Járványok

És lesznek döghalálok: Miért van újabban ennyi halálos betegség a földön?

newsarsvirusForrás: The Economic Collapse

Ebola, Marburg, Chikungunya-láz. 2014 előtt a legtöbb ember nem figyelt rájuk vagy talán nem is halott ezekről a betegségekről, ma azonban sajnos mindhárom rendszeres látogató a hírek főcímei között. Miért? Miért jelent meg ilyen sok súlyos, gyakran halálos betegség a földön? Létezik valamiféle kapcsolat közöttük vagy csupán furcsa véletlenről van szó?

Közép és Dél-Amerikában jelenleg egy millió ember szenved a Chikungunya-láztól és az illetések szerint 2015-re ez a szám megsokszorozódik.

Az Ebolában szenvedők száma is napról napra emelkedik, miközben a még súlyosabb Marburg vírus is felütötte fejét Ugandában. A világ évtizedek óta nem tapasztalt egyetlen komoly, világméretű járványt sem és sokan gondolták azt, hogy ilyen soha többé nem is fog előfordulni. Vajon ma is így gondolják?

Hétfőn tudtuk meg, hogy Spanyolországban Ebola-vírussal fertőződött meg az az ápolónő, aki korábban egy ebolás, azóta elhunyt beteg ápolásában segített, így ő az első, aki Afrikán kívül kapta meg a járványos betegséget.

Azóta több európai országban ápolnak Ebola-gyanús betegeket. Macedóniában csütörtökön halt meg egy brit férfi, aki a gyanú szerint az Ebola vírus hordozója volt. Szerbiában pedig 708 embert helyeztek megfigyelés alá az egészségügyi hatóságok. Közülük 92-en a ragálytól sújtott térségből, Nyugat-Afrikából érkeztek az országba – közölte csütörtökön a szerbiai egészségügyi minisztérium.

Az Egyesült Államokban pedig szerdán meghalt a Dallasban kezelt Thomas Eric Duncan libériai állampolgár, akit a mostani járvány során az Egyesült Államokban elsőként diagnosztizáltak Ebolával.

Valószínűleg az Eboláról hallunk a legtöbbet a hírekben, azonban nem ez az egyetlen súlyos vírus, ami mostanában ütötte fel a fejét.

Ugandában néhány napja halt meg egy férfi a Marburg-vírus okozta betegségben, ami egyesek szerint az Ebolánál is súlyosabb. Mivel azonban a halál röviddel a betegség kialakulása után beáll, így kisebb az esélye annak, hogy sokakat megfertőzzön.

Eközben Venezuelában is felütötte fejét egy, az Ebolához hasonló betegség, amit az orvosok mindeddig nem tudtak azonosítani.

Az Egyesült Államokban az enterovírus D-68 több száz gyerekeket betegített meg és eddig 43 államban azonosították. A kór több esetben bénulást eredményezett és egy kisfiú meghalt New Jersey-ben.

Az amerikai járványügyi hatóság nem tudja, mit tehetne a betegség megfékezésére.

Mi történik?

Joseph Candel: Máté evangéliumának 24. fejezetében Jézus elmondta, hogy a járványok széleskörű megjelenése visszatérésének egyik jele lesz. Bár tudjuk, hogy az idő előrehaladtával a helyzet fokozatosan súlyosbodik majd, azt is tudjuk, hogy Isten képes megvédeni azokat, akik Benne bíznak.

?Nem illet téged a veszedelem, és csapás nem közelget a sátorodhoz;? (Zsoltárok 91:10)

?És feltámad néktek, a kik félitek az én nevemet, az igazságnak napja, és gyógyulás lesz az ő szárnyai alatt.? (Malakiás 4:2)

Előző posztKövetkező poszt

27 hozzászólás

  1. Már az okori romai birodalmat is egyharmadig kipusztitotta csak egy pestis járvány.
    Már több cikknél tapasztaltam hogy ez a blog többet probál belemagyarázni egy-egy írásba mint ami.
    Azért nem eszik olyan forrón a kását ahogy a mondás járja 😀

    1. Mivel ez az idők jelei oldal, a járványokat pedig maga Jézus sorolta az idők jelei közé (Máté 24:7, Lukács 21:11), talán egy Facebook bejegyzést megérdemel egy-egy ilyen hír… Ráadásul az ókori Róma esetében egy természetes (egy bukott világban legalábbis természetesnek mondható) járványról volt szó, ami nagyban a rossz higiéniás körülményeknek volt köszönhető, nem hasonlítanám a modern járványokat az ókoriakhoz.

    1. Ennyi sötét embert egyrakason… de nem baj, ez kell nekünk gyerekek… Végre beindulni latjuk oket! Es még merje mondani valaki is, hogy az ördög alszik . 🙂
      Szoval megbocsajtjuk neked ezt az off-ot F…..:) (nem akarom végigirni a nick-edet, mert nem szeretem)

    2. Kedves Fantomas! /kiskoromban nagyon megijedtem tőled/ vicc.
      Most olvastam a a ruvr-on -Nyit a vatikán- elfogadták a pápisták a másságot és a mássságok gyerekek nevelését. Anyám éjjel vasaláskor még sírt, mert a pap követelte,h.apám ref.lévén reverzálist adjon, amikor megtért kiátkozta. Ez csak az én kis rövidke életemben, nu akkor ma ? és + ez az általad ajánlott, csak tátom a szám. Ria írja, hát /dolgozik az ellenségünk,/ mintha felgyorsított volna úgy érzem.
      A témához. régi ifis társam gazdasági nagy fej, természetesen nincs állása, mert a lehetőségek megvannak a természetben emberi aggyal nagyon jót tudunk tenni, csak hát nem engedélyezik Ököszisztémával foglalkozik. Van elektromos autó, bezúzták nem engedik, saját vetőmaggal nem vethetsz.stb. Rengeteg dolog van ami nem ártana a földnek és lakosainak, de ezek az erők sátáni erők és ártani akarnak neked is nekünk is. Csak mi a védelem alá vonúltunk. Dirrekt állítanak le minden jót Kedves Sztrugackij, ha jól írom a neved. /Ria bocs /az ördög alszik/ szerintem se.

  2. Itt a cikk a netről http://www.hazipatika.com/betegsegek_a_z/ebola/240 Minden egy helyen, mosolygó kislány rózsaszínben, mert fontosak a járványügyi intézkedések, “nagy a baj”, “megállíthatatlan a vírus” miközben leírják, testnedvekkel terjed, stb. Egy éven belül lehet védőoltás … Minden stimmel Thea kérdéseivel.

  3. Csak egy aktuális érdekesség : Egy San Franciscoban élő ismerősöm nemrég írta ki a a közösségi oldalon,hogy a munkahelyén az egyik kollégája elkezdett vért köhögni,rosszul érezni magát és elrohant az orvoshoz.

    “54 perce ? San Francisco, CA, United States ?
    Wierd thing at work, my colleague started coughing blood, feeling sick and has now rushed off to the hospital. Got to play it safe nowadays or suddenly Ebola is in SF.”

    Nem tudom,hogy ez ebola tünet lehet,eddig SF-ból nem jelentettek ilyen esetet.Lehet,hogy ez lesz az első.

  4. Az emberiség létszámához képest gyakorlatilag rendkívül csekély, szinte elenyésző a fertőző (halálos) megbetegedések aránya.
    A himlő és pestisjárványok egykoron népeket és birodalmakat töröltek el vagy gyengítettek meg, sokszor éveken évtizedeken át tomboltak és akár a lakosság harmada vagy akár a fele is odaveszett.
    A spanyol hódítás idején a dél-amerikai indiánok között sok esetben 70-90% -os volt a himlőhalálozás, teljes népcsoportok haltak ki.
    A 435 körül tomboló pestisjárvány elvitte a népesség felét, jelentősen hozzájárulva ezzel a Római Birodalom bukásához.
    Az 1300-1400-as évek “kis jégkorszakának ” egyik legfőbb oka az 1300-as évek közepén tomboló pestisjárvány volt, 40%-os lethalitással, melynek következtében jelentősen visszaerdősült Európa – ami jelentős lehülést okozott…
    Amit pl. általában sokan nem tudnak, a történelmi Magyarország egyes északi megyéi is az 1700-as évek elején tomboló “utolsó” nagy pestisjárvány idején néptelenedtek el, és ennek következtében települhetett be a szláv népesség.

    Napjainkban gyakorlatilag NINCSENEK halálos járványok.
    Ez a védőoltások következménye, bár persze ez nem jelenti azt hogy ez így is marad…
    Ellenben van egy iszonyatos születésszám – ami már gyakorlatilag is egyes rovarfajokkal vetekszik.

    Érdemes “beagyalni” ezeken az adatsorokon:
    http://www.worldometers.info/hu/

    1. Az “iszonyatos születésszám” mérsékelhető volna, sőt abszolút kezelhető, ha nyilvános lenne az(ok) a természetes – ingyen 🙂 – fogamzásszabályozó módszer(ek), amit írástudatlan asszonyok-férfiak is megértenek. Ez nem biznisz ezért nincs róla szóbeszéd.

    2. Ghostcat, nem tudom mit akartál ezzel mondani? Hogy nem teljesülnek Jézus szavai?
      Azért az, hogy most nincsenek halálos járványok, az kicsit erős. Több millióan pusztulnak el évente a maláriától kezdve számos ragályos betegségben. Elméletileg nem kellene így történnie, mégis ez van évről évre.

      Igazad van, hogy voltak rettenetes járványok a történelem folyamán. Jézus szavainak lényege, hogy most minden együtt van, egyszerre: példátlan számban háborúk, földrengések, járványok, kihűlt a szeretet és sorolhatnánk. A Föld nevű bolygó pedig el van szennyezve, tönkre van vágva. Ilyen időszak nem volt még soha a történelem folyamán.

  5. Szerintem ez a depopulatios terv kibontakozhatna egy Globális “védőoltás” kapcsán. Most pont kapóra jön. Az Ebolát 1970-évek közepén diagnosztizálták, azóta NINCS ellenszere. Azt nagyon jól tudjuk, hogy az ilyen komoly betegségek csak úgy nem jelentkeznek maguktól, “LABORATÓRIUMI kóbor jószágok” amelyeket időnként szabadjára engednek. Ez mennyire volt felelősségteljes az ELIT részéről? Szerintem teljes mértékben ez volt a cél. Kb 35-40 év után még nincs ellenszer az Ebolára majd hirtelen lett. Én amondó vagyok, hogy NE lepődjünk meg ha hirtelen oltásokat kényszerítenek majd ránk, mert ez lesz! Jöhet közben a chip is. A HPV “védőoltással pedig most ugyan ez a helyzet. A sok “okos” szülő beoltotta gyermekét olyas valamivel amibe most nem megyek bele………. Nem szaporítom a szót. MINDEN HÜLYE WHO “OLTÓANYAGOT” ELKERÜLNI!

    1. Én mindig is tudtam, hogy a Kaptár és a hozzáhasonló filmek a valóságot tükrözik. Kb ugyan az lesz, mint abban a filmben, csak nem élőhalottá válnak az emberek, hanem halottá. A madár és sertésinfluenza csak bemelegítés volt a nagy tervhez. Azok is olyan hirtelen jelentek meg, mint most az Ebola meg a többi járvány.

      1. Elohalottaknak tekintik mar most a tomegeket. Hiszen tudjak, hogy vegezni fognak veluk.
        Ezert a zombi-metaforat nem ugy kell erteni, hogy itt barki atvaltozna.
        (Egyebkent pedig atvaltozik valamelyest, mivel a normal ember 4-5 nap nemeves utan allatta valtozik, a mentalis funkciok redukalodnak, a tulelesi oszton felerosodik. Megkezdodik a harc a kajaert az elso 1 het elteltevel.)
        Tehat nem kell ide semmifele virus. A szemukben mar zombik vagyunk igy is. A tunetek meg majd jonnek amugy is, ha “beindul a moka”.

    2. Az emberi híszékenységnek sincs sajnos ellenszere.
      Nem az első eset a Történelemben,hogy gyilkos kór,járvány,vírus végez az emberiség nagyrészével- és nem valakik (elit) szabaditotta a világra,hanem ez a Természet és az Élet dinamikájának szeves része. Hogy az utobbi időben sokáig birtuk világjárványok pusztitó kialakulása nélkül ,csak a tudománynak,megelőzésnek köszönhetjük .Minden sejt,baktérium,virus arra tőrekedik,hogy burjányozhasson és terjedhessen,evolválodjon.Ezt nem lehet erkölcsileg behatárolni,hogy jó vagy rossz -mert ami jó az egyiknek,vagyis a kezdet,a másiknak a véget jelenyi.A felállás az ,hogy az emberi szervezetre veszélyes baktériumok és virusok is mutálodnak ,új fogásokat keresve és találva a szervezet immunrendszerén.Egyre ellenálobbak lesznek,végül szupermutánsokká válnak és létrehoznak egy teljesen új ökoszisztémát a Földön,egy új evoluciós kezdetet.
      Természetesen ember nélkül. 😀

      1. A tudománynak köszönhető az a mutálódás is természetesen, ami “nem hagyja magát” mint az a bogár is, amelyik GMO kukoricát eszik (már). Hasonlóan, rossz gondolatmenetet követ a rossz tudomány – nélkülözve az ökológiát 🙁
        Megérett a tudományos forradalom (Kuhn elmélete szerint) csak sajnos nagy a csönd … No EZ a hatalmi rendszer visszaélése … az elnyomás. Mert minden kész van a “jó” tudományban élen az ökofilozófiával, az élővilágot első helyen tisztelő gyakorlatias megoldásokkal a vízkezeléstől a más “mező”-gazdaságig, és a helyi, közösségi gazdálkodásig, az energia ellátásig….

        1. Nagyon nem vagy képben Éva.
          Ha a tudomány nem alkalmazna genetikailag módósitott nővényeket ,és vegyi beavatkozást már rég nem lenne mit ennie a világ nagy részének,mert satnya terméshozammal nem lehetne dugig tömni a szupermarketeket .
          Már emlitettem,hogy az egész nyugati életmód a lehető legkegyetlenebb a természettel szemben,de ez nem a felső vezető pozicióban levő réteg miatt van igy ,hanem az átlagnyugati nagyléptékű igénye és kényelme miatt tőrténik.
          Amig nem vagy képes ezt megérteni , elfogadni és szembenézni ezzel igazsággal,addig a konspirációk feneketlen mocsarában fogsz fűrdözni,ahova nem tud behatolni a fény.
          A konspirációs teóriák mind nyugati gyártmányuak- ez az egóista társadalom a másra való mutogatással probálja kivonni magát a felelősség alól,hogy “’tiszta lelkiismerettel’ ülhessen be minden reggel a kocsijába,kacatot vegyen magának , és továbbra az irtozatosan környezetromboló luxus életmodját folytathassa,miközben ökleit a reptiliánok,rockefellerek,a sátán felé rázza.
          Minden háború,gyarmatositás ,a harmadik világ kifosztása és a szerencsétlen emberek rabszolgaszintú kihasználása,kiirtása a nyugati életmód fenntartásásért folyik. Nem,nem az elitért,hanem az egyszerű átlagnyugati kényelméért.Az elit az átlagnyugati nyakán élösködik, ez egy többlépcsős parazita rendszer ,ahol az áldozat a környezet,az állatvilág és a termélszeti népek.
          Nem tudom,hogy van merszetek Jézussal példálozni,amikor eleve a Sátán szolgáltatásait veszitek igénybe nap ,mint nap. Ez a leghamisabb kereszténység a világon.
          Csak úgy oldozhatod fel magad ez alól ,ha olyan egyszerűen élsz is mint Jézus.Senki és semmi kárára.Na innetől kezdődik a Szeretet ,nem pedig onnan, hogy állandóan emlegetjük a nevét ,bibliát olvasgatunk egy öszkonforos lakásban ,amelynek fűtése ,világitása ,kényelme csak azért élvezhető és megfizethető számodra ,mert mástól elveszik,kifosztják az akarata ellenére .
          Még egyszer leírom,az Amishok az igazi keresztények egyedül a világon,DE UGYLÁTSZIK ERRE EGYIKÖTÖKNEK SINCS MERSZE REAGÁLNI.

        2. Sátán szolgáltatásait veszitek igénybe nap ,mint nap.
          Jó mondat és valószínűleg igaz is . De azt is vedd észre , hogy
          satán a vége felé megy . És kik lovagolják , még jól megvannak .
          De a jövőjük is biztos-e , vagy van félnivalójuk a jövőtől .

        3. Sztrugackij,
          Bár az Amishok valóban szerényen élő, békés emberek, nem egészen Jézus tanításai szerint élnek, Ő ugyanis adott minden gyermekének egy feladatot, mégpedig azt, hogy “elmenvén széles e világra, hirdessétek az evangéliumot minden népnek.” Ez egy olyan zárt közösségben, ahol már mindenki ismeri Jézust nem igazán követhető.

          Az okfejtésed pedig igencsak sántít, ugyanis az emberek teljesen elégedettek voltak a korábbi egyszerűbb állapotokkal. Senki nem követelt több kütyüt, műételt, stb. Nagyon csalafintán vezették meg az embereket, amikor az “állandóság” helyett “stagnálásként” utaltak az emberi körülményekre, hogy ezzel azt éreztessék, hogy ha valami nem lesz folyamatosan gyorsabb, olcsóbb, több, akkor az már eleve rossz.

          Az is biztos, hogy egyikünk sem mutogathat másra a saját hibáival kapcsolatban. Minden ember, minden áldott nap döntéseket hoz, az Amishok is, és ezek időnként helyesek, időnként pedig nem.
          “Nincs aki jót cselekedjék, nincsen csak egy is.” (Róma 3)

          Nem attól keresztény valaki, hogy jó, hanem attól, hogy belátta, hogy nem az, és Isten segítségére van szüksége ahhoz, hogy megváltást kapjon. Ez pedig egy ajándék, amit Isten azért ad, mert szeret téged és mert kéred Tőle.

          Az idilli állapot pedig, amikor az emberek úgy élnek majd, mint régen, el fog jönni, de ez nem emberi erővel valósul meg.

          “A farkas és bárány együtt legelnek, az oroszlán, mint az ökör, szalmát eszik, és a kígyónak por lesz az ő kenyere. Nem ártanak és nem pusztítnak sehol szentségemnek hegyén; így szól az Úr.” Ézsaiás 65:25

        4. Mark 10:18

          Jézus pedig monda néki: Miért mondasz engem jónak? Senki sem jó, csak egy, az Isten.

        5. “Nem attól keresztény valaki, hogy jó, hanem attól, hogy belátta, hogy nem az, és Isten segítségére van szüksége ahhoz, hogy megváltást kapjon.”

          Ez igy igaz, Ilyen egyszeru keresztenynek lenni es az emberek sokasaga megsem erti,…mert azt hiszik, hogy ugyanugy mint a vallasok eseteben, ezert a megvaltasert is meg kell dolgozni.

        6. Hogy ki nincs képben, a környezetügyben, lecsupaszítva a “megtömni az szupermarketek polcait” problémára: határozottan Te nem vagy. Beleestünk egy csapdába – mi, az emberiség a kemizálás elején – hogy a földek vegyi kezelésével több terem: terem is (termett is) csak éppen a föld termőképessége, Magyarországon pl. 60 év alatt, nullára fog csökkenni. Tehát mindazok a megoldások, amelyek (jelesül: az ökológiai gazdálkodás, az agroerdészet, és a többi) vagyis,a természet rendjét használni (ami ingyen van, csak meg kell-ene érteni) még megmentheti a helyzetet. Nem a bolygót, mert azt, köszöni szépen, nem kell megmenteni: lényegében magunkat, és nem a “környezetet”. Eddig stimmel? Ha nem, utána kell nézni, mit mondanak a Túlélés Szellemi Körben, mit mond Gyulai Iván ökológus (és nem én 🙂 )!
          Nem mondtam,hogy a “felső vezető pozícióban” lévőktől függ, hanem, tudományos kérdések nincsenek lejátszva/megvitatva. Most például, nem véletlenül tették a “trójai faló” helyett azt a műanyag lovat az Országház elé … mert GAZDASÁGI SZERZŐDÉS KÉPÉBEN próbál bejutni az EU-ba és hozzánk a szennyes mezőgazdaság … Nem is értem, Te környezetvédő vagy, és nem ismered a “Monsanto” filmet, és a többit?
          Nem kell és nem szabad a géntechnológiát összekeverni azzal, amikor IDEGEN gént ültetnek be, pl. hogy termelje a toxint 🙁 és beláthatatlan következményeket idézzen elő a természetben (abban elszabadulva). Ezért írtam, hogy “lám a természet okos” és már van bogár, amelyik a GMO kukoricát eszi … A természetet nem “legyőzni” kell (időjárást megváltoztatni mérgek szórásával) hanem EGYÜTTMŰKÖDNI – amíg nem késő.
          Az általad említett “nyugati életformát” nem művelem 🙂 viszont tudom, hogy a kézenfekvő megoldásokért nem nyúlnak (napelemes tetőcserép, stb). Itt megnézheted http://emberiseg.hu/emberiseg/energia-csefko-pal-tamas/
          Nem is értem, hogy húzod rám mindezt … Össze-vissza vagdalkozol … Milyen sátán szolgáltatásait vesszük “mi” igénybe ?! a netet ?
          Az igazságot megtalálni, kapcsolatot keresni és ápolni, az az Istentől való: “Az igazi világosság, mely megvilágosít minden embert, a világba jött. A világban volt, a világ őáltala lett, de a világ nem ismerte fel őt.” János evangéliuma 1.9.

          A másik: a szegénység, az egyszerűség. Kimondottan evangéliumi tanács … Sőt, a nyolc boldogság egyike a hegyi beszédben (Máté evangélium 5.3) Ajánlok is gyorsan valamit Neked és kedves családodnak búcsuzóul http://emberiseg.hu/emberiseg/vadgesztenye-mint-mososzer/

          Amishok viszont, úgy olvasom, Magyarországon nincsenek http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__egyeb-kerdesek__3242732-vannak-magyarorszagon-amisok kedves Sztrugackij, ajánlom, alapíts egy ilyen csoportot, önellátni és szerényen élni rövidesen mindannyiunknak MEG KELL TANULNI 🙂 !

        7. Kedves SZTRUGACKIJ!

          Először is, hadd kérdezzem meg, hogy miből gondolod, hogy itt mindenki az USA, Kanada, vagy valamelyik gazdagabb európai országban él?! ( Én úgy tudom, hogy vannak néhányan ( mármint a hozzászólók között) , de a többség itt él MO-on, hasonló problémákkal küzdve, mint te. (De az is lehet, hogy néhányunkkal te nem is cserélnél….!)
          Továbbá! A tudománynak nem kell génmódosított növényeket létrehoznia, és vegyi beavatkozásokat végeznie ahhoz, hogy nagyobb legyen a terméshozam. Erre volt évszázadokig a növénynemesítés . (Pl, itt MO-on , (azt hiszem ) a pécsi egyetemnek van egy lepusztított kutatólaboratóriuma, amelyben több fajta nemesített kenyérgabonát nemesítettek, illetve egyéb növények nemesítésével is foglalkoznak. Már olyan búzát is össze tudtak hozni, amely annyira szárazságtűrő, hogy kifejezetten árt neki a sok csapadék. A terméshozama pedig kalászonként is, és hektáronként is, többszöröse az amúgy is igen jó eddigi, ugyancsak nemesített magyarfajtának. ( Persze a kutyának nem kell ( szerintem nem is tudnak sokan róla), mert itt is, ahogyan nálatok is, “a nép érdeke” az előrébb való! Az említett kutatóknak nincs pénzük reklámra, az illetékeseket pedig nem érdekli….! ( Én is csak egy gazdaműsorból tudok róla!)

          Továbbá különböző technikai eszközök, és kipróbált földművelési technológiák is rendelkezésre állnak ahhoz, hogy vegyszermentes termesztést végezzenek, ugyanazzal a terméshozammal. ( Növényi nedvekkel , kivonatokkal védekezve a kártevők ellen, amely nem mérgezi a természet egyéb élőlényeit. ) Ez se érdekel senkit, mert a vegyszergyártó cégeket kell megbizással, és profittal ellátni….!

          A szupermarketeket nem a magyar gazdák termékeivel tömik meg. ( Igazából, már alig vannak magyar gazdák…!)

          És igen, már említetted, hogy ” az egész nyugati életmód a lehető legkegyetlenebb a természettel szemben”, és azt is, hogy szerinted” ez nem a felső vezető pozícióban levő réteg miatt van így ,hanem az átlagnyugati nagy léptékű igénye és kényelme miatt történik.” Viszont én is említettem már, hogy a gyárak, üzemek, földek, nyersanyagok, stb, nem az átlag nyugati ember kezében van. Ahogyan egy átlag romániai, bulgáriai, magyarországi, …stb, él azzal a lehetőséggel, ami adatik neki, amire lehetősége van, ugyanúgy egy átlag nyugati is ezt teszi. Ha neked lehetőséged van arra, hogy fürdőszobád, folyóvized, vagy hasonlód legyen, akkor élsz vele. Te se dobtad ki a számítógépedet azért, mert a föld negyedrészén az embereknek nincs mit enniük se, ruházkodni se tudnak, illetve tiszta vizük sincs! De el tudom képzelni, hogy akár egy átlagnyugati, akár egy átlagkeleti, ha tudná, hogy valóban ezekhez a rászorulókhoz jut el az, akkor szívesen adakoznának , lemondva inkább bizonyos kényelmi igényükről annak érdekében. Még azt is , hogy amennyiben lehetne, akkor szívesen áldoznának az idejükből is arra, hogy elmenjenek segíteni ezeknek az embereknek! De mivel ezek az adományok eddig is az adott ország “elitjéhez”, vagy hadseregéhez vándoroltak, illetve kézen-közön eltűntek, ezért már bizalmatlanok amazok is, és emezek is…!

          Továbbá, már arról is írtam, hogy egy hatalom megtartásához ( azért, hogy életüket is értem adják, és parancsra bármit megtegyenek), ahhoz kell egy-két nemzetet is jólétben tartani. Mert az olyan néptől félni kell, akinek már nincs vesztenivalója…!

          És én is ezt mondom, hogy :”Amíg nem vagy képes ezt megérteni , elfogadni és szembenézni ezzel igazsággal,addig a(z ellened, és az emberiség ellen kitervelt) konspirációk feneketlen mocsarában fogsz fürdőzni( tudatlanul), ahova nem tud behatolni a fény.”

          “A konspirációs teóriák mind nyugati gyártmányuak- ez az egóista társadalom a másra való mutogatással probálja kivonni magát a felelősség alól,…..”

          Nem, egyszerűen tapasztalatról, emberismeretről, információ feldolgozásról, megértésről, átlátásról, stb-ről van szó! És annak a látásáról, hogy már megint a kisemberek ( mint akik feltétlenül mindenért hibásak) , összeugratásáról van szó! Hogy hadd “hulljon a férgese”, mert úgyis elég ostobák hozzá, hogy rájöjjenek, hogy a “mi malmunkra hajtják a vizet” azzal! Sőt, az meg eszükbe se jut, hogy mi csináltatjuk ezt velük…! (Jak. 2,5 Halljátok meg szeretett atyámfiai, avagy nem az Isten választotta-é ki e világ szegényeit, hogy gazdagok legyenek hitben, és örökösei az országnak, a melyet azoknak ígért, a kik őt szeretik? Ti pedig meggyaláztátok a szegényt. Avagy nem a gazdagok hatalmaskodnak-é rajtatok, és nem ők hurczolnak-é titeket a törvény elé? Nem ők káromolják-é azt a szép nevet, a melyről neveztettek? ) Az elit pedig nem az átlagnyugati nyakán, hanem az emberiség nyakán élősködik…! Még akkor is így van, ha neked azt tanítják…!( sikerrel…!)
          ?
          írod:
          “Nem tudom,hogy van merszetek Jézussal példálozni,amikor eleve a Sátán szolgáltatásait veszitek igénybe nap ,mint nap.”

          Mi a Sátán szolgáltatása?! Csak nem a hűtőszekrény, bicikli, egyéb közlekedési járművek, mosógép, varrógép, fúrógép, villanyáram, stb…?! Akik ezeket feltalálták, azok egytől-egyig az emberiségnek akartak jót tenni. Annak a hasznára akarták fordítani! Mennyiben tehet arról egy átlag nyugati ( megjegyzem ehhez te is hozzátartozol, csak kicsit még keletebbre kell menni hozzá…!) , hogy pár pénzéhes ember rávetette magát azokra, és a profit miatt, olyan megoldásokat alkalmazott/alkalmaz, amelyik környezetszennyező? ( Mert megvannak azok a találmányok, már réges-régen, amelyekkel ezek kivédhetők lettek volna, lennének! ) Mennyit tehetnek róla azok az emberek, akiknek ugyan azt a hazugságot mondják, amit a keletieknek…? Akár politikailag, akár más téren…! Azoknak azt mondják, hogy azok miatt a “túl szapora, semmi haszna népek” miatt van bajban a föld, emezeknek meg ezt, amit te is mondasz…! És, mint látszik, beválik…!)

          Arról nem tudok neked mit mondani, hogy szerinted hogyan kell élni, hogy mennyire keresztényietlen az összkomfort, vagy hasonló. Azzal, amit kapunk anyagilag is, mindenkinek személyesen kell elszámolnia majd , hogy azt mire használtuk fel. Nyilván, hogy nem azért kapott sokat, aki sokat kapott, hogy dúskáljon. De, mint mondtam ezzel mindenki maga számol majd el. Viszont nekünk az az ígéretünk, hogy semmi anyagi dolog felől nem aggodalmaskodjunk, hogy mit eszünk, vagy, mit iszunk, vagy stb, mert a mi mennyei Atyánk tudja, hogy nekünk ezekre szükségünk van, és gondoskodik ezekről…! És Ő, szeret nagyvonalú lenni . Főleg így: ?Luk. 6,38 Adjatok, néktek is adatik; jó mértéket, megnyomottat és megrázottat, színig teltet adnak a ti öletekbe. Mert azzal a mértékkel mérnek néktek, a melylyel ti mértek.
          írod:
          “Még egyszer leírom,az Amishok az igazi keresztények egyedül a világon,DE UGYLÁTSZIK ERRE EGYIKÖTÖKNEK SINCS MERSZE REAGÁLNI.”

          Pl, miért? Azért, mert visszautasítják, és ördögtől valónak tartják a technikát?!
          Jézus ács volt addig, amíg el nem jött az az idő, amikor be kellett a küldetésébe állnia. De én bizony sehol nem olvastam, hogy pattintott kőszerszámokat használt volna a famegmunkáláshoz! Ő ugyanúgy hálaadással használta azokat a modern eszközöket, és anyagokat a civil munkája során, amelyek megkönnyítették azt neki, ahogyan mások is! Még saruja is volt, meg köpenye! (szövött! ) És nem fügefalevélbe öltözött…! Sőt, kupát, tálat, stb-t is használt…!
          Vagy azért látod őket a “legkeresztényibbnek”, mert annyira sokat adnak a külsőségek megtartására?!
          Persze egyet se ismerek közülük ( és ha ismernék se vonhatnék le belőle az egész “népre” való következtetést) , de honnét tudod te azt, hogy a szívükben is keresztények-e, hogy Krisztus lelke vezérli-e őket, vagy csak a külső forma az, amit tartanak ( bár azzal se mennek vissza Jézus koráig…! Azért annál azért jóval kényelmesebb…!) amiről ezt gondolod…?!
          Jézus korában is voltak olyanok, akikről az emberek azt hitték, hogy milyen igazak lehetnek, mert kívülről úgy néztek ki… De Isten a szíveket vizsgálja, és Ő nem olyannak látta őket belülről. Nála az ilyesmik képmutatásként vannak számon tartva ( ha belső , valódi szentséggel nem párosul). Ő azt mondja, hogy először a tál belsejét tisztítsd meg, azután a külső is tiszta lesz….! Mát. 23,25 Jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok! mert megtisztítjátok a pohárnak és tálnak külsejét, belől pedig rakvák azok ragadománynyal és mértékletlenséggel. ?Mát. 23,27 Jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok, mert hasonlatosak vagytok a meszelt sírokhoz, a melyek kívülről szépeknek tetszenek, belől pedig holtaknak csontjaival és minden undoksággal rakvák.

          1 Sám. 16,7
          Az Úr azonban monda Sámuelnek: Ne nézd az ő külsőjét, se termetének nagyságát, mert megvetettem őt. Mert az Úr nem azt nézi, a mit az ember; mert az ember azt nézi, a mi szeme előtt van, de az Úr azt nézi, mi a szívben van.

          Szóval, ha te se ismered őket, csak a külsejüket nézed, akkor nem biztos, hogy úgy van az, amit gondolsz.

    3. “…Szerintem ez a depopulatios terv kibontakozhatna egy Globális ?védőoltás? kapcsán. …”

      Ugyan ezt képzeltem még pár évvel ezelőtt. Akár egy erre a célra kifejlesztett bio-mikrochip, mely képes megakadályozni bármiféle vírus terjedését a testben. Probléma—-reakció—Megoldás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend