Idők jelei

Az összeesküvés elméleteket elfogadó emberek tényleg mindent elhisznek?

?Érvényes tudomány? ? Szerző: SFS, Megvásárolható Tudomány
?Érvényes tudomány? ? Szerző: SFS, Megvásárolható Tudomány

Forrás: truthstreammedia.com

Magadhoz vetted már a napi propaganda adagodat?

Aki még nem tette, íme, egy jókora falat a Huffington Post-tól, ami azt állítja, hogy az összeesküvés elméletek követői szó szerint bármit elhisznek, ami szó szerint nem igaz, mert a Huffington Post állítását szó szerint nem hittem el.

Íme, a legújabb képtelenség:

?A csapat 1000 felhasználót vizsgált, akik egy része tudományos, mások pedig összeesküvés elméletekkel foglalkozó oldalakhoz írtak hozzászólásokat a Facebookon belül. Azt találták, hogy az összeesküvés oldalakat megtekintők szinte kizárólag hasonló oldalak böngészésével töltötték az idejüket az Interneten.

Ezzel ellentétben, akik tudományos oldalakat olvastak, többet vizsgálódtak és az oldalak szélesebb körét tekintették meg különböző témákban.

A kutatók nem elégedtek meg az első megállapításokkal, így a következő fázisban 5000 troll hozzászólást is közzétettek a vizsgált oldalak mindkét típusán.

Például:

‘Tudtátok, hogy a repülők által kibocsátott ?chemtrail? csíkok vegyi elemzése a Viagra jelenlétét mutatta ki??

Megdöbbentő, de az összeesküvés tábor tagjai szó szerint mindent elhittek, függetlenül attól, hogy milyen nevetséges túlzásokig vitték a trollok a hozzászólásokat. Egy ponton a párbeszédek már-már szatírába fordultak, de ez sem csökkentette a hozzászólók hiszékenységét.

Valóban? Én pedig úgy gondolom, hogy manapság sok tudós bármit hajlandó igazolni, ha kellően megfizetik, a fősodrású média pedig gondolkodás nélkül szétkürtöli állításaikat.

A modern tudományos diktatúra varázslatosan csillogó zászlaja alatt élünk. Támogatni kell egy törekvést? Az állam, és a mögötte álló milliárdosok által finanszírozott tudomány rendelkezésre áll, hogy megmondja nekünk, mit gondoljunk, hogy lehetőleg mindenki irányítható és az alapvető túlélés szintjén maradjon.

Lássuk a másik oldalt!

Néhány napja a világ egyik legismertebb orvosi folyóiratának (The Lancet) főszerkesztője azzal a megdöbbentő kijelentéssel állt elő, hogy a tudományos irodalom fele hamis:

?A tudomány ellen szóló vádak egyértelműek: a tudományos irodalom nagy része, akár fele, hamisnak bizonyulhat. A tanulmányokra a kis mintacsoportok, apró hatások, helytelen feltárási elemzések és durva érdekellentétek jellemzők, ha pedig ehhez hozzáadjuk, hogy manapság sokan a megkérdőjelezhető fontosságú, de divatosnak számító trendeket tűzik ki kutatásaik céljául, láthatóvá válik, hogy a tudomány a sötétség felé vette az irányt.?

Ez a kijelentés elég aggasztó, figyelembe véve, hogy az ilyen (a gyógyszer- és egészségipar által szponzorált) tanulmányok alapján fejlesztik ki az új, elvileg az emberek javát szolgáló gyógyszereket és oltásokat, vagy képezik a leendő orvosokat. (forrás)

Az állam nem nagyon szeretné, ha önállóan gondolkoznánk, ehelyett arra ösztönöz, hogy ezt a tevékenységet engedjük át a tudománynak.

Az igazság azonban az, hogy manapság az ember már nem hihet az egykor talán rangosnak számító folyóiratokban olvasható írásoknak pusztán azért, mert ott megjelentek. Először meg kell vizsgálnunk, hogy ki írta, kicsoda fizette azt, aki írta és miért. A fősodrású média örömmel és nagy szeretettel ír ezekről a ?tudományos? tanulmányokról, amennyiben az beleillik az aznapi tervbe.

Hányszor fordult azonban elő, hogy egy később tévesnek vagy hamisnak bizonyult tanulmányról ismét írjanak, hogy helyrehozzák a tévedést? Nem túl gyakran és nem túl nagy hírveréssel.

A fenti példával élve vajon a kutatók troll kérdései a ?tudományos kutatások állításaira? is vonatkoztak?

Elég valószínű, hogy kétirányú utcáról van szó. Ahogy az Interneten keringő és igen találó mondás állítja:

?Egy nemrég végzett kutatás megállapította, hogy az emberek bármit elhisznek, amennyiben a mondat úgy kezdődik, hogy ?egy nemrég végzett tudományos kutatás megállapította?.?

Az ?összeesküvés elmélet? kifejezést a fősodrású média vezette be a köztudatba Kennedy elnök meggyilkolása után, azzal a céllal, hogy az emberek ne nagyon vagy csak nagyon félve tegyenek fel olyan kérdéseket, amik túlságosan eltérnek a kormány által tálalt magyarázattól.

Érdekes végiggondolni, hogy miképp terjedt el és vált egyre átfogóbbá a kifejezés az elmúlt 50 évben.

A nagy médiumok úgy beszélnek az összeesküvésekről, mintha a címke már eleve hiteltelenné tenné őket.

A szótári definíció szerint az összeesküvés ?egy törvénytelen vagy káros, titkos szövetkezést? jelent. Az évek során számos dokumentált összeesküvés történt, amelyek közül nem egyet éppen az állam, egy adott ország állama hajtott végre.

Egy bűntett elkövetésére irányuló összeesküvés a büntető törvénykönyvben is meghatározott, büntetendő tett. A múlt héten például 15 kínai állampolgár összeszövetkezett, hogy hamis útlevek segítségével mások tegyék le helyettük a főiskolai vizsgát.

A fősodrású média úgy beszél az összeesküvésekről, mintha azok csakis hiszékeny emberek agyszüleményei lehetnének, nem pedig létező események.

Mi a helyzet a propagandával? A fenti gondolkodásmód szerint ez is csak egy összeesküvés elmélet. Nem lehet más, hiszen akkor ki olvasná a fősodrású oldalakat?

Ami engem illet, inkább hívjanak az összeesküvés elméletek bolondjának, mint tartsanak olyan embernek, aki mindent gondolkodás nélkül elhisz és vakon követi a ma már nyíltan korrupt kormány ideológiáját, illetve kérdezés nélkül elhiszi a ?tudomány? köntösében tálalt, a fogyasztók számára gondosan becsomagolt információ adagocskákat.

Továbbmegyek. Büszkén viselem a címkét.


?Őrizd meg, amit rád bíztak és kerüld a szentségtelen, üres szavakat, fordulj el a hamisan tudománynak nevezett álismeret ellenvetéseitől, melyet hirdetnek némelyek, kik a hitet elhibázták.? I. Timóteus 6:21-22

Kapcsolódó: Adrian Salbuchi: A készülő világkormány

Előző posztKövetkező poszt

21 hozzászólás

 1. 1. Összeesküdni csak valami hatalom ellen lehet..
  2. Mikor a hatalom esküszik össze az nép ellen az elnyomás…
  Azaz már a összesküvés szó is ebben az eseben egy nagy faszság (ebből is látszik hogy a hatalom találta ki ezt a szót)!

  A kérdést én így tenném fel: Aki szerint nincs elnyomás a földön az minden mást is elhisz? :PPPPPP

 2. Az összeesküvés-elméleteket meggyőződésem szerint azok kezdték el gyártani, akikről ezek az elméletek valójában szólnának. A kitalálóik nagyon is okos emberek lehettek, hiszen tisztában voltak és vannak azzal, hogy az ember mindig is érdeklődött az ismeretlen dolgok iránt. Tehát benne volt ebben az is, hogy firtassák, valójában kik irányítják a világot és mi a céljuk vele. Erre a kérdésre nem akartak valódi választ adni, de valamilyent mégis kellett, mert ennek hiányában nem ért volna véget a kérdezősködés. Megkreált tehát a háttérhatalom egy hamis függöny mögötti világot, és rábízta az emberekre, hogy ők maguk vezessék félre magukat a kutatásaik révén, miközben azt hiszik, valóban beláttak a függöny mögé, és tudják, mi van ott.

  Éppen az ellenkezője igaz annak, hogy az összeesküvés-elméletek hívei mindent elhisznek, hisznek éppen a rendszerrel szembeni bizalmatlanságuk tette őket ezen elméletek híveivé. De az összeesküvés-elméleteket egyébként is hiba lenne valamiféle vallásnak venni, amelyben hisz valaki, vagy nem.

 3. Teljesen egyet értek veled Ida abban, amit a földön kívüli élettel kapcsolatban mondtál, én is így látom.
  Ami pedig a tudományt illeti. Itt van például az evolúció. Ha megkérdezel egy evolúcióban hívőt, merthit ez is, akár mennyire is próbálják ezt palástolni, a szíve mélyén Ő is beismeri, hogy vannak problémái az elmélettel. Csak a mai sajtó, főleg a liberális (index és affélék), nevetségessé teszik azokat, akik elfogadják a teremtést, mint tényt a Biblia alapján, mely tényt az igazi és őszinte tudomány is megerősít. Miért van az, hogy az evolúción kívül nem olvashatsz mást a tankönyvekben? Ha objektív lenne a tudomány és az oktatás, akkor nem így lenne. Akkor hagynák az embereket gondolkodni és választani, és feltenni a rázós kérdéseket. De mivel nem hagyják, ezért elhiszik az evolúció oktalan, erkölcsileg és társadalmilag egyaránt súlyosan káros zagyvalékát. A nagy és dicső Darvinisták mindig azt vetik a hívők szemére, hogy olyan dologban hisznek, amit nem láttak. Könyörgöm! Látta valaki az ősrobbanást? Látta valaki az őslevest? Látta valaki azt a gázgömböt, ami egyszer csak valami hihetetlen véletlen folytán összeált, majd szétrobbant, és így kvázi létrehozta az általunk ismert világot, és az ismeretlent is? Ugye, hogy nem. Zagyvaság az egész! Az anyag információ nélkül nem létezik. Önmagában nincs élete, csak egy program által, amit valaki beleprogramozott.
  És ez a valaki volt mindenek teremtője.
  Ida felvetette a földön kívüli életet, és nagyon helyesen megállapította, hogy az örök és véghetetlen Atya, akinek dicsőség és hatalom az Ő örök fiában, számtalan helyen teremtett még életet a világmindenségben. Ez így van, logikailag sem lehet másként, hiszen mindeneknek alkotója maga az élet, és élet nem teremthet semmit, ürességet, csak életet. És ezek a lények, még Sátán is, bármennyire ellenség, pontosan tudják, hogy a mindenséget egy bölcs és véghetetlen lény teremtette, akit egyszerűen Jézus által csak Atyának nevezünk, végtelen Atyának, akit imádunk, akit dicsőítünk. Ha léteznek ezek a lények, már pedig biztos, hogy így van, Ők biztosan nem hisznek el ekkora böszmeséget és baromságot, hogy a világ csak úgy magától lett. Ők pontosan tudják, hogy a világokat, így a földet, és a megszámlálhatatlan világot, így az övékét is egy végtelen és örökkévaló Atya teremtette, még pedig az Ő fia által, akit mi a mi Urunk Jézus Krisztus néven ismerünk.
  És pontosan tudják, hogy Őt, a végtelen és örök Atyát illeti minden dicsőség, hódolat és imádás!
  És még valami: ha megnézel bármit, amit ember alkot, fel sem merül benned, hogy az magától lett. Akkor, könyörgöm! A világ miért lett volna csak úgy magától?
  Isten nem csúfoltatik meg. Ő le fog számolni az evolúciós hülyeséggel, amely semmi másról nem szól, csak az Ő személye elleni lázadásról. Amikor Krisztus eljön, akkor majd kíváncsi leszek a darvinista mesék kiagyalóira. Látni fogják a királyt az Ő dicsőségében, amint az Atya nevében jön, hogy rendbe tegye a dolgokat a földön.
  Ámen.

  1. Teljesen egyetértek veled E.V. Azt még hozzáteszem, hogy az embereknek el KELL majd fogadniuk, hogy – ahogy ők megsemmisíthetik amit csinálnak szabad akaratukból – el KELL majd fogadniuk az Úr ítéletét is! Mi kidobhatjuk a rossz fogalmazványt, törölhetünk a számítógépből, pedig azt csak felhasználjuk, a papírt, a gépet, más csinálta. Szóval, van hozzá lehetőségünk és JOGUNK.

   Az Úr pedig – bármennyire hosszan tűr is – nemcsak jutalmaz(hat) de büntet(het)! DE meg is ment – megsemmisítő ítéletétől: megbocsát! Jézus kereszthalála által már megmentett! Csak el kell(ene) fogadni …

  1. Jó a link, de sok esetben nem az a baj, hogy az emberek nem tudnak valamiről, hanem egyszerűen tehetetlenek. A kiszolgáltatottság érzése nagy lelki teher az embernek és ezért inkább tagad.
   Az elmúlt évek pénzügyi válságai és közpénzek eltüntetése miatt is olyan gyenge volt az emberiség ellenállása, hogy ne csodálkozzatok, hogy egyre pofátlanabb merényletek áldozatai leszünk.

 4. A tudománynak fele igaz/fele hamis, akkor ezt hasonlóan értelmezhetjük mint azt a félig üres vagy télig tele poharat. Emlékszem, abból az időből, amikor még néztem TV-t – és ameddig ő nem fordított hátat a médiának – hogy Kepes András felmutatott egy nagyon vastag könyvet, ahol az evolúció ellenében bizonyító tudósok cikkei/érvei voltak összegyűjtve, akik a publikálás után az állásukkal és tud. pályájuk alkonyával fizettek ezért.
  A gyógyszeres orvosláshoz: hallottam, hogy a németek kb 35 %-a már elfordult ettől. Tényleg csak az összeesküvés-elmélet fogalmát kellene tisztázni…

 5. Ez azért nem ilyen egyszerű. Nagyon sok történetben dupla tripla csavar van. Gyártanak összeesküvés elméleteket csak azért, hogy magát a “műfajt” hiteltelenné tegyék. Az egyén szocializálódásától, műveltségétől és vallásától stb függ, hogy melyik témákban hajlamos alternatív információkat elfogadni. Pl, ennek az oldalnak az olvasói között az UFO téma, a kormányok földönkívüli kapcsolatai stb konteokra nincs fogékonyság.
  A kutatás eredménye, ami a cikkben szerepel logikai alapon is kikövetkeztethető, azzal nincs gond. Az általánosítással és a relativizálással van a probléma, konkrét témákról kell beszélni. Ráadásul sok az átfedés vagy részigazság ezeknél a történeteknél tehát törekedni kell a bizonyíthatóságra.

  1. Kedves NEVEREND!

   Az UFO témában is találsz itt az oldalon cikket, videót, és egyebet . Én spec, nem gondolom, hogy 1-2-3-4-stb egész világegyetemet, bennük sok milliárdnyi galaxist, stb, teremtett volna Isten, csak azért, hogy az embert megteremtse a földre. Szerintem ebben a dimenzióban is vannak lakott bolygók, és a többiben is. Az, hogy ” angyal”, csak itt a földön jelenti azt, hogy Istentől küldött ( esetleg, más e dimenziós bolygókon), de ők is laknak, és élnek valahol a többi dimenziós világokban. Nem mindegyik angyal szolgál közvetlenül Isten előtt. Stb…!
   De, mi most jelen pillanatban annyi ismerettel rendelkezünk azokról a világokról, amennyi a szentiratokban, illetve történelmi, és egyéb feljegyzésekben fellelhető. A mostani UFÓ, idegenlény, és hasonló észlelések sem tagadhatók.

 6. Annyira jó ezt így, összefoglalva látni, kis visszaigazolást kapni, hogy nem gondolkodtam eddig rosszul (pl az összeesküvés-elmélet definícióját illetően). Lehangoló viszont az a tény is, hogy pejoratív jelző lett a szó, a buta egyik kategóriájává tették. Tudjuk, kik tették. 😀
  De viccen kívül: egyetértek Idáékkal; kereszténynek lenni ilyen esetben azt jelenti, hogy térkép és iránytű van nálunk a hazugságok útvesztőjében, hála az Úrnak.

  1. És ehhez még hozzátehetjük, hogy az ő olvasatukban a Biblia tele van összeesküvés elméletekkel 🙂
   Például:
   “Összegyűlnek a föld királyai, a fejedelmek együtt tanácskoznak az ÚR ellen és felkentje ellen…” Zsoltárok 2:2

   1. 🙂 Csatlakozom, a legnagyobb összeesküvő a Sátán maga.
    Jn 10,10 A tolvaj csak azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson; én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek.

 7. Azt azért tegyük hozzá, hogy nekünk keresztényeknek sokkal jobb dolgunk van, mert ha figyelünk a bennünk élő Szent Lélekre, akkor Ő mindig megmondja azt, hogy egy hír igaz-e, vagy sem. Sőt, azt is, hogy hogyan történt valójában valami. Ezért is Őt illeti a dicsőség. ( A nem keresztényeknek általában sok utánajárást igényel az igazság kiderítése, és valóban vannak olyan elképzeléseik egyeseknek, amelyek nem állnak meg. Pl, a történelmileg is bizonyítható történések tagadása, elferdítése, stb….)

 8. Egy kis valós összeesküvés elmélet:
  1996-ban volt egy nyugdíjas szomszédom, aki elmondta NEKEM, hogy nyugdíját úgy egészíti ki, hogy külföldről német és angol nyelvű dokumentumokat fordít magyarra.
  A dokumentációk (amik egyébként titkosak, ezért is nem mond konkrétumot) arról szólnak, hogy különböző “gyógyszereknek” milyen káros hatásai vannak az emberi szervezetre.
  Felháborodva mondta, hogy képzeljem el, hogy ezeket a gyógyszereket a gyártók forgalmazzák, függetlenül attól, hogy jól tudják, hogy az emberi szervezetre méreg, és nem gyógyszer.
  (Ez ma már, tőlem függetlenül is nyílt titok, mindannyian ismerjük a miértre adott választ, de abban az időben én még ezekről nem voltam képben … ma viszont már nem összeesküvés elmélet kategória, hanem valós, hatványozott tényállás.)

  Ez volt 1996-ban. Képzeljétek el, hogy mi lehet azóta?
  És ezt nekem, személyesen mondta egy olyan ember, aki szakképesítése révén is értett hozzá, és nem csak olvasta, hanem le is fordította.

  1. És ő csak egy ici-pici szeletét látta az igazságnak. Amit velünk, “fogyasztóknak” tilos volt közölni, mert titkos információknak számítottak……..!

   1. Igen Idám. Kutatási eredményeket fordított le, de még ő sem sejtette, hogy ezek a kutatások a szándékos pusztításra lettek kifejlesztve.
    Jó szándékú segítségnyújtásnak gondolta, valós gyógyítási szándéknak, amiben dominál az emberi felelőtlenség és az üzleti szellemiség is. Ha még élne, és rendelkezne a mi, mai ismereteinkkel, akkor megkérdezném tőle, hogy még most is helyesnek látja-e, az akkori eljárását, hallgatását?

    1. Drága Erika!

     Szerintem titoktartási szerződést kötöttek vele, mielőtt fordíthatta ezeket az anyagokat. Én mostanában, hogy egyre másra derülnek ki a gonoszságok, és gazemberségek mindenhol, majd minden területen, egyre hálásabb vagyok Istennek azért, hogy nem kerültem olyan helyhelyekre, és pozíció(k)ba, ahol ezekkel szembesülnöm kellett volna. Hiszen hová is mehetnénk ezekkel a dolgokkal?! Régen, amíg nem volt internet, és csak újságok, rádió, televízió voltak, amelyek már akkor is cenzúrázva voltak, és akkor is, azok is a rendszert szolgálták ki. A rendőrség?! Azok is a rendszert szolgálják. A bíróságok…?! Halljuk, látjuk, ismerjük…! Minisztériumok…?! NC ( De ez vonatkozik az egész emberiség történetére is!)
     Szóval csak egy dolog van, amit tudtunk/tudunk tenni, hogy megmondod az illetékeseknek ( akik az anyagot adják), hogy ezt te nem vállalod, ezért, és ezért, és ott hagyod azt a munkát, munkahelyet, pozíciót, …stb. De ezzel sajnos, csak a magad lelkiismeretét tudod megőrizni tisztán, és még csak meg se akasztod a fogaskereket….! ( Én is eleget éltem már ahhoz, hogy nehezen ugyan, de elég emberismeretre tegyek szert. Az emberek többsége, ha érdeke fűződik hozzá, akkor simán kollaborál a hatalmasokkal. ( Emlékszel, a múlt rendszerre is, pl “lopni, és lopni hagyni”….! A különbség ebben a mostani rendszerben, hogy akkor a hatalmasok “módjával” loptak, és szemet hunytak a kisemberek lopásai fölött, most pedig kevés kéz van a húsosfazékban, és “tágra nyílt szemek” a kisemberek felé….! És még sorolhatnánk végtelenségig ….! )

   2. Akkor még valóban meglepő lehetett, ma már nem az (és ma már régen utcán vannak akik ilyenkor tudják, hogy kell cselekedni – vagy már nem is élnek ezért). Annak idején – mert testvérem olyan helyen dolgozott – lábra kapott a hír, szóbeszéd, Ő IS ELMONDTA A VACSORAASZTALNÁL hogy hallottátok, ember ment az űrbe … majd MÁSNAP jött az újságokban hogy FELKÜLDTEK egy embert, csak azért akkor, mert már tudták, hogy vissza is jött. A “többi” a kísérlet, nem számított! Csak a SIKEEER !
    Miután minden kiszivárog – vagy, szivárogtatnak, hogy ne érje az embereket sokkhatásként – mélyen igaz, amit Jézus mondott: ” 2Nincs semmi elrejtve, ami nyilvánosságra ne kerülne, s titok, ami ki ne tudódna. 3Amit sötétben mondtok, világos nappal hallják majd, és amit a zárt falak közt fülbe súgtok, azt a háztetőkről fogják hirdetni. ” Lukács 12.
    Most éppen a SZENNY ÁRADAT miatt szorultunk a “tetőkre” – ide – és itt hirdetjük az igazságot 🙂 Alleluja!

 9. Szép napot mindenkinek!
  Jó a cikk.Milyen igaz hogy nem jó ateistának lenni.Erre sok kutató is rájött már.Az ige testé lett.Jézus az ige.Teljesen mindegy ki miben hisz ez már ténylegesen elfogadott dolog.Ha a Timoteus idezet tömören összefoglalja mindezt,az különösen jó.Sok konteot olvastam már.Ha ezek konteok ugyebár.Régen ha valaki ilyet beszélt zárt osztályra vitték most mindenki mondhat amit akar.Örülök hogy van mihez igazodnia a tudományos kutatásnak is.Az igazságot ismételni kell mert a hazugságot is ismétlik!!!!
  Üdv gabor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend