Hit és vallás

Mel Gibson a Passió folytatására készül

Mindenek előtt egy vallomással tartozom. Nem láttam a Passiót. A hiányosság oka egész egyszerűen annyi, hogy a lelki mélységeket nélkülöző vérontást se bírom a filmvásznon, Jézussal kapcsolatban viszont ennek írásos formája is olyan hatással van rám, hogy már a filmmel foglalkozó első hírek olvasásakor tudtam, ez nem nekem való. Legalábbis még nem.

Ezzel az új filmmel, már amennyiben valóban elkészül, már egészen más a helyzet, hiszen nem Jézus haláláról, hanem feltámadásáról van szó, vagyis Jézus lényegéről, hiszen Ő maga a Feltámadás1. Jézus és az élet annyira elválaszthatatlanok, hogy amikor eljött az idő, hogy meghaljon értünk, a halált megtestesült emberi lététől kellett kölcsönvennie, hiszen hogyan is halhatna meg az élet.

Kíváncsian várom hát az új alkotást, aminek kulisszatitkaiba a Hollywood Reporter enged bepillantást.

“Randall Wallace forgatókönyvíró és rendező elárulta, hogy Mel Gibsonnal együttműködve a Passió folytatására készülnek.

Wallace, aki A rettenthetetlen és az Igazából mennyország forgatókönyvírója is, elárulta, hogy a készülő film Jézus feltámadására összpontosít majd.

“Mindig szerettem volna elmondani ezt a történetet. A Passió a kezdet, de a történetből még nagyon sok hátra van.”

“Az evangéliumi közösség szerint a Passió a legfontosabb Hollywood-i alkotás és folyamatosan azt a visszajelzést kaptuk, hogy a folytatás ezt is túlszárnyalhatja.”

A projekt jelenleg a forgatókönyvírásánál tart. Nem szerződtek le egyetlen stúdióval sem és a pénzügyi keret sem áll rendelkezésre. Mel Gibson hivatalosan nem nyilatkozott a folytatásról, de, amikor egy diplomaosztón megkérdezték, elmondta, hogy érdekli a projekt, a részletekbe azonban nem akart belemenni.

“A rettenthetetlen életét élni, avagy megtalálni a bátorságot, hogy a szívedet kövesd” címmel Wallace könyvet is írt saját útkereséséről, amiről a Blaze-nek adott interjúban beszélt a napokban:

“Döntenem kellett, hogy feladom minden álmomat, az elhívásom, mindent, amiről azt gondoltam, hogy életem küldetését jelenti és megadom magam a világnak, vagy kitartok. El kellett döntenem, hogy olyan forgatókönyveket fogok írni, amilyeneket Hollywoodban jó pénzért el lehet adni, vagy követem a szívem.”

Wallace ez idő tájt munkanélküli volt és komoly anyagi nehézségekkel nézett szembe, amikor is úgy döntött, hogy Istenhez fordul és megkéri, hogy igazgassa életét és pályafutását. Ezt követően írta meg A rettenthetetlen forgatókönyvét, és megbizonyosodott afelől, hogy “éppen az ilyen fajta történetek írására született.”

 1. “Ekkor Jézus azt mondta: Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él,” – János 11:25 []
Előző posztKövetkező poszt

38 hozzászólás

  1. Elnézést, bedőltem neki… 🙁 Még egyszer rápillantottam, és kiderült, hogy ez csak egy ‘rajongói változat’.

 1. Mel Gibson beszélt a Passió folytatásáról az augusztusban tartott keresztény Harvest alkalmon.
  “Persze ez nem valami Passió 2 lenne, hanem a feltámadás története.” – mondta.
  Szó esett még Mel legújabb filmjéről, A fegyvertelen katonáról, ami Greg Laurie szerint a legerőteljesebb keresztény üzenetet közvetítő fővonalas hollywoodi film, amit eddig látott. Magyarországon 3 hónap múlva láthatjuk a mozikban.
  A Passió folytatása persze egyelőre még csak terv.
  https://www.youtube.com/watch?v=7_kAQYJuX2A

  1. Ezt a Melt még sosem láttam,….bár hallottam róla. Valami nagyon hiányzott neki. De nagyon-nagyon. A kereszténységet is jól lenne, ha már nem bálványoznák a keresztények, hanem inkább művelnék azt.
   Valahogy így: “Hirdesd az ígét, állj elő vele alkalmatos, alkalmatlan időben, ints, feddj, buzdíts teljes béketűréssel és tanítással.”
   Ehelyett inkább elmennek egy un.”keresztény üzenetű” mozi filmbe, egy keresztény gyülekezetbe, vagy éppen jól elbeszélgetnek egymással a változó világ nagy problémáiról egy pohár Fanta mellett, vagy akár a neten, aztán nagyokat csodálkoznak, hogy mivé lett ez a világ és az egyház. A végére azzal nyugtatják egymást, hogy mindez meg van írva, így mi semmit sem tehetünk róla. Pedig higgyétek el, tehetnének többet is. De hát a ismerősöket, különböző egyházakhoz tartozó barátainkat nem illik figyelmeztetni az ott zajló nem helyes dolgokról, tévedésekről, mert akkor oda a barátság és elfordulnak tőlünk. Azt meg mi nem nagyon szeretnénk, nem igaz? Mert mi szeretni akarunk mindenkit, ahogy azt Jézus is mondta, de ugyanakkor ahhoz is ragaszkodunk, hogy minket is viszont szeressenek…..és akkor így mindenki happy. Isten meg nagyon szeret minket, Hallelujah!

  2. Thea, szerintem nézd meg feltétlenül az első részt, mert akkor lehet nem fogod érteni a másodikat. 🙂

 2. ,, Nálam
  akkor tört el a mécses

  amikor Jézus,
  a Getsemáné kertben, szelíden,
  és kérve kérlelte Pétert,
  ne tegye
  ill
  tegye el a kardját….

  ( ami van, azt
  meg kell becsülni, és
  e film hatására sokan megtértek, ill elindultak egy jó irányba vezető úton,
  többek között én is )

  AZT HISZEM
  én akkor értettem meg, miért is rossz a világ,
  miért is van az a földön
  ami
  van….

  MERT ISTEN
  HÍVJA,
  ÉS SZÓLÍTJA AZ EMBEREKET,
  DE
  a másik oldal is….

  KI SZELÍDSÉGRE, SZERETETRE, BOLDOGSÁGRA, ÖNMEGTARTÓZTATÁSRA
  KI

  GYILKOS,
  ÉS VAD DOLGOKRA, A TEST
  KIELÉGÍTÉSÉRE…stb…

  Szval….

  ,, Nagyon is átjött, hogy mi miért volt, és miért ment a harc….
  és
  engem nagyon nagyon megérintett
  sírtam a filmen .

  hiszem, hogy
  HAMAROSAN , VISSZAJÖN JÉZUS,
  ÉS
  azt
  a másikat,
  végleg lerendezi…. !!! 😀

  ,, Sokak szerették volna látni azt
  amit
  mi :
  Hiszem,
  hogy látni fogunk ”

  Ámen !

 3. Lucifer,mint a felszínesség és az örökös sértettség angyala
  Avagy: a kényes,sekélyes önérzet filozófiája

  DÖGÖLJÖN MEG A SZOMSZÉD TEHENE IS…!

  Először az előző poszthoz,a sárkányistákról szóló cikkhez (Sátáni rituálé és pentagram állítás: epilógus) akartam tenni ezt a linket,de aztán mégis úgy gondoltam,hogy ide jobban fog illeni.Habár,korábban itt már kinevettem Avatarát,az az Bácsfi Dianát,amikor valaki mint tudományos háttérre hivatkozott rá.Nem azért nevettem ki,mert ez a valamikori fasiszta-hungarista nézeteket szajkózó celeb hüje lenne,hanem….mert ez az ember egyszerűen nevetséges,ahogy folyamatosan neveket,karaktereket cserél.Ahogy egyre csak helyezkedni akar,hogy lehetőleg a pletykák és a szóbeszéd egyik kedvenc témája maradhasson.Persze,a megfelelő hátszele is megvan,és valakiknek érdekükben áll,hogy tolják őt.Ezt az egészet körülötte csak észrevettem,habár nem érdekel.

  Az alábbi előadása a luciferiánizmus dicsérete.Beteges frusztráltságának egyfajta legalizálása.Ez minden vallás lényege egyébként.Isten nevével takarózni,a saját,benső keserűségem megnyilvánulásait Isten nevével tisztára mosni.Úgy látszik,még az sem számít,hogy melyik Istenről,istenségről van szó…

  Azért teszem ide ezt a linket ehhez a poszthoz,mert úgy gondolom,Mel Gibson Passió című filmje nem Jézusról,hanem sokkal inkább Luciferről szól.(Martin Scorsese Krisztus utolsó megkísértése című filmje ezt legalább nem is tagadja,így abban a filmben végül minden a helyére áll.)

  “Üdvöz légy Lucifer nevében,akivel igaztalanul bántak el!” – hangzik a luciferiánusok köszöntése.

  A Passióban túlnyomórészt ezt a fájdalmat látni.Isten azonban nem egy fájdalmas világot teremtett.Igen,mi látjuk,pontosabban látni véljük a fájdalmakat magunk körül,érezzük magunkban is…..mert nem lett még vérünkké,szívdobbanásunkká,életünké az Evangélium.És a bennünk lévő,sosem létezett óemberrel azonosítjuk magunkat,sőt,korlátolt módon még Jézust is.Mindaddig szenvedni fogunk,amíg összekeverjük a kettőt: Jézust és Lucifert.Jézusban nincsen sem sértettség,sem fájdalom,sem halál.Ezeket Lucifer hordozza.De őkelme meg nem létezik… Akinek fáj az élet,az még mindig a nemlétező kereszten lóg.Ott,ahol Jézus sosem volt.

  “Ne keressétek az élőt a halottak között,mert feltámadott…”
  “Élek pedig többé nem én,hanem él bennem a Krisztus…”

  Ez az úgy nevezett Avatara pontosan azt a hazugságot kívánja elkövetni rajtunk,amit az egyházak is… Csak egy másik fajta megközelítésből.Miközben egymást kölcsönösen sátánistának kiáltják ki.Manapság már az egyházak nem ölnek testet,(legalábbis,nem annyira nyilvánosan),de emberi lelkekkel még mindig üzérkednek.A “nagy” francia “forradalom” pedig híven mutatta meg,hogy a pápizmuson kívül van egy másik sátáni megközelítés is.Luciferisták a luciferisták ellen… Cool…! Le is omlott a Nagy Babilon fala,mert ördögöt ördöggel űznek ki.Még látni véljük ugyan Babilont a különböző vallások -CERN,Vatikán,Európai Unió….stb- által kivetített látszat világok dohos díszleteiként,miközben Lucifer folyik vissza a nemlétbe – ahonnan soha elő sem bújt.A sötét vágyaink,az az,hogy fájdalmat adjunk és kapjunk,még itt tartják virtuális vetületét,és addig,amíg mi magunk akarunk megfeszülni a kereszten,Babilon itt is marad.A sértett emberek tartják itt.Vagyis,tulajdonképpen mindannyian.Rajtunk csak a csoda segíthet.És persze,segített is… Mert “a világosság a sötétségben fénylik.”

  https://www.youtube.com/watch?v=MduoddMg1Uc

  Ja,és hogy a luciferisták nem sátánisták…?! Hát,csak meg kell nézni a dátumot,hogy mikor is lett posztolva ez a videó…. 😉 :mrgreen:

  1. Most meg a kereszt nem létezik Oszkár? Idézem vagyis idézném, de micsoda halmaza a nemlétezőknek! Írod:
   “És a bennünk lévő,sosem létezett óemberrel azonosítjuk magunkat,sőt,korlátolt módon még Jézust is.Mindaddig szenvedni fogunk,amíg összekeverjük a kettőt: Jézust és Lucifert.Jézusban nincsen sem sértettség,sem fájdalom,sem halál.Ezeket Lucifer hordozza.De őkelme meg nem létezik? Akinek fáj az élet,az még mindig a nemlétező kereszten lóg.Ott,ahol Jézus sosem volt.”
   Tehát, hol volt, hol nem? Szám szerint, írásod alapján
   1. bennünk lévő sosem létezett óember
   2. korlátolt módon EZZEL azonosítjuk Jézust (!) ?
   3. Jézusban nincsen … fájdalom … sem halál (most nem mert feltámadt)
   4. ezeket Lucifer hordozza (végül is a nemlétező hordozza a nemlétezőket – hogy is van?)
   5.akinek fáj az élet az még a nemlétező kereszten lóg
   6. ahol JÉZUS SOSEM VOLT !

   Szóval, nincs IS annyi biztosíték a Bibliában, ahányat az írásod kivágott, olyan jóindulattal ÍROM EZT, amennyi csak LÉTEZIK. A Bibliában véges számú biztosíték/bizonyíték van, miközben ez végtelen tévedés-sorozat!

   És ahogy olvasom, végül ezen alapul a többi … hajh, még a látszat világok DOHOS DÍSZLETEI ?!

   Élő hitű katolikusok vagyunk itt sokan, Jézus váltság-haláláról naponta többször emlékezünk: a keresztről, a fájdalomról mely LÉTEZETT és ami minket MEGVÁLTOTT!

   1. Gondolom,az előadást is meghallgattad,amit belinkeltem. 🙂 Vagy simán csak elkezdet kommentálni a jóindulatodat? 🙂 Én azonban már az előbb is szóltam,hogy nem igénylem,mert így vagy úgy,engem nem zavar.Szóval,nem kell ezen fáradoznod,mert látom,nem kis kihívás mindez a számodra.

    1. Oszkár, nemtom mi volt, ha az Avatara, amit valószínűsítettél, akkor nagyon neeem hallgatom meg. Nem “veled” foglalkozom bár elég nagy szeretettel és jókedvvel ismerkedtünk, mégis, ezeket leírni .. talán, ha ez a videóban volt, nem azt kellett volna írni, hogy mindezt Ő MONDJA ÉS NEM TE ?!
     Ugyanis MINDIG ILYENEKET mondasz 🙁 és ezek bitangul nem igazak, ez nem vélemény ill. finomhangolt nézőpont kérdése

     és az, hogy mi igaz meg mi nem, az számomra nem kihívás, csak KÖTELEZŐ MEGJEGYZÉS … – és nagyon sajnálom, hogy ezt MAJDNEM mindig meg kell tennem …

    2. Teljesen megértem,ha nem hallgatod meg,Éva.Jogos.De tényleg!Úgy is leírtam őkelméről a véleményem.Szerintem,azt nem lehet félreérteni.

     Mindaz,amit egyébként leírtam fentebb,az én véleményem.Igaz,csupán tényleg csak egy vélemény a sok millió közül.Az,hogy elfogadod,vagy nem,már a szíved joga. 🙂

 4. Nekem annak idején tetszett a Passió.Számomra az az időszak egyébként is olyan volt,hogy szélsebesen kezdett az evangéliumra való rálátásom szélesedni.Szóval,nekem nem jött rosszul az a film.Már csak azért is,mert akkoriban a sajtó rendesen tele volt vele,és vagy szidták,vagy dicsérték.Úgyhogy,minden oldalról körbe lehetett gondolni a témát.Mármint,nem csak a filmet,hanem az evangéliumot.És érdekes volt látni,hogy a politikai oldalak hogyan viszonyulnak mindehhez.Nekem ez muníciót is adott ahhoz,hogy még jobban fel tudjam ismerni az ideológiákat,meg a hit- és hiedelemrendszereket,amik ezek mögött az erők mögött állnak.Hiszen,mégis csak ezek mozgatják a hétköznapokat.Persze,már akiét… 😉

  Egyébként szinte minden egyediséget nélkülöz a film.Nem mondom,hogy kész analfabéták csinálták,de világos,hogy több filmből van összegyúrva.Minimum,két film: “A názáreti Jézus”,és a “Krisztus utolsó megkísértése”.Mind a két film szerintem külön cikket érdemelne,habár,nekem az utóbbi,vagyis a “Krisztus utolsó megkísértése” című film a kedvenc filmem.Igaz,ez még horrorisztikusabb,mint a Passió,de legalább teljesen világos lesz belőle,hogy az,ami fáj,az sosem történik meg.A fájdalom illúzió,sosem történik meg élőlényekkel.Ez az igazi evangélium,szerintem.Ettől jobb hírt el sem tudok képzelni.Ezért tetszik nekem az a film.

  Visszatérve a Passióhoz,meg fogom nézni ezt a folytatást is,és biztosan nem lesz ellenemre. 🙂 Sőt,már vártam is egy ilyet,és végre…! :mrgreen: Végre,megint egy kafa kis (vallási) botrány! 😀 Azért örülök ennek,mert agyba-főbe fogja nyomatni a média,és az azért nagyon jó,mert újra Jézus és az Evangélium lesz a középpontban.Még plakátokon is látni fogjuk,és megint egy újabb löket energiával fog terjedni ez az egész.Erről fog menni a közbeszéd,és akár akarják,akár nem,Jézusnak fognak reklámot csinálni.Mi pedig legalább erről gondolkodhatunk naphosszat,meg aztán még este is. 🙂 Ez benne a jó!Hogy az Ő ajtajának félfáit őrizzük minden nap. (Példabeszédek 8:33,34)

  Szóval,Mel Gibsont egyáltalán nem tartom eredeti fazonnak.Ezek a látens horror filmek azonban nagyon bejönnek neki.Mad Max,Rettenthetetlen,meg az a film,ami az amerikai polgárháborúról szól (nem ugrik be a címe),az Összeesküvés elmélet,és a Passió… Egy kaptafa.
  Azonban…
  A Franco Zefirelli rendezte Hamlet-et,aminek Mel Gibson a főszereplője,legalább ötszázszor megnéztem… :))))

  Szó ami szó,Thea,ez az új filmje nemigen lesz erőszakos képektől mentes… A Passióból való visszaidézése a “szaftos” jeleneteknek,borítékolt.Mel Gibson jól kiszámítható.Remélem,nem lesz igazam.Hiszen,mégis csak emberről van szó,az ember pedig mindig képes váratlan húzásokra.Hollywood-i film lesz,a hatásvadászat tehát szintén borítékolt.De lehet,hogy most szép képekkel… Nem tudni.Az is lehet,hogy szép jelenetek sora lesz felvonultatva,és még csak hatásvadász sem lesz a film.MINDEN LEHETSÉGES 🙂

  Ja,és az előbb említett Összeesküvés elmélet című filmje nagyon gyenge koppintása a Taxisofőr című filmnek…(Robert De Niro – kedvenc színészem 😎 ) Benne Julia Roberts-szel.Akit én Mel Gibson női megfeleltetésének tartok ebben a szakmában.

 5. Ez a film is, mint minden utóbbi Hollywoodi film, tele van az illuminati szimbólumokkal, jelen esetben az egy szem szimbólummal, és pont Jézusnál alkalmazták. Itt Jézus megalázásának ábrázolása volt a cél szerintem, úgyhogy nem nyerte el a tetszésemet. Ha igazán jó indíttatásból készült volna a film, nem keverték volna bele az egyszem szimbólumot. Egy kép többet mond ezer szónál.

  http://www.cuttingedge.org/Passion_Jesus_OneEye.jpg

  Amúgy nézzük meg Gibson cégét, az Icon Productions-t is, szintén felbukkan az egyszem, Hórusz szeme, az Antikrisztus, aki egyik szemére vak lesz, ahogy az a Zakariás 11:17-ben is olvasható.

  1. Nem kell szerintem rémeket látni az egy-szemmel. Jézus egyik szemén – a halotti/feltámadási – lepel szerint egy pénzdarab volt, és az Pilátus kora-béli római érme.
   Vannak üzenetek mely szerint az Úr Jézus szemét egy tövis szúrta meg, a töviskoronából …Lehet, ha ezt a kettőt összerakom, hogy az egyik tanítvány Jézus temetésekor pont ezért tette rá az érmét …

   1. De mivel ez nincs a ránk hagyott evangéliumokban megírva, így a pénzérme és a tövis által megsértett szem számomra csupán legenda. Ahogy a második századtól kezdve igen kreatívan és fantáziadúsan írtak Jézusról és tanítványairól amiben voltak életre keltett agyaggalambok ,beszélő kereszt és ehhez hasonlók. ezek miatt a rajongói írások miatt kellet végül a bibliai könyveket összefoglalni..

    Amúgy épp a napokban gondoltam rá hogy bárcsak lenne egy időgépem amivel visszautazok de csak mint néző, mint egy láthatatlan szellem hogy megszemléljem az akkori eseményeket, egészen az édenig visszautaznék körbenézni..

    1. “Hanem amint meg van írva: Amiket szem nem látott, fül nem hallott, és emberi szív meg sem gondolt, azt készítette Isten az őt szeretőknek.” 1. Kor. 2:9

     Ehhez képest egy időgép semmi 😀 főleg, amikor már idő sem lesz. Szívesen utazom majd veled egy ilyen kirándulásra 🙂

    2. A pénzérme ott van a lepel lenyomaton, amelyet tudósok évek óta kutatnak, és amiről azt mondják, hogy egyenes bizonyítéka Jézus feltámadásának. A magánkinyilatkoztatás sem ellentétes a Bibliával, hiszen “sokféleképpen szólt az Isten” … és az is benne van a Bibliában hogy nincs benne minden 🙂 “mert akkor a világ nem tudná befogadni a könyveket, amelyeket írni kellene”.
     Az agyagmadárkákat láttam egy filmen, és az szerintem egy ártatlan emberi fantázia-szülemény (is lehet) és én el tudom képzelni a kis Jézus játékait … lehet, észre sem vette, hogy a keze közül felszáll egy agyagmadárka ha csak gondolt is rá …
     Ha a hitről azt mondja Jézus, hogy ha hiszed, hogy ha azt mondod a hegynek, ugorj a tengerbe és szívedben nem kételkedsz, megtörténik, ahogy Péter is elindult Jézus felé a vízen …
     A hitben járás csodákban járást jelent 🙂

     Ugye, érthető hogy nem hiedelmekről írtam, és nem a hiszékenységről? 🙂

    3. Megvárjuk Jézust és megyünk 🙂 Persze lehet, hogy mindenkit, meg még az idők végét is be kell várni, de sebaj 🙂 Gondolom, amikor már nem lesz idő, a várakozás is könnyebb lesz 😀 Illetve ezt elgondolni se tudom, de sejtem…

    4. “Megesik,hogy az élet néha négy dimenziósnak bizonyul.
     Vonjuk ki az időt az egyenletből,és nem marad más,csak a tér.
     Semmi mozgás…
     Semmi változás…
     Ha elvesszük az időt,azzal elveszünk mindent,amit ismerünk,amit hiszünk,amit értünk.

     Képzeljük el,hogy megállnak az órák…

     Nem lenne többé csúcsforgalom.
     Nem lenne többé rohanás,mert nem késhetünk el.
     Nem lenne születés…….sem halál.Senkinek nem szakadna meg a szíve a történtektől.A nyári vakációnak soha nem lenne vége…
     Senki nem vesztené el az állását…
     Egyetlen feleség sem lépne olajra…
     Nem lennének bűnesetek…
     …sem háborúk.
     Semmi nem bizonyulna újnak…
     …de réginek sem.
     Nem lennő jövő… Nem lenne “Ha…”.
     Nem lenne:
     “ENNEK ÍGY KELL LENNIE….!”
     Csakis egy dolog: a hosszú….,
     megszakíthatatlan….
     MOST…

     Mindezt nehéz elképzelni.
     Mert mindaz,amit tudunk,vagy azt hisszük,hogy tudunk,mind arra utal,hogy az idő múlik… Születésünktől a halálunkig az idő rabjai vagyunk.
     De…
     …ennek az időnek nincs szüksége emberekre.

     A kétségbeesett emberi erőfeszítés az évszázadok során láthatatlan hálórendszerrel kapcsolta egymáshoz az embereket.Idesorolható az elektromos hálózat,a rádióhullámok,a mikrohullámok,a fény,a mobiltelefonok,a tévé,a különböző drót nélküli berendezések,a távirányító,a garázsnyitó……és így tovább…

     Hallottak már a világhálóról?Mi vagyunk a legyek,akik éppen fennakadtunk rajta….

     Talán az idő nem olyan formában létezik,ahogy azt mi gondoljuk.
     A Világmindenség sem az,aminek látszik…
     A távoli csillagok fényének sok millió évre van szüksége ahhoz,hogy elérjen hozzánk.A fény egyet jelent a múlttal… Valami olyasmit látunk,ami talán már…..nem is létezik.Talán valójában nem is az éjszakai égboltot látjuk,hanem valami…
     …egészen mást.Az időgépet……”

     (Hurok – 2005 – Rendezte: David van Eyssen

  2. A Hórusz-szemhez, az egy szemhez: a régi katolikus templomokban fő helyen láthatjuk a Szentháromságra való utalás szimbólumát, a háromszöget, sugarakkal és benne az egyetlen szemet. Sokan ezt mint Hórusz-szemet értelmezik, és azonosságot fedeznek fel a szabadkőműves szimbólummal holott szerintem arról van szó, hogy sátán ELLOPJA azt – igyekszik ellopni – ami az Istené (így óhajt imádatot szerezni magának).

   Az Úr Isten mindenütt jelen van, Mindenható és mindent LÁT is – előle senki sem tud elbújni, ha akar akkor sem lásd Ádám a bűneset után. Ezt irigyelte meg sátán, és fogja az Antikrisztus ezt a “mindent látást” mindent – gépi – ellenőrzéssé tenni, ezt jelenti az EGY szem mást nem is jelenthet …

   Az AK által ez az emberek szabadságának elvétele lesz, míg az Isten nekünk tökéletes szabadságot adott, és ha nem lennénk szabadok, megszabadít.
   Már megszabadított Krisztusban!

  3. És ha azt mondom, hogy az Illuminátusok ugyanúgy lopták a szimbólumot, ahogy a nácik tették azt a “horogkereszttel”?
   Ahogy magát a nevet is “felvilágosodás”. Ellopni/kikölcsönzni valamit a fénytől és sötét oldalra állítani azt a legtriviálisabb módja annak, hogy torzítsd annak a képét. Ahogy mondják “más tollával dicsekszenek”. Ezt az emberek elméjében érik el, maguk az emberek azok, akik démonizálják a nevet és a szimbólumot. A Lucifer szó jelentésébe már bele se menjünk…

   1. Helyénvaló figyelmeztetés 🙂 ! Egyeseknek sikerült a “fény hozó” kifejezést úgy forgatni, hogy végül … az Úr Jézus lett az, hihetetlen gondolatmenetben, ami a bukott angyal !
    Az igaz, hogy forog a Föld, mi viszont, azt gondolom, elég stabilan ÁLLUNK rajta, a forgást nem érzékelve, vagy, mindent meg kell tenni hintáról leszállva 🙂

 6. Egy keményszavú Facebook kommentelő eszembe juttatta, hogy nemcsak megváltani nem tudom magam, de még arra is képtelen vagyok, hogy végignézzem, amint Isten ezt megteszi értem. (L)
  Csodálatos, ahogy tényleg mindent a javamunkra fordít 🙂

 7. Az elég vicces lenne ha csinálna egy remekművet amin keresztűl tényleg átjönne hogy ez az ember megtért ésplussz még kenet alatt is rendezné meg a sztorit.Jó kis fricska lenne az ottani héber górék arcába tolni a valódi igazi történetet ami világsiker lenne természetesen.De a valódi bomba csak azután robbana miután megtérne az összes producer,rendező és Hollywoodot kiürülne ,bezárna a bazár.

  1. Sok szempontból jó ez a cikk. Ám itt egy rész:
   “Azonban a római katolicizmus azt tanítja, hogy ahhoz, hogy segítsünk kifizetni a bűneink adósságát, szenvednünk kell. Ez rejlik a penitencia (vezeklés) és a purgatórium (tisztítótűz) hamis tanítása mögött. Azt tanítja, hogy Krisztus szenvedését magunkra kell vennünk, és amikor így teszünk, akkor segítünk levezekelni a bűneinket. A Biblia azt tanítja, hogy Krisztus azonosította magát mivelünk, és helyettünk szenvedett. A katolicizmus azt tanítja, hogy nekünk kell azonosítanunk magunkat Krisztussal és őhelyette szenvednünk.”
   Az elején is téves, hogy “segítünk” bár Pál apostol azt írja: “szenvedésemmel kiegészítem, ami Krisztus keresztjéből hiányzik” miközben tudjuk, hogy nem hiányzik semmi, mert tökéletes. Ebből nem az következik, hogy Pál apostol nem írt igazat, hanem az, hogy a témát LÉNYEGESEN árnyaltabban kell kezelni.
   De, hogy a végére milyen eredmény született ebből a – téves -gondolatmenetből!? Hogy miiiii szenvedjünk Jézus HELYETT ?! Ez hogy juthat valakinek eszébe?!
   A penitencia, a vezeklés? Az kifejezetten JÓL ESIK 🙂 mindamellett, hogy Jézus MÁR bocsánatot adott – bocsánatot NYERTÜNK -a teljes, tökéletes BÁNAT után.

   1. Igen Pál szavain régebben én is fennakadtam, de végül megértettem, hogy Pál nem a bűneit vezekli le hanem , mint Jézus képére formálódó újjászületett ember betölti , mintegy kijárja azt az utat amit csak Pálként tehet meg, ehhez pedig a szenvedés is hozzátartozik.. Ez Isten teremtésének sokszínűsége mint ahogy Jézus a fehér fény mi pedig a fény törésénél keletkezett milliónyi színárnyalat..

    1. Bizony kedves Shanza, Pálként, de JÉZUSBAN, és az Egyházért! 🙂

    2. Fontos mondat de szerintem nem kell csodálkoznunk. Az Úr azt mondta: nem lehet a tanítvány különb mesterénél. És: ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak, sőt boldogok akik üldözést szenvednek az igazságért.
     Még az idetartozik hogy “mindenben van erőm a Krisztusban ki engem megerősít” – úgy legyen 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend