Gazdasági válság

?Éhséglázadás Amerikában? Megbolondultál??

Kevin McElroy, forrás: Wyattresearch.com

– Igen, jól értetted, éhséglázadás Amerikában

– 42 millió éhes, dühös Amerikai

– a gyerekeiket féltő felnőttek a tettek mezejére lépnek

A múlt héten olyasmiről írtam, amitől a kollégáim még furcsáb szemmel néztek rám.

Azt mondtam, hogy ?szerintem az elkövetkezendő 18 hónap folyamán valamikor beírhatjuk az ?éhséglázadás? kifejezést az amerikai lexikonokba és ezt komolyan gondolom.?

A félreértések elkerülése végett ?éhséglázadás? alatt azt értem, amikor egy csoport dühös, éhező, felbőszült ember kárt tesz bizonyos ingóságokban és ingatlanokban, mert úgy érzik, hogy (többek között) az élelmiszer árak túl magasak.

És igen, úgy értettem, hogy az elkövetkezendő másfél éven belül nagy eséllyel láthatunk ilyen lázadásokat az Egyesült Államok területén.

Azért hangsúlyozom ezt ki, mert szeretném, ha jóslatom félreérthetetlen lenne. Nem jellemző rám, hogy jóslatokba bocsátkozzak. Ellenkezőleg, veszélyes dolognak tartom, hiszen olyan könnyű elhibázni a pontos időt, helyet és a részleteket.

Ebben a tekintetben, ha valamit rosszul ítélek meg, az szinte kizárólag az időzítés lehet csak.

De honnan is veszem ezt az őrültséget? Nézzük meg az alábbi táblázatot:

Részvétel az élelmiszerjegy programban

A táblázatból látszik, hogy az élelmiszerjegyen élő amerikaiak száma 2008 óta folyamatosan nő. Jelenleg 42 millió amerikai számára az élelmiszerjegyek jelentik az egyetlen biztos élelmiszerforrást. Ez a teljes lakosság egy hetede.

Ez miért annyira kétségbeejtő? Ez az adat azt jelenti, hogy az amerikaiak 14%-ának olyan alacsony a jövedelme, hogy nem képesek ellátni saját élelmiszerszükségleteiket és ez a szám folyamatosan emelkedik.

Nem tudom, mikor érjük el azt a pontot, amikor a helyzet már fenntarthatatlanná válik, hiszen az adatok már most is megdöbbentőek.

Az élelmiszerárak három alapvető tényező miatt emelkednek folyamatosan.

Az első ok a rossz időjárás. A világ számos pontjára jellemző szélsőséges időjárás, beleértve az oroszországi hőhullámot, vagy a ausztráliai áradásokat, jelentősen lecsökkentették a világ élelmiszertartalékait.

A második ok az energiaárak drágulása. Az olaj ára jelentősen befolyásolja az élelmiszerárakat. Az olaj árának emelkedésével az élelmiszerek ára is nő.

A harmadik ok a globális valutaleértékelési verseny. A sok milliárd frissen nyomtatott dollár kénytelen versenybe szállni a yüannal, jennel és az euróval az egyre fogyó élelmiszertartalékok felvásárlásában.

A legtöbb ember számára ezek a tények ijesztőek. Ijedtséget leginkább a gyerekek szoktak érezni, ha nem tudják hogyan kezeljenek vagy nem értenek egy adott helyzetet.

Én felnőttként nem félelemmel nézem ezeket a tendenciákat. Megpróbálok felkészülni és felkészíteni családomat arra az eshetőségre, hogy ezek a trendek minden bizonnyal folytatódni fognak.

Nem tervezek részt venni a tüntetéseken, mert befektetéseimet a számomra világosan kirajzolódó trendek szerint alakítottam.

A kormány intézkedéseire sen szabad várni. Addigra túl késő lesz.

Itt az idő, hogy mindenki felkészüljön. Én személy szerint megtakarításaimat aranyba vagy ezüstbe fektetem. Tartósélelmiszerekből, mint például rizs, bab, tészta, liszt, só, stb. megpróbálok minél nagyobb készletet felhalmozni. Akinek van kertje, még ha nem túl nagy is, vegyen vetőmagot.

A Blue chip részvények is jó befektetésnek számítanak, hiszen ezek szinte tendenciáktól függetlenül jövedelmezőek maradnak.

Ezeket a termékeket beszerezni nem őrültség, még akkor sem, ha egy csoda folytán hirtelen minden helyreáll. Veszíteni sem igen lehet rajtuk, hiszen bármikor felhasználhatók vagy nagyobb veszteség nélkül eladhatóak.

Előző posztKövetkező poszt

2 hozzászólás

 1. “Mert készakarva nem tudják azt,hogy egek régtől fogva voltak, és föld,

  mely vízből és víz által állott elő az Isten szavára;

  Amelyek által az akkori világ? vízzel elboríttatván elveszett:

  A mostani egek pedig és a föld ugyanazon szó által megkíméltettek,

  tűznek tartatván fenn,az ítéletnek és az istentelen emberek romlásának napjára”

  Péter második levele 3.-ik rész 6-7 verseiben!!!!
  http://www.youtube.com/watch?v=Nfhl18np1bo

  1. II Thes. 2

   1. Kérünk pedig titeket, atyámfiai, a mi Urunk Jézus Krisztus eljövetelére és a mi ő hozzá leendő egybegyűlésünkre nézve,
   2. Hogy ne tántoríttassatok el egyhamar a ti értelmetektől, se ne háboríttassatok meg, se lélek által, se beszéd által, se nékünk tulajdonított levél által, mintha itt volna már a Krisztusnak ama napja.
   3. Ne csaljon meg titeket senki semmiképen. Mert nem jön az el addig, mígnem bekövetkezik elébb a szakadás, és megjelenik a bűn embere, a veszedelemnek fia,
   4. A ki ellene veti és fölébe emeli magát mindannak, a mi Istennek vagy istentiszteletre méltónak mondatik, annyira, hogy maga ül be mint Isten az Isten templomába, Isten gyanánt mutogatván magát.

   Tehát először az antikrisztusnak kell megjelenni, és uralkodni az újjáépített jeruzsálemi templomban, és csak azután jön vissza Jézus. De a templomhoz még hozzá sem fogtak és az antikrisztus sem jelent meg, így szinte kizárt a 2011 májusi időpont, mint ahogy 2012 is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend