Idők jelei

A hadsereg meghátrál a keresztény evangelizációval kapcsolatban

Két napja írtunk arról, hogy egy friss javaslat szerint az amerikai hadseregben büntethetővé válna a hit bármilyen kifejezése mások felé. A nagy visszhangnak és felháborodásnak köszönhetően, úgy tűnik, erre a szabályozásmódosításra nem kerül sor.

Forrás: WND.com

A Pentagon csütörtökön bejelentette, hogy a hadsereg tagjainak minden joga megvan arra, hogy másokkal beszéljenek hitükről, visszavonva korábbi figyelmeztetésüket a ?hittérítésről?, ami az új javaslat szerint hadbírósági intézkedést vont volna maga után.

A Nathan Christensen főparancsnok által kiadott nyilatkozat szerint a Védelmi Minisztérium ?soha nem fog megkülönböztetni, üldözni vagy bűnvádi eljárás alá vonni egyetlen vallásos csoportot sem.?

A Pentagon ezzel visszavonta korábbi kijelentését, miután az Alliance Defending Freedom (Szabadságvédelmi Szövetség) információszolgáltatási kérelmet adott be az ügyben.

?A katonaság tagjaitól nem vonhatják meg azokat a szabadságjogokat, amiknek a védelméért harcolni hivatottak. A vallás és szólásszabadság a legfontosabb ezen jogok közül,? nyilatkozta Joseph La Rue, a szövetség jogi tanácsadója. ?Örömmel vettük a Pentagon nyilatkozatát, de igen kevés bizonyíték áll rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy a katonaságban bárhol is tapasztaltak volna erőszakos hittérítést, így még mindig aggasztó, hogy vajon mi motiválta az eredeti kijelentéseket.?

Az ügy akkor robbant ki, amikor Mikey Weinstein, a Katonai Vallásszabadság Alapítvány aktivistája a minisztérium illetékeseivel tartott találkozója után azt írta, hogy a keresztények a katonaságban ?szörnyetegek?, akiket meg kell akadályozni, hogy hitükről beszéljenek.

?A fundamentalista keresztény szörnyetegek hihetetlen erős támogatást élvező bandájával állunk szemben, akik terrorizálják társaikat és a kereszténység egy kicsavart, militarista változatát erőszakolják rá kiszolgáltatott beosztottjaikra,? nyilatkozta Weinstein.

[Időkjelei: Weinstein állítása szerint, amiknek hitelességét nincs módunkban megerősíteni, a katonaságban szolgáló egyes keresztények üldözik a muzulmánokat és a Biblia nevében tesznek elfogadhatatlan dolgokat. Ez természetesen helytelen és pontosan az ellentéte annak, amire Jézus tanít.]

A Fox News-nak adott interjúban Weinstein elmondta, hogy a hadseregnek el kell kezdenie vádat emelni a hitüket másokkal megosztó keresztények ellen.

?Ez büntetést érdemel,? mondta. ?Amíg a légierő, a hadsereg vagy a tengerészet nem kezdi el büntetni az alkotmányellenes hittérítést és elnyomást, nem leszünk képesek megállítani ezt a szörnyű, borzalmas, emberietlen viselkedést.?

Úgy tűnt, a katonaság hallgatott rá.

Joseph La Rue elmondta, hogy szervezete komolyan veszi ennek a ?komoly hibának? a kivizsgálását, mert ?meg akar bizonyosodni afelől, hogy a Pentagon nem tagadja meg a fegyveres erők egyetlen tagjától sem a vallás szabad gyakorlását, amit az alkotmány minden állampolgárnak biztosít.?

Előző posztKövetkező poszt

4 hozzászólás

  1. Az Egyesült Államok hadserege felszólította katonáit, hogy távolítsák el a fegyverirányzékokon olvasható bibliai rövidítéseket.

    A Trijicon cég által gyártott irányzékokon a Jn 8,12 és 2Kor 4,6 utalások olvashatóak, közvetlenül a sorszám után: JN8:12 és 2COR4:6.

    A katonaság szóvivője kijelentette, hogy a rövidítések a hadsereg jóváhagyása nélkül kerültek oda, így az eszközök nem felelnek meg a gyártóval kötött szerződésnek.

    Hozzátette: a gyártó beleegyezett, hogy a további szállítmányokból minden bibliai utalást eltávolít ? tudósít a FoxNews.

    Az utasításban ez áll: ?A bibliai megjelölést (JN8:12) csiszolószerszámmal el kell távolítani, majd feketére le kell festeni.?

    (Magyar Kurír)

  2. Megnéztem ennek a hangzatos nevű alapítványnak a honlapját, úgy tűnik, ez Weinstein személyes kreálmánya, saját céljaira. Kíváncsi lennék, ha egy amerikai zsidó katona mesélne a hitéről, és így nyilatkozna valaki, hogy “?A fundamentalista zsidó szörnyetegek hihetetlen erős támogatást élvező bandájával állunk szemben”, akkor mi lenne. Szerintem vége lenne.

    1. Máté 10:22 “És gyűlöletesek lesztek, mindenki előtt az én nevemért; de aki mindvégig megáll, az megtartatik.”
      Máté 24:14 “És az Isten országának ez az evangyélioma hirdettetik majd az egész világon, bizonyságul minden népnek; és akkor jő el a vég.” Ha figyelembe vesszük hogy inmáron a Biblia a világ leg nagyobb bestsellere, akkor éppen időszerű hogy kiderüljöna “szent hely igazsága”.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend