Tudomány és technika

A jelszó már a múlté – Egy tisztességes “kiborg” használjon chipet

Joe: A Bibliából tudjuk, hogy eljön az idő, amikor senki sem tud majd vásárolni vagy eladni egy bizonyos “bélyeg” nélkül. Ennek a bélyegnek az előfutárai sorra jelennek meg a piacon RFID és egyéb chipek és technológiák formájában.

A Jelenések 13:16-18-ban a következőket olvashatjuk:

“Arra is rávesz mindenkit, kicsinyeket és nagyokat, gazdagokat és szegényeket, szabadokat és szolgákat, hogy a jobb kezükre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek, hogy senki se vehessen vagy adhasson el semmit, csak az, aki viseli a bélyeget, amely a fenevad neve vagy nevének száma. Itt van helye a bölcsességnek. Akinek van értelme, számítsa ki a fenevad számát, mert egy ember száma az, és annak száma hatszázhatvanhat.”

Az alábbi cikkből pedig láthatjuk, hogy önként jelentkezőkből nincs és valószínűleg nem is lesz hiány, pedig még senkit sem próbáltak meg rávenni a chipbeültetésre. Az a majdani rendszer vagy technológia legalább annyira csábító lesz, mint például ma egy okostelefon.

Forrás: phys.org

Jowan Oesterlund számára elmúltak azok az idők, amikor biztonsági kódot kellett bepötyögnie a céges riasztó kikapcsolásához. 18 hónapja ugyanis egy chipet ültetett saját kezébe és azóta azzal teszi mindezt.

“Amikor bemegyek a boltba, csak legyintek egyet a kezemmel és a riasztó már ki is kapcsolt,”

mondja a tetováló művész.

“Amikor valaki megfelelő jogosultsággal rendelkezik a riasztó kikapcsol, a lámpák felkapcsolódnak, a számítógép és a pénztárgép bekapcsol és így tovább,” tette hozzá.

Oesterlund egyike azon kicsi, de rohamos léptekkel növekvő globális csoport tagjainak, akikben NFC (Near field communication, avagy rövid hatótávú kommunikációs szabványgyűjtemény) chipimplantátum van.

Oesterlund olyannyira hiszi, hogy az ilyen technológiáké a jövő, hogy egyből kettőt is ültetett magába: egyet a kezébe, egy másikat pedig a karjába.

“Egy éve még azt mondták, hogy bolond vagyok vagy pedig azt, hogy “hű, de király”, ma viszont már egyes multik is azt vizsgálják, hogy hogyan tudják ezt bevezetni,”

magyarázza, a Kaspersky kiberbiztonsági céget említve egyik példaként.

Az ismert kiberbiztonsági vállalat ugyanis meghívta Oesterlundot, hogy tartson élő demonstrációt a chip beültetéséről a berlini IFA szórakoztatóelektronikai kiállításon, ami szeptember 4-én nyitotta meg kapuit.

A bemutató alanyaként Rainer Bock-ot, a Kaspersky munkatársát jelölték ki, aki a szemmel láthatóan idegesen várta az akciót. Miután Osterlund egy tű segítségével beinjekciózta a chipet a “kiborg” klub új tagja csak annyit mondott, hogy “nem fájt”.

A kíváncsiság faktor

880 kilobájtos kapacitásával a chip nem mondható a sok millió titkos dokumentum tárolására képes adatházak tudományos fantasztikumból ismert másának. A kis chipeket viszonylag egyszerű, nagyon is konkrét feladatok ellátására tervezték. Például arra, hogy ajtókat nyissanak vagy rákapcsolódjanak egy okostelefonra.

A korlátozott felhasználási lehetőségek ellenére a gyártó Dangerous Things az AFP hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy ma már 10 000 ilyen “kiborg” vagyis olyan ember van a világon, akikbe chipet ültettek.

A chip ilyetén felhasználása persze nem új keletű. Egy barcelonai klub már 2004-ben bevezette VIP vendégei számára, akik így sorban állás nélkül léphetnek be a szórakozóhelyre és vehetik igénybe annak VIP helyiségeit vagy rendelhetnek italokat.

A chipek népszerűsége az okostelefonok megjelenésével indult hirtelen növekedésnek, mivel ezek az eszközök képesek kommunikálni az implantátummal.

A chipet viselők nagy többsége elismeri, hogy egyelőre a módszer újszerűsége vonzza őket leginkább.

Jevgenyíj Cseresenyev, a Kaspersky egyik munkatársa hét hónapja kapta meg chipimplantátumát.

“Néhány hétig fura volt? de azután megszoktam, hogy nem kell többé hordanom a belépőkártyát, és már azt is elfelejtettem, hogy milyen érzés kulccsal nyitni egy ajtót.”

Marco Preuss, a Kaspersky európai kutatási igazgatója ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy az implantátumok nem veszélytelenek. Például egy okostelefon, ha elég közel kerül a chiphez, könnyen leolvashatja a rajta található adatokat.

297358_21871340Oesterlund is átgondolta a chipbeültetéssel járó veszélyeket, például, hogy esetleg valaki megpróbálja erőszakkal ellopni az implantátumot, de arra a következtetésre jutott, hogy egy bűnöző valószínűleg nem menne ilyen messzire.

“Egy kéz levágása nagyon amatőr módja a lopásnak,” mondja.

A “kiborg” klubhoz csatlakozók úgy gondolják, hogy az elsők között csatlakozva a kezdeményezéshez egy életmegváltoztató potenciállal rendelkező fejlesztés úttörőinek mondhatják magukat.

“A kíváncsiság is egy tényező,” mondja Hannes Sjoeblad, aki szintén chipet visel magában. Számára az a legfontosabb, hogy feltárja a technológiában rejlő lehetőségeket mielőtt az állam is nekilátna ennek.

“Részesei akarunk lenni a platform megismerésének és ez már önmagában is nagyon izgalmas.”

Előző posztKövetkező poszt

47 hozzászólás

 1. Sok beszédnek sok az alja!

  A Bibliát – Isten Igéjét kizárólag hit által lehet megérteni – mert a hívők a végső címzett. Ezért teljesen felesleges a mélységeivel foglalkoznia annak akinek nincs hite, mert emberi értelem fel nem foghatja, csak Lélek által nyílnak meg a benne foglaltak.

  Zsid 11:3

  És felejtsétek el, hogy a föld megváltozik és itt majd egyszer minden jó lesz, mert nem ez van megírva.

  2 Pét. 3,10
  Az Úr napja pedig úgy jön majd el, mint éjjeli tolvaj, amikor az egek ropogva elmúlnak, az elemek pedig megégve felbomlanak, és a föld és a rajta lévő dolgok is megégnek.

  Ez egy bűnbe zárt világ, melyből Jézusba vetett hit által van kiút – mert minden hatalom az övé.

 2. Kedves István!
  Szeretném a figyelmedbe ajánlani ezt a pár sort.:

  Könnyű-e a keresztyénség?
  Mert az én igám gyönyörűséges, és az én terhem könnyű. (Máté 11,30)
  Hogyan lehet könnyű a hitért vállalt konfliktus, esetleg családunkon belül is? Hogyan lehet könnyű megtagadni magunkat és fölvenni a keresztet minden nap? És mindent letenni az Úr oltárára? Hogyan lehetett könnyű Pálnak a sok üldöztetés, börtön, verés? Hiszen Pál – aki annyi nyomorúságon ment keresztül – azt mondja, hogy ezek mind pillanatnyi könnyű szenvedések.
  ?Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk igen-igen nagy örök dicsőséget szerez nékünk; Mivelhogy nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra; mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók.” /2Kor.4,17-18/
  Itt Pál nem azt mondja, hogy nem szenvedünk, hanem azt hogy szenvedésünk semmi ahhoz a dicsőséghez képest, amiben az örökkévalóságban részünk lesz.
  Bizony nehéznek érezzük mindazt a szenvedést, amit az Úrért vállalunk, de a hívő nem sopánkodik emiatt, mert a reménység és a hit, Isten szeretetével együtt bőségesen kárpótol. Mert tudjuk kiért és miért vállaltuk mindezeket.
  ?Mert azt tartom, hogy a miket most szenvedünk, nem hasonlíthatók ahhoz a dicsőséghez, mely nékünk megjelentetik.” /Róma 8,18/
  A 17. versben pedig látjuk, hogy szükséges Krisztussal szenvedni, hogy vele együtt is dicsőüljünk meg. A szenvedés elkerülhetetlen a keresztyén életben, sokan nem is akarjak vállalni, pedig csak az győz, aki harcol is! Aki pedig harcol, az megtapasztalja, hogy rajta van az iga, a teher, a kereszt, de ezek alatt nem rogyik össze, hanem hordozza azt ?mint bánkódó, noha mindig örvendező” /2Kor.6,10/. (Prókai Árpád)
  A nap gondolata:
  Nincs nagyobb hatalom a világon, mint az a szeretet, mely céljának eléréséért szenvedni is kész.
  http://mai-ige.blogspot.hu/

  minden napra egy IGE,ültesd el magadban és hagyd,hogy növekedjék benned a Hit.

  1. Kedves Gábor!

   Igen,ebben is van igazság,de a kereszténység rengeteg dolgot átvett az ősi pogány ,és keleti tanokból,és aki ebből ki tudja venni,hogy mi az igazság,az azt mondom,hogy nagyon ügyes.
   Azért érdemes utánajárni,hogy honnan származik valójában a karácsony,a mikulás,és a húsvét a húsvéti tojással,stb.
   Igazából aki minden nap a Teremtőt keresi,annak minden nap ünnep.
   Tisztában vagyok azzal,hogy a Bibliában rengeteg bölcsesség,igazság,és jó rálátás van elrejtve,de,ha egy gyerek kezébe adják kiskorában vagy akár egy tinédzser kezébe,az felér azzal,mintha egy akciófilmet nézne vagy egy számítógépes játékkal játszana,és aztán az hatással van rá az élete egy részére vagy egész életére.
   Isten Fia a Földön akkor születik meg,amikor mindenki legyőzi a fő bűnöket(ami a Bibliában is le van írva),és már nem pénzért prédikálnak,nem pénzért csinálnak az emberek ,hanem segítségből,szeretetből és a Földért,amit ingyen kaptunk Istentől,úgy tudjuk visszaszerezni az ördögtől,ha kiderül minden félrevezetés,hamisság,gonoszság.
   Legyőzni azt,hogy pénzért csinálunk valamit is,a rossz emberi tulajdonságokat,a pénzrendszert,és elkezdünk egymásért élni,és úgy ahogyan azt Isten elvárja.A sült galamb várás,és a hatalomvággyal semmire nem megy senki,azzal süllyednénk még lejjebb.
   Akkor lennénk már megfelelő úton,hogyha úgy élnénk,ahogy azt Isten is elvárja.Már éppen eleget szenvedtünk az elmúlt évezredekben,századokban ahhoz,hogy abból okuljon minden nép és ember.
   Az emberi jó tulajdonságok az önzetlenség,szeretet,alázat,békesség,türelem,amikor ezek kerülnek előtérbe,akkor már megfelelő úton járunk,ade addig amíg ezek nem valósulnak meg.A kereszténység és a zsidóság már fölé rendeli magát egy másik vallásnak(ezért nincs értelme a vallásoknak,hanem csak a tiszta szívnek egymás felé).
   Ne adjuk el azt a Földet az ördögnek a vallásokért,politikai nézetekért,pénzért,és hatalomért,éppen elég volt eddig,amik történtek.
   Akkor születik meg Isten Fia,amikor már csak a jó tulajdonságaink maradnak,és nincsen miről vitázni,csak egymást vezetni a megfelelő irányba.Minden ember ha már csak egy rászorulón segít ,ahogy Isten is elvárja.Egy ember sem képzelheti magáról,hogy ő az Isten,és egyik vallás sem,hogy ő képviseli Istent,és egyik politikus se,mert ez eddig sem látszott meg az emberi viselkedésen.
   Isten fiaként élni nem azt jelenti,hogy egy évben háromszor megünnepeljük.Isten Fia akkor jön el,amikor szívünkből cselekszünk egymásért.
   Miért várjuk meg,hogy az ördög pusztíttassa el velünk emberekkel a Földet vallások,politika,és a bankok miatt,ha azért már most is tehetnénk,hogy ne valósuljon meg?Csak el kell hagyni a vallásokat,a politikát,a bankokat(illetve vezetőiket felelősségre vonni,hogy valóban a megfelelő irányt képviselték-e és az meg látszik-e az emberi viselkedéseken),és ebben biztosan a Teremtő is segítségünkre lesz.
   El kell jönnie annak az időnek,amikor mindent másképpen látunk.
   Miért kellene megvárni,hogy valaki beüljön a Jeruzsálemi templomba,hogy őt imádják,amikor ez felesleges várakozás,és újabb időfecsérlés és felesleges is egy embert oda beültetni csak azért,hogy a prófécia beteljesedjen,mert egyesek azt akarják elérni?
   Ezt tisztán jóindulatból írtam,és járjatok utána dolgoknak.
   Azt nem tudom,hogy a tudomány mennyire tartozik bele Isten tervébe,de biztosan nem úgy,hogy azt egymás ellen használják az emberek vagy lehet,hogy a paradicsomi állapotok hiányoznak az embereknek,azért nem találta senki a boldogságot a (fizikai világban),persze Istenre gondolva a boldogság mindig jelen van,akik benne megtalálták.
   Amúgy jól idézted a Bibliából:”Mivelhogy nem a láthatókra nézünk,hanem a láthatatlanokra,mert a láthatók ideig valók,a láthatatlanok örökkévalók”
   Mi van akkor,ha például a láthatatlan itt láthatóvá tennénk a Földön,amit Isten valóban nekünk szánt.
   Mondjuk a gyerekeinkkel lerajzoltatnánk,hogy milyennek képzelik el a Földet,amikor a Teremtővel élünk együtt,és azokat megvalósítanánk.
   Amint látod,én is harcolok,abban a reményben,hogy egyszercsak közösen találunk rá arra az útra,arra a világra,amit Isten nekünk szánt.

   1. István, egyre nagyobb a zűrzavar a hozzászólásaidban.
    Kevered a babonákat/nem biblikus vallási szokásokat a hittel és az Igével. Imádkozom érted!

    1. Kedves Thea!

     A hatalomnak az a célja,hogy az emberek görcsösen ragaszkodjanak a pénzhez,bankrendszerhez,politikához és vallásokhoz.Amíg görcsösen ragaszkodnak az emberek ezekhez,addig félelemben tudják tartani,de valójában senki nem érzi magát szabadnak,hozzáteszem,még a hatalom is a saját görcsébe ,a hatalmába kapaszkodik,minél nagyobb a görcs,annál kevésbé tud a görcstől szabadulni,még ha akar is(mondhatjuk,az ördög annál kevésbé engedi el).Amíg van emberi,vallási,politikai alá-fölérendeltség-legyen az akármilyen párt,vallás,addig nincs szabadság,addig görcs van,míg a végén hasmenésünk van mindentől,és kihányjuk.Isten minket szabad lényeknek teremtett,természetesen Isten törvényeit mindenki tudhatja már ennyi idő óta.
     Rengeteg jele van annak a mindennapi életben,hogy miért tartunk ott,ahol tartunk.A gyerek sírva jön a világra,az anyának fájdalmas a szülés,de amikor megszületik,tisztába van rakva,és mindenki boldog,a gyerek is és az anya is,meg az apa is.Amikor túl sok hülyeséget tanítanak az iskolákban,a gyerekeknek történelemórán a háborúkat(akkor az megmarad a gyerek fejében,és aztán arra népre fog haragudni,akikről oktatnak,hogy ők tehetnek róla)persze utólag kiderülhet,hogy mégsem úgy volt,ahogy az minden rendszerváltáskor,de akkor már késő.És akkor körbe-körbe ismétlődik a történelem,annyi különbséggel,hogy a tudomány fejlődik,de az embernek kellene egyre tisztább szívűvé válnia inkább,és ezeket nem tanítják.
     Az emberek ahogy saját szektájukba be vannak zárva,úgy a szívüket is bezárják egymás felé,mert csak az a párt,csak az a vallás,csak az a bank létezik,verseny van,hogy kinek van nagyobb hatalma,és igaza,és a versennyel nem veszik észre,hogy tönkretesznek emberi kapcsolatokat,az élőhelyünket,ahova Isten teremtett minket,stb.A bezártság megmutatkozik abban,hogy az emberek betontömbökben laknak,ahol meg nem,ott meg kerítéssel zárják körbe magukat,mert nem nyitott a szívük.Egymásra vagyunk hatással,és természetesen mindenkinek magával kell kezdenie a változást,ahogy jól is írtad,de már vallások,pénzrendszer és politikai nézet ,hatalomvágy nélkül kellene tenni is azért,hogy mi és a gyerekeink,unokáink ne ebbe szülessenek bele.Gondolj bele,amikor a gyerekek nevetni fognak rajtunk,hogy ilyen hülyeségek miatt voltak a háborúk?Senki nem akarja,hogy a gyerekeink nevessenek rajtunk.Ha az emberek egyik fele fél,a felső kisebbség persze,hogy boldog,hogy félelemben tudják az embereket tartani.Az ő boldogságuk a nép félelméből származik,persze félnek szerintem ők is,hogy az emberek ébredeznek.
     Én is minden nap imádkozom az Egyetlen igaz Teremtőhöz,naponta többször is,hogy mindig az igazság felé vezessen engem.
     Thea,és Gábor!Miért akarjátok azt,hogy az utódaink is megtapasztalják a nyomorúságot,hogy csak utána lehessenek boldogok ,amikor már kezdettől fogva lehetnének boldogok és szabadok,és arra mennek,amerre Isten is vezeti őket,az érdekli őket.Tiszta szívvel születnek,akkor maradjanak is tiszta szívűek,és ne tartozzanak egy szektához sem.Persze a saját közösségükben vannak,a családjukban,de ha ők boldogok,akkor mellettük pár kilóméterre is mindenki boldog,még akkor is,ha nem ismerik egymást személyesen(persze amikor mégis meglátogatják egymást,akkor szívesen látják egymást),de érződik a légkörben,hogy mindenki boldog,mert Isten mindenkivel ott van.Isten mindenkinek azt a párt adja,aki neki való,mindig oda vezet mindenkit,ami őt érdekli,de mindig úgy,hogy az senki kárára ne legyen.Kíváncsian kell Isten országába belépni,és úgy kell viselkedni nekünk felnőtteknek is,mint egy gyermek,és ez a Bibliában is meg van írva.
     Természetesen ahogy látod,én is a pénz,a bankok ellen vagyok,mielőtt bármit is gondolnál,és ha az emberek tényleg úgy élnének,ahogy Isten elvárja,akkor már most mindenki tiszta szívű lenne,de ez még sajnos a keresztényeken sem látszik,persze vannak kivételek.Szeretném,ha mindenki nyitottabb szívű lenne,tényleg úgy élnénk,hogy az Istennek,a bolygónak és az embereknek is megfeleljen.Ha egy gyerek is sokáig az anyja csecsét szopja,vagy cumizik(most itt az embert és a bankrendszert)szeretném összehasonlítani,akkor a gyerek is visszamarad a fejlődésben.Szááljunk ki ebből a mókuskerékből,mert túl gyorsan pörögnek az emberek,és sokan nem értik,hogy miért van ez?Hát azért,mert egyesek annyira ránőttek az emberekre,mint egy rákos daganat,és azért,mert az emberek nem képesek kijönni a saját maguk által kreált,természetesen a hatalom által gerjesztett félelemből.
     Természetesen mindent úgy látsz,ahogy akarod,többet nem is írok.
     Tudom,és érzem,hogy Te egy jószívű vagy Thea.
     Bízom benne,hogy Isten segít mindannyiunkon,akin csak lehet.

    2. Annyi lenne az egész,hogy elengedni az összes vallást,politikát,pénzrendszert és minden rendbe jön.
     Amíg van banki,politikai,vallási hatalom,addig egy könyvbe sem szabad beleélnie magát az embereknek szerintem.
     Az Ámen szót,nem tudom mennyire használjátok az imák végén,de az meg az egyiptomi napisten Amun Réhez szól,és jóváhagyják,hogy így legyen.Nagyon sok dolog az ő részükről az idő húzására szolgál,hogy kibekkeljék,amíg szükséges,azaz véges.Rajtunk áll,embereken,hogy mikor vesszük át tőlük a hatalmat csendesen,nem háborúval,hanem csendesen.Ők hipnózisban tartottak mindenkit,bízom benne,hogy csak tartottak múlt időben.Csak annyi ,hogy köszönjük boldogulunk pénz,hatalom,és vallások nélkül is.Tudunk ezek nélkül is szeretetben,békében,boldogságban élni.
     Hidd el,ők tudták,hogy mit miért csináltak.

    3. István, úgy tűnik, hogy a neten terjedő szinte minden tévtanításnak bedőlsz. Az Amun szónak semmi köze a Bibliában használt Ámenhez. Csupán hasonló, de még csak nem is azonos hangzású szavakról van szó. Például a spanyol “elado” (fagylalt) szónak semmi köze a magyar “eladó” szóhoz.
     Mindent magadévá teszel, csak az Igét nem és, ha most nem állsz meg, ez csak rosszabb lesz.
     Az első mondatodra csak annyit írnék, hogy szerinted Ádám és Éva idejében milyen vallási, politikai vagy pénzrendszer volt?
     Ne kerülj azok közé, akik “nem fogadták be az igazságnak szeretetét az ő idvességökre.” és ezért Isten “a tévelygés erejét bocsátja rájuk, hogy higyjenek a hazugságnak;”! (2. Thess. 2:10-11)

    4. Igen,Ádám és Éva idején nem volt politika,vallás,pénz,és szerintem hagyni kellene,hogy ismét az valósuljon meg,amit akkor Isten el szeretett volna érni,de mostmár kígyó,és csúszó-mászók nélkül.
     Vagyis mindent az alapoktól elkezdeni,mert minden úgy tökéletes,ha visszavezetünk mindent a gyökerekig,az alapokig,és onnan kezdeni valami újat kedves Thea!Egy házat is úgy kezdenek építeni,hogy megcsinálják az alapokat.Ugyanis már a piramisrendszer felépült,onnantól azt le kell bontani,hogy valami sokkal jobb valósulhasson meg.
     De többet nem írok,mert nem szeretném ,hogy úgy tűnjön,hogy én erőltessek valamit is,ezért inkább hagyom,hogy vezessen mindenkit a Teremtő.
     Az igazi hatalom a szeretet az emberek között,és efölött a Teremtő áll.Amíg gonosz ,önző hatalom van hatalmon,addig nem lehet igazi szeretet,addig mókuskerék,pörgés és pénz van csak,míg a végén mindenkit kicentrifugáznak,de a régi centrifugákon is volt egy kapcsoló,és az csak akkor állt le,ha lekapcsolták.

 3. István!
  Milyen a kapcsolatod Jézussal?Akarod hogy csak Ő szóljon hozzád Szent Szellemén keresztül?Akarsz-e eljutni az egyetlen Igazság ismeretére,amit úgy hívnak:Kinyilatkoztatás!Akarsz-e elégedett,boldog emberként élni a kiszabott hátralévő életedben?Ha igen,először vizsgáld meg a lelkiismeretedet,s majd a feladataid elvégzése előtt, tedd fel a kérdést magadban:”Mit tenne Jézus a helyemben?”. Ha ezt komolyan veszed és tényleg csak Jézus él a szívedben akkor Ő segítségedre fog lenni!Segíteni fog a tisztánlátásban,a helyes döntésekben!De, ha csak felületesen kezeled az Ige ismeretét,a Megtévesztő fogja csak a kezed és vezet, aki egy ábrándtatos,hamis,illuzórikus világot teremt lelkedben,mert jól tudja hogy ez a világ az övé,hatalmat kapott rá hogy uralkodhasson még egy “rövid” ideig!
  Kérdezem ismét?-Szereted Jézust???-akarsz-e boldog lenni,és az Ő hajlékában lakni?Jézus,aki azt mondta:”az én világom nem-e világból való…..”
  vagy: “Ne szeressétek a világot,se azokat,amik a világban vannak.Ha
  valaki a világot szereti,nincs meg abban az Atya szeretete.

  Mert mindaz ami a világban van,a test kívánsága,és a szemek kívánsága,
  és az élet kérkedése,nem az Atyától van,hanem a világból.
  És a világ elmúlik,és annak kívánsága is,de aki az Isten akaratát cselekszi,
  megmarad örökké.” János közönséges első levele:2.ik fej.15-16-17vers

  István,szívem mélyén szeretném ha ezen elgondolkodsz és komolyan vennéd!Ne az embereket és a világot akard megváltoztatni-mert ez úgysem fog sikerülni,mivel ez csak az Atya hatalmának kezében van,-hanem te próbálj napról-napra erős hitben,reménységben,szeretetben közeledni az Úrhoz!Ha ez így sem megy,kérlek okosabban teszed ha honlapot váltasz..Az Atya, rész szerint osztotta ki mindenkinek a feladatát,Thea ezt a részt kapta.Hatalmas odaszánással,alázattal teszi a dolgát.Az “Idők jelei” ,éppen segíteni szándékozik neked és minden igaz Krisztushívő léleknek, a felkészülést,az igyekezetet az Úr szolgálatában, hogy a mennyei Jeruzsálem lakói lehessünk,ahol már nincs könny és fájdalom,csak örök boldogság Jézus Krisztussal!Ezt értsd meg István.

 4. Úgy vélem súlyos tévedés bármilyen chipbeültetésről feltételezni, hogy az lesz a “bélyeg”.
  “Arra is rávesz mindenkit…” tehát nincs kivétel. A chipbeültetésnél sok kivétel lehet / van / lesz.
  “jobb kezükre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek” – kell végtag. Háborús veteránok, amputált kezűekkel mi történik?
  “senki se vehessen vagy adhasson el semmit” – mindenkit érint, kivétel nélkül még a választottakat is.

  Ne a bélyeget próbáljátok meg azonosítani, hanem a viselet helyét. A jobb kéz és a homlok.

  Zsolt 16,8
  Az ÚRra tekintek szüntelen, nem tántorodom meg, mert a jobbomon van.

  Ma miben bíznak az emberek?
  Pénz (a világon mindenhol a szegénytől a gazdagig) és hitel, abban bíznak, az a fontos!

  1. Idézem a cikket: “Ennek a bélyegnek az előfutárai sorra jelennek meg a piacon RFID és egyéb chipek és technológiák formájában.”

  2. Kedves BRUNO!

   ?Arra is rávesz mindenkit?? tehát nincs kivétel. A chipbeültetésnél sok kivétel lehet / van / lesz.
   ?jobb kezükre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek? ? kell végtag. Háborús veteránok, amputált kezűekkel mi történik?”

   Szerintem azok a homlokukra fogják kapni ( ha akarják).

   De ezek az igeversek eléggé egyértelműen jelzik, hogy ugyan kényszer lesz, de lesznek olyanok, akik nemet mondhatnak. Igaz, annak ára lesz, de lehet nemet is mondani.

   Jel. 14,9 És harmadik angyal is követé azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak képét, és bélyegét felveszi vagy homlokára vagy kezére,
   Jel. 14,10 Az is iszik az Isten haragjának borából, a mely elegyítetlenül töltetett az ő haragjának poharába: és kínoztatik tűzzel és kénkővel a szent angyalok előtt és a Bárány előtt;
   Jel. 14,11 És az ő kínlódásuknak füstje felmegy örökkön örökké; és nem lesz nyugalmuk éjjel és nappal, a kik imádják a fenevadat és annak képét, és ha valaki az ő nevének bélyegét felveszi.

   Jel. 20,4 És láték királyiszékeket, és leülének azokra, és adaték nékik ítélettétel; és látám azoknak lelkeit, a kiknek fejöket vették a Jézus bizonyságtételéért és az Isten beszédéért, és a kik nem imádták a fenevadat, sem annak képét, és NEM VETTÉK ANNAK BÉLYEGÉT homlokukra és kezeikre; és éltek és uralkodtak a Krisztussal ezer esztendeig.

   A pénz szeretete pedig egyébként is kizáró tényező a mennyből, ezért biztosan nem kellett volna a bélyeget hangsúlyozni, ha arról lenne szó.

   1. Egyébként pedig gyorsan be kellene azonosítani azt a fenevadat, amelynek a bélyegét fogják osztani, mert a legtöbben azt gondolják, hogy AK lesz az, pedig nem!

    Jel. 13,1 És láték egy fenevadat feljőni a tengerből, a melynek hét feje és tíz szarva vala, és az ő szarvain tíz korona, és az ő fejein a káromlásnak neve. …
    ?Jel. 13,3 És látám, hogy egy az ő fejei közül mintegy halálos sebbel megsebesíttetett; de az ő halálos sebe meggyógyíttaték; és csodálván, az egész föld követé a fenevadat.
    ?Jel. 13,4 És imádák a sárkányt, a ki a hatalmat adta a fenevadnak; és imádák a fenevadat, ezt mondván: Kicsoda hasonló e fenevadhoz? kicsoda viaskodhatik ő vele? …
    ?Jel. 13,11 Azután láték más fenevadat feljőni a földből, a kinek két szarva vala, a Bárányéhoz hasonló, de úgy szól vala, mint a sárkány;
    ?Jel. 13,12 És az ELŐBBI fenevadnak minden hatalmasságát cselekszi ő előtte; és azt is cselekszi, hogy a föld és annak lakosai imádják AZ ELSŐ FENEVADAT, a melynek halálos sebe meggyógyult vala;
    Jel. 13,13 És nagy jeleket tesz, annyira, hogy tüzet is hoz alá az égből a földre, az emberek láttára.
    Jel. 13,14 És elhiteti a földnek lakosait a jelekkel, a melyek adatának néki, hogy cselekedje a fenevad előtt; azt mondván a föld lakosainak, HOGY CSINÁLJÁK MEG A FENEVADNAK A KÉPÉT, AKI FEGYVERREL MEGSEBESÍTTETETT vala, de megelevenedett.
    Jel. 13,15 És adaték néki, hogy a fenevad képébe lelket adjon, hogy a fenevad képe szóljon is, és azt mívelje, hogy mindazok, a kik nem imádják a fenevad képét, megölessenek,
    Jel. 13,16 Azt is teszi mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az ő jobb kezökre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek;
    Jel. 13,17 És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak a kin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma.
    ?Jel. 14,9 És harmadik angyal is követé azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak képét, és bélyegét felveszi vagy homlokára vagy kezére,
    ?Jel. 14,11 És az ő kínlódásuknak füstje felmegy örökkön örökké; és nem lesz nyugalmuk éjjel és nappal, a kik imádják a fenevadat és annak képét, és ha valaki az ő nevének bélyegét felveszi.

    1. Kedves Ida!

     Hogyan és mikor fog kiderülni az összes gonoszság,tudatlanság,és megtévesztés?Vajon a sötétség erői meddig szívhatják még az emberek erejét?Minden ember érzi,hogy valami nem stimmel,akár magyar,akár muzulmán,akár keresztény,akár zsidó,akár Jobbikos,akár Fideszes vagy MSZP-s.
     Mikor fog kiderülni,hogy a buddhizmus,a pogányság,sámánok,a jóga,a krisna,a reiki,és az összes politikai párt,és a pénz mind egy megtévesztés?Isten ezt meddg hagyja?
     Mindenkinek,aki teheti az igazság felé kell haladnia.
     Sajnos az a helyzet,hogy nem tudom nézni,hogy valaki hogy dolgozhat egy adóhivatalban(amikor látnia kell,hogy ott nagyon nem stimmelnek a dolgok) vagy fegyveres szolgálatnál vagy hogyan képzelheti egy ember magát királynak a többi ember felett?

    2. Kedves ISTVÁN!

     “Hogyan és mikor fog kiderülni az összes gonoszság,tudatlanság,és megtévesztés?Vajon a sötétség erői meddig szívhatják még az emberek erejét?”

     Jézus visszajöveteléig!

     “Mindenkinek,aki teheti az igazság felé kell haladnia.”

     Mindenki tehetné, de a többség azt szeretné, ha az lenne az igazság, amit ő szeretne hinni. És sajnos mindenkinek szabad akarata van, és senkit nem rugdoshatsz az igazság felé. Bizonyságot tehetsz róla ( de az is csak a Szent Lélek erejében hatásos), és a többit nem tudod befolyásolni. Mármint, ha nem ellentétesen élsz a bizonyságtételeddel.

   2. Kedves Ida és Thea!

    Nekem érdekes a Biblia,hogy ezeket kik írták át úgy,hogy a háttéhatalomnak megfeleljen.
    Most írok egy érdekes dolgot,amin el lehet gondolokdni,és nem biztos,hogy azonnal ,de lehet,hogy később rájöttök olyan dolgokra ez alapján,amik nem biztos,hogy úgy vannak,ahogy elképzelik.
    Jézus felhőkön jön el,és megremeg ég és Föld,ahogy ezt több keresztény így várja,ez egy kicsit inkább Zeuszra illene rá szerintem,és vajon kik várhatják Zeuszt?
    A másik ezzel kapcsolatpsan,a kivárás,hogy várjatok,mert jön a Megváltó,de addig is a háttérhatalom,vallási vezetők,politikusok,bankárok,multicégvezetők,lobbik azt csinálnak,amit akarnak.Az ő tervük is az lehet,hogy beomoljon a rendszer,de úgy,ahogy ők akarják,ha úgy dőlne be,ahogy mi emberek,a nép akarjuk,az már más tészta volna,arra nem számítanak,mert tudják,hogy a vallásos emberek elvannak a várakozással,a hitetlenek a saját dolgaikkal,aztán ott van még a new age,az ezotéria,az álspiritizmus,mind azt hangsúlyozzák,hogy Te válj Istenné,ezt a kígyó akarta elhitetni az egyetlen igaz Teremtő(szándékosan nem Istent írok)teremtményével ,az emberrel.
    Szerintem jól kitervelték ezt az összes vallást,politikát,bankrendszert,de arra nem számítanak,hogy mi emberek döntjük be a rendszert,amint a legtöbb ember felébred álmából.
    És,amint bedől a rendszer,tudunk úgy élni,ahogy a Teremtő elvárja tőlünk szeretetben,békében,harmóniában,és mindenhol,a bankok helyén is virágokat,gyümölcsösöket,zöldségeskerteket hozunk létre,és biztosan ebben a Teremtő is segít nekünk.SAjnos túl kell látni a Biblián,és az egyéb ősi dolgokon szerintem,mert ha tovább csűrjük,csavarjuk,akkor még nagyobb lehet a káosz,mint,ami van,mert ki így értelmezi,ki úgy.Ki ezt,ki azt látja benne.
    Járjatok utána,nézzrtek utána dolgoknak,vannak videók ilyen és hasonló dolgokról a youtube-on,és több helyen,azt szeretném,ha már túl látnánk a megtévesztéseken.

    1. István, az első felvetésed, ha jól értem, az, hogy Isten nem volt képes megőrizni az Igéjét és, amit a kezünkben tartunk az csak egy hamisítvány. Ezzel kapcsolatban kiindulópontnak ezt ajánlom: http://idokjelei.hu/2014/12/mennyire-megbizhato-a-biblia/

     És gondolkozz el azon, hogy vajon Isten ennyire erőtlen lenne?

     A második felvetésed pedig sok embernek eszébe jutott már és szerintem pontosan ez az, amit a háttérhatalom is tervez. Egy amolyan Új Világrend 2.0, amit látszólag a nép hoz létre a “rosszfiúk” legyőzésével. Kicsit, mint a magyar rendszerváltás, amit a kommunista elit maga végzett el, biztosítva, hogy továbbra is ők maradjanak hatalmon. Nagyon sok olyan kezdeményezés van a világon, ami látszólag alulról, a néptől indul, pedig a háttérhatalom van mögötte.

     Szerintem jobban járnál, ha Isten Igéjéből indulnál ki, és nem hagynád, hogy az ördög kiüsse az egyetlen hatékony kardot a kezedből.
     “Mert az Istennek beszéde élő és ható, és élesebb minden kétélű fegyvernél, és elhat a szívnek és léleknek, az ízeknek és a velőknek megoszlásáig, és megítéli a gondolatokat és a szívnek indulatait.” Zsidók 4:12

     Van némi igazság abban, hogy egyesek, akár vallásos körökben is, nem tesznek semmit, csak várnak, de ez a társadalom minden rétegére igaz, függetlenül a vallástól.
     Ráadásul itt soha nem a vallást vagy vallásoskodást hirdetjük, hanem az Élő Istenbe vetett élő hitet, ami “holt cselekedetek nélkül”. (Jakab 2:26)
     Koncentrálj arra, hogy amit Isten rád bízott, legyen az egy darabka termőföld, a családod, a hitben való növekedés vagy bármi egyéb, azon/abban hűséges legyél.
     “Úgy tekintsenek ránk az emberek, mint Krisztus szolgáira és Isten titkainak sáfáraira.
     A sáfároktól pedig egyébként azt várják el, hogy mindegyik hűségesnek bizonyuljon.” I. Kor. 4:1-2

    2. Thea!

     Én lennék a legboldogabb ember,ha végre rájönnénk a megoldásra,hidd el,annyi minden történt már velem,de igazából az embereknek nem harctérnek,hanem inkább játszótérnek kellene használni a Földet,amit a Teremtőtől kaptunk,és kíváncsian fogadni a Teremtőt.Egy egyszerű ember vagyok,mint Ti,egy albérletben lakom,és szeretném,ha végre lépnénk,hogy Isten is segíthessen a legtöbb embernek.Valójában a háttérhatalom gyenge és erőtlen,az emberek tartják őket fenn pénzzel,fegyverrel,rossz emberi tulajdonságokkal,nagyon szeretném,ha már megszűnne végre a pénz és minden pénzhelyettesítő kártya,chip,hogy végre mindannyian a lehető legnagyobb boldogságban élhessünk a Teremtőnkkel.
     Igazából már azt is el kellene érnünk,hogy akarjuk a felelősségre vonásukat az összes hatalmi erőnek,mert a Teremtő is csak akkor segít,amíg mindenki szektákra tagozódik,és jól elvan a saját maga alkotta szektában,ez legyen keresztény,hit gyülekezete,jehova tanúi,Fidesz,MSZP,Jobbik,bankszektor,buddhizmus,muzulmánok,tudományos körök,multicégek-ezek mind szekták,egy elzárt rendszer,hogy ők csak azt látják,mást nem nagyon láthatnak-szemellenző a lovakon.Akármilyen hihetetlen ,ezek mind egy-egy szekta.Ahol hierarchia van az emberek között,az már eleve nem lehet tiszta dolog.
     A Teremtő is csak akkor segít az emberiségen,amikor azt tiszta szívvel kérjük tőle.Annak örülnék,ha már kikeverednénk ebből,és végre boldogságban élhetnénk,elég volt a jóból és a rosszból.Már tudjuk,hogy keveseknek több volt a jóból,és sokaknak több a rosszból.

    3. Ez olyan,mint a kerítés a házakn,az emberek be vannak zárva a saját kis szektájukba,és addig nem kell másfelé nézni,az emberek szíve is így be van zárva.
     Én elismerem a Bibliát,de lehet,hogy túl sokat csavartak rajta az emberek.
     Ha a papok ,a politikusok azt szerették volna,hogy a Teremtőnkkel együtt legyünk,akkor már rég az Egyetlen igaz Teremtőnkkel élnénk már.Amíg emberek hatalmaskodnak egymás felett,addig Ő is magunkra hagyja az embereket.
     Akik Istenben hisznek,hívők,de szeretik magukat vallási,politikai megosztottságban tartatni,és akik Istenben nem hisznek,azok is a békét keresik,de amíg abban hisznek,hogy mindannyian más Istentől származunk,addig valójában senki nem akar a Teremtővel élni igazán,mindenkinek az a jó akkor,ami van.
     Amúgy tudsz róla,hogy régen nem csak latin,hanem görög nyelvre is lefordították a Bibliát,és ott más értelmezésből is lehet szemlélni a benne leírtakat?

    4. Kedves István!
     Hidd el, mindannyian Isten csodálatos királyságában szeretnénk már élni, ahol béke és szeretet uralkodik. Csakhogy ez mindig a saját házunk táján kezdődik. Ez a királyság már benned van és rajtad áll, hogy szívről szívre minél több embernek átadd. Változtasd meg a világot! Kezdd magaddal!
     Úgy látom, hogy ide-oda kapkodsz és közben kiesett a fegyver a kezedből.
     Kik csavartak a Biblián? Konkrétan írd le.

     István, az Újszövetséget görögül, az akkori legelterjedtebb nyelven írták és azt fordították le később latinra. Te valószínűleg a Szeptaguintára gondolsz, ami az Ószövetségnek egy későbbi fordítása görögre, de ez csak egy fordítás, éppen olyan, mint a magyar vagy a többi. Az eredeti Ószövetség héberül íródott.

     Ne a Bibliát próbáld a saját szájad íze szerint átértelmezni, hanem hagyd, hogy az Ige formáljon téged! Ha pedig nem fogadod el a Bibliát Isten Igéjének, akkor mi alapján döntöd el, hogy minek, kinek hiszel? Mi a mérce?

    5. Kedves Thea!

     A nyelveken szólás szerintem azt jelenti hogy az Egyetlen Élő Teremtő nyelvezetén szólás,vagyis érthető nyelveken,hogy azt pl.ha magyar az illető,Te magyarul megértsd?
     A test-lélek-szellem például lehet,hogy a keleti tanokból ered,főleg a szellem szó,és azt vette át a kereszténység.A kereszténység a templomokban pedig okkult dolgokat alkalmaz,miközben Jézusról prédikál,és még bálványimádat is van közben.
     Igazából annyira egyszerű minden,és itt nem kell még 200 évig tanulmányozni a Bibliát(ami persze egy nagyon szép könyv és sok bölcsességet tartalmaz Isten nyelvezetén),de egy könyv nem lehet szent például,ugyanúgy,ahogy egy ember sem.
     Az Egyetlen ÉLő Isten van,és Krisztus a Megváltó.
     Ehhez elég úgy viselkedni egymással,hogy elhagyni a vallásokat,a pénzt,a bankokat, a politikát,kideríteni mindent,ami hamisságból,gonoszságból vagy tudatlanságból ered,és végre játszani a Földön Isten gyermekeiként,alázattal,szeretettel,türelemmmel viseltetni egymás iránt,és a Földet élővé tenni végre..Ennyire és semmi többre nincs szükség.Ennyit kellene emberekkel megértetni,és elhagyni a rossz tulajdonságokat.

    6. István és hogyan, mi által fogsz növekedni, tanulni? Ugyanis nemcsak a Biblia szerint, de a fizika törvényei szerint is, ha egy rendszert magára hagysz, az a legnagyobb rendezetlenség felé fog haladni. Magyarul nincs egy helyben állás, se a hitben, se semmilyen téren. Vagy előre, felfelé haladsz és tanulsz, növekedsz, vagy visszafelé csúszol. Mert azt látom, hogy olvasol és, amit olvasol, annak jobban hiszel, mint a Bibliának. Mi alapján szelektálsz?

    7. Kedves Thea!

     Nem kell elhagyni a Bibliát,csak nem kell újabb 200 évig azt úgy tanulmányozni,hogy közben nem tesznek semmit az emberek azért,hogy végre elhagyjuk a pénzrendszert és szereteten,megértésen alapuló cselekedeteket végezni,hogy Istennek is tetszen a viselkedésünk.Mellesleg kiindulópontnak már nem ártana írni valakinek egy magyarul is sokkal érthetőbb,tisztább,mai nyelven ,minden embernek tisztán érthető könyvet írni,ahol nincs mit elemezni,hanem le van írva tisztán,érthetően azok a törvények,viselkedések,amik szép tettekre,és szép szavak használatára,Isten,család,emberszerető viselkedésekre viszik az embereket,hogy egymás felé is megnyíljon végre mindenki.Ehhez viszont a pénzt ,bankot,politikát,vallást el kell hagyni,mert Istennek arra nincs szüksége,hogy az emberek,népek,királyok,vallások egymás felett uralkodjanak,mert az egymás felett uralkodás lucifer kedvenc megtévesztése.
     Isten pedig nem ismer mű dolgokat,az Egyetlen Teremtő csak természetes,és élő dolgokat teremt,csak a természetet,a családot,a szeretetet,embert,élőlényt és állatot teremt.

    8. Ezt a könyvet úgy hívják, hogy Biblia. Ha olvasnád és kérnéd a Szent Lélek ajándékát nem lenne gondod az értelmezésével.

     Írod: “már nem ártana írni valakinek egy magyarul is sokkal érthetőbb,tisztább,mai nyelven ,minden embernek tisztán érthető könyvet írni,ahol nincs mit elemezni,hanem le van írva tisztán,érthetően azok a törvények,viselkedések,amik szép tettekre,és szép szavak használatára,Isten,család,emberszerető viselkedésekre viszik az embereket,hogy egymás felé is megnyíljon végre mindenki”

     Elég ehhez egyetlen mondat István:
     “Amit akartok, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük, mert ez a törvény és a próféták.” Máté 7:12

     Ehhez azonban az kell, hogy elfogadják Istent és a megváltást Jézuson keresztül, különben ezt kapod: “A világosság eljött a világra, de az emberek inkább szerették a sötétséget, mint a világosságot, mert cselekedeteik gonoszak voltak.” (János 3:19)

     János evangéliumát végigolvastad már?

    9. Kedves ISTVÁN!

     Nagyon nehéz helyzetbe hozol a hozzászólásaiddal, mert nagyon sokat lehetne/kellene írni ezekkel a dolgokkal kapcsolatban, és nagyon átmagyarázni ezeket az ige alapján. Ráadásul nem ismered az igét, és mint látom megpróbálsz a Biblia helyett inkább a youtube-on található tanításokból tájékozódni. Ahogy kiveszem a szavaidból, sikeresen bele is tenyereltél olyanokba, amik éppen az anti-Krisztus útját készítik elő, a Krisztusban, hitben, és az igében még meg nem szilárdult lelkekben.

     Nézd a keresztények Jézusban vetett hite, az Atya róla tett kijelentésén nyugszik, amelyet a szívedbe kapsz a megtérésedkor, és a Szent Lélek általi újjászületésedkor. Ugyanekkor megkapod a szívedbe az igéről is a kijelentést, hogy az az Isten beszéde, amiből a Szent Lélek tanít bennünket, és amiből eszünkbe juttatja, azokat, amiket Jézus, és Isten mondott. Továbbá a Szent Lélek az, Aki nálunk lakik, és velünk marad, és elvezet bennünket minden szellemi igazságra. Továbbá, aki vezet bennünket az utunkon, és megjeleníti nekünk a bekövetkezendőket. Nem magától szól, hanem azokat szólja, amiket lát, és hall, és Jézust dicsőíti, mert az övéből vesz. És még megtermi bennünk a Lélek gyümölcseit is, amelyek: Gal. 5,22 De a Léleknek gyümölcse: szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség.
     ( Továbbá ajándékokat oszt mindenkinek, ahogyan akarja. )

     Amikor megtérünk, akkor a sötétség uralma alól kikerülünk, de a sötétség világában maradunk testileg, és a lelkünk, és az értelmünk is kapcsolódik még ahhoz. ( Vagyis az érzékszerveinken , és az értelmünkön keresztül még kísérthetők, illetve támadhatók vagyunk. ) És ez meg is kezdődik már akkor is, amikor csak gondolkodunk azon, hogy megtérünk. Utána pedig “ránk szabadul a pokol”, és intenzív visszahódítási kísérletnek vagyunk kitéve. Ezek nem feltétlenül egyértelműen átlátható próbálkozások, hanem többnyire nagyon sunyi, és alattomos, akár jónak látszó módok is lehetnek. Illetve többnyire azok. ( Mert magvetéskor, amikor hallod az igét, és az evangéliumot, a Sátán mindig eljön, hogy kikapja az igét a szívedből, hogy meg ne térj. Azután pedig ott van még az is, hogy kinek milyen föld a szíve. Vannak köves földek, amelyek nem engedik a magot mélyen meggyökerezni, és bár nagyon látványosan, gyorsan kikelnek belőlük a növények, de a nap hevében ( üldözések, hamis tanítások hallgatásában, stb) elszáradnak, és nem hoznak gyümölcsöt. ( Mert már az apostolok idejében is sok hamis próféta és tanító jelent meg a világban, és ez a tendencia nem csökkent az évszázadok során. Mert a magvetés után a Sátán is eljön “éjszaka”, és megszórja a szántóföldet gyommaggal. Ami ugyancsak kikel, és a gyomokra jellemzően, olykor még szebbnek is látszik, és jobban is fejlődik, mint a jó vetés. )

     Viszont azt is mondja az ige, hogy akik az Isten bizonyságtételét, amit a Fiáról tett, megvetik, azokat hagyja, hogy higgyenek a hazugságnak. Ezért nem szabad minden Léleknek hinni, még akkor se, ha a youtube-on tanít, mert hitető lelkek is vannak, és az ellenség is szerte jár, keresvén akit elnyeljen. Mert vannak közöttük hamis tanítók, hamis próféták is, ahogyan ezek a gyülekezetekben is előfordulnak. ( És, ha te benyelsz mindent amit ezeken a helyeken hallasz, akkor téged is elnyelnek. Jézusban, és Istenben bízz, mert ők a megtartók: 2 Pét. 2,9 Meg tudja szabadítani az Úr a kegyeseket a kísértésekből, a gonoszokat pedig az ítélet napjára büntetésre fenntartani. Júd. 1,24 Annak pedig, a ki titeket a bűntől megőrízhet, és az ő dicsősége elé állíthat feddhetetlenségben nagy örömmel, Júd. 1,25 Az egyedül bölcs Istennek, a mi megtartónknak, dicsőség, nagyság, erő és hatalom most és mind örökké. Ámen. Fil. 4,7
     És az Istennek békessége, mely minden értelmet felül halad, meg fogja őrizni szíveiteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban. )

     “Nekem érdekes a Biblia,hogy ezeket kik írták át úgy,hogy a háttéhatalomnak megfeleljen….”

     Nézd, a Biblia tele van beteljesült próféciákkal, amelyekről azt mondja Isten, hogy senki nem mondhat az Úr nevében semmit úgy, hogy az be ne teljesüljön. Ha nem teljesül be valami, akkor azt nem az Úr mondta. Na most, eszerint a logika szerint, akkor a háttérhatalom az Isten, mert úgy íratták át azokat a próféciákat is, hogy azok beteljesültek…!

     “A másik ezzel kapcsolatpsan,a kivárás,hogy várjatok,mert jön a Megváltó,de addig is a háttérhatalom,vallási vezetők,politikusok,bankárok,multicégvezetők,lobbik azt csinálnak,amit akarnak…”

     Igen, ezzel kapcsolatban írja az ige ( amit már neked is mondtam), hogy ez a korszak még mindig a sötétség világa, ahová a keresztények világosságként helyeztettek. A sötétség cselekedetei pedig ezek: Gal. 5,19 A testnek cselekedetei pedig nyilvánvalók, melyek ezek: házasságtörés, paráznaság, tisztátalanság, bujálkodás. Bálványimádás, varázslás, ellenségeskedések, versengések, gyűlölködések, harag, patvarkodások, viszszavonások, pártütések, Irígységek, gyilkosságok, részegségek, dobzódások és ezekhez hasonlók: melyekről előre mondom néktek, a miképen már ezelőtt is mondottam, hogy a kik ilyeneket cselekesznek, Isten országának örökösei nem lesznek.
     És ebben a korszakban a sötétség gyermekei ( akik ezekben a cselekedetekben lelik örömüket), együtt élnek a világosság gyermekeivel ( akik amazokban, amiket már idéztem, és csak azért, mert újjászülettek a Szent Lélek által!!!!), és világi szemmel nézve ők állnak nyerésre. Szellemileg nézve nem, de az más kategória. Most úgy néz ki, mintha Isten országa megbukott volna, de soha nem mondta Jézus, hogy sok állampolgára lesz.

     “.Az ő tervük is az lehet,hogy beomoljon a rendszer,de úgy,ahogy ők akarják,…”

     Semmi nem történhet Isten tudta, engedélye nélkül! János is a mennyből kapta a kijelentését azzal kapcsolatban, hogy miknek kell megtörténniük abban az esetben, ha az emberek meg nem térnek. Nem a sötétség fejedelmei döntik el, hogy mi lesz!

     “Én lennék a legboldogabb ember,ha végre rájönnénk a megoldásra,..”

     Figyelj kérlek! A Biblia arról tesz bizonyságot, hogy mindenki átkozott aki emberben bízik. Te azt gondolod, hogy “ha az emberek…”, ezt, vagy azt tennének. Ez a tevés, kizárólag a megtérésre vonatkozhatna, de az az, amit az emberek nem akarnak. Így viszont minden emberi terv, és próbálkozás, ami még akár jó szándékú is lehet, átok alatt van. És mint látod, ahogyan te is jól hangzó, szép dolgokat képzelsz el, hangoztatsz, de nem kalkulálsz azzal, hogy csak Isten tudja az ember újjászülni, új szívet adni neki, amely a jót szereti cselekedni, egyébként marad minden a régiben, ugyanígy fog AK is beszélni, és ugyanígy beszél HP is, amivel elhiteti az embereket, azt mondván, hogy “megtudjuk csinálni”. És sokan fognak menni utánuk, és hinni nekik. Ahogyan eddig is tették az emberek.

     “Amúgy tudsz róla,hogy régen nem csak latin,hanem görög nyelvre is lefordították a Bibliát,és ott más értelmezésből is lehet szemlélni a benne leírtakat?”

     Pl?

    10. Kedves Ida és Thea!

     Senkit nem akartam itt megbántani,de érzem,hogy Isten szeretetében vagyok,és bízom benne,hogy rátalál mindenki a helyes útra mostmár,mert úgy érzem,hogy Isten szerint is ideje lenne.
     A szentháromságról mit tudtok mondani?
     A keresztények miket vettek át a pogányok szokásaiból,hagyományaiból?

    11. Egyébként logikailag nem feltétlenül alaptalan István paranoiája. Ha megtörténne egy külső beavatkozás az emberi civilizáció életébe isten vagy fejlettebb lények részéről, azért akárkinek ne hódoljunk be, sőt szerintem senkinek nem kellene. A Jelenések könyvében bemutatott végső megoldás hihetetlenül primitív még akkor is, ha pozitív ígérettel végződik. Az ember folyamatosan fejlődik, bizonyos egyedei pedig olyan magas EQ és IQ-val rendelkeznek, hogy sokkal magasabb színvonalú megoldást találnának akár a saját teremtményeik vagy más civilizációk problémáira. A másik az alá és fölé rendeltségi viszony. Bizonyos értelmi szint felett egy magasabb rendű lény már nem ítélkezik, hanem megért, nem imádatra és engedelmességre kötelez, hanem kooperál vagy segítséget ad. Valószínűleg az ember (állítólagos) teremtője bizonyos értelemben elvesztette a szingularitást a teremtményeivel szemben és ettől a bibliai példák alapján tart(legalább is nem szeretné), tehát fontos neki a kontroll. Gyakorlatilag úgy van velünk, mint mi Terminatorral a mesterséges intelligenciával, mi van ha ellenünk fordul. A lényeg, hogy ne hagyjuk magunkat Jób-nak lenni, mert ha olyan az gyalázatos az Isten, mint ahogy abban a történetben megismertük, akkor még ,ha kövekkel és botokkal is, de meg kell védenünk magunkat ellene. Viszont van a biblikus szövegekben és egyéb történelmi forrásokban, mondákban legendákban olyan információ is, hogy a régi istenek technológiát adtak át, vagy pl Jézus és még néhányak magas szintű lelki tanítása, ami utat mutathat. Ezért a külső beavatkozás mikéntjének módjának kellene meghatározni az emberiség hozzáállását az Istenhez vagy akárkihez és nem egy automatikus alárendeltségi viszony alapján.

 5. Kedves Thea!
  Amíg a háttérhatalomról és a terveikről beszéltek,írtok,addig el se tudnak tűnni,ondhatom,ezekkel az oldalakkal szponzoráljátok,támogatjátok,és erősítitek őket.
  Inkább olyan oldalak kelleneének,ahol már az Istennel élést képzeljük el,hogy milyen lehet.
  Szerintem pedig a piramisok létezése is veszélyt jelent a Földre és az emberiségre nézve,amíg léteznek.

  1. Kedves ISTVÁN!

   Attól, hogy valamiről nem beszélsz, nem fog az eltűnni. Azért tudtak hatalomra jutni, mert senki nem tudott róla/róluk, és ezért nem is beszéltek róluk…! ( Olyannak gondold el, mint egy betegség, amelyről a lappangási idő alatt nem is tud az ember….) Egy idő után pedig már akkora hatalommal rendelkeztek, hogy mire kiderültek ezek a dolgok ( amelyekről egyébként csak pár millió ember tud még így is!), már megállíthatatlanok voltak az események. Ez a blog éppen arról próbál felvilágosítást adni mindenkinek, hogy mik a bibliai próféciák alapján az utolsó idők jelei (Krisztus visszajövetele előtti idők) , és hogy azok alapján mire lehet számítani….

   Az Istennel élést pedig nem kell elképzelni, mert ha megtértél, és újjászülettél Szellem által, akkor minden nap azt teszed. Arról pedig kevés információ van a Bibliában, hogy pontosan milyen is lesz az az élet, amikor már Isten is a földön lakozik az emberekkel. De a lényeg, hogy a mai napot próbáld meg kihasználni arra, hogy növekszel Krisztusban, Istenben, a Szent Lélek gyümölcseiben, az Isten beszédében, mert nem tudhatod, hogy holnap lesz-e időd még rá.

   1. Én azért tudok érdekes dolgokat kérdezni Ida.
    Valóban itt tartanánk,ha a legtöbb hívő tényleg Istent kereste volna az elmúlt évezredekben,századokban,tizedekben?Vagy valami okkult erő a templomokban,gyülekezetekben,és maga a bankrendszer,ami soha nem is engedte ezt?
    És,akik nem hisznek Istenben,de a békét keresik,ők is valóban békére vágynak?
    Egyenlőre úgy tűnik,hogy egyik csoport sem igazán Isten és/vagy a békét keresi,de reméljük,hogy józan belátásra tér az emberiség,mielőtt túl késő lenne.

  2. “Szerintem pedig a piramisok létezése is veszélyt jelent a Földre és az emberiségre nézve,amíg léteznek.”

   A fundamentalizmus egy tőről fakad. Az egyik csapat nemrég rombolta le Palmürát és még számtalan ókori romot, a másik a piramisokat akarja. A Jóisten mentse meg a Földet ezektől.

   1. Egyenlőre maradjunk annyiban,hogy idővel minden tudatlanság,gonoszság és félrevezetés lelepleződik,semmi több.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend