Gazdasági válság

Kínai ?puccs? a Világbank ellen

AIIB2

Hiába hajtogatja az Egyesült Államok, hogy Kína átveszi a hatalmat a világgazdaság felett, egyik ország a másik után csatlakozik az új Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Bankhoz (AIIB), ami immár 57 alapítótagot tudhat magáénak.

Új világrend van kialakulóban.

Elképzelhető, hogy a történészek egy napon a világ hatalmi átrendeződésének éveként tekintenek majd vissza 2015-re, az Egyesült Államokkal a legfőbb vesztesként.

Március 31-én pekingi idő szerint éjfélkor Kína bejelentette, hogy nem kevesebb, mint 46 ország jelentkezett a kezdeményezésben való részvételre, amihez azóta további nemzetek csatlakoztak. A projekt bejelentése óta az Obama kormány különböző tisztségviselői minden tőlük telhetőt megtettek, hogy eltántorítsák az egyes országokat a csatlakozástól.

Az AIIB közvetlen kihívást jelent a jelenleg egyeduralkodó Világbank számára. A bank elsődleges célja, hogy a térség fejlődését elősegítő gazdaságélénkítő projektekhez biztosítson befektetéseket.

A közgazdászok szerint ahhoz, hogy az ázsiai nemzetek elérhessék teljes gazdasági potenciáljukat, évi 1000 milliárd dollárra lenne szükségük az elkövetkezendő 10 év során.

Az Egyesült Államok az átláthatóság hiányával magyarázza tiltakozását (mintha náluk minden rendben lenne e téren), az igazi ok azonban inkább az, hogy az új intézmény segítségével Kína nagyobb külpolitikai befolyásra tehet szert, ráadásul az alapító tagországok a tagságnak köszönhetően kétszer is meggondolják majd mielőtt kritikát fogalmaznának meg Kínával szemben, mivel inkább azzal lesznek elfoglalva, hogy jó kereskedelmi és hitelező partnernek tekintsék őket.

Az Egyesült Államok joggal aggódik, hiszen az általa létrehozott Világbank immár évtizedek óta komoly külpolitikai befolyást jelent és ez az AIIB esetében sem lesz másként, azzal a különbséggel, hogy az új bank olyan külpolitikát képvisel majd, ami az Egyesült Államoknak nem tetszik.

Miután a múlt hónapban végül Nagy-Britannia is csatlakozott a kezdeményezéshez, európai társai gyors egymásutánban követték példáját, élükön Németországgal, Franciaországgal és Olaszországgal.

Ausztrália eleinte ingadozott, de végül kötélnek állt, majd Brazília, India, Norvégia, Oroszország, Spanyolország és Törökország is jelentkeztek.

Talán Japán az egyetlen nagy gazdaság, amelyik a tartózkodás mellett döntött.

A lépés sokak szerint egy igazi puccs Kína részéről, különösen egy olyan időszakban, amikor Peking politikailag több országgal is igencsak hadilábon áll.

Xi elnök sokak szerint az ország kommunista történelmének legnagyobb hatalommal bíró, totalitárius, egyesek szerint kifejezetten diktatórikus vezetője.

Mindezeket figyelembe véve hogyan lehet képes Kína befolyásolni a világ külpolitikáját?

Egy példa (feltételes módban):

Kína jelentős területeket követel magának a Dél-Kínai-tengeren. A Fülöp-szigetek közelében található Spartly-szigetek okozzák például a legtöbb feszültséget ebben a vitában. Kína jelenleg sugárhajtású repülők számára épít kifutópályát itt, amivel területi követelését akarja megerősíteni.

Az AIIB megalakulásával elképzelhető, hogy Kína a nyújtott kölcsönökért cserébe azt kéri majd, hogy adósai támogassák követeléseit.

Például a Fülöp-szigeteknek felajánlott csábító hitelekért cserébe a szigetek átengedéséért kérheti.

Kína már óriásplakátokon hirdeti a jüan világvaluta szerepét
Kína már óriásplakátokon hirdeti a jüan világvaluta szerepét

Ott vannak továbbá a környezetvédelmi kérdések is.

Az AIIB elvileg az infrastruktúra fejlesztése érdekében jön létre, amiben Kína igen sikeresnek számít, ugyanakkor az ilyen fejlesztéseket súlyos környezetvédelmi károk árán végzi.

Hidak, utak és vasútvonalak szabdalták fel az országot, a gátak egész ökoszisztémákat tettek tönkre és teljes erdők tűntek el.

Elképzelhető, hogy az AIIB ugyanezt okozza majd Ázsia más területein is?

Mi a helyzet a munkakörülményekkel és a beszerzések minőségével, amelyek köztudottan rosszak Kínában?

A kínai külpolitikai befolyás kiterjesztésének egy másik példája Tajvan, amelyik szintén csatlakozott a kezdeményezéshez.

Hogy ez miért érdekes?

Azért mert Kína nem ismeri el Tajvant, mint önálló államot, ehelyett renegát tartományként tekint rá, amelyet előbb-utóbb vissza kell téríteni az anyaországhoz.

Peking kijelentette, hogy Tajvan kizárólag akkor csatlakozhat az új bankhoz, ha azt a ?megfelelő néven teszi?. Eredmény? Tajvan új neve hamarosan Kínai Népköztársaság lehet.

Az Egyesült Államok tehát kimarad a buliból, míg a világ többi része úgy gondolja, hogy jobb csatlakozni és belülről kifejteni a szükséges befolyást.

A kérdés, hogy ki kit fog befolyásolni?

Forrás: news.sky.com 

Előző posztKövetkező poszt

15 hozzászólás

 1. Néhány kutató rámutatott, hogy Irán egyike a világ azon három országának, amelynek a központi bankja még nincsen a Rothschildok ellenőrzése alatt.2001 Szeptember 11. előtt még 7 ilyen ország volt: Afganisztán, Irak, Szudán, Líbia, Kuba, Észak-Korea és Irán. 2003-ban azonban Afganisztánt és Irakot is elnyelte a Rothschild polip, és 2011-ben Szudán és Líbia is elesett. Líbiában, mialatt az ország még háborúban állt már létrejött a Rothschild bank Benghaziban.

  Az iszlám tiltja a kamat szedését, ami hatalmas probléma a rothschildi bankrendszer számára.

  Végülis akkor kire is jelent veszélyt egy nukleáris Irán? A világra, azaz ránk, vagy egy közös ellenségre, amely vírusként telepedett az emberiségre?

  Read more: http://hajnalhasadas.hupont.hu/471/uj-dolgok-lapja#ixzz3XqAp2TCT
  A tisztán látás érdekében. 😀

 2. Kerdesem Thea hogy akkor az miert van hogy Putyin kitakarította a zsidókat az országbol, nem engedi szetrabolni az orszagot, nyiltan szidja, es tamadja amerikat hogy o csinalta a puccsot Ukrajnaban, szidja a zsido bankrendszert stb. Lehet igaz az is hogy Putyin nem az elit embere, es osszejatszva Kinaval szandekosan akarjak bedonteni a dollart, Amerika egyeduralmatol megszabadulni, ez okozza a dollarvesztet es nem kivannak majd resztvenni az uj penzrendazerben, ezert epitik a sajat penzrendszeruket az oroszok kinaval. Az antimrisztus haboruzni fog azokkal akik nem fogadjak el a rendszeret. Ebbe a kepbe belefer az is hogy a BRICS nem kivan resztvenni az uj vilagrendben. Szerintem mind a ket oldalnak van valos alapja. Anbak is hogy Putyin, Kina, a BRICs is az Elit babjatekosa, alattvaloja, a BRICS et is az elit hozta letre es hogy ezeket nem az elit hozta letre es nincsennek befolyassal a Azsiai dolgokra!

  1. Mindkét forgatókönyv belefér a pakliba. És arról sem szabad megfeledkezni, hogy egyetlen ország sem homogén, a politika terén sem, tehát egy országon belül lehetnek olyan erők, akik inkább az Új Világrend felé hajlanak, és olyanok is, akik ellene vannak.

  2. Nem takarította ki őket, csak a talmudista, ótestamentumos bankárokat próbálja lerázni magáról (Biztos tudod, hogy ott írják le, hogy a gojok nem emberek, ezért kell tönkretenni őket kamatos kamattal). Ezért volt a Rochild stróman Hodolkovszky eltakarítása is, de 1,5 milliós befolyásos zsidó közösség van Oroszországban. Most a volt Kazár területeket, – mint az ő ősi hazájukat – akarják megszerezni, ezért volt nagy ajvékolás, mert a Krím is beletartozik. Már kezdték a költözést… 😀
   Óriási és drága amerikai gépek maradtak hátra, mert az olaj kibányászását el akarták kezdeni. Most ott rozsdásodnak, mivel elfoglalták azokat a területeket az orosz “felkelők”. Viszont az ukránok aranytartalékait mindjárt másnap elszállították, hogy megpuccsolták az országot.

 3. “Miként estél alá az égről fényes csillag, hajnal fia!? Levágattál a földre, aki népeken tapostál!
  Holott te ezt mondád szívedben: Az égbe megyek fel, az Isten csillagai fölé helyezem ülőszékemet, és lakom a gyülekezet hegyén messze északon.
  Felibök hágok a magas felhőknek, és hasonló leszek a Magasságoshoz.
  Pedig a sírba szállsz alá, sírgödör mélységébe!” Ézsaiás 14:12-15

  Érdemes végiglapozni ezt a pár száz oldalas művet, az itélet alatt – és a végső ítélet elött álló sátáni világrend
  tökéletes kor- kör- és kór- képe.
  https://populationspeakout.org/the-book/view-book/

 4. RFID- CHIP található,

  a Decathlon-sport bolt,

  póló termékeinek a nyakában, a zokni papírján, és különböző termékeken .
  ott persze,
  észre sem vettem 🙁
  csak amikor hazajöttem, mondom kivágom már belőlük a matricát
  ami szép nagy volt…de csak
  a fényfelé fordítva látod meg a chipp-et…
  rá is van irva:
  RFID…
  és hozzá
  egy csinos kis vonalkód…

  GONDOLOM
  NEM SOK KELL, ÉS BEVEZETIK ILLETVE
  RÁERŐSZAKOLJÁK MAJD AZ EMBEREKRE
  (persze valami hamis indokkal mint most is…pl — ne lopják el a terméket… )
  vagy mennyire megkönnyíti majd az életedet…
  AZT HISZEM, E-SZLOGEN MIATT SOKAN BEFOGNAK DŐLNI…

  persze, lessz egy másik tábor is.aki
  nem kar majd állat módjára, megbélyegezve élni….
  de azt hiszem…
  lassan tényleg külön fogják, a búzát —-a pelyvától választani…

  ,, mert a látható világ, csak ideig tart…DE-A LÁTHATATLAN-ÖRÖKKÖN-ÖRÖKKÉÉÉÉÉÉ …
  TEST-SZELLEM…
  ISTEN-sátán….

  nagy csata lessz,de ugy gondolom akinek a szíve a helyén lessz, azt nem fogják tudni, meglepni, becsapni stb…
  semmivel sem…
  és semmi áron….

  HOGY MAGADON IS LEGYEN, EGY ILYEN ULTRA VÉKONY,
  RFID CHIP…
  VONALKÓDDAL….
  na neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
  EMBEREK VAGYUNK NEM TERMÉKEK, VAGY ÁLLATOK,

  AMIT,
  VAGY AKIKET
  SZÁM SZERINT, VAGY AKÁRMI SZERINT MEGKELLE, MEGKELLENE BÉLYEGEZNI 🙁
  NEKEM NEM KELL, AZT TUDOM… !!!

  JELENÉSEK KÖNYVE:
  16.Azt is teszi mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az ő jobb kezökre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek;
  Jel. 19,20.
  17.És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak a kin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének + száma.
  Jel. 14,9., Jel. 14,11., Jel. 13,18.
  18.Itt van a bölcseség. A kinek értelme van, számlálja meg a fenevad számát; mert emberi szám: és annak száma hatszázhatvanhat.

  És
  az ő kínlódásuknak füstje felmegy örökkön örökké;
  és nem lesz nyugalmuk éjjel és nappal,
  akik
  imádják a fenevadat és annak képét, és ha valaki
  az ő nevének bélyegét
  felveszi.
  ( RFID -CHIP-666-VONALKÓD, talán homlok…-VAGY karra )

  NEHÉZ LESSZ MAJD NEM AZ ÁRRAL ÚSZNI ,DE
  ÚSZNI KELL
  KÜLÖN .

  ISTENBEN BÍZVA .

  AKI PEDIG MAJD FELVESZI, VEGYE…
  ÉS EGYE…meg majd
  amit
  főzött…

 5. A Bibliából tudjuk, hogy így is, úgyis létrejön az új világrend, és AK is fellép. Viszont itt “legalább” az elitnek, és a “minősítő” cégeinek adtak egy pofont (?). Hiszen ezzel is(!) tettek tönkre országokat, hogy kiadták ( többnyire kényszerítették őket különböző trükközésekkel, hogy felvegyenek) a hitelt ( eredetileg is jó magas kamatra), azután gyorsan “leminősítettek” országokat, és 2-3-szorosra emelték azon hitelek kamatjait…! Azután megint fel kellett venniük hitelt, hogy azokat a kamatokat, amiket így “kihoztak” nekik, fizetni tudják… ( Mire egy ország valamennyire “összeszedte” volna magát, addigra gyorsan leminősítették, és ….!) Viszont így meg esélyes, hogy ha mást nem tudnak kitalálni, világháborút csinálnak…! ( A búvóhelyeik már megvannak…! Meg egyebek is…! Lehet, hogy ez mégse véletlen…?! …)

 6. Nem gondoljátok, hogy az az Új Világrend, amelyet annyira elleneztek, tulajdonképpen keletröl jön? A kínaiak is Új Világrendet akar a saját formájára, akárcsak az amerikaiak. Fifty-fifty, nem? Ja nem. Amíg keleten mélyszegénységben élnek az emberek, addig nyugaton egész jók az életkörülmények, sőt, konkrétan briliánsak.
  Nyilván, a népirtás sehol sem szép dolog, de amíg keleten tetemes mennyiségű a népirtás, addig nyugaton valahogy elenyésző, néhány 50-100. Nem hullottak még el emberek ezresével nyugaton, inkább ez keletre jellemző. Pláne úgy, hogy a túlnépesedés nem Észak-Amerikában és Európában van, hanem Ázsiában, Latin-Amerikában.

  1. Kedves P.P.!

   Az Új Világrend se nem keletről, se nem nyugatról jön. A kelet-nyugat vagy jobb-baloldal ellentét csupán a színjáték része. Az Új Világrend forrása ennél sokkal mélyebb. Ugyanazok az emberek és lelki erők állnak a háttérben mindkét oldalon. Ugyanazok az emberek, akik a világháborúk mindkét oldalát vagy a kommunista és egyéb forradalmakat finanszírozták. A fenti cikk nem erről szól, és egyetlen egy szóval sem állítja, hogy egy kínai vagy keleti világrend jobb lenne, mint bármelyik másik, csupán arra hívja fel a figyelmet, hogy egy fontos átrendeződés folyik. Az USA betöltötte a neki szánt szerepet, most ideje beállnia a sorba a többiek közé.

   Csak egy példa a számtalan cikk közül, ami ezzel foglalkozik: http://idokjelei.hu/2014/05/a-dollar-bukasa-garantalt-a-hamis-kelet-nyugat-paradigma-a-globalis-valuta-felemelkedeset-is-leplezi/

   1. Az Uj Vilagrend mogott Sorosek, Rotschildek, II.Erzsebet kiralyno, Chabad Lubavics kazar maffia all es a 12 csalad…

  2. Kérdés, hogy miért keleten pusztulnak az emberek és nem “nyugaton”? Talán azért mert nem a keletiek pusztítják a nyugatiakat és nem fordítva.

   1. Nyugaton viszont belül halottak…

    “Ne féljetek azoktól, akik megölik a testet, de a lelket meg nem ölhetik. Inkább attól féljetek, aki a lelket is, meg a testet is el tudja pusztítani a gyehennában.” Máté 10:28

  1. Mutassak olyan fotót, ahol palesztin kisgyerekek szétroncsolt testét láthatod? Mutassak olyan videót, ahol izraeli katonák az éjszaka közepén rárontanak fegyverrel a kezükben az alvó gyerekekre (8-14 évesek) és kérdezgetik: “szoktál köve dobálni?”) Mi mást dobálna látva az elüldözött nincstelen családját, agyonlőtt testvéreit? Eddig csak követ hajigált, de ezek szerint már ők is kapnak puskát…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend