Háborúk

Az amerikai repülőgép anyahajók elhagyják a Perzsa-öböl térségét?

Forrás: Infowars.com

A Stratfor folyamatosan frissített tengerészeti térképei alapján arra lehet következtetni, hogy az Irán elleni izraeli támadás elhalasztásáról szóló hírek igazak lehetnek. A látszat szerint az amerikai anyahajók közül több is távozóban van a Perzsa-öbölből.

A múlt hónapban még úgy tűnt, hogy az Irán elleni támadás nagyon közel van, figyelembe véve, hogy már három amerikai anyahajó is a térségbe érkezett vagy útban volt a Perzsa-öböl felé, a másik négy hadihajó és egyéb tengerészeti jármű mellé.

A legújabb tengerészeti helyzettérképek azonban azt mutatják, hogy az USA kivonja fizikai hadieszközeinek jelentős részét a térségből.

A Hormuz-szoros körül január óta járőröző USS Carl Vinson anyahajót a 7. amerikai flottához irányították, hogy egy közös indiai-amerikai tengerészti hadgyakorlaton vegyen részt.

A Perzsa-öbölbe decemberben érkezett USS Lincoln még mindig az 5. flottához van beosztva, de a térkép szerint távolodik a Hormuz-szorostól.

Az USS Makin Island (LHD-8) Wasp-osztályú kétjáratú támadóhajó szintén távolodik a térségtől.

Az USS Enterprise, amiről mindenki azt gondolta, hogy csatlakozik a Vinston és Lincoln anyahajókhoz Irán közelében átirányításra került a 6. flottához.

A nyilvánvaló áthelyezések oka valószínűleg kapcsolatban van az elmúlt két hét során felröppent hírekkel, amelyek szerint Izrael úgy döntött elhalasztja az iráni nukleáris létesítmények ellen tervezett támadást.

Szerdán Richard Silverstein, izraeli író elmondta, hogy a Likud párthoz közeli bizalmas forrása szerint ?Bibi Netanjahu úgy döntött néhány héttel vagy akár a következő izraeli választások utáni hónapokra halasztja az Irán elleni támadást.?

Ugyan ezen a napon a Jerusalem Post, nevüket elhallgató védelmi minisztériumi forrásokat idézve azt írta, hogy a támadást a jövő évre halasztották. ?Megtörténhet még ebben az évben is, de 2013 is lehetőség marad,? mondta a forrás. ?Meg kell várnunk a szankciók és diplomáciai lépések hatását és az iráni rezsim ezekre adott válaszát.?

A múlt hét során Amir Oren, a Haaretz tudósítója arról számolt be, hogy a támadást 2013 tavaszáig elhalasztották, egy izraeli-amerikai közös hadgyakorlat miatt, ami nem a várt eredményeket hozta. Oren egyúttal azt is állította, hogy Ehud Barak kijelentése, miszerint Izrael az USA jóváhagyása nélkül nem indítana támadást az amerikai elnökválasztások előtt, azt jelentette, hogy ?a háborút legalább 2013 tavaszáig elnapolták.?

A múlt hónapban arról érkezett hír, hogy Izrael ?beleegyezett, hogy az idei évben nem indítja el az iráni nukleáris létesítmények elleni támadást az Egyesült Államok által ígért katonai eszközökért cserébe,? köztük bunkerromboló rakétákkal és légi tankolásra képes repülőkkel. A megállapodás sokak szerint annak a hallgatólagos beismerése, hogy az Obama kormány támogatná Izraelt az Irán elleni támadásban, ha Izrael vár a novemberi elnökválasztás végéig.

Egyelőre nem tudni, hogy ezek a tengerészeti manőverek csupán egy elterelő stratégia részét képezik-e, azt a látszatot keltve Irán felé, hogy nincs oka aggódni, de a jelek inkább arra engednek következtetni, hogy a támadást elhalasztják.


Friss: A Reuters és az AP hírügynökségek jelentései szerint az USS Enterprise a Perzsa öböl térségébe érkezett, ahol csatlakozik az USS Abraham Lincoln anyahajóhoz, az olajszállítmányok útvonalának védelmében, írja ugyanaz a Haarez.com, amelyik az Irán elleni támadás elhalasztásáról írt néhány napja. Az Enterprise csatlakozását az 5. flottához az amerikai tengerészet saját honlapja is megerősítette.

Előző posztKövetkező poszt

17 hozzászólás

 1. Legalább 200 amerikai és arab vadászbombázó bevonásával kezdődött meg az eddig legnagyobb légi hadgyakorlat, amit valaha végeztek a Perzsa-öbölben.

  A hadgyakorlat a múlthónapban kezdődő Noble Dina 12-nek a folytatása, és amely a Földközi-tengeren zajlott és szintén Irán elleni akciót modellezték. Kréta és Izrael közötti távolságon (1200 km-en ez egyezik az iráni távolsággal), levegőbeni újratankolást próbálták a vadászbombázók.

  A USS Enterpriseról és a USS Abrham Lincoln hordozóról származó 100 harci repülőgép csatlakozik a hadgyakorlathoz és 100 másik repülő a szaúdi, kuvaiti és bahraini légierőtől.

  A Noble Dina 12 április 15.-ig tart, majd ezután tárgyalóasztalhoz ülnek Iránnal szembe, de Iránnak meg nincs nagy kedve azokkal tárgyalni, akik katonai csapással fenyegetőznek.

  A hadgyakorlat részletei titkosak, de egy pár dolgot azért meg lehetett tudni: tervek vannak a Hormuzi-szoros újranyitásához és azon iráni haditengerészeti eszközök felszámolására, amelyek ezt megakadályoznák. Amerikai és arab tengerészgyalogosokat képeznek ki az Irán fennhatóság alá tartozó szigeteken ( Abu Musa, Great Tunb, Lesser Tunb és Sirri Island) lévő bázisok és a Forradalmi Gárda eliminálásához. A hadgyakorlat alatt arra is felkészülnek, hogy ellenálljanak az öböl felől érkező perzsa támadásnak és megvédjék az olajmezőket és fontos olajipari létesítményeket az Öböl-menti Államok területén.

  A légierők a térségben állomásozó amerikai anyahajók védelmében iráni haditengerészeti célpontok megsemmisítésére koncentrál. És tesztelik a kommunikációs és koordinációs képességeket az amerikai és arab csapatok között.

  1. Mint ahogy a cikk végén olvasható friss hír is ezt írja.

   Sajnos tudható, hogy háború, vagy inkább háborúk várnak a világra. A médiából nem fogunk választ kapni arra, hogy ezek mikor következnek be, sőt, sokszor még az utólag érkező híreknek sem lehet hinni. Amit tudnunk kell, hogy a közel-kelet nagyon fontos szerepet játszik a jelen történelmében és egy esetleges Irán elleni támadás sajnos mégcsak nem is az utolsó lenne a sorban.
   http://idokjelei.hu/2011/03/az-antikrisztus-megjelenese-uralma-es-haborui/
   http://idokjelei.hu/2011/05/a-kozel-keleti-valsag/

 2. Ha lesz háború, ha nem, maga a tény, hogy hallunk róla, az egy előjele a végső időknek.
  “Hallanotok kell majd háborúkról és háborúk híreiről…” (Máté evangéliuma 24:6)

  1. Na, hát pont az a kicsi PONT a gáz az egész logóval kapcsolatban! Annak nem kéne ott lennie “rendes” körülmények között! Ez az, amit nem lehet félre/meg-magyarázni, csakis azzal, hogy Jelzés-értékű!

 3. Adaware!Ne érts félre nem kötözködni akarok Veled,de itt írod,hogy “hitünk szerint az antikrisztus érkezése”,de ha elveted a bibliát akkor ebben hogyhogy hiszel?A bibliában vannak csak utalások arra,hogy az antikrisztus meg fog jelenni.Tényleg nem kötözködő szándékkal kérdezem.

  Isten áldjon!

 4. Szerintem inkabb egyszerűen arrol van szó, hogy nem merik megtenni. Ha McCain nyert volna talaán már regen megoldotak volna ezt a kérdést

  1. Az elit már rég felépítette a kis bunkereit ahova behúzódhat majd ha kitör a 3. vh. Másrészt az elnök személye lényegtelen, csak egy kötélen rángatott báb…
   Az első vh-t is megcsinálták, a másodikat is…Szerinted mi tartaná vissza őket attól, hogy megcsinálják a harmadikat is ami hitünk szerint elvezet majd az antikrisztus megjelenéséhez?

 5. I. Thessalonika levél:5:3

  Mert amikor ezt mondják:
  Békesség és biztonság, ( amit ugye most is hazudnak )
  akkor hirtelen veszedelem jön rájok,
  mint a szülési fájdalom a terhes asszonyra;
  és semmiképpen
  meg nem menekednek.

 6. Az info az infowars.com-ról (amely főleg cionista oldalakról szemezget) származik ha jól tévedek, hamis jelentést tett közzé, azaz a repülőgép-hordozók elhúzzák a csíkot és inkább horgászni mennek Indiába, meg Szomáliába, és ki is rakták az amerikai haditengerészet jelentésének térképét(http://www.prisonplanet.com/u-s-aircraft-carriers-departing-persian-gulf.html) és már az furcsa, hogy a jelentés szövege nem azonos a térképen ábrázoltakkal, ráadásul a fenti dubai lap infója ellent mond a katonai hírszerzésnek. Honnan szerezték meg a térképet? Most akkor ki hazudik?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend