Idők jelei

A brit kormány „hihetetlenül veszélyes” egyetemi reformokra készül a Borsószem királykisasszony diákok kedvéért

Forrás: zerohedge.com

Miközben a társadalmi igazságosság harcosai még mindig a szexista, rasszista, bigott, nőgyűlölő, antiszemita, sátánimádó, Putyin-bérenc (szóljatok, ha valami kimaradt) Donald Trump győzelme miatt sírnak, olybá tűnik, hogy a „biztonságos-terek” után vágyó óvodások fiatalok akarata hamarosan győzelmet arathat Nagy-Britanniában. Az ottani egyetemek ugyanis kénytelenek lesznek kielégíteni a „Borsószem királykisasszony” diákok követeléseit, már amennyiben a Lordok háza elé kerülő törvényjavaslat, ami a diákok megelégedettsége köré épülő új értékelési rendszer bevezetését célozza, elfogadásra kerül.

A Telegraph arról tudósít, hogy a „biztonságos terek” köré épülő mozgalom (merthogy ilyen is van már) a brit kampuszokon is végigsöpört, aminek következtében a kormány többpárti lázadásra számíthat a héten a Lordok házában, a diákok megelégedettségét középpontba állító törvényjavaslat körüli vita miatt.

Mindez egy „hihetetlenül veszélyes kultúrához vezethet, amelyben a hatóságok kénytelenek fejet hajtani a diákok követelései előtt, legyenek azok bármilyen méltánytalanok.

„Az egyetemek egyre inkább óvakodnak az olyan lépésektől, amelyekkel elégedetlenséget válthatnak ki a diákok körében, mert folyton azt hallják, hogy a diákok elégedettsége a legfontosabb,” figyelmeztetett Wolf bárónő, a King’s Collage London egyik professzor asszonya.

„A törekvés eredményeként az egyetemek egyre kevésbé mernek ellenállni a diákok követeléseinek, pedig korábban a „biztonságos terek” megszüntetésétől sem riadtak vissza. A mozgalom komoly veszélyt jelent a felsőoktatás színvonalára nézve, illetve megköti az egyetemek kezét, amikor ki akarnak állni a szólásszabadság mellett.”

„A diák-elégedettségi intézkedés hihetetlenül veszélyes. A diákokat úgy lehet elégedetté tenni, ha semmilyen erőfeszítést nem várunk tőlünk és mellé még jó jegyeket is biztosítunk számukra.

Ez rontja az oktatás színvonalát és minőségét. Szerintem ez egyenesen őrültség, és aláássa az egyetemek létezésének alapvető célját.”

A Jo Johnson felsőfokú oktatásért felelős miniszter által benyújtott javaslat ma került a Lordok háza elé, ahol kemény kritikára számíthat.

Vajon a szakadék felé araszoló fiatal generáció idővel megtanulja, hogy az egyetlen biztonságos hely (jó esetben) a saját otthona?

Bárhová kerülünk is az életben, óhatatlanul belebotlunk bántó emberekbe vagy olyan helyzetekbe, amiket sértőnek találunk. Lehet, hogy egy viccet tartasz majd sértőnek, vagy veszélyeztetve érzed magad egy munkahelyi vita vagy bolti veszekedés miatt. Előbb-utóbb valaki a tyúkszemedre fog taposni és lesznek, akik nem törődnek az értékrendeddel. Ha nem vagy képes az ilyen helyzeteket nyugodtan, érzelmi kitörések vagy a többi ember véleményét kizáró „biztonságos terek” nélkül kezelni, akkor jobb, ha otthon maradsz.

„Ahogy vassal élesítik a vasat, úgy élesíti egyik ember a másikat. Hallgass a tanácsra, és fogadd el az intést, hogy végre bölcs légy!” (Példabeszédek 27:17 és 19:20)

Ugyanez mellesleg hatványozottan érvényes minden hívőre is. Nem szükséges dühödten követelni, hogy mindenki a mi értelmezésünket kövesse vagy kiakadni, ha valaki nem ért egyet velünk. Egyet nem érteni szeretetben is lehet, ráébredve, hogy mindannyian más-más állomásnál járunk utunkon. Adjuk át véleményünket vagy tanácsunkat alázattal, rábízva a másikra, hogy elfogadja-e.

Előző posztKövetkező poszt

4 hozzászólás

  1. Őszintén mondom nem tudom miről szól ez a poszt..Annyi jött le hogy a brit egyetemistáknak mindent meg akarnak engedni az egyetemen.Így válnak belőlük “brit tudósok”.

    1. Ez akkor a Szent Szellem volt, mert én nem célzottan írtam, illetve reméltem, hogy odatalál ahol szükség van rá 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend