert az Úr eljövetele előtt előbb el kell érkeznie az elszakadásnak, és meg kell jelennie a törvénytelenség emberének, a pusztulás fiának, aki az ellenség, és aki fölébe emeli magát minden úgynevezett istennek, vagy annak ami vallásos tisztelet tárgya, és aki arra vetemedik, hogy beül az Isten templomába, és úgy tünteti fel magát, hogy ő isten.

          Ez itt meg a segítője:?
          Jel. 13,15 És adaték néki, hogy a fenevad képébe lelket adjon, hogy a fenevad képe szóljon is, és azt mívelje, hogy mindazok, a kik nem imádják a fenevad képét, megölessenek, Azt is teszi mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az ő jobb kezökre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek; És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak a kin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma.
          Mint látod, itt nem éppen a föld megmentése a gondja. Sőt, még csak az emberek jóléte se!

          Viszont Isten eképpen viszonyul hozzá, és a cselekedeteihez, és a követőihez:

          Jel. 14,9 … Ha valaki imádja a fenevadat és annak képét, és bélyegét felveszi vagy homlokára vagy kezére, Az is iszik az Isten haragjának borából, a mely elegyítetlenül töltetett az ő haragjának poharába: és kínoztatik tűzzel és kénkővel a szent angyalok előtt és a Bárány előtt; És az ő kínlódásuknak füstje felmegy örökkön örökké; és nem lesz nyugalmuk éjjel és nappal, a kik imádják a fenevadat és annak képét, és ha valaki az ő nevének bélyegét felveszi.

          “.. és ez ellen nem tehetsz semmit.”

          Valóban nem, de megpróbálhatom! Legalább azzal, hogy korrekt tájékoztatást adok! Persze te döntesz mindenképpen!
          Az a legnagyobb gond, hogy nem érzékeled, hogy a földi élet az ember számára igen rövid, és véges, az örökkévalósághoz viszonyítva. Természetesen mi is fel vagyunk háborodva minden kegyetlenség, pocsékolás, hazugság, pusztítás, és minden ellen, amik a földi élet ellen elkövetődtek/elkövetődnek, de tudjuk, hogy sajnos a bukott ember ilyen. Viszont, amit nem szabadna hanyagolnunk, az az, hogy kutassunk az iránt, hogy mi is van a földi lét végén. Hogy biztosra mehessünk, hogy nem történnek majd velünk váratlan, és nemkívánatos dolgok akkor, amikor lejár az időnk, amikor a lelkünknek menni kell, és porhüvelyünk “feladja”. És, hogy gondoskodjunk arról az időről, a magunk, és családunk számára, amit már nem itt a földön fogunk eltölteni, és amely közel sem ilyen rövid. ( Csel. 16,31 .. Higyj az Úr Jézus Krisztusban, és idvezülsz mind te, mind a te házadnépe! Ján. 3,16 Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen ) És, bizony, ha az emberek ezekkel a kérdésekkel is foglalkoznának, akkor bizony nem is tartanánk itt, ahol tartunk.

          ” Mint mondtam,nem az ember a legfontosabb élőlény a bolygon,még akkor sem ha a tápláléklánc csúcsán áll.”

          Bizony! Az özönvíz előtt is így volt. Isten már akkor is megbánta, hogy embert teremtett! De már, annyira gonoszokká váltak akkor is( és egyéb problémák is adódtak), hogy kénytelen volt Isten “tisztára mosni” a földet miattuk….! Viszont voltak a még meg nem született lelkek, akiket Ádámban már megteremtett, és akik közül sokan még Őt fogják választani, és azokért a lelkekért tovább hagyta élni az emberiséget, akik Nóé-éktól származnak.

          Ezek az emberek, akiket idéztél, már tudják az igazságot, és nem örülnek neki!
          Keresd te is azt, amíg még megteheted. Mert egyikünk se tudja, hogy meddig tart a földi élete! A természetet meg tovább rombolják majd, az ő aggódása nélkül is …! Sajnos…! Viszont mi lesz akkor, ha átlépve, rájön, hogy mindenért aggódott, csak a saját lelkéért nem….!? ( Luk. 12,20 Monda pedig néki az Isten: Bolond, ez éjjel elkérik a te lelkedet te tőled; … )

          “Nem vagyunk egyformák .Hála a jó istennek : D”

          Valóban nem, kedves SZTRUGACKIJ. De Isten nem is akart bennünket egyformára teremteni. Viszont abban mi emberek egyformák vagyunk, hogy a lelkünk hallhatatlan….

        8. Ida,egyszerű kérdés ,ami ma reggel fogant meg bennem .
          Mi a terve Istennek a homoszexuálisokkal,ha már úgy tervezte a biologiájukat ,hogy azzá is válljanak és egyre többen legyenek a világon?
          Hogy lehet ilyen biologiai ,erkölcsi anomália a teremtésben ,mi a célja ?

        9. Szia Ida!

          Ebben a hozzaszolasodban kicsit eltevedtel szerintem.
          En ugy latom, hogy a teremtes utan az Ur mindent az ember szolgalataba helyezett. Mintegy az ember kiszolgalasara teremtette azokat:
          I Moz, ugyanis:
          27
          Teremté tehát az Isten az embert az ő képére, Isten képére teremté őt: férfiúvá és asszonynyá teremté őket.
          28
          És megáldá Isten őket, és monda nékik Isten: Szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a földet és hajtsátok birodalmatok alá; és uralkodjatok a tenger halain, az ég madarain, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon.

          Mindemellett azzal sem ertek egyet, hogy megkivanni valamit az feltetlenul bunos dolog lenne. II Mozes 20-ban szinten nem arrol beszel, hogy tilos kivanni barmit is. Azt mondja, hogy a maset ne kivand.

          Jezus is azt mondta, hogy kerjetek es adatik. Vagy “akarmit kértek az Atyatol az én nevemben, megadja néktek”.

          Szoval en csak helyesbitenek. Akarni, kivanni valamit nem feltetlenul bun. (En nem szeretem, ha valaki a keresztenyseget egy szegenysegi fogadalomkent mutatja be, szerintem blodseg!)
          A bun az, ha a maset kivanod, majd teszel is azert hogy azt elvedd (mert ebbol fakadnak a hazugsagok, lopasok, hamis tanuzasok, gyilkossagok, stb).

        10. Kedves SHARKY!

          Nem tévedtem el a hozzászólásomban, csak csak igyekeztem röviden a velejét leírni, mert mint látod, szapora beszédű vagyok…! Ádám teremtésekor először az állatokat teremtette Isten, és vitte hozzá azzal, hogy ” …és szerzek neki társat, hozzáillőt….”. ( Igaz, nem volt Ádám elégedett, de azért ez jelzi, hogy nem az ember kénye-kedvére vannak teremtve.)
          Vagyis azért nem úgy kapta az ember az uralmat a földön, hogy azt tegye, ami csak neki tetszik, kegyetlenkedjen, stb, hanem, hogy megbecsülje, megtartsa, gondozza azt. ( Ezért is lesznek többek között azok is elvesztve, akik a “földet pusztítják”. ) Az asszonyra is azt mondta Isten, hogy a férje uralkodik rajta, de azért azt tudjuk, hogy ezt Isten nem úgy értette, hogy akkor bármit , bármilyen eszközzel, bármikor….! Továbbá Istennek még a verebekre is gondja van, és az oroszlánkölyköknek is időben megadja a zsákmányt, stb. Ez a föld, azért még Istené, és el fog kelleni azzal is számolni, hogy ki, mit csinált vele…!
          Továbbá azt is tudjuk, hogy az egész teremtett világ sóhajtozik, és várja Isten fiainak a megjelenését…! (Róm. 8,22 Mert tudjuk, hogy az egész teremtett világ egyetemben fohászkodik és nyög mind idáig. Róm. 8,19 Mert a teremtett világ sóvárogva várja az Isten fiainak megjelenését. ) És még ezt hozzáteszem, hogy azt is tudjuk, hogy Isten megbánta azt, hogy az özönvízzel az állatokat is elpusztította, az ember miatt. Vagyis én nem látom azt az Igében, hogy az ember kedve, és szíve szerint azt tehet a teremtéssel, amit akar. Mert az igaz ember, még a barma fájdalmával is törődik.

          A kívánságról is csak azt tudom mondani, hogy az Ige szerint:
          1 Tim. 6,9 A kik pedig meg akarnak gazdagodni, kísértetbe meg tőrbe és sok esztelen és káros kívánságba esnek, melyek az embereket veszedelembe és romlásba merítik.
          Róm. 7,8 De a bűn alkalmat vévén, a parancsolat által nemzett bennem minden kívánságot; mert törvény nélkül holt a bűn.
          ?Róm. 13,14 Hanem öltözzétek fel az Úr Jézus Krisztust, és a testet ne tápláljátok a kívánságokra.
          ?Gal. 5,16 Mondom pedig, Lélek szerint járjatok, és a testnek kívánságát véghez ne vigyétek.
          ?Gal. 5,24 A kik pedig Krisztuséi, a testet megfeszítették indulataival és kívánságaival együtt.

          Viszont SZTRUGACKIJnak írtam azt, és főképpen arra akartam a figyelmét felhívni, hogy mindig a kívánság az, amit fel kell kelteni, hogy fogyasztóvá váljanak az emberek ( lásd : Éva, “..és látá, hogy jó, tekintetre kívánatos…”), ezért vannak a reklámok, és a többi . Vagyis nem azokat kell kárhoztatni, akik használják, mert csak azt teszik, ami az ember egyik tulajdonsága.

        11. Mégcsak nem is egy felvett viselkedésforma. Hogy igazabol mi, arra Isten igéje a valasz.
          Ime:

          “Ezért (balvanyimadas miatt) Isten gyalazatos szenvedélyeknek szolgaltatta ki oket. Mint ahogy asszonyaik felcserélték a természetes érintkezést a természetellenessel, ugyanugy a férfiak is elhagytak a noi nemmel valo természetes érintkezést, es egymas irant gerjedtek fel kivansagukban; férfiak férfiakkal fajtalankodtak, de el is veszik tévelygésük mélto jutalmat önmagukban. Es mivel nem méltattak Istent arra, hogy megtartsak ismeretükben, Isten kiszolgaltatta oket az erkölcsi itéletre képtelen gondolkodasnak, hogy azt tegyék, ami nem illik…” (Roma 1:25-28).

          “Férfiuval ne hálj ugy, ahogy asszonnyal hálnak; utálatosság az” (3Mozes 18:22). “

        12. És még ezt hozzáteszem a kívánsághoz, mint igei ajánlást a számunkra:
          1 Ján. 2,15 Ne szeressétek a világot, se azokat, a mik a világban vannak. Ha valaki a világot szereti, nincs meg abban az Atya szeretete.
          ?Mert mindaz, a mi a világban van, a test kívánsága, és a szemek kívánsága, és az élet kérkedése nem az Atyától van, hanem a világból.
          És a világ elmúlik, és annak kívánsága is; de a ki az Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.

        13. Kedves SZTRUGACKIJ!

          Az előttem szólók már elmondták, hogy nincs ilyen anomália az emberek között. A homoszexualitás démoni (gonosz szellemek) befolyásolás eredménye. Amennyiben valaki megtér Krisztusban, megszabadítja őt. Amennyiben nem ( és gyakorolja azt), úgy sajnos ugyanaz a kárhozat vár arra is, mint a többiekre, akik paráználkodtak, vagy stb. A megszállottak az egyedüliek, akiknek igen kevés befolyásuk van a lelkükre, mert a gonosz lélek átveszi a hatalmat felettük. De, akik csak befolyás alatt vannak, azoknak a szabad akaratuk működik, és tehetik a jót lelkiismeretük szerint.
          Nagy baj ez most, hogy a “tudomány” olyan dolgokat is a betegség kategóriájába tett ( gondolom, mert közöttük is előfordul, és így elfogadhatóvá válik) , amelyek nem azok, és ezzel az embereket becsapják, és a megtérés lehetőségétől is megfosztják őket. Akit nem vádol a lelkiismeret, az ezen az úton nem keresi Istent….!

        14. Ida,töprengtem egy napot,és arra a következtetésre jutottam,.hogy nincs értelme olyan emberekkel társalognom,akik csak társalognak és a bibliából idézgetnek ,akik képtelenek nyiltan harcolni a környezetszennyezés ellen,semmit nem tesznek a saját gyerekeik jövőjéért ,csak imádkoznak,mert azt híszik a dolgok megváltoztathatatlanok.
          Ilyen mentaliással valóban megváltoztathatatlanok ,ez egy önbeteljesitő folyamat,szerencsére a világ raciónális része nem így áll a dolgokhoz,mert akkor még a mai napig is hagynánk szenvedni a nyomorékul világra jött gyereket,mert Isten eleve erre a sorsra rendelte,stb …stb …
          A fanatizmus soha nem vísz előre, a világ azért degenerált ,mert az emberek nem aszerint cselekednek ,amit tudnak a világról,hanem aszerint amihez fanatikus meggyőződéssel ragaszkodnak . Ha a biblia képes lett volna megváltoztatni a világot ,már rég megváltoztatta volna,de ez távolról sincs így.
          Ez csak egy mentsvár telespékelve az örök élet igéretével,ami elvonja minden másról az energiádat.
          Sztrukackij kilép.

        15. Kedves SZTRUGACKIJ!

          Nehéz eset vagy, mint (majd) minden férfi.
          Nézd, ha felteszed, hogy van Isten, a Teremtő ( és nem az evolúció létezik, amelyre már küldtem linket, hogy azon kérdéseken töprengj el egy kicsit, ebben a témában…), aki foglalkozik a teremtésével, akkor mégis, szerinted, ki az, aki a “Főnökhöz” ( Akinek van hatalma arra, hogy megoldja) viszi a környezetszennyezés problémáját is imában ( többek között), nem pedig “utca szinten” harcol?!

          “Ilyen mentaliással valóban megváltoztathatatlanok ….,”

          Pl, a “racionális” hozzáállás eddig még mit változtatott meg? (Esetleg csak azok ábrázatát, akik sokat beszéltek, egyeseknek nemkívánatos, kellemetlen dolgokról…! Vér nélkül, én nem is hallottam olyat, hogy történt volna komoly, számottevő változás…!)

          Te jöttél ide azzal, hogy a “Sátán találmányait” használjuk! Erre mondtam én el, hogy senki nem jutott volna a találmányokhoz, ha azt az Isten nem engedte, akarta volna! ( Ha nem is pontosan ezekkel a szavakkal esetleg!) Ő adta azokat , de sajnos a Sátán emberei is felhasználták/ják azokat (átalakítva) a maguk céljaira. ( Isten nem tudomány ellenes, hanem hazugság ellenes!)

          “A fanatizmus soha nem vísz előre, a világ azért degenerált ,mert az emberek nem aszerint cselekednek ,amit tudnak a világról,hanem aszerint amihez fanatikus meggyőződéssel ragaszkodnak .”

          Ahogyan mondod! Mi is éppen erről szerettünk volna meggyőzni téged, hogy fanatikusan ragaszkodsz, ahhoz a beléd töltött információkhoz, mint igazságokhoz, amivel elkábítanak téged, és egyebeket. És eltántoríthatatlanul hiszed ezeket, és semmilyen más információt nem engedsz a világodba, amit ráadásul még csak nem is te építettél föl magadnak !

          ” Ha a biblia képes lett volna megváltoztatni a világot ,már rég megváltoztatta volna,de ez távolról sincs így.”

          A Biblia nem a világ megváltoztatására adatott, hanem csak azoknak, akik elfogadják az abban leírtakat önmagukra nézve. De az ember szabadságot kapott arra nézve, hogy elfogadja, vagy sem. ( Persze mindkét válasznak megvannak a következményei, amelyet a Biblia nem is titkol. De, aki bevállalja a “nem”-et, az bevállalta azt is!)

          “Ez csak egy mentsvár telespékelve az örök élet igéretével,ami elvonja minden másról az energiádat.”

          Jer. 29,7 És igyekezzetek a városnak jólétén, a melybe fogságra küldöttelek titeket, és könyörögjetek érette az Úrnak; mert annak jóléte lesz a ti jólétetek.
          Gal. 2,20… a mely életet pedig most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, a ki szeretett engem és önmagát adta érettem.

          Mindenkinek meg van a maga foglalkozása, amellyel az emberi “várost” építi ( ami a mi testi életünket, “jólétünket” is biztosítja), és meg van az is, amellyel az Isten országát. ( De azt be kell látnod, hogy nem mindannyian vagyunk feltalálók, tudósok, vagy hasonlók. Vannak közöttünk , akik csak dolgoznak tisztességesen!)

  9. A cikk pont a lényegről nem beszél,hogy miért jutott ide a dollár és miért nem akarja már használni senki .Itt nem tervezett aláaknázásról van szó,csak a világ megundorodott,hogy az amarikájner fedezetelen pénzel( FED)vásáról más országoktól valós javakat és birtokol ,aki pedig nem fogadja el a dollárt , hanem más pénznemben akart elszámolni máris ráküldik a puccsitáikat vagy az üdvhadseregüket hogy” meggyözzék”.
    Sajnos az átlagamerikájn olyan buta mint a tök ,fogalma sincs milyen mély sebeket okozott és mennyibe kerül a világnak a fennhéjazó,gögös , együgyű pazarló életmódja.Mindenki ludas,nem csak a vezető szféra.

    1. Szerintem te sem erted mi tortenik. Ebbol a mubalhebol szep lassan EGY uj vilagvaluta fog letrejonni, amit legvegul csak elektronikusan lehet kezelni,….ugy es annyit, amennyit a rendszert iranyitoi megengednek. Es pont a USD kiiktatasa fogja okozni a varvavart gazdasagi reszosszeomlast. Ebben a hegeli dialektika felallasban, manipulacioban, vagy mint mar mondottam mubalheban nyakig benne vannak a BRIC orszagok, stb kepviseloi, iranyitoi.

      A te logokai gondolatmened az alabbi kozmondasnak pont az ellenkezoje:
      “Varju varjunak, csóka csókának, holló hollónak nem vájja ki szemét.”

      Vagy neked ugy tunik, hogy azok az orszagok vezetoi, akik a valtozast “szeretnek”, ebben a romlott dollar dominalt jelenlegi rendszerben netan szukolkodnek? Akkor honnan ez a sok sajat nemzeteik iranti “joindulat”?

      1. Nem is tudom miért beszélek még mindig hozzátok,ti úgysem aggodtok semmiért ,mivel minden előre meg van irva és el van döntve 😀

        1. Isten nem dönt senki helyett. Ő az időn kívül áll, tehát számára nincs múlt, jelen vagy jövő, így minden eseményt egyszerre lát. Attól, hogy szemlélője egy adott vagy bármilyen eseménynek/döntésnek, nem mondhatod azt, hogy Ő döntött mások helyett.

        2. Persze, hogy aggodunk.
          Magunk kozott ezt wiking-szindromanak hivjuk… 😀

        3. Sharky és Ida

          Isten elött nem lehet utálatosság a homoszexualitás ,mivel ez szembemegy az alapfilozofiájával – ha a két homo/ leszbi fél öszintén szereti egymás , vagyis nemcsak a szex miatt vannak együtt,hanem lelkileg is ragaszkodnak öszintén egymáshoz 😀 De mivel ez az emberi pár teremtésének a leglényegesebb pontjával megy szembe , ebből csak az következtethető ki ,hogy hiba van a genezisben,Isten nem tökéletes,így a teremtménye sem lehet az.
          Persze félre lehet seperni ezt azzal,hogy isten utjai kifürkészhetetlenek és a homokosoknak is megvan a maguk szerepe a világban (hogy mi ,na arra kellene megadnia a bibliának a tiszta egyértelmű választ és nem demagóg köztudott közmondásokat elsütni ,mint egy konzervativ poltitkusnak a homfobiások elött ) de ez egyre jobban kezd egy tragikomédiához hasonlitani.
          A pápa(Jézus földi helytartója )éppen elismeri a homoszexszuálisok létjogosultságát a keresztény egyházban ,azaz AZ ISTENI áldást adja rájuk 😀
          Ennél már nincs lejjebb.

          Szóval ,én életemben csak negativ dolgokat tapasztaltam a kereszténységgel kapcsolatban
          – erőszakosan megkeresztelnek,kereszténnyé tesznek (Engem is )
          – más kulturájú és hitű népeket téritenek meg erőszakkal
          – a Teremtés Koronája tudattól a keresztény felsöbbrendűnek érzi magát a többi más hitű népnél a világon ,ezért kihasználja és kifossza és azt híszi minden az ő érdekéért van-
          – Herdál,pazarol és a buzikultuszt élteti.

          Ez a VALÓSÁG,AMI KÖRBEVESZ .

          Hogy Hol lehetnek az igaz keresztények ? Egy a déli féltekén,egy az északin ,egy nyugaton,egy keleten.
          Ez semmi,olyan mintha nem is lenne,nincs példamutató és közösségformáló ereje.
          Hogy az interneten keresztül szólsz hozzám nem ér semmit,a valódi kereszténység csak közözsségben tud létezni ,ahol egymáson segitesz és az jézusi jüakarat megtestesülhet .
          Az vicc ,hogy sokan azt hiszik ,hogy a biblia szerinti életüknek -bármilyen szent is legyen az lenne valami hordozóereje ,mert –
          Közösség nélkül nincs lényege a kereszténységnek ,mert csak ebből fakadhat
          Halott ügy . A kereszténység már rég megsemmisült,csak sokan még nem birják ezt feldolgozni.,de már az önfeláldozásuk sem segithet.
          Ez egy kolossziális kudarc ,ami nem jóváirható soha,mert megtörtént.

        4. Kedves SZTRUGACKIJ!

          Isten az ő alapfilozófiáját leírta a homo viselkedéssel kapcsolatosan a Bibliában. RIA idézte azokat az igeverseket. Nem szokott ezeken változtatni. Az, hogy két fél őszintén szereti egymást ilyen felállásban, az számára undorító, és bűn. Ahogyan azon se változtat, hogy gyűlöli a válást. ( Vannak esetek, amikor számára elfogadható az, de akkor is a feleknek egyedül kell maradniuk a másik fél haláláig, vagy megbékélniük. Ennyi. Nem bonyolítja túl ezeket a dolgokat se. )

          Nincs hiba a genezisben. Mint írtam bukott emberről van szó, és még ehhez jön a Sátán, az angyalai, és a démonai itt léte a földön, akinek az ember hatalmat adott maga felett, a bűnei miatt.

          “A pápa(Jézus földi helytartója )éppen elismeri a homoszexszuálisok létjogosultságát a keresztény egyházban ,azaz AZ ISTENI áldást adja rájuk 😀
          Ennél már nincs lejjebb.”

          Már nem vagyok benne biztos, hogy nincs lejjebb ( Wiiking feltett az üzenőfalra egy cikket, ahol a németek már azért harcolnak, hogy a testvérszex ne legyen vérfertőzésnek minősítve…!) . De a pápa nem Jézus földi helytartója, és soha nem is volt az, Jézus földi helytartója a Szent Lélek.

          “Szóval ,én életemben csak negativ dolgokat tapasztaltam a kereszténységgel kapcsolatban”

          Értelek, de mondtam, hogy a “keresztény vallás”, az nem kereszténység. ( A kereszténység, Jézus bennem, én Őbenne. És az ő parancsolatai bennem, én az Ő parancsolataiban….! Meg, amiket írtam már.)
          Éppen ezért nem is vagy keresztény, mert Isten csak az önkéntességet fogadja el, és csak akkor válsz azzá, ha befogadod Jézust a szívedbe, ami által újjászületsz! Bele Isten családjába! Csak, és kizárólag, önkéntes alapon, szabad akaratodból!
          Az erőszakos térítésről pedig , amit itt is írok neked, hogy önkéntesség, szabad akarat. Ha nem így történik , akkor azt nem a keresztények teszik, nem azoktól van. ( Még akkor se, ha “Jézus nevében”-t kiabálnak…! Az erőszak egyébként a Sátán módszere, és aki azzal él az tőle származik szellemileg!)

          “- a Teremtés Koronája tudattól a keresztény felsöbbrendűnek érzi magát a többi más hitű népnél a világon ,ezért kihasználja és kifossza és azt híszi minden az ő érdekéért van-”

          Aki Krisztussal jár, és Krisztustól tanul, az egyre alázatosabb lesz, és egyre jobban meglátja azt, hogy mennyire méltatlan is erre a nagy kegyelemre! Aki felsőbbrendűnek tudja magát tartani, az nem Krisztustól tanul/t. ( És, bár hivatkozhat Rá ( azt mond, amit akar), de a gyümölcseikről ismerni fel Jézus népét!) Például a szeretetről: Róm. 13,10 A szeretet nem illeti gonoszszal a felebarátot. Annakokáért a törvénynek betöltése a szeretet.1 Kor. 13,4 A szeretet hosszútűrő, kegyes; a szeretet nem irígykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem cselekszik éktelenül, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rójja fel a gonoszt, Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal; Mindent elfedez, mindent hiszen, mindent remél, mindent eltűr.
          A szeretet soha el nem fogy: de legyenek bár jövendőmondások, eltöröltetnek; vagy akár nyelvek, megszünnek; vagy akár ismeret, eltöröltetik.
          ?
          “Ez a VALÓSÁG,AMI KÖRBEVESZ .”

          Igen, bennünket is. De nekünk belül ott van Krisztus.

          “Hogy Hol lehetnek az igaz keresztények ? Egy a déli féltekén,egy az északin ,egy nyugaton,egy keleten.
          Ez semmi,olyan mintha nem is lenne,nincs példamutató és közösségformáló ereje.”

          Az utolsó időket éljük, és már annak is a végén járunk. A bibliai próféciák azt mondják, hogy ebben az időben ilyen lesz a keresztény világ egy része is. De, azért vannak még keresztények, akikkel közösségben lehetsz. Isten elvezet hozzájuk, ha akarod. ( Ill, ha érdekel, és adsz egy e-mail címet, akkor van “odaát” nekem is egy nagyon kedves testvérem, és felvetetem veled a kapcsolatot vele.)

          “Hogy az interneten keresztül szólsz hozzám nem ér semmit,a valódi kereszténység csak közözsségben tud létezni ,ahol egymáson segitesz és az jézusi jüakarat megtestesülhet .”

          Valóban , de mindenki ott van, ahol lennie kell. És még interneten keresztül szólni is több ( ha csak ez a lehetőségünk), mint sehogy se. Hiszen akárhogy is, de a lelked üdvösségéről van szó, amelyet csak Jézus adhat neked személyesen, ha segítségül hívod a nevét. A közösséget, és az összes többit meg Ő majd megoldja!

          “Közösség nélkül nincs lényege a kereszténységnek ,mert csak ebből fakadhat”

          A kereszténység Krisztussal való közösségből fakad. Nem a közösség az, aki üdvösséget ad, hanem Krisztus! A közösség csak plusz jó a kereszténynek, de mindenkinek akkor is meg kell állnia egyedül is a Krisztusban, ha mellőle mindenki kihullott! Viszont a szent élet, az látványosan megkülönbözteti Jézus népét, a világtól .

          Hogy kudarc-e, vagy sem, nem tudom! Ezt Isten fogja eldönteni, Ő ítéli meg ezt.
          (Jézus megmondta, hogy csak kicsiny nyájról lesz szó!)

        5. Miért ne aggódnánk , de az hogy előre meg lenne írva nem igaz
          csak a kényszerek viszik előre a folyamatot . Ennek vége nehéz
          lehet . Ha nem történik csoda .
          És nem mi döntünk a eseményekről , hanem mások .
          Csak az van megírva ami bekövetkezett , ami még nem az változhat .
          De a kényszerek mik okozzák a eseményt maradhatnak változáskor is .

        6. Pedig meg van írva előre és nem csak a Bibliában, azóta is születtek könyvek, amelyekben megírták és valakik meg is valósítják a háttérben…. Remélem ezekből a “próféciákból” nem alakítanak ki majd egy új vallást, bár a múltkori cikk után már azon sem csodálkoznék. Arra gondolok, amelyben a pápa találkozott az izraeli volt miniszterelnökkel.

          Állítólag az iszlám létrehozásában is tevékenyen részt vett a keresztény egyház. Tulajdonképpen már Albert Pike előtt is lehetett valami háttér-szándék a vallásos emberek megvezetésére.

        7. Így igaz SZOFI!

          “Tulajdonképpen már Albert Pike előtt is lehetett valami háttér-szándék a vallásos emberek megvezetésére.”
          Nem is titkolta ezt a Biblia:
          Csel. 20,29 Mert én tudom azt, hogy az én eltávozásom után jőnek ti közétek gonosz farkasok, kik nem kedveznek a nyájnak.
          Kol. 2,8 Meglássátok, hogy senki ne legyen, a ki bennetek zsákmányt vet a bölcselkedés és üres csalás által, mely emberek rendelése szerint, a világ elemi tanításai szerint, és nem a Krisztus szerint való…Stb ( És ez mind szellemileg, mind fizikailag értendő…)
          De, ez is meg van írva:
          Malak. 3,5 Mert ítéletre indulok hozzátok, és gyors tanú leszek a szemfényvesztők ellen, a paráznák és hamisan esküvők ellen, és azok ellen, a kik megrövidítik a munkásnak bérét, az özvegyet és árvát, és a kik nyomorgatják az idegent, és nem félnek engem, azt mondja a Seregeknek Ura.

    2. Pedig lehetne fogalma, mert ott is vannak normális újságírók, vagy közéleti emberek, akiknek már hányingerük van attól, amit a saját hazájuk művel a világgal. Ez például egy jó cikk, ami október 6-án jelent meg. Magyarra lefordította ennek a blognak a tulajdonosa:

      Washington elpusztítja a világot, Paul Craig Roberts írásának teljes fordítása:

      http://www.antalffy-tibor.hu/?p=15149

    3. Sztrugackij ne vessz el a részletekben.Isten a Bibliában előre meg írta ezeket,tehát tud róla,megakadályozhatná,de meg kell történniük.Istennek van egy terve,aminek része az ,hogy az utolsó időkben a gonosz megmutatja ,hogy ki ő (ők)valójában ,Isten meg szépen legyőzi őt (őket)ahogy meg van írva.Mi pedig szót fogadunk!Ez Isten dicsőségét szolgálja!
      Akik pedig kereszténynek tartják magukat,figyelemmel kísérik ezeket a dolgokat,de nem akarják megváltoztatni őket,csak a saját gondolkodásukat!
      Ez történik itt is!

    4. Kedves SZTRUGACKIJ!

      Itt , azért nem beszél a cikk a “lényegről”, mert már beszéltünk róla, és többnyire mindenki, akit érdekelt, utánajárt az információknak. Előtte, vagy utána. ( Thea bizonyára feltudja tenni neked a linket, ahol párpercben elmondják neked, hogy a mai hitelpénz, hogyan is néz ki, stb….) Nem lehet minden cikket , minden aspektusból megvilágítani, mert akkor azok könyvhosszúságúak lennének. Itt elsősorban, az utolsó időkre jövendölt bibliai próféciákat figyelembe véve kerülnek fel a cikkek.

      De, amennyiben érdekel, találhatsz olyan helyeket, ahol hozzájuthatsz olyan információkhoz is, amelyek esetlegesen érdekelhetnek, vagy legalább elgondolkodtatnak. Pl:

      http://www.youtube.com/watch?v=AymuyhgO_yk

      http://www.youtube.com/watch?v=w9J5ivbX0Fg

      http://www.youtube.com/watch?v=w9J5ivbX0Fg

      http://www.youtube.com/watch?v=CzPw5yHSiJ4

      http://www.youtube.com/watch?v=62R6Tt3994E

      http://www.youtube.com/watch?v=3a73S5Qyz80

      “Sajnos az átlagamerikájn olyan buta mint a tök ,fogalma sincs milyen mély sebeket okozott és mennyibe kerül a világnak a fennhéjazó,gögös , együgyű pazarló életmódja.Mindenki ludas,nem csak a vezető szféra.”

      Erre pedig csak azt lehet mondani újra, hogy amikor idejöttél, arról is szólt a hozzászólásod egy része, hogy azért szeretted a kommunizmust, mert “akkor lehetett dolgozni, könnyen lakáshoz, és egyéb használati tárgyakhoz hozzá lehetett jutni, stb…”. Tudtál fűteni, világítani, enni, stb, a fizetésedből….! Na mármost, ez az emberiség 70%-ának nem adatott meg. De, valahogy akkor, amikor még neked is volt, nem problémáztál annyit az “ökológiai lábnyomon”, amit mások még most is élveznek….! Sőt, az se érdekelt, hogy esetleg rólad mondják ezt, a nálad sokkal-sokkal rosszabb körülmények között élők…
      Szerintem jobban teszed, ha a hatalmon lévőket különválasztod a köznéptől…! ( Ahogyan a szülő-gyermek viszony is van. A gyermek akkor is megeszi az elé rakott ételt, felveszi a “szép ruhát”, felül a bicajára, stb, ha azt az apja rablás által szerezte…! Nem is kérdezősködik felőle, hogy honnét, miből, és hogyan van…!)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend