Idők jelei

Az ?itt ilyen nem történhet? szindróma

?Ahogyan Noé napjaiban történt, úgy lesz az Emberfia eljövetele is. Mert amiképpen azokban a napokban, az özönvíz előtt, ettek, ittak, házasodtak és férjhez mentek egészen addig a napig, amelyen Noé bement a bárkába, és semmit sem sejtettek, míg el nem jött az özönvíz, és mindnyájukat el nem sodorta, úgy lesz az Emberfiának eljövetele is.? ? Máté 24:37-39

Időkjelei: Bár az alábbi cikk leginkább az amerikai közvéleményre koncentrál, talán Magyarországon is van hová fejlődni. Ti mit tapasztaltok?

Forrás: WND.com, Patrice Lewis

?Keresd az igazságot vagy dugd a fejed a homokba. Mindkettőhöz ásni kell.?

Nézzünk meg egy egyszerű kérdéssorozatot:

 • Milyen színűre festette Beyonce a haját?
 • Ki nyerte meg a legutóbbi Nagy Duettet?
 • Nevezz meg három celebet, amelyik babát vár.
 • Magyarázd el, milyen hatással lehet a ciprusi bankválság az európai gazdaságra.

Aki tudta a választ az első három kérdésre és fogalma sem volt az utolsóról, nincs egyedül. A becslések szerint az amerikaiaknak csaknem a fele semmit sem tud a ciprusi helyzetről. Persze hallottak valamit a hírekben, de mivel egy távoli országról van szó, nem igazán aggódnak miatta.

Az ilyen emberek úgynevezett ?normális idők elfogultságban? szenvednek. Hogy ez mit jelent? A Wikipedia szerint egy olyan elmeállapotot ?amelyben az emberek alulértékelik egy katasztrófa előfordulásának esélyeit és lehetséges következményeit.? Hétköznapi nyelven ?itt ilyen nem történhet? szindrómának nevezhetjük. A lényege, hogy az ebben szenvedők azt gondolják, csupán azért mert egy bizonyos dolog még soha nem történt meg egy adott helyen, soha nem is fog. Ezért minden aggasztó jelzést, ami egy ilyen negatív esemény esetleges bekövetkezése felé mutat, félresöpörnek vagy bagatellizálnak.

Az ilyen fajta elfogultságot eredetileg csak természeti csapásokra értették. A Katrina hurrikánt követő pusztítás és társadalmi összeomlás is részben ennek tudható be. New Orleans lakói egyszerűen nem hitték el, hogy szeretett városukra lecsaphat egy hurrikán, pedig minden fizikai adottság megvolt rá. Tisztán emlékszem a 2005. augusztus huszonnyolcadikai esti híradásokra. Az emberek zavartalanul buliztak az utcákon, miközben az akkori besorolás szerint 4-es fokozatú hurrikán néhány órányira volt tőlük. ?Katasztrófa itt? Ugyan már! Ilyen itt nem történhet! Inkább igyunk még egy sört.?

A ?normális időkre vonatkozó elfogultság? azóta kiterjedt a politikai és társadalmi katasztrófákra is. Ennek legextrémebb példája a zsidók (és bizonyos szempontból néhány német) esete volt a Náci uralom alatt. A figyelmeztető jelek ellenére sokan tagadásban éltek. ?Koncentrációs táborok? Népirtás? Ez őrültség. Ilyen itt nem történhet!?

Amikor a fővonalas média megnyugtatóan és igen lekezelően bizonygatja, hogy a gazdasági fellendülés elindult, bár a tények ennek az ellenkezőjét mutatják, kétségbeesetten hinni akarunk nekik. Nem akarjuk, hogy bármi is megzavarja kényelmes hétköznapjainkat. Őszintén hisszük, hogy ha a veszélyre figyelmeztető jelek ellenére foggal, körömmel ragaszkodunk megszokott életmódunkhoz, minden rendben lesz. Itt nem történhet meg.

Márpedig a ciprusi helyzet globális méreteket ölthet. Észak-Koreában verik a harci dobokat. Az USA adóssága elszabadult és az összeomlás szinte garantált. A fegyvertartási korlátozások pedig egyre gyorsabb ütemben lépnek hatályba. Ahogy Ayn Rand olyan találóan megfogalmazta:

?A valóságot figyelmen kívül hagyhatjuk, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül a valóság figyelmen kívül hagyásának következményeit.?

Az Egyesült Államokban az élet még mindig egészen tűrhető. A boltok polcai roskadoznak, az éttermek dugig vendéggel, a mozikban teltház. Néhányan talán gondolnak arra, hogy megtakarításaik egy részéből jó lenne valami hasznosat vásárolni, de minek sietni? A kormány soha nem fog odáig süllyedni, hogy elkobozza a javainkat vagy érvénytelenítse az alkotmány második kiegészítését. Itt ilyen nem történhet meg!

A lábunk alatt azonban valami omladozik, amire a jelekre érzékeny emberek már évekkel ezelőtt figyelmeztettek. Nincs minden rendben. Valami közeleg. Az embereknek fel kellene készülni. Fizikailag, anyagilag és lelkileg is.

A Canada Free Press (amelyik nem fél kimondani az igazságot Amerikáról) lebilincselő cikket jelentetett meg arról, hogy miként akarja az amerikai kormány kivégezni a dollárt. ?A végső cél egy nemzetközi valuta és a globális kormányzás együttes bevezetése,? írja Doug Hagmann.

?Az a baj, hogy a legtöbb ember nem gondolkozik elég nagy léptékben és nem fogja fel a hazugság mértékét. Nem látják az összképet, mert figyelmüket szándékosan más kérdésekre terelik. A (hatalom) azt akarja, hogy a polip karjainak mozgását külön eseményeknek higgyük, és ne lássuk az összefüggést például a fegyverek elkobzása, a Belbiztonsági Minisztérium fegyverkezési kampánya vagy a gazdasági problémák között? Ezt már sokan nem fogják túlélni. A terv mögött rejlő gonosz felfoghatatlan a mi emberi agyunk számára.?

Megint ugyanaz az előítélet. Az emberek görcsösen ragaszkodnak a hithez, hogy vezetőik a népért dolgoznak és nem saját magukért. Nyugodtan nézik tovább az éppen futó tehetségkutató műsorokat és celeb híreket. ?Hogy a gazdaság összeomoljon? Ki van zárva! Itt soha!?

Néznek, de nem látnak. Nem látják, hogy hová tart az ország. A szabadságjogok korlátozását szükséges rosszként könyvelik el, amit minden hazafi köteles eltűrni a belbiztonság érdekében. Amikor a közlekedésbiztonsági hatóság emberei gyerekeket és időseket molesztálnak, azzal mentegetik őket, hogy csak a mi biztonságunk védelmében ragadta el őket a buzgóság. Amikor a kormány több milliárd darab lőszert vásárol, az óvodásokra egyre több sértő szabályt vezet be vagy drónokat küld fölénk, azt mondják, hogy ez a közjó érdekében történik. És aki ragaszkodik a sötét összeesküvés elméletekhez? Vegye le az alumínium sisakot és ébredjen fel! Itt ilyesmi nem történhet meg. Itt minden rendben van.

Amikor azonban tényleg bekövetkezik valami nagy horderejű negatív esemény, ezek az emberek teljesen meg lesznek lepődve. Mit mondanak, ha a nyugdíjalapokat lefoglalják? Mit mondanak, ha a fegyvereket elkobozzák? Mit mondanak, ha az ellenállókat tényleg táborokba zárják? Honnan jött mindez?

?A tagadás az atrocitás szerves része,? mondta a néhai Iris Chang, ?és természetes, miután egy társadalom népirtást hajtott végre. Először ölsz, azután az öldöklés emlékét ölöd meg.?

Kevés olyan esemény történik a világban, amire ne lenne előzetes figyelmeztetés. Csak éberségre és elhatározásra van szükség, hogy az ember ne a fővonalas, állami hírektől függjön, ami úgy szűri meg az információkat, ahogy saját agendájának érdekei kívánják.

Mit tehetünk ilyen súlyos légkörben? Először az előítéleteinktől kell megszabadulni és elismerni, hogy a távolban látható füst azt jelenti, hogy tűzvész közeleg. Tisztában lenni a valós helyzettel már fél győzelem.

Utána jöhet a felkészülés, fizikailag, anyagilag és lelkileg. Tanuljuk meg, hogy mit tehetünk családunk, pénzünk és lelkünk biztonsága érdekében.

A legtöbben nem teszik meg. Találnak valami kifogást, hogy miért nincs rá szükség vagy miért várhat még. A legtöbben továbbra is tagadásban élnek majd és nem tesznek semmit.

Azért én megpróbáltam. Szóltam.

Előző posztKövetkező poszt

33 hozzászólás

  1. A múltkor végig hallgattam egy pénzszakember és Steve Quayle közötti beszélgetést, ahol a szakember azt mondta, hogy tartsuk a szemeinket Japánon, ami a gazdasági összeomlásnak kezdetét, jelenti. Azzal magyarázta, hogy az utolsó akárhány évben nyugatról a pénzeket “vándoroltatták” Távol-Keletre. Szerinte ott fog bedőlni az első dominó. Mi van van ha erre is felhasználják Észak-Koreát? Elég jól ismerem a gondolkodásukat, sosem csinálnak egy balhét meg csak egy dolog miatt. Úgy szokták mindent megtervezni, hogy egyszerre legalább 3-4 számukra fontos dolog is teljesüljön. Már csak magában Fukushima is rendesen betett Japánnak. Ha most háborúba rángatják, akkor nekik befellegzett, végleg beadja a kulcsot, avagy indul a dominó. Nem mintha bármit is tehetnénk, de azért figyeljünk oda erre is..

   1. A felkelő nap országa lenne a dominó kezdete? Keletről nyugatra vándorolna a vég?
    Rettenet nagy a feszültség, én is sok német nyelvű cikket olvasok a külvilágból, és igen nagy a készülődés.
    Már mondtam, hogy a zsidók is nagyon várják mostanság a szabadítót. Én szerintem még elég zöld fába vágták a fejszét.
    Keletet nem úgy ismerhetjük, mint aki könnyen adná magát. Én véleményem szerint az USA lenne az első ország amely bedőlne. Rettenetesen nagy hatalom, Európa valamint Ázsia szerintem nehezebb célpont, mivel csak ebből a bölcsőből indulhattak ki a nem-fele barátaink, a háttérhatalom. Gondoljunk csak bele, egyből megállna a tudomány ha a nagy Usában forradalom törne ki. Ott őrzi legjobban az embereket a “szem”. Kínát, valamint a hasonló írású népeket, csak vírussal lehetne kiiktatni, mivel milliárdnyian vannak. India és Kína ezek ketten együtt több mint 2 milliárd embert tesznek ki. A Föld lakosságának a harmadát. Európa pedig azért nem lehet az első, mert ez egy kapocs kelet és nyugat-nyugat között. Itt folyhatnak le a legnagyobb disznóságok. Európában kellene szerintem keresni a legfőbb emberi irányítót és nem Amerikában.

    1. Szia. Senki sem állította, hogy biztosan úgy lesz, hanem azt, hogy valaki(k) szerint ez is elképzelhető. Én Amerika és Európa (központi bankok, vezető politikusok és azok akik ezeket irányítják) helyében, biztosan úgy csinálnám, hogy ne nálam kezdődjön el az összeomlást, hanem más valahol. Nehogy még a végén megkérdezzék az emberek, hogy ezt hogy csináltam. Arról beszélünk évek óta, hogy annyira “összekapcsolták” a világ és az országok gazdaságai, hogy gyakorlatilag bármelyik a 3-4 fontosabb régió közül, nagy baj esetében, képes magával rántani a többieket is(dominó effektus). Na most még azt is számold hozzá, hogy azok akik rángatják a madzagokat, még rá is segítenek a maguk módján(tőzsde adatok manipulációja, hisztéria keltés az általuk irányított médián keresztül, stb.). Egy ilyen Észak-Korea dolog pont kapóra “jönne”, mert majd mindent rá lehet fogni egy őrült diktátorra. Nagyon kezdek arra hajlani, hogy ebből a É-K. konfliktusból nem lesz már semmi, akarom mondani, most MÉG nem lesz semmi, mivel minap láttam egy cikket azzal kapcsolatban, hogy most már az országok arany tartaléka is kell nekik(elit). Fenntartom a múltkori állításomat, hogy ez az egész egy nagy átverés, és Amerikára vezethető vissza, ahol ezen álcája alatt csapatokat tudtak gyanútlanul szétszórni az országban, az állampolgárok lefegyverzése érdekében. Meggyőződésem, hogy É-K. is egyike azoknak az országoknak, akiket egyesek(köztük én is) irányított ellenzéknek, ellenségnek neveznek. Majd meglátod, hogy még eljön Kuba ideje is. Nem gyanús az senkinek, hogy mindenfelé mennek az Amerikaik demokráciát kézbesíteni, de Kubával, aki ott van a Amerika seggében, sosem foglalkoztak? A 61′-ben szervezett, (60 órás 🙂 )diszó-öbölbeli “inváziót” inkább meg se említsük. Tehát lesznek itt még meglepetések., azt hiszem A háborúkat csak ellenfelekkel lehet megvívni,……de kik is szerveznek és terveznek évszázadok óta háborúkat? Véletlen háborúk? Véletlenül kifejlesztett atom bomba és nukleáris fegyverek? Véletlen őrült diktátorok? Véletlenül, pusztán csak a tehetségének köszönhető, milliárdos Bill Gates vagy Mark Zuckerberg? Nanemá!

    2. ” Meggyőződésem, hogy É-K. is egyike azoknak az országoknak, akiket egyesek(köztük én is) irányított ellenzéknek, ellenségnek neveznek.”
     Ezzel is teljesen egyetértek! A fickó Nyugat-Európában tanult. Tudja, hogy merre-meddig, hány méter! Simán lefizették az amcsik valamivel, hogy “támadólag” lépjen fel! Azért annyira nem “hülye”, hogy a bolha fenyegesse az elefántot! (Hacsak nem ez a műsor tartozéka!) Az amcsik, meg ennél kevesebbért is “öltek már embert”!

    3. “Már mondtam, hogy a zsidók is nagyon várják mostanság a szabadítót. Én szerintem még elég zöld fába vágták a fejszét.”

     Hós. 3,5
     Azután megtérnek Izráel fiai és keresik az Urat, az ő Istenöket, és Dávidot, az ő királyukat, és remegve folyamodnak az Úrhoz és az ő jóságához AZ UTÓLSÓ IDŐKBEN.

     Hát igazából az is az utólsó idők jele, hogy a zsidók várják a Messiást!

    4. Hát akkor lehet, hogy az utolsó időkben vagyunk?
     Nem lehetetlen, de ez közel sem biztos. Persze kapunk állítólagos üzeneteket, meg világvége várási hisztériát, de egyet ne feledjünk, Krisztus óta az összes keresztény egyház és a keresztények is várták a véget. 2000 év óta folyamatosan világvége pánik van a keresztények körében. Vannak persze tévtanítók, a jehovás semmirekellők, meg mindenféle jövendölés.
     És tényleg várják a messiást a németországi zsidók! Utána lehet olvasni. Ugye a Biblia szerint a zsidóktól indul ki majd valami, vagyis azt akarom ezzel mondani, hogy a zsidók 2000 év óta nem nagyon érzik azt, hogy eljönne a Messiásuk, de most ugye a zsidók is szeretnének “teljes békét” és várják a béke tökéletes emberét. De gondoljunk bele magába az antikrisztus fogalmába. Az antikrisztus nem azt jelenti, hogy Krisztus ellen, hanem azt, hogy Krisztus helyett. Tehát kik az antikrisztusok? Akik helyettesíteni akarják a Messiás szerepét: buddhista, hinduista, földi kiteljesédés “Krisztus tudat” hívők. Sok helyen hallom még én is, hogy valaki azt hiszi, hogy Jézus teljes neve az, hogy Jézus Krisztus, de ezek tévednek mivel a Krisztus szó valójában Felkentet jelent, ami egy cím. Felkent nem lehet minden ember, ez badarság.
     Visszatérve a cikkre, ezekhez a ál-háborúkhoz nem tudok mit hozzászólni, mivel egy csak stratégia. Ez egy színpad, ahol a megrendezettség fényes trónusát látjuk. Itt nincs ám összevisszaság, hogy a kis Észak-Korea majd lenyomja Japánt meg Usát, ez hülyeség. De azt mondani is hülyeség, hogy csak csali Észak-Korea. Lehetséges az is, hogy valójában onnan kezd tényleg összeomlani az a dominó. Ugye mivel megrendezett minden, minden ország tudja, hogy melyik félhez kell csatlakozni, hogy kitörjön egy interkontinentális háború. És nem ám Putyin meg Kim Jong Un fog lövöldözni, hanem ártatlan kis szegény embereket halnak meg tonnaszámra.
     Csak Sztálin mondatára kell visszaemlékeznünk: “Az egyén halála tragédia, milliók halála statisztika”. És pont így van ez, a háborús hősök akik életüket adták a globalistákért, nem is tudják, hogy haláluk után egy statisztikai nyilvántartás lesznek.
     Na a lényeg: Várni várni várni…

    5. Nem kéne keverni a “világvége” zagyvaságokat a bibliai próféciákkal. Pont azt szeretnénk itt elérni, hogy szétválasszuk az igazságot a hazugságtól, és tisztázni, hogy mit jelentenek az “utolsó idők”, nem hisztériát kelteni.

     “Tudván először azt, hogy az utolsó időben csúfolkodók támadnak, a kik saját kívánságaik szerint járnak. És ezt mondják: Hol van az ő eljövetelének ígérete? Mert a mióta az atyák elhunytak, minden azonképpen marad a teremtés kezdetétől fogva… Nem késik el az ígérettel az Úr, mint némelyek késedelemnek tartják; hanem hosszan tűr érettünk, nem akarván, hogy némelyek elvesszenek, hanem hogy mindenki megtérésre jusson.” – II. Péter 2:3-4, 9

    6. Szia Schwaben!

     Hogy az utolsó időkben élünk-e? Hát Izraelnek az utólsó időre van megígérve az összegyűjtés! Majd kétezer évig nem mehettek vissza. Már az elején megmondta nekik Isten, hogy mi is lesz velük:
     5 Móz. 4,26
     Bizonyságul hívom ti ellenetek e mai napon a mennyet és a földet, hogy elveszvén hamarsággal elvesztek a földről, a melyre átmentek a Jordánon, hogy bírjátok azt; nem laktok sok ideig azon, hanem pusztára kipusztultok róla.
     5 Móz. 4,27
     És az Úr szétszór titeket a népek közé, és szám szerint kevesen maradtok meg a népek között, a kik közé visz titeket az Úr.
     5 Móz. 4,28
     És szolgáltok ott emberi kéz által csinált isteneknek: fának és kőnek, a melyek nem látnak, nem is hallanak, nem is esznek, nem is szagolnak.
     5 Móz. 4,29
     De ha onnan keresed meg az Urat, a te Istenedet, akkor is megtalálod, hogyha teljes szívedből és teljes lelkedből keresed őt.
     5 Móz. 4,30
     Mikor nyomorúságban leéndesz, és utólérnek téged mindezek AZ UTOLSÓ IDŐKBEN, és megtérsz az Úrhoz, a te Istenedhez, és hallgatsz az ő szavára:
     ? 5 Móz. 4,31
     (Mert irgalmas Isten az Úr, a te Istened), nem hágy el téged, sem el nem veszít, sem el nem felejtkezik a te atyáidnak szövetségéről, a mely felől megesküdt nékik.

     5 Móz. 30,1
     És ha majd elkövetkeznek reád mind ezek: az áldás és az átok, a melyet elődbe adtam néked; és szívedre veszed azt ama nemzetek között, a kik közé oda taszított téged az Úr, a te Istened;
     5 Móz. 30,2
     És megtérsz az Úrhoz, a te Istenedhez, és hallgatsz az ő szavára mind a szerint, a mint én parancsolom néked e napon, te és a te fiaid teljes szívedből és teljes lelkedből:
     5 Móz. 30,3
     Akkor visszahozza az Úr, a te Istened a te foglyaidat, és könyörül rajtad, és visszahozván, összegyűjt majd téged minden nép közül, a kik közé oda szórt téged az Úr, a te Istened.
     5 Móz. 30,4
     Ha az ég szélére volnál is taszítva, onnét is összegyűjt téged az Úr, a te Istened, és onnét is felvesz téged;
     5 Móz. 30,5
     És elhoz téged az Úr, a te Istened a földre, a melyet bírtak a te atyáid, és bírni fogod azt; és jól tesz veled, és inkább megsokasít téged, mint a te atyáidat.
     ?5 Móz. 30,6
     És körülmetéli az Úr, a te Istened a te szívedet, és a te magodnak szívét, hogy szeressed az Urat, a te Istenedet teljes szívedből és teljes lelkedből, hogy élj.
     5 Móz. 30,7
     Mind ez átkokat pedig rábocsátja az Úr, a te Istened a te ellenségeidre és gyűlölőidre, a kik üldöztek téged.
     ?
     ?Ésa. 2,2
     Lészen az utolsó időkben, hogy erősen fog állani az Úr házának hegye, hegyeknek felette, és magasabb lészen a halmoknál, és özönleni fognak hozzá minden pogányok;

     És ez az igevers is arról szól, hogy :
     ?Ezék. 38,16
     És feljössz az én népem, Izráel ellen, mint a felleg, hogy beborítsd a földet, az UTOLSÓ IDŐKBEN lészen ez, és hozlak téged az én földemre, hogy a pogányok megismerjenek engem, mikor megszentelem magamat rajtad az ő szemök láttára, Góg!

     ?Dán. 10,14
     Jöttem pedig, hogy tudtodra adjam, a mi a te népedre az UTOLSÓ IDŐKBEN következik: mert a látomás azokra a napokra szól.
     ?Hós. 3,5
     Azután megtérnek Izráel fiai és keresik az Urat, az ő Istenöket, és Dávidot, az ő királyukat, és remegve folyamodnak az Úrhoz és az ő jóságához az UTOLSÓ IDŐKBEN. ( VÁRJÁK A MESSIÁST)

     És ez csak néhány igevers, ami csak Izraellel kapcsolatos az utólsó időkre szólóan! De a Biblia tele van próféciákkal az utolsó időkre vonatkozóan!
     (Az pedig, hogy a keresztények mindig is várták az Úr visszajövetelét, az annyira nem csoda! Nem igazán volt az emberiség történelme egy “aranykorhoz” hasonlítható! Megazután nem igazán lehet újjászületett kereszténynek lenni, ha az ember nem várja az Úrat vissza!)

    7. Szia Schwaben!

     Írod:
     “Hát akkor lehet, hogy az utolsó időkben vagyunk?
     Nem lehetetlen, de ez közel sem biztos. Persze kapunk állítólagos üzeneteket, meg világvége várási hisztériát, de egyet ne feledjünk, Krisztus óta az összes keresztény egyház és a keresztények is várták a véget. 2000 év óta folyamatosan világvége pánik van a keresztények körében. Vannak persze tévtanítók, a jehovás semmirekellők, meg mindenféle jövendölés.”

     Mi itt nem ezek alapján látjuk úgy, hogy az utolsó időket éljük! ( Az 1000 éves királyság előttit!) Mi kizárólag a Bibliát vesszük alapul. Más próféciákat csak esetleg figyelem felkeltésként használunk! Persze , mint azt az Íge is írja, az utolsó időkben a hamis próféták is megszaporodnak. De azokat is az Íge alapján kell megítélnünk!

 1. Jó kis cikk, csak nagyon sokszor látom, hogy amerikai, leginkább AEÁ példákat hoztok fel. Nem lehetne véletlenül hazánkból több példa? Ahogy látom, az eseményeknek itt is van párhuzama, mintha ugyanaz a forgatókönyv játszódna le, de jó lenne látni konkrét cikkeket róluk. (Akár az AEÁ-ban történt eseményeket összefoglaló cikk végén egy kis összegzésben, akár hivatkozva egy különálló cikkre, ami hazánkból hoz példát…)
  Nekünk sokkal aktuálisabbak, sokkal hasznosabbak lennének a helyi események is.

  1. Ez részben igaz. A cél, hogy a globális folyamatokat lássuk és ennek szemléltetésére a nagyhatalmakban folyó események szerintem jobbak. Magyarországon ugyanaz történik csak kicsiben. Amennyire lehet, hozzá szoktam tenni néhány gondolatot Magyarországról is, de ebben leginkább az olvasókra számítok. Én csak egyetlen ember vagyok, túl sok minden történik ahhoz, hogy “mindenre” figyelhessek és ezért is tartom fontosnak a hozzászólásokat, ráadásul Joe, aki a cikkek gyűjtését másodmagával nagyrészt végzi, amerikai.

   Ennek a cikknek az elején sem véletlenül áll a kérdés: “Ti mit tapasztaltok?” Reméltem, hogy páran leírjátok. Azért köszönöm a meglátásodat, észben fogom tartani. 🙂

   1. Köszönöm a választ, és igen: ezeket a kommenteket, információ-morzsákat gyűjtögetem mindig, mint valami gyöngyöket 😉

    1. …és a tapasztalataim egyike:
     nagyon kell figyelni a propaganda-médiát. Lassú a reakcióideje, viszont sok mindent jeleznek előre benne. Itt van például az emberirtás kérdése (tudod/tudjátok, a felső határérték 0,5-1 milliárd ember körül lenne a Földön). Egyre több mozi- és tévéfilmben jelenik meg ennek az elgondolásnak a felemlegetése. Csak finoman szólnak erről még, csak tőmondatokban, egy-egy szóval (ahogy a farkas kéredzkedik be a bárányokhoz), de aki ismeri az elgondolást, észreveszi. Aki tudja, mire megy ki a játék, azonnal látja, hogy ez egy folyamat.
     Egyelőre ott tartunk, hogy szépen hozzászoktatják a biorobotokat a gondolathoz: túl sokan vagyunk.
     (Ami persze nem igaz, kis matekkal: 7 milliárd embernek adjunk fejenként 1m2 állóhelyet: Miami környékét alig tudjuk megtölteni mindannyian. fejenként adjunk 2,1 ha termőterületet élelmezésre: bőven jut mindenkinek – ráadásul ha azt számoljuk, hogy minél nagyobb csoportnak, minél jobb technológiával termelünk jó élelmiszert /minimális biovédelem és trágya, semmi GMO/, akkor egy bizonyos mértékben egyre kisebb termőterület kell fejenként; pl olyaqn 40-50 embernek már elég 30-35 ha – szóval nincs túlnépesedés…)

    2. Nagyon jó meglátás kedves Koe Paal!Bárcsak a nememberek is igy gondolnák!
     Ha majd a bőség kosarából
     Mindenki egyaránt vehet,
     Ha majd a jognak az asztalánál
     Mind egyaránt foglal helyet,
     Ha majd a szellem napvilága
     Ragyog minden ház ablakán:
     Akkor mondhatjuk, hogy megálljunk,
     Mert itt van már a Kánaán!
     Visszatérve a poszthoz, mindenkinek az önellátást prófétálom, de általában az első reakció: igen, de…
     Na itt meg kell állni, nem szabad erőltetni semmit, amire nem fogékonyak. Ezt a réteget háborúban úgy hivják: veszteség.
     Föl kell állitani egy listát, ami feltétlen szükséges: a: viz, sok-sok viz+vizszűrő eszköz
     b: eltartható élelem
     c: gyógyszer, kötszer, gyógynövények ismerete
     d: fizikai arany, készpénz
     e: tüzelőanyag, üzemanyag
     f: világitáshoz, főzéshez szükséges szükséges holmik
     g: magad, ill. a családod megvédéséhez bármi eszköz
     Előny, ha vidéken élsz,szomszédokkal körbevéve, van művelt kerted, tartasz állatokat.
     Nem a levegőbe beszélek, volt frankhitelünk, majd bele döglöttünk, de kifizettük. Magyar vagyok, egyszer volt budán kutyavásár, tanultunk, azóta spájzolunk, amit lehet. Pék az alapszakmám, 16 éve eü.-ben dolgozom, jelenleg mentőzöm. Nagyon komolyan megérintett FerFal irása az argentin gazdasági válságról,ajánlom mindenkinek!

    3. @tökmindegyki: abszolút egyetértek, a BOB nekünk is készül itthon, illetve ezzel párhuzamosan egyre inkább az önellátásra rendezkedünk be. A hitelt ugyan még nem fizettük ki, de az is folyamatban van (ha érted… 😉 ) Tervünk az, hogy ne csupán magunknak állítsunk fel mentési pontot, hanem több embernek legyen az menedék. (Nem csak az argentin válságot ajánlom, hanem pl a városi túlélő blogját is, jómagam is onnan gyűjtöttem össze jónéhány információt)

    4. Valszeg azert pusztulnak az elohelyek, romlik a fold , viz, levego minosege, sorra pusztulnak a biologiai fajok mert valoban kevesen vagyunk…. es a tengeri krilltol az elefantig minden rendu es rangu eloleny tajekoztatva lett, hogy hany negyzetcentimeter eletter eleg neki! Sajna sokan vagyunk es a tulszaporodo faj, ha nincs termeszetes ellensege egy ponton tul magat kezdi pusztitani… s az emberiseg mar javaban ezt teszi.. remelem legalabb az elovilag hosszu tavon profital belole!

  1. Sajnos lehet , hogy kezdődik amit a múltkor
   írtam . S valahogy én nem a usa-t tartom
   győztesnek , de majd meglátjuk , mást nem
   tehetünk csak imátkozunk .
   Ja és most , halottam a tévében a igért
   tűztenger rakétának már csak a gombját
   kell megnyomni .

  2. Bár imátkozok és remélem nem így történik .
   De a másik usa vonatkozó jóslat szerint
   koronát kell , megtartania . Ez pedig behátárolja
   a esemény lehetséges kimenetelének .
   Valószinűségeit . Ha a jóslat idejében vagyunk
   egyáltalán.

   1. Gondolkozzunk, gondolkozzunk, mert valami nem stimmel. Mi történik itt? Azt látni, hogy a mainstream nagyon el akarja hitetni velünk, hogy háború készülődik. Miért hinnénk nekik, amikor pontosan tudjuk, hogy ők mindig manipulálnak? Szerintem, úgy meg vannak keverve a kártyák, hogy pontosan nem tudhatjuk mi az igazság. Túl sok minden keveredik, ráadásul egy időben. A fegyverek még a lakosság kezében vannak, pedig nagyon el szeretnék venni tőlük. Steve Quayle már évek óta azt mondogatja-és ezt a mai napig fenntartja- hogy rengeteg(legutoljára 400 e.) ENSZ színekben játszó katonáról számolt be, akik titokban, Amerikai földön tartózkodnak és gyakorlatoznak. Vannak köztük oroszoktól kezdve minden féle más nemzetiségűek is, európaiak, latinok, stb, még kínaiak is. Steve szserint, azért kellenek, mert ők lesznek azok, akik lefegyverzik az amerikai lakósságot. Most meg itt van ez az Észak.-Koreai dolog. Ők pedig Amerika, Japán, Dél-Korea vagyis NATO ellenesek, és fenyegetőznek. Elvileg Kína és talán az orosz medve is É-K. mellett van, mivel ők sem NATO tagok. Mi történik itt? Úgy indul el egy háború (Amerika szemszögből nézve) hogy az állítólagos ellenségek katonái ott vannak az országukban? Ennek semmi értelme. Ha a jelenlegi helyzetben hinnem kell valakinek az Steve Quayle lesz. Bár 100% senkiben sem bízok meg, de azért el hiszem, amit mond, mert rengeteg, több ezer, UN jelzésű katonai járművet mozgattak össze-vissza az országban, a vasúton, az utolsó 2-3 évben, erről videók vannak a YT-on. Engem sem a Kínai, sem a Japán, sem az Amerikai csapat mozgások nem hatnak meg. Szerintem ez egy nagy átverés. Amerika, nem akar egy ilyen háborúba keveredni, de főleg É-K. nem. Az igazi cél szerintem még mindig az amerikai lakosság lefegyverzése, amit csak sok katonával lehet megvalósítani, ráadásul egy időben, országosan. Egy ilyen háborús mumus, pont megfelel arra, hogy amerikai egyenruhába azokat az idegen ENSZ-s katonákat szétszórják az országban, mondván “védeni kell a hazát”. A civilek pedig nagy megelégedéssel fogják mindazt végig nézni, hiszen ők is a háborúra gondolnak. Kim Jon-un-ék még akár el is süthetnek néhány rakétát ( a hitelesebb műsor kedvéért), amire az amcsik válaszolnak, mit számít az, hadd pusztuljon a jó nép. Aztán jön a fegyverszünet, valakik sürgetni fogják a béketárgyalásokat yadi-yadi-ya,….aztáááán, odahaza Amerikában valamilyen zavargások(etnikai? vallási?) törnek ki( mindenki nagyon feszült, hogy a fenébe ne lennének, hiszen háború van) az “emberek elkezdik” lepuffantani egymást, ártatlanok hallnak meg, főleg gyerekek és akkor Obama a kamerák elé áll és azt mondja “enough is enough!!!” Azonnali hatállyal szükségállapotot hirdet ki, és azt mondja “Ide azokkal az Istenverte fegyverekkel, nem kell ide több áldozat!” Az egyik értelmes 4 csillagos tábornok elmondja szépen és nyugodtan az ezzel járó fegyver leadási protokollt és felhívja a figyelmet arra is, hogy akik ellenállnak, azokat akár agyon is lőhetik. Lassan az Észak-Koreával megkötendő béke egyezmény is megköttetik, a világ őrül, hogy végre győzedelmeskedett a józan ész és hogy hála Istennek, nem következett be az amitől mindenki tartott(WW3), stb, stb. Ur Isten mondja már valaki, hogy hagyjam abba, mert még a gazdasági/tőzsde kérdést nem is említettem és már nagyon lefeküdnék.
    Jut eszembe, van itt köztünk tőzsdés is,….please Sharky, it’s your turn brother. Mond el nekünk létszíves, ha lehet, mi is történik a tőzsdén, tőzsdéken egy ilyen esetben? Gondolom olyan rendesek azért nem lesznek, hogy erre a zavaros időre bezárják a tőzsdéket,…vagy igen?
    Egyébként ne vegyétek komolyan egy pillanatig sem, az itt leírtakat, mert ez sem több egy szokásos összeesküvési elméletnél, amit teljesen spontán dobtam össze, miközben püföltem a billentyűzetet. Eredetileg csak annyit akartam mondani, hogy ennek az egésznek semmi értelme és hogy nem értem ezt az egészet. Aztán valahogy, fogalmam sincs honnan, de egyszer csak elkezdtek előjönni ezek az őrült gondolatok. Tényleg elnézést kérek mindenkitől, egyáltalán nem az volt a szándékom, hogy bárkit is felzaklassak.

    1. Csak a veszély áll fent a háborúnak , de az nagyon is fent áll , egy atom hatalommal ne állj háborúban és a forródrót mindig álljon kéznél , nehogy baj legyen .

     7. A Filadelfiabeli gyülekezet angyalának is írd meg: Ezt mondja a Szent, az Igaz, a kinél a Dávid kulcsa van, a ki megnyitja és senki be nem zárja, és bezárja és senki meg nem nyitja:
     8. Tudom a te dolgaidat (ímé adtam elődbe egy nyitott ajtót, a melyet senki be nem zárhat), hogy kevés erőd van, és megtartottad az én beszédemet, és nem tagadtad meg az én nevemet.
     9. Ímé én adok a Sátán zsinagógájából, azok közül, a kik zsidóknak mondják magukat és nem azok, hanem hazudnak; ímé azt mívelem, hogy azok eljőjjenek és leboruljanak a te lábaid előtt, és megtudják, hogy én szerettelek téged.
     10. Mivel megtartottad az én béketűrésre intő beszédemet, én is megtartalak téged a megpróbáltatás idején, a mely az egész világra eljő, hogy megpróbálja e föld lakosait.
     11. Ímé eljövök hamar: tartsd meg a mi nálad van, hogy senki el ne vegye a te koronádat.
     12. A ki győz, oszloppá teszem azt az én Istenemnek templomában, és többé onnét ki nem jő; és felírom ő reá az én Istenemnek nevét, és az én Istenem városának nevét, az új Jeruzsálemét, a mely az égből száll alá az én Istenemtől, és az én új nevemet.
     13. A kinek van füle, hallja, mit mond a Lélek a gyülekezeteknek.

     Ez a jóslat szerintem a közeljövőre vonatkozik , ha jól értelmezed nagyon sok mindent mond ,
     ha rosszul félrevisz . Hamarosan a világ nagyon megváltozhat megvan rá a igen nagy esély.
     Mivel a jóslat kevés elemből áll a valóság sokból , a jóslat max kockázat megjelőlésre jó .
     De mégis igen érdekes lehetőségeket nyithat meg.

    2. Akkor egy kis csavart meg viszek bele, Kanku:
     Ugyanis az ENSZ = USA.
     Az ENSZ-t az USA rangatja.
     Fogalmazhatnek ugy is, hogy csak egy ok (indok) kell ahhoz, hogy az USA elnoke atvegye az ENSZ elnoki posztjat, es vegre nem csak fu alatt (tudjuk, most is o iranyit, hiszen a legnagyobb), hanem nyiltan vallalhatja a globalis iranyitast. Mindezzel egyuttal atmentve magat a “3. elnoki posztra” USA-n belul.
     A tobbi csak kontorfalazas.

     A fegyveres keszenlet USA-n belul nem biztos, hogy a kulfoldi fenyegetes ellen iranyul. Ezt osztom. Egyertelmu.
     Van egy baratom, volt USA katona. O azt mondja, hogy USA es az oroszok regota egyutt vannak. O majdnem 10 eve szolgalt, de az oroszok mar akkor ott voltak az USA-ban, es egyutt gyakorlatoztak. Szerinte az igazi ellen-tengely Kina. Kinaval szemben szovetkeznek kozosen. Ez termeszetesen nem jelenti azt, hogy az USA esetleges meggyenguleset az oroszok nem hasznalnak ki azonnal, egy megsemmisito csapasmeressel… Azonnal meglepik, ha biztosak abban, hogy az USA valamiert nem tud visszavagni. Ez a volt usa-szovjet atom-meg-nem-tamadasi dekretum veget jelentene termeszetesen.
     De ha latunk atomfegyvereket pukkanni a tv-ben, akkor az egyuttal mar veget vet ennek a dekretumnak. Felprogramozzak az embereket arra, hogy egy atomcsapas hetkoznapi dolog, resze a haborunak…

     A tozsden?
     Ott ugyanolyan hatasa van az ilyen tipusu hadviselesnek, mint a valo eletben. Pusztito.
     Nyilvan a kialakulo konfliktusok lokalizaltsagatol, nagysagrendjetol fugg.
     Szerintem tobb koncepcio is letezik. A “puha” bevezetes csak a penzugyi rendszert donti be, es ennek kovetkezteben lesznek zavargasok, stb. A “gyors megoldas” pedig a haborus helyzet, akar usa belfoldon is. Ez bedonti a penzrendszert is teljesen. A kerdes, hogy hogyan lepik meg, es ki lep eloszor…
     Egyik sem jo forgatokonyv.
     Mindenesetre en mar itthon vagyok Mo.-on. 😀

    3. Szegénység , menekültek , hitelek beomlása
     tőzsde összeomlása . Tehát a következmények
     sokoldaulak , tehát remélhetőleg nem lesz . Ha
     lesz kénytelenek újra megkötni a egyezményt
     mivel a gazdaság nélküle nem működik .
     Helyzet megoldása egyedül a egy ország két
     rendszer(kiegyezés) szerintem , de ez is egy
     veszélyes út.Egyébként megírtam áprilisra
     téfát várok .Mivel ez a hónap a köv. amerikai
     választás előtt k.b. 42 hónapra van.

 2. Kedves Thea!
  Olvastam eddigi írásait, de én a régi magyar vallásban hiszek. Ön szerint az ősi magyar vallás az hazugság?
  A mostani kereszténység maga szerint az igazság? A Biblia igaz? Tényleg Jahve lenne a mi Istenünk?
  Szeretettel: Laci.

  1. Kedves Laci!
   Én abban hiszek, hogy Jézus személyében maga Isten jött le a földre, hogy rajta keresztül örök életünk legyen és mi is Isten gyermekeivé válhassunk. Megfizette ennek az árát helyettünk.

   Nem az a kérdés, hogy az ősi magyar vallás hazugság-e, hanem, hogy hová vezet, mit eredményez.

   Én a Bibliában hiszek, ami azt mondja: ?Valakik pedig befogadák őt [Jézust], hatalmat ada azoknak, hogy Isten fiaivá legyenek, azoknak, akik az ő nevében hisznek.? János 1:12

   Ezt érdemes elolvasni, ha többet szeretnél tudni: http://idokjelei.hu/2011/01/az-igazsag-nyomaban/

  2. Kedves Laci!

   Ezek valoban jogos es nagyszeru kerdesek es ha valoban oszinte szivvel tetted fel oket, akkor van egy jo hirem szamodra, mert leteznek valodi, igaz valaszok a kerdeseidre, melyek barki szamara megismerhetoek. Aztan mar a te dolgod, hogy elfogadod-e a valosag tenyeit vagy nem, ez mar a te szemelyes dontesed kell legyen, de az objektiv valosag ettol egy szemernyit sem fog valtozni. Azt gondolom a fentebbi cikk is errol beszel igazan. Nagyon tetszett ez az idezet a cikkben, mert jol peldazza a valosagot:
   ?A valóságot figyelmen kívül hagyhatjuk, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül a valóság figyelmen kívül hagyásának következményeit.?
   Ha valodi valaszokat keresel kerdeseidre, az egyre tobb nagyszeru weboldal (mint az idokjelei.hu) kozott akar itt is megtalalod oket:
   visszaavalosaghoz.hu

  3. Kedves Laci!

   Írtad:
   ” Ön szerint az ősi magyar vallás az hazugság?
   A mostani kereszténység maga szerint az igazság? A Biblia igaz? Tényleg Jahve lenne a mi Istenünk?”

   Az Özönvíz után, még Bábelig az emberek tudták, hogy Ki a Teremtő Isten. Bábel után, amikor a nyelvek már össze voltak zavarva, az emberek szétszéledtek a földön, és saját maguk módján kezdték Istent, a Teremtőt imádni, neki áldozni. Ez egy darabig szájhagyomány útján történt, mivel az új nyelvek még nem hoztak magukkal írás formákat. A szájhagyomány pedig álltalában változik. No meg azt is hozzá kell tennünk, hogy a Sátán, mint gonosz szellemi hatalmasság létezik, akár hisz benne valaki, akár nem. Ő azután elhitette a népeket, hogy az “Isten” ilyen, meg olyan, meg amolyan áldozatokat kiván, azért, hogy pl jó termés legyen, vagy hogy egészségesek legyenek, vagy stb! Gondolj most a különböző vallásokra, amelyek így alakultak ki, mindenütt megtalálhatók a gonosz szellemek létezésében való hit is. Szóval, addigra, mire eljutunk Ábrámig( Ábrahám “eredeti” neve), már az egész világ bálványímádásban van. Csak néhányan ismerték azt, hogy Ki is a Teremtő Isten. (Azok is, csak mert Isten által választottak voltak, akik hordozták a Nevét, akiknek kijelentette magát ( ahogyan Ábrámnak is) hogy megmaradjon a tudás a földön Róla, az igazi Teremtőről, Istenről! Pl: Melkisédek is ilyen volt!
   Zsid. 7,1
   Mert ez a Melkisédek Sálem királya, a felséges Isten papja, ….)
   Szóval elég ritkás volt már addigra a tudás az Igaz Istenről. Akkor Isten, kiválasztotta magának Ábrámot, hogy készítsen magának itt a földön, egy olyan népet, amelyikben megdicsőitheti az Ő nevét, amely hordozza Azt. Örökkévaló Szövetséget is kötött vele, hogy neki és az ő utódjainak Istene lesz!
   1 Móz. 17,7
   És megállapítom az én szövetségemet én közöttem és te közötted, és te utánad a te magod között annak nemzedékei szerint örök szövetségűl, hogy legyek tenéked Istened, és a te magodnak te utánad.
   Ez a történet a Bibliában le is van írva.
   Vagyis kizárólag a zsidó nép ismerte Istent, a Teremtőt , közülünk az emberiség többi népei közül! Rajtuk keresztül ismerhették meg annó is, a többi népek, és most is rajtuk keresztül ( mivel Jézus Krisztus is testi származás szerint zsidó!) ismerhetjük meg!
   Vagyis a mi “ősmagyar” vallásunk is, ahogyan a többi népek vallása, bálbányimádás !
   Igazából az emberek nem tudják, de az ördögöket tisztelik, amikor azokat imádják, áldoznak nekik!
   1 Kor. 10,20
   Sőt, hogy a mit a pogányok áldoznak, ördögöknek áldozzák és nem Istennek;….

   “A mostani kereszténység maga szerint az igazság? A Biblia igaz? Tényleg Jahve lenne a mi Istenünk?”

   Az igazság Jézus Krisztus! A Biblia igaz! És tényleg Jahve a mi és az egész emberiség Istene, Teremtője!

   Aki keresi az Igazságot Istenről, és valóban tudni akarja, az bátran fordulhat Istenhez kérdésével és kérésével, mert amennyiben őszinte kereső, Ő ki fogja jelenteni neki Magát, és az Ő Fiát, az Úr Jézus Krisztust! Mi itt valamennyien, ilyen személyes kijelentés által lettünk hívő keresztényekké! Senki nem hitetett el bennünket, nem csaptak be, nem voltunk hiszékenyek. Nem “születtünk” bele egy vallásba, nem a “neveltetésünk” miatt lettünk azok! Sőtt, soha senki nem lehetett valóban keresztény addig, amig a személyes találkozás meg nem történt Isten és ő közötte! (Lehetett, vagy lehet valaki “keresztény vallásu”, ami sajnos azt takarja, hogy az illető azt hiszi, hogy keresztény, de a valódi kereszténységben az Istennel, és Jézus Krisztussal való találkozás, a Szent Lélek által , elkerülhetetlen! ) Onnantól tudjuk, hogy melyik isten az igazi, és hogy az Ő Fia a Jézus Krisztus, és hogy ami a Bibliában írva van az nem csakhogy igaz, hanem az az Isten beszéde, az utolsó pontig!

   Ezt tudjuk mondani, hogy keresd az Istent, és keresd Jézust személyesen. Mert meg van írva:

   ?Csel. 2,21
   És lészen, hogy mindaz, a ki az Úrnak nevét segítségül hívja, megtartatik.
   ?Róm. 10,13
   Mert minden, a ki segítségül hívja az Úr nevét, megtartatik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend