Tudomány és technika

Kilenc létező technológia, ami hamarosan az emberi testekbe kerülhet

Időkjelei: Az alábbi cikk olvasásakor érdemes észben tartani, hogy az írás egy fővonalas portálon jelent meg. A felsorolt technológiákról az Idők Jelei legtöbb olvasója több ízben is értesült már, a cikk mégis jól illusztrálja, hogy hol tartunk a bélyeg felé vezető úton, ráadásul egy tömegmédia forrásból.

Forrás: au.news.yahoo.com

Látva az Apple Watch és hasonló új kütyük iránti fokozott érdeklődést, az ember azt gondolhatná, hogy a hordható elektronikák állnak majd a következő legfontosabb technológiai változás középpontjában.

Nem így van.

A hordható eszközök is kapnak egy rövid időt a rivaldafényben, de ez csupán egy átmeneti időszak.

A testen töltött rövid időt követően az elektronikák a testbe költöznek.

Ez a következő komoly front.

Íme, kilenc jele annak, hogy a testbe ültethető technológiák már jelen vannak, rendkívül gyorsan fejlődnek és hamarosan az életünk (és testünk) részévé válnak.

1. Beültethető okostelefonok

wear1-638Sokan már most is a nap 24 órájában a telefonjukhoz vannak kötve, de mi lenne, ha ez a kötelék szó szerinti lenne?

A tendencia már elkezdődött.

Tavaly Anthony Antonellis RFID chipet ültetett a karjába, ami digitális alkotásait tárolja és továbbítja okostelefonjára.

A kutatók pedig olyan beültethető szenzorokkal kísérleteznek, amelyek az emberi csontokat élő hangszórókká képesek alakítani.

Mások olyan szemimplantátumok fejlesztésén dolgoznak, amellyel egyetlen pislantással lehet fényképezni, majd a képet bármilyen helyi tárhelyre (például a karba ültetett RFID chipre) küldeni.

Mi veheti át a kijelző szerepét, ha a telefon a testbe kerül? Az Autodesk mérnökei egy olyan rendszerrel kísérleteznek, ami mesterséges bőrön át képes megjeleníteni a képeket.

Egy másik megoldás szerint a képek egyenesen a szem implantátumon jelennének meg.

2. Gyógyító chipek

Egyes betegeknél már most is okostelefonnal kommunikáló kiber-implantátumokat használnak, amelyek képesek bizonyos betegségek megfigyelésére és kezelésére.

A Bostoni Egyetemen egy apró, beültethető érzékelőt tartalmazó bionikus hasnyálmirigyet tesztelnek, ami közvetlenül kommunikál a telefonon futó applikációval, a beteg vércukorszintjének megfigyelésére.

Londoni tudósok egy kapszula méretű áramkört fejlesztettek ki, ami figyelemmel kíséri a test zsírtömegét a túlsúlyos betegeknél és olyan genetikai anyagot termel, aminek hatására a beteg jóllakottnak érzi magát.

Több tucat egyéb betegség számára folynak beültethető és okos telefonos megoldásokra vonatkozó kísérletek.

chip_on_a_pill3. Az orvossal kommunikáló gyógyszerek

A beültethető eszközök nemcsak a telefonunkkal fognak kommunikálni, hanem az orvossal is.

A Proteus olyan kiber-tabletta kifejlesztésén dolgozik, ami SMS üzeneteket küld az orvosnak egyenesen a beteg testéből.

A tabletta belső információkat oszt meg az orvossal (a szó legteljesebb értelmében), aki így arról is értesül, hogy a beteg rendesen szedi-e a felírt gyógyszert és az a kívánt hatást fejti-e ki.

4. A Bill Gates féle fogamzásgátló tabletta

A Gates Alapítvány egy olyan MIT projektet támogat, aminek célja egy női számítógépes-fogamzásgátló chip kifejlesztése, amit szükség szerint távirányítással lehet aktiválni vagy kikapcsolni.

Az apró chip fogamzásgátló hormont bocsát ki magából kis adagokban és akár 16 évig is a nő testében maradhat.

A beültetés olyan egyszerű, mint egy tetoválás és a ?ki és bekapcsolás lehetősége bizonyos kényelmet biztosít azok számára, akik családod terveznek,? mondja Dr. Robert Farra, az MIT kutatója.

A megoldás egész más szintre emeli a távirányító elvesztésének jelentőségét?

5. Okostetoválások

Parts of the electronic tattooA tetoválások egyre menőbbnek számítanak manapság, így miért ne lehetnének egyben okosak és digitálisak is?

Az Illinois Egyetem kutatói az emberi hajszálnál is vékonyabb digitális tetoválást hoztak létre, ami a bőr felszínéről figyeli a szervezet folyamatait.

A Dangerous Things (veszélyes dolgok) nevű cég pedig egy olyan NFC chipet gyárt, amit a tetováláshoz hasonló folyamat segítségével visznek fel az ujjakra. A tetoválással zárakat lehet felnyitni vagy kódokat megadni, pusztán azzal, hogy rájuk mutatunk.

Egy texasi kutatócsoport olyan mikrorészecskéket fejlesztett ki, amit a tetováló festékhez hasonlóan juttatnak a bőr alá és ezzel tudják figyelemmel kísérni a szervezet működését.

6. Agy-számítógép interfész

Az agy közvetlen összekapcsolása a számítógéppel a tudományos fantasztikum álma (vagy rémálma).

A Brown Egyetem BrainGate (agykapu) nevű csapata vezeti az ilyen irányú kutatásokat. Weboldaluk szerint ?a csecsemőknek való aszpirin tabletta méretével megegyező, agyba ültetett elektródák segítségével a BrainGate csapat bebizonyította, hogy képesek valósidőben dekódolni a neuronok jeleit és ezekkel külső eszközöket irányítani.?

Az Intel szerint a gyakorlatban is alkalmazható számítógép-agy interfészek 2020-ra kerülhetnek a piacra.

Dean Pomerleau, az Intel kutatója szerint ?az emberek előbb utóbb hajlandóak lesznek agyimplantátumokat használni.?

?Képzeljük el, hogy a gondolataink segítségével böngészhetünk az Interneten.?

[Időkjelei: Illetve majd mások böngészhetnek az implantátumot használók agyában?]

7. Felszívódó bioelemek

wear7-638A beültethető technológiák számára az egyik legnagyobb kihívást a testbe ültetett vagy abban úszkáló eszközök áramellátása jelenti.

A konnektoron keresztül nyilván nem tölthetők és az elemcsere sem igazán járható megoldás.

A Cambridge-i Draper laboratórium olyan biológiailag lebomló elemeken dolgozik, amelyek a testen belül képesek áramot előállítani, azt akár vezeték nélkül továbbítani, majd dolguk végeztével elolvadnak.

Egy másik projekt a testben található glükózt használja az implantátumok áramellátására. Gondoljunk az általános iskolai burgonya akkumulátoros kísérletekre. Ugyanaz az elv, csak kisebb és persze sokkal fejlettebb.

8. Okos por

A beültethető fejlesztések közül talán az okos por a legmegdöbbentőbb. A homokszemcsénél is apróbb, saját antennával ellátott por implantátumok hálózatba rendeződnek a testben és egy egész sor összetett folyamat elvégzésére képesek.

Talán egy nano-hadseregként lehetne jellemezni őket, ami például a ráksejtek ellen indulhat csatába vagy csillapítja a fájdalmat és persze képes a gazda személyes adatainak titkosított tárolására.

Az okos por segítségével az orvosok egy napon képesek lesznek a beteg felnyitása nélkül dolgozni a testben, az információk pedig egészen addig titkosak maradnak, míg a gazda hozzáférhetővé nem teszi saját nano-hálózatán keresztül.

9. Az azonosított én

A beültethető eszközök elterjedéséhez a társadalmi normák felszámolása szükséges, ami számos adatvédelmi kérdést vet fel, a disztópikus felhasználás lehetősége pedig igen nagy.

A technológiát egyrészt használhatják a világ összes lakosának azonosítására.

Az amerikai hadseregben például számos komoly program indult a katonák beültetett RFID chipes azonosítására, a csapatok nyomonkövetésének globális automatizálása érdekében.

Egyes szakemberek szerint egy ilyen azonosító kiterjesztése a társadalom többi részére elkerülhetetlen.

Egyesek pozitívumként tekintenek erre az irányra, a bűnüldözés hatékonyságát, a választási csalások kiküszöbölését, az orvosi információkezelés forradalmasítását és a gyerekek biztonságát tartva szem előtt.

Mások egy orwelli társadalom kialakulását látják a folyamatban, amelynek élén Nagytestvér mindent tud, mindent lát és mindent irányít.

Megint mások a szingularitás felé tett első végzetest lépést sejtik benne, amikor az emberiség jövője irányítását szoftvereknek adja át.

Időkjelei: Vajon ezek között van a Jelenések könyvében leírt próféciát beteljesítő technológia vagy annak előfutára is?

?És megadatott neki, hogy mindenkit, kicsiket és nagyokat, gazdagokat és szegényeket, szabadokat és szolgákat jobb kezükön vagy homlokukon bélyeggel jelöltessen meg, és hogy senki se vehessen vagy adhasson, csak az, akin bélyegként rajta van a fenevad neve vagy nevének a száma. Itt van helye a bölcsességnek! Akinek van értelme, számítsa ki a fenevad számát, mert egy embernek a száma az. Az ő száma pedig hatszázhatvanhat.? Jelenések 13:16-18

Előző posztKövetkező poszt

159 hozzászólás

 1. sejtettem hogy a technologia fejlődni fog de azt nem hogy az ember magába akarja ezt rakni.

  hogy fogja birni ezt a szervezet?

 2. Minden újtól félünk és mindenkor így volt, talán így is marad.
  18+
  Sőt, ha nagyon új (azaz a mi tudományunk még nem ismeri), akkor a használóját démonizáljuk, istenítjük. Ez csak attól függ, hogy mekkora a hatalma. Mert ha nem elég nagy, akkor elpusztítjuk, ha meglehetősen nagy, akkor pedig imádkozunk hozzá. 😀

 3. Miért nem tárgyaljuk részletesen pl. azt a fogamzás szabályozó megoldást, ami SZÜKSÉGTELENNÉ teszi hogy ilyen technológia egyáltalán szóba jöjjön?! Miért nem téma bármely “pozitív tudomány” miért csak a(z egyértelműen) negatívak ?

 4. Drága Xenia!
  Továbbra is csak ugyanazt tudom mondani. Aki hisz Jézusban azé a Menny. Te hiszel benne, tehát ott vagy. Na, ebben nem hiszel Te, hogy már ott vagy 🙂 Ezen nem tudok változtatni, de az Úr tud. Imádkozom.
  Szeretlek,
  Anikó

  1. Kedves Anikó, nem tudom, honnan veszed, hogy nincs üdvbizonyosságom. Én tudom, hogy az Úré vagyok, mindegy, hogy te, vagy akár más mit gondol erről 😉
   (ezt a mindegyet úgy értem, hogy természetesen az nem mindegy, hogy valaki rossz gyümölcsöt lát az életemben, és azért mondja, hogy nem vagyok az Úré, azon azért el kellene gondolkodnom, ha ez így lenne – ahogyan az ige is mondja: “Vigyázzatok atyámfiai, hogy valaha ne legyen bármelyik?töknek hitetlen gonosz szíve, hogy az él? Istent?l elszakadjon; Hanem intsétek egymást minden napon, míg tart a ma, hogy egyik?tök se keményíttessék meg a b?nnek csalárdsága által: Mert részeseivé lettünk Krisztusnak, ha ugyan az elkezdett bizodalmat mindvégig erősen megtartjuk.” Zsidók 3:12-14)

   1. Drága Testvérkém,

    nagyon szeret Téged az Úr. Tegnap, amikor a válaszodat olvastam csak azt éreztem, hogy azt a bizonyosságot, ami nekem van nem lehet szavakkal leírni. Kértem Istent, hogy segítsen nekem a válaszolásban, de nem jött semmi. Így hagytam.
    Ma reggel hatkor kipattant a szemem és az első gondolatom Te voltál. Egyszercsak összeszorult a szívem és elkezdtek folyni a könnyeim, olyan érzés volt, mint, amikor a gyermekeimet első nap láttam bemenni az iskolába, hátukon a nagy táskával, láttam, ahogy ?kilépnek? az ?életbe? és tudtam, hogy sok boldogság, de ugyan akkor sok fájdalom is fogja őket érni és úgy szeretném ezektől megóvni őket…
    Ekkor a következőket tette az Úr a szívemre…Drága Gyermekem, tudod, hogy milyen boldog vagyok, hogy visszakaptalak? Végre tudod ki vagyok, az apukád, soha nem dobnálak el magamtól.
    Aki hisz a Fiúban, annak örök élete van… (János 3:36) VAN! Örök életet kaptál Tőlem, ami csak itt a Mennyben van, azon kívül a halál van. Soha semmi nem szakíthat el az én szeretetemtől. Meghozta az egyik gyermekem, Jézus, az áldozatot, hogy a többit megmentsem. Annyit kérek Tőled, hogy mutasd meg a szeretetemet a többi testvéred felé is, hogy tudják, hogy mennyire szeretem őket.
    Hát ennyi volt. Mennyire csaodálatos az ÚR 🙂 mert utána gondolkodtam, hogy logikus is, hiszen az ominózus Ige, ami kapcsán elindult a beszélgetésünk, azt írja, hogy nem mennek be, nem azt, hogy majd kidobom őket.
    Várnunk kell még, amíg abba a dimenzióba átléphetünk, mert dolgunk van. Segíteni Atyánk munkáját, hogy a többi testvérünk is megmeneküljön.
    ?Nem késik el az ígérettel az Úr, mint némelyek késedelemnek tartják; hanem hosszan tűr érettünk, nem akarván, hogy némelyek elvesszenek, hanem hogy mindenki megtérésre jusson. ? 2Péter3:9

    Isten áldjon Drága Xenia!

    1. Kedves Anikó!
     Téged is nagyon szeret az Úr! És az, hogy megtérésünk után nem veszi el tőlünk a szabad akaratunkat, hanem továbbra is megvan az a lehetőség, hogy akár hátat fordítsunk neki (eldobjuk magunktól a megnyert üdvösséget), az sem azt jelzi, hogy szeretetlen lenne, hanem éppen az ellenkezőjét 😉
     Az természetes, nem vitatta senki, hogy Isten nem dob el minket magától, ha viszont nem őt választjuk, hanem megkeményítjük a szívünket és a bűnnek hódolunk be, akkor elszakadunk Istentől. Erre rengeteg Ige van, rengeteg figyelmeztetéssel van tele az Újszövetség. Azok az igék, amiket idéztem, szintén erről szólnak: “Ha valaki nem marad énbennem, kivetik, mint a lemetszett vesszőt, és megszárad, összegyűjtik valamennyit, tűzre vetik és elégetik.” – ugye a szőlőtő a szőlőtőkén volt, de aztán nem maradt ott (saját maga döntött így), és ezért tűzre vetik.
     Vagy a másik ige: “Vigyázzatok atyámfiai, hogy valaha ne legyen bármelyik?töknek hitetlen gonosz szíve, hogy az él? Istent?l elszakadjon” – ugye itt megint csak az Istentől való elszakadásról beszél. “Mert részeseivé lettünk Krisztusnak, ha ugyan az elkezdett bizodalmat mindvégig erősen megtartjuk.” – tehát már most miénk Krisztus, és miénk is marad, ha végig kitartunk. Azt mondtad, hogy nem tudlak meggyőzni, mert neked Jézus mást mondott. Pedig Jézus maga az Ige, ő nem mond ellent saját magának. Én nem hiszek másban, még ha mennyből jött angyal mondaná is.
     Nézd meg azt is, mit mond Jézus a 7 gyülekezetnek a Jelenések könyvében: mindegyiknek azt mondja, hogy “Aki győz…” azé a menny. Vagy nézd meg konkrétan az efézusi gyülekezetet:
     “Tudok cselekedeteidről, fáradozásodról és állhatatosságodról, és arról, hogy nem viselheted el a gonoszokat, és próbára tetted azokat, akik apostoloknak mondják magukat, pedig nem azok, és hazugnak találtad őket. Tudom, hogy van benned állhatatosság, terhet viseltél az én nevemért, és nem fáradtál meg, de az a panaszom ellened, hogy nincs meg már benned az első szeretet. Emlékezzél tehát vissza, honnan estél ki, térj meg, és tedd az előbbiekhez hasonló cselekedeteidet, különben elmegyek hozzád, és kimozdítom gyertyatartódat a helyéből, ha meg nem térsz. Az viszont megvan benned, hogy gyűlölöd a nikolaiták cselekedeteit, amelyeket én is gyűlölök.”
     Egyszer már megtért emberekről van szó, elsorolja mindazokat a jó dolgokat, amiket megtérésük után tettek, és aztán mégis megtérésre szólítja fel, mert “kiestek” a tőkéről.
     Az Úr adjon kegyelmet mindannyiunknak, hogy soha ne keményítsük meg a szívünket, és mindig megszívleljük, ha figyelmeztet minket. Ő ezt is szeretetből teszi, ahogy egy másik gyülekezetnek írja: “Akit én szeretek, megfeddem és megfenyítem: igyekezz tehát, és térj meg!”
     Nekem az az érzésem, hogy azért ragaszkodsz annyira a látásodhoz, mert attól félsz, hogy anélkül (ha elfogadnád azt, hogy az ember hátat fordíthat Istennek megtérése után is) elveszítenéd a bizonyosságodat, ami most van. Pedig ez nem így van, nekem például semmi kétségem nincs sem Isten felém való kimondhatatlan szeretetéről sem afelől, hogy az Övé vagyok, és enyém a menny. A figyelmeztető Igék inkább arra késztetnek, hogy még jobban ragaszkodjak az Úrhoz, és vizsgáljam meg magam, hogy ne váljon keménnyé a szívem.

    2. Drága Xenia,
     Az Igében nem az áll, hogy “aki győz” azé a menny, hanem ez:
     “Aki győz, annak adok az elrejtett mannából, adok neki fehér kövecskét is, és a kövecskére írva új nevet, amelyet senki sem tud, csak az, aki kapja.”
     Ez már a jutalmakról szól. 😉 A megváltás egyetlen győzelemhez köthető, ezt a győzelmet pedig Krisztus vívta ki, nem mi.
     Isten áldjon!

    3. Kedves Thea,
     az egyszerűség kedvéért írtam ezt, hogy övé a menny. Nem akartam végigmenni az összesen, de ha már idéztél, akkor én is megteszem:
     “Aki győz, annak nem árt a második halál.”
     “Aki győz, azt öltöztetik fehér ruhába, annak a nevét nem törlöm ki az élet könyvéből, hanem vallást teszek nevéről az én Atyám előtt és angyalai előtt.”
     Aki pedig nem győz, ugye azzal nem a fentiek fognak történni…
     És a győzelem természetesen nem a magunk erejéből megy, de mi is kellünk hozzá, különben nem figyelmeztetne az Ige lépten-nyomon.

    4. Szia Xénia!
     Először javasolni akartam (ismét 🙂 ), hogy folytassuk a klubban, azután az jutott eszembe, hogy a Bárány menyegzője talán alkalmasabb “hely” lenne erre. Mit gondolsz?

    5. A Bárány menyegzőjén ez már nem lesz kérdés egyikünk számára sem 🙂
     Viszlát ott 😉

    6. Szavaidat idézem:
     “Nekem az az érzésem, hogy azért ragaszkodsz annyira a látásodhoz, mert attól félsz, hogy anélkül (ha elfogadnád azt, hogy az ember hátat fordíthat Istennek megtérése után is) elveszítenéd a bizonyosságodat, ami most van. ”
     János 1levele 4:18
     “A szeretetben nincsen félelem;sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet, mert a félelem gyötrelemmel jár: aki pedig fél nem lett teljessé a szeretetben”

     Tetszett Thea javaslata 🙂 ott folytassuk… Szeretlek édes Xenia!
     Isten áldjon!

    7. Kedves Anikó, én is szeretlek 🙂
     Odafenn majd személyesen is találkozunk!

  2. Kedves Anikó!
   Aki ismeri és szereti Jézust valóban meg van a lehetősége, hogy a Mennybe kerüljön. Az utunkat végig kell járni és állhatatosnak lenni a hitben a végsőkig.
   Krisztusnak sem volt elég elhatároznia, hogy meghal értünk azt végig is kellett csinálni lépésről lépésre. Mondtam régebben nagyon kevesen kerülnek rögtön a Mennybe, de ez akkor érthető, ha tisztázzuk a bűn fogalmát.
   Valószínű az okozza még a véleménykülönbséget nálatok, hogy sok embernél Isten irgalmassága és igazságossága szembe kerül egymással. Vagy az irgalmasság fele megy el valaki vagy az igazságosság felé. Istennél ez harmóniában van egyik sincs a másik nélkül. Az a baj ezt a mi kis földi világunkban nehéz felfogni.

   1. Drága Palas!

    Idézlek: “sok embernél Isten irgalmassága és igazságossága szembe kerül egymással. Vagy az irgalmasság fele megy el valaki vagy az igazságosság felé. Istennél ez harmóniában van egyik sincs a másik nélkül.”
    Köszönöm. Ez nagyon jó megfogalmazás. Adaptálom:) Szükségem van még növekedésre abban (is), hogy jobban meg tudjam fogalmazni a gondolataimat 🙂
    Isten áldjon!

    Szeretettel,
    Anikó

 5. Bocsánat Thea, ha gondolod tedd át a Klubba, csak gondoltam hátha egy keresőnek biztató szavak lehetnek…
  Drága Edua!
  Semmi ellentmondás nincs abban, amit Thea írt. Jézus a farizeusoknak mondta ezeket a szavakat, akik hittek Istenben ismerték a törvényt, de nem hittek abban, hogy Jézus MINDEN bűnt megbocsát egyszer és mindenkorra. Mivel ebben nem hittek, maguk döntöttek úgy, hogy nem mennek be. Aki nem hisz abban, hogy egyszer elég megtérni Jézushoz, az az ember maga nem akar bemenni és ha ezt terjeszti ezzel akadályt gördít mások útjába, aki szívesen bemenne ebbe a kegyelembe, ami csak hitből van.

  “Aki megfürdött, nincs másra szüksége, mint a lábait megmosni, különben egészen tiszta…” Különbség van a fürdő és a lábmosás között. Az előbbi az újjászületés fürdője, ahogy arról a Titus 3:5-ben van szó: “Nem az igazságnak cselekedeteiből, amelyeket mi cselekedtünk, hanem az ő irgalmasságából tartott meg minket az újjászületésnek fürdője és a Szentlélek megújítása által” Egy szóval a fürdő az üdvösség és, mint ilyen csak egyszer történik meg. De aztán ott van a lábmosás. Míg a fürdő csak egyszer megy végbe, a lábmosás ismétlődő esemény. Keresztény életünkben naponta követünk el bűnt és ezzel beszennyezzük a szövetséget. Állandó megtisztításra van szükségünk, melyet úgy kapunk meg, ha Isten Igéjét az életünkre alkalmazzuk. Ez pedig a Jézussal való közösség állandó fenntartását jelenti. De ettől a kapcsolatunk Jézussal nem szakad meg, az egy széttörhetetlen lánc. A közösség egy olyan szál, amit könnyen el lehet szakítani. A bűn megbontja a közösséget, így tehát az Ige szolgálatára van szükségünk ahhoz, hogy tisztán járhassunk tovább.
  Pál idejében az emberek közfürdőbe mentek, ha alaposan meg akartak tisztulni. De már, ahogy a sarujukba mentek hazafelé, a lábuk megint poros lett. Ezt jelenti a fürdő és a lábmosás. A fürdő: megtérés. A lábmosás: megszentelődés.
  (William MacDonald: Mindörökre Krisztusban)
  Szeretettel,
  Anikó

  1. Ez gondolom megintcsak nekem szólna (Édua helyett).
   “Aki nem hisz abban, hogy egyszer elég megtérni Jézushoz, az az ember maga nem akar bemenni és ha ezt terjeszti ezzel akadályt gördít mások útjába, aki szívesen bemenne ebbe a kegyelembe, ami csak hitből van.”
   Érdekes meglátás, a farizeusokra ez pont nem vonatkozhat, mivel ők abban sem hittek, hogy egyetlen egyszer meg kellene térni Jézushoz, ők magukat bűntelennek tartották, és lenézték a bűnösöket. Én személy szerint nem érzem úgy, hogy akadályt gördítenék mások elé, ha azt vallom, hogy az Ige nem véletlenül figyelmeztet arra, hogy tartsunk ki, maradjunk Jézusban, és ne engedjünk a bűnnek, hanem ragaszkodjunk ahhoz a kegyelemhez, amit Isten óriási ajándékként ingyen adott nekünk, anélkül, hogy ezt bármilyen tettünkkel kiérdemeltük volna – és ezt vonatkoztatom magamra, és erre buzdítok másokat is. Ha te úgy gondolod, hogy ezáltal én nem akarok bemenni, és másokat sem engedek be – te tudod, miért vélekedsz így, erre nem tudok mit mondani…
   (Az ellentmondásos részt egyébként Thea megértette, nem az igén belüli ellentmondásra utaltam)

   1. Bocsánat, elírtam a nevet.
    a teljes mondat így szól:
    “Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok, mert bezárjátok a mennyek országát az emberek előtt: ti magatok nem mentek be, és azokat sem engeditek be akik be akarnak menni.” Máté 23:13 Tehát a farizeusoknak is címezte.
    Biztos vagyok benne, hogy nem szándékosan adod át a téves tudást másoknak. A megtérésem után még 1 évig én is ebben hittem. Drága Xenia, az üdvösség nem veszíthető el, ez az Igazság.
    Nem tudsz meggyőzni másról, mert ezt Jézus írta bele a szívembe.
    Szeretettel,
    Anikó

    1. Eléggé vékonyka lenne az Újszövetség, ha a figyelmeztetéseket kiszednénk belőle, és csak a többit vennénk komolyan.
     Ha komolyan vesszük, amit írtál egyébként, akkor éppen te vagy az, aki kizársz másokat, vagy legalábbis megítélsz másokat – mert lényegében azt mondtad, hogy én nem üdvözülök, és mást sem engedek a mennybe. Ez a legtávolabb áll tőlem, úgyhogy, ha nem haragszol, erre nem mondom, hogy legyen neked a te hited szerint 😉

    2. Az Ige természetesen a farizeusoknak szól, én nem azt vitattam, hanem a te magyarázatodat. De mintha elbeszélnénk egymás mellett…

    3. “A balgatag vitatkozásokat azonban és a nemzetségekről való tudakozásokat, és a civakodást és a törvény felől való harcokat kerüld; mert haszontalanok és hiábavalók.” Titus 3,9
     Isten áldjon Drága Xenia! Imáimban tartalak.
     Szeretettel,
     Anikó

    4. Az ellentmondást nem sikerült feloldanod, hiszen azt vallod, hogy a bűn miatt nem lehet elveszíteni Isten kegyelmét, az viszont, szerinted, aki azt vallja, hogy az újabb bűnből is meg kell térni, el fog kárhozni (tehát elveszítette a kegyelmet) – vártam, hogy valami magyarázatot szolgáltatsz arra, miért fogalmaztál így (mert előfordul, hogy mást akarunk kifejezni, csak rosszul fogalmaztuk meg, nem úgy értettük, ahogy írtuk), de úgy látszik, itt nem ez a helyzet. Annak ellenére, hogy ahogy fogalmaztál az Ige magyarázatában, ítélkezést lehet kiolvasni belőle, feltételezem, hogy téged mégis a szeretet és a jó szándék vezérelt, mikor írtad, csak ez a platform nem alkalmas arra, hogy a szándék is egyértelmű legyen a sorok között.
     Valóban nincs értelme erről a témáról vitatkozni.
     Isten áldjon!

  2. Kedves Anikó!
   Ezek nagyon mély dolgok, amelyeket írsz kegyelemből messzire lehet jutni. Amíg a bűn nem lesz száműzve a földről bizony visszaesünk és újra és újra neki kell gyürkőzni. Lehet így is úgy is fogalmazni. Volt, hogy megtértem aztán kiderült mégsem igazán. A próbatételéknél derül ki. A hitnek mélységi fokai vannak 8 év után jutottam olyan szintre mire azt mondhattam stabil a hitem.
   Mit vállalsz még be? Mennyit akarsz segíteni másoknak? Tegnap írtam néhány dolgot, de pont szerver frissítés volt, eltűnt. Fontos még, hogy valakinek gyermekkori hite van vagy felnőttkori. Sokszor itt azért vannak viták hívők között, mert nagy eltérések vannak.
   Felmásolok egy tegnapit lejjebbről hátha nem olvastad.

   Kedves Anikó!
   Azért szólok hozzá, mert nagyon fontos, amit kérdezel.
   Krisztus megváltott bennünket, de a világ nem élvezheti a békét, amit hozott. Legyünk tudatában, hogy rászorulunk a Megváltóra minden pillanatban akár egy órát sem tudunk meglenni, hogy ne követnénk el bűnt. Ádámnál és Évánál is rövid ideig tartott a paradicsomi állapot. Amíg az ördög is itt tekereg nagyon nehéz. Mindig fel kell állni visszakapaszkodni Jézushoz ez nagy alázat. Sokan azt gondolják egyszer megtértek aztán minden tök jó lesz. Minden nap törekednünk kell, hogy jobbá legyünk. Lelkileg fejlődjünk és akkor nehezebben esünk vissza. Voltak olyanok a földön, akik már nem követtek el kis bűnöket sem csak lelki tökéletlenségeik voltak.
   Isten a jelenben lát bennünket, azért legyünk kész mindig. Ha régen jók voltunk, de letértünk akkor azt látja. Ha rosszak voltunk, de most már jók vagyunk azt látja, nem időben.
   Pió atya mondta régen, aztán Eperjes Károly átvette tőle.
   Uram!
   Múltamat Irgalmadra!
   Jelenemet Szeretetedre!
   Jövőmet gondviselésedre bízom!

   1. Drága Palas!
    Bocsánat, hogy csak most reagálok erre a hsz.-ra. Csak most vettem észre:)

    A megváltás egyszeri dolog és örökre szól. Én emberként nem láthatom, hogy ki van megváltva és ki nincs. Az Úr a szívek vizsgálója 🙂 Igaz amit írtál, hogy minden pillanatban szükségünk van a Megváltónkra, hiszen a hit automatikusan az akarást is elkezdi munkálni bennünk: még több ismeretre szomjazunk és, ahogy mélyül az ismeret (IGE) úgy nő a bizonyosság, hogy csak Vele lehetünk tökéletesek. Ezen kapcsolat közben pedig folyamatosan “tisztulunk”, hogy olyanná formáltassunk, amilyenre Isten teremtett bennünket, bűntelenné. Ez az állapot csak odaát lesz tökéletessé.
    Isten áldjon!
    Szeretettel,
    Anikó

 6. Drága Xenia!

  Azt hiszem eljött az idő, hogy átmenjünk a Klub oldalra 🙂 nagyon elkanyarodtunk a cikktől.
  Csak egy sort idéznék Tőled:
  …néha el is ámulok, hogy ami korábban gondot jelentett és harcoltam ellene a maga erejéből, az most már teljesen a múlté.
  két kérdésem lenne:
  Már meg voltál váltva, amikor a harcaid voltak, ugye?
  Ha a harc folyamata közben elüt egy autó, az Úr azt mondta volna neked a Menny kapujában, hogy nem ismerlek téged?

  Szeretettel,
  Anikó

  1. Kedves Anikó,
   Én már a klubban is kifejtettem a véleményem, szerintem te is. Ragozni nem biztos, hogy érdemes tovább. A megváltás akkortól a miénk, mikortól megtérünk, és addig, amíg az Úrban maradunk. És aki harcol, arra nem mondja az Úr, hogy nem ismeri. Az egész életünk egy harc, a győzelmet pedig az Úr adja. A gond azzal van, aki feladja a harcot, lásd a példa, amit írtam.

   1. Rendben. Zárjuk le. Csak egy dolog maradt még bennem, amit ha leírok békém lesz utána.
    Honnan tudod, hogy a fiatalember elhagyta Jézust és nem “csak” a feleségét? A szívét mi nem látjuk.
    A kérdés csak költői. Legyen meg néktek a hitetek szerint, ahogy az Úr mondja. Fel sem fogható az Ő szeretete irántunk. Imádkozom érted, hogy átéld ezt a csodát.
    Szeretettel,
    Anikó

    1. Amint írtam, ahogy az Ige mondja, gyümölcseiről ismeritek a fát.
     “Ugyanígy minden jó fa jó gyümölcsöket terem, a rossz fa pedig rosszakat. A jó fa nem terem rossz gyümölcsöt, és a rossz fa sem hoz jót. Minden fát, amely nem terem jó gyümölcsöt, kivágnak, és tűzre dobnak.” Máté 7:17-18
     És ez nem mond ellent Isten szeretetének, amit én is átéltem, és bárki megtapasztalhat. Isten áldjon!

    2. Xenia, ez nem jó példa erre az esetre. Keresztényként hozunk jó és rossz döntéseket egyaránt.
     Szerintem például sokkal rosszabb gyümölcs az általad fent említettnél, ha valaki a szavaival bezárja a mennyek országát az emberek előtt. (“ti magatok nem mentek be, és azokat sem engeditek be, akik be akarnak menni.”)
     Erre itt az oldalon is volt számtalan példa olyan testvérektől, akik szerintem (már amennyire innen meg lehet állapítani) meg vannak váltva.

     Az a tűz pedig csak a tetteinket semmisíti meg: “de ha valakinek a munkája megég, kárt vall. Ő maga megmenekül ugyan, de úgy, mint aki tűzön ment át.” I. Kor. 3:15

    3. Nem hinném, hogy tudnék számodra jó példát hozni 😉 Nem kívántam rangsorolni a gyümölcsöket (rossz vagy rosszabb), és ez továbbra sem áll szándékomban. Én azt látom az Igéből, hogy a kegyelemmel nem jó játszani, és nem is buzdítanék erre senkit.
     Ha szerinted megváltott emberek zárják be mások előtt a mennyek országát, akkor mégiscsak elveszíthető a kegyelem, mert ugye “ti magatok nem mentek be…” – ezt idézted 😉 – ezzel most csak az ellentmondásra akartam felhívni a figyelmet, úgyis tudom, hogy nem győzzük meg egymást.
     Az általad idézett korintusi ige pedig az előzményekkel együtt arra vonatkozik, ha valaki Krisztusra épít. Bűnből pedig nem lehet Krisztusra építeni. A fa, széna nem a bűnt jelképezi.

    4. Igazad van, hogy ez az Ige nem jó erre az esetre, de biztos érted mire gondolok. Sok olyan hozzászólás hangzott el már az oldalon (remélem ilyen egyre kevesebb lesz), ami egy kereső embert elfordít Istentől. Ez sokkal súlyosabb, mint egy olyan bűn, ami “csak” az embert magát érinti.
     A lényeg, hogy a megváltás után is folyamatosan követünk el bűnöket. Bűntelen ember nincs, csak megváltott vagy megváltatlan bűnös.
     A legrosszabb pedig, amikor azt gondoljuk, hogy jobbak vagyunk másoknál. Lásd: Lukács 18:10-14

     Ezt pedig a János 15-el kapcsolatban olvasd el kérlek, ha gondolod. Nem könyv terjedelmű 😉
     http://www.samstorms.com/all-articles/post/john-15:1-6-and-the-security-of-the-believer

    5. “Ez sokkal súlyosabb, mint egy olyan bűn, ami ?csak? az embert magát érinti.”
     Ezt nem tudom elképzelni, mire érted. Az én példám közvetlenül egy egész családot érint, emellett pedig még rengeteg embert, de a történetet nem akarom tovább részletezni. (Nátán szava Dávidhoz: “ezzel a tetteddel okot adtál az ÚR ellenségeinek a gyalázkodásra” 2Sám 12:14) Szerintem egyébként nem nagyon van olyan bűn, amire azt mondhatom, hogy nem számít, mert “csak engem érint”.
     És amit a Lukácsból idézel, arra is jó odafigyelni, mert kit így, kit úgy próbál a sátán elbuktatni. Ezért kell Krisztusban maradni, hogy semmilyen bűn (az önhittség se) ne uralkodjon rajtunk.

    6. ?A ki ismeri az én parancsolataimat és megtartja azokat, az szeret engem; a ki pedig engem szeret, azt szereti az én Atyám, én is szeretem azt, és kijelentem magamat annak.?Jn 14,21

    7. “Új parancsot adok nektek: Szeressétek egymást! Amint én szerettelek benneteket, úgy szeressétek ti is egymást.
     Arról tudják majd meg rólatok, hogy a tanítványaim vagytok, hogy szeretettel vagytok egymás iránt.”

     János 13: 34-35.

    8. Kedves Anikó!
     Így van!
     “Honnan tudod, hogy a fiatalember elhagyta Jézust és nem ?csak? a feleségét?”Én erre a kérdésedre szerettem volna válaszolni ezzel az idézettel.Jézus nem úgy szereti a gyülekezetet , hogy elhagyja, hanem az életét adta érte.
     “Annak okáért elhagyja a férfiú atyját és anyját; és ragaszkodik feleségéhez, és lesznek ketten egy testté.
     Úgy hogy többé nem kettő, hanem egy test. A mit azért az Isten egybeszerkesztett, ember el ne válaszsza.”Mt.19.5,6
     “Valaki elbocsátja feleségét, és mást vesz el, paráználkodik; és valaki férjétől elbocsátott asszonyt vesz feleségül, paráználkodik. “Luk. 16,18

     “A férfiak hasonlóképen, együtt lakjanak értelmes módon feleségükkel,az asszonyi nemnek, mint gyöngébb edénynek, tisztességet tévén, mint a kik örökös társaik az élet kegyelmében; hogy a ti imádságaitok meg ne hiúsuljanak.”1Pt 3,7

     Milyen szeretet van egy olyan férfiban,aki képes a saját beteg kisgyermekét elhagyni egy nő miatt?!!!
     Ez a jézusi szeretet?!
     Egy kisgyereknek (főleg ha beteg) nagyon-nagy szüksége van az apai szeretetre.Az enyémek mikor picik voltak, délutánonként örömükben sikítva rohantak az ajtóhoz,mikor meghallották a kulcs hangját a zárban.

     “Ha pedig valaki az övéiről és főképen az ő házanépéről gondot nem visel: a hitet megtagadta, és rosszabb a hitetlennél.”1Tim 5,8

     “És a ki egy ilyen kis gyermeket befogad az én nevemben, engem fogad be “Mt.18.5
     És aki elhagyja?Kit hagy el?Gondolom ezek után számodra sem kérdés többé,amit kérdeztél….

 7. Köszönöm mindenkinek a válaszokat, Wikingnek a bókot is… 😀

  Éva, örülök, hogy te is körültekintő vagy, amikor a gyermekeid és a magad egészségét rá kell bíznod másokra valószínűleg figyelmetlenül olvastalk, mert azt hittem nem így van.

  Hálából és pihenésként egy vicces párperces videó az internetadóról… 🙂

  1. Meghagylak ebben a gondolatkörben, nem ismerheted, hogy nem szoktam rábízni másra. Azt a (tudat)állapotot – szó szerint – nem valószínű hogy ismeritek, amikor LÁZ csillapítót sem ad az ember … A másik féltekén élek … amikor tél-nyár fordítva van! másként nem tudom kifejezni ! Van egy orvosnő, nevetve mondta Béky László műsorában, hogy lehetőleg ne menjenek az emberek orvoshoz, “mert még találnak valamit” 🙂 bizony, ezt én így is teszem, túl a hatodik x-en.

 8. Thea!
  Úgy látom, hogy elég ha a cikkek címét beírod! 🙂
  Jó szokásunknak megfelelöen, mi mindig “oda” lyukadunk ki! Jelen esetben is.
  A hsz-ek 90%-a kissé gellert kapott! /Ami persze nem baj!/

  Meglátásom – szorosan a poszthoz – pl. az orvosi/egészségügyi ketyerék pont ugyanarra a shemára készültek mint a gyogyó-szerek(kémiai mérgek!). Tüneti kezelésre, úgy 99%ban.
  Olyan átlátszó ez a, “navajonkik” által generált járványok, diabetesz, vagy egyéb korunk betegségi nyavaja-kórság amire mindig van valami ellensz(a)er, vak-ci(o)na vagy jelen esetben nano-mano technologia, csip-csup beültetés, meg az ördög tudja miféle vajákos place-bo.
  Eb(b)ol(h)a-ról olvastam, hogy pl. az ezüst kolloid 99%-os gyógyulást ill. védettséget adott egy karitatív szervezett önkéntes alanyain! ( Az 1% aki elhalálozott, azt elütötte egy red-cross-os billgates-es teherautó! :D)

  Nekem az egész cikkböl az jött le, hogy ne akarjunk istent játszani, de megjegyzem, hogy amit ésszerünek hiszünk azt fogadjuk el! Plö. törött kezet ne próbáljunk meg a konyhaasztalon helyre illeszteni! 🙂

  Egy személyes tapasztalat!
  Vesekö szülés. Hát nem a vágyaim netovábbja! A legnagyobb átméröje 7-8 mm, +áfa! 🙂 Néhány heti mazochista álmatlan éjszaka és izzasztó nappal után döntés született: robbantás(késöbb elvetve!) vagy szike?
  Na, ilyen állapotban valóban közelebb kerültem Istenhez! Igazi hitpróba!
  Oszt kupaktanács, érvényes végrendelettel a kezemben 🙂 utolsó alternatívaként, …. természetgyógyász!
  Bejött! Nyírfalevél tejja, illetve thea 🙂 1liter/nap és 2nap alatt görcsök megszüntek, majd egy héten belül megszültem !
  … a névadó elmaradt! 😀

 9. Kedves Jelenlevők és Thea
  Az itt leírtak érdekesek , és szükségesek.
  De amiért ide írok annak az az oka,hogy itt biztosan mindenki látja és olvassa!Theával félbe szakadt egy ige összevetésünk,mert én azt akkor nem láttam jónak tovább forszírozni,de most azt gondolom ha nem is a témába vág ,de itt az ideje és megéri elolvasni pár embernek,mert lényeges a világban ,hogy az Isten igéjét a maga igazságában meghagyva szóljuk!
  A paráznaság kérdése nem kerekedett ki,mert Thea ezt úgy látta,hogy a paráznaság az nem kizáróok a mennyből mert az megtarthatatlan, mert neki ez az ige azt mondja,hogy ez megtarthatatlan:Mt.5:28Én viszont azt mondom nektek:ha valaki házasságtörés vágyával néz más feleségére,az magában már el is követte a házasságtörés bűnét.

  De ha tovább olvassuk akkor azt látjuk hogy az embernek le kell vágni és ki kell vájni magából dolgokat,hogy alkalmassá váljon a mennyek országára.Aztán ezt már nem sikerül mindenkinek összeadnia azért mond olyan tévedést,hogy a paráznaság nem bűn.
  Pedig az a kivájós levágós ige azt jelenti,hogy az ilyen és hasonló gondolatokat is ki kell tisztítani magából a Krisztus követőjének ,nem hogy megcselekedni nem szabad!Mert ez megtehető!Lehetetlent nem kér Isten senkitől!
  Ezt támasztja alá pár ige:Mt.15:17-20…..18 Ami viszont a szájból kijön-vagyis amit mondasz-az a szívedből származik,és az tehet téged tisztátalanná! 19Mert az ember szívéből származnak a GONOSZ GONDOLATOK,a gyilkosság ,házasságtörés,a paráznaság,lopás,hazugság és gyalázkodás.
  Még egy amit nem lehet félreérteni:Pld.15:26A gonosz gondolatokat gyűlöli az Örökkévaló…….
  Nemhogy a cselekedetet,hanem a gondolatot is!
  2Tes.3:5Az Úr pedig igazgassa a ti szíveteket az Isten iránt való szeretetre, és Krisztus iránt való állhatatosságra.
  Tehát a gondolataitokat igazgassa!
  Aztán a tíz parancsolatban is ez van
  .
  Mert aki a paráznaság bűnét ,vagy más hasonlót elkövet az úgy fog járni,mint ez a bagázs itt:Mt.7:15-23…..22Uram Uram!Hát nem a te nevedben prófétáltunk?Nem a te nevedben tettünk sok csodát?Nem a te nevedben űztünk ki gonosz szellemeket? 23Akkor világosan megmondom nekik:Semmi közötök hozzám,sohasem ismertelek titeket!Menjetek előlem ti törvényszegők!
  Tehát van itt egy prófétáló,ördögűző,csodatévő társaság aki az elbizakodottságánál fogva sorba állt a mennyek kapujánál,aztán kapott egy nagy elutasítást és valószínűleg le kellett vonulniok,a pokolba a sajátjaikhoz,ott aztán lehetett röhögés rajtuk!
  Itt érthető meg a Sátán gonoszsága ,az édesgető jelszavas félrevezető hazugsága!(szeressétek a bűnöst és csatlakozzatok hozzá,meg fogadjátok be magatok közzé,mert a szeretet ezt kívánja Stb.)Holott az Isten szeretete azt jelenti,hogy megtartjuk az Ő parancsolatait !
  Innentől aki azt gondolja ,hogy szereti az Örökkévalót vizsgálja meg magát,az ige tükrében,aztán ha úgy látja ,hogy nem jó helyen van,akkor lelkiismerete szerint változtasson,mert nem hiába mondja,-fussatok ki közülük én népem ,ne kapjatok az ő csapásaiból-Ez érvényes fizikálisan is és szellemileg is!
  Zsid.13:13Menjünk hát ki vele együtt a táboron kívülre,és vállaljuk vele együtt a kirekesztést és megaláztatást!

  Tehát attól,hogy itt valaki prófétál(igét terjeszt)de nem tartja bűnnek a paráznaságot,netán cselekszi is,arról Jézus azt mondja–hogy soha nem ismertelek benneteket- TEHÁT MOST SEM ISMERI!!!

  Na most akkor melyik oldalon vagytok?

  Vagy azt mondja ,aki úgy tanítja az embereket ,hogy egy parancsolatot elhagy ,az a mennyek országában a legkisebb lesz!
  Néhány fordító úgy mondja,hogy OTT SEM LESZ!
  Ha valaki talál olyan vallási felekezetet amely megfelel az Isten elvárásának jelezze,legyen szíves mert én még nem találtam,talán csak egyet ,talán!

  További jó munkát Thea,üdv.

  1. Egyetértek azzal, amit írtál, a bűn egyértelműen kizáró ok a mennyből (ha nem bántuk meg és így Jézus nem bocsátotta meg):
   ” De kívül maradnak a ?kutyák?, akik varázsolnak, akik szexuális bűnökben élnek, a gyilkosok, a bálványimádók és mindazok, akik szeretik a hazugságot, és hamis dolgokat tesznek.” Jelenések 22:15
   Tökéletes gyülekezetet sehol nem fogsz találni, de a legtöbb városban van élő gyülekezet, ahova érdemes csatlakozni, mert tiszta szívből keresik az Urat. Ha nem jár az ember semmilyen gyülekezetbe, annak sok hátulütője van, és ráadásul Krisztus nem azt akarja, hogy az ő testének tagjai teljesen elkülönüljenek egymástól. A virtuális kapcsolatok sem pótolják a gyülekezeti közösséget.

   1. Xenia
    Látod ,ezért téged szeretlek ,mint jóakaratú embert ,de hidd el ennek a megéléséhez, megértéséhez, több idő kell mint néhány nap.Érted érdemes imádkozni !

    1. “Érted érdemes imádkozni !”
     Az ellenségeinkért is. A leggonoszabb emberért is érdemes. 😉

    2. Azokért muszáj! 😉
     Sőt kötelező!! Kimondottan kötelező értük Istennek hálát adni!
     De megtudod mondani,hogy miért?
     Várom a válaszodat!

    3. Nem teljesen értem a kérdésedet. Arra tanít minket az Ige, Jézus élete, hogy mindenkiért imádkozzunk. Jézus bűnbocsánatért könyörgött azok számára is, akik őt kínozták és megölték.

   2. Drága Kóbor Bari!

    Egy dolgot nem értek a hozzászólásod alapján:
    Nézzük az én saját szempontomból most, kérlek, mintha csak rólam lenne szó, jó?
    Tehát, az én hitem szerint, Jézus az én bűneimért halt meg és az összes bűnömet felvitte a keresztre és nekem az üdvösségem kegyelemből és hitből van (az ige szerint is), hogy ne kérkedjek…Én végtelenül hálás vagyok a megbocsátásáért. Istennél nincs idő, azt csak mi érzékeljük a földi életünkben, akkor most én mikor követek el bűnt? Nála állandóság van, nem? Jézus pedig minden bűnt felvitt. Akkor mikortól vagyok bűntelen? Mikortól tekinthetem magam bűntelennek?
    Komolyan érdekel, hogy Te, hogy látod ezt.
    Szeretettel,
    Anikó

    1. Kedves Anikó!
     Ugyan Kóbor Barinak címezted, de mivel nyilvános a kérdés, gondolom nem baj, ha én is elmondom, hogy látom.
     Jézus nemcsak a te bűneidet vitte fel a keresztre, hanem MINDENKI bűnét. Mégsem fog mindenki üdvözülni, hanem csak az, aki ezt elfogadja. Isten időn kívül létezik, mi viszont nem. A földi életet adta nekünk Isten, ez alatt kell döntenünk mellette vagy ellene. Amint bocsánatot kérsz a bűneidért és elfogadod Isten kegyelmét, új életet kapsz Krisztusban és bűntelennek tekint Isten mindaddig, amíg az Ő Fiában maradsz.
     “Én vagyok a sz?l?t?, ti a sz?l?vessz?k: A ki én bennem marad, én pedig ? benne, az terem sok gyümölcsöt: mert nálam nélkül semmit sem cselekedhettek. Ha valaki nem marad én bennem, kivettetik, mint a sz?l?vessz?, és megszárad; és egybe gy?jtik ezeket és a t?zre vetik, és megégnek.” János 15:5-6

    2. Drága Xénia!
     Köszönöm, hogy megosztottad velem a Te látásodat ezzel kapcsolatban.
     Szerinted ki lehet esni Isten kegyelméből?
     A Fiában maradni, nem azt jelenti, hogy mindenkit szeretni? Úgy, ahogy Ő szeret minket?
     Olvasataim alapján, az emberek korábban próbáltak Istennek tetsző életet élni. Őseinknek Mózes idejében és azután sem sikerült, ezért döntött úgy Isten-mert annyira szeret minket-, hogy a saját Fiát áldozza fel értünk, hogy nekünk ne a bűnnel kelljen foglalkoznunk, mert nem tudunk bűntelenek lenni saját erőből. Neked ez sikerül?
     Az én tapasztalatom az, hogy a szeretetének elfogadása és az abban való növekedés automatikusan elvégzi a tisztító munkát. Ez egy folyamat, ami egészen életemen át fog tartani, mert tökéletesség csak a Mennyben létezik.
     Isten ezt mondja magáról:
     A szeretet hosszú tűrő, kegyes; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel.
     Nem cselekszik éktelenül, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rójja fel a gonoszt, Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal;
     MINDENT ELFEDEZ, mindent hiszen, mindent remél, MINDENT ELTŰR.
     A SZERETET SOHA EL NEM FOGY: (1Kor.13-14)
     Isten maga a szeretet, akkor, gondolod, eldobna magától, csak mert nem vagyok tökéletes?
     Szeretettel,
     Anikó

    3. Kedves Anikó!
     Igen, szerintem ki lehet esni Isten kegyelméből. Nem véletlenül van tele az Újszövetség figyelmeztetésekkel, hogy végig ki kell tartani. Az Újszövetségben Isten megkönnyítette a helyzetünket, hiszen, ahogy írod, az ember saját ereje nem sokra volt elég. Krisztus óta viszont Ő az, aki végzi bennünk a munkáját. Ez az, amit te is tapasztalsz, valóban egy automatikus dolog, ha Jézus bennünk van. Én is, ha visszatekintek az életemre, látom a gyümölcsöket, és azt is tudom, hogy ez nem az én cselekedeteim következménye, hanem automatikusan Krisztus termi bennem, néha el is ámulok, hogy ami korábban gondot jelentett és harcoltam ellene a maga erejéből, az most már teljesen a múlté. De mindehhez szükséges Krisztusban maradni. Ahhoz pedig azt kell tenni, amit ő (amikor itt volt a földön), hiszen példát mutatott nekünk: keresni az Atya akaratát, időt tölteni vele, olvasni az Ő igéjét, közösségben lenni az ő gyermekeivel, ha kísértés van, nála keresni menedéket. Ellenkező esetben könnyen kikerülhetünk a szőlőtőkéről. És szó sincs arról, hogy Isten dobna el magától, te döntesz a bűn mellett vagy Isten mellett. Isten soha, még megtérésünk után sem veszi el tőlünk a szabad akaratot. Az, hogy benne vagyunk-e vagy nem, a gyümölcsökről nyilvánvaló. Ha valaki bűnben él (és itt nem 1-2 elkövetett dologról van szó, amit megbán), annak az élete nem Krisztusról beszél, és nem az Övé. Sajnos tudok erre egy friss példát mondani:
     Ismerek egy férfit, aki megtért, igazi tűzzel szolgálta az Urat, sokaknak bizonyságot tett, mások is megtértek rajta keresztül. Van egy beteg kislánya, akit igazi szeretettel gondozott (a feleségével együtt). Egyszer előállt a gyülekezetben, és azt mondta, hogy azt kapta a Szentlélektől, hogy meg fog gyógyulni a kislánya abban az évben. Aztán eljött a december 31, még mindig hitte, de nem történt semmi. Ennek ellenére bizonyságot tett arról a gyülekezetben, hogy ő akkor is továbbra is az Urat szolgálja, még ha nem is gyógyítja meg a kislányát. Aztán most hallottam, hogy otthagyta a családját, mert összejött az egyik barátjának a feleségével. És ráadásul azt mondja, hogy a Szentlélek vezette erre. És nem hallgat senkire, aki próbál rámutatni, hogy bűnben él.
     Az Ige azt mondja, hogy gyümölcseiről ismerjük meg a fát. Az ő élete jelenleg nem jó gyümölcsöt terem. Megtérhet még, de ha nem bánja meg, akkor az lesz a sorsa, amit Isten igéje mond a szőlővesszőről, ami nem marad a szőlőtőkén 🙁

    4. Kedves Anikó!
     Azért szólok hozzá, mert nagyon fontos, amit kérdezel.
     Krisztus megváltott bennünket, de a világ nem élvezheti a békét, amit hozott. Legyünk tudatában, hogy rászorulunk a Megváltóra minden pillanatban akár egy órát sem tudunk meglenni, hogy ne követnénk el bűnt. Ádámnál és Évánál is rövid ideig tartott a paradicsomi állapot. Amíg az ördög is itt tekereg nagyon nehéz. Mindig fel kell állni visszakapaszkodni Jézushoz ez nagy alázat. Sokan azt gondolják egyszer megtértek aztán minden tök jó lesz. Minden nap törekednünk kell, hogy jobbá legyünk. Lelkileg fejlődjünk és akkor nehezebben esünk vissza. Voltak olyanok a földön, akik már nem követtek el kis bűnöket sem csak lelki tökéletlenségeik voltak.
     Isten a jelenben lát bennünket, azért legyünk kész mindig. Ha régen jók voltunk, de letértünk akkor azt látja. Ha rosszak voltunk, de most már jók vagyunk azt látja, nem időben.
     Pió atya mondta régen, aztán Eperjes Károly átvette tőle.
     Uram!
     Múltamat Irgalmadra!
     Jelenemet Szeretetedre!
     Jövőmet gondviselésedre bízom!

    5. kedves Anikó!
     Isten minket idő alá rekesztett és aszerint is néz ránk.

     Ha azt mondom az igaznak, hogy élni fog, de ő elbizakodik igazságában, és gonoszságot művel, akkor igaz tettei nem kerülnek említésre, hanem meg fog halni, mert gonoszságot művelt. Ez 33,13

  2. Nem szoktam idézni, de hogy tiszta és érthető legyen a kép .

   “Avagy nem tudjátok-é, hogy igazságtalanok nem örökölhetik
   Istennek országát ? Ne tévelyegjetek ; * se paráznák, se bál –
   ványimádók, se házasságtörők, se pulyák, se férfiszeplősítők,

   A ki győz, örökségül nyer mindent; és annak Istene leszek, és
   az fiam lesz nékem .
   A gyáváknak pedig és hitetleneknek, és útálatosoknak és gyil –
   kosoknak, * és paráznáknak és bűbájosoknak, és bálványimá –
   dóknak és minden hazugoknak, azoknak része a tűzzel és kén –
   kővel égő tóban lesz, a mi a második + halál”

  3. KOBOR BARI .

   Valójában mi szél fújt erre ? : Mert bár a fentiek az általad
   leírtakat igazolják és Thea még nem nyilatkozott, de a sze –
   mélyes üzenetváltás ( pro / kontra ) személyes dolog ; Szó –
   val a kérdés az, hogy a megjelenésednek mi a valódi oka /
   célja – Küldetést teljesítesz az előző posztban is érezhető
   mentalításoddal, ami most folyamatot mutat, vagy mire vél –
   jük a tevékenységet { Zilálni vagy építeni jöttél ? Ha építés
   helyett zilálni, vagy lejáratni, akkor *kóborolj* innen tovább }

   1. Seraf
    Amit kérdeztél arra válaszoltál is!
    Nem kell 2-szer kérned nem szokásom soká maradni,csak te is magad ellen beszélsz!

    1. Kóbor Bari .

     A zilálni vagy építeni a te választásod : Az igazság melletti ki –
     állást becsülöm és elsődlegesnek tartom, de nem ez a vé –
     leménynyilvánítás megfelelő formátuma ; Dönts ahogy azt
     jónak látod, de ha megérted, hogy *mit / miért* írtam, akkor
     maradj, mert mindenkire szükség van, aki segítő szándék –
     kal érkezik, és némi vita ide vagy oda, az itt jelenlévők nem
     haragtartóak .

     Értem a célzást : Nem magam ellen ; Tudod, nincs annál e –
     rősebb ( értékesebb / cselekvőképesebb ) Hit, mint amikor
     az embereknél magától, saját szívből alakul ki – Lassú folya –
     mat ez .

    2. Seraf
     Először idézel az igéből,és azt mondod ,jólbeszélek.
     Aztán a másikban kételkedsz a megállapításodban?
     Én sem vagyok haragtartó,de a biblia ,nem dobzse-dobzse,jólvan-jólvan,ha nektek ez később érik meg én azt is örömmel veszem,mert evilágban a tévedésben lévők lényegesen magabiztosabbak.Ha viszont az érdeklődés megszűnik akkor simán odébb állok.
     Én nem választhatok magamnak emberi elgondolásokat,nem tagadhatom meg Krisztust,ezért nem nevezek senkit testvéremnek amíg azt az Ige meg nem engedi!De szívesen beszélgetek ha van értelme.
     A Thea kedvéért itt folytassuk ha gondolod:http://klub.idokjelei.hu/forums/topic/hit-es-cselekedetek/

    3. Kóbor Bari .

     Látom nem érted amit írtam : Helyette dobzsézel ; Tegyél
     meg annyit, hogy átgondolod a történteket ; A paráznaság –
     ra tett utalásodat nyugtáztam a fenti kiemelésekkel, mivel
     helyes – Vitán kívüli és ezt állítja az Írás is .
     A személyes üzenetváltás ( ami kettőtökre tartozik ) ilyen
     módon történő kiteregetése nem csak helytelen, de rágal –
     mazásnak ( lejáratási kisérletnek ) minősíthető. Hogy pon –
     tosan mit írtatok egymásnak azt ti ketten tudjátok, lehet fél –
     reértés is a szavakon, viszont a konkrét üzenet beidézése
     nélkül ( amiből látnánk, hogy ki mit írt ) minimum helytelen,
     de ha vissza olvasod a hsz-ed, akkor az indító sorok is azt
     a képed adják, hogy a megírásának lejáratás a motívációja .
     Ha nem így van ( és nem ez volt az eredeti szándék ), akkor
     nincs gond, de attól még helytelen – Ezt ketten is rendezhe –
     titek szem előtt tartva azt, hogy senki sem csalhatatlan .

    4. Sreaf
     Én is azt látom ,hogy te sem érted amit én írtam ,tehát ez kölcsönös.
     –( ami kettőtökre tartozik ) –Azt gondolom ,hogy aki ez ügyben a véleményét kinyilvánította az tudja ,miről van szó,aki nem nyilatkozott ,arra nem is vonatkozik,aki pedig kíváncsi ,az el tudja olvasni.
     Rágalmazásra!–Újra megkérdezem tőled is,Jézus megrágalmazta a rá nem hallgató farizeusokat és írástudókat?

     Ketten is rendezhetjük,és sem vagyok csalhatatlan,így látom magam is !
     Az ige legyen az alapja,én benne vagyok!
     Egyébként Thea már elküldött minket ezzel a témával ide:http://klub.idokjelei.hu/forums/topic/hit-es-cselekedetek/

    5. Kedves Seraf,
     Szerintem félreértetted, nem hinném, hogy személyes üzenetváltásról van szó, hanem egy (vagy több) korábbi hozzászólásról. Kiteregetésről szó sincs, csak visszatért egy korábbi témára. Persze, érdemesebb a klubban kitárgyalni, mivel nem a cikkhez kapcsolódik. Én személy szerint sok értelmét azért nem látom a klubban erről tovább beszélni, mert sokszor körüljártuk a témát, és mindenki úgyis arról van meggyőződve, hogy ő látja helyesen az Igéből. Merthogy itt igazából a megváltásról van szó, hogy elveszíthető-e vagy sem. Itt olvashatsz róla:
     http://klub.idokjelei.hu/forums/topic/megvaltas/

    6. Kobor Bari .
     Tegyél meg annyit, hogy előkeresed az eredeti Hsz-eket .
     Ha nincs ilyen, akkor zárjuk a témát. A továbbit magam ve –
     szem zaklatásnak – A bizonyíték nélküli vitatkozást máshol
     folytasd .

     Kedves Éva .
     Ha így van ( és nem személyes üzenetváltás ), akkor azt e –
     lő lehet keresni – Nélküle minden állítás üres vádaskodás /
     rágalmazás, még jogilag is .

    7. Ehhez több dioptriás szemüveg kell már, hogy itt miről van szó, főleg, hogy én mit mondtam, és egyáltalán MIVEL bánthattam meg bárkit is ?! A klubban adtam válaszokat. Jó lenne ha megszelídülne akinek KELL !

    8. Kedves Xenia .

     A linket még nem néztem és úgy válaszolok :
     Nem Évának szántam a videó kiemelést ; A –
     zért jeleztem címzés és megszólítás nélkül,
     mert nem személyre szóló, de mindenkinek
     ajánloani tudom mélyebb értelmezésre a kö –
     zösség építés / zilálás okán – Ha a jelenlegi
     elfoglaltsággal végzek, akkor a forum rész –
     ben jelezni fogom, hogy a konrét esetre vo –
     natkozóan és hasonló esetben miként kell
     eljárni .

    9. Kedves Seraf,
     Nem a videókiemelésről beszéltem. Nézd meg a felette levő hozzászólásodat, a “Kedves Éva” kezdetűt, és megérted 😉

    10. Kedves Xenia .
     Megtaláltam – Így tényleg neked szántam a hsz tartalmát .

     Kedves Éva .
     Elnézést a megszólításért – Engesztelésül a ‘szemészet –
     re’ nekem kell bejelentkezni .

    11. Kedves Seraf szép a neved. De alázatoskodni nem köll 🙂 . A kis Barikát meg lehetne nyugtatni ?! És Idát vajon ?!
     Ne kacsingassatok, nem vagyok szenilis 😀

    12. Éva .
     Mi a gond a nick-névvel ? : Az elnézés kérés mióta száámít
     alázatoskodásnak ? ; Mi okból kellene nekem megnyugtat –
     ni Idát ?

    13. A név gyönyörű (hogy lenne gond). Az imádatban elöl állnak ! Így gondoltad és ezért választhattad.
     Ida eltűnt. Megbántották és az baj. Ha nem gondolod hogy tehetsz érte, “köszönöm a nincs mit” 🙂

  4. Szia Kóbor Bari !

   Csak azt nem tudom, hogy férfiként miképpen lehet elkerülni a parázna gondolatokat. Televíziót nem lehet nézni, aki nem tudja miért kapcsolja be és kb. 20 mp múlva rájön mire gondoltam. Szóval tv off. Rendben. Internetet használnom kell akár munka illetve személyes okokból és ha megnézem az E-mailem vagy akár feljövök ide, hogy lássam van e valami új cikk előfordul, hogy egy rakás olyan asszony hirdetésén kell átklikkelnem magam akiknek melege van. Persze eszembe jut, hogy szegény szerencsétlen sorsú és, hogy valójában nem is tudja mit tesz.Meg, hogy szolgálná inkább az Urat, de nem mindig ezek az első gondolataim. Aztán lemegyek már inkább futni egyet és még egy kilómétert sem kell megtennem mire rájövök, hogy az utcán semmivel sem jobb a helyzet mint amit a tv-ben vagy a neten láttam. Akkor most ezt hogyan védjem ki úgy, hogy minden tagom megmarad?
   Szóval egy ilyen bűnös környezetben nem gondolom, hogy mindent meg lehet tartani. Ahol a bűn növekszik ott a megbocsátás is. Meg nem az van hogy az utolsó időkben mind bűnösök vagyunk?

   1. Deltamatyi
    A lényeg abban van,hogy NEM AKAROD,és onnantól már menni fog.(azért emeltem ki mert azon van a lényeg,ne vedd rossz néven.
    Zsid.10:26azonban ha továbbra is szándékosan vétkezünk a miután megismertük az igazságot,akkor nincs többé bűnért való áldozat,amely eltörölné a bűneinket.
    1Ján.5:18Tudjuk,hogy akik Istentől születtek,azok nem maradnak a bűnben,mert Isten Fia megőrzi őket teljes biztonságban,hogy a Gonosz ne árthasson nekik.
    Sőt Ádám óta mindenki bűnös,én is ezért kell megtérni!

   2. A kísértés még nem egyenlő a bűnnel. A kísértésről nem tehetsz, de ha helyet adsz neki, arról igen. Ahogy szokták mondani: azt nem akadályozhatod meg, hogy a madár elrepüljön a fejed felett, de hogy a fejedre fészket rakjon, azt igen.
    Az tény, hogy a mai világban sokkal több a kísértés forrás főleg a férfiak számára, de ez nem azt jelenti, hogy fel kell adni a harcot. Jézus nem hagy magunkra, és velünk van minden kísértésben, őrá kell nézni. Ez csakis úgy lehet, ahogy az Ige mondja. Mint ahogy Jób tette:
    ?Szövetséget kötöttem szemeimmel, hogy fiatal lányokra nem nézek vágyakozva. Hiszen ha megkívánnám őket, milyen örökséget kaphatnék akkor Istentől, mi jót várhatnék a Mindenhatótól?
    Mert aki vétkezik, annak romlás a büntetése, a bűnösnek pusztulás a sorsa! Hiszen Isten éberen figyel, szemmel tartja minden lépésemet.” Jób 31:1-4
    Ez egy tudatos döntés, el kell dönteni, hogy soha, semmilyen körülmények között nem adsz helyet ilyen gondolatoknak.
    “Hogyan élhet a fiatal tiszta életet? Csak úgy, ha figyel beszédedre, és ahhoz igazodik!” Zsoltárok 119:9
    És igen, van, amikor ki kell vágni dolgokat (pl. a TV-t érdemes, ahogy írtad, mert szinte csak szennyet okád), de teljesen kísértésmentes övezetet nem lehet kialakítani. A kísértések nem szűnnek meg míg ezen a földön élünk, de a gondolatnak nem kell megfogannia, nem kell azokat dédelgetni, nem kell a szemeidet “rossz helyeken” legeltetni, és akkor nem válnak bűnné. Ahogyan Isten is figyelmeztette Kaint:
    “Nézd, a bűn lesben áll az ajtód előtt, és uralkodni akar rajtad. De ne engedj neki, hanem te uralkodj rajta!? 1Mózes 4:7
    És még egy jó hír: a harcot nem egyedül kell harcolnunk, hiszen Jézus, aki itt él bennünk, mindig velünk van. Ő az, aki győzelemre segít minket, akkor is, ha magunkban gyengék vagyunk.

    1. Xenia
     Te különb vagy nálam!!!
     És amit írtál azt átültetni a mindennapi valóságba,sok ima közt,és Isten megáldja azt!

    2. Kedves Bari,
     Nem vagyok különb, ráadásul nekem ez a terület könnyebb, mivel nő vagyok 😉 De azt olvasom a Bibliában, hogy lehetséges a győzelem a férfiaknak ezen a téren is, ezért idéztem. És igazad van, nagyon sok ima szükséges, ahogyan Jézus is tette. Ő is megkísértetett hozzánk hasonlóan, de nem bukott el. És neki sem volt könnyebb, de ő megharcolta, sokszor éjszakákat töltött az Atyával imádságban.

    3. Kedves Xenia
     A képességeid másak ,különbek az enyéimnél.
     Pál meg férfi volt és másképp látott dolgokat,mint a mai keresztények.
     A mai keresztények .mégis azt hiszik,hogy minden rendben van!

     Üdv.mindenkinek

   3. Egy férfinek a (mai) világban egyedül megállni tényleg kemény erőpróba.Ezt tudta Pál apostol is, ezért javasolja:”De a paráznaság miatt minden férfiúnak tulajdon felesége legyen, és minden asszonynak tulajdon férje. ….De ha magukat meg nem tartóztathatják, házasságban éljenek: mert jobb házasságban élni, mint égni.”És ez teljesen természetes,hiszen Isten teremtett asszonyt a férfi mellé,mert nem jó neki egyedül lenni….

    1. Ez így van Edua, ahogy írod. Viszont a kísértések ellen nem jelent teljes védelmet a házasság sem, a mai világban fokozottan nem. Jób is házasként beszélt arról, hogy szövetséget kötött a szemével. Aki nem köti meg ezt a szövetséget, az előbb-utóbb jó eséllyel elbukik.
     ?Az teszi tisztátalanná az embert, ami a belsejéből származik. Mert belülről, a szívből származnak a gonosz gondolatok, a szexuális bűnök, a lopások, a gyilkosságok, a házasságtörés, a kapzsiság, a gonoszság, a csalás, a kicsapongás, a fösvény és szűkmarkú lelkület, a gyalázkodás, a büszkeség és az esztelenség. Mindezek a gonosz dolgok az ember belsejéből származnak, és ezek teszik tisztátalanná.? Márk 7:20

    2. Kedves Hölgyek!
     “Egy férfinek a (mai) világban egyedül megállni tényleg kemény erőpróba!”- Edua 🙂
     Nem szeretnék tiszteletlen vagy cinikus lenni, csupán egy kis iróniával füszerezném a sajnálkozásotokat.
     Való igaz, hogy a ffi/hím soviniszta kéjsóvár, mindig csak “azon jár az esze” profilja nem áll messze az igazságtól, de azért csak halkan említeném meg, hogy ehhez a “dologhoz” – jobb esetben ! – kettö kell. 🙂
     Amíg a klasszikus esetben nö-nemü, addig ebben a “felhomályosodott”=agyament libidós liberális modern világban már ez sem oly eccerü kijelentés! 🙂

     Azért, ne legyünk hipokriták/képmutatók, …gondoljunk a legösibb mesterségre, a szent prostitucióra /Sodoma-Gomorra-ra/ vagy éppen a keresztény kor hajnalán írt páli idézetre: …a ffiak/nök elhagyták a másik nem természtes használatát és egymás iránt lobbantak szenvedélyre…Pfuuuuujjjjjj! 🙁

     Vissza a jelenbe!
     Vannak aggasztó statisztikák. Plö. a potenciál zavar (“Egy férfinek a (mai) világban egyedül megállni tényleg kemény erőpróba” :)) vagy éppen a nemzöképesség(sperma mennyiségének és minöségének) drasztikus, 50%-os csökkenése.
     A trash-food/szemét kaja, Cl,F-os víz, Chem-trail és a distressz egyike sem potencia növelö szer! Az u.n. ajzószerek pedig csak tüneti kezelés, … a mellékhatások tekintetében …- ismerjük! Ismerjük?

     Még mielött vki elkezdene ironizálni és úgy beállítani, hogy a leírtak saját tapasztalatok, azok számára “állíthatom”, hogy NEM! 🙂 Orvosi papírom van róla! 😛

    3. Kedves Wiiking,
     Nem teljesen értem, hogy mit akartál a hozzászólásoddal mondani. Nem arról beszéltünk, hogy a paráznaság bűne csak a férfiaknál jelentkezik. Egyszerűen arról van szó, hogy ha olyan férfiról/nőről van szó, aki el akarja dönteni, hogy tisztán szeretné magát megőrizni egyedül vagy házasságban, a férfinek ez nehezebb, mert a lenge öltözetű nők mindenütt jelen vannak, míg egy lenge öltözetű férfi általában nincs olyan hatással a nőkre, mint fordítva. A férfiak a szemük által könnyebben kísérthetők, míg a nők az érzelmeik által inkább. A sok szappanopera meg erotikus regények/irományok (nem képes magazinokról beszélek) nem véletlenül a nők körében népszerűek, sokan ezáltal elégítik ki érzelmi szükségleteiket. Ha viszont egy nő úgy dönt, hogy nem akar még fantáziájában sem erkölcstelen területre tévedni, akkor könnyebb megharcolnia, mert a külső kísértésforrások könnyebben kizárhatók.
     Egyébként szerintem van különbség a prostituált nők és a prostituálthoz járó férfiak vágya között. A nők általában nem kéjsóvárságból prostituáltak, hanem a pénzért csinálják, míg a férfiak a szexuális vágyaik kielégítése miatt mennek prostikhoz (ezzel nem azt mondom, hogy egyik különb a másiknál, természetesen paráznaságról van szó mindkét esetben, de más a motiváció).

    4. Adrian!
     Tack, det samma! 🙂
     Xenia!
     Nem kell semmit mondanod.
     Amit hsz-mal mondani akartam az az, hogy együk sem különb a másiknál. Vagyis, nem kell sem mentegetözni, sem újjal mutogatni. Sem a nönek, sem a ffinek.
     A paráznaság, kivétel nélkül könnyeket és fájdalmat szül/t.
     Meg kell látni és érteni a szerelem, a szeretkezés és nemzés csodálatos összetettségét.
     Aki ebböl “sportot/szórakozást” csinál az a maga testét szúrja át sok-sok fájdalommal.

     A hsz-em lényege, ahogy Edua is megfogalmazta, az ördögi világ bele akar kényszeríteni mindenkit egy abnormális élethelyzetbe. Ez ellen valában nehéz küzdeni, nönek, ffinek.

     A kissé ironikus felhangot Edua fogalmazása ihlette. 🙂 Semmi tiszteletlent nem akartam kiváltani, csak bíztam benne, hogy érett/kiegyensúlyozott felnöttek értö füleihez jutnak el szavaim.
     Ennyi!

    5. Szia Wiiking!
     Ennyire borzasztó a fogalmazásom,hogy ironikus válaszra ad ihletet? 🙁
     Egyébként honnan jött neked ez a sajnálkozás?Eszembe se jutott ilyesmi…

    6. Edua!
     Dehogy is “rossz” a fogalmazásod! 🙂 Söööt!
     De, olvasd el az idézett sorodat! …azán lazulj egy kicsit!
     Ha, netán egy mosoly suhanna át az arcodon azt se szégyeld! 🙂

  5. Nem fele-kezet (kezed,kezdet) hanem EGY-ház Jézus Krisztusnak az Isten Igéjének pásztorolása alatt 🙂 !
   De jó hogy írok épp, kóbor Bari téged szerintem a Jó Pásztor rövidesen megtalál, már el is indult utánad és mindjárt odaér :)!

   1. Éva ,a tévedésben lévő emberek,sokkal magabiztosabbak,mert sokkal TÖBBEN VANNAK.

    Neked is szia

  6. Kóbor Bari
   2014/10/24 – 11:43

   Azért érdekes lenne tudni, hogy plö. a paráznaság csak a ffi-nö testi kapcsolátára vagy a lelki/szellemi paráznaságra is értendö?

   Persze a Bibliából minden “kiolvasható”, hiszen Istentöl ihletett, kvázi a “látszólagos” ellentmondások is – persze “erös hittel”(meg némi elvakult fanatizmussal!) – megmagyarázhatók!
   Na, legtöbbször itt a bibi! Amikor magyarázkodni kell. Ebben azért jó néhány emberi csoportosulás igen profi szintre jutott! 🙂

   Az meg önmagában is paradoxon, hogy a 2-3 ezer évvel ezelött személyek, klánok és nemzet számára leírtakat némelyek egyetemes/univerzális igazságként(!?) próbálják lenyomni az isten adta nép torkán.
   Említettem volt anno, hogy ebben a kereszténységnek=Krisztus követöinek nevezett szektásodott világ vallás járt az élen.

   Bizony nagyon nehéz pl. a 10 parancsolatot oktatni pl. Ne ölj!, ha a hittérítö egyik kezében a Biblia, a másikban fegyvert szorongatott.
   A mai kereszténység – mióta az eszemet tudom(igaz nem oly régen 🙂 )- mindig a “megújulásról”, a szegénység elleni harcról stb. papolt. De, ma már a másság(!?) vagy az ufók, mint isten teremtményeiként “elfogadni” liberális/szabadelvüséget nyíltan hírdeti. Óh, édes Istenem, meddig még …? 🙁

   Szóval van mit söprögetni!
   Megjegyzem, sokan “amibe születtek, abba akarnak meghalni/üvözülni” szemléletükkel mint, egy támogatják az Isten ellenes ilyen “egyház/szekta megújulásokat” ! 🙁

   Egy dolgot kiemélnék/reagálnék rá hsz-böl: Nagyon sokan akarnak a mennybe menni, pedig embernek születtek – persze erre is van bibliai idézetük -de, kevesen gondolkodtak el azon, hogy miért is teremtett Isten FÖLDI EMBERT?
   Vajon, nem a földi/anyagi lét(ezés)ünk adja a logikus választ a földi létünk isteni tervének?

   De, pont ez az oldal az, ahol “ahány keresztény, annyi bibliai értelmezés” csap össze szinte nap mint nap!
   Arról már nem is beszélek, hogy az alázatosság=taníthatóság/változás/alkalmazkodás szikrányi készsége sincs meg egy-egy keményebb pengeváltáskor.
   Néha komoly dilemmám van, amikor Isten és Jézus “arcát” nézem.
   ” Aki nem szereti a testvérét akit lát, hogyan szeretheti Istent akit nem lát!”

   U.i.
   Csupán személyes – nem muszály komolyan venni – megjegyzés!
   A módszeres “Örökkévaló” kifejezésed nagyon jellegzetes kasztra utal, de ettöl még lehetsz jóember(!?).
   Neked, van neved? Istennek is van! ” Atyánk… Szenteltessék TE NEVED!” ” Mindenki aki segítségül hívja az Úr Isten NEVÉT megtartatik, … de mimódon hívják segítségül, ha nem ismerik, …?”
   Ha, Jézus a Mester fontosnak tartotta és az apostolai is, hisz ” Áldott aki az Úr NEVÉBEN jön, …!”, akkor mi is fontosnak tartjuk?
   Áldott napot!

    1. Kóbor bari-ka!
     Nem kell válaszolnod nekem a kérdésekre, elég ha bólogatsz! 😀
     De, azért azt megírhatod, hogy bólintottál-e? 🙂

    2. Nem!

     A hsz-ból azt olvasom ki ,hogy járatlan vagy az igében, még kevésbé alkalmazod az írásaidban és mintha egy kicsit cinikus lennél és céltalan!
     De lehet,hogy tévedek !?

  7. Épp csak a másik oldalról nem esik szó:
   Mt 25,37
   Erre megkérdezik az igazak: Uram, mikor láttunk éhesnek, hogy tápláltunk volna, vagy szomjasnak, hogy inni adtunk volna?
   ? Mt 25,38
   Mikor láttunk vándornak, hogy befogadtunk volna, vagy mezítelenül, hogy felruháztunk volna?
   ? Mt 25,39
   Mikor láttunk betegen vagy börtönben, hogy fölkerestünk volna?
   Mt 25,40
   A király pedig így felel: Bizony mondom nektek: amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek.

   Ezzel nem kívánok semmilyen vitát generálni a hitről és a cselekedetekről, elég volt … Csak felhívom a figyelmet erre az “apró” mozzanatra …

 10. Kedves Sztrugackíj
  El fog jönni az a nap,lehet,hogy egészen hamar,nem tudod elkerülni,amikor szemtől szemben állsz majd a názáreti Jézus Krisztussal,és ez a találkozás szíven fog ütni téged.
  Egyedül az számodra a megmenekülés esélye,ha ez még ebben az életedben történik meg veled először,lélekben és igazságban,imában elé borulva,hozzá kiáltva.
  Ha ezt kihagyod,örökre elvesztél,ha nem,Ő megragad téged,magához von,megment és megismered Őt úgy,ahogy eddig még sohasem.

  1. Kedves Atyafi,
   Mitől kellene engem megmentenie Jézusnak ? Miféle megmenekülésről beszélsz ? A halálról?
   Én a halált és az elmulást természtesenek találom,nem rémit meg ,hogy többé nem leszek.

   1. Kedves Sztugackij az a helyzet, hogy a létezésünkhöz “belegyezésünk” nem kellett, így ahhoz sem, hogy megszűnünk-e vagy sem. Ám ezek a szavak, onnantól hogy “találkozni fogsz” – és ha találkozni fogsz, minden másként lesz – előre nem dramatizálható.
    Az élet “ki van kölcsönözve” és CÉL hogy boldogok legyünk, amit olyan nagyon nem is kell mondani senkinek. Ám ez a boldogság, ha véges, ha elveszíti/elveszítené az ember – mint itt írta egy fiú, Attila – a legközelebbi hozzátartozóját, testvérét fiatalon, vagy a kicsi gyerekét de akár szüleit, ez olyan szomorúságba dönt, hogy sok kedve nincs az embernek így élni (csak, valakiért, valakikkel, akiket szeretünk) és lázad: “nincs Isten aki ezt engedi”.
    Éppen Ő teremtett úgy, hogy örökké éljünk és azt üzente hogy “szem nem látta, fül nem hallotta, emberi szív föl nem fogta amit Isten azoknak készített akik őt szeretik” – ami ugyanaz, mint másokat szeretni hiszen “ha embertársait nem szereti, akiket lát, hogyan szeretheti Istent”?!
    Amit meséltél, a családi életed, a tanyára költözés mind olyan tettek – másokért való komoly aggodalom – ami azt jelzi nekem, hogy nagy szeretet van benned az ÉLET iránt 🙂 ezen az úton biztosan boldogan fogsz tovább haladni és, ha Jézussal találkozol, csak jobban fogsz örülni annak, amit ő még az “ittenihez” számodra – és családodnak – hozzá fog tenni.
    Azt vettem észre, hogy azt utasítod el, ami valóban nem is jó: a képmutató kereszténységet (ha az) az élet tönkretételét… “Válaszd az életet” ezt üzeni a Teremtő, és JÓ ha azt választod 🙂 Szia! Éva

    1. Kedves Éva, Atyafi és rettegők, akik félnek az elveszéstől!

     Megölitek-e azt a gyermeketeket, aki hátat fordít neked és megy a saját útjára?

    2. Miről beszélsz, ki retteg ? miből gondoltad, gondolhattad egyáltalán ? mi adott okot arra hogy ezt írd?!
     Dehogy, méghogy ?! ám sajnos, az a gyermek öli meg saját magát, nevesíteni szükségtelen a közreműködőt aki hátat fordít, de ezt inkább hagyjuk … és vannak tékozló fiak/lányok … akik hazatérnek a szülői házba: úgy legyen !

    3. Ki az aki félre akar vezetni a Sátán. Akiben nincs igazság, aki a halállal fenyegetőzik, aki próbál megijeszteni, félelemben tartani.

     Mt 7.9
     Melyiketek ad fiának követ, amikor az kenyeret kér tőle?
     Mt 7.10
     Vagy ha halat kér, ki ad neki kígyót?
     Mt 7.11
     Ha tehát ti, bár gonoszak vagytok, tudtok jót adni gyermekeiteknek, akkor mennyivel inkább ad jót mennyei Atyátok azoknak, akik kérik.

     Vagyis a mennyei Atya nem úgy gondolkodik mint az ember.

     Lk 15.4
     ?Ha közületek valakinek van száz juha, és egy elvész belőlük, nem hagyja-e ott a pusztában a kilencvenkilencet, hogy keresse az egy elveszettet, amíg meg nem találja?
     Ebben az Istenben bízom és hozzá imádkozom. Ha el is tévedek, tudom megtalál.

    4. Kedves Bodor Attila
     Nekem semmi okom rettegni,ezért hát nem is teszem.”:::Jézus engem megtalált s mindörökre hőn szeret…”
     Irgalmából átvitt engem a halálból az életbe,saját érdeméért,váltsága által.
     Aki meg hátat fordít Mennyei ÉdesAtyjának,és így marad,azt nem kell megölni,az már örökre kinyírta saját magát.
     Minden jót neked,Isten áldjon.

    5. Kedves Éva
     Nem valamiféle “boldogságra” lettünk teremtve,hanem arra,hogy Isten dicsőségére éljünk,és hogy Őt önzetlenül képesek legyünk viszont szeretni.Az,hogy boldogok csak e közben tudunk lenni,az természetes velejárója,része életünknek,és nem az oka.
     Minden jót neked,Isten áldjon.

    6. Kedves Atyafi Jézus meghirdette Isten Országát, sőt, Önmagáról azt mondta, hogy “elérkezett hozzátok” mégis, miről beszélt a sokaságnak? “Boldogok” kezdettel 🙂 ?
     EZ az Isten Országa! Lukácsnál ezzel szemben ott vannak a “jaj”-ok … Kérlek, ne úgy olvasd amit írok, mintha valami jaj-boldogságról írnék !
     Fontos, hogy amikor a Teremtő Isten a saját lelkét adta az emberbe, akkor beletette a boldogság utáni vágyat, amit senkinek nem kell tanítani, ugye ? Ez a vágy az Isten Országában, azokkal a boldogságokkal TELJESEDIK BE amiről Jézus beszélt “pontokba szedetten” ! Szent Ágoston pedig így fogalmaz, a boldogság-kutatása után: “nyugtalan a mi szívünk míg Benned meg nem nyugszik, Istenem!”

    7. Kedves Éva
     A boldogság utáni vágy nem lett bele teremtve az emberbe,mert amikor az ember teremtetett,közössége élt Istennel és boldog volt, minden ímé igen jó volt,leszámítva,hogy először nem volt jó neki egyedül lennie,no de ezért adatott neki az a másik ÉVA,utána már maradéktalanul boldog volt.
     A bűn miatt vesztettük el a valóságosan meglévő boldogságunkat,azóta vágyunk az elvesztett boldogságunk, ISTEN LÉNYE után,akár tudjuk ezt,akár nem.
     A boldog-mondások arról szólnak,hogy az elveszett bűnös ember,miután visszatalált Istenhez,hogyan találhatja meg lelke-élete boldogságát abban,ha Isten dicsőségére él és akarata szerint cselekszik.
     Vagyis a boldogság következménye az Isten gondolata szerinti életnek,nem pedig oka.A boldogság nem puszta érzés,hanem szellemi állapot..
     Életed minden pillanatában boldognak érzed magad?
     Ha nem,olyankor nem igazak rád a boldog-mondások?Dehogyis nem!Amennyiben az ott leírtak szellemében élsz,jársz,cselekszel,vagyis Istent dicsőítő,engedelmes életben.

   2. Kedves Sztrugackíj
    “És láttam egy nagy fehér trónust és a rajta ülőt:színe elől eltűnt a föld és az ég,és nem maradt számukra hely.És láttam,hogy a halottak,nagyok és kicsinyek a trónus előtt állnak,és könyvek nyittattak ki.Még egy könyv nyittatott ki,az élet könyve,és a halottak a könyvbe írottak alapján ítéltettek meg cselekedeteik szerint.A tenger kiadta a benne levő halottakat,a Halál és a Pokol is kiadták a náluk levő halottakat, és megítéltetett mindenki cselekedetei szerint.És a Halál és a Pokol belevettetett a tűz tavába:ez a második halál,a tűz tava.Ha valakit nem találtak beírva az élet könyvébe,azt a tűz tavába vetették.”Jel.20.11.-15.
    Kedves Sztrugackíj,sajnos az a helyzet,hogy akár hiszed,akár nem,rád is ez vár.Ott pedig egyedül ,a saját erejéből senki sem tud majd megállni.
    Egyetlen esélyed a tűz tavától,a második haláltól való megmenekülésre, a Názáreti Jézus Krisztus,ugyanis,ha még ebben az életedben az Övé leszel,akkor ítéletre sem kell menned,Ő a magáévá fogad,megtisztít,meggyógyít,felemel,újjá teremt,SzentLelkével,békességével,örömével betölt téged és valóban értelmes,örök életre vezet téged.
    A halál pedig sohasem volt,és nem is lesz soha természetes,az igazi,a valódi,a teljes és értelmes ÉLET az,ami természetes.Ugyanis arra lettünk teremtve és megváltva.Te is.
    Minden jót neked,Isten áldjon.

 11. Gábor,senki sem kötelez senkit a védőöltások használatára,nem kötelez senki a hitelekre,nem kötelez senki a nyugati életmódra.
  Ám ha ezt választod a kényelme miatt, és nem hagysz fel ezzel ( a Sátán suggallata miatt )el kell fogadnod az ipari civilizációval járó betegségeket is- kövérség miatt szivelégtelenség,a légszennyezés miatt a légzőutak károsodása , vegyi anyagok miatt allergia és szellemi butulás , makulátlan higiénia miatt nagyon legyengült immunrendszer ,stb…stb.
  Egy élhetetlen ,mérgező környezetben csak nagyon kemény gyógyszerekkel lehet talpon maradni – a kályhádban ,villanyvezetékben azbetz ,az energiatakarékos égődben Radon,szűntelen mikrohullámú bombázás a villanyáram vezetékek , mobiltelefonok,tv miatt stb..stb
  Ételedben méreg,mososzeredben méreg, fürdővizedben ,wc-d ben méreg ,kölnidben,dezodorodban méreg.
  Ez egy életellenes élet.,Jézus ellenes élet. Hiába a reményteljes felkent szőveg ,a mélységes istenhit ha tudatosan araszolsz életmododdal a biztos öngyilkosságba. Ez sátáni dolog . A hivő oldaláról nagyon nagy kétszinűség.
  Én nem merem emiatt még csak keresni sem Jézust.Nemhogy benne hivőnek titulálni magam,amikor életmódóm életellenes ,azaz nevezzük kedvetekre valóan – istenellenes. .Nem vagyok Istené,de legalább nem vagyok Sátáné sem.
  Ezért vagyok ateista.Csak addig ,amig teljesen szakitottam a nyugati életmóddal. Már tanyán lakom és berendezkedem az abszolut önfentartásra és a technologiák teljes mellőzésésre- ezt a Szentlélek sugta nekem .

  Ezek a kütyük semmivel sem istenellenesebbek, sátánibbak mint a számitógéped,mobiltelefonod,kocsid. 😀
  Ezért azt is tudom,hogy internetes kapcsolatban lehetetlen igaz keresztényre lelni. Sem modern nagyvárosban.cifra templomokban,fertőkben . .Az igaz keresztény nem él ilyen helyen,csak dörzsölt álkeresztény .Az igazhitű nagyon egyszerűen él, a természettel összhangban , nem használ semmiféle öngyilkos technologiát.,ezért nem is beteg és semmi szűksége csippekre és méregdrága mérgekre az életben maradáshoz.
  Az öngyilkosság nagyon nagy bűn,zsoldja a halál.
  És mindegy hogy felakasztod,lelövöd magad,vagy lassan és tudatos mérgezed halálra magad. 😀
  .

  1. Aki ezt az igazságot nem birja megemészteni,sebaj,Sátán tálcán kinálja a jobbnál jobb konspirációselméleteket,hogy az álkeresztény nehogy meggondolja magát és szakitson öngyilkos nyugati életmódjával ,és igaz kereszténnyé váljon és a lelke Istené lehessen .
   Ti tényleg azt hiszitek,hogy Sátán annyira egyűgyű ,hogy holmi primitiv igemormolás ;s bilblia idézet miatt képtelen megvezetni a világot,főleg azokat ,akik a ö szolgáltatásait(ipari öngyilkos civilizáció) veszik igénybe ,mint nap,most ebben a pillanatban is ?!

   1. Kedves Sztrugackij!
    Te ismered a sátánt? Ahogy beszélsz róla nem valószínű. A jövőben vagy jobban megismered, hogy ne húzzon csőbe, vagy elhiteti veled, hogy ő nem is létezik.
    Máshol válaszoltam egy kérdésedre ott már biztos nem olvastad ide másolom , hátha érdekel.
    Kérdés.
    A lélek mikor költözik az emberbe? Csak azért kérdem ,mert három éves korunkig teljesen azonos értelmi és érzelmi szinten vagyunk a csimpánzokkal és a delfinekkel 😀

    Erre válaszolok neked, mert itt annyira mostohán kezelnek, pedig te csak lázadsz Teremtőd ellen, ami természetes mindannyian ezt csináljuk különböző mértékben.
    Most figyelj! A lelked fogantatásod pillanatában költözött beléd. Az igaz, hogy a kisgyermek és a csimpánz sem tudja kicsoda. Egyik sem érzi az időt. A fizikai testet hasonlóan építi fel a Teremtő nem pazarol feleslegesen.
    Innentől viszont szakadék van. A csimpánz felnő, de nem változik semmi, mert egy kezdetleges lelket kapott és nem fejlődik ki a személyisége. Nem tudja felfogni Isten létét, nem fejlődik ki a személyisége nem lesz éntudata. Továbbra sem időben él, nem kutatja a holnapot, de nem is lázad a Teremtője ellen.
    A gyermek hihetetlen tanulásvággyal születik, kifejlődik a személyisége fel tudja fogni Isten létét. Annyira bonyolódik a helyzet , hogy az áteredő bűn miatt érzi az időt. Csak a bűnbe esett ember érzi az időt. Ádám és Éva először idő nélkül éltek.
    Azért felesleges találgatni mennyi idős a földünk, hisz az idő csak a bűnbeesés után számít.
    Az Úr nem az időben teremtette a világot. A megújult világban újra nem lehet érezni az időt. Szerintem ennyi most elég.

    1. Kedves Pallas
     Lázadok? Dehogy ,hajt a kiváncsiság,hogy mi a végső célja és lényege ennek az egésznek.Mert ha csak az örök élet a jutalom,amit isten szüntelen imádatában kell eltöltenem, azt nem komálom .

    2. Kedves Sztugackij máshol már említettem Neked hogy James Lovelock, amikor egy konferencián – a sok előző elutasítás hatására ami mindig így van a tudományban – elfogadták Gaia-elméletét, éppen ő hűtötte le a kedélyeket, utasította el a gratulációt.
     Aki nem ismeri, annak írom: a Gaia-elmélet lényege az, hogy az egész földön minden együtt, “egyben” él, nem külön organizmusok vannak, hanem egymásrautaltság a klímától kezdve az óceánokban élő planktonokig. Vagyis, minden, részekre szakadt tudománynak kutya kötelessége lenne már összedolgozni 🙂 (ezt csak én mondom, bocsánat) ez, amiről itt szó van, és bámulatba ejti az embereket, “csak” technológia.
     Lovelock éppen azt mondta, hogy nincs ünneplésre ok, hogy nincsen kész az elmélet. Azért, mert nem hordozza a célt: mi lehet a cél? Önmagáért nem működik semmi. Ezért célnak LENNIE KELL !
     Ez a cél pedig nem lehet más, mint MI, a mi életünk és a boldogságunk 🙂 persze nem úgy hogy tönkretesszük “Gaiát” vagyis az életterünket. Gaia, a föld összehangolt organizmusa mindössze az életterünk, velünk együtt persze, fizikai létünkkel.
     Ezért mutat ezen túl a szellemi és lelki élet (benne az élet értelmének magyarázatával) ezért van tudomány – aljasul eltaposva – amelyik gyógyít olyan módon, hogy a lélekből indul, lélekről szól: elve az, hogy a lélek betegszik meg, és azt – a betegséget – áttolja a testbe meggyógyulni.
     Üldözik, mert nem materialista, sőt, sőt. Ja, és pénzbe sem kerül, nem lehet üzletelni, “gyártani” azt bankkal finanszíroztatni stb: az egyik legnagyobb üzlet a gyógyszergyártás, no és itt kanyarodom oda amiről a cikk szól. Ez is üzlet … a kütyükért hülyítés régen folyik.
     Érthető ez?

  2. Aha, ez nagyon jó, már tudsz kinn élni tanyán ? jól teszed és gratulálok ha nem is irigyellek 🙂 Pont azt csinálom, hogy MÁSOK IS megtanulják, és ki lehessen rángatni az embereket a mókuskerékből ! https://www.youtube.com/watch?v=tAKC5KEFwh4
   A zöldmozgalom egyik itthoni neves alakja, Jávor Benedek mondta, hogy a keresztény teremtésvédelmi csoportokban lehet leginkább bízni (létszám miatt, és pontosan amiatt, amit írtál, honnan is tudod? 😀 ) hogy megváltozott életszemlélettel NEM a “környezetre” vigyáznak, nem “mentik a földet” mert nem kell megmenteni köszöni jól van a természet (tőlünk) meg a “fenntartható fejlődésre” ami gyakorlatilag hanyatlás, hanem életmódváltással járnak majd más úton: így van vagyunk már egyre többen. Sajnos, olyan mértékben titkolják a mindenféle igazságot, a talaj állapotától kezdve a tényleges klímaváltozásig melyhez őrült módon még be is segítenek (“időjárás szabályozás” chemtrail) …
   A közösség, amit itt látsz “nem minden” még akkor sem, ha szeretet van közöttük, bár a legjobb út … EZT szánta nekünk a Teremtő nem azt hogy (el)pusztítsuk magunkat ráadásul gőgösen egy Istent-játszó tudománnyal 🙁

    1. Szia, ismerem, át is küldtem nekik ezt a cikket 🙂 néha írok. Már a következő generáció, “utánunk” … Dehogynem, Magyarországon folyik a “helykeresés” közösségekben. Ezen a videón is ott van a Háromkaptár közösségi gazdálkodás… Létezik Élőfalu hálózat, stb. “Öntudatra kell ébredni” ez jutott eszembe, lehet, másnak ez nem illik ide. “Kommunista” frazeológia … már több mosolyt nem teszek ki, dolgozunk közösségi gazdálkodáson: ez csak ebbe az irányba mehet! DE, hogy kinek köszönjük az ételt? nem a kedves Gaiának, hiszen, előbb írtam, a fizikai életterünk “mindössze” akkor is ha élő. MI annál több vagyunk és legyünk is/leszünk is 🙂 jusztis mosolygok !

    2. Persze, ők is a lelki életet helyezik előtérbe közben a természettel harmóniában dolgoznak a földeken – idill (messziről) – és sokat tudnak a Teremtőről, ajánlom közülük Tasi Istvánt, nagyon tud https://www.youtube.com/watch?v=x8eEAoDVYt0 Róla van szó. Ez csak néhány perc, de az érvekben verhetetlen 🙂

    3. Jajj, Gábor, bocsi, azt hittem Sztrugackíjnak írok – tőle is elnézést kérek a tévesztésért – beleéltem magam … Igen, folyik a helykeresés, talán, mint az őskeresztényeknél, hogy mindenük közös volt … régi álmom … no így vagyok én “kommunista” különben is, ellopták ezt a szót, mert … nem folytatom, mert Hozzád “túl katolikus” vagyok 🙂

   1. Az egyetlen gond az .,hogy kapitalista észjárással az emberek csak a szükség és a személyes túlélés miatt vágnának bele egy ilyen dologba és lepkeéletú lenne ,hiába az ájtatatos ima. Az ellenszenv hamar kialakulna és a versengési láz. Szocialistaként viszont sokkal kedvezobben alakulnak a dolgok,itt alapból egymás iránti segitőkészségről és áakár szereteről is lehet beszélni.
    Isten országához a komunizmus és a szocializmus van a legközelebb (felejtsük el Sztálint ),az alapideologia a legemberibb ,csakhogy az ember nem szeret egyenrangú lenni társával ,ezért tette voksát a kapitalizmusra. Egy kapitalista hiába keresztény ,a környzete ugyis bedarálja és versenyre készteti

    1. Teljesen egyetértünk. Sok közösség szűnt meg, mert tényleg nem lehet másként, mint másokért tenni (próbáltam, akikkel kezdtük, hű, régen, nem működött, nagyon gyorsan észrevettem és kiváltam): mostanában a Szívesség Közösség fedezi ezt fel “hogy adni jó és kapni sem rossz” 🙂 és a másik felét nemrégen tették hozzá. Azt kell keresni, amit adhatok! Ezért nem működik az “egyenlőség”(ezt próbáltuk), mert ez a mérésről/méricskélésről szól. Mindenki állandóan mérlegre tette, mi az övé, leste közben, mit csinál a másik (szörnyű volt).
     Odaadóan élni így nem lehet. Az “egyenlő” matek-példája nem jön ki sosem.
     Ez a keresztény paradoxon, látod? Adj, és gazdagodsz … aki ezt nem érti, el se kezdje.
     “A gabonaszem, ha a földbe esik és meg nem hal, egymaga marad. De ha elhal, sok termést hoz.” mondta az Úr Jézus. János evangélium 12.24.
     De van egy másik “alapige” is, a nagy kedvencem, elég kevesen értik: “Amikor ebédet vagy vacsorát adsz, ne hívd meg barátaidat, sem testvéreidet, sem rokonaidat, sem jómódú szomszédaidat, NEHOGY visszahívjanak és viszonozzák neked. Ha vendégséget rendezel, hívd meg a szegényeket, bénákat, sántákat, vakokat. S boldog leszel MERT nem tudják neked viszonozni.” Lukács evangélium 14.12-14.

    2. “Isten országához a komunizmus és a szocializmus van a legközelebb” Csak ‘kifelejtették’ belőle Istent. Vele viszont nincs szükség semmilyen -izmusra,működik annélkül is. 🙂

    3. édua! ülj vissza az iskolapadba! ülj le fiam, egyes!!

    4. Kedves Edua
     Földerített,örömre-mosolyra fakasztott ez a finom,érett,bölcs és mégis ártatlan,bájos és nőies humor.
     Minden jót neked,Isten áldjon.

    5. Jó válasz volt, kedves Edua. Tényleg leülhetsz 🙂 ! na de mégse, a babérokra 😀

    6. Kommunizmus.
     A legpontosabb jelentése: közösségi társadalmi eszme.
     Ezt Marx elvtárs is így gondolta, csak az alapvető tévedése az volt, ami a modern kommunista eszme antagonisztikus ellentmondása is. Idealista társadalmat képzelt el, materialista alapon, valamint demokratikus diktatúrát, ami már a meghatározásában is ellentmondás, de még van egy pár elméleti buktatója a dolognak, nem szólva a gyakorlatiakról.

    7. “Isten országához a komunizmus és a szocializmus van a legközelebb”
     Esetleg érdemes lenne elolvasni, a Biblia mit ír Isten országáról. Nem sok köze van a kommunizmushoz/szocializmushoz. Nézd meg, hogy az angyalok sem egyenlőek. Isten országában Isten lesz minden mindenekben, Ő lesz az Úr, és nem lesz egyenlőség az emberek között sem, ami a javak elosztását, rangot illeti 😉

     “Amikor a jelenlévők Jézusra figyeltek, ő még hozzáfűzött egy példázatot is az előbbiekhez. Ugyanis Jeruzsálem közelében voltak, és az emberek azt várták, hogy Isten királyi uralma hamarosan látható módon megjelenik. Ezt mondta: ?Egy főrangú ember egy távoli országba akart utazni, hogy ott királlyá koronázzák, s azután visszatérjen. Elutazása előtt magához hívatta tíz rabszolgáját. Mindegyiküknek adott egy-egy zacskó ezüstpénzt, és megbízta őket: ?Gazdálkodjatok ezzel a pénzzel, amíg vissza nem érkezem!? A honfitársai azonban gyűlölték ezt a főrangú vezetőt, ezért követséget küldtek utána, és megüzenték: ?Nem akarjuk, hogy te uralkodj rajtunk!? Azután a főrangú embert valóban királlyá koronázták, majd visszatért a saját országába. Akkor maga elé hívatta a rabszolgáit, akiknek a pénzt adta, és megkérdezte tőlük, milyen haszonnal forgatták, amit rájuk bízott. Jött az első rabszolga, és beszámolt: ?Uram, a rám bízott pénzedet tízszeres haszonnal forgattam.? Az úr megdicsérte: ?Jól van, derék szolgám! Mivel jól gazdálkodtál ezzel a kevéssel, tíz várost bízok rád, hogy azokat kormányozd!?
     Azután jött a második szolga: ?Uram, a rám bízott pénzedet ötszörös haszonnal forgattam.? Ennek az úr azt mondta: ?Te pedig öt várost kormányozz!? Ekkor jött a harmadik, és azt mondta: ?Uram, itt a pénzed, amit rám bíztál! Egy kendőbe kötöttem, és félretettem. Féltem tőled, mert szigorú és kemény vagy: azt is elveszed, amit nem te fektettél be, és azt is learatod, amit nem te vetettél.? Az úr erre így válaszolt: ?A saját szavaid alapján ítéllek meg, te gonosz szolga! Úgy gondoltad, hogy szigorú vagyok: elveszem azt is, amit nem én fektettem be, és azt is learatom, amit nem én vetettem? Akkor miért nem fektetted be a pénzemet, hogy mikor visszajövök, kamatostul kapjam vissza?!? Azután szólt az ott álló szolgáknak: ?Vegyétek el tőle még azt az egy zacskó pénzt is, és adjátok annak, aki tízszeres haszonra tett szert!?
     Erre azok így válaszoltak: ?De urunk, annak már tíz zacskó pénze van!?
     Az úr így felelt: ?Mondom nektek: Akinek van, az még többet kap. Akinek azonban nincs, attól még azt is elveszik, amije eddig volt.” Lukács 19:11-26

   2. Kedves Éva, a chemtrail olyan mint a benzingőz,nem szándékos mérgezés …hanem a nyugati életmód miatt van.
    Nem a klimaváltozás ellenni szer ,hanem új adalékanyagok a kerozinban ,( alu ) ( a vadászgépeken már rég alkalmazzák amelyekkel egyes légitársaságok az üzemanyag fogyasztást csökkentik,hogy minnél olcsobban lehessen utazgatni repcsivel nyaralgatni,üzletelgetni 😀 Régen ,de a világon több helyen ma is,olmot adagolnak a benzinhez a jobb hatásfok miatt / az olom ,nehézfém,nagyon mérgező ,főleg gőz formájában, a nyugati világ ezt nyakalta jó ötven éven keresztűl,aztán meg csodálkozik,hogy miért annyi a légúti megbetegedés, rák ,szellemi retardált ,amiből aztán mára megszületett a hülyék Paradicsoma a fejlett világban.

    1. Anyagom van arra, hogy ez csak a látszat, “ködösítés” a javából: az időjárás megváltoztatása/uralása a cél! Majd nézem hol is van… Meteorológus előadása van erről, elég hosszú film, és akik ezt valóban beismerték, + tudósok nyilatkozatai Kaliforniában, stb.

    2. Éva
     Ezek a konspirációs gittegyletek mind egyformák , egyetlen céllal születnek (abszolut mind a nyugati kultura termékei ) hogy levegyék a felelőséget a saját vállukról és másra mutogathassanak,csak nem kelljen alábbhagyi a megszokott pazar életmodot-nevezetesen itt pont a repcsizgetést.
     Mindennel eljátszák ezt ,ha már nyilvánvaló válik a kornyezetpusztitó életmoduk fenntarthatatlansága-ott volt az elektromos kocsi konspirációja is,amely szerint az olajlobby végezte ki a projektet .Természetesen nem így van,csak az eletromos kocsi legyártása tizszer annyiba kerül,ami pontosan annyira szennyez ,mint a hagyomáyos ,- csak nem a kipufogón keresztül ,hanem a hőerőművekben elégetett szén,gáz,nukleáris fűtőanyag elégetése után ,amiből a villanyáramot előálltiják,amivel majd feltöltöd a kocsidat. 😀
     Mivel a gomba módjára elszaporodott rengeteg repülőtársaság nagy része a dráguló fosszilis erőforrások miatt kezdte elvesziteni versenyképességét – az utazási költség drágitását nem választhatta .- takarékosabb,eredetileg a harci repőlőgépeknek kifejlesztett kerozinkeverékeket kezdték el használni.Mielött repülőre ülnél gondolj erre,ne pedig nyugodt tisztára agymosostt lélekkel repülgess hetenként kétszer newyorkból amszterdamba ,mert te ne tehetsz a chemtrailokért,hanem valamilyen félnotás fanatikus elit csoport a fellelős ,aki kilóra megvette a világ minden pilotáját és szakemberét .hogy kussoljon a dologról,azon célból,hogy az időjárárst fegyverként alkalmazhassa bárhol a világon.
     Nyugton még az alternativ média is hazudik,mert azt is a mindenható kapitalista piacgazdaság- kereslet kinálat algoritmusa határozza meg 😀
     Ha ufo kell ,ufot kaptok, ha reptilián vérvonal ,az is van, Haarp is, tervezett népességcsokkentés is ,csak tessék ,tessék,a lényeg,hogy nyugodt lélekkel folytassátok a megszokott fogyasztói társadalom fenntartását .
     Ez a konspirációk lényege ,tömény önigazoló agyafurtság ,amelyik az átlátható hazugságokból,mélyebb,halálos hazugságokba rángat.

    3. Na látod, beismered hogy időjárás-változtatás és még van is mögötte MÁS szándék!
     Tudunk más energetikai megoldásról, és ez éppen elég.
     Mindenre ugyanaz a képlet: ha nincs benne “nagy üzlet” vagy változatlanul, ugyanazt, folytatásokban, akkor “magas érdekek” dolgoznak a JÓ ellen ! ennyi …

    1. Adrian te pedig pont olyan keresztény,mint G. W .Bush . 😀 Régota olvasgatom a forumot ,teljes mellbedobással védéd a kapitalizmust. Védjed,csak ne isten és jézus nevében.

  3. Üdv!
   Kiváncsi lennék arra a tanyára.Tényleg!
   Az nem ment meg az örök kárhozattól.
   Amúgy te is kaptál védőoltásokat.Azzal mi van?
   Mindegy.
   Szép napot!

   1. Kedves Gábor
    régen másmilyen védőoltások voltak. Gyerekkoromban mélyen megindított Jenner doktor dilemmája – a himlő oltás felfedezője – aki egy éjszakán át gyötrődött kérdésével/feltételezésével egy haldokló gyerek mellett. Azt látta, hogy a teheneket gondozók – miközben a teheneket is himlő támadta meg, a tehénhimlő – nem kapták meg a fekete himlőt. A kérdés nem hagyta nyugodni. VAJON BEADHATOM-E szólt a kérdése a tehénhimlő kórokozóját egy embernek – annak a gyereknek – hogy VÉDJE majd őt ?! Reggelre döntött: beadta, és a gyerek meggyógyult !
    Nemcsak erről, hanem általában a felelős döntésről is szólt nekem ez a történet, tízéves koromban. Hogy hajmeresztő kérdések lehetnek és arra NEKEM kell válaszolnom ! Akkor, ott …
    Ez az elv, amit Jenner megtalált az immunválasz volt, amit a szervezetünk produkál. A “tervezett oltások” a romlott, borzalmas “tudomány” (vad)hajtásai: mi erről beszélünk itt. Miket képesek – “Istent játszva” – bevinni az anyagba, előre látás nélkül az emberi testbe úgy, hogy fogalmuk sincs a következményekről. Ez itt már nem “immunválasz” kérdése.
    Darvas Béla beszélt nemrég a Lánchíd Rádióban Kovács Anitával (GMO ügy, a szabadkereskedelmi megállapodás kapcsán) hogy ránk szabadítják az amcsi élelmiszer-termékeket (az is durva nemcsak az oltások, de ugyanarról a tőről származnak) és nem nézik meg, hogy különböző gének hogy HATNAK EGYMÁSRA csak egyenként 🙁 (nahát, ilyen is van az élőlényekben, hogy “egymásra hatás”?)
    Olyan szintű vegyszerezés folyik, és a cikk kapcsán még szerkezeteket is beépítve a testbe, amivel nem képesek ELŐBB mérlegelni a veszélyt. Nem mérik fel, zéró tisztelet az iránt, amit nem tudunk pedig alig tudunk valamit … Közhely, hogy a széttagolt/specializálódott tudományban már egyre kevesebbről tudnak egyre többet, összehangoltan pedig ez majdnem semmi (és általában azok tudják, hogy milyen keveset tudnak az “egészről” akik pedig sokat).
    Az oltáskritikusok – többek között antalvali oldalán – éppen ezért tiltakoznak …

    1. Kedves Éva!

     Azért meséld csak tovább Edwar Jenner történetét…..

     “A ?vakcina? elnevezést először Edward Jenner angol orvos használta, aki megfigyelte, hogy a tehénhimlővel (latin variol? vaccin?, a latin vaccinus-ból, vacca = tehén) fertőzött tehenészek nem kapják el az emberi himlőt. A saját tíz hónapos kisfián próbálta ki az általa készített oltást, aminek következtében a gyermek szellemileg visszamaradott lett, s nyomorékon élt 21 éves korában bekövetkezett haláláig. Maga Jenner, nem sokkal halála előtt mondta a következőt: “Nem tudom, hogy nem követtem-e el mégis borzasztó hibát, és nem csináltam-e valami szörnyűséget?”

     Munkáját Louis Pasteur folytatta, akit a mikrobiológia atyjának tekintenek, aki a szervezetbe kívülről bejutó mikroorganizmusokat tartotta felelősnek a betegségekért. A közelmúltban előkerült naplójából azonban fény derült rá, hogy kísérleti jegyzőkönyveit némiképp kozmetikázta a sikeres eredmény érdekében. A halálos ágyán így szólt kollégáihoz: “Uraim, tévedtem. Bechamps-nak van igaza. A mikroba semmi, a táptalaj minden.” Ezzel Antoine Béchamps igazára utalt, aki szemben vele azt állította, nem a kórokozók az elsődlegesek a betegségek kialakulásában, hanem a megváltozott belső miliő – amit ma homeosztázisnak szokás nevezni.”

     Ennyit az ünnepelt tudományról…

     “Az állati tetemek halott anyagával végzett oltás a beteges gondolkodás végterméke!?

     Dr. John H. Tilden

    2. Kedves Szofi! Ez lehet hogy így van, amit hoztál, nem tudom milyen forrás. Én akkor tíz éves voltam amikor ezt olvastam és ismétlem, hogy a kétely, a kockázat, a felelősség összecsapása/győzelme volt a történet lényege számomra akkor. A fertőző betegségek valóban visszaszorultak, és a “védettség elv” érvényességéhez nem fér kétség. Például, gyermekbetegségeken átesettek felnőttkorban már nem kapják meg azokat (ezért fontos a rubeolán átesni, mert várandós korban veszélyes, stb.) és ugye, a fekete himlő is megszűnt, ám az oltásoknak több szövődménye volt már ezért el kellett gondolkozni, érdemes-e folytatni …
     A molekuláris biológia térhódításával azonban olyan módszerekhez nyúlnak (hallom, nem foglalkoztam vele, aki magyarázza abban bízom) ami már nem a “klasszikus” immunválaszra épített “védő”oltás.
     Sem a Jenner-történetet nem tudom tovább – eredményt viszont valóban el kell ismerni ezen a téren! – sem a szakemberrel vitázni nem vagyok felkészült !

    3. Éva! Ezt neked szeretném válaszolni, de a te hozzászólásod alatt nincs plyan opció, hogy “válasz”.

     Én igyekszem megtanulni az itteni rendszert, de nálam valahogy nem működik. Talán az én böngészőm a hibás? (Google Chrome) Nekem össze-vissza vannak a hozzászólások, sokszor lemaradok azért, mert nem úgy van, mint más weblapokon, azaz sorban, időrendben.

     Nem tudom Thea olvassa-e, de olyan jó volna, ha lenne módja ezen változtatni….

     Szóval az oltásokról.

     A forrás orvostól származik, aki névvel és fényképpel ellátott cikkében írta ezt. Elhiheted, hogy így van, mert az oltás ellen olyan szólnia egy orvosnak, mint széllel szemben…

     Nem akarok itt belebonyolódni az oltás témába, de ne hidd, hogy ilyen jó a helyzet, mint ahogy te képzeled. Az aláírás gyűjtés a kényszer-oltások ellen nem ok nélkül van, csak ennyit mondanék és azt tanácsolom, hogy ha kis gyermekeid vannak, esetleg kamasz lányod, akkor mielőtt bármit beadatnál nekik olvass utána!

    4. Szofi!
     Örülök, hogy logikus kommentjeiddel meglepsz bennünket!
     / Kérlek vedd bóknak, hogy Nö létedre nagyon is racionálisan füzöd gondolataidt! 🙂 !
     LIKE Neked! 🙂

     Az ´ótásokról´ röviden: Ma, már csak az nem tud infohoz jutni aki NEM AKAR!
     Az tény, hogy nem szabad spontán felületes infonak felülni, de a túlzott paranoia sem “tiszticcsa” az orrodat! 🙂
     Ha, józan ésszel/logikával és tiszta szívvel vizsgáljuk a világot és ami mögötte van, valamint, hogy az amit nem látunk – ilyen a baci/vírus, na meg a háttérhatalom – sokkal veszélyesebb, mint a látható kozmetikázott ferdítés amivel injekciózzák a pógárokat.

     Nem kell a szagemberrel vitatkozni, ergo egy szülö tudja, hogy mi jó a gyerekének, a “prosti-doki”(bcsi a kivételektöl, tölük személyesen is, hisz nincsenek oly sokan 🙂 ) pedig zsebének akar jót!

     Summa, summarum! Prevencio!!! Tégy meg mindent amit tudsz, hogy olyat egyél, igyál ami hited szerint egészséges, mozogj többet, NEVESS, legyen humor érzéked és add tovább a tudásod=tapasztalatod gyermekednek, embertársaidnak! A jó példa is ragadós! 🙂

    5. Kedves Szofi, nincs semmi gond teljesen jó helyre válaszoltál 🙂
     Szerintem jól működik az oldal, majd megszokod 😉

    6. Kedves Szofi
     az aláírás gyűjtés linket én tettem fel az üzenetek közé – úgy emlékszem, ott van – a Klubban! Teljesen egyetértek azzal aki MA ezt csinálja. Nekem elég volt néhány – 4-5 év tapasztalata antibiotikummal, stb-vel hogy már lázcsillapítót és persze antibiotikumot sem adtam a három kislányomnak … úgyhogy nyitott ajtókat 🙂 nem kell újra – én nálam kinyitni!
     Képeket láttam olyan gyerekről, másfél éves, aki nem kapott még oltást. Elképesztően egészséges, csodálatos! Sajnos én már az unokámnál ezt nem tudom elérni és sokszor, hidd el, nagyon tanácstalanok a szülők! Ott az orvos, sokszor egy sürgős műtét életet ment … Legjobb lenne, hajh, egészségesnek maradni ! Ezt kívánom Neked, és mindenkinek az oldalon + az olvasóknak !

    7. Néztem néhány cikket, most utólag. Például http://www.stop.hu/tudomany/a-himlooltas-felfedezoje-260-eve-szuletett/492754/ hogy ebből a tehérhimlő-történetből lett a “vakcina” szó.
     A sajátom mindössze annyiban hasonlít erre, hogy én NEM ADTAM sem lázcsillapítót sem antibiotikumot, ami elképesztő volt, óvodás és iskolás gyerekeknek (kivéve, az első 4 évet!) hanem, természetgyógyászatban megismert módszereket alkalmaztam. És pontosan, a gyerekkorban belém vésődött “kockázattal” tettem ezt!
     A mostani oltásmegtagadók már MÁST tagadnak meg. Mások a módszerek, mint az “eredeti” elmélet. Ott voltak a gyermekbénulásos esetek, felnőttek is megkapták. Ezt mi már láttuk is! Addig, amíg … Sabin cseppek és a többi.
     Nem kell a fürdővízzel együtt kiönteni a babát!

  4. Helló Sztrugackij !

   Azért szerintem az autó a számítógép vagy az internet nem rossz dolgok önmagukban csupán rossz dolgokra is lehet használni őket. Én például a számítógépemen az internet segítségével láttam először egy olyan előadást ami megrengette az addigi hitem az evolúcióban. Azt gondolom Isten jobban ismer engem mint én saját magam és pontosan tudta, hogy egy ilyen mai “gépfüggő kockának” miként keltse fel a figyelmét és terelgesse el a gondolatait 180 fokkal azzal szemben amit addigi életében belé erőszakoltak.
   “Egy élhetetlen ,mérgező környezetben csak nagyon kemény gyógyszerekkel lehet talpon maradni” – Vagy : Egy élhetetlen ,mérgező környezetben csak Istennel lehet talpon maradni.Az ima többet ér bármelyik gyógyszernél.Ezt tapasztalatból is mondom. Különben lehet, hogy kiköltözöl a világ végére is, de elég csak levegőt venned, máris hiába menekültél életellenesen élsz mert mérgezett a levegő és minden lélegzetvétellel mérgezed magad. Mivel mérgezik a levegőt mérgezett a föld meg a víz a kútból,mérgezett kerted összes termése így végül ugyan úgy mérgezett ételt eszel és mérgezett vizet iszol mint előtte mikor a Te…-ban vásároltál. A technológiát meg nem kell kerülni, csak a technológiákkal kapcsolatos rossz dolgokat, de ehhez nem kell költözni így ezen szempontokból szerintem a farm ahol élsz felesleges..Elvileg a megváltónk római megszállás alatt élt egy elég problémás környezetben, mégsem ment sehova.Meg nem úgy van, hogy mindegy hogy vagy és hol vagy csak keresd Jézus Krisztust, engedd a szívedbe és Ő segít elfordulni a bűnöktől. Vagy előbb javulj meg és aztán ..?
   Az meg, hogy mi lesz a fenevad bélyege senki nem tudja. Néhány éve nem az volt mint most, pár év múlva nem az lesz .

   1. Kedves Deltamatyi nagyon fontos és nagyon jó ha valaki kiköltözik. Az emberek szinte teljesen elvesztették kapcsolatukat az élettel, vidéken még van TÖBB és jobb mint városban, tömegben. Ott nyílik ki és bontakozik az élet a maga teljességében, és rövidesen nem is lehet túlélni nagyvárosokban földművelés/kert nélkül: talán nem megy végtelenbe kis hazánkban/felett a levegő szennyezés, talajügyben is dolgoznak stb.
    Nélkülünk nem ment meg minket Isten, mert a kezünkbe adta a földet … az más kérdés, hogy milyen mértékben pusztítjuk el, és hogy fogunk ezzel elszámolni, amikor esetleg “már csak” Ő tud minket megmenteni.

   2. Kedves Deltamatyi,Jó volt olvasni,szépen leírtad.”Egy élhetetlen ,mérgező környezetben csak Istennel lehet talpon maradni.Az ima többet ér bármelyik gyógyszernél.” Igen így van! Ha Isten megáldja számodra és hálaadással élsz vele semmi sem árthat neked.
    “Ne aggodalmaskodjatok tehát….Hanem keressétek először Istennek országát, és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.”
    “Nem azt kérem, hogy vedd ki őket e világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól.”Jn 17,15
    “És a hitből való imádság megtartja a beteget, és az Úr felsegíti őt.”Jak 5,15

    1. Edua
     “Egy élhetetlen ,mérgező környezetben csak Istennel lehet talpon maradni.Az ima többet ér bármelyik gyógyszernél.?

     Hülyeség volt megváltoztatnod az eredeti hozzászólásomat . 😀
     Menj őnkéntesen Jézus nevével , Isten áldásával a fukusimai sugárfertözöztt zónába ,hogy segits a nyomorult embereken. Ez isten kedvére való ,hiszen az önfeláldozásról szól,tehát az áldása biztos. Ha nem veszel védőruhát és nem nyomsz magadba három marék Jód tablettát neked hathónapon belül annyi. Egy többé kevésbé tiszta kertvárosból könnyű osztani az észt,de állj be kocsiablakmosonak egy zsúfolt nagyvárosban isten nevében és légszentől pár év mulva biztos a nyrlőcsőrák kialakulása.
     Ismerem erre a replikát .ne kisérsd az urat- de itt nem kisértésről van szó ,hanem arról,hogy a dolgokat a megfelelő megvilágitásban kezeljük. 😀

    2. “Menj őnkéntesen “na, ebben az esetben nem várhatom az Ő védelmét,ha a saját fejem után megyek, ez az amit nem tennék.Viszont ha Isten küldd engem oda és az Ő indítattására megyek, akkor nem kell a jódtabletta.Ellenben ha Ő úgy akarja (mert esetleg az Ő akarata ellenére van) az idilli tanyán is kampec.
     ” Ha az Úr nem építi a házat, hiába dolgoznak azon annak építői. Ha az Úr nem őrzi a várost, hiába vigyáz az őriző.”Zsolt 127,1

   3. Matyi, a kocsik ,számitógépek( minden a mai nyugati életmódban felhasznált tárgy, ruha) legyártása és előállitása mérhetetlen szennyezéssel és rendkivüli mérgek kotyvasztásával jár,nem beszélve a sok nehézfémről amit felhasználnak az akkumulátorokban, xenon izzókban ,egyéb alkatrészekben. amiért nem látod ezt a mérhetetlen szennyezést az csak azért van ,mert a gyártok a föld alá, a vizekbe rejtik ,vagy egyszerűen lepakolják egy harmadik világbéli ország nyakába ,akiknek a vezetőit korrumpálják .Igy van ez a tejtermékekkel is,ahol a konzumidióta nyugati,aki soha életében nem látott még élőben tehenet ,azt hiszi ,hogy a marhahús és a tej ,amit megvesz zöld legelökön békésen legelésző állatok testéből származik.Ez nem igy van,irtozatos körülmények uralkodnak a zsufolt marhaneveldékben és a kiapadhatatlan tej csak azért van ,mert a teheneket állandóan mesterséges megtermékenyitésben tartják,csak azért ,hogy te firss tejet ihass kinai rabszolgamunkás álltal megtermesztett finom zabpehellyel és kényelmes foteledben nyomkodhasd a számitógépedet.
    Ez kéremszépen a Sátán birodalma, aki vak volt eddig ideje felébredjen.
    Te,mint a nyugat inycsinklandozó hamburgeren felnött étkes diszpolgára csak a kecses kocsidat látod aminek legfeljebb a légszennyezése tűnhet fel ha felszippantod a kipufogógázát ,de a többiről halovány lila fogalmad sincs.hogy mekkora kornyezetrombolás folyik a kényelmedért,a fűtésedért ,a kocsidért ,az élelmezédesért.
    A villannyáram előállitása nem a semmiből termelődik ,hanem nukleáris reaktorokkal ,ahol a kiégett ,de több ezer évig sugárzó fútoelemeket a földbe ássák,vagy a maffia révén a tengerbe hajitják,óceánokba. Továbbá hőreaktorokban ,ahol az erőforrás a tödorákbarát feketeszén, vagy a Co2 -öt okádó gázenergia,ami a szép kis hurrikánokkal téritgeti a 2 bites népet néha észhez,hogy azért a természet AZ ÚR.
    Istenben hinni a legkonyebb,magadba nézni viszont annál nehezebb.Elöbb ismerd meg önmagad ,mert csak azok után keresheted ISTENT. Forditva ez nem működik,álkereszténység a vége.

    1. Sztrugackij, kedves, ez pont fordítva igaz.Amíg nem Ismered meg Istent, addig magadat se tudod.Mert nincs aki/ami a tükröt tartsa eléd.
     És akkor lesz az álkereszténységbúl igazi (és fordítva)

 12. Thea Most ha megsérülnék vagy valamilyen komolyabb bajom esne és ültetnének belém egy ilyen kütyüt, akkor már kárhozatra vagyok ítélve? Ez egyenlő-e a fenevad bélyegével?

  1. Szia,

   Majd Thea is megerősít benne, de nem. Szó sincs róla.
   Esetleg ezek némelyike vezethet oda.
   Pl : Olyan tudatmodosító, ami által csak a Sátánt tudod imádni.
   De ezi s csak találgatás.
   Amikor eljön ennek az ideje, egyértelmüen össze lesz kötve a dolog az AK imádatával.
   üdv
   Z

   1. Fontos lenne tudni, hogy a természet rendelkezésünkre áll olyan gyógyító módokkal – elsősorban tiszta élelmiszerre lenne szükség nem agyonvegyszerezettre, meg “mű-kajákra” – hogy semmilyen szükség nem lenne “orvossal való kapcsolatra” hiszen sokakat küldtek haza meghalni, ám a Gerson-terápiával (vegyszermentesen termesztett intenzív zöldséglé-kúra) sír széléről jöttek vissza emberek. Krónikus betegségek sorra gyógyulnak meg, egyszerűen azért, mert a szervezet MEGÚJUL ! Ez a módszer pl. be van tiltva az államokban 🙁 ja, és messzemenően elhallgatva.
    Ugyanígy, semmi szükség nem lenne semmilyen “fogamzásszabályozásra” hiszen van olyan mód, természetes mód, melyekkel pont annyi gyermek születik, amennyit terveznek. Csak ez ingyen lenne … Húsz éve – a Magyar Asszonyok Érdekszövetségében is beszéltek erről – foglalkoznak ezzel, egyesületben, katolikus csoportokban is: nem lenne a “túlnépesedett országokban” annyi ellátatlan és éhező gyerek, tanítják is egyesek: DE csak csendben, halkan, egyes emberek missziójával terjed(het) !

  2. Kedves Dávid!
   Ezekről majd kell beszélni. Isten mellett tudatosan döntünk. Aki a sátán mellett dönt az is tudatos lesz. Nem sokára az embereknek dönteniük kell Isten mellett vagy ellene. Nem lesznek csellengők.

   1. PALLAS .

    A tömör megállapításod bingó : “Nem lesznek csellengők” ; Csak
    ‘vagy – vagy’, és a totál kontroll bevezetésénél megszünik a hamis
    hivatkozás is – Nyilvánvaló lesz, hogy ki mit / kit választ .

  3. Nézd a dolog hétköznapibb oldalát! Ugye ismerősen hangzik a pacemaker implantátum? Döntsd el magadban, az idióták által emlegetett fenevad bélyege lenne egy szívritmus-szabályozó készülék? Gondolkozz ember, gondolkozz mielőtt írsz…nem kell mindenbe a Bibliát belelátni!! Üdv

 13. Jó kis kütyük.
  Még jó,hogy a mi kicsiny országunkba ez nem fenyeget senkit.
  Sajnos még mindig itt vannak a jó öreg védőoltások.
  Lányoknak a HPV elleni mondjuk.
  Már nem is kell kerszténynek lenni ahhoz ,hogy lássuk nem szolgálják az egészségünket ezek a forradalmasított technológiák.

  ?Nem azt kérem, hogy vedd ki őket e világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól. Nem e világból valók, a mint hogy én sem e világból vagyok.?
  János 17,15-16

  Jézus nagy főpapi imádságából való ez a vers, amelyben Jézus a tanítványaiért könyörög. A tanítványokért való könyörgés azért olyan aktuális, mert a tanítványok itt maradtak a világban. Abban a világban, amelyik nem ismerte meg Jézust, amelyik elvetette, gyűlölte és keresztre feszítette Őt.
  Nem könnyűfeladat Jézus tanítványaként élni a világban. Arról szeretnék beszélni, mit jelent Jézus tanítványaként élni ebben a világban.

  Hogyan viszonyuljunk mi, Krisztus népe és követői mint egyház, a világhoz? Ez az ősi kérdés kétezer esztendőóta. Ahhoz a világhoz, amelyben ma és itt élünk, ahhoz a társadalmi rendhez, ahhoz az államformához, amely ebben az országban érvényes, épül. Ahhoz az életformához, amelyet ma a földön az atomkorszak technikai és tudománylehetőségei meghatároznak. Nem egy letűnt, régi világhoz, és nem egy elképzelt, jövőbeli világhoz, hanem a bennünket körülvevő, ténylegesen meglévővilághoz. Miként viszonyuljon az az ember, aki Jézust komolyan akarja követni? Erre a világra vonatkozik, amit Jézus így mond: ?Nem azt kérem, hogy vedd ki őket e világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól. Nem e világból valók, a mint hogy én sem e világból vagyok.? #Jn17,15-16.
  Hadd mondjam először, hogy a világhoz való helytelen viszonyulásnak milyen kísértései fenyegettek a múltban és az egyház történelme folyamán, és fenyegetnek ma is szakadatlanul.

  Egyik a világtól való menekülés kísértése. Az evangélium rettenetes félreértése, amikor valaki úgy akar hívőéletet élni, hogy elzárkózik a világ elől. Kénytelen ugyan a világban maradni, de lelkileg teljesen izolálja magát tőle. A maga hívőségének fölényében lenézi, megveti ezt a pusztulásra ítélt, gonosz világot. Kivonul belőle, bizonyos értelemben szerzetesi, kolostori magatartást tanúsít vele szemben. Csak ellenséget lát a világban, amellyel szemben elzárkózással védekezik. Mindenre, ami világ, csak azt tudja mondani: Nem szabad! Pl. a hívő embernek nem szabad moziba menni, mert az világi szórakozás, a hívő embernek nem szabad részt venni a politikában, mert az nem tiszta dolog, stb. Ezt a világot megvető magatartást Jézus ítéli el legjobban. Hiszen Ő így könyörgött az Övéiért: ?Nem azt kérem, hogy vedd ki őket e világból?. Pedig Ő igazán tudta, hogy milyen ez a világ!

  A másik kísértés éppen ennek az ellentéte. Beleveszés a világba, elmerülés a világban, elvilágiasodás. Amennyire az evangélium félreértése, hogy ha valaki hívőember létére megveti a világot, olyan helytelen magatartás az is, ha valaki hívőember létére hozzáidomul a világhoz, együtt üvölt a farkasokkal. Kritikátlanul belevegyül mindenbe, amit a világ művel. Nagy baj az, ha nincs semmi különbség a hívőés a nem hívőember élete között. Ha elmosódnak a keresztyén élet kontúrjai, amelyek megkülönböztetik a világtól. Amikor eltűnik egy Krisztus-követőember magatartásában a határ Isten országa és a világ között. Összefolyik minden, és ugyanolyan módon él, örül, szomorkodik, aggódik, reménykedik őis, mint az, aki nem ismeri Jézust. A beszéde, a viselkedése, a munkához való viszonya, a családi élete mit sem árul el abból, hogy Jézusban megjelent az Isten üdvözítőkegyelme minden embernek, neki is! Az ilyen elvilágiasodott emberek hallják meg most, hogy Jézus nemcsak így imádkozott értük: ?Nem azt kérem, hogy vedd ki őket e világból?, hanem azt is ?hogy őrizd meg őket a gonosztól?#Jn17,15.

  A harmadikféle helytelen viszonyulás az egyház és a világ között az a magatartás, amit röviden klerikalizmusnak lehetne nevezni. Ez azt a törekvést jelenti, hogy az egyház és a világ közötti viszony az egyház javára alakuljon. Az egyház parancsoljon a világnak, uralkodjon a világ társadalmi és gazdasági rendje fölött, tudja, mi a jó. Szabja meg a követendőerkölcsi és szociológiai alapelveket, és ezek legyenek irányadók a világ számára. Olyanforma ez, mintha azt mondanánk, hogy pl. a szakszervezet legyen keresztyén szervezet, a politika legyen keresztyén politikai párt által irányított, a békemozgalom legyen keresztyén békemozgalom, a tszcs legyen keresztyén tszcs, stb., mert csak így lehet jó és eredményes. Jézus nem helyezi a világ fölé az egyházat, amikor ezt mondja Övéiről: ?Nem e világból valók, a mint hogy én sem e világból vagyok? (16. v.).

  Van egy negyedik kísértése is az egyháznak a világhoz való viszonyulásában: ez az előbbi ellentéte. Kiszolgálja a világot. Túlzott lojalitásában nemcsak azt adja meg a császárnak, – vagyis a világnak – ami a császáré, hanem azt is, ami az Istené! Amilyen ártalmas az egyház törekvése, hogy uralkodjon a világ felett, olyan ártalmas és helytelen lenne az a magatartása is, hogy kiszolgálja a világot. A világnak ártana egy ilyen behódolással a legjobban, mert a világnak szüksége van az egyházra, a hívőemberekre, éppúgy, mint az emberi szervezetnek a sóra! Ennek a világnak feltétlenül kell az a valami, ami ?nem e világból való?. Ha a hívő emberek nem adják ezt meg a világnak: meglopják, megcsalják a világot!

  Sem az elzárkózás, sem a bemerülés, sem a fölötte való uralkodás, sem a kiszolgálás nem helyes viszonyulás a világhoz. Akkor mi a helyes magatartás? Az, amit Jézus mond: benne lenni a világban, de a világban lévőgonosztól mentesen. Nem e világból való lelkülettel, erőkkel, de egészen benne a világban. Ha úgy fogalmaznánk meg a kérdést, hogy mivel tartozunk a világnak, azt kellene válaszolnom: Azzal, hogy egészen Krisztuséi legyünk, teljesen keresztyének legyünk ebben a világban. Minket, hívőembereket a mi Urunk ebbe a világba küldött! De nem azért, hogy tanítói legyünk a világnak. Akik jó tanácsokat és recepteket osztogatnak, akik a világ szociális programját jobban tudják, vagy akik a világ politikai törekvéseit lenézik, fölötte képzelik magukat, vagy behódolnak e világ hatalmasságainak, – nekünk nem ilyen receptünk van a világ felé. Hanem egy boldog üzenetünk van felé: ?Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az őegyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen Őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.? #Jn3,16). Azért vagyunk keresztyének, hogy ezt az evangéliumot, ezt a jó hírt vigyük ebbe a világba! Tudnunk kell, hogy nincs más világot megváltó erő, mint a tiszta, megalkuvás nélküli evangélium, Krisztusról való bizonyságtétel!

  Persze, ezt nemcsak hirdetni kell, hanem meg is kell élni! Így fejezte ezt ki Pál apostol: ?Mert Krisztus jó illatja vagyunk Istennek, mind az üdvözülők, mind az elkárhozók között; Ezeknek halál illatja halálra; amazoknak pedig élet illatja életre.? (2Korintus 2,15-16). Krisztus jó illatja! Semmi sincs, ami olyan csendben, észrevétlenül, szabadon és ellenállhatatlanul képes lenne terjedni, mint az illat! Csokoládégyár mellett kint az utcán is rögtön tudja, megérzi mindenki, hogy mit készítenek bent az épületben. Ha a szomszédban minden ajtó és ablak be volna zárva, és valaki vak és süket lenne is, a terjedőillatot akkor is tudomásul kellene vennie. Ahogy egy közönséges papírdarabon is sokáig megérződik még, hogy mi volt belecsomagolva, egy rúd kolbász, hagyma, vagy kölnivizes üveg, úgy kell a hívőemberen is megérződni annak, hogy hisz a megfeszített és feltámadott Krisztusban. Olyan szorosan kell lélekben érintkeznünk Jézussal, hogy körülöttünk a világban bizonyos légkör alakuljon ki úgy, hogy aki egyébként süket és vak, az is megérezze Krisztus jó illatját rajtunk.

  Mi legyen konkrétan, gyakorlatilag a teendőnk? Két dolgot hadd említsek:

  1.) Ennek a világnak feltétlenül szüksége van olyan emberekre, akik egészen komolyan veszik az isteni parancsolatokat, úgy is mondhatnám: a Krisztusi életet! A Tízparancsolat és a Hegyi Beszéd etikáját azzal hirdetjük leghangosabban, ha megéljük! Az a mód, ahogyan a hívőemberek megélik a házaséletet, a családi életet, legyen bizonysága annak, hogy lehet ma is tiszta és boldog házasságban élni! Isten törvényei ezt biztosítják az ember számára ebben a világban. Azzal, hogy komolyan veszi: ?ne lopj?, illusztrálja, hogy legjobb üzlet az abszolút becsületesség. Vagy pl. ismeritek a 9. parancsolatot: ?Ne tégy felebarátod ellen hamis tanúbizonyságot?! Ha a keresztyén ember ennek a parancsnak engedelmeskedik, ezzel határozottan kitaszítja e világban a pletykáktól, a rosszindulatú gyanúsítgatástól megfertőzött légkört. Vagy pl. amikor valaki komolyan veszi, amit Jézus a második mérföldkőről mondott, vagyis olyan szolgálatot vállal önként, amire nem köteles, figyeljétek meg, felderülnek az arcok. Felenged másokban is az önzés, szívélyessé válik a viszony, javul a munkamorál. Érzitek, mennyire szüksége van a világnak arra, hogy Isten parancsa szerint éljenek benne a hívőemberek?

  2.) Azután feltétlenül szüksége van a világnak olyan emberekre, akik az Istentől kapott bűnbocsánatot beleviszik a mindennapi életbe. A bűnbocsánatot sem azért kapjuk, hogy önző módon megtartsuk magunknak, hanem hogy továbbadjuk másoknak. Talán azt az embert, aki gyakorolja a bűnbocsánatot, gyengének fogják bélyegezni, de ne törődjetek vele! Egy világ bűnbocsánat nélkül maga a pokol! Mutassátok be a világnak, hogy mit jelent megbocsátani az embereknek az üzemben, a gyárban, a családban, vagy itt, a gyülekezetben! A megbocsátás az evangélium leghatékonyabb, szavak nélküli prédikációja! Szüksége van rá ennek a világnak!

  Befejezésül egy képet hadd mondjak el! Egy háborúban megsérült templom javításán dolgoztak a munkások. Néhányan azzal voltak elfoglalva, hogy nagy kődarabokat faragtak vésővel és kalapáccsal. Odament hozzájuk valaki, és megkérdezte az egyik munkást: Maga mit csinál itt? A kérdezett fáradtan és egykedvűen válaszolt: Láthatja! Köveket faragok! A másikat is megkérdezte: Mit csinál maga itt? Az illetőgondterhes pillantással válaszolt: Öt gyermekem van otthon, muszáj sokat dolgoznom, hogy enni adhassak nekik. A harmadikat is megkérdezte: Mit csinál itt? A kérdezett büszkén mutatott rá a szépen megfaragott kőre, és így válaszolt: Templomot építek! – Így viszonyuljon a hívőember a világhoz! Ki-ki a maga helyén úgy végezze a rábízott feladatot, mint aki templomot épít Istennek, az Ő neve dicsőségére!

  Ez a világhoz való viszonyulás, amire Jézus gondolt, amikor az Övéiért így könyörgött: ?Nem azt kérem, hogy vedd ki őket e világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól. Nem e világból valók, a mint hogy én sem e világból vagyok?. Bár azzal a szándékkal tudnánk minden nap a világba indulni, amit ez az imádság kifejez:

  Szívből könyörgök néked,
  Kegyes teremto˝ Istenem,
  Akaratodat tanulnom, Útaidban járnom; …
  Kedvem kedved szerint légyen.

  Az írás Joó Sándor református lelkipásztor igehirdetései közül való.

  Üdv Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend