Idők jelei, Izrael

Egy izraeli parlamenti képviselő a Harmadik Templom felépítését sürgeti

A harmadik zsidó templom felépülése a végső idők eseményeinek fontos mérföldköve, mert sok más bibliai prófécia beteljesülése csak ezután következhet be. Az egyik ilyen prófécia például, hogy a zsidók folytathatják a mindennapi áldozat bemutatását, ami vallásuk szerint csak a jeruzsálemi templomban lehetséges. Izraelben egyre nagyobb erővel folynak a templom felépítésére irányuló kezdeményezések, élükön az Ó Jeruzsálemben működő Templom Intézettel. Egyes jelentések szerint a templom felépítéséhez szükséges építőanyagok és egyéb kellékek hatalmas raktárakban várakoznak, hogy amikor megnyílik a lehetőség, viszonylag rövid időn belül elkészülhessen a zsidók számára fontos épület. A Templom Intézet épületében például már most megtekinthetőek az előre legyártott templomi kegytárgyak és papi öltözékek. ? Joseph Candel

Forrás: TimesofIsrael.com

Zevulun Orlev, a Zsidó Home párt képviselője jelentős reformokat akar, beleértve egy olyan alaptörvény elfogadását is, ami lehetővé tenné a Harmadik Zsidó Templom felépítését Jeruzsálemben.

Az Olam Katan folyóiratban ?Belső és törvényhozó reform? címmel megjelent cikkében leírja, hogy a Templomnak fel kell épülnie Jeruzsálemben, valamint, hogy a projekt sikeréhez ?alapvető változásokra? van szükség az izraeli társadalomban és kormányban.

A lelki reformok és a Templom üzemeltetéséhez szükséges vallási szakértői testület létrehozása mellett, Orlev szerint a kormány feladata lenne, (amennyiben a kormány a demokrácia mellett dönt) hogy megtörje a projekt körüli ellenállást.

?Meg kell fékezni a bizalmatlansági indítványokat, hogy legyőzhessük az ellenséges, baloldali, szekuláris médiát és nem szabad figyelembe venni a közgazdászok kritikáját, akik szerint a projekt csak a közpénzek elherdálására jó,? írja Orlev.

Orlev elismeri, hogy terve csak akkor sikerülhet, ha a ?vallási és politikai akadályokat? elhárítják az útból. A legnagyobb ilyen akadályt a Templomdombon álló al-Aqsa és a Szikla mecsetek jelentik, ezek elmozdítása azonban szinte bizonyosan ?világháború kirobbanásához vezetne az egymilliárd főt számláló mohamedán világgal szemben?.

?A politikában azonban minden átmeneti. Nincs stabilitás,? tette hozzá. ?Mostanában drámai változások tanúi vagyunk az arab országok politikájában.?

Előző posztKövetkező poszt

16 hozzászólás

  1. Áldozatok bemutatása…. nos ha lehet egy javaslatom, mindenki a saját …-t verje a csalánba, ne másokat áldozzon fel.
    Ki kéne már jönni a középkorból.

    1. Az ókorból… ugyanis akkor szűnt meg a mindennapi áldozat, amire többé nem volt és nem is lesz szükség soha, hiszen Jézus volt az áldozat, amit a korábbi véresáldozatok csak szimbolizáltak. (Zsidók 10)

      1. Hálás vagyok Istennek,hogy olyan hölgyet tisztelhetek benned,aki fenn tartja az ismereteinek a változásának lehetőségét,és hogy te magad is azok közé tartozol,akik tisztelik a másik véleményét,és vallásosan nem ördögözöd le azokat,akik másként létva dolgokat,nem egyeznek meg azzal a tévteóriával,hogy a keresztényeknek úgy kéne értékelni a 3.templom körüli eseményeket,mint elfogadásra való dolgokat,és nem úgy értékelik e félrevezetést,hogy ez a zsidóság megtérését jelentené Istenhez.

        Tisztelettel munkásságod iránt:

        RHR

  2. A 3.-ik templomnak meg kell epulnie. Amikor allni fog, akkor tudjuk majd meg, hogy valoban az igazi utolso idokben vagyunk.
    Talan egy III.-ik vilaghaboru kell ahoz, hogy ez a templom elkezdjen epulni. En ezt gondolnam logikusnak. Addig nincs ossznepi akarat erre, amig az iszlam ennek az utjaban all, es Isten valamilyen modon meg nem mutatja magat. (Ezekiel 38.)

        1. Tehát ezek szerint,….nem minden ami fénylik…….a—–.

          Thanks for clearing that up bro.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend