Nagytestvér

Kötelező biometrikus azonosítás az élelmiszerjegy program résztvevőinek

Forrás: Now The End Begins

Egy új rendelkezés értelmében az élelmiszerjegyet igénylők kötelező mikrochip viselése is hamarosan valósággá válhat

?Azt is teszi mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az ő jobb kezökre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek; És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak a kin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma.? ? Jelenések 13:16-17

Nem kell már sok idő és a Jelenések könyvében leírt helyzet valósággá válik. Az emberek nem fognak tudni vásárolni vagy eladni a Fenevad bélyege nélkül. Ez bizonyos esetekben azt jelenti, hogy nem lesz mit enniük.

Az amerikai mezőgazdasági minisztérium (USDA) azt fontolgatja, hogy kötelezővé teszi a biometrikus azonosítás valamelyik formáját mindazok számára, akik az Élelmiszer és Táplálék Szolgálat kedvezményeiben részesülnek (ami közel 50 millió embert jelent). Elképzelhető tehát, hogy RFID chip nélkül egyesek éhezni kényszerülnek.

A biometrikus azonosítóknak az élelmiszerjegy programban való részvétel részeként történő használatáról szóló jelentés a következőket tartalmazza:

A biometrikus azonosítási technológia olyan automatizált módszereket kínál, amelyek segítségével egy személyt fizikai tulajdonságai, ujjlenyomata, fejformája, szeme vagy például az arcfelépítése és számos rá jellemző viselkedés, mint az aláírás vagy a hang alapján lehet azonosítani.

Bár ezek a módszerek évek óta használatban vannak a rendfenntartó és védelmi erőknél, csupán rövid ideje kezdték a polgári lakosság körében is alkalmazni. A technológia reményeink szerint csökkenteni fogja a dupla igényléseket az élelmiszerjegy (FSP) és más segélyprogramokban.

Egyes államokban már használatban

A biometrikus azonosítás bizonyos formái már több amerikai államban (Arizona, California, Connecticut, Illinois, Massachusetts, New Jersey, New York és Texas) használatban vannak, máshol pedig a bevezető szakasznál járnak (Florida, Maryland, Michigan, Mississippi, Pennsylvania, and South Carolina). Jelenleg igen kevés információ áll rendelkezésre arról, hogy pontosan milyen rendszerek és mikor kerülnek bevezetésre az egyes államokban.

Az előzetes, de igen alapos, hat állam bevonásával végzett felmérések alapján elmondható, hogy átlagosan minden ötezredik jelentkezés volt ismételt (tehát az igénylő kétszeresen akarta igénybe venni a segélyt) az ujjlenyomatot használó rendszereknél. Az ujjlenyomatos azonosítást alkalmazó rendszerek közül az egész országra kiterjedő rendszerek több csalást képesek kiszűrni, mint a kísérleti jelleggel indított regionális rendszerek.

A rendszer használatát visszautasítók aránya az alkalmazott eljárásmódtól függ, és úgy tűnik akkor a legalacsonyabb, amikor az igényléshez csupán a jogosultság megerősítése szükséges.

A részvétel összességében 1,3 százalékkal csökkent, ami részben a biometrikus azonosítást visszautasító személyek elállásából részben pedig a kiszűrt dupla igénylésekből ered.

Előző posztKövetkező poszt

8 hozzászólás

 1. Ekkora buta cikket igen régen olvastam. A fentebb feltüntetett “jegy”, valami őskori kártya lehet, hisz manapság az amerikai zászlóval ékesítettet kapja mindenki, aki segélyt igényel, ami egy “credit kártya”. Ugyan úgy használják, mint a sima bankkártyát.

  Nagyon elmés hozzászólónk megemlít egy linket, amin egy angolul tudó földlakó azonnal röhögőgörcsöt kap, hisz egy hírlapi kacsa, melyet a cikk végén le is írnak. Ennek ellenére elképzelhető, hogy erre haladunk, de ez még nem az.

  1. Nem tudom a “butaság” mire vonatkozik. Illusztrációnak szándékosan választottam egy régi élelmiszerjegyet, ettől még bevezetik a biometrikus azonosítást, amihez egyébként elengedhetetlen, hogy digitálisan rögzítsék az ujjlenyomatot, vagy egyéb azonosítókat, ergo nyilván kártyát alkalmaznak, innen már csak egyetlen lépés az adatokat tartalmazó chipet a kártyáról a bőr alá költöztetni.
   A belinkelt cikkre pedig lásd a válaszom.

   1. Kár, hogy a hatalmat és a fősodratú médiát megkérdőjelező alternativ hircsatornák nagy része is hiteteltelenül. egyoldaluan tájékoztat , s ugyanúgy alaptalanul félelemet kelt. Nem ültetnek itt senkibe csipet… ha a foodstamp jogosultakat biometrikus modszerrel azonositják az vajon miért van…… mert rengeteg a visszaélés. Én nem szivesen fizetem azonositatlan jogosulatlan foodstamp használók élelmiszer számláit. Egyébként magyar útlevél is biometrikusan azonositott s oly sok igazolvány a világban… és akkor mi van?

    1. Nem cél a félelemkeltés. Félni leginkább az ismeretlentől szoktak az emberek. Ennek az oldalnak ezzel szemben, az a célja, hogy megmutassa miért történik, ami történik.
     “és akkor mi van?” kérdezed. Az van, hogy a biometrikus azonosítás elterjedése csupán egyetlen állomás egy hosszú folyamatban, aminek a végén sajnos a Bibliából ismert gazdasági rendszer vár a világra, amiben senki sem vehet vagy adhat el egy bizonyos “jel” nélkül.
     Sajnos pont azért terjed ilyen ütemben ez a technológia mert sokan úgy gondolják, hogy “és akkor mi van”.
     Hát ez:
     http://www.youtube.com/watch?v=VqXJ1DCbAg4
     és ez:
     http://idokjelei.hu/2012/06/a-fenevad-a-nyomon-kovetes-leegyszerusodott/

     Zárójelben jegyzem meg, hogy engem a helyedben jobban zavarna a 17 ezermilliárdos amerikai államadósság, mint az esetleg jogosulatlan kajajegyek. Ürügyet mindig találnak ezekre a technológiákra.

    2. Estremadura,
     Where have you been for the last couple of years……living under a rock?

  1. Melyik államokban és kik számára kötelező? Minden amerikai államban? Csak az állami alkalmazottaknak vagy minden egyes amerikai állampolgárnak?

   1. A Gyuri által belinkelt anyag arról szól, hogy az Obama nevével fémjelzett amerikai egészségügyi reform kötelezővé tenné a chipbeültetést az állami egészségügyi ellátást igénylők számára. Ez a rendelkezés azonban végül nem került be az új egészségügyi törvénybe, ezért is látható a ?false? (hamis) címke a bejegyzés elején.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend