Világkormány

Ki irányítja a világot?

Forrás: The Economic Collapse

Elképzelhető, hogy a globális elit néhány hihetetlenül gazdag tagja a színfalak mögül irányítja az egész világot? Sokan (az egészségesen gondolkozó emberek közül) úgy gondolják, hogy a pénz a tranzakciók leegyszerűsítésére kitalált hasznos eszköz, az igazság azonban az, hogy a pénzt leginkább a tömegek irányítására és a hatalom megszerzésére használják. A világ egy neofeudalista korba lépett, ahol az ultra gazdagok rángatják a madzagot. Amikor ultra gazdagokról beszélünk, ne olyan emberekre gondoljunk, akik néhány millió dollárral rendelkeznek. Olyanokról van szó, akik könnyűszerrel megvásárolhatják az USA teljes évi össztermékét és még mindig marad nekik annyi, hogy a teljes amerikai államadósságot is visszafizessék.

Ebben a neofeudális rendszerben mi csak adósrabszolgák vagyunk és ebbe kormányaink is beletartoznak. Mindenki fuldoklik az adósságtól, kivéve a nagyon gazdagokat, akik egyre gazdagabbak és vagyonuk egy részét arra használják, hogy még nagyobb hatalmat szerezzenek a nemzetek felett. Ezeknek az embereknek a tulajdonában van szinte minden nagybank és nagyvállalat a világon. Titkos társaságok és fedőszervezetek egész hálózatát használják céljaik elérésére és tagjaik sakkban tartására. Ők határozzák meg, hogy az emberek többsége miként tekintsen a világra, hiszen a legtöbb médium és az oktatási rendszer is az ő tulajdonuk. Ők finanszírozzák a legtöbb politikai kampányt és hatalmas befolyással rendelkeznek az ENSZ-hez, az IMF-hez, a Világbankhoz és a Kereskedelmi Világszervezethez hasonló nemzetközi szervezetekben. Néhány lépés távolságról szemlélve az összképet nem kétség, hogy ki irányítja a világot, csak sajnos sokan nem hajlandók szembenézni az igazsággal.

Ezek a nagyon gazdag emberek nem szaladgálnak a helyi bankba, hogy betegyék a pénzüket, hanem olyan helyen tartják, ahol nem kell adózniuk utána, mint például a Kajmán-szigeteken. Egy tavaly nyári jelentés szerint a globális elit összesen 32.000 milliárd dollárral rendelkezik offshore bankokban szerte a világon.

Az USA GDP-je 2011-ben 15.000 milliárd dollár volt (Magyarországé 198,1 milliárd dollár), államadóssága pedig hozzávetőleg 16.000 milliárd dollár, tehát a két érték még együtt sem éri el a 32.000 milliárdot, ráadásul ebben az összegben nincs benne az elit hihetetlen értékű ingatlanvagyona, aranykészletei vagy műkincsei.

A Huffington Post a következőket írja:

A gazdag családok úgy 32.000 milliárd dollár rejtett vagyonnal rendelkeznek offshore adóparadicsomokban, ami 280 milliárd dollár adókiesést jelent az államnak, áll egy nemrég kiadott tanulmányban.

A tanulmány szerint a globális magánvagyon, a nem anyagi vagyon, mint például az ingatlanok, az arany, a jachtok vagy versenylovak nélkül, 21.000 és 32.000 milliárd dollárra tehető. A kutatást az adóparadicsomok ellen harcoló Adóigazság Hálózat számára James Henry, a McKinsey & Co. volt közgazdásza készítette. Az általa felhasznált adatok a Világbanktól, az IMF-től az ENSZ-től és a központi bankoktól származnak.

Ne felejtsük el, hogy az elit nemcsak sok pénzzel rendelkezik, hanem minden nagybank és nagyvállalat is az ő tulajdonuk.

Több cikk is beszámolt a svájci Federal Institute of Technology által végzett tanulmányról, amelyből kiderül, hogy tulajdonképpen 147, egymással szoros kapcsolatban álló cég tulajdonában van a világ nagyvállalatainak 40 százaléka:

A Zürichi Egyetem által végzett kutatás “bebizonyította”, hogy egy bizonyos cégekből, főleg bankokból álló csoport óriási hatalommal rendelkezik a világ gazdasága felett. A tanulmány a világ 43 060 transznacionális vállalatát és az azok közötti tulajdonosi hálózatot vizsgálta. Ennek alapján felállították a globális gazdaság magját alkotó 1318 vállalatot feltüntető “térképet”.

A kutatás megállapította, hogy a csoporton belül 147 vállalat egy szuper-egységet alkot, ami a csoport vagyonának 40%-a felett rendelkezik. Valamennyien tulajdonosai egymás cégei egy részének vagy teljes egészének. Ezek közül a legtöbb bank, a legnagyobb 20 között a Barclays és a Goldman Sachs is szerepel.

Az alábbi 25 bank és vállalat alkotja ennek a szuper-entitásnak a magját:

1. Barclays plc
2. Capital Group Companies Inc
3. FMR Corporation
4. AXA
5. State Street Corporation
6. JP Morgan Chase & Co
7. Legal & General Group plc
8. Vanguard Group Inc
9. UBS AG
10. Merrill Lynch & Co Inc
11. Wellington Management Co LLP
12. Deutsche Bank AG
13. Franklin Resources Inc
14. Credit Suisse Group
15. Walton Enterprises LLC
16. Bank of New York Mellon Corp
17. Natixis
18. Goldman Sachs Group Inc
19. T Rowe Price Group Inc
20. Legg Mason Inc
21. Morgan Stanley
22. Mitsubishi UFJ Financial Group Inc
23. Northern Trust Corporation
24. Société Générale
25. Bank of America Corporation

Az elit szeret összetett tulajdoni hálózatok mögé bújni, de az összefonódásokból egyértelműen látszik, hogy tulajdonképpen minden Fortune 500 cég az ő tulajdonukban áll. Sajnos hatalmas befolyással bírnak a világ felett és ez ráadásul nem is új keletű dolog.

Érdekességképpen, John F. Hylan, New York City polgármestere a következőket mondta egy 1922-es beszéd során:

A köztársaság igazi ellensége a láthatatlan kormány, ami hatalmas polipként terjeszti ki nyálkás karjait városaink, tagállamaink és nemzetünk felett. De hagyjuk az általánosságokat! Kimondom, hogy ennek a polipnak a feje a Rockefeller-Standard Olajvállalat érdekeltségi köre és a hatalmas bankházak kis csoportja, akiket általában csak nemzetközi bankárokként emlegetünk. Ezeknek a nagyhatalmú bankároknak a zárt társasága irányítja az egész amerikai kormányt saját önző érdekeik szolgálatában.

Ők irányítják mindkét pártot, ők írják a politikai platformokat, készítenek bábokat a pártvezetőkből, kihasználva a magáncégeket és minden és bármilyen eszközt, hogy a közhivatalokba kizárólag olyan emberek kerüljenek, akik mindent megtesznek, amit a korrupt nagyvállalatok diktálnak.

Ezek a nemzetközi bankárok és a Rockefeller-Standard Olaj érdekeltségek irányítják a legtöbb újságot és magazint ebben az országban, a különböző rovatokat arra használva, hogy engedelmességre bírják vagy hivatalukból kiüssék azokat a politikusokat, akik nem hajlandók engedelmeskedni a láthatatlan kormányt alkotó korrupt klikkeknek. Ez a kormány a saját maga által létrehozott függöny mögül tevékenykedik és ellopja országunk végrehajtó hivatalait, törvényhozó testületeit, iskoláit, bíróságait, újságjait és a lakosság védelmében létrehozott valamennyi hivatalt.

Ezek a nemzetközi bankárok hozták létre a világ központi bankjait (a Federal Reserve bankot beleértve), amelyeket arra használnak, hogy a világ kormányait adósságcsapdába csalják. Az államadósság a legjobb eszköz arra, hogy “törvényesen” pénz vegyenek el tőlünk, hogy azután a kormánynak adják, ahonnan pedig a gazdag elit zsebébe vándorol.

Ma a kongresszusi képviselők vagy az elnök soha nem kritizálják a Federal Reserve Bankot, de a múltban még akadt néhány bátor politikus, aki ki mert állni ellene. Az alábbiakban például Louis T. McFadden képviselő 1932. június 10-én a Képviselőházban mondott felszólalásából olvashatunk részletet:

Tisztelt elnök Úr! Ebben az országban vannak a világtörténelem legkorruptabb intézményei. A Federal Reserve Bizottságra és a Federal Reserve bankokra gondolok. A Federal Reserve Bizottság, ami egy kormánybizottság, már annyi pénzt csalt ki az amerikai kormánytól és az amerikai néptől, amiből vissza lehetett volna fizetni az államadósságot. A Federal Reserve Bizottság romboló munkája és bűnei olyan sokba kerültek már az országnak, hogy abból ezt az adósságot többször is ki lehetett volna fizetni. Ez a gonosz intézmény elszegényítette az Egyesült Államok népét, csődbe juttatta saját magát és tulajdonképpen a kormányt is. Ezt a működését szabályozó törvények hibáin keresztül és a törvények helytelen alkalmazásával valamint az őt irányító pénzkeselyűk korrupt eljárásaival érte el.

Sokan még mindig azt hiszik, hogy a Federal Reserve (jelentése: szövetségi tartalék) egy szövetségi hivatal. A factcheck.org a következőket írja róla:

A 12 regionális Federal Reserve Bank részvényesei a Federal Reserve rendszeren belüli magántulajdonban lévő bankok. Ezek közé tartoznak országos (a szövetségi kormány engedélyét élvező) bankok és a hozzájuk csatlakozni kívánó, állami engedéllyel rendelkező bankok, akik megfelelnek bizonyos követelményeknek. Az ország több mint 8000 bankjának körülbelül 38%-a része ennek a rendszernek, így ezeknek a Fed a tulajdonosa.

A Fed alapjául szolgáló Wall Street-it bankok tulajdonviszonyait vizsgáló kutatók azt találták, hogy ugyanazok a nevek bukkannak elő minden esetben: a Rockefellerek, Rothschildok, Warburgok, a Lazards és Schiffs családok és az európai királyi családok.

Ezek a gazdag nemzetközi bankárok azonban nem elégedtek meg egyetlen országgal. Céljuk egy általuk irányított globális pénzrendszer kialakítása volt. Carroll Quigley, a Georgetown Egyetem történelemprofesszora a következőket írta:

A pénzügyi kapitalizmus erőinek egy másik messze nyúló célja is volt, ami nem kevesebb, mint létrehozni a pénzügyi hatalom magánkézben lévő globális rendszerét, ami minden ország politikai rendszere és a teljes világgazdaság felett is hatalmat gyakorolhat. A tervek szerint ezt a rendszert, feudalista módon, a világ központi bankjai közös erővel irányítják majd, magán összejövetelek során hozott titkos megállapodásokon keresztül. Ennek a rendszernek a gerincét a svájci bázeli központú Nemzetközi Fizetések Bankja (BIS) alkotja, ami a világ központi (szintén magánkézen lévő) bankjai tulajdonában lévő magánbank.

Sajnos sokan még csak nem is hallottak a Nemzetközi Fizetések Bankjáról. A Wikipedia a következőket írja róla:

A központi bankok szervezeteként a BIS megjósolhatóvá és átláthatóvá kívánja tenni a monetáris politikát 58 központi banki tagja körében. Bár minden egyes szuverén nemzet önmaga felel saját monetáris politikája kialakításáért, központi és magánvizsgálatoktól is függnek, amelyek befolyással vannak az árfolyamokra és különösen az exportgazdaságokra.

A gazdag elitnek szintén fontos szerepe volt egyéb fontos nemzetközi szervezetek felállításában. Ilyen például az ENSZ, az IMF, a Világban vagy a Kereskedelmi Világszervezet. Az ENSZ New Yorki központjának felépítéséhez szükséges telket például John D. Rockefeller vásárolta és adományozta a szervezetnek.

Az oktatási rendszert is az elit uralja. Az évek során a Rockefeller Alapítvány és más elit szervezetek hihetetlen összegeket öntöttek például az Ivy League iskolákba, amelyek ma már minden amerikai főiskola és egyetem mintapéldájaként szolgálnak. Az utolsó négy amerikai elnök Ivy League iskolákban végezte tanulmányait.

Egy másik fontos terület természetesen a média. Már többször írtunk arról, hogy hat óriási társaság határozza meg, hogy mit néz, hallgat vagy olvas a világ. Ezeknek a társaságoknak a tulajdonában vannak a nagy televíziós hálózatok, kábelcsatornák, filmstúdiók, újságok, magazinok, kiadók, zeneipari cégek és sok népszerű weboldal.

Figyelembe véve, hogy egy átlag amerikai 153 órát néz tévét egy hónapban (156 órával a magyarok sincsenek “lemaradva”), ez a hat társaság óriási hatást gyakorol a közvéleményre. Íme, néhány példa ezeknek a társaságoknak a tulajdonában lévő médiumokra:

Time Warner

Home Box Office (HBO)
Time Inc.
Turner Broadcasting System, Inc.
Warner Bros. Entertainment Inc.
CW Network (partial ownership)
TMZ
New Line Cinema
Time Warner Cable
Cinemax
Cartoon Network
TBS
TNT
America Online
MapQuest
Moviefone
Castle Rock
Sports Illustrated
Fortune
Marie Claire
People Magazine

Walt Disney

ABC Television Network
Disney Publishing
ESPN Inc.
Disney Channel
SOAPnet
A&E
Lifetime
Buena Vista Home Entertainment
Buena Vista Theatrical Productions
Buena Vista Records
Disney Records
Hollywood Records
Miramax Films
Touchstone Pictures
Walt Disney Pictures
Pixar Animation Studios
Buena Vista Games
Hyperion Books

Viacom

Paramount Pictures
Paramount Home Entertainment
Black Entertainment Television (BET)
Comedy Central
Country Music Television (CMT)
Logo
MTV
MTV Canada
MTV2
Nick Magazine
Nick at Nite
Nick Jr.
Nickelodeon
Noggin
Spike TV
The Movie Channel
TV Land
VH1

News Corporation

Dow Jones & Company, Inc.
Fox Television Stations
The New York Post
Fox Searchlight Pictures
Beliefnet
Fox Business Network
Fox Kids Europe
Fox News Channel
Fox Sports Net
Fox Television Network
FX
My Network TV
MySpace
News Limited News
Phoenix InfoNews Channel
Phoenix Movies Channel
Sky PerfecTV
Speed Channel
STAR TV India
STAR TV Taiwan
STAR World
Times Higher Education Supplement Magazine
Times Literary Supplement Magazine
Times of London
20th Century Fox Home Entertainment
20th Century Fox International
20th Century Fox Studios
20th Century Fox Television
BSkyB
DIRECTV
The Wall Street Journal
Fox Broadcasting Company
Fox Interactive Media
FOXTEL
HarperCollins Publishers
The National Geographic Channel
National Rugby League
News Interactive
News Outdoor
Radio Veronica
ReganBooks
Sky Italia
Sky Radio Denmark
Sky Radio Germany
Sky Radio Netherlands
STAR
Zondervan

CBS Corporation

CBS News
CBS Sports
CBS Television Network
CNET
Showtime
TV.com
CBS Radio Inc. (130 stations)
CBS Consumer Products
CBS Outdoor
CW Network (50% ownership)
Infinity Broadcasting
Simon & Schuster (Pocket Books, Scribner)
Westwood One Radio Network

NBC Universal

Bravo
CNBC
NBC News
MSNBC
NBC Sports
NBC Television Network
Oxygen
SciFi Magazine
Syfy (Sci Fi Channel)
Telemundo
USA Network
Weather Channel
Focus Features
NBC Universal Television Distribution
NBC Universal Television Studio
Paxson Communications (partial ownership)
Trio
Universal Parks & Resorts
Universal Pictures
Universal Studio Home Video

Természetesen sok politikus is az elit tulajdonát képezi. Lewis Lapham újságíró a következőket írta néhány napja megjelent cikkében:

“A kongresszus akaratának alakítása és az amerikai elnök megválasztása az ország elit osztályának a privilégiumává vált, ami azt jelenti, hogy a lakosság 20 százalékának birtokában van a vagyon 93 százaléka és a társaságok és bankok maroknyi boldog irányítójának a tulajdonában és irányítása alatt áll a média és a szórakoztatóipar. Ők írják a törvényeket, irányítják az egyetemeket és jótékony szervezeteket, a szabályozó és törvényhozó intézményeket, a kaszinókat és a sportarénákat.”

Miért van az, hogy Washingtonban semmi sem változik, függetlenül attól, hogy melyik párt jelöltjét szavazza meg a többség? Azért mert mindkét párt az igazi hatalom tulajdona. A rendszert úgy alakították ki, hogy az irányítóknak kedvezzen.

Szóval kik irányítják a világot? Ők. És ezt el is ismerik.

David Rockefeller a következőket írja “Emlékiratok” című, 2003-ban megjelent könyvében:

“Több mint egy évszázadon át, az ideológiai szélsőségesek a politikai spektrum mindkét szélén kihasználták a sok publicitást kapott incidenseket, mint például saját találkozásomat Castro-val, hogy megtámadják a Rockefeller családot, mert szerintük mértéktelen befolyással bírunk az amerikai politikai és gazdasági intézményekre. Egyesek azt feltételezik, hogy mi egy titkos összeesküvés része vagyunk, amely az Egyesült Államok érdekei ellen dolgozik, ?internacionalistának? nevezve engem és családomat, akik egy szorosabban integrált globális politikai és gazdasági szerkezet létrehozásáért szövetkeznek másokkal. Hívhatjuk egységes világnak is. Ha ez a vád, bűnös vagyok és ezt büszkén vállalom.”

Köteteket lehetne írni a témáról, de talán ízelítőnek ennyi is elég. Elég arra, hogy néhány embert elindítson a helyes irányba.

Előző posztKövetkező poszt

111 hozzászólás

 1. KONSPIRÁCIÓ

  Egy probléma megoldása két lépésben:
  1.) belégzés…
  2.) kilégzés…

  Isten a leheletével keltette életre az embert.A vele való kapcsolattartás legegyszerűbb módja, ugyanazt tenni, mint Ő.A konspiráció szó eredeti és valódi jelentése: együtt lélegezni.

  1. Isten a maga képére, hasonmására teremtett minket. Kilégzés, belégzés… Oszkár, vedd feleségül és teljesítsd be a szeretetet. Legyetek MINTÁK. Legyetek szentek.

 2. A sajtó! 😀
  A fősodratú meg a fősodratúatlan.És ez a kettő ugyanaz.

  Csak vicceltem. 🙂
  De tényleg, ma reggel valamiért pont ez a cikk jutott eszembe, és most meg megpillantottam a Facebookon, mivel Thea újra posztolta ott.Üljön bárki is mindössze csak egyetlen percet a számítógépe előtt az interneten böngészve, az biztos, hogy alaposan belefut ilyesmibe.Ahogy egy mondás szerint Mr.Colt egyenlővé tette az embereket (azzal a halálpontos pisztollyal, amit ő dolgozott ki), úgy az összeesküvésekről szóló tájékoztatások pedig a fősodratú és az alternatív médiát tették egyenlővé.Egy identitás gyárban vagyunk nyersanyagok; ha követjük a konteókat akkor azért, ha elutasítjuk azokat, akkor meg azért.Gát csak a víz számára nincsen.Például a Duna minden szakaszán változik, tulajdonképpen FOLYamatos változásban van, és nem lehet kétszer ugyanabba a Dunába belelépni – igaz, így hát a folyópart, ahonnan belelépünk, többé már az sem ugyanaz, amikor kilépünk a folyóból.És akkor most ne is a Duna, hanem az a bizonyos élő víz jusson inkább eszünkbe, amiről Jézus beszél.

  Ki irányítja a világot?A világ ugyanúgy hatással van ránk, ahogy mi a világra.Ez egy oda-vissza ható folyamat, és aki tudatában van ennek, az valóban egy folyamatot, egy valóságos folyamot, egy törések és szakadások nélküli folyamot fog tapasztalni, mégpedig az élő víz folyamát.Ne a híreket kövessük, hanem legyünk mi maga a hír, és minden rögzült identitás, minden irányítás és minden világ feleslegessé lesz.Csak ami ezek után marad, az a lényeges: Jézus igája, ami könnyű és gyönyörűséges.

  “- Ki…?” Légy maga a “ki?”, és már le is leplezted minden téves identitásod.(Minden identitás téves.)

  “- Irányít…” Légy maga az irányítás, vagyis merj irányítva lenni mindentől, és senki sem fog uralkodni rajtad.

  “- Világ…” Emlékezz, hogy te magad vagy a világ, és ezzel felismered minden szenvedésed forrását.

  1. Nagyon fontosnak tartom még hozzátenni az alábbi pontosításokat és kiegészítéseket.Lévén, hogy az Idők Jelei oldalt én természetesen nem veszem egy kalap alá, és én nem is látogatok (már jó ideje) más “alternatív” vagy konteós oldalakat.De szerintem az Idők Jelei egyikhez sem tartozik.Ez az oka annak, hogy az Idők Jelei oldalt nem találhatjuk meg az év elején közzé tett álhíreket terjesztő sajtók listáján.Amit szerintem Thea utolsó mondata meg is okol.Magam is egyet értek azzal, hogy ez itten így a helyes irány.De kérem szépen: ez csak az irány, nem pedig maga a cél!Lehet követni ezt az irányt, de senki se álljon meg itt, folyjon tovább szabadon, áramoljék tovább könnyedén, mert az Út még tart.Mi tulajdonképpen nem az idők jelei után tudakozódunk, hanem alapjában Jézussal vagyunk egy igában.

   1. Pontosan fogalmazva, a helyes irány, igen, ahogy eredetileg Thea is írta. 🙂 De akkor is “csak” egy irány, nem pedig a cél.És ha már évek óta ugyanazokat a jelzőtáblákat látod felbukkanni az idők jelei gyanánt, akkor körbe-körbe mész, és jobb, ha gyanakodsz, mert a helyes irány dacára bizony igencsak eltévedtél…

    https://www.youtube.com/watch?v=GB5F1TX9iC8

    1. Illetve: “Gyermekeim, ti Istentől vagytok, és legyőztétek őket, mert nagyobb az, aki bennetek van, mint az, aki a világban van.” 1. János 4:4
     Ma leginkább az jut eszembe erről, hogy szegény világirányító emberek. Pedig boldogok is lehetnének az Úrban, akinek könnyű az igája és gyönyörűséges a terhe. “Boldogok a szelídek… boldogok akik éhezik és szomjúhozzák az igazságot… Boldogok az irgalmasok… Boldogok a tiszta szívűek… Boldogok a békességre igyekezők… Boldogok, akiket üldöznek az igazság miatt…”
     🙂

    2. De hát mi magunk vagyunk világunk irányítói, mi vagyunk a világirányítók… 💡 🙂

    3. Aki meg akarja tudni, hogy ki irányítja a világot, az nézzen bele a szabadság tökéletes törvényébe (Jakab apostol).És ha nem bizonyul feledékeny hallgatónak, az minden kérdésére választ kap.Választ kap mindenki, aki megtanult emlékezni önmagára, vagyis megtanulta elfelejteni mindazt, amit önmagáról hisz vagy gondol.Minden legyártott önkép csupán egy-egy újabb legyártott összeesküvéselmélet.A válsz mindenkiben ott van, és fel fog ragyogni a nem feledékeny hallgató számára, színről színre, nem tükör által homályosan, hanem úgy “amint én is megismertettem”.Nem rész szerint való megismerésről van szó, és még csak ki sem kell ehhez mennünk a világból.Ha tudsz úgy élni ezen a világon mintha nem is ezen a világon lennél, ha el tudod felejteni, hogy ezen a világon vagy, akkor fogsz csak emlékezni arra, hogy ki is irányítja a világot igazán.És az Istennél mindez lehetséges, mert nagyobb az, aki bennünk van, mint az, aki a világban van.Hogy ez igen is így van, meglátod, ha belenézel a szabadság tökéletes törvényébe.

     De ne legyél feledékeny hallgató, mert aki meg akarja pillantani az igazságot, el is kell tudnia viselnie azt.Mert ugyanaz az igazság, ami az egyik embert szabaddá teszi, könnyen megölheti a másikat.Az igazság csak annak számára szabadulás, akinek “a meghalás nyereség”.Mert a nem feledékeny hallgató tudja, hogy sosem az hal meg, akik igazából vagyunk.Hanem csak egy önkép múlik el, egy identitástudat egy olyan személyről, aki tévesen, de az Istentől mindvégig féltőn szeretve, ezzel a világgal azonosította magát.

     https://c1.staticflickr.com/4/3905/14777333714_0e8ca72ecf_b.jpg

     Hallelúja, a fent említett tévedésünkért a tanulópénz már ki lett fizetve!Na de kifizette ezt ki? 😉 A szabadság tökéletes törvénye megmondja. 🙂

     https://www.youtube.com/watch?v=hGGtSkyasNA

 3. megint nem jelent meg egy hozzászólásom

  fel tennéd,ha megkérhetlek rá?

  Thnks

  1. Nincs egyetlen függőben lévő hozzászólás se. 🙁
   Ehhez a cikkhez csak egyet írtál (amit én látok) és az fent van.

  1. Én abban a tudatban voltam, ezek szerint tévesen, hogy te hiszel a Bibliában.
   “Zavartalanul eljut a leggazdagabb tartományba is, és olyat tesz, amilyet sem elődei, sem ősei nem tettek. Prédát, zsákmányt és kincseket osztogat híveinek…” – Dániel 11:24
   “…hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak a kin a fenevad bélyege van…” – Jelenések 13:17

   (A linkelt cikk mindent összemos és nem a lényegről szól. Egy bankkal vagy a hitellel önmagában nem lenne semmi baj, a probléma az, hogy mire és hogyan használják. Körülbelül olyan, mintha az ételadalékok veszélyeire figyelmeztető cikket azzal próbálnád cáfolni, hogy az evés szükségességéről írsz. “Kik mindenkor tanulnak, de az igazság megismerésére soha el nem juthatnak.”)

   1. Miért ne hinnék a Bibliában? vagy inkább azt akartad írni, hogy a próféciáknak? Csak mert nem veszek készpénznek hatásvadász youtubeon terjesztett teoriákat, amiket elkeseredett emberek okoskodtak ki? Egy keresztény pénzügyiszakember józanított ki, amikor hüledezve kezdtem neki mesélni egy előző éjszaka végignézett ilyen videót, azt mondta, hogy próbálj meg a szellemedre figyelni, gyűlölet jön létre benned akkor amikor ezeket hallgatod? Tegyed a szívedre a kezed Thea, vajon sosem jöttél indulatba, amikor a gonosz “sötétben” irányítgató néhány embert leleplező vidiket néztél végig?
    Nálam ez a mondat volt az, amikor elkezdetem némi szkepticizmussal figyelni az ilyen és ehhez hasonló összeesküvés elméleteket. És hidd el, ilyenkor már sok szakmai szempontból alátámasztható ellenérvre is fel fog tudni figyelni az ember, olyanokra is, amik felett elsiklott volna az ember.
    Én nem akarok veled személyeskedni, de remélem azért nem kevered össze a Bibliát az oldaladon összegyűjtött teoriákkal, és remélem nem erre irányult a kérdésed, hogy “hiszek-e a Bibliában?” A világkormány mellett (aminek a létrejöttét eddig sem vitattam) a nagy téma itt a blogon az Arany. Felhívnám a figyelmet, hogy pl. a teljes evangéliumi egyházban elismert David Wilkerson 1973-ban kapott utolsó időkre vonatkozó próféciáiban (Látás és azon túl címet viseli) kitér erre is, idézem az első fejezetből:

    “Most még magasan szárnyal az arany ára, ám azoknak, akik ebbe az árucikkbe fektetnek be biztonságuk megalapozása érdekében, óriási csalódásban lesz részük. Az arany ára ugyan csillagászati magaslatokba emelkedik majd, de nem fogja hosszú távon tartani az értékét. Az ezüst is értékes fémnek fog számítani, és felmegy majd az ára, de igazi biztonságot sem az arany, sem az ezüst nem jelent majd. Az arany és ezüst értékének
    ingadozó és bizonytalan ára is része lesz a teljes képnek, a világméretű gazdasági zűrzavarnak.
    Akár hiszi tehát az olvasó, akár nem ? még az arany sem lesz értékálló. Az aranyban utazó áruhalmozók súlyos veszteséget szenvednek. Ez az egyik legjelentősebb jövendölés ebben a könyvben.”

    1. Nagyon ritka esetben nézek videókat. Nincs rá időm. Ha néha egy-egy fontosabbat, barátaim tanácsára megnézek, azok nem keltenek semmilyen gyűlöletet, maximum késztetést, hogy keressek vagy írjak egy jó cikket, ha éppen olyan témáról van szó, de a legtöbb általában keresztény témájú. A youtube-on láthatod, milyen videókat szoktam megosztani.
     Nem tudom milyen videókra gondolsz, én a belinkelt cikkre reagáltam.

     A Biblia elég sok helyen ír “gonosz, sötétben irányító emberekről”, nem kell videókat nézni ahhoz, hogy tudd. Mégis, szerinted az antikrisztus és a világkormány, hogyan fog hatalomra jutni? Egyszer csak előlép a semmiből és legyőzi a mostani jóságos vezetőket?

     Az arany része a gazdasági játszmának, ami a világban folyik, ezért a pénzhez hasonlóan elég fontos, hogy mi történik vele, nem azért mert nekünk személyesen fontos, hanem mert sok mindent elárul az, ami történik vele. Ezért említi több cikk is. Tisztában vagyok vele, hogy nem lehet megenni és azzal is, hogy életem/életünk nem a “kincsek gyűjtéséről” kell szóljon.

     Az indulatokról és a barátodról pedig a Máté 23:13- és 21:12 jutott eszembe. (az indulatoknak is megvan a maga helye)

    2. azt hittem eljutunk valahova végre és nem viaskodásról fog szólni ez a párbeszéd, de az a Biblia szakasz, amire hivatkozol, sajnos nem idevaló. Hamis vallási tanítókról szól, Krisztus ezért szólt be a kor akkori vallási vezetőinek (szerintem minden protestáns tudja, h ezek az igeszakaszok a mai korra vonatkoztatva melyik egyház vezetőinek szólhatnak:) a másik pedig az egyház és a business keverésére vonatkozik. Csatába küldhetném erre a Róma 8:5- de miért is tenném? 😀 partalannak érzem fegyverként hadakozni igeversekkel. Amúgy is óva inteném a keresztényeket attól, hogy a véleményüket folyamatosan igeidézetekkel próbálják meg aládúcolni. A betű ölni is képes, fegyverként használták a jezsuiták is pl. Ezért mondom, hogy a Szellemre kell figyelni az ilyen utolsó idők témákban is.
     Nem kértem mást csak annyit, hogy szakmai szempontból is jó lenne ha valaki átnézné a gazdasági témájú cikkeket, mert egy sületlenség elég ahhoz, hogy aki eddig komolyan vette az írásaidat, elforduljon az oldaltól, pedig szerintem az üzenetére szükség van.
     A másik amivel a kezdetektől problémám van, az nem maga a téma (hogy kerül az antichrist a vezető pozícióba) hanem, hogy olyan összeesküvés elméletek jelennek meg ebbe a cikkbe bekeverve, amiket a nácijobbikosok hangoztatnak. Nem szeretném, hogy a keresztények a szekértolóivá válljanak ezeknek a politikai mozgalmaknak, kvázi egy platformra helyezkedve velük. Ezért bátorkodtam ellenvéleményt megfogalmazni, amit persze a hamis ideológiákkal már átitatott olvasók úgy söpörtek le az asztalról, mintha ott sem lett volna. Ezekután kérdem én, lehet egyátalán értelmes vitát folytatni itt bárkivel, vagy csak az van, amit minden antiszemita tud és hisz, “a zsidó bankárok vannak a sötétben”? Mert amíg erről a parttól nem tudnak itt egyesek elrugaszkodni, felesleges bármilyen érvet felhoznom, úgyis le lesz söpörve és buta kis megtévesztettnek leszek titulálva.
     De nem zavar. Simon Wisenthal azt mondta, hogy az összeesküvés elméleteket csak egy jól irányzott humorral lehet összetörni.
     btw ajánlom ezt a cikket e témában mert tanulságos: http://haver.hu/zsidosagrol/antiszemitizmus/strategiak-az-antiszemitizmussal-szemben-oktatasi-kalauz/, jól jöhet még a blogod írása közben, hogy felismerd mi az, ami már az irrealisztikus teóriák közé tartozik, különösen a “Workshop az összeesküvés-elméletekről” részt ajánlom figyelmedbe, az nem is olyan hosszú 😉
     Hajrá idokjelei.hu!

    3. A két vers az indulatokra vonatkozott.

     Mivel az oldalon mindent a Biblia tükrében nézünk, a bibliai idézeteket nagyon fontosnak tartom. (Rólunk)

     ?Mert az Istennek beszéde élő és ható, és élesebb minden kétélű fegyvernél, és elhat a szívnek és léleknek, az ízeknek és a velőknek megoszlásáig, és megítéli a gondolatokat és a szívnek indulatait.? ? Zsidók 4:12

     Az általad vélt antiszemitizmusról dióhéjban ez a véleményem: ?Nincs zsidó, sem görög; nincs szolga, sem szabad; nincs férfi, sem nő; mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban.? ? Galáciabeliek 3:28

     Az összeesküvés elméletekről pedig ez: http://idokjelei.hu/2012/02/adrian-salbuchi-a-keszulo-vilagkormany/

     Aki pedig nem ért egyet valamivel egy gazdasági témájú cikkben, gondolom majd leírja, mint eddig. Sokan megteszik, általában segítő szándékkal. Az általad linkelt cikk nem ilyen. Egyébként megint a Rólunk oldalra hivatkoznék. Ez nem egy gazdasági oldal és a gazdaság iránya csak az idők jelei szempontjából érdekes számunkra, a cikkek kiválasztásánál pedig itt is a bibliai próféciák segítenek.

    4. Béres Dávid,
     Szerintem időnként mondhatnál egy egy pro vagy ellen konkrétumot is a cikkekben leírtakkal kapcsolatban. Akkor talán jobban oda figyelnénk rád és a mondanivalódra. Vitassuk meg a dolgokat, hiszen erre van a hozzászólási lehetőség kitalálva, együtt csak okosabbak lehetünk. Kezdetnek mondhatnál például egy olyan gazdasági szakembert, akire te felnézel és akinek szavára odafigyelnének az itteni kedves olvasok is. Valóban nagy szükség lenne egy ilyen MINDENT átlátó szakemberre,….de jó, hogy felhoztad, utólag is köszönöm neked Béres Dávid 🙂

     Ui. Jól értem, hogy szerinted vannak demokratikusan megválasztott mindenkori kormányok, akik teszik azt amiért meg lettek választva(szavazok által) és vannak paranoiás összeesküvés elméletesek? Jah, és néhány olyan mint te akik látja a dolgok valós helyzetét. De mi is az?

    5. Szia Béres Dávid!

     Mit értesz azon, hogy a szívedben gyülölet támad? A BŰN íránt, vagy emberek íránt?
     Szerintem a kettőt nem szabad összemosni! Úr Jézus is, és mennyei Atyánk is bűngyülölő! Mi pedig Urunk képmására formáltatunk!
     Ha olvasunk, nézünk, hallunk valamit, ami teljesen felháborító és erkölcstelen, az a legkevesebb, hogy maga az adott BŰN miatt haragot érzel. De ez nem jelenti azt, hogy “gyülölködő” leszel!

     Ha azt halljuk, hogy valakit, pl egy kisgyereket, brutálisan megkínoztak, kiverték a fogait, letépték a fülét, eltörték a csontjait, stb, megöltek, akkor nem fogjuk azt mondani, hogy nem hiszem el, mert a “szellememre hallgatva, ez bennem gyűlöletet kelt”, vagyis, akkor ez biztosan nem is igaz! ( Csak holmi összeesküvéselmélet!)

   2. Kedves THEA

    Eddig sajnos csak ellenkező véleménnyel voltam néhány cikketeket tekintve,de most ezúttal teljesen egyet kell értenem veled.
    Nem tudom hogy azt a cikket honnét vetted,vagy ki írta, de Béres Dáviddal ellentétben tökéletesen így látom én is ahogy ebben a cikkben fel lett tárva.
    Sokak vizsgálódását az vezeti tévútra,hogy jó úton elindulva,érdekes módon azonnal egy KERESZTÉNY BANKÁRBA, vagy KERESZTÉNY PÉNZÜGYI szakemberbe botolva a szellemben való bízásra helyeztetik a hangsúlyt a logikus gondolkodás és tényfeltárás helyett.
    Én magam is ismerek egy ilyen KERESZTÉNY PÉNZÜGYI SZAKEMBERT,aki lehet hogy következő éveit tölti börtönben,miután ki derült a bankban,hogy le nyúlta a hiszékeny keresztények minden befektetését.
    Ő is mindenkinek azt hangsúlyozta,hogy ne hallgasson senki a bankokat ostorozó összeesküvéses sztorikra,mert az gyűlöletet fog kelteni a szívében mindenkinek.
    Hallgasson a szellemre? De melyikre? Amit ugyanaz az Illuminati osztogat Sanyi bátyánkkal a rejtett három dimenziós befejezetlen tetejű piramisos 13 betűs páholygyülekezetében,mint amit a Hinduisták a kundalíni jogával Vishnu démonnal való betöltekezéskor vesznek,amit a Szabadkőműves áltanítók Szent Szellemnek neveznek?
    Camon ! Give me a break !
    Az arany ára mindig attól függ, hogy mennyire akarja tenni Rotschi bácsi.
    Ez is egy pénzporszívó.
    Minden aranykészlet a fekete pápa vatikáni kincstárosának svájci guardos bankárának Rotschildnak a kezében van.
    Ebből egy kicsit mindig piacra dobnak,mint disznóvágáskor a belet,odahajítják a kutyáknak,had marakodjanak a semmin.
    Ugyanígy van az arannyal is. Egy bizonyos mennyiséget kiárusítanak a megfélemlített embereknek(ehhez jó propaganda eszköz ALex Jones is) és az emberek el hiszik hogy ha most jól bevásárolnak aranyból. és mindenüket bele teszik,akkor simán átvészelik a küszöbön álló világgazdasági összeomlást,amit természetesen a bankárok okoztak,azért hogy feszültséget okozva az egyik oldalon a polgároknak,a másik oldalon egy megiddói háborúra hivatkozva a mindenüket el vesztett dühöngő embereket az arab világnak főként Szíriának,és Iránnak hajtsanak,mondván: mi nem tehetünk semmiről,azok a ronda terrorista szírek és az irániak az oka,hogy a gazdaságok össze omlottak,és így mindenki el veszített mindent.
    Ma,amikor kb 15oo dollár egy uncia arany, rengetegen még mindig veszik,de egy reggel amikor az elitnek kedve szottyan,be jelentik hogy az arany többé nem használható a kereskedelemben,mert túlságosan manipulálható,ez helyett inkább ajánlják a digitális pénzt,ami nem inflálódik, mert mindig ugyanannyi van belőle.
    Ekkor mindenki el fogja veszíteni az utolsó pénzét is.Ez kapóra jön az illuminati elitnek,akik azon mesterkednek,hogy Palesztínát el lopva a Britt windsor háztól, héberül beszélő embereket erőszakolva be oda a szintén általuk keltett faji villongásokkal, tőlük rendelt időben fel építve a 3.templomot, be választhassák oda kiválasztott emberüket,akit oda áldoznak sátánnak,hogy testét felvéve be tehessé a templomba, ahonnét vezényelni fogja az emberisét, önmagának való feltétel nélküli engedelmességet követelve az emberiségtől,tudat alatti imádat gyanánt.
    Erre megy ki a játék.
    Ennek a célnak eléréséért küzd a piramisban az összes valamire is igényes gazdag,és milliárdos luciferimádó, mert lucifer be adta nekik,hogy ha segítenek neki fogjul ejteni az emberiséget,akkor ő előkelő uralkodói( nemesi,bárói,és grófi) címeket fog nekik és leszármazottaiknak biztosítani az Új Világ Rendjében.
    Ezért lohol az összes. Csak félre ismerték mesterüket. Sátán amikor be végzi tervét,és az emberiségtől meg kapta az emberiségtől,a neki való engedelmesség által a menyben látott angyali imádatot, el kezdi kiírtani az emberiséget. Ebbe bele tartoznak azok is akik a piramis csúcsában csücsülnek. Sátán gyűlöli az embereket,mert minden egyes ember látványa arra emlékezteti,hogy ideje végén be lesz vetve az örök szenvedés kénköves tavába. Soha ne köss üzletet sátánnal,mert a contract végén meg öl és szemétbe dob !
    Szóval ehhez az egyszerű tervhez kell a sok arany,hogy az embereket beijesztve, ki forgassák őket az utolsó pénzeikből.
    1913-ban pl. olyan törvényt hozattak az arany tulajdonosai,hogy mindenkinek vissza kellett adnia az aranyát a Fed-nek. Ha nem,akkor 1o év börtönt kaptál.
    Az arany magától nem fogja az értékét veszteni sosem. Csupán azok fogják erőszakosan le verni az árát,akik vissza akarják nagyon olcsón venni.
    Wilkersonnak igaza volt,de csak azért tudta,hogy mi lesz az arany értékével,mert maga is ugyanolyan illuminátista volt mint Pat Robertson,aki szintén megjósolta a híveknek,hogy milyen irányba fog menni az arany ára,mert az apukája a World Bank egyik vezetője volt. Így mondta meg neki az Úr !!!
    Aztán valamiért Wilkerson úgy döntött mint Kennedy. Elege lett önmagából,és abból hogy hazugságokkal tömi az emberek fejét ebben az álkeresztényi Napimádó babilon Jezsuita-szabadkőműves-Máltai Lovagrendes álegyház rendszerben, és futtatói ellen fordulva el kezdett kipakolni az álszentszellem betöltekezés eredetéről indiából a kundalíni segítségével,és így ezrek kezdtek ki jönni ebből a szabadkőműveses páholygyülekezet rendszerből.
    A hamis pásztorok nem tudtak annyi pénzt többé a tizedekből össze lopni hogy az Illuminatit meg fizessék a fejpénzeikkel,így az Illuminati,balesetnek álcázva laposra taposta kamionnal Wilkersont a kocsijában.
    Ahogy különben látni ennek a srácnak a reglap fotóján, fura módon Bibliáról beszélve, az egyszemű király pózában van lefényképezve. Biztos nem wichcraft-os luciferista? ÁÁÁÁ ! Dehogy.

    Sokkal több ilyen cikket szeretnék olvasni,mint az elit hősiességét Irán és Szíria ellen. Ez jobban fedi a valóságot,mint az arab világ elleni false propaganda az igazi sémitai zsidók kiírtásával kapcsolatban.

    Üdvözlettel

    RHR

  2. A jelenések könyve egyértelmüen leirja Babilonnal kapcsolatban, hogy kik is az urai:

   (…) Mert a te kalmáraid valának a földnek fejedelmei; mert a te bűvöléseidtől eltévelyedtek mind a népek. (…)
   Jelenések könyve 18. rész

 4. Az alábbi videót érdemes megnézni!!!!!!!!
  Bár, csak 25 éves vagyok, de szentül meg vagyok győződve arról, hogy (nem kis túlzással) “brutális” világ ez amiben élünk!!!! Hé! – emberek, ébredjetek!!!!!!!
  Szerintem még nem késő változtatni rajta, lehet mi már nem valószínű, hogy túl éljük ha összefogunk és kisöpörjük a “gonoszt”, de a gyerekeink, unokáink, stb, stb, még élhetnek “valódi életet”!
  Ha nem teszünk valamit akkor a saját vérünket öljük meg!!!!!
  De ez csak az én véleményem a dologról!!!!!
  Nem vagyok szónok, sem politikus, csak egy átlagos ember aki küzd napi gondokkal, de amit mondani akarok azt szerintem mindenki érteni fogja!!!!!
  Igaz, bár az interjú nem Magyarországról szól, de tanulságos és nem csak Amerikáról és a fejlett országokról szól, hanem globálisan mindenhová és mindenkinek!!!!!!
  Üdvözlettel és Tisztelettel: egy “élhető világot” élni akaró srác! erzo?

  Íme az interjú: http://www.youtube.com/watch?v=v9fMw5EkRTc

  U.i.: Szeretném mindenkivel tudatni, hogy amit leírtam és az interjút amit belinkeltem, azért teljes mértékben vállalom a következményeket és az esetleges büntetést is!!!!!!!

  1. Szia Erzo,
   Ébredéshez tökéletes, de a teljes igazság megismerésében Alan nem tud, nem fog segíteni. Maradj velünk és ha az Isten is úgy akarja meg fogod érteni mi miért történik a világban. Én ezt tudom ajánlani.

   kanku

  1. Sajnos ilyen hosszú videók feliratozására nincs időm. Elég kemény, amiket mond, de azért ne hagyjuk ki a képből az Urat, biztos számolt azzal, hogy az ember milyen mértékben tesz kárt a földben.
   Egyébként azt is el tudom képzelni, hogy ennek is szerepe lesz bizonyos csapásokban:
   “A negyedik angyal is kitölté az ő poharát a napra; és adaték annak, hogy az embereket tikkaszsza tűzzel. És tikkadának az emberek nagy hévséggel; és az Istennek nevét káromlák, a kinek hatalma vala e csapásokon; és nem térének meg, hogy neki dicsőséget adjanak.” Jelenések 16:8-9

   1. Szia Thea!
    Orulok, hogy megnezted.
    En is pont erre gondoltam. (Erdekes, hogy a chemtrail-t es a geoengineering-et pont a “tudomany” emberei, az istentelenek es a “demokrata” borbe bujt farkasok szorgalmazzak. Ezek miatt es az istentelenseguk miatt johet majd globalis szarazsag es termeshiany a Foldre. Amiert persze majd Istent es a keresztenyeket fogjak hibaztatni. Mindig ugyanaz a lemez…)
    Szep napot!

 5. Aki úgy gondolja, hogy valaki pusztán a származása miatt eleve bűnösebb vagy rosszabb, mint mások, illetve ugyanezen okból eleve jobb, annak érdemes megfontolni C. S. Lewis tanácsát:

  ?Nagyon szeretném megmondani önöknek, és gondolom, önök is nekem, hogy e két hiba közül melyik a rosszabb. Ez megint az ördög csapdája, aki minden hibát párokban, ellentétpárokban helyez el a világban, s mindig arra biztat bennünket, hogy jó sokat törjük a fejünket, vajon melyik a rosszabb. Értik, hogy miért, ugye? Arra számít, hogy az egyiket különösképpen nem kedveljük majd, s ezáltal fokozatosan belekerget minket a másikba. De ne engedjük magunkat bolonddá tenni. Tartsuk a célt szemünk előtt és haladjunk egyenesen át a két hiba között. Csak azzal kell törődnünk, hogy mindkettőt elkerüljük.?

 6. Ez a fizikai világ a Sátáné, ő nyert, pont! A banki családok, pénz is csak az egyik eszköz a kezében, hogy mindenki szenvedjen, félelemben éljen, hogy megkapja a lelkünket, rendelkezzen az életükkel! S meg is kapja, mert: Enni, lakni, KELL ebben a fizikai világban, mert egy fizikai testtel vagyunk jelen.

  Egy devizaadós sorai, akit az államilag legalizált banki uzsoramaffia csalással adósított el teljesen, de követeléseik nagyon is kézzelfoghatók! Ez van, szeress paraszt!

  A valóság az, hogy a hiteddel is ugyanolyan éhes vagy, mint nélküle! A Hit, bullsHit! A halál megváltás!

  1. Ezek szerint te is hiszel, de egyedül Sátánban. Hogyan lehet így a halál megváltás?

   Én így hiszem: “Én vagyok a feltámadás és az élet: a ki hisz én bennem, ha meghal is, él.” János 11:25

   Gonoszság (hívhatod Sátánnak) pedig nem létezhet önmagában, mert csak valaminek az ellentéteként beszélhetünk gonoszságról. Mihez képest gonosz? Kell, hogy legyen valami elképzelésed a jóról, ahhoz, hogy valamit gonosznak ítélj. A gonosz tulajdonképpen az elferdült jóság, tehát, ha van gonosz erő, akkor létezik az eredeti jóság is. Ez Isten. A halál valóban lehet megváltás, de csak akkor, ha tudod, hogy hová mész.

   “Amikor pedig (ez a romlandó romolhatatlanságba öltözik, és) ez a halandó halhatatlanságba öltözik, akkor teljesül be, ami meg van írva: “Teljes a diadal a halál fölött!” (I. Korint. 15:54)

   1. “A halál valóban lehet megváltás, de csak akkor, ha tudod, hogy hová mész.”

    A vallas eppen ezert kivalo drog annak a tenynek kikuszobolesere, hogy az emberek nem kepesek elfogadni a sajat halalukat.

    Thea,

    Te keszen allsz? Elfogadtad mar a halandosagodat objektiv tenykent? El tudnad fogadni akkor is, ha nem lenne hinnel az orokeletben?

    1. Szia peterqe!

     “Elfogadtad mar a halandosagodat objektiv tenykent?”

     Ha nem fogadod el, az változtat a tényen? (akár hiszel az örökéletben, akár nem!)

   2. Köszi a bókot pete, ezt egy régi jó baráttól el is várom 🙂

    A duplagondol-ban kérek egy kis segítséget, nem igazán tudom megfejteni.
    A romai út végén meg a rómaiak ülnek, a hatvani út végén meg a hatvaniak, de majd a kedvedért linkelek valami anyagot is, bár attól tartok nem lesz türelmed végig olvasni hallgatni azokat. Na tessék, már megint előítéletes vagyok, ne tud meg mennyire idegesítő egy beidegződés. Azért szerintem már az is haladásnak számít, hogy egyáltalán észre veszem azt,.. mi a véleményed testvérem?
    A velorex-es linket igazából a Béres Dávid miatt tettem fel, hogy átlássa esetleg egy kicsit jobban az előretolt Rotschildék gazdasági és politikai igyekezeteit, mivel ezt a két területet ma már szétválaszthatatlan. És igen, ebben a cikkben is egyértelmű a zsidó ellenes propaganda, de attól még ezek a dolgok léteznek, és beszélni is kell róla, jobban elmagyarázni a dolgokat, hogy nem ez a teljes igazság.

    Ok, egyelőre ennyi volt. Most rohannom kell elkészíteni estére egy ragu con carne-t, ha nem tudnád, egy jó ragu, lassú tűzön, gyakori kavargatás mellet 2,5-3 óra főzést igényel.

    Ci sentiamo piú tardi

 7. Kedves mindenki,
  Gondoltam én is hozzászólok ehhez a Rothschild dologhoz, mért részben én is felelősnek tartom őket és más jó néhányat közülük, a mára kialakult szerencsétlen helyzetért, de.
  Én a legtöbb emberrel ellentétben nem hiszem, hogy ők lennének a piramis csúcsán. Őket is, kiválasztott zsidókat, csak ki/felhasználják, ahogy a többi befolyásos nem zsidó embert is, szervezetet, társaságot arra, hogy létrehozhassanak egy új világrendet. A képlet nagyon egyszerű mégsem látja mindenki. Őket, néhányukat azért helyezték el az első sorban(egyébként szoktam használni vitrin hasonlatot is), hogy őket láthassák azok akik netán felébrednek a Csipkerózsika álomból, és nem az igazi irányítókat, na és persze azért, hogy ugyancsak őket a zsidókat lehessen okolni minden létező rosszért. Azt szeretném néhány emberrel megértetni, hogy sajnos nem a megfelelő emberekre, társaságokra mutogatnak. És ami a legszebb az egészben, hogy így pont zsidókat(tőlem lehetnek akár hamis zsidók is) használnak fel a zsidó nép majdani üldöztetésére. Nincs ebben semmi új, a zsidókat mindig is üldözték, nézzetek csak utána. Ezzel én nem azt mondom, hogy kizárólagosan csak az néhány magasan szituált “zsidó” a bűnös, biztosan vannak mások is, mármint zsidók, akik visszaélnek helyzetükkel itt ott, a gazdasági vagy a politikai életben vagy, hogy nincsenek buzgó nacionalista zsidók az egyszerű állampolgárok között is, akik túlzásba viszik a “mi vagyunk a kiválasztott nép” dolgot, de könyörgöm, ne vegyük már egy kalap alá az egész zsidó nemzetett azért a néhány gazfickó miatt, mert nem lenne igazságos. Azt pedig, hogy mit gondol minden egyes zsidó ember Izrael politikájáról azt ne a kuruc-infótól meg hasonló uszító weboldaltól akarjuk megtudni, hanem személyesen a zsidó emberektől, ha meg ezt nem tudjuk megvalósítani, akkor inkább ne ítélkezzünk, mert mi magunk is azt várnánk el másoktól, hogy minket hallgassanak meg és nem a politikusainkat, vagy valamelyik hazug magyar sajtó orgánumot, nem? Tehát csak óvatosan ezekkel a “patrióta” jellegű oldalakkal. Nem mondom, fontos megtartani örökölt identitásunkat, de amikor már ez a egészséges magyarság átmegy abban, hogy mi értékesebb nemzet vagyunk a többinél, akkor ott valami nincs rendben. Egy nemzetnek sem szabad többet gondolnia magáról, szerintem még akkor sem, ha az tényleg úgy is van. Ez a “másság” “többek vagyunk ” sok esetben veszélyes is tud lenni, sőt mindig is az volt. Sokan nem ismerik fel azt, hogy itt sosem voltak és sosem lesznek másoknál jobb nemzeti teljesítmények, hanem kizárólagosan egyéni teljesítmények voltak, vannak és lesznek. Feltaláltak magyar emberek is néhány fontos dolgot, nem mondom, de a többit, a sokkal többet, viszont mások találták fel.
  Na mindegy, bár fontos mégsem akarok nagyon belemerülni ezekbe a dolgokban, csak azt szerettem volna jelezni, hogy minden ember egyforma, vannak jó emberek és vannak rossz emberek,….és hogy nincs kert gyom nélkül, avagy:

  Máte 13
  13. Azért beszélek nekik példázatokban, mert látván nem látnak, és hallván nem hallanak, se nem értenek.

  25. De amikor az emberek aludtak, eljött az ellensége, konkolyt vetett a búza közé, és elment.
  26. Amikor pedig szárba szökkent a vetés, és termést hozott, felütötte a fejét a konkoly is.
  27. A gazda szolgái előálltak, és így szóltak: Uram, nemde tiszta magot vetettél a földedbe? Honnan van azért benne konkoly?
  28. Ő pedig azt mondta nekik: Valamelyik ellenségem cselekedte ezt. A szolgák erre azt kérdezték: Akarod-e, hogy nekilássunk, és kigyomláljuk azokat?
  29. Ő azonban így szólt: Nem, mert amikor összeszeditek a konkolyt, azzal együtt esetleg a búzát is kiszaggatjátok.
  30. Hadd nőjön mind kettő az aratásig, és az aratáskor majd azt mondom az aratóknak: Szedjétek össze először a konkolyt, és kössétek kévébe, hogy elégessék, a búzát pedig takarítsátok be a csűrömbe.

  Nade kanyarodjunk csak szépen vissza ezekhez a Rotschildékhóz, mért igazából róluk akartam beszélni.
  Itt van egy elég alapos beszámoló arról, hogy hogyan és kiken keresztül “operálnak” ezek az emberek. De egy pillanatig se felejtsük el azt, hogy Rothschild és csak egy a sok Vatikáni eszköz közül, vagy ha ez jobban tetszik, ők(és mások is) azok a bizonyos hajléktalanok, akiknek nevét bejegyeztették a cégbíróságnál mint cégalapítók, a csaló meg egy teljesen más társaság.
  És ezzel a szépen megrendezett produkcióval hozzák szépen létre a antiszemitizmust(hibáztassuk a zsidókat). Azzal meg, hogy úgy CSINÁLNAK MINTHA tiltanák az ilyenféle zsidó ellenes megnyilvánulásokat, még jobban cukkolják a jó, de sajnos tudatlan, népet. Irányítás a javából, az elejétől a végéig. Hát így mennek ezek a dolgok kérem szépen, tudom, nem egyszerű ezeket átlátni, ezért nem is hibáztatok senkit, csak úgy elmondtam, ha már egyszer van véleménynyilvánítási lehetőségem 🙂 , egy vicc már ez az egész világ, pontosabban egy tragikomédia, tehát vagy sírsz vagy nevetsz,…….. szerencse, hogy még maradt némi humorérzékem, a többit meg majd meglátjuk.

  http://mrvelorex.blogspot.hu/2011/09/rothschild-polip.html

  Végszó, végszó,…mi legyen a végszó? Jah, meg van már, legyen akkor ez: “All roads lead to Rome” vagyis “Minden út Rómába vezet”.

  🙁 ………………………………………………………………….. 🙂

  1. Nagyon egyetértek Veled abban, hogy zsidót és zsidót “nem szabad egy kalap alá venni,” – több okból kifolyólag sem:
   – Ábrahám népéből valónak lenni azt jelenti, hogy az Örökkévaló Isten “tulajdona”, “szeme fénye” – nagy megtiszteltetést és nagy felelőséget jelent.
   – Ugyan akkor nem mindenki zsidó, aki zsidónak (az Örökkévaló tulajdonának) vallja magát. De, ha már hamisan Isten tulajdonának vallja magát, (rá hivatkozik,) az nagyon vigyázzon, mert az ilyen embert a “Mózesi Törvények alapján” az Örökkévaló Isten fogja személyesen megítélni, mint a “saját tulajdonát”.
   Éppen ezért, bármekkora “gazságot” is követnek el, Jézus követői nem szidják őket, nem emelnek kezet rájuk, nem lehet csatasorba állítani őket semmilyen zsidóság ellen.
   – Jézus követői azt is tudják, hogy semmilyen nemzetiségű, vallású emberek ellen nem tusakodnak, mert:
   “Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság lelkei ellen, melyek a MAGASSÁGBAM vannak.”
   Efézus 6:12

   “Ha lehetséges, amennyire rajtatok áll, minden emberrel békességesen éljetek.”
   Róma 12:18

   “Ha valaki fogságba visz mást, ő is fogságba megy; ha valaki fegyverrel öl, fegyverrel kell annak megöletni. Itt van a szentek békességes tűrése és hite.”
   Jel: 13:10

   “A ti béketűréstek által nyeritek meg lelketeket.”
   LUKÁCS 21:19

   1. Sziasztok!

    ?Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság lelkei ellen, melyek a MAGASSÁGBAM vannak.?
    Efézus 6:12

    Teljesen egyetértek ezzel az igével.Ugyanakkor nézzük már meg a bibliában, hogy Jézus ill. az apostolok (tanítványok) amikor a démonokat üztek akkor hangoztatták ezt az igét.Nem olvastam , hogy Jézus hangsúlyozta a démonizáltnak, hogy nem test és vér ellen van…., hanem egyszerűen megnevezte a démont és parancsolta hogy menjen ki az emberből.Úgy tűnik hogy ezzel az igével “csitítják” a keresztényeket , hogy ne emberre haragudjank, ami egyébként helyes is.Néhány megtörtént eset jut eszembe, amikor keresztény testvér olyan dolgot tesz . ami Krisztus követőjétől nem illdomos, akkor azzal védik meg ezt a testvért(aki elkövette a tettet, nem azt védik aki elszenvedte) hogy nem test és vér ellen van tusakodásunk.Kicsit viccesnek tűnik, hogy még a vétkezőt védik meg, a helyett, hogy megdorgálnák(az Ige alapjáni dorgálásra gondolok) azért , amit tett. Ezért vannak a gyülekezetek olyan állapotban, mert a bűnt nem merik nevén nevezni és az elkövetőjét nem merik szembesíteni az Isten Igéje általi igazsággal.Meg van írva” A teljes írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra , feddésre , megjobbításra, az igazságban való nevelésre.Hogy tökéletes legyen az Isten embere minden jó cselekedetre felkészített”
    /2.Timoteus 3.16-17/
    Még egyszer szeretném hangsúlyozni nem ítélkezésről beszélek, nem az ember sárba döngöléséről beszélek, még csak nem is megszégyenítésről.Azt látom nincsenek a keresztény közösségekben(tisztelet a kivételnek) helyén kezelve a dolgok, azért van zűr-zavar az egyházon belül.Gondoljunk bele, ha tucatjával térnének meg az emberek és ilyen állapotban lévő gyülekezetekbe vinnék be őket,meg tudnának maradni?
    A másik a zsidó kérdés.
    Valóban Isten kiválasztott népe a zsidó nép.De szerintem ez nem azt jelenti , hogy Isten minden bűnüket elnézi azon zsidó származású embereknek ,akik áthágják az Ő törvényeit(emberi életekkel játszadozva stb..), vagy esetleg azokat a zsidó embereket akiket a sátán használ.Bár lehet hogy zsidók de Isten őket is meg fogja ítélni, és ha nem tértek/térnek meg bűneikből, elkárhoznak.Lásd Izrael kijövetelét egyiptomból.A Sinain több ezer zsidót “pusztított” el a Mindenható Isten , mert bálványokat készítettek és imádták azokat.Sőt a pusztai vándorlás alatt állandóan hitetlenkedtek, lázadoztak.Az Úr akkor is megrostálta az Ő népét.Felnőttek közül csak Józsué és Káleb mehetett be az ígéret földjére!!Még Mózes sem!!Dávid esetében pedig Isten azért bocsájtott meg neki , mert Dávid teljes szívéből megbánta amit cselekedett és ezután Dávid könyörgött az Úrhoz, hogy nem vonja vissza tőle a Szent Lelkét.Salamon esetében már közel sem így fejeződött be a történet. Bár nem tudjuk mi lett Salamon sorsa az örökkévalóságban.
    Egyet tudunk tenni imádkozni a zsidó népért ill. a Rotschildokért és stb.. családért is.De nem kell nekünk egyetérteni velük abban , amit csinálnak és szerintem nem is kell megvédeni őket az emberek előtt.

  2. Kivalo post, kanku!
   Maximalisan egyetertek.
   Ezert is tartom azt, hogy az Alex Jones-fele kommunikatorok biztosan vezerelt vagy beepitett emberek. Tematizaljak a kozgondolkodast ugyanis. Es pont ez a cel. Az ujjaik pedig a “kirakatemberekre” mutogatnak, mint bunosokre.
   Az igazi hatterhatalom pedig ismet csak jol mulat magaban, hogy megint sikerult beetetnie az embereket.

   1. Helló Sharky,
    Jól látod a dolgot Alex-el, ha valamit nem tudsz legyőzni vagy megakadályozni, akkor állj az élere jelenség. És igen sokkal okosabbak nálunk, igyekeznek mindent megtenni, hogy ne őket lehessen látni. A másik pedig az, hogy amikor az internetes alternatív médián keresztül a különböző oldalak ezrével kiáltják az Illuminati meg a zsidó összeesküvést (erre mondtam régebb, hogy ma már a csapból is ez a Illuminati folyik), és csak egy tucatnyi oldal az aki a Vatikánt, a Jezsuitákat vagy a Római Katolikus Egyházat vádolja, akkor én inkább annak a néhánynak hiszek és nem kórusnak. Persze itt nem csak erről van szó, hanem elsősorban adatokról, dokumentumokról,fontos emberekről akik jezsuita egyetemeken végeztek(pl. a Georgetown University), olyan papok beszámolóiról akik kiléptek az RK Egyházból, jezsuita rendből, és akiket megmérgeztek, akiknek lezuhant a repülőgépük, stb. Ezen az oldalon is érdemes szét nézni, és nem csak az Alex-el vagy a CBJ-vel kapcsolatosan.

    http://www.spirituallysmart.com/Jones-CIA.htm

    http://www.spirituallysmart.com/protocols.html

    Ha úgy nézed a nagy képet, mint ahogy az előző írásomba is felvázoltam, akkor mindjárt értelmet nyer az, hogy miért történnek meg a hamis CBJ-ben leírtak, …kitaláltat, hibáztassuk a zsidókat, miért másért.

    peterqe,
    Ezt az oldalt neked is ajánlom: http://www.spirituallysmart.com/

    1. Kedves Kanku!

     “értelmet nyer az, hogy miért történnek meg a hamis CBJ-ben leírtak, ?kitaláltat, hibáztassuk a zsidókat, miért másért. ”

     “Ebben a témában” nem szabad elmenni ebbe az irányba, hogy kit hibáztassunk!? -mert hamis irányba terel és konfrontációt szül – többek között..
     Senkit!
     Értsd meg kérlek, hogy itt a történések, események irányvonala a lényeg!
     Abba az irányba haladnak az események, amit a Biblia megjövendöl!

     Ezt nem szabad sem szervezetek, (vallási csoportok), sem népcsoportok nevéhez kötni.
     Maximum “illuminátus, vagy háttérhatalom” néven nevezhetjük őket, de ezt is csak úgy, hogy a “zsidóság” népcsoportjait kivesszük ebből a fogalomkörből!
     (Ha ezt nem vesszük ki, akkor az egy KOLLEKTÍV HAMIS VÁD olyan emberekkel szemben, akiknek ehhez semmi közük!!! -függetlenül attól, hogy az illuminátusok tagjai között akadhatnak valódi zsidó származásúak is. Sokan vannak azok az emberek, akiknek semmi köze az Ábrahám vérvonalához, mégis hamisan zsidóknak nevezik magukat.
     Ezzel gyalázatot hoznak Ábrahám Istenének nevére, és hatalmas károkat okoznak az IZRAELITÁKNAK (Ábrahám vérvonalának). Nem kéne az Izraeliták terheit még nekünk is tovább nehezíteni. Ezzel nem jutunk közelebb semmi jóhoz!, csak a saját bűneinket növeljük.)

     Szeretettel: Erika

    2. Kedves Erika,
     98%-ban egyetértek azzal, amit feljebb leírtál, a többivel viszont, bocs, de nem.

    3. Kedves Kanku!

     Megkérdezhetem, hogy mivel nem értesz eggyett?

    4. Kedves Erika,
     Remélem nem hoztalak nagyon zavarba. Elmagyarázom.
     Csakis azért fogalmaztam, úgy hogy “hibáztassuk” mert az volt a mondat kontextusa, hogy Ők(a háttérhatalom), akik becsapnak és Mi (hétköznapi emberek) akiknek azt a szerepet szánták, hogy valakiket hibáztassunk. Tehát nem azért használtam a “hibáztassunk” szót, mert egyetértenék vele.
     Ott sajnos még nem tartok, hogy szeretni tudjam ellenségeinket, de hála Istennek már olyan sem vagyok mint régen 🙂

    5. Kedves Kanku! 🙂

     Köszönöm a válaszodat, és örömmel veszem a “nemtetszésedet”
     Azt hiszem az ellenség “szeretetén” még nekem is van “csiszolnivalóm”, bár én már eljutottam a “közömbös” és nem dühöngő állapotig.
     Talán még “hordozom is őket” de ebben a kérdésben a teljesen átadott és tiszta szív nem tökéletes.
     “Uram azt mondtad, hogy imádkozzatok ellenségeitekért … hát nagy morogva itt vagyok!”

  3. Nagyteso most beirta neked a pirospontot. 😀

   A “duplagondol” szellemeben nem mondtal semmit. (igazi vicc, hogy az altalad linkelt cikkben a szerzo meg elnezeset is ker a cikk vegen, hogy a forditasaban talan elofordulhatnak hazaszeretre utalo jelek :D)

   Inkabb arrol linkelj valamit, hogy a romai ut vegen kik csucsulnek! 🙂

 8. Béres hozzászóló valószínű, hogy egy rossz látomástól megrészegülve összecserélte véletlenül az oldalt a Knesszet honlapjával, mert rögtön “antiszemétizmust” kiáltott.
  Az irodalmi alkotásokban, de a Bibliában is évszázadokon át látható a zsidókkal szemben tanúsított elképesztő ellenszenv. Ez feltehetőleg nem a véletlen játéka. Nyilvánvalóan oka volt az “antiszemétizmus” kialakulásának .
  A zsidók által elkövetett bűnök oroszlánrészéről az emberiség nem tud, és már észre sem veszi,közömbössé teszi vagy azért, mert a bűnöket és elkövetőiket leplezik, vagy csak egyszerűen letagadják. Az intenzív agymosó terápia következtében gyakorta fel sem ismeri már a társadalom a jó és rossz közötti különbséget, és/vagy rosszindulatú összeesküvés elméletnek hiszi a normális erkölcsű értékrendtől eltérő viselkedést, és sajnos ezt a társadalom egyre csekélyebb része utasítja el. Az hogy ilyen következményei lehetnek, az csak azt mutatja, hogy az emberiséget már túlságosan megfertőzték a cionista ?értékrenddel?, amelyben az a jó állampolgár,amelyik szó nélkül tűri, hogy vagyonától értékeitől megfosszák,és aki szót mer emelni,keresztényi értékrend nevében, az antiszemita, idegengyűlölő népellenség, amelyet irtani kell.

  1. Felesleges a szívükmélyén antiszemitákkal diskurzust folytatni, mert a sátánt sem lehet meggyőzni.
   De a jóérzésű olvasóknak azért megírom, mielőtt tovább mérgeznéd itt a fejeket Sanyil, hogy színtiszta náci elv az, hogy az áldozatot teszed felelőssé az áldozati mivoltáért. Ezért volt könnyű összeszedni a náci és nyilas pribékeknek a zsidókat az utcákról, házakból, semmi ellenállás nélkül, hiszen mindenki tudta akkorra már, hogy az ő hibájuk, őket mindenki utálja!
   Az írtani kell kifejezésed pedig szintén szélsőjobbos formula, a történelem bebizonyította, hogy a te általad képviselt eszemeiség lett végül az írtó eszme, nem az én konzervatív demokratizmusom. Nem tetszik, hogy kiállok a zsidóság mellett és nemtűröm a hamis vádaskodásokat? Szíved joga, de tudd, hogy végül az lesz áldott, aki Ábrahám leszármazottait áldja és az lesz átkozott, aki átkozza. 😉 Isten a zsidóságot, Izraelt a “megütközés kövének” választotta, ebben a kérdésben világosan elválik ki melyik oldalon áll.

   1. Mert nem az a zsidó, a ki külsőképen az; sem nem az a körülmetélés, a mi a testen külsőképen van: Hanem az a zsidó, a ki belsőképen az; és a szívnek lélekben, nem betű szerint való körülmetélése az igazi körülmetélkedés; a melynek dícsérete nem emberektől, hanem Istentől van. Rom 2:28-29

    Mert nincs különbség zsidó meg görög között; mert ugyanaz az Ura mindeneknek, a ki kegyelemben gazdag mindenekhez, a kik őt segítségül hívják. Rom. 10:12

    Értsétek meg tehát, hogy a kik hitből vannak, azok az Ábrahám fiai. Ekként a hitből valók áldatnak meg a hívő Ábrahámmal. Nincs zsidó, sem görög; nincs szolga, sem szabad; nincs férfi, sem nő; mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban. Ha pedig Krisztuséi vagytok, tehát az Ábrahám magva vagytok, és ígéret szerint örökösök.Gal. 3: 7,9, 28-29

    Sőt: A mit Izráel keres, azt nem nyerte meg: a választottak ellenben megnyerték Rom. 11:7

 9. Gondolkodó lény vagyok alapból, nem vagyok materialista. Csak használom az eszemet és nyitott szemmel járom a világot. Nem hiszem, hogy a megtérés az igaz út, az nem vezet egy jobb világhoz.

  1. Kedves Márk!

   Ne azt várd, hogy a világot mások tegyék jobbá, és Te ennek csak a “haszonélvezője” légy.
   A “jobbá tételt” kezd magadon. Végy magadhoz olyan “erkölcsi tanítást” amelyet használva “emberi értékeket” kamatozik Neked bőséggel.
   Igaz, hogy ez nem azonos az “anyagi értékekkel”, (amivel egyébként is sokkal nehezebb bánni, mert az fukarrá, fösvénnyé, iriggyé, hadakozóvá tesz), az “erkölcsi tanítás” pedig nemesebb EMBERRÉ.
   A “nemes” önmagaddal ajándékozd meg barátaidat, embertársaidat és mind azokat, akikből hiányzik ez az érték.
   Ahogy elkezded ezt az utat járni, rájössz, hogy az embertársaknak adott ajándékaiddal Te magad nyered a legtöbbet.
   Rátalálsz arra az útra, amely elvezet az örök életig.

   Szeretettel: Erika

   1. Egyezem, ez mind szép és jó, igyekszem is, csak amint nap mint nap tapasztalok az elkeserit. Amit a média közvetit, amit a környezetemben látok az lehangoló hiába teszek bármit úgy érzem értelmetlen harc. Kevesen vagyunk akik jobbat szeretnénk, többséget csak a pénz és a hatalom motivál és ilyenek közt nincs esélyünk…

    1. Kedves Márk!

     Értem, hogy miről beszélsz, és mi az ami elkeseredéssel tölt el.
     Te is érts meg, hogy a világban zajló nemszeretem eseményeknek meg kell történniük.
     A mi Urunk, pontosan azért mondta el nekünk ezt, hogy az egyébként elkeserítő látványon ne csüggedjünk el és ne adjuk fel, sem a Belé helyezett hitünket, sem “szeretetben való munkálkodást”.
     A világban “egy marék hívő nép” munkálkodása szinte észrevehetetlennek tűnik, a gonoszság hatalmas erejével szemben.
     És lehet, hogy ez a munka alig észrevehető, de NEM FELESLEGES!!!

     Nem felesleges ott sem, ahol az Isten kegyelmét megosztjuk, nem felesleges ott sem ahol szeretetet árasztunk, nem felesleges munka, mert a gonoszság erői tehetetlenek abban az emberben, amelyikben az Isten ereje és jelenléte van és munkálkodik.
     Ezzel az Erővel sok embert is megmenthetünk, és mi saját magunk is ez által az Erő által menekülünk meg akkor, amikor ennek a jelen világnak a gonosz erőire rászakad Istenünk pusztító ereje.

     Lehet, hogy ez a világ gonoszsága ma és most jól érzi magát, nem gondol a holnapra, nem figyel Isten ígéretére, sem fenyegetésére.
     De viszonylag közel van az a nap, amelyik véget vet ennek a gonoszságnak.

     Mi magunk nem tudunk szembeszállni vele, mert habár a gonoszságok, gyilkosságok mozgatórugói mögött embereket látunk, de valójában az embereket láthatatlan gonosz szellemi erők mozgatják.
     Nekünk pedig nem emberek ellen van tusakodásunk, hanem gonosz szellemi erők ellen, melyeket mi emberek nem vagyunk képesek legyőzni.
     Ez a végleges győzelem történt meg a Golgotai kereszten Jézus Krisztus által.
     Ő az Egyetlen, akinek “adósa” minden ember, Ő az Egyetlen, aki az “adóságot” jogosult behajtani bármikor és bár kin, akár a legváratlanabb időpontban is.
     BE FOGJA HAJTANI !!! – szellemi erőkön is, és a hozzájuk tartozó embereken is.
     A Jézust követők pedig kereszthalála és váltságáldozata, bűnbocsájtó kegyelme által szabadokká lesznek.

     Szeretettel: Erika

  2. Szia Mark!

   “Csak használom az eszemet és nyitott szemmel járom a világot. ”

   Akkor gondolom, hogy te is ilyen embereket látsz magad körül!

   “… az utolsó napokban nehéz idők állanak be.
   Mert az emberek magukat szeretők, pénzsóvárgók, kérkedők, kevélyek, káromkodók, szüleik iránt engedetlenek, háládatlanok, tisztátalanok,
   Szeretet nélkül valók, kérlelhetetlenek, rágalmazók, mértékletlenek, kegyetlenek, a jónak nem kedvelői.
   Árulók, vakmerők, felfuvalkodottak, a gyönyörnek szeretői.

   És velük, hogyan akarsz jobb világot létrehozni?

   “Ide tettek kellenek és értelmes emberek, csak akkor lehet jobb…”

   Nosza, akkor keress ezek közül! És ha találsz néhányat ( esetleg), akkor mit csináltok?!

 10. Kellett mar egy ilyen franko kommentgenerator cikk 😀

  Beres David, gyere gyakran! 😀
  Keszitem a popcornt!

  PS: az altalad ajanlott konyvben is talalhatok peldak a haboruk megakadalyozasarol -akkor utananezek.
  Ha ebben a muben nincs ilyen hivatkozas, linkelnel masik tanulmanyt esetleg? Nagyon regen olvastam mar egy igazi klassz politikai-thriller science-fictiont 🙂

  1. 😉 Meguntam a sok összekcsintós hozzászólást a cikkekhez 😀
   Vedd meg a HVG extra 2012/02 Business számát, talán még kapható az újságárúsoknál. Ott van egy vázlatos, de a könyv alapján megírt cikk a Rotchildok történetéről

   1. Kedves Dávid!

    Minden “Milka csokira” “lila tehén” van ráfestve. Ráadásul abból jóval többet eladnak mint a HVG extrából.
    Ennek alapján elhiszed-e, hogy a tejet “lila tehénből” fejik?
    Vagy mivel már láttál tehenet, ami barna tarka, így TUDOD, hogy a tejet az adja.

    Egyébként rólam is írtak újságcikket, amibe én vagyok a legszebb, meg legjobb. Elhiszed rólam ezt ismeretlenül, csak azért mert az újság ezt írta?
    Vagy annak hiszel, amiről Te magad személyesen meggyőződtél?
    Az a szólás – mondás járja, hogy “messziről jött ember azt mond amit akar”

    Számunkra a Rotchildok ugyan ilyen messziről jött emberek.
    (Illetve még ilyenek sem, mert nem, hogy nincsenek köztünk, de “jótéteményükből” nekünk csak a “nyögések” és az “éhezések” a “kilakoltatások” jutnak, mert a bankjaik a meghamisított kamataik miatt elviszik a lakosság feje felől az életük munkájával felépített lakásukat.)

    Te nem Magyarországon élsz? Vagy melyik bolygóról jöttél? Ezekről nem tudsz? Vagy álomvilágban élsz?
    Kérlek ébredj fel ! Lásd meg a bankár dinasztiák által lepusztított országot, a nyomorba, betegségbe, kétsébeesésbe kergetett lakosságot.
    Láss meg embereket magad körül !
    Az országunk népének nagy része becsületesen szeretne élni! Ez helyett országunk élére állított gazemberek lehúzzák rólunk a bőrt is, hogy a bankárok és gazdagok seggét nyalhassák.

    Te melyik oldalhoz tartozol? Kinek drukkolsz? a tisztességes embereknek, vagy a gazembereknek?

    Minden esetre én annak hiszek, amiről személyesen is meggyőződtem, nem pedig a jó pénzen megíratott könyveknek, újságoknak.
    (Felénk úgy tartják, hogy az öndícséret büdös. Tudom, nem kell szagolni – de hinni sem szabad neki.)

   2. Hát ha te HVG-t olvasgatsz inkább menny és nézd az RTL klub híradót majd ott jól kiokosítanak, hogy mi van, utána meg nézd nyugodtan a Barátok Köztöt, az való neked.

    1. Akinek a kuruc meg a Barikád a szint, azzal nem érdemes vitatkozni 🙂
     apropó ha már itt vagyunk, talán érthető, hogy miért féltem az idokjelei.hu alkotóit ezekben a témákban. Mert sajnos könnyen a szélsőjobb malmára tudják hajtani vizet, ha nem ellenőrzött információkat közölnek, lásd a legfrissebb szennylap fő témakörét is (eltudjuk képzelni, h kikről írhatnak benne):
     http://barikad.hu/a_vilag_urainak_nyomaban_osszeeskuves_elmeletekrol_a_legfrissebb_barkadban-20130206_0

  1. Egyszer adtam kölcsön rászorulónak. Befektethettem volna a tőkémet (sic!), de nem, megsajnáltam egy nehéz helyzetben lévőt, aki banktól vett volna fel 18-20%ra kamatra hitelt egy régi autóra. Megegyeztünk, hogy 1,5 év alatt visszafizeti a kölcsönt és csak feleannyi kamatot kell adnia. Mi lett a vége? A tőke tartozását, sok késéssel törlesztette, de a kamat részét már nem adta meg. Nem probléma, “örülök”, hogy legalább segíthettem és visszakaptam a pénzem egy részét. De közgazdasági értelemben az elmaradt haszon veszteség! S erről Jézus is így gondolkodik, lásd gírák, tálentomok példázatát!!!
   Az, hogy felveszel hitelt szíved joga, de ha utána gyűlölöd azt, akinek tartozol az már a te bűnöd.
   Ezért tart itt ez az ország ott ahol tart. Korrupt politikusok felvettek egy csomó hitelt, h jóléti intézkedések által bebetonozhassák a hatalmukat (kezdve Kádártól a fidesz árámköltségcsökkentő döntéseiig). A bankok pörgetik a gazdaságot, tetszik nem tetszik (ajánlott olvasmány Széchenyi Hitel című alapműve, de az angol írókat is megemlíthetném), ahol nincsenek jól működő (nem korrupt) bankrendszerek ott mélyszegénység van (lásd pl afrika, ázsia egyes országai).
   Tudod mi a probléma Erika?
   Az, hogy az államok többet költenek, mint, amennyi a bevételük. Mindenki addig nyűjtózkodjon, ameddig a takarója ér!

   Theának is címzem az IMF-es hozzászálása miatt, hogy érdemes lenne azon elgondolkodni, hogy vajon miért bocsát ki most az orbánkormány államkötvényeket magas kamaton, ahelyett, hogy felvenné az IMF hitelt sokkal alacsonyabb kamaton? Kiszámolták gazdasági szakemberek, hogy csak ez a döntés évi 250milliárd forintjába fog kerülni az adófietőknek!!!
   Ja, hogy az IMF gonosz csúnya gaz szervezet? a hatalmaknak mindig kell egy feketebárány, akikre ráhúzhatják a hibás rossz döntéseiket és ujjal mutogathatnak rájuk! (ki is mondták a vasútvonalak bezárásakor ezt a titokban felvett értekezleten 🙂
   Minenkinek mondom, hogy a tartozásait vissza kell fizetnie! Nézzen mindenki magába, hogy miért vett fel hitelt? Megérte rövid távon picit jobban élni?
   Jó ez a válság arra, hogy kicsit helyre tegye az emberek gondolkodását. A tanuló pénzt meg kell fizetnie mindenkinek szokták mondani. Ha nem értenek az alapvető közgazdasági folyamatokhoz sem. Sajnos sok tudatlan ember van, akik elhiszik ha a saját rossz döntéseik helyett másra mutatnak nekik. Ezért nagyon veszélyes olyan cikkeket közölni, amiknek az állíátsai féligazságokra épülnek… (a kígyó vajon hazudott Évának?)

   1. Nem is vagy olyan remenytelen eset, mint az elso hozzaszolasod alapjan gondoltam. (no offense, oszinten) Par dolog, amin erdekes lehet elgondolkodnod:

    1) barmikor elohuzod az “antiszemita” kartyat, az parttalan vitahoz fog vezetni. Egyszeruen folosleges -meg ha “erintett” is vagy a dologban

    2) Jol tetted, hogy kolcsonadtad a penzt. Egy ilyen “lecke” nelkul keptelenseg megerteni, hogy NEM az embert kell a penzhez igazitani (“megjavitani”) pl. vallassal, hogy ne erezz irigyseget, ne legyen hianyerzeted, ha lemondasz, stb… HANEM: a penzt az emberhez. Ezeket a lehetosegeket kell keresni.

    3) Jezust egy kicsit felreertetted, pedig nagyon jo helyen kapizsgalsz! Nem konkretan elmaradt “haszonrol” van szo, hanem a korforgasbol kivett penzrol. Ebben az ertelemben a “haszon” pedig szinte sosem kizarolag “onhaszon”, hanem osszcivilizacios haszon a korforgasban levo penz altal.

    PS: A filantrop Rotschildok temaban nem valoszinu, hogy egyet ertunk, de megnezem mire ment a HVG ez ugyben 😀

   2. Kedves Dávid!

    – Azért nem fogadod el a sem Izrael Istenét, (Ábrahámnak, Izsáknak, Jákobnak Istenét), sem Jézus Krisztust, hogy bűneiddel ne kelljen szembenézned, sőt ne szabadítson meg tőle, mert Te ezeket elfogadod, dédelgeted és egy rövid ideig élsz is belőle.
    – Azért nem veszed magadra Isten törvényeit, erkölcsi mércéit, mert az számodra ?túl magas?
    Helyette HAMIS MÉRCÉT állítasz fel, JÉZUSRA HIVATKOZVA!
    A Te mércéd a ?közgazdasági értelembe vett? mérce, miszerint viszont Jézusra hivatkozva a ?rablások áldozataiban? még lelkiismeret furdalást is szeretnél kelteni!
    Idézet Tőled: ?De közgazdasági értelemben az elmaradt haszon veszteség! S erről Jézus is így gondolkodik, lásd gírák, tálentomok példázatát!!!?
    Ennek ?fényében? magadat és ?bankáraidat? a tisztesség mintaképének ?országunk jótevőinek? szeretnéd beállítani! Sajnálom, sem nálam, sem az országunk lakosainál (áldozatainál) ez nem jön be. ?Teszünk? az ilyen tisztességre!
    – Azt, hogy országunk ?vezetőit? korrumpálod, ebben egyet értünk.
    Ennek fényében mind ketten tudjuk, hogy az adott választásoknak semmi köze a ?nép szavazásaihoz? ez nem több mint ?politikai játszma?, a demokrácia látszatának fenntartása, a ?választópolgárok félrevezetése!?
    TE IS TUDOD, mi is tudjuk, – sőt bőrünkön érezzük ? hogy a politikai sakkjátszmák során hatalomhoz juttatott politikusok által felvett hitelekből az ország lakossága egy fillért sem kapott.
    Ha tudod, akkor miért VÁDOLOD az ?országunk lakosait? ALAPTALANUL, CINIKUSAN???
    Idézet Tőled: ?Minenkinek mondom, hogy a tartozásait vissza kell fizetnie! Nézzen mindenki magába, hogy miért vett fel hitelt? Megérte rövid távon picit jobban élni??
    De a hiteleket mégis velünk akarják vissza fizettetni!
    Ja, hogy Te a lakás hitelekről beszélsz !?
    Miért? szerinted bűn az, ha ez emberek munkájuk véres verítéke által szerzett lakásokban akarnak lakni?, lehetőleg emberhez méltóan?, mert 20-30 év keserves robotja ami csak a multinak hozott hasznot, neki viszont csak ?kutyaóra? futotta, vénségére pedig szeretne legalább komfortosítani?, vagy megvásárolni az első ?kutyaólát??
    Na itt van a ?nagy tisztesség? melyet nem az Örökkévaló Isten törvénye hozott létre, hanem az apró ember istenek! Rotchild és társai a saját zsebük javára, emberek vérének kiontása által!

    25,36 Ne végy ő tőle kamatot vagy uzsorát, hanem félj a te Istenedtől, hogy megélhessen melletted a te atyádfia.
    25,37 Pénzedet ne add néki kamatra, se uzsoráért ne add a te eleségedet.
    III. MÓZES: 25:36, 37.

    22,4 Véred miatt, melyet ontottál, lettél bűnös, és bálványaiddal, melyeket csináltál, fertéztetted meg magadat, s közelebb hoztad napjaidat s eljutottál esztendeidig; azért adlak gyalázatul a pogányoknak, és csúfolásul minden tartománynak.
    22,5 Akik közel s távol vannak tőled, megcsúfolnak téged, te fertézett nevű, sok háborúságú!

    22, 12 Ajándékokat vettek fel benned a vérontásra, uzsorát és kamatot szedtél, s nyerekedtél felebarátaidon csalárdsággal, s én rólam elfelejtkeztél, ezt mondja az Úr Isten.

    18,2 Mi dolog, hogy ezt a közbeszédet szoktátok mondani Izráel földjén, mondván: Az atyák ettek egrest, és a fiak foga vásott meg bele?
    18,3 Élek én, ezt mondja az Úr Isten, nem lesz többé helye köztetek ennek a közbeszédnek Izráelben.
    18,7 És senkit nem nyomorgat, az adósnak a zálogot visszaadja, ragadományt nem ragadoz, az éhezőnek kenyerét adja és a mezítelent ruhával befödi;
    18,8 Uzsorára nem ad, kamatot nem vesz, megvonja kezét az álnokságtól, igaz ítéletet tesz a felek közt;

    18,9 Az én parancsolatimban jár és törvényeimet megőrzi, hogy igazságot cselekedjék; EZ AZ IGAZ (ember), Ő ÉLVÉN ÉL, ezt mondja az Úr Isten.

    18,17 A szegényre nem veti rá kezét, uzsorát és kamatot nem vesz, törvényeim szerint cselekszik, parancsolataimban jár: az ilyen ne haljon meg atyja vétkéért, hanem élvén éljen.
    EZÉKIEL 22:4, 5, 12, 18:2, 3, 7, 8, 9, 17.

   3. Te hülye, egyszer adtál kölcsön életedben és még akkor is kamatra?! Miféle jótevő vagy te akkor???? Kicsit többször kellene gyakorolni a jótékonykodást!!!! Akkor majd rájönnél te is hogy jónak lenni jó!!!!

    1. A HVG egy szélsőségesen liberális agyament vicclap. Legalább is ami az online változatát illeti

  1. Sory Erika, annyival kiegész?teném még, hogy ne tűnjek érzéketlennek a témában 🙂
   segíteni kell a rászorulókat, de nem csak anyagilag, hanem tudást is kell nekik adni, közgazdasági képzést, ami lehet lebutítva akár az is, hogy megtanítjuk bánjunk a pénzzel? Hogyan takarékoskodjunk, stb.
   Nem csak egyettüérzésre van véleményem szerint szükségük, hanem hálóra is, hogy halat foghassanak (értsd: jó pénzügyi döntéseket hozhassanak a családi kasszával kapcsolatban)

   1. Kedves Dávid!

    – ” tudást is kell nekik adni,”
    A magyar ember dolgos ember, (ha hagyják dolgozni.) Bőven megTUDJA termelni a saját szükségleteit termelő munkával is.
    Szellemi tudás szintjén is “irigylésre méltóan” magasan kvalifikált.
    Talán ez az oka annak is, hogy nagyon sok találmány fűződik magyar feltalálókhoz, akiket a regnáló hatalom itt az országunkban nem hagyott érvényesülni, ezért tudását jó esetben “külföldön” érvényesítette, rosszabb esetben ad hock “ellopták tőle.”
    Értékek termeléséhez ezekre van szükség, (és némi józan paraszti észre) és nem “számokkal való trükközéshez” amit “közgazdasági” áltudománynak hívnak.
    – “hogy megtanítjuk bánjunk a pénzzel? Hogyan takarékoskodjunk, stb.”
    Ha van EGY lyukas hordód (és több nincs), melyben számodra is szűken elégséges, de az életet jelentő vizet kell raktároznod, megőrizned, beosztanod a túlélésedhez. Ezen a hordón van 100 kisebb nagyobb lyuk.
    Plusz folyik az alja, szivárognak az eresztékek. Az eltömítéséhez pedig van 3 parafa dugód, és semmi egyéb tömítőanyagod, – semmi más lehetőséged nem hagytak “uraid és parancsolóid” a tömítésre!
    Áruld el légy szíves, hogy ilyen helyzetben hogy osztanád be a vizedet, főleg, hogy takarékoskodnál vele?
    Ugyanis a magyar lakosságnak színe java kasszájában csak kifizetni, befizetni való mesterségesen kreált állami követelés van jószerével ellenszolgáltatás nélkül.
    Sajnos egyre többen vannak, akik nem, hogy élelmet tudnának vásárolni, de a “kenyerüket” is kukákból teremtik elő. De a “sárga csekkek” még ekkor is megtalálják őket, sőt szaporodnak ilyen-olyan adók jogcímén.
    Bevételük munkahely hiányból adódóan:jó esetben “fekete munka”, ha sikerül hozzájutni, segély, kukázás vagy bűncselekmény.
    No akkor ezt tessék beosztani!!!
    Akiknek pedig jól fizető, “tűz közeli” segge-vég munkahelye van, annak nincsenek megélhetési gondjai, még akkor sem ha pocsékol!

 11. Kedves Thea!

  Sok támadást kaptál ezért a cikkedért. Úgy vélem ezt fogd fel nyugodtan dicséretnek.

  Jellemző, hogy ki kiált azonnal antiszemitizmust.
  Jellemző, hogy milyen emberek bomlasztanak a negatív becsmérlő hozzáállásukkal.
  Tudatosan vagy anélkül, de az ellentét-erőket szolgálják. Hit nélkül nincs is emberi létezés.

  Ez a cikk pedig különösen rámutat, hogy ez a fajta felismerés még nem kíván meg semmi szellemi tudást, elfogadást, hitet.

  Valóban szívben dől el ez a háború, s a két fél között már nincs sok párbeszéd.

  Az emberek szívében Krisztus jelen van.
  Aki pedig nem él emberhez méltó életet, ők a fizikai Antikrisztust imádják (tudatosan vagy anélkül).

  Sokan nem tudják ezt befogadni, mert azonosítják a katolikus egyházzal. Azzal az intézménnyel, ami végső soron teljesen az ellentét-erők hatása alatt áll. Egy célt szolgál, hogy az Antikrisztus színre lépésének megágyazzon és minél távolabbra száműzze Krisztust a szívekből.

  Aki ilyen támadólag ír, az nézzen a szívébe. Hallgasson kicsit a belső hangjára. S még ha pillanatnyilag reménytelennek is tűnik a helyzet akkor is maradjon meg a hite. Hisz ez csak próba!

  1. Sorry Mindenkitől, ha azt hiszik támadni akartam.
   Csak elkapott az indulat, amikor egy Zeitgeist feelingű leírást láttam ezen az oldalon, amit rendszeresen olvasni szoktam.
   De nem kell védekeznem, mert elég csak a facebookos hozzászólásokat is elovasni, igenis azt erősíti az emberekben ez a cikk, hogy a zsidók uralják a világot. Itt is néhány hozzászólóból ezt az indulatot váltotta ki. A hozzászólásom csak kiugrasztotta a bokorból a nyulat.

 12. Sajnálom, hogy egy ilyen cikk megjelenhetett ezen az oldalon (Cion bölcsei ízű az egész). A szöveg féligazságokra és hamis állításokra épít és burkoltan is antiszemita üzenetet közvetít.
  Számos tanulmány bizonyította már, hogy a Rotschildoktól nem kell félni, sőt számos háborút sikerült megakadályozniuk a felek kibékítése által, illetve vállságok idején is a helyreállásban, a termelés beindításában segédkeztek. Továbbá egyáltalán nincs akkora vagyonuk és hatalmuk, mint ahogyan azt sokan hiszik.
  Érdemes elolvasni Frederick Morton: A Rootchildok – Egy család története, Corvina kiadó, 2002. magyarul is megjelent könyvét a témában.

  1. Gondoltam, hogy nem mindenkinek fog tetszeni a cikk, de hogy burkoltan antiszemita lenne?
   A világban egy háború folyik, és mindkét térfélen találunk számos zsidó és nem zsidó származású embert.
   C. S. Lewis úgy fogalmazott, hogy “ellenség által elfoglalt területen élünk”. Ennek a háborúnak a végső szakasza közelében járunk és ez a cikk erről szól, tehát nagyon is témába vág. Nekem mindegy mit gondolsz a Rotschildokról, bár az utalt “segítő kéz” kicsit olyan nekem, mint mondjuk az IMF segítő keze az egyes országok felé.
   Itt egy videó erről a segítő kézről: http://www.youtube.com/watch?v=FyE_smY8zTs
   Ha még nem olvastad ez a cikk is jó ebben a témában: http://idokjelei.hu/2012/02/adrian-salbuchi-a-keszulo-vilagkormany/

   1. Félre ne érts Thea, nem veled van bajom (mintahogy itt sokan hitvitába kezdek) vagy bármi kifogásom lenne az oldaladdal (hajrá, kell ez az oldal). De remélem azért lehet bizonyos félreértésre okot adó dolgokra rávilágítani (ne adj Isten más véleményt megfogalmazni), továbbra is fenntartom, hogy a cikk az antiszemita indulatokat erősíti az emberekben. Lásd facebook hozzászólások. Nem véletlen, hogy válságok idején erősödnek meg a világot irányító gazdag zsidóktól való fóbikus félelmek. Hopp talán én is érdekelt lennék a globális hatalmi elitet védeni? Nem. De mivel én elolvastam egy-s-mást a Rotchilkdokról Rockefellerekről vagy éppen a jelenleg is zajló Izraeli gazdasági csodáról, sőt mitőbb jártam is már a Szentföldön, nemcsak a “szent helyeken” ezért kompetensnek érzem magam ahhoz, hogy felhívjam a figyelmet arra, hogy a cikkben megfogalmazott állítások erősítik az antiszemita félelmeket. Ennyi. Bocs, ha ezzel bárkit megsértettem!

    Más: azon esetleg nem gondolkodott még el egy cikk írója sem, hogy bizonyos folyamatok mögött nem biztos, hogy maroknyi világuralomra éhes összeesküvő áll csak, hanem maga a sátán keveri a kártyákat? Talán ő nem tudja úgy mozgatni a folyamatokat, korrupt politikusok által, vagy válságokat, éhezéseket, generálni? Legalább mi keresztények ne emberekben keressük az ellenséget, hanem hatalmasságokban, ez élet világbíróiban. aka szellemi lényekben. Tudom izgalmas ezt a sok érdekes okfejtést olvasgatni időnként itt az oldalakon, de sokszor úgy érzem, hogy a lényeg elvész, az ellenség elérte a célját. Emberekben keressük a gonoszt, holott nekünk “szellemi harcot” kéne folytatnunk a “gonoszság erőivel” szemben. Ehelyett itt vitatkozunk, hogy a Rotchildok gonosz világösszeesküvők vagy azért tettek némi jót is az emberiségért…

    1. Szia Dávid!

     Ezt szoktuk itt ezen az oldalon “kidomboritani”, hogy azt figyeljük, hogy az ellenség, a Sátán mit “dolgozik”! Isten is az embereken , az Eklézsián keresztűl uralkodik a földön ( Isten országa most még bennünk van!) , a Sátán is az embereket használja! Őket befolyásolja!
     ( És azt is megemlítjük néha, hogy még az is lehet, hogy azok az emberek nem is tudnak róla!) Krisztus is a zsidó népből származik testileg, az Antikrisztus is onnan fog!
     Azt figyeljük, hogy milyen események egyeznek meg a Bibliában, és főképpen a Jelenések könyvében leírt próféciákkal! Vagyis, hogy kb hol is tartunk időben, mikorra várható az AK megjelenése! ( Hogy senki meg ne tévesszen bennünket! Persze azért mindenek felett, az Istenben bizunk, hogy nem engedi!) És ez most úgy néz ki, hogy nagyon-nagyon közel van!
     Tisztában vagyunk vele, hogy meg van írva, hogy: ..aki őket bántja, az Isten szemefényét bántja…” meg stb!
     Nem vagyunk zsidóellenesek, de ha történetesen zsidók (is) a “főszereplők” egy “műben”, akkor azt nem lehet másképpen megfogalmazni!
     Az Izraeli csodáról csak annyit: a jómódú keresztények is igen sokkal támogatják Izraelt, és a jómódú zsidók is! (Mondjuk abból a kamatból, amit a gojokból húznak ki?!)
     A közgazdasági dolgokba ne igazán menjünk bele, mert az interneten találsz egy két véleményt, a Magyar bankrendszerrel kapcsolatban, hogy az azért mennyire egyedűlálló! Pl sehol a világon nincs ilyen, hogy egy megkötött szerződést, egy bank egyoldalúan megváltoztathat! És nincs ellene törvény, tehát még nem is hibáztathatjuk érte őket!) Vagy pl felveszel 5 millió Ft kölcsönt 20 évre, fizeted 15 évig, és még mindig maradt 15 millió Ft tartozásod! Nekem spec nincs kölcsönöm, de engem akkor is felháborít a dolog! És a legjobban az, hogy ezt megválasztott vezetők engedik! Mondjuk én arra gondolok, hogy ők is benne vannak!
     Én is olvastam egy csomó mindent ezekről az emberekről, akiket megneveztél, de én arra is gondolok, hogy amikor az Óemberünk galádságával kell szembesülnünk, az milyen nagyon nehéz! Pedig nekünk itt van az Úr, és a Szent Lélek! Vagyis, ha nem lenne muszáj, én se dicsekednék a nagy nyílvánosság előtt , rámnézve komprommitáló dolgokkal! De ezt a többiek is írták már! Sok római császár csináltatott magáról szobrot. Most a legtöbbjükről, csak azt tudjuk, hogy császár volt! Az idő elkoptatja az emlékezetet arról, hogy mit csináltak emberként, vagy uralkodóként! Ezek az életrajzok is ezért készültek!

     “Ehelyett itt vitatkozunk, hogy a Rotchildok gonosz világösszeesküvők vagy azért tettek némi jót is az emberiségért?”

     Mire gondolsz? Azért ezt még nézd meg! Nem azért, hogy itéletet mondjunk, de tájékozódásnak nem annyira rossz!

     http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=u0wLYzdn1xo&NR=1

     http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=TmxEzasyNTA&feature=endscreen

     Egyébbként természetesen nem gond, ha nem vagyunk egy véleményen!

  2. Kedves Béres Dávid!

   Ha te sajnálod hogy egy ilyen cikk megjelenhetett, marha nagy demokrata lehetsz. Biztos teljes mellszélességgel kiállsz a szólásszabadság mellett. Én nem értek veled egyet, de azt Akarom, hogy te is elmondhasd a véleményedet.

   Hogy a “Rotchildok segítettek beindítani a termelést” – ennyire nem lehetsz naív! Éppen ezzel tömték degeszre a zsebüket hogy “segítettek beindítani” – nem érted a lényeget a Rotchild segítségben.

   A Rotchild dinasztia Bankár család, nekik egy háború kitörése óriási bevételt jelent, te meg azt hiszed megakadályozzák… Ébredj fel!

   1. Theának írt válaszom félig neked is szól, de akkor kifejtem picit jobban mire is gondoltam, illetve a Rotschildos lebutuskázásodra is reagálnék (ha csak összeesküvős cikkeket olvasol, hallgatsz a témában nem csodálkozom, hogy így állsz ehhez a kérdéshez is).
    David Aaronovitch újságírónak jelent meg egy konspirációkat elemző könyve. Ezeket a tanulságokat vonja le:
    “Az összeesküvés-elméletek kiagyalói jellemzően a gazdasági, politikai és társadalmi változások áldozatai. Valamiféle önfeláldozó ígéret mozgatja őket: ha be tudják bizonyítani, hogy az őket ért károk, veszteségek hátterében összeesküvés áll, azzal feloldozhatják magukat saját gyengeségük alól. A legsikeresebb sztorik azok, amelyek azt tükrözik, ahogy szerintük a dolgoknak folyniuk kellene vagy a lehető legjobb magyarázattal szolgálnak arra, miért történnek másképp. A Rotschild nevet sokszor használják a zsidó világ-összeesküvés teóriájának szimbólumaként. Az elmélet leghatásosabb terjesztője a Cion-bölcseinek jegyzőkönyvei címet viselő pamflet, amelyről viszont jóideje bebizonyították, hogy hamisítvány. A XIX. századi cári kormányzat zsidóellenes politikáját alátámasztó áldokumentum hatása jócskán túlmutat az eredeti célokon, s a mai napig meghatározza a zsidósággal szembeni közvélekedést. Az elmélet állításai ellen nehéz küzdeni, híveit szinte lehetetlen eltéríteni meggyőződésüktől. Ha leleplezzük is az általuk terjesztett konspiráció egy részét, a válasz akkor csak annyi: “még ha hamisítvány is a pamflet, angyon jól leírja a világban tapasztalható folyamatokat”. Aaronovitch szerint éppen ezért inkább arra kell felhívni a figyelmet, hogy ha valóban igaz lenne a teória, akkor az összeesküvők – legyenek azok a Cion bölcsei vagy a Rotschildok – miért hagyják, hogy mindez kiderüljön?

    1. Kedves Dávid!
     Szomorúan olvasom hozzászólásaidat, amiből világosan kiderül, hogy nincs meg a kellő mennyiségű és minőségű információd a témáról… miért is mondom ezt?
     Nos a “jegyzőkönyvek” lényege és küldetése nem az, hogy valódi, vagy hamis, hanem az, hogy a benne leírtak szerint működik a világ! És egyre inkább olyanná lesz….:(
     Felmerült bennem a kérdés, vajon mennyire ismered a R. család történetét? Tudod-e, hogyan lettek ilyen gazdagok? Mit tettek ezért? Válaszom nyilvánvaló: nem tudod. Véleményedből ez jön le.
     Úgy gondolod, hogy a cár ellensége volt a pénznek? Ezért kellett minden problémát rákenni R.-kra? Ugyanmár! A cári család kiirtása után jött Lenin elvtárs vörös diktatúrája a R.-k pénzén…Származásilag ugyanazok. Abszolútista diktatúra, abszolút “oszd meg és uralkodj!” elv alapján. Ma is eszerint működik a hatalom szerte a világon.
     Egyébként “előbb-utóbb összeér, ami összetartozik”. Ezért nem vagyok meglepve a világban folyó események láttán. A III. vh is küszöbön áll, hiszen erről a Biblia is ír=Armageddon-nak nevezi.
     Apropó, Biblia! Nos az én véleményem, amellyel lehetséges, hogy egyedül maradok, az, hogy az Ószövetséget ki kell dobni, mert rengeteg hazugság és csúsztatás van benne, lévén, hogy a sztorit a suméroktól és az egyiptomiaktól lopták. ( ld: Gilgames eposz és Halottak Könyve, stb. )
     Az Újszövetségből a 4 evangélium számít, a többi átverés jószerével. Inkább félrevezetésnek mondanám…különösképpen Saulus/Pál tevékenysége tartozik ebbe a kategóriába. Színtiszta mese, félrevezetés, sátáni megtévesztés. Most biztosan sokan nem értenek egyet velem…hát olvassátok el Jézus beszédeit….ha valaki még mindig nem értené, akkor legközelebb idézek a Bibliából. Azért remélem lesznek, akik így is értik. Ámbár én nem akarok vitatkozni senkivel sem…
     Ezután a nagy kanyar után térjünk vissza a lényeghez.
     Nem értek egyet azokkal, akik homokba dugják a fejüket: mármint, aki a zsidók tevékenységéről fellebbenti a fátylat, az antiszemita.
     Először is, a zsidó nem sémi nép, viszont az arab az!
     Másodszor a zsidó kazár eredetű nép, nézz utána, ha nem tudod mit jelent ez?
     Harmadszor: már folyik a III. világháború, egyelőre monetáris eszközökkel, nem tudni meddig, mikor lesz fegyveres erőszakba átcsapása, de hogy lesz efelöl ne legyen senkinek kétsége.
     Magyarországon polgárháború folyik és irányított népirtás. Ha nem értessz ezzel egyet, megértem. A mainstream média szerint itt minden a legnagyobb rendben van.
     Tények: 1982-ben eladtak bennünket az IMF-nek. Ezen semmiféle változtatás nem történt azóta sem.
     Horthy óta minden vezető zsidó volt és most is az. Idegenszívűek, magyarellenesek.
     Több,mint 22.000 milliárd Ft hazánk államadóssága! Ez sohasem lesz kifizetve, mert ennyi pénzt nem tudunk összehozni, egyébként már 12-szer visszafizettük és még mindig növekszik. Hogyan lehetséges ez?
     http://allamadossag.net78.net/
     Talán mégiscsak igaz a “jegyzőkönyvek”-ben leírt prognózis???
     Visszatérve a Bibliára: tulajdonképpen köszönöm Istennek és a Niceai Zsinat tagjainak, hogy a Biblia megmaradt és olyan lett, mint amilyen. Miért? Mert így legalább Isten szaván kívül olvashatjuk a Sátánét is.
     Mivel dualista világban élünk, ez így rendben is van. Megváltoztatni (egyelőre) nem tudjuk, ez talán nem is a mi feladatunk. De nem tudni, nem ismerni a világ működéséről, az bűn. Jézus mondá: “az igazság szabaddá tesz”.
     Legyen tehát minden ember szabad! Tanulmányozzátok a könyveket, tanuljatok mindennap, imádkozzatok, meditáljatok és mindig gondoljatok a jóra, a szépre. Egyszer elérjük a kritikus tömeget és eljön a várva várt változás!
     Üdv Mindenkinek!

    2. Szia Dávid!

     Cáréknál nem kellett alátámasztani! Semmit! Náluk egyébbként is olyan zsidóellenes törvények voltak életben, hogy egy-egy progromm is büntetlenül belefért!

     “. A XIX. századi cári kormányzat zsidóellenes politikáját alátámasztó áldokumentum …”

     “David Aaronovitch újságírónak jelent meg egy konspirációkat elemző könyve.”

     Hát ,én is ezt tenném, a helyükbe! Ellenkonspiráció! Ezzel manipulálnak! Sok dologot így csinálnak: szétkürtölik, azután pedig megcáfolják, azzal az indokkal, hogy: ha igaz lenne, akkor miért hagynák nyilvánosságra hozni! Innentől, azt tesznek, amit akarnak!

    3. te jó ég… ennyi konspirátort egy rakásra.
     Úgy látom teljesen felesleges koholt pamflettekben hívőkkel vitatkozni.
     Még, hogy nincs keresztény antiszemitizmus :DD
     elég csak néhány hozzászólást itt az oldalon elolvasni.
     Kormos Erikát pedig sajnálom, remélem sikerül rendeznie az (anyagi) életét (csak egy jó tanács: ne vagdalkozzon állandóan Biblia idézetekkel, mert sokszor mellé lő vele, egyébként is a “betű megöl, a szellem az ami megelevenít”).
     Maradok a keskeny úton, eddig hál Istennek működött 😉

    4. Szia Dávid!

     Nem, nem vagyunk antiszemiták! Még akkor sem, ha te, vagy esetleg más úgy értelmezi a hozzászólásainkat! Egyszerüen tudjuk, hogy az utolsó időket éljük, és tisztában vagyunk vele, hogy az Antikrisztus megjelenése már nem sokára megtörténik. És azt is tudjuk az Igéből, hogy megjelenése,:2 Thess. 2,9
     AKINEK eljövetele a SÁTÁN EREJE ÁLTAL van, A HAZUGSÁGNAK MINDEN HATALMÁVAL, jeleivel és csodáival,
     lesz!

     Vagyis tudjuk, hogy a hitetés már régen elkezdődött, és ezért leginkább már az Igén kivül senkinek se hiszünk! ( Akinek meg igen, annak is csak az Ige alapján!) És miután tudjuk, hogy a világ istene a Sátán, és akik nincsenek az Úr Jézusban, azokban , az engedetlenség fiaiban, az a lélek munkálkodik:
     Eféz. 2,2
     Melyekben jártatok egykor e világ folyása szerint, a levegőbeli hatalmasság fejedelme szerint, ama lélek szerint, MELY MOST AZ ENGEDETLENSÉG FIAIBAN MUNKÁLKODIK;

     Mi csak vigyázunk, hogy senki el ne hitessen bennünket!

     És , mi is a keskeny úton járuk!

    5. Szia Dávid!
     Mit értesz a keresztény antiszemitizmus alatt?

  3. Kedves Dávid!

   Itt senki nem bántja a “zsidókat”, sőt még antiszemita megnyilvánulások sincsenek.
   Az egész világnak szembe kell néznie a cikkben is leírt válságokkal, melyek sajnos jól kézen foghatók, tetten érhetők és valóságosak.
   Akár tetszik, akár nem, tudomásul kell vennünk a létezésüket.

   – A hitetlen ember vagy értetlenül néz ki a fejéből, mert nem hiszi el még azt sem amiben él, vagy amit minden nap megtapasztal, nem érti, hogy mi folyik körülötte, nem érti az összefüggéseket, rosszabb esetben másokat kárhoztat a maga nyomoráért.
   – A hívő ember látja, érti, senkit nem kárhoztat, sőt hálát ad Istennek, hogy az előre kijelentette mind azt amiknek meg kell lenniük.
   Hálát ad azért is, hogy meg ismerheti az okát, hogy miért kell ezeknek megtörténnie.
   Dicsőíti Istent azért is, hogy beteljesedett szava a “rosszban is” és biztos lehet abban, hogy beteljesíti szavát a “jóra” is, – bármennyire láthatatlannak, messzinek, hihetetlennek tűnjön az.
   Megjegyzem, hogy a 80-90-es években még az “emberi értelem számára” elképzelhetetlennek tűnt egy – a Bibliában megjövendölt – “globális kiterjedésű” nyomorúság. Szemeink előtt teljesedett be, ma mindannyian ebben élünk.
   Ugyan ilyen irreálisnak érezzük ma Isten szavát “ennek a gonosz korszaknak a pusztulására” de az is a “szemeink előtt” fog beteljesülni a maga idején.
   Hálát adunk Istenünknek azért, hogy hívő emberként mi már láthatjuk az “sötét alagút végén a fényt” is.

   Nem kárhoztatunk ezért senkit! Ez nem a mi feladatunk!!!
   Elemben a Biblia szavaival hirdetjük az Örökkévaló Istenünk ide tartozó üzenetét!

   3,1 És mondá nékem: Embernek fia! a mi előtted van, edd meg; edd meg ezt a türetet, és menj, SZÓLJ az IZRAEL HÁZÁNAK.
   Ezékiel 3:1

   Szeretettel: Erika

   1. Köszönöm, de igazság alapján kérem a szeretetet, nem mézes mázasan, csöpögősen, bibliai idézetekkel tele tűzdelve 🙂 Szerencsére Jézus maga az Igazság, ezért az Ő szeretete nem ilyen,
    btw cionbölcseit reklámozni legalább akkora naivság és tudatlanság, mint, amikor a pünkösdiek 1937-ben pénzt gyűjtöttek a Führernek (http://bibliabarat.hu/?p=2104). Ezért ajánlottam a szerkesztőnek, hogy vegye le a cikket (demokratikus dolog hazugságokat terjeszteni Alessa? Hitler is így döntötte meg a köztársaságot, a demokrácia gyenge ha nem védik meg a hazugságoktól. Az Antikrisztus sem demokratikusan fog uralkodni tudtommal).
    Az ilyen összeesküvős témákat érdemes lenne odaadni néhány hiteles történésznek, gazdasági szakembernek is átolvasásra. Különben csak felesleges indulatokat szítanak a témában felületesen jártas emberekben.

    Tiszetelettel:
    Dávid

  4. Kedves Béres Dávid!

   Bocsáss meg,de kissé figyelmesebben olvasd!

   ” Egyesek azt feltételezik, hogy mi egy titkos összeesküvés része vagyunk, amely az Egyesült Államok érdekei ellen dolgozik, ?internacionalistának? nevezve engem és családomat, akik egy szorosabban integrált globális politikai és gazdasági szerkezet létrehozásáért szövetkeznek másokkal. Hívhatjuk egységes világnak is. HA EZ A VÁD, BÜNÖS VAGYOK ÉS EZT BÜSZKÉN VÁLLALOM.?

   Egyébbként nem csak róluk van szó, vannak még a “klubban” néhányan!
   ( Már nem tudom melyik cikkben, de ezen az oldalon is megjelent ( Thea biztosan tudja), amikor valamelyik “elittag” nyilatkozta, hogy : “büszke rá, hogy a Sátán oldalán harcolhat!”)

   Itt pedig, ezen az oldalon nem találkozhatsz antiszemitizmussal burkoltan se, mert itt teljesen mindegy, hogy milyen (fajta) származású az, aki a Sátán oldalán harcol! Mint ahogyan azé is, aki Isten oldalán!

   Mi itt középútat nem ismerünk!
   Valamit félreértettél!

 13. Ide tettek kellenek és értelmes emberek, csak akkor lehet jobb, nem ilyen istenes üres szöveg. Nem az egyházra kell alapozni, semmivel sem jobb ezeknél.

  1. Ki beszél egyházról? Igen tettek kellenek. Te például mit teszel?
   És mit értesz értelmes emberek alatt? Azok az emberek, akik az egyes országokat és a világot irányítják elvileg mind értelmes emberek, csakhogy a céljuk nem helyes.
   Te mire alapoznál? Az, hogy az Isten nélküli alap milyen, láthatod abból, hogy hol tart ma a világ.

   1. Sajnos éppen, hogy nem. Egyháznak elég nagy befolyása van, legyen az keresztény, muzulmán vagy zsidó. Az egyháznak az emberiség köszönhet több száz év sötét középkort, a vallás csak háborút szűl embertársak között. Valós tényekre, tudományra kell alapozni az új és szebb világot.

 14. Ez a cikk is CION BÖLCSEINEK JEGYZŐKÖNYVEIBEN kitervelt és megfogalmazott ?emberiség ellenes? módszereinek néhány elemét tartalmazza.
  Ezeknek a ?tünetei? napjainkra mindenki szemei előtt jól láthatóvá vált, de talán kevesebben értik, hogy ?miért is kell mind ennek így lenni??
  VÁLASZ:
  – azért, mert mind ezek az ?intézkedések? az Antikrisztus megjelenését hivatottak előkészíteni!
  HOGYAN? ? Részletes tájékoztatást kapsz erről is a ?Cion bölcseinek jegyzőkönyveiből.?

  Ezért egy másik cikk alatti hozzászólásomat ide is átmásolom.
  A Biblia a szent és megváltoztathatatlan, amely az Istennek a szava.
  Vedd úgy, hogy már be is teljesedett.
  Ugyan akkor életünk folyamán nem árt, ha nyitott szemmel járunk, látunk, és nem csak nézünk.
  Akinek erről ugyan ez a véleménye, annak ajánlom, hogy olvassa el a Cion bölcseinek jegyzőkönyveit.
  Nehéz olvasmány ? akár csak az életünk.
  Amit ott találunk, és egyezik is a Biblia kijelentéseivel, ? abban biztosak lehetünk, hogy az a napjaink masszív irányelve, jelen gonosz világunkban.
  Megláthatod belőle a múltat, JELENT, JÖVŐT.
  Az sem véletlen, hogy a jövőképe jószerével csak a ?királyság? bevezetéséig terjed. Azért mert rövid életű lesz, és nem lesz tovább jövője, így jövőképe sincs. Ezt maga Isten ígéri az Őt félőknek és követőknek a ?Tőle származó? Bibliában.
  Adjunk hálát az Örökkévaló Istennek,
  – részben azért, hogy mind ezeket jó előre megjelentette a számunkra,
  – Jézus végleges győzelmet aratott a Golgotán Sátán és ?munkatársai? felett,
  – minket megváltott a ?bűntől?, és elhozta a ?bűnbocsánat ajándékát?.
  – ígéretet kaptunk arra is, hogy a maga idején elpusztítja a ?gonoszt? és többet nem kell szenvednünk tőle.

  A Cion bölcseinek jegyzőkönyveit: itt lehet letölteni:
  http://www.freepress-freespeech.com/holhome/konyvek/bolcs1.htm

  A Biblia megjövendöli az Antikrisztus uralmát,
  CION BÖLCSEI leírják ENNEK a megvalósításának ?koreográfiáját.? ? LÉPÉSEIT.
  Még egy apróság: ez ugyan az a ?könyvtekercs? amely a ?szádba édes mint a méz? de a ?gyomrodban megkeseredik?. Ha elolvasod, megérted, hogy miért!?
  2,9 És látám, és ímé egy kéz nyúlt felém, és ímé benne egy könyv türete vala.
  2,10 És kiterjeszté azt előttem, és ímé be vala írva elől és hátul, és írva valának reá GYÁSZÉNEKEK és NYÖGÉSEK és JAJszók.
  EZÉKIEL 2: 9, 10.

  3,1 És mondá nékem: Embernek fia! a mi előtted van, edd meg; edd meg ezt a türetet, és menj, SZÓLJ az IZRAEL HÁZÁNAK.
  EZÉKIEL 3:1

  10,9 Elmenék azért az angyalhoz, mondván néki: Add nékem a könyvecskét. És monda nékem: Vedd el és edd meg; és megkeseríti a te gyomrodat, de a te szádban édes lesz, mint a méz.
  10,10 Elvevém azért a könyvecskét az angyal kezéből, és megevém azt; és az én számban olyan édes vala mint a méz; és mikor megettem azt, megkeseredék az én gyomrom.
  JELENÉSEK 10:9-10;

  5,2 És monda nékem: Mit látsz te? És én mondám: Látok egy REPÜLŐ KÖNYVET, húsz sing a hossza és tíz sing a széle.
  5,3 És monda nékem: Ez az ÁTOK, AMELY KIHAT AZ EGÉSZ FÖLD SZÍNÉRE; mert mindaz, aki lop, ehhez képest fog innen kiirtatni, és mindaz, aki hamisan esküszik, ehhez képest fog innen kiirtatni.
  ZAKARIÁS 5,2-3.

   1. Wikipédia? XDDDDDDDDDD Ezen kegyetlenül jót röhögtem.
    Furcsa mégis, hogy Cion bölcseinek jegyzőkönyve pontról pontra beteljesül napjainkban. Ezt csak egy nagyon ostoba ember nem látja be.

   2. Kedves Dávid!

    Nekem nem tisztem megítélni azt, (nem is tudnám) hogy a CBJ-nek nevezett mocskot ki írta.
    Nekem ennek a förmedvénynek létrehozóival szemben nincsenek sem nemzeti, sem faji, sem vallási ideológiáim.
    Akkor miért is fontos?
    Azért, mert akárkik is írták, ennek a szörnyűségnek alapján forog a “világ fogaskereke” talán mondhatom, hogy akár évszázadok óta.
    Napjainkban pedig koncentráltan is tetten érhető!
    Nem az az érdekes, hogy kik írták, hanem az, hogy meg is valósították.
    Ennek a valósága pedig egészen pontosan egybe cseng a Biblia jövendöléseivel !!!
    Ebből le kell tudnunk vonni azt a következtetést, hogy a Biblia minden szava igaz, és valóság, úgy a múltban mint a jelenben, és maradék nélkül be fog következni minden a jövőre nézve is !!!
    Bekövetkezik az Antikrisztus uralkodása is, bekövetkezik az Antikrisztus pusztulása is, és elérkezik a számunkra várva várt Krisztusi uralom is !!!
    Meg kell tudnod, hogy ez a várakozás a Krisztusi uralomra élteti a Krisztus követőit!!!
    Ennek ez a rendkívüli jelentősége !!! Ma már elmondhatjuk, hogy nem csak hitből élünk, (ami egyébként az életünknek nagyon fontos része,) hanem abban a “kegyelemben” is részünk lehet, hogy a saját szemeinkkel láthatjuk Jézus Krisztusnak (és Izrael Istenének ) szavát beteljesedni.
    Saját szemeinkkel láthatjuk az Örökkévaló Istenünk dicsőségét felragyogni !

    Ami a CBJ-t illeti, vele kapcsolatban bennem egy “Ige lüktet”

    “Ímé én adok a Sátán zsinagógájából, azok közül, AKIK ZSIDÓKNAK MONDJÁK MAGUKAT ÉS NEM AZOK, hanem hazudnak; ímé azt mívelem, hogy azok eljőjjenek és leboruljanak a te lábaid előtt, és megtudják, hogy én szerettelek téged. ”
    Jelenések 3:9

    Szeretettel: Erika

 15. Ajd dics?séget Istennek minden nap, hogy az övéi gy?zni fognak és eltiporják ezeket a sátáni férgeket.

   1. Kedves Márk!

    Mi, akik itt vagyunk keresztények vagyunk, és ez egy keresztény oldal!
    Tőlünk ne várd, hogy majd azt mondjuk: “fegyverbe!”!
    Nem csak azért nem, mert az tőlünk idegen, hanem mert tudjuk, hogy az még csak nem is célravezető!
    A világ azért tart itt, mert az emberek szeretik a bűnt, főleg a sajátjaikat, és nem akarnak megtérni Istenhez! És mivel ez így van, a bűnös emberek egyre jobban Sátán hatalma alá kerülnek! ( Akár hisznek benne, akár nem, így van! Mi se mindig hittünk benne, de mostmár tudjuk, hogy van, és azt is, hogy ez, amit mondok így van! Persze halála után mindenki rájön erre az igazságra azonnal, de akkor már késő!)
    1 Ján. 5,19
    “…….. és az egész világ a gonoszságban vesztegel.”

    Vagyis, akár mit is csinálnának az emberek megtérés (Isten ) nélkül, az csak még nyomorúságosabbá tenné az eljövendőket! ( pl: még annyi termés se lenne, mint háború nélkül! , nagyobb lenne az éhezés, járványok, stb pusztítanának plusszban, …stb)
    Sátán célja a korlátlan hatalom, hogy dicsőitsék, imádják az emberek, és lehetőleg minnél többet elkárhoztasson közülük! Simán csak azért, mert ezzel Istennek fájdalmat okoz, az embereket meg “élből” utálja!

    Vagyis, ha csak “test” szerint nézed, és csak a földi életben van az összes reményed, akkor valóban nincs remény!

    Viszont ezen az oldalon eltudjuk mondani neked, hogy mit tegyél, ha reményt akarsz :

    Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri is, de az ő lelkében kárt vall? Avagy micsoda váltságot adhat az ember az ő lelkéért?

    De:
    Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

    Azok pedig mondának: Higyj az Úr Jézus Krisztusban, és idvezülsz mind te, mind a te házadnépe!

    És lészen, hogy mindaz, a ki az Úrnak nevét segítségül hívja, megtartatik.

    Mert minden, a ki segítségül hívja az Úr nevét, megtartatik.

    Jézus Krisztus mindenkiért kifizette a válságdíjat, bűneink bocsánatjára, és önmagában , áldozata révén, megbékéltetett bennünket Istennel!
    Már csak az embereken áll, hogy elfogadják-e ezt az ajándékot, megtérnek-e, akarják-e bűneik bocsánatát, elhagyni bűneiket, akarnak-e általa Isten gyermekeivé válni, stb, avagy sem.

    Ha nem, akkor marad ez az élet! Utána pedig ítélet!

    1. Hello!
     Nem a vallásos embertől áll távol a háború, hanem az Isten követő embertől. Most lehet, hogy azt mondod: micsoda önteltség, te talán különb vagy a többi kereszténytől?
     Csak annyit mondanék: a Biblia nem tanítja az erőszakot semmilyen szinten.
     Máté 5:44 Én pedig azt mondom néktek: Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, akik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, akik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért, akik háborgatnak és kergetnek titeket.

    2. Szia Mark!

     Mi azok a keresztények vagyunk, akik az inkvizicíó alatt valamelyik csoda gépet, vagy máglyát “megnyertük” volna “kipróbálásra”!

     A Keresztény keresztényeknek, a valódi Eklézsiának semmilyen földi hatalma nincsen! ( Bár egy-egy tagja lehet néha “pozícióban”! De azzal kapcsolatban nem hallhatsz ilyesmiről, ha valóban keresztény!)
     Ránk ez érvényes:
     ?2 Tim. 3,12
     De mindazok is, a kik kegyesen akarnak élni Krisztus Jézusban, üldöztetni fognak.
     Ján. 16,33
     Azért beszéltem ezeket néktek, hogy békességetek legyen én bennem. E világon nyomorúságtok lészen; de bízzatok: és meggyőztem a világot.

     Ahol hatalom és pénz van ott mindig megjelennek a ragadozók! Ezt te is tudod! A “hivatalos” egyházak történetében is így volt, van, lesz!
     De ott is mindig a “fej” döntött, nem a “hívek”! Nekünk se tetszik, hiszen miattuk káromoltatik az Úr neve!

     Mi ezt tudjuk felajánlani neked:

     Mát. 24,6
     Hallanotok kell majd háborúkról és háborúk híreiről: meglássátok, hogy meg ne rémüljetek; mert mindezeknek meg kell lenniök. De még ez nem itt a vég.
     Mert nemzet támad nemzet ellen, és ország ország ellen; és lésznek éhségek és döghalálok, és földindulások mindenfelé.
     Mind ez pedig a sok nyomorúságnak kezdete.
     Akkor nyomorúságra adnak majd benneteket, és megölnek titeket; és gyűlöletesek lesztek minden nép előtt az én nevemért.
     ?És akkor sokan megbotránkoznak, és elárulják egymást, és gyűlölik egymást.
     És sok hamis próféta támad, a kik sokakat elhitetnek.
     És mivelhogy a gonoszság megsokasodik, a szeretet sokakban meghidegül.

     ?De a ki mindvégig állhatatos marad, az idvezül.

 16. Milyen helyes irányba kellene most elindulnom? Ne menjek be holnap dolgozni, mert kihasználnak, meg amugy sincs értelme. Mit kellene tennem? Annyi ilyent olvasok napi szinten, de soha nem fog semmi sem változni.

  1. Hála Istennek ez nem lesz mindig így. Először is a világot meg lehet változtatni, mégpedig az emberi szíveken keresztül, kezdve mindig saját magunkkal. Másodsorban pedig ne felejtsd el, hogy a világ, és az elit, emberekből áll, akik egy napon mind Isten előtt adnak majd számot cselekedeteikről.

   Azt is fontos megérteni, hogy bár ezek az emberek valóban hihetetlen vagyonnal és befolyással rendelkeznek, ez nem egyenlő a boldogsággal és ez a hatalom sokuknak szó szerint a lelkébe kerül.
   Ajánlanám a Bibliatanulmányok oldalt, ahol sok mindenre választ találsz.

   http://idokjelei.hu/2012/01/a-legjobb-felkeszules-a-jovore/

  2. Kedves Mark!

   Térj meg! Ez az egyetlen helyes írány!

   “Annyi ilyent olvasok napi szinten, de soha nem fog semmi sem változni.”

   De, fog!
   Ha az anyagi jóléted a főprioritásod, akkor nemsokára lesz viszonylag jó 3 és fél éved, majd megint 3 és fél keményebb! ( mármint, ha megéred!)
   Ha a szellemi a fontosabb, akkor nagyon kemény időknek nézel eleibe!

   Az elsővel örök kárhozat (pokol, majd később tűzes tó )jár, a másodikkal örökélet!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend