Nagytestvér, Tudomány és technika

Az amerikai nemzetbiztonsági hivatal által támogatott új közvilágítás

Forrás: Infowars.com

Az amerikai nemzetbiztonsági hivatal (DHS) által támogatott új közvilágítási projekt kivitelezője levette a szofisztikált, megfigyelésre és lehallgatásra is alkalmas új utcai lámpákat népszerűsítő propagandafilmjét a YouTube-ról, miután a programot leleplező cikk a Drudge Report weboldalán megjelent.

Először csak a hozzászólásokat kapcsolták ki, majd az Illuminating Concepts, a lámpák gyártója, magát a videót is levette a YouTube-ról, feltételezzük, hogy a negatív publicitás elkerülése érdekében, mivel egyre több embert kezdett aggasztani az új lámpáknak ?nemzetbiztonsági célokra történő felhasználása?. Ezt a cég állítja, nem mi.

Az a tény, hogy a cég ilyen komoly népszerűsítő anyagot állított össze a lámpákról, valamint, hogy azokat állami támogatással már elkezdték felszerelni a Michigan államban található Farmington Hills városában, továbbá, hogy a cég megpróbálta megakadályozni, hogy az emberek értesüljenek az új lámpáknak a nemzetbiztonság számára tervezett funkcióiról, magáért beszél.

Ha ezek a lámpák valóban olyan csodálatosak, miért kellett törölni a népszerűsítő reklámot?

Ezzel a lépéssel inkább fokozzák az emberek kíváncsiságát és gyanúját az ?Intellistreets? bevezetése mögött rejlő valódi okok iránt.

Az Intellistreets projekt a nemzetbiztonsági támogatással egész Amerikát behálózó térfigyelő kameráknál is ijesztőbb koncepció. A mondás, hogy a ?falnak is füle van? lassan tényleg igaz lesz. A rendszer nemcsak videó megfigyelésre alkalmas, de hangérzékelőkkel és hangszórókkal is rendelkezik, amit a hatóságok a ?polgári tudatosság növelésére? használhatnak. Valahogy úgy, ahogy a Janet Napolitano nevével fémjelzett kampányban, ami arra buzdítja az amerikaiakat, hogy jelentsenek egymásról.

A Különvélemény című filmben látott célzott üzenetekhez, reklámokhoz és kormánypropagandához hasonlóan az új lámpák szépen beleillenek a kormány rendőrállami terveibe, amelynek része egy új Riadórendszer bevezetése is, aminek keretében a kormány kötelező figyelmeztető üzeneteket küld majd az állampolgárok mobiltelefonjára.

Az Intellistreets reklám másolata egyelőre még megtekinthető a YouTube-on illetve a cég honlapján.

[vsw id=”Qw10eKxaSDY” source=”youtube” width=”450″ height=”360″ autoplay=”no”]

Előző posztKövetkező poszt

1 hozzászólás

  1. Ezek a technikai eszközök csakis arra jók, hogy aki nem rendelkezik a megfelelő (persze kiérdemelt) spirituális képességekkel, az is el tudja magát foglalni valami hasonlóval.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend