Szeretnél többet tudni a végső időkről?

[button style=”3″ caption=”Írj nekünk!” link=”http://idokjelei.hu/kapcsolat/”][/button]

Rendszeresen tartunk Bibliaórákat házi csoportok, kisebb közösségek, gyülekezetek számára, de szívesen válaszolunk egyéni kérdésekre is. Az előttünk álló események megismerése segít, hogy ne félelemmel tekintsünk a jövő felé, tudva, hogy semmi sem véletlenül történik, a Biblia pedig minden fontos kérdésre megadja a választ.

“Most mondom ezt nektek, mielőtt megtörténik, hogy ha majd megtörténik, higgyetek.” – János 14:29

Az órák, előadások tartalmára a következő témaköröket ajánljuk:

A legtöbb csoportnak ezt az előadást ajánljuk, mivel átfogó képet, igazi rálátást ad a végső idők legfontosabb eseményeire és minden fontos állomását magában foglalja, az idők jeleitől, egészen a Góg és Magóg csatájáig és a Mennyei Város kapuinak megnyitásáig.

Az alábbi két rövid írás összefoglalja, hogy az óra pontosan milyen eseményeket fed le, természetesen minden alkalommal a világban történő aktuális események megvitatásával fűszerezve:

A végső idők 14 pontja – Első rész
A végső idők 14 pontja – Második rész

Különböző órák Dániel könyvének második, hetedik, nyolcadik, kilencedik, tizenegyedik és tizenkettedik fejezetei alapján.

Ezek az órák jelentik a végső idők megértésének alapjait. Nélkülük a Jelenések könyvének helyes értelmezése szinte lehetetlen. Megtudhatjuk belőlük miként teljesedtek be időszámításunk előtt több száz évvel kapott próféciák néhány száz évvel később, amelyekre mi már, mint történelmi eseményekre tekintünk, így megbizonyosodhatunk a próféciák pontosságáról, amelyek előre megmondták egyes birodalmak és uralkodók nevét és birodalmuk sorsának alakulását.

A beteljesedett bibliai próféciákból nyilvánvaló, hogy a Biblia isteni inspirációra íródott és megerősíti hitünket, hogy a még be nem teljesedett próféciák is hasonlóképpen megvalósulnak, pontosan úgy, ahogyan meg vannak jövendölve. Ezért olyan fontos Dániel könyve, hiszen olyan próféciákat tartalmaz, amelyek a múltban nagyon pontosan történtek meg, illetve olyan nagy jelentőségű eseményeket ír le, amelyek valószínőleg még életünk során bekövetkeznek majd.

Ki lehet az Antikrisztus? Vajon él már és a színfalak mögött tevékenykedik? Hogyan ismerhetjük fel majd a személyét?

Bár az Antikrisztus minden valószínűség szerint egy ma élő személy, kiléte egyelőre nem ismert. A Bibliából sokat megtudhatunk személyiségéről, hogy amikor megjelenik a világ színpadán, könnyen felismerhessük és ne tudjon elhitetni bennünket.

A Biblia számos helyen beszél az Antikrisztus személyes tulajdonságairól. Ezeket az információdarabokat összeillesztve, egy kriminológushoz hasonlóan rekonstruálhatjuk az Antikrisztus jellemzőit, hogy megjelenésekor könnyebben felismerhessük.

Ajánlott írások a témában:

Az Antikrisztus profilja
Az Antikrisztus színrelépése

[divider_1px_bg]

Az előadások angol nyelven, magyar tolmácsolással folynak. Szemléltetésként PowerPoint vetítést használunk, így előnyös, ha az óra helyszínén tudunk kivetítőt használni, de természetesen nem elengedhetetlen.

Joseph Candel

Joseph Candel az Egyesült Államokban, Kaliforniában született és itt ismerte meg Jézust, mint személyes megváltóját. Azóta Bibliatanárként tevékenykedik. Mivel megtérésében a végső
idők témakörének fontos szerepe volt, hiszen a bibliai próféciák megmutatták számára, hogy a Biblia valóban Isten igéje, a lelkek megnyerése mellett ez a terület mindig fontos szerepet töltött be szolgálatában. Joseph immár 40 éve foglalkozik Bibliakutatással. Tizenegy évet töltött a Fülöp-szigeteken, majd rövidebb ideig Hongkongban és Indiában, ahol a bibliai próféciákkal foglalkozó órák és szemináriumok alkották munkája jelentős részét ?átadva az igét megbízható embereknek, akik mások tanítására is alkalmasak lesznek.?