Gazdasági válság

Titkosszolgálati források szerint az Obama kormány célja ‘a dollár halála’

Amennyiben az amerikai gazdaság egy komoly válság, például közel-keleti háború vagy olajhiány miatt összeomlana, a világ azonnal elvesztené maradék hitét is a dollárban, aminek eredményeként nemcsak az amerikai fizetőeszköz, de minden dollár alapú valuta és részvény elveszítené értékét, valószínűleg globális banki és pénzpiaci összeomlást idézve elő. Egy ilyen horderejű válság nyilván társadalmi káoszt okozna.

Az Egyesült Államok másik problémája, hogy egyre több ország kezd a dollár helyett más valutát használni az olajkereskedelemben és nagyon közel van az a pont, amit az amerikai pénzrendszer már nem lesz képes elviselni. Amennyiben a világ hivatalosan is egy új világvaluta használatára állna át, a dollár egyetlen nap alatt elsüllyedhet az amerikai gazdasággal együtt, hiszen az ország nem lenne képes finanszírozni 17.000 milliárd dolláros adósságát.

Egy ilyen forgatókönyv esetén az USA indítaná el a dominókat és készítené elő a terepet az Antikrisztus megjelenésére, aki immár előállhat “zseniális” tervével a gazdaság és a világ megmentésére (Dániel 11:21, 24). – Joe

Az alábbiakban Doug Hagmann legújabb cikkének kivonata olvasható.

Forrás: homelandsecirityus.com, Doug Hagmann

Ezen a héten több olyan titkosszolgálati információ birtokába jutottam, amelyek segítenek tisztán látni az összképet illetően. Nagyon sok esemény folyik a világban, amelyekre nincs elfogadható hivatalos magyarázat. Az alábbi információk remélhetőleg segítenek ezek megértésében, bár a kirajzolódó kép sajnos nem szép.

Sokan bizonyára nem tudják, hiszen a média kevés figyelmet szentelt a kérdésnek, hogy az Egyesült Államok sorsa már régen megpecsételődött. Kyle Bass még 2011-ben interjút készített az Obama kormány egyik magas beosztású tagjával, aki elmagyarázta a kormány tervét az amerikai gazdaság és deficit rendbetételére.

Számos egyéb kérdés mellett az amerikai exportról és munkabérekről is beszéltek, de a feltett kérdés nem is annyira tűnik lényegesnek a választ hallva és nincs is nagyon értelme másra összpontosítani figyelmünket. A válasz: ?Egyszerűen ki fogjuk nyírni a dollárt.? Ez a terv egyetlen tőmondatban.

Saját forrásom szerint az események már nem visszafordíthatók. A legjobb esetben is csak arrébb ugrani tudunk a lavina elől. A dollár elvesztését nem Barack Obama kezdte, de hozzájárult a folyamat felgyorsításához.

A végcél

A végső cél egy nemzetközi valuta és a globális kormányzás együttes bevezetése. Az a baj, hogy a legtöbb ember nem gondolkozik elég nagy léptékben és nem fogja fel a hazugság mértékét. Nem látják az összképet, mert figyelmüket szándékosan más kérdésekre terelik. A (hatalom) azt akarja, hogy a polip karjainak mozgását külön eseményeknek higgyük, és ne lássuk az összefüggést például a fegyverek elkobzása, a Belbiztonsági Minisztérium fegyverkezési kampánya vagy a gazdasági problémák között.

Mások eközben a kétpártrendszer színházi előadásával vannak elfoglalva, kitartóan állítva, hogy léteznek különbségek a Republikánus és Demokrata oldalak között. Nem láttunk elég bizonyítékot arra, hogy egyetlen párt létezik, két külön, de tulajdonképpen egyetlen célért dolgozó frakcióval? A nyilvánosság nem látja a paktumokat és pultalatti megállapodásokat, és még mindig reménykedik, hogy a következő választások után majd minden másképp lesz.

A legtöbb politikus, némelyik nyíltan, mások a politikai színdarabban betöltött szerepükhöz hűen, kissé tiltakozva, de közös erővel próbálja a globális kormányzás rendszerébe terelni az Egyesült Államokat. A globalistáknak szórakozás, a népnek figyelemelterelés, a médiának pedig szaftos konc.

Amerikát belülről győzték le. A beépített emberek a helyükön állnak, készen a behódolásra a globális kormány előtt. Mi mással magyarázhatjuk a kétpárti önpusztítást?

Jelek, jelek mindenhol

Akik a szándékosan manipulált statisztikák mögé látnak, érteni fogják, hogy miről beszélünk. Érteni fogják mi fűti az emberek hamis reményeit és produkálja a hamis adatokat és számokat. Bűvészmutatvány az egész, ami annyira leköti az emberek figyelmét, hogy közben észre sem veszik a körülöttük dúló globális háborút és a belső támadásokat.

Az értékpiaci csúcsokat csupán más valutákból, például az euróból a dollárba történő átmeneti menekülés idézi elő, valamint az államadósság pénzesítése a Fed által.

A globalisták vagy központi bankvezetők, illetve az őket irányítók terve, hogy az embereket a dollárhoz terelje, mint az utasokat a süllyedő hajóról a mentőcsónakokba. Amikor a mentőcsónakok megtelnek, azokat is elsüllyesztik és a dollár teljesen elveszíti értékét. Ezt már sokan nem fogják túlélni. A terv mögött rejlő gonosz felfoghatatlan a mi emberi agyunk számára.

Oroszország, Kína, Szíria és Irán

Az Egyesült Államok hadban áll Oroszországgal. Kadhafi elmozdítását követően az Obama-Clinton black-ops terv azonnal életbe lépett. Bengázi volt az Assad-ellenes terroristák felfegyverzésének logisztikai központja, amit az amerikai belügyminisztérium titkos ügynökei irányítottak, több millió tonna fegyvert szállítva Szíriába és egyéb bázisokra Törökországon keresztül. Oroszország tudott erről a tevékenységről és a Bengáziban lévő CIA központ elleni megbízásos támadással megállította és leleplezte a hadműveletet a világ előtt. A nyugati médiát kivéve mindenki tudomást szerzett már erről.

Miért nem került az igazság a nyilvánosság elé? Mert az Assad elleni erőfeszítések jelenleg is folynak, azzal a különbséggel, hogy a fegyverszállítmányok most leginkább Horvátországon keresztül haladnak. Assad kormányának megdöntése közvetlen veszélyt jelentene Moszkvára nézve, katonailag és gazdaságilag egyaránt. Putyin vajon ölbe tett kézzel hagyja, hogy az amerikaiak folytassák ezeket a manővereket? Nyilván nem. Oroszország ott üti az Egyesült Államokat, ahol a legjobban fáj: az ?olajalapú? dollárnál.

Az Obama rezsim pedig semmit sem tesz országa védelmében, ebben az aszimmetrikus hadjáratban. Olyan mintha szándékosan hagyná, hogy így legyen.

Bár a New York Times írt róla, nem sokan figyeltek Xi Jinping kínai elnök és Vlagyimir Putyin néhány napja lezajlott találkozójára, pedig a dollár halálának szempontjából fontos esemény volt. Oroszország és Kína között egy szövetség van kialakulóban a komoly aranyháttérrel rendelkező valuták által már amúgy is jelentősen meggyengített dollár, mint tartalékvaluta leváltására. Oroszország és Kína soha nem látott tempóban próbál minél több aranyat vásárolni, miközben az Egyesült Államok értéktelen papír és digitális valutát bocsát ki, amit az olajkereskedelmen kívül semmi sem támogat már.

Miközben orosz és kínai részről folyik az aranyfelvásárlás, a nyilvánosság felé szándékosan kisebb összegekről számolnak be, az amerikaiaknak pedig fogalmuk sincs saját, Fort Knox-ban és a Fednél őrzött aranykészletük állapotáról. Nem furcsa, hogy ennyire nem akarják elrendelni az aranykészletek revízióját?

Amilyen biztos a dollár összeomlása, annyira biztos, hogy ez az esemény káoszhoz vezet majd az amerikai utcákon. A központi bankárok és az országok élére kiválasztott vezetők a Hegeli dialektika segítségével igen hatékonyan végzik tervük kivitelezését. Ahogy azt George H.W. Bush 1990. szeptember 11-én kijelentette, az általuk megoldásként eltervezett Új Világrendet a szemünk előtt hozzák létre. Megmondták nekünk, hogy mi a tervük, de mi úgy döntöttünk, hogy nem veszünk róla tudomást. Vagy talán nem értettük meg az elhangzottakat?

Az Egyesült Államok eddig a tűzfal szerepét töltötte be a globalistákkal szemben, de az alapos aknamunkának köszönhetően az USA is követi a többi országot a vágóhídra.

Távolabbról szemlélve a helyzetet egyértelműen kirajzolódik a terv, amire az ?őrállók? évtizedek óta figyelmeztettek. Talán Ernest Hemmingway szavai fogalmazzák meg a legtalálóbban a helyzetet: ?ezért hát sose kérdezd, kiért szól a harang: érted szól.?

Előző posztKövetkező poszt

14 hozzászólás

 1. Obama azért nem tesz az Oroszok Dollár elleni támadása ellen, mert pont ez a céljuk… Oroszország az új demokráciájával be is ismerte, hogy egy dudát fúj az USA-val…. Egy kutya, ami történik, nem véletlen történik, a lapok le vannak előre osztva, a világkormány a cél! Ezt jó, ha mindenki jól az eszébe vési!

 2. Az USA,Kína és Oroszország egyazon emberellenes(a földi életet totálisan uralni szándékozó)okkult hatalom anyagi (rab)szolgája.
  A háttérben egy a metafizikai világból (halálbüntetés terhe mellett!)rájuk oktrojált parancs szerint tartják fenn a (globális démonokrácia által még fenntartható)minimális status quo-t.
  Minden fontos döntésük,lépésük,csak is a médiumok által kényszerített okkult háttérhatalom csúcsáról érkező ukáz szerint történik/történhet…
  Ők a Fenevad…(Jelenések 13. fejezet végig.)
  A Vatikán és más, az emberi lelkeket kizsákmányoló nemzetek feletti ,,spirituális korporációk” bűnös, emberellenes viszonyban működnek együtt a Fenevaddal.
  Ezt a bűnös kapcsolatot tárja elénk a Jelenések 17. fejezetében felbukkanó Nagy Paráznát és a Fenevadat ábrázoló (szimbolikus) kép …
  Az igazi megoldás csakis egy deus ex machina lehet,a Jelenések 11:18-al és 16:16-al összhangban….

 3. Itt az újabb lufi – Egy virtuális pénzért őrül meg a világ.

  Rendkívül élénk befektetői érdeklődésnek örvend az utóbbi egy hónapban a Bitcoin virtuális pénznem, amelynek árfolyama több mint 3,5-szeresére nőtt március eleje óta. A fundamentumokat és fizikai megjelenést nélkülöző pénznemet online fizetésekre lehet használni, azonban a ciprusi fejlemények miatt megrettent befektetők “menekülővalutaként” kezdték el használni. Elképzelhető, hogy egy újabb piaci buborék kialakulásának lehetünk szemtanúi.

  http://www.portfolio.hu/vallalatok/it/itt_az_ujabb_lufi_egy_virtualis_penzert_orul_meg_a_vilag.182240.html

 4. “de minden dollár alapú valuta és részvény elveszítené értékét”.

  A mondat második fele tárgyi tévedés. Ha egy részvény eszköz (és még számos eszközre vonatkozik) dollár alapú, annyit tesz tömören, hogy dollárban van nyilvántartva az értéke (dollárban denominált). Ez csak egy érték kifejezése. Ha nem lesz dollár, akkor konvertálják a nyilvántartott értéket más pénznembe, ha nem lesz pénz mint olyan, akkor az aktuális csereeszköz értékére. Pl.: arany grammba vagy akár mákszembe. Például ha vettél kishazánk által kibocsátott dollár alapú államkötvényt, akkor te magyar államadósságot vettél (nagyon jó ötlet…) aminek az értékét USD ben fejezik ki, USD-ért cserébe lehet megvásárolni. Ha borul a dodo, akkor más devizában fogják denominálni, de az államadósság megmarad és kötvényed értéke sem csökken. (nyilván ha emiatt összeomlik a világ gazdaság, akkor csökkenni fog a papírok általános értéke, de akkor tök mindegy miben van denominálva…)

  Ez azért fontos, mert általános tapasztalat, hogy nem tudják az emberek, hogy van pénzpiac és van tőkepiac. Amiről fentebb értekeztem az a tőkepiac. A különbséget nagyon egyszerű szemléltetni. Minden ami pénz alapú, tehát nincs semmid csak fizetési ígérvényed a pénzedért cserébe, az pénzpiac, ahol cserébe értékpapírt (tulajdont vagy kölcsönt megtestesítő irat így tömören) kapsz az tőkepiac. (pont az államkötvény ebből a szempontból állatorvosi ló). Másképp fogalmazva: minden amit bankon és biztosítón keresztül kapsz az pénzpiac. Hiába jegyzel tőkepiaci befektetési alapot bankon keresztül, ekkor az értékpapír a BANK tulajdona lesz, veled az értékében számol el, azaz tartozik X dollárral. Ha a dodo dől, akkor lenullázza a feléd való tartozását, neki meg megmarad az értékpapír. Ugye milyen finom úgy egyébként…. gyakorlatilag a pénzpiacon veszel tőkepiaci cuccot – parasztosan.
  Oké, haladóknak vannak praktikák, hogy a bankon keresztül is saját névre kerüljön a batyu, de azt már nem írnám le még 10 sorban, egyébként is a legnagyobb baromság bankon keresztül értékpapírt venni és ugyanez áll a biztosítókra is….. itt kell leesnie a tantusznak, hogy mindenkit a pénzpiacra terelnek. A többi (átlag földi halandók által elérhető dolgok) pedig tőkepiac, pl.: veszel 3db MOL részvényt a Keleres alszámládra mondjuk a Hungária értékpapíron keresztül. A derivatívák, FX, CFD virtuális piacok természetesen nem, de ez már nem az átlag ember ugye.

  Ezt érdemes lenne jól kivesézni, mert ez ugye közvetlenül hat mindenkire a globális gazdaság miatt.
  Minden normális embertől elnézést, de rosszak a tapasztalataim: Tisztelettel kérem, hogy az szóljon csak ellen, aki tényleg utána is nézett, köszönöm.

  1. Köszönöm a magyarázatot és pontosítást.

   A hangsúly azért továbbra is egy globális valuta (és világkormány) létrehozásán van, amihez szükségszerű a dollár elértéktelenedése, függetlenül a dominó-hatás részleteitől. Azt nyilván nem tudjuk előre, hogy mekkora válság lesz, de más jelekből is sokan úgy gondolják, hogy nagy…

  2. Érdekes gondolatok, ismertetés egy virtuális semmiről, mely mindent ural.
   Gondolat ébredt bennem, hurrá 🙂
   1.Ha valami dollárban van elszámolva és ez az értékmérője.
   2.A dollárnak nem lesz értéke.
   Akkor “valami elszámolt” értéke is nullázódik.
   Ha ennek ellenére a “valami elszámolt” mögé más értékmérőt rendelnek, rendeltetnek már a semmi mögé teszik.
   A jelenlegi dollár alapja az elfogadás
   A más “értékmérő” mögé, mit rendelnek?
   Egyszerűen territóriumaikon bevezettetik elfogadását?
   Az usd-új átváltás során, mindent újra be kell értékelni, el kell fogadtatni,…egy nagy pénzügyi virtuális ide-odaáramlás, zűrzavar.
   Ez látva az eddigi mozgatók mohóságát valós értékek gyors leverése, szabad rablás.
   Bizonytalanság, az új értékmérő elfogadásának, értékének gyors zuhanása.

   Ha tudom, hogy dollárral vagy nélküle most is azt tesznek a felségterületeken az értékmérőkkel amit akarnak.
   Ha a hatalom bővítése meg nem szállt területek ill. megszállt területek megtartása a cél.
   Ha pénzpiac mozgása és mozgatói most is fokozódó elvetéssel szembesülnek.
   Egy újabb kreált zűrzavar “más értékmérő” , szabad rablás növeli az ellenállást, csökkenti az elfogadást.
   Növelni kell a kényszert az értékmérő elfogadására, ez még tovább csökkenti az elfogadást, még nagyobb kényszer és így tovább…..

   Tehát a meg nem szállt országok rohamosan távolodnak és a megszállt , elfogadó területek is elkezdenek lemorzsolódni.

   Összegzés

   Ha egy latrinából a vezetők feje is csak a többiek vállán állva látszik ki, ne öntsön nyakába még trutyit, örüljön, hogy nem húzzák le a klotyót..

 5. Isten, az Atya: Én, a ti szeretett Atyátok leszögeztem végre a Nagyfigyelmeztetés napját. Egyedül csak Én ismerem ezt az időpontot.
  2013. április 1. hétfő

  http://www.nagyfigyelmeztetes.com/isten-az-atya-en-a-ti-szeretett-atyatok-leszogeztem-vegre-a-nagyfigyelmeztetes-napjat-egyedul-csak-en-ismerem-ezt-az-idopontot/

  “Ki fog közületek az Igazság mellett kiállni, minekután az már oly régóta adatik nektek? Ki fogja közületek Szent Szavamat elfogadni úgy, ahogyan az ma az Igazság Könyvében elétek van tárva? Azok közületek, akik ráripakodnak prófétámra, el lesznek hallgattatva, hogy így Gyermekeim képesek legyenek meghallani szeretett Fiam édes Hangját, mivel az biztonságos kikötőbe vonzza a lelkeket, hogy felkészítse őket a földi Új Paradicsomra.

  Felszólítom minden Gyermekemet ? az erőseket, a gyengéket, a sebezhetőket, a tudatlanokat és azokat, akik tele vannak büszkeséggel, akik azt hiszik, hogy ismerik a próféciák Igazságát, melyet az évszázadok során megígértem -, hogy válaszoljanak erre a Mennyei Királyságomból jövő hívásra. “

   1. A Második Pecsét: a Harmadik Világháború

    2012. május 16., szerda, 3:10

    http://www.nagyfigyelmeztetes.com/2012-majus/

    “A Vörös Sárkány, Kína, már erősen megvetette a lábát a világban, a világ pénzügyeinek ellenőrzése miatt.

    A Vörös Sárkány és a Medve, amely Oroszország, nem szeretik Istent.

    Ők az Antikrisztus vezetése alatt lesznek, aki Keletről származik, és aki zárt ajtók mögött rejtőzködik.

    Amikor ezek a próféciák kibontakoznak, akkor az egész világ hinni fog ezekben az üzenetekben. Akkor már nem lesz kétség.”

    1. SHARKY?
     Én nem gondolom,h. Ő lenne! Az angolt nem értem, így nem tudom,melyik az a 14 tényező, és én úgy gondolom, hogy hallani fogunk arról h. sebet kapott és meghal és feltámad, ill. utánozni fogja Jézust. De ezek a jelek a kézen nevetségesek és az is, h. Oszamával hasonlítják össze. Ezenkívűl már második 4 éves ciklusát tölti, és a Jeruzsálemi Templom még nem épűl. Valahogy az ágyazódott be a fejembe,h.összesen lesz 7 éve. Hírtelen tűnik fel stb. Ma olvastam ami 1 államában C betűvel kezdődik már tilos a fegyvertartás, elfelejtettem a tartomány nevét. Majd meglátjuk,sok elgondolás van és a youtubos filmek szerint, sokakat foglalkoztat. Egy Obama beszédben hallottam, mert alá volt írva, hogy nem Betlehemből jöttem, erre nagy nevetés tört ki a hallgatóságban, ebből gondolom, tudja milyen hírek keringenek róla a neten.
     Üdvözlettel:Soraya

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend