Idők jelei

A Pentagon hadbíróság elé állíthatja a keresztény hitüket kifejező katonákat

Forrás: breibart.com

A Pentagon nyilatkozatban erősítette meg, hogy a katonák hadbíróság elé állíthatók, ha hitüket próbálják népszerűsíteni: ?A vallásos térítés nem megengedett a védelmi minisztérium fennhatósága alatt? A hadbíróság elé állítás és egyéb nem törvényszéki büntetések jellegét minden esetben egyéni alapon kell elbírálni??

A nyilatkozatot azután tették közzé, hogy a Pentagon megbízottjai hivatalos tanácskozáson vettek részt Mikey Weinstein keresztényellenes szélsőségessel, a hadseregben szolgáló és hitüket másokkal megosztó keresztények elleni hadbírósági eljárás kidolgozására.

Weinstein, a Katonai Vallásszabadság Alapítvány vezetője, azt vallja, hogy a Jézus Krisztus evangéliumát a katonaságon belül másokkal megosztó keresztények, beleértve a káplánokat is, a ?hazaárulás? bűntettét követik el, ami szerinte egyenlő a ?lelki erőszaktétellel? és a ?szexuális bűncselekményekkel? egy kategóriába sorolandó. Azt is kijelentette, hogy a hitüket a katonaságon belül másokkal megosztó keresztények ?az alkotmány ellenségei?.

A hadbíróság által egy katona ellen hozott ítélet azt jelenti, hogy az illető a szövetségi katonai törvények által meghatározott bűntettet követett el. A hadbíróság ítéletei a börtönbüntetéstől a dicstelen menesztésig terjedhetnek.

Tehát a Barack Obama által a Pentagon vezetésére kinevezett civil tisztviselők megerősítették, hogy mostantól az egyenruhát viselők számára büntetendő cselekménynek számít hitük másokkal történő megosztása. Ebbe beletartoznak a káplánok is (többnyire keresztény lelkipásztorok, papok vagy zsidó rabbik), akiknek az amerikai katonaság George Washington általi megalapítása óta az a feladata, hogy saját hitükre tanítsák a katonákat és kielégítsék a csapatok lelki szükségleteit, akik tanácsért, útmutatásért és vigaszért fordulnak hozzájuk.

Az új szabályozás rendkívüli mértékben korlátozná a hit szinte bármilyen kifejezését a katonaságban, még négyszemközt vagy barátok között is. Egyúttal tulajdonképpen megszüntetné a kápláni hivatalt a hadseregben, mivel a káplánok számára sem lenne megengedett, hogy olyasmit mondjanak hitükről másoknak, ami arra ösztönözné őket, hogy a hitet életük részévé tegyék. Nehéz elképzelni, hogyan adhat egy pásztor úgy lelki tanácsot valakinek, hogy azt ne így fogják fel.

A Pentagon terveire válaszul Jerry Boykin nyugállományban lévő altábornagy, a Family Research Council (Család Kutatótanács vagy FRC) ügyvezető elnöke, a Fox és Barátainak nyilatkozva a következőket mondta:

?Attól függ, hogy mit tekintenek ?hittérítésnek?? azt hiszem, hogy kicsit összekeverték a definíciókat. Ha kényszerről beszélünk az egészen más dolog, de ha a hit szabad gyakorlásáról van szó az egyes katonák, tengerészek, tengerészgyalogosok és különösen a káplánok által, azt hiszem a legrosszabb dolog, amit tehetünk, ha megakadályozzuk, hogy szabadon gyakorolhassák hitüket.?

Az FRC szervezet petíciót indított, felszólítva Chuck Hagel védelmi minisztert, hogy függessze fel az együttműködést Weinstein-nal és keresztényellenes szervezetével a hadsereg vallásgyakorlásra vonatkozó irányelveinek kidolgozására. A petíciót a fenti cikk megjelenéséig 94 ezren írták alá.

Előző posztKövetkező poszt

10 hozzászólás

 1. Akkor ne küldjenek katonákat harcba Isten segedelmével, és ne hivatkozzanak arra, hogy Isten nevében cselekszenek, és ne mondják a katonáiknak azt hogy, Isten óvjon mindenkit. És az esküdtszéken ne esküdjenek a bibliára, hogy csakis az igazat fogják vallani.

 2. Sajnos az orszagom nagyon a satan uralma alatt van….es a Keresztyenek nagyon hibasak ezert..vegre mar kezdenek felebredni…
  Ma van nalunk orszag szerte a”National Day of Prayer ” A Nemzeti Ima Nap…habar az igazi Keresztyenknek minden nap: ima nap kell legyen…es nagyon sokan imadkozunk az orszagunkert es orszag szerti Lelki “Felebredesert”..es ugyan akkor szuntelen imadkozok az Magyarokert vilagszerte.
  Kosz hogy ilyen kedvesek vagytok! Tarsatok bennunket imadsagaitokba!
  Az Ur Jezus aldjon meg bennetekt!

 3. Ha ezt bevezetik, már pedig befogják, az igaz keresztény katonáknak egyből ott kell hagyni ezt a sátáni szektát!!!!

  1. A keresztények kezében ott a fegyver! Nagyobb az, mint amit a világ fegyvernek nevez! 🙂

  2. Nem értem hogy került egy keresztény kezébe fegyver?
   Mi célja lehet vele? Egy fegyverrel békés dolgokat nem szokás csinálni…
   Jézus a katonáknak azt mondta: …senkit ne bántalmazzatok, meg ne zsaroljatok és elégedjetek meg a zsoldotokkal. Luk3:14
   Egy fegyverrel mit lehet csinálni, ha nem bántalmazni valaki mást?

   Egy más helyen, amikoris már úton van a templomőrség, hogy elfogják Jézust ennél különösebbet mond : … “és akinek nincs kardja, adja el felsőruháját és vegyen. … erre igy szóltak: Uram , van itt két kard. Ő pedig azt felelte: Elég. ” Luk22:36
   Amikor pedig el akarták fogni, egyikőjük a két kard közül az egyikkel levágta a főpap szolgájának a fülét. Jézus azonban megszólalt: “Hagyjátok abba! És megérintve a fülét meggyógyította őt.” Luk22:51

   Képzelj el egy mai háborus helyzetet: Van egy elit kommandós csapat, akiket a Király gyűjtött maga köré, hogy védelmezzék őt. Haditechnikára nem tanítja öket, hanem arra, hogy Őbenne bizzanak. Összesen tizenketten vannak, 2 azaz kettő gépfegyverrel a kezükben. Jön az ellenség, egy csapat katona, nem tudjuk hányan vannak, csak annyit, hogy sokan. Kiképzett harcosok modern fegyverekkel felszerelkezve minden eshetőségre. A Király nem izgul a szegényes fegyverzet miatt, ő maga mondta, hogy “elég”. Árulással kezdődik az akció, majd azzal folytatódik, hogy az egyik “katona” megsebesiti az ellenség egyik emberét. Ekkor a Király kijön rejtekéből odamegy az ellenséghez és azt a sebesülést meggyőgyítja.

   Miben hasonlit ez egy mostani háborus hozzáálláshoz? A motivációban és a végkimenetelben egy kicsit sem.

   1. Csak a pontosság kedvéért:
    “?senkit ne bántalmazzatok, meg ne zsaroljatok és elégedjetek meg a zsoldotokkal.” Luk3:14
    Ezt nem Jézus, hanem Keresztelő János mondta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend