Világkormány

A francia elnök is egységes euróövezeti kormányt akar ? A világkormány előszobája?

europe-babelForrás: The Economic Collapse

A német és francia gazdasági miniszterek után Francois Hollande is azt javasolja a válság megoldásaként, hogy minden eurózóna tagállam adja át szuverenitását egy központi kormánynak. Az európai föderációhoz, amit sokan csak Európai Egyesült Államokként emlegetnek, saját elnök, parlament és büdzsé is társulna.

A javaslat persze nem meglepő, hiszen a globális elit minden problémára a hatalom további központosítását javasolja.

?A körülmények arra késztetnek bennünket, hogy magasabb sebességre váltsunk,? nyilatkozta Hollande a Journal du Dimanche nevű lapban megjelent írásban. ?Ami fenyeget minket, az nem a túlzásba vitt európaiság, hanem annak a hiánya.?

Vajon hogyan képzeli el a francia elnök az európaiság megfelelő mértékét?

?Jacques Delors ötletét támogatom egy euróövezeti kormány létrehozásáról, amihez egy konkrét büdzsé és parlament is társulna, hogy biztosítva legyen a demokratikus irányítás,? nyilatkozta Hollande.

Az Independent így írt erről:

?Létrejönne egy saját miniszterelnökkel rendelkező eurózóna kormány, a kormány pedig az EU költségvetésétől különálló büdzsével rendelkezne, a törékenyebb országok megsegítése és az azokba történő befektetések céljából.?

Hollande persze nincs egyedül az elképzeléssel. A fent már említett miniszterek mellett, Mario Draghi, az EKB elnöke, Jean Claude Juncker, az Európai Bizottság és Jeroen Dijsselbloem az Eurogroup elnöke is hasonló tervvel állt elő, amiben egy közös európai államkincstár felállítását szorgalmazzák.

Ezek a tervek nyilván nem fognak egyik napról a másikra megvalósulni, azonban fontos tudni, hogy az elit ebbe az irányba kívánja hajtani Európát. A következő válság kirobbanásakor pedig ezeket a javaslatokat fogják ?megoldásként? felkínálni.

Vészhelyzetek alkalmával az elit számos olyan lépést meg tud valósítani, amire normális körülmények között nem lenne esély. A jelen helyzetben nem sokan fogadnának el egy európai föderációt, de ha a helyzet elfajulna, hirtelen mindenki kétségbeesetten követelné a megoldást, legyen az bármi.

Amikor a lehetőség előáll, már csak azt kell elérniük, hogy Németország és Franciaország egyetértsen a részleteket illetően, és a többi eurózóna tagország szépen követi majd példájukat.

Az új egységes kormány előtt álló egyik akadály maga az euró. Az egységes valutát jelenleg szabályozó egyezmények nagyon összetettek és rengeteg korlátozást tartalmaznak. Amennyiben Németország és Franciaország valóban az európai föderáció felállítása mellett dönt, talán egy új valutát is létrehoznak.

Ez ma még elrugaszkodott elképzelésnek tűnhet, de egykor az euró is éppen ilyen őrültségnek hangzott.

Ami a jelent illeti, az európai adósságválság egyre mélyül. Nemcsak Görögország, de Portugália, Írország, Olaszország, Belgium és Franciaország is úszik az adósságban. Függetlenül attól, hogy rövidtávon Görögország végül elhagyja-e a monetáris uniót, az európai kötvények hozama valószínűleg tovább emelkedik egy ideig, miközben a részvények esetében komoly esés várható az elkövetkezendő hónapokban.

Bábel tornya (balra) - Az Európai Parlament épülete Brüsszelben (jobbra)
Brueghel: Bábel tornya (balra) – Az Európai Parlament épülete Brüsszelben (jobbra)

A nagybankokat kell figyelni! Az Egyesült Államokhoz hasonlóan, Európában is a ?bukáshoz túl nagyok? rendelkeznek a legnagyobb hitelállománnyal és derivatíva kitettséggel, ezek között pedig a Deutsche Bank áll az élen az egész világon. A rendelkezésre álló adatok szerint a Deutsche Bank 75 billió dolláros derivatíva kitettséggel rendelkezik. A bank elnökhelyettesei nemrégiben lemondásra kényszerültek és egyre több hír bukkan elő az intézmény belső gondjairól.

Vajon mi történne, ha Németország legnagyobb és legfontosabb bankja hirtelen a Lehman Brothers nyomdokaiba lépne?

Mindeközben az euró folyamatosan veszít értékéből a dollárhoz képest.

Úgy tűnik, a káosz nemhogy csökkenne, de egyre erősödik Európában, ami az eurózóna válságát is tovább mélyíti.

Amire emlékeznünk kell, hogy az eurózóna rövidtávú sorsától függetlenül, az európai elit célja a további integráció és még teljesebb központosítás.

Ezért borítékolható, hogy a Hollande és társai által javasolt Európai Egyesült Államok vagy föderáció, hívjuk, aminek akarjuk, valamilyen formában meg fog valósulni.

Előző posztKövetkező poszt

67 hozzászólás

 1. A Bábel toronynak ennyire negatív színben feltüntetése szerintem téves. Az Ószövetség azért a zsidók szent könyve, mert az ő istenük az ő népük szemszögéből íródott. Ami több esetben teljesen ellentétes más népek régészeti és egyéb történelmi emlékeivel. Bábel tornya az ott élő népek szentélye (Baál) volt, akik a zsidók ellenségei voltak (többek között 😀 ). Ezek a mezopotámiai népek kultúra szempontjából semmivel sem voltak alacsonyabb rendűek az ókori zsidóknál, sőt. Régebbi kultúra, fejlett szociális rendszerrel és meglepően fejlett igazságüggyel. Pl Hammurapi oszlopára. A legősibb sumér emlékek is onnan származnak, a királylista ( ?Amikor a királyság alászállt az égből, ). A zsidók Istene (bizonyos fordításban Jehova) pedig ezeknél a népeknél a sivatag gonosz isteneként szerepel, és hát valljuk be a mai normális erkölcstől egy teljesen eltérő figura, tehát magyarul nem a Jóisten :D. Még megemlíthető, hogy Nimród király és a magyarság is a babiloni területről származtatható, majd onnan mentek keletre és nyugatra is a mitológia és régészeti források szerint .
  Aktuális értelemben pedig az EU és a Bábel torony párhuzam elméletben pedig megállatja a helyét, de el kell dönteni, hogy minek drukkolunk. A közös Európa a mi szempontunkból elengedhetetlen volt. Globális viszonylatban akkora országok vannak, hogy egy ilyen szerveződést muszáj volt létrehozni, mert gazdasági és egyéb értelemben is kicsik lennénk hozzájuk képest. Ne értsen senki félre nálam jobban kevesen szeretik és ismerik a magyar kultúrát, de ez nem erről szól. Európa országai soha többet ne háborúzzanak egymással, az emberi jogok, minden polgárt megillessenek. Az országok eltérő adottságai miatt bizonyos problémákat közösen kell megoldani, csak együtt vagyunk erősek. Figyeljük meg, hogy milyen aljas módszerekkel próbálják szétverni európát és a gazdaságát. Ránk zúdítottak egy “menekült” áradatot, ami jelentős iszlamizációval fog járni. Kirobbantották az ukrán konfliktust, ami szintén gyengítette Európát. Érdemes megvizsgálni mindenkinek, hogy valóban a jó oldalon áll-e.

  1. Már megbocsáss, de mi az hogy a zsidók istene?

   Amúgy Nimród tipikus antikrisztusi előkép.

   1. JEROMOS .

    Találó a kérdés – Biztos Melkisédekre *is* gondoltál ;
    Van akinél ez a rész szelektáltan kimarad / kimaradt .

 2. rendszeresen visszajárok az idők jeleire de nem tudom megszokni a kommentek időrendiségét.Ahhoz hogy értelmesen lehessen követni a kommenteket legaulról kell kezdeni olvasni, de ha valaki hozzászól valakiéhez akkor az nem a legalsó lesz hanem a hozzászólások között legfelül. Máskor is volt már ezzel gondom hogy belkavaradok, nem lehetne ezen Thea változtatni hogy legfelülről induljanak a kommentek lefelé időrendi sorrendben, tehát ami legfelül van az az első komment és a legalsó az oldalon az a legutolsó? Fórumtársak tik hogy vagytok ezzel?

  1. Ez szerintem is jogos észrevétel,Krisz!Ezen mi,hozzászólók is sokat tudunk változtatni,ha betartunk bizonyos sorrendet.Olyasmire gondolok,hogy például a Pálnak írt válaszom az az ő hozzászólásához kellett volna hogy legyen csatolva,elyett külön hozzászólásként jelent itt meg legfelül.Ez most a “véletlenül akadt így” kategória,mondhatni véletlenül “benéztem”.Viszont volt már úgy máskor,hogy szándékosan nem a kommentelő válaszához csatoltam,amit pedig válasznak szántam.Én még semmilyen más blogon nem szólaltam meg.Azt hittem,ilyen a dolog folyamata,mint ami itt megy.Ha már voltál szíves a mi véleményünket is megkérdezni,akkor az én véleményem szerint ez az oldal olyan,amilyenné tesszük. 🙂 Kicsit több figyelmet igényel így,ez igaz,de ami megkapja itt az embert,vagy felkelti az érdeklődését azt úgy is kibogarássza… 🙂

  2. Szia Krisz!

   Az egyetlen módszer erre az lenne, hogy kikapcsolom a válasz opciót. Ez esetben minden hozzászólás időrendi sorrendben jelenne meg, a legújabbakkal legfelül. Viszont ha valaki egy korábbi hozzászólásra akar reagálni, az is legfelülre kerülne, ami nem mindig jó, főleg olyan posztoknál, ahol sok a komment.
   A mostani rendszerben minden elsőszintű hozzászólás időrendi sorrendben jelenik meg, a legújabbakkal legfelül, az azokra írt válaszok (másod, harmad, stb. rendű kommentek) pedig alatta, szintén időrendi sorrendben.
   A lényeg, hogy minden elsőszintű hozzászólás, az attól beljebb kezdődő kommentekkel, egy önálló kis párbeszédet képvisel. Legalábbis ez lenne a cél.

 3. Kedves Pál!Az Isten abszolútum,ahogy írtad.Egyet értek veled.De melyik Isten ez?Miféle,kiféle Istenről van szó?Mindenkinek megvan a maga Istenképe.Nekem is.Hiszem,hogy minden időnket,minden gondolatunkat és lélegzetvételünket arra kéne szánni,hogy elmélyüljünk Isten megismerésében.Isten őszinte keresése egyre szabadabbá teszi az embert.Minél inkább szabadok vagyunk,annál több embert tehetünk szabaddá.Amennyire másokat szabadokká tudunk tenni,annyira vagyunk szabadok.Nem nagy dolgokra gondolok.Általánosított,de mégis hétköznapi példával élve -hiszen életünk a hétköznapok szintjén zajlik-, ha valaki a villamoson rálép a lábunkra és még morcos arcot is vág hozzá ráadásul,joggal vonhatnánk kérdőre magatartását.Ám ehelyett eszünkbe juthat halhatatlanságunk,amit Jézusnak köszönhetünk,és ez azonnal megváltoztathatja hozzáállásunkat ebben a helyzetben.Hiszen mennyiben korlátozta az az ember a tettével a szabadságunkat?Semmiben!Szóval..?Isten megismerése azt okozza,hogy jól érzed magad a bőrödben.És ezt tudod okozni mások felé is.Isten megismerése,jó neked és jó a világnak is egyaránt.Ha sosem felejti el az ember,hogy Jézusnak köszönhetően örök élete van,másképpen fogja kezelni a konfliktusait.A hétköznapok mélységeiben,és ugyanúgy ahogyan azokat a konfliktushelyzeteket,amiket az illuminátusok,vagy a HAARP okozott.A benső konfliktushelyzeteink kezelése nagyban összefügg lelki szabadságunkkal.A saját benső világunkkal való szembenézés olyan kényszerítő helyzetet idéz elő,ami előbb-utóbb Isten felé terel mindannyiunkat.Minél inkább felfedezzük magunkban Jézust,annál sikeresebben rendezzük benső konfliktushelyzeteinket.Aztán rájön az ember,hogy mikor megoldja rejtett csatáit,tulajdonképpen csatát nyert az új világrend-féle csatában is.Nem győzöm hagsúlyozni véleményemet,miszerint ez Jézusnak köszönhető.Oda akarok kilyukadni kedves István,hogy látom,egyik itteni kommented szerint nem jut mindenki a Paradicsomba.Vagyis tulajdonképpen,hogy nem mindenki halhatatlan.Elnézést,ha félreértettem valamit.Ha magadról elmondhatod,hogy meg vagy váltva,akkor mások esetében miért vonnád meg erre a lehetőséget?Ha magadról tudod,hogy örök életet nyertél Jézustól,akkor másikról ezt miért nem tudod elképzelni?Elnézést,ha kekeckedő vagyok! 🙂 Ha pedig nem tudod magadról biztosan,hogy a Mennyországba jutsz,akkor a választ megtalálod az Újszövetségben,közelebbről: Jézus szavaiban.Ismét elnézést kérek a kéretlen tanácsokért.Tudom,hogy olyat mondtam,amit te is tudsz,Pál.Ez egy előre mutató szemlélet,szerintem,míg az idők jeleit keresgélni visszapillantás a már lefutott múltba.

  1. Kedves HATODIK LENIN!

   “Oda akarok kilyukadni kedves István,hogy látom,egyik itteni kommented szerint nem jut mindenki a Paradicsomba.Vagyis tulajdonképpen,hogy nem mindenki halhatatlan.Elnézést,ha félreértettem valamit.Ha magadról elmondhatod,hogy meg vagy váltva,akkor mások esetében miért vonnád meg erre a lehetőséget?….”

   Bocsáss meg, hogy megkérdezem, de nem tiszta előttem, hogy tulajdonképpen te melyik evangéliumokat olvasod/tad, amelyikből azt a következtetést vontad le ( ha jól értelmezem az eddigi hozzászólásaidat), hogy Jézus Krisztus meghalt a világ bűneiért, és akkortól ezennel a világnak nincsenek bűnei, illetve mindenkinek minden megbocsáttatott, amit valaha is elkövetett, illetve el fog követni, anélkül, hogy azokat megbánná, és megtérne Istenhez, és az Istennek kegyelmét a Jézus Krisztusban elfogadná magára nézve, és Őt, Krisztust befogadná, és végig megmaradna hitben, és megtartaná az Ő parancsait, és stb. Továbbá, azt se értem, hogy hol olvasható az, hogy az ember lelke halandó. Vagyis, hogy aki esetleg valamilyen oknál fogva mégse üdvözülne ( ami aszerint, amit te mondasz ( ha jól értelmeztem) lehetetlen), az egyszerűen nem létezik többé.

   1. Kedves Ida! Máté,Márk,Lukács,János szerinti evangéliumokat olvasom.Most csak ennyit tudok neked mondani,mert erre kaptam tőled konkrét kérdést.Legalábbis,amennyiben jól értelmezem első mondatodat,amelynek szerkezete számomra igazi intellektuális labirintusnak bizonyult.Ez lehet az én hibám is.Így vagy úgy,hozzászólásod nem világos előttem.Amennyiben tényleg számít a véleményem,segíthetnél értelmezni.Köszönöm kedves megkeresésedet!

    1. Kedves HATODIK LENIN!

     Természetesen számít, hiszen azért kérdezem.
     Számomra az eddigi hozzászólásaid alapján úgy jött le, akkor te azt tartod, hogy :
     Jézus Krisztus meghalt a világ bűneiért, és akkortól ezennel a világnak nincsenek bűnei, illetve mindenkinek minden megbocsáttatott, amit valaha is elkövetett. Ezért azóta mindenki , és most is már most üdvözült, és örök élete van. Már csak Istent, és Krisztust láthatjuk meg minden emberben…
     De, ilyenről a bibliai evangéliumokban nincsen szó. Ahogyan arról se, hogy a lélek halandó, és a halál után csak a menny az, ami vár az emberre. Ezért kérdeztem, hogy melyik evangéliumokban olvastad. Bár én közel se olvastam az apokrif, illetve gnosztikus evangéliumok mindegyikét, de lehet, hogy valamelyikben ilyen szerepel?

    2. Kedves Ida!Nem tudom,mi szerepel az apokrif iratokban.A már megnevezett négy evangélium volt olyan hatással rám,hogy meggyőződjek halhatatlanságomról Jézus,a Megváltó ígérete szerint.Magamból indultam ki.Amennyiben én megnyertem az örök életet,számomra nyilvánvaló,hogy ezt látom másokban is.Ahogyan az is nyilvánvaló számomra ezek után,hogy mások is,akik hisznek saját megváltottságukban,ugyanezt látják mindenki másban.Én ezt látom Pálban is,benned is.Az Isten Országába való bejutás számomra egyre fontosabb kérdéssé lett,ahogy egyre csak ismerkedtem a Bibliával.Végül az örök élet üzenete,melynek hírvivője Jézus,minden egyebet semmivé tett emellett.Így vált sosem létezett füstté számomra az idők jelei illúziója is.Sőt,az apokrif iratok is.

    3. Kedves HATODIK LENIN!

     Köszönöm, hogy valamelyest érthetővé tetted a számomra, hogy miért mondod azokat, amiket mondasz. Örülök , hogy hiszel az evangéliumnak, és Úr Jézusnak. A többi igei igazságra pedig majd elvezet, és megtanít a Szent Lélek, ha folytatod az igével való táplálkozást, s a szüntelen való imádságot. Kérd a mennyei Atyától, hogy töltsön be vele.

    4. Olvasva a párbeszédeteket,
     felmerült bennem egy kérdés, hogy szerintetek azokkal az emberekkel mi lesz, akiket Jézus “sohasem ismert”?
     Máté 7:21-23
     21. Nem minden, a ki ezt mondja nékem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem a ki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát.
     22. Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben?
     23. És akkor vallást teszek majd nékik: Sohasem ismertelek titeket; távozzatok tőlem, ti gonosztevők.

     Várom szíves válaszotokat,
     szeretettel,
     Anikó

    5. Kedves ANIKÓ!

     Itt megtalálod a választ:
     Mát. 25,41 Akkor szól majd az ő bal keze felől állókhoz is: Távozzatok tőlem, ti átkozottak, az örök tűzre, a mely az ördögöknek és az ő angyalainak készíttetett.

     De, ha pontosítanád, hogy miről jutott eszedbe, sokat segítenél.

   2. KEDVES ANIKÓ!
    Biztos vagyok benne,hogy válaszom nem lesz kiábrándító,de az is biztos,hogy nem kertelek vele.Kérdésedre a válasz szerintem nem úgy működik,hogy itt valaki megmondja neked ezzel kapcsolatban a “frankót”.Nem olyan,hogy most elmondom neked,”mi hülyeség,mi nem az”.De nem is olyan,hogy válaszként idézem itt neked az egyes és a kettes Bibliai bekezdéseket,és aztán amikor hazamész,onnantól kezdve már biztosra tudni fogod.Meggyőződésem,hogy a választ,amit keresel,nem így találod meg.Nem azért,mert a válasz bonyolult.Hanem,mert személyre szabott.Méghozzá a te személyedre.A választ itt egy löketre,a legfrappánsabb Bibliai idézetekkel fűszerezve,nem kaphatod meg senkitől.Nem egy itteni hozzászóló okos kommentje fogja ezt neked megmondani.Ez nem egyetlen beszélgetés eredménye lesz,hogy megtudd.Hanem beszélgetések sorozata.És akkor sem a velünk való beszélgetésekről van szó,hanem személyes beszélgetéseidről Istennel.A Biblia tele van a számodra megfelelő szöveggel.Mindig megtalálod a megfelelő hangot benne,akármit akarsz.Még akkor is,ha átkozódni.Mindig találsz benne magadnak valami hasznosat,aztán megint és megint,aztán végül teljesen elveszhetsz az idézetek között.A Bibliában felfedezheted,ki is vagy valójában.És ehhez még csak nem is kell,hogy egy “szakértő” kitömjön téged idézetekkel belőle.Ehhez elég vagy te saját magad.Hiszen nem akárki lesz a kalauzod!Jézusra gondolok.
    A Bibliában rámutathatsz egy állításra,aztán ugyanúgy megtalálhatod benne annak az ellenkezőjét is.És mondhatod: “Isten egy rettenetes paradoxon,még önmagának is ellentmond…” A Bibliát olvasva így levonhatod azt a következtetést,hogy Isten téved,vagyis,hogy nincs is,mert olyan Isten,amelyik téved,nem is lehet létező.Tőled függ,mit látsz a Bibliában.Tőled függ,hogy mit látsz bármiben is a világon.Amennyiben nem tetszik amit látsz,akkor valamin változtatnod kell.Bizonyos dolgokon persze nem tudsz változtatni.Ilyen a Biblia is.Akkor kell magadnak változnod,amikor legszívesebben a Biblián változtatnál.Akkor,ha erre a kérdésedre a választ sehogyan sem találod benne.Itt egyikünk sem olvashatja,értelmezheti helyetted a Bibliát.Senki sem állhat nyitott szívvel Jézus szavaihoz helyetted.Egyikünk sem keresheti őszintén a válaszokat helyetted.Sem ezen a blogon,sem valami templomban,sem sehol máshol.Senki,még egy pap sem,egyetlen lelkész,vagy lelkes kommentelő sem.
    Nem mellesleg,tudod te a választ.Benne van a Bibliában.Biztos vagyok,hogy már olvastad benne a választ.Biztosan már többször is.Most már csak el kell fogadnod,és megtanulni hinni benne.

    1. Köszönöm válaszod.
     Szeretnélek megkérdezni, hogy aki sosem volt választott, abba hogyan tudod “meglátni” Jézust?
     Mert, mint, ahogy a Cselekedetetek is írja, nem mindenki választott.
     Apcsel.13:48, János 6:43-44, 6:65, 15:18-19 stb-stb.
     MI erről a meglátásod?
     A Bibliát be lehet tanulni fejből, csak, amikor a nem választottak elkezdenek abból hitet “építeni” és érvelni, az olyan, mint, amikor Mekk Elek építette a malackák házát…. A tetővel kezdte, aztán összeborult az egész. Sajnos sok ilyet tapasztalni, amit úgy lehet felismerni, amikor valakik folyton kétértelműen fogalmaznak és, amikor kérdés elé állítod őket, mindig az adott helyzetnek megfelelően csavargatják a korábban általuk elmondottakat. Ebből alakulnak ki a róka fogta csuka-csuka fogta róka felesleges helyzetek.
     Akinek nem inge ne vegye magára!
     Legyen szép napod!
     szeretettel,
     Anikó

    2. Kedves Anikó!Tetszett ez a Mekk Elek hasonlat! 😀 A ház már készen van,a sarokköve Jézus,amit Mekk Elekék folyton elvetnek.(Máté21:42) A Biblia sok mindent ír.Azt is,hogy mind bűnösök vagyunk,mindannyian ítéletre méltók.Ahogy az is ki van fejtve benne,hogy Jézus szeretete végtelen.Ellentmondásos-e Isten?Nem hinném…Viszont mi sokkal inkább azok vagyunk.Ezért mondtam azt,hogy senki nem dönthet helyetted.Amennyiben Jézus szeretete végtelen,akkor még az ördög szeméből is Ő néz vissza ránk.Szóval,ha ördögöt látsz,rosszul látod.Az csak a te félelmeid reflexiója lesz.Jézus vagy mindenkit ismer,vagy senkit.Nem Buddha ő,hogy felesleges kétértelmű,róka fogta csuka helyzetek elé állítsa az embert.Azt az embert,akiben eleve gyönyörűségét leli. (Péld. 8:31) Kívánom,hogy legyen meg benned is a jó akarat az emberek felé,hogy amikor Betlehembe érsz,elsőként látogathasd meg a Megváltót,egyszerű pásztorember módjára.(Lukács 2:14,15)

    3. szia 🙂
     sokáig viseltem az általad “hordott szemüveget”, nagyon igyekeztem Jézust meglátni mindenkiben, de az alább leírt igékben szereplő személyekben nem tudtam megtalálni Jézust. Ezt bizonyítja az egész Biblia, mert, akiket Isten nem választott, azokban az Ő Szelleme nincs és csak Isten Szelleme teszi az embert értékessé. Gal.6:15….Kizárólag az új teremtménynek van értéke. (és ez nem a test, ami mindenkinek van)

     Abban egyetértünk, hogy Istenben nincs semmi, ami ellentmondásos, így a beszédében sem.
     Amikor Jézus beszédét tanulmányozzuk, feltűnik, hogy sok helyen példázatokban beszél. Meg is magyarázza, az őt erről kérdezőknek, hogy miért teszi: Vannak, akik nem érthetik meg Isten beszédét. A Biblia szól egyrészről a fizikai létről és a szellemi létről, és a fizikai soha nem fog tudni értelmesen beszélni a szellemiről, a szellemi viszont pontosan látja és értelmezi a másik oldalt is.
     1Kor 2,14
     Akiben csak a régi emberi természet él, az nem tudja felfogni az Isten Szellemétől származó dolgokat. Számára mindez csak bolondság.
     Egyszerűen képtelen megérteni, mivel ezeket csak a Szent Szellem segítségével lehet megérteni.

     Zsolt.58:3 Bizony ezek a gonoszok már a születésüktől fogva Istentelenek, világra jövetelük óta hazugok.
     Ezékiel 34:25…,a gonosz vadállatokat, pedig kiirtom a földről…

     Legyen szép estéd!
     Szeretettel,
     Anikó

    4. még egy egyértelmű ige a tökéletes tervről, amit Isten az övéi számára megvalósít az Ő saját dicsőségére:

     Jel.13:8
     Ezért a föld lakói mind imádni fogják a Szörnyeteget- mindazok, akiknek neve nincs beírva az Élet Könyvébe…..
     Jel. 17:8
     …a földön élő emberek közül azok, akiknek a nevét nem írták bele a világ teremtése előtt az Élet Könyvébe, csodálkoznak, amikor meglátják a Szörnyeteget….

     Tehát nem vehetünk mindenkit egy kalap alá,
     1Thess 4,12
     Viselkedjetek tisztességesen a hitetlenekkel szemben, és ne szoruljatok rá senkire.
     Szeresd az ellenségedet! : a hitetlenek vágya az anyagi világ, tehát adjátok meg nekik, amire szükségük van, de szellemit hiába akarsz neki adni, mert arra nem fogékonyak.

     Jézus a szeretet által legyőzte Sátánt, nem pedig átformálta. Én a mai nap sem látom Sátánban, Jézust.
     Mint teremtményekben Istent lehet felismerni, mert Ő teremtett mindenkit, köszönjük neki, hogy minden gonoszt is megteremtett, mert minden a mi tanításunkra lett, a választottak dicsőségére, még inkább Jézuséra és legfőképp a Mennyei Atyánk dicsőségére.

    5. Kedves Anikó!Na, tessék,tudod te a választ! 🙂 Ugye mondtam.Tudtam,hogy tudod,és hogy már olvastad.Miután megválaszoltad a saját kérdésed,remélem,legalább ezt a választ már elfogadod!Hiszen a sajátod…

  2. Kedves Lenin,

   ezzel megint egyet kell értsek (és itt most belső kényszerről van szó), bár két helyen tennék egy-egy megjegyzést: Az Isten Abszolút, de az istenkép már szubjektív. Úgy gondolom, itt találkozik a személyre szabott út Isten egységével és mindenhatóságával. (És ez az a pont, ahol a Sátán igyekszik elfordítani Istentől, pl torz Istenképet létrehozva a különböző, kikényszerített helyzetek döntései folyamán. Maradva a villamos-példánál: jellemzően kényszerített helyzet, de Jézusban megállva megoldható. Itt megint a rész-egészhez lyukadok ki: Jézus adta az övét, annak betartásával, a láng őrzésével adom az enyémet hozzá – közösséget vállalok vele.)
   A mennyországba jutáshoz annyit fűznék hozzá, hogy az, amit leírtál, a lehetőség és remény, ám mindemellett – például a Jelenések könyvében is, de az evangéliumokban is olvashatjuk – nem mindenki képes megragadni ezt, elutasítva – helyesebben el nem fogadva – az örök élet lehetőségét. Ezt Jézus is elmondja, bár nem hangsúlyozza; feltételezem azért, mert az ő feladata a megtérésre hívás volt a törvény betöltése mellett, de az igazsághoz – amit nem tagad le – meg hozzátartoznak a kegyelemből kiesettek is. Ezzel reagálnék Ida hozzászólására is: aki nem kér a kegyelemből, az az élet könyvéből kitöröltetik és meghal.
   Érdemes figyelemmel kísérni itt az ószövetségi pokolképet: a pokol, a halál és a gödör párhuzamát, ahova igaz ember bejut, és ki is jöhet, Isten megmenti onnan. (Zsolt.6:5, Hóseás 13:14, 1Kor15 pl) Krisztus feltámadásánál is megjelenik ez a párhuzam (ApCsel 2:31 pl)
   Tudjuk, hogy a bűn zsoldja a halál, a teljes megsemmisülés az eredménye. (Róma 6:23, ide vág még a 8:13 is szerintem, a Jakab-levél is kitér erre: 1:15). Az evangéliumok alapján gondolom azt, hogy a bűnösöknek nem öröklétig tartó gyötrelem, hanem teljes megsemmisülés lesz az osztályrésze. A szőlősgazda példázata Máté 21:41-ben vagy a királyi mennyegző példázata a 22:7-ben erről szól, (vagy Márk evangéliumában, a 12-es fejezet).
   A Jelenésekben írtak és a fentiek alapján tehát akik ismerik Isten igéjét, fel lesznek támasztva ítéletre, és a bűnösök büntetése a halál, az örökké tartó öntudatlanság, ahonnan már nem lesz visszatérés. (Mert ugye a halálból, az öntudatlan, pokoli állapotból is Isten kegyelmével van visszatérés) A pokol, mint tüzes, gyötrő hely a gyehenna párhuzamból ered, de a gyehenna nem más, mint a szemétdomb, ahova kitették elpusztítani a szemetet, az lett a pusztulás szimbóluma. Márk 9:43-44 pl. Itt az örök tűz mutatja Isten haragját a bűnre, a férgek a test pusztulását.
   Ezek alapján én úgy gondolom, a halál a teljes megsemmisüléssel egyenlő és nem az örök szenvedéssel; az utóbbi az ördögnek készíttetett.

   1. Kedves Pali!

    ” Itt az örök tűz mutatja Isten haragját a bűnre, a férgek a test pusztulását.
    Ezek alapján én úgy gondolom, a halál a teljes megsemmisüléssel egyenlő és nem az örök szenvedéssel; az utóbbi az ördögnek készíttetett.”

    Lehet, hogy te úgy gondolod ( és veled együtt sokan mások is) , de az Isten igéje másképpen mondja.

    Jel. 14,9 És harmadik angyal is követé azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak képét, és bélyegét felveszi vagy homlokára vagy kezére,
    ? Az is iszik az Isten haragjának borából, a mely elegyítetlenül töltetett az ő haragjának poharába: és kínoztatik tűzzel és kénkővel a szent angyalok előtt és a Bárány előtt;
    És az ő kínlódásuknak füstje felmegy örökkön örökké; és nem lesz nyugalmuk éjjel és nappal, a kik imádják a fenevadat és annak képét, és ha valaki az ő nevének bélyegét felveszi.
    Jel 20,10 A Sátánt pedig, aki becsapta a népeket, bedobják a t?z-tóba, amelyben kén ég. Így a Sátán is oda kerül a Szörnyeteg és a Hamis Próféta mellé, és éjjel-nappal, örökkön-örökké kínozzák ?ket.
    Jel 20,11 Azután láttam: egy hatalmas, fehér trónt, és azt, aki rajta ült. El?le elfutott a Föld és az ég, és nyomtalanul elt?ntek.
    Jel 20,12 Majd láttam: a Trón el?tt halottak álltak, nagyok és kicsik. Majd könyveket nyitottak ki. Ítéletet hirdettek a halottak felett: mindenkinek a saját tettei alapján. Ezek a dolgok a könyvekben voltak feljegyezve. Azután kinyitottak egy másik könyvet is, az Élet Könyvét.
    Jel 20,13 A tenger kiadta a benne lev? halottakat, ugyanígy a Halál és a Hadész is kiadtak a náluk lev? halottakat. Minden egyes embert a tettei szerint ítéltek meg.
    Jel 20,14 Ezután a Halalt és a Hadészt is bedobtak a t?z-tóba. Ez a második halál: a t?z-tó.
    Jel 20,15 Ha valaki nem volt beírva az Élet Könyvébe, azt az embert is bedobtak a t?z-tóba.

    És tudom, hogy sokan akarják ezt képletesnek tartani, de nem az. Az evangéliumok alapján pedig, a kárhozatnak, és az örök gyötrelemnek a valósága elég egyértelmű.

   2. Kedves Pál!Ez a hozzászólásod eddig valamiért elkerülte a figyelmemet.Elnézést!Szerintem is helyesen állítottad szembe az emberek különbözőképpen kialakult Istenképét azzal,ami valójában maga Isten.Sőt,abban is egyetértek veled,hogy ez egy személyre szabott út. Jézus személyesen szólít meg mindenkit.Kíváncsi lennék,neked mit mond.És a szavai után te mint gondolsz magadról: örök életed van?Meg vagy váltva?

 4. Én személyesen élvezettel olvasom a írásokat a blogon , csak azt sajnálom , hogy
  talán túl erőseknek írjátok le azokat akik irányítanak .
  Jel 11,11-13 Ha elolvasom jövőbeli gyengeségükre add nekem reményt .
  http://www.vilagok.hu/index.php?option=com_k2&view=item&id=596:kilenc-fatyol-mely-elrejti-az-igazsagot-az-emberi-lelek-elol&Itemid=581
  Akit esetleg érdekkel ez egy jó írás mi is lehet a háttérben . Nekem ez a cikk egy jó ki olvasmány .
  A szerettet erejét soha ne felejtse el a ember , ha lehet a sorsa bárhogy is alakul .

  1. Kedves T33!
   Ez a 9 fátyol című írás, nem Biblia. Ellenőrizhetetlen. Ennek az embernek a víziója.
   Elolvasva néhány piroslámpának ki kell gyulladnia. Kabbala, numerológia, titkos tudás, stb.
   Ne csald meg magadat, mert úgy lehet járni mint Éva, aki Isten szava, íntése ellenére hallgatott egy ismeretlen entitásra, aki mást titkos ígéretekkel, tudással kecsegtette, és a szeretet Istenét állította be zsarnoknak, mintha Ő akarná az embert megfosztani a tudástól és hatalmas dolgok megértése elől.
   Tudjuk, hogy amit a sátán(kisbetűvel) ígért nekik, pont azt vesztették el. Ádám minden élőnek nevet adott, élvezte Isten társaságát,, ha valamit nem értett, azt megkérdezte stb. Örök élete volt.
   Nem ismert betegséget. Mindezt elvesztette egy üres misztifikált kiváncsivá tevő vágyat felébresztő ravaszságnak. Ne hallgass üres ellenőrizhetetlet badarságoknak. Higgyj és hallgass az Örökkévaló Istennek, és az Ő Fiának, aki az életét adta értad, mert ennyire szeretett téged.
   KLS.

   1. Nekem nem volt ellenemre az a írás , bár .Ellenőrizhetetlen. És egy ember víziója .
    A megvilágosodásnak nehéz útja , aki arra akar menni .
    Egyébként úgy tartóm a világ a Ige által lett teremve .
    És ha arra megy amerre látom a veszte is a ige lesz .

 5. Fontos a világban, szűkebben Európában figyelni az eseményeket. Akik az Úrban vannak azok figyelmeztetve lettek az írásokban, hogy mikor érkezik el a vég. Láthatjuk, hogy a világban az emebrek döntő többsége tévelygésben van. A két tudatos véglet érti csak mi, miért zajlik.
  Ahogy közeleg a választottak számának bezárása, gyorsulnak az események.
  Még lesz egy erős evangélium hirdetés, hogy igazán dönthessen szabadon minden ember utoljára. Azután már nem lesz lehetőség a bűnbocsánatra. Mindenki amiben találtatik, üdvösségben vagy ítéletre várva.
  Üdv: KSI

  1. Én is így gondolom, hogy az Úr még egyszer meg fogja rázni a világot: “felrázni” inkább. Mielőbb fel kellene ébredni, ébreszteni …

 6. Kedves Idők jelei!Nem azért írok ide (ismét) mert nem kedvelem ezt az oldalt,hanem,mert kedvelem.Vannak hasonló témába görcsösen belekapaszkodó blogok,melyek számára ez a globális méretű világszínház olyan gyűjtőtégellyé vált,amibe minden belefér,sőt még azon is túl,ami az olvasókat időlegesen,legalább csekély mértékben ki tudja vezetni a szürke hétköznapokból.Mint a hollywoodi filmek.Tudok ezen oldalak létezéséről,de oda nem hogy nem írnék,még olvasnom sem éri meg őket.Az itteni szíves vendéglátást megköszönöm azzal,hogy megszólításomban ezentúl kerülöm a “letűnt idők letűnt jelei” szarkazmust. 🙂 Noha kritikus vonalvezetésem marad a régiben.
  Továbbra is maradnék az oldal által figyelt horizont megkérdőjelezésénél,és továbbra is merő illúziónak tartom azt a valóságot,ami itt be van mutatva.Egy olyan virtuális képnek tartom,amit -az előző cikktől ihletetten- “egóborgok” álmodnak; de nem csak álmodják,hanem realitásnak is hiszik ezen álmuk világát.Az általam most megjelölt kiborgok nem azonosak az előző rész “echoborgjaival”,de az elnevezésre innen kaptam ötletet.A “visszhang-kiborgok” nem rendelkeznek szabad akarattal,csak dolgokat magolnak automatikusan.Ezzel szemben az “egóborgok” rendelkeznek szabad akarattal,de egyszerűen lemondtak erről.Ennek oka még feltárandó,leírásával nagy ritkán kísérletezgetek itt.Tulajdonképpen korábban sem írtam itt másról eddig.Az előző cikk ilyen formán segítségemre van. “Egóborgokat” lehet az itt megnyilvánuló hozzászólók között is találni bőven.A mega-természeti csapásról szóló cikkre visszaugorva előbb,ijedten kezdtek tiltakozni agytekervényeim.Mármint a legutóbb született hozzászólások miatt.Ezen az oldalon sokszor olvashattam “igecsörtetéseket”,amik rendre alulmúlni igyekeztek egymást. (Ez jó ideig el is tántorított engem,hogy megszólaljak itt.) Ám a szóban forgó rész kommentháborúi mindent alul múltak.”Egóborgok” szó(ige)csatái.A Szentnek nevezett írás letiprása folyik itt sajnos,nagy üzemben.Egymás ellenni odamondások olyan szavak és mondatok felhasználásával,melyek egyébként “élőek,hatóak”,de itt döglött,okkult varázsigék formájában lettek útra indítva sebeket ejteni.Ipari méretekben folyik a mások,mindig a másik hibáztatása.Az általam megjelölt kiborgok ezért kapták az “egó” előjelet.Az egó törekvéseiről már volt szerencsém itt írni.Az önmagunkkal való szembe fordulásból indultam ki,amikor az egó virtuális hatalmához akartam kilyukadni.
  Kedves Thea!Eddig is erről beszéltem.Amilyen az oldal fő motívuma,olyan lesz a kedves hozzászólók hozzáállása is.Az “Idők jelei” önmagától elfelé,mások irányába való mutogatásra hívja,serkenti az erre egyébként is hajlamos,önmagukról szívesen megfeledkező emberek figyelmét.A világkormány szellemét lebegtető jelen cikk a leghivatottabb példa erre.Mindig van egy,az egónk által előcitált mumus,akire lehet mutogatni… Akire lehet ráolvasni.Akinek a fejére lehet borítani a Bibliát.Akár idézetek formájában,amik azonnal üressé és démoni szavakká változnak,mihelyt “egóborgok” veszik őket a szájukra.Ezek a mumusok lehetnek az illuminátusok,idegenlények,a világkormány gonosz szabadkőműves tagjai,vagy…és ez a legmegdöbbentőbb,saját társunk a bloghoz való hozzászólásban.Nagyon nem erről terveztem írni most,de megjegyzem,hogy a mindennapok során,vagy a nehéz gyerekkort illetően felhalmozott feszültségeket ne itt éljék ki egyesek,olyanok,akik nem veszik komolyan ezt az oldalt,és pontosan úgy viselkednek itt,mintha azt hinnék,hogy temérdek idejük maradt a világban szerte hirdetni önmagukat.Olyanokról van szó,akik nem veszik figyelembe az idők jeleit.Olyanokról van szó,akik állításuk szerint figyelik,de nem tisztelik az idők jeleit.Ma már az idők jeleit észrevenni különösebb energia ráfordítás nélkül is könnyen lehet.Azonban önmagunk figyelmen kívül hagyása,a más emberekkel való önazonosulásra való hajlam és képesség nélkül azonban nem tudunk tisztelettel fordulni a közelgő idők jelei felé.Így még a Biblia mechanikus, “egó-kiborg” süket és vak idézései sem segítenek.Csak üres fecsegéssé degradálják le a Szentírást.Erős kritikáim ellenére még én is igyekszem tisztelni a szóban forgó jeleit az időknek.Habár a jelek egyértelműbbek nem is lehetnének,nem fogok eltántorodni attól,hogy felhívjam a figyelmet arra,hogy mindenki a saját világkormányának és új világrendjének a kovácsa,és hogy mindenki a saját illuminátus páholyának a nagy mestere.Ne légy többé “egóborg”!
  https://www.youtube.com/watch?v=zQbjC82x3Rg

  1. Kedves Hatodik Lenin!

   Történetesen egója mindenkinek van és nem is annak elpusztítása a cél, az csak újabb csapda, legtöbbször az egóé. Bőven elég ha az önismeret útján felismerjük annak működési mechanizmusát. Igen primitív- tegyük hozzá. Ha szavaid nem értik, az abból fakad, hogy az egójuk ellenállása erősebb és maguk sincsenek tisztábban vele. Majd kapsz egy-két idézetet a fejedre.
   Maga Jézusnak is volt egója míg a Gecsemáné kert-beli gyötrelmeiben megszabadult tőle. De ez is mint minden kegyelemből és persze a személy teljes feladásából, elfogadásából fakadhat.
   Akik az egyedüli hitet hirdetik és a jógát vagy bármely más irányzatokat az ördög félrevezetésének tartják, azok még nem érték el az objektivitás azon fokát ahonnan megérthető a dolgok felesleges akarása. A vallások és mesterek tanítása egyetlen Istenre utal, azon forráshelyre mely az egyetlenből (Isten) fakad ezen világunk. Ha Istent keressük nincs más dolgunk mint szétnézni. A dolgok láthatóságában nem érzékeled, de a dolgok közös lényegében felfedezhető.
   Benne, belőle, általa. Maga az anyag is Istenből való, sőt maga az ördög is. Isten a végső jó, hisz belőle fakad minden. Az ördög nem más mint az ellenpólus polaritásunk világában. Magának a létezésünknek a kereteit (téridő) is magából teremti folyamatosan. Ha egy pillanatra abbahagyná a teremtést akkor mi eltűnnénk a létezésből. Először az időt, majd a teret hozta létre mely a játszótérré vált melyben önmagát megragadhatja.Rengeteg régi iratban tesznek említést arra, hogy a szentlélek maga a téridő, kiárad és lehetőséget biztosít a létezésre. Ennek bonyolultsága és gyönyörűsége nem írható le röviden. Persze ha valakinek szimpatikusabb azon elképzelés, hogy a szentlelket-még ha jelképesen is- táskában viszik ki- és be a Vatikánba és valami megfoghatatlan szuperkirály, hát higgye. Nekem nincsenek is ismereteim a pontos leírásról, csak ami megadatott. Vagyis láttam a dolgok szétválaszthatatlanságát, ahol minden egy, a semmiben a minden. A hülyeség és az okosság, a jó, a rossz meg a csúf :-), és persze a szép. Nincs különbség Jézus vagy Buddha között, az ördög természeténél fogva olyan és ha megértjük miből fakad akkor nincs mitől félni. Nem személyes érdem semmi, még a megértés sem. Az az ego trükkje, hogy én milyen okos, ügyes, vagy legkisebb ugrifüles vagyok, mindegy. A legtöbb vallásos ember az egója által hiszi, hogy üdvözül és a mennyországba jut erkölcsös életvezetéséért, persze hogy oda. Mint mindenki, ki-mikor persze. Isten mindenkit szeret, egyformán,mindenki belőle van. Valaki az út elején van, van aki előrébb tart. Minden ember azt gondolja magáról, hogy ő jót akar(legfeljebb nem úgy sikerül), mégis tele van a világunk tudatlansággal és gonoszsággal, persze jósággal és tudással is. A polaritás szükséges, hogy a feketén(rossz, gonosz, ördög, belzebúb, illuminátus, hüllőgyíkemberek stb.) látszódjon a fehér. A mi dolgunk választani a fehéret, elkerülni a rosszat.
   Az hogy mi a rossz és a jó azt nevelésünk, személyes élményeink, félelmeink stb határozzák meg. Végső soron semmi nem jó vagy rossz. Csakis ennek megértése segítheti a közeledésünket Isten felé.Csakis így lehetünk hálásak személyes életünk rossz dolgai iránt is, melyet egónk persze felnagyít és kisarkít mivel csakis saját töpörödöttségéhez mér mindent.Saját formájában gondolkodik, nem tudva, hogy az élet egy, csak a formák sokasok. Eme törvényszerű elkülönültségében persze, hogy jó vagy rossz vmi. De ez csakis valódi önmagunk ismeretének hiányára utal. Az elkülönültség fontos, hogy Isten úgy ragadhassa meg önmagát, hogy nem tud róla(mármint mi),hogy mi egy személyes formájú tapasztalati szerzők vagyunk. Egy fa saját szépségét nem tudja megragadni, de rajtunk keresztül(tudatosságunk révén) megpillanthatjuk ágai kesze-kuszasságát, törzsének szépségét, levelei zöldjét. Isten magát szemléli szemünkön keresztül. Vagy azt hiszük mint azon mohamedán ki az esernyő alatt issza meg vallása által tiltott röviditalát.:-) Így Isten nem látja őt.
   Törekedni lehet és kell a személyes életünkben is, de aki dogmatikusan gondolkodik az saját magát zárja be.

   1. Kedves Balázs!
    Remélem Lenin válaszol majd neked. Az általa leírtakkal sok tekintetben egyetértek, amit te írtál az viszont, hogy is mondjam… szürke, vagyis leírtad a “minden relatív” és “nincsenek abszolútok” filozófiáját.
    Nem szeretek regényeket írni hozzászólásban, így talán egyetlen mondatrészre reagálnék: “Nincs különbség Jézus vagy Buddha között”
    Szerintem elég nagy a különbség a Teremtő Isten és egyik teremtménye között. Az egyik annyira szeretett, hogy meghalt érted, hogy örök életed lehessen, a másik várja az ítéletet.

    1. Egyetértek.
     Bár minden relatívnak tűnik, az is illúzió; az egy abszolútum Isten.
     Sok mindent írnék még Balázs hozzászólására reagálva, de csapongó lenne: rengeteg apró igazság-darabot látok a válaszban, de az egész – hogy is mondjam – csak összeheftelt valami.
     Igaz, hogy az élet egyforma és egyformán adatott mindenkinek, és igaz, hogy különbözőek vagyunk, de lényegünkben egyek. Igaz, hogy nem elpusztítanunk kell az egót, de önfeláldozásunk annak pusztulásával jár. Viszont nem cselekedeteink alapján kapjuk a kegyelmet például. Igaz, hogy valaki az út elején tart, valaki meg már messzebre lát, de az nem, hogy mindenki célba ér, mindenki mennybe jut, és a mennyország a cselekedetein vagy leélt életén keresztül valamiféle visszatükröződése jócselekedeteinek vagy erkölcsös életvezetésének. Erkölcsös, ezt szeretem. Ez jó jelző a keresztény életvitelre, csak az a helyzet, hogy hazug. Nem erkölcsösek a hívők, hanem Isten parancsait felismerők és azt követőek. Persze ez egyfajta erkölcsösségben nyilvánul meg, de az egy világi kategória a humánus viselkedésre. Ezek nem valami tapasztalatok alapján összegyűjtött hasznos és haszontalan viselkedés törvényei, ez Isten által kijelentett parancsolat az életre.
     Jézus és Buddha azonosságát elutasítom (legalábbis én azonosságnak értettem a “nincs különbség közöttük” kijelentést), ugyanazért, amit Thea írt.
     Összességében vannak jó gondolatok, de olyan félreértésekkel és csúszásokkal összekötve, hogy a végeredmény igen mérgező.

    2. Kedves Thea!Örülnék,ha én is ilyen tömörséggel tudnám kommentálni hozzászólásaimat!Most szükségem is lenne rá,mert az egész napos munkaidőmben éppen egy szendvics-evésnyi lehetőségem adódott bekukkantani ide.Hogy ezt az időt is itt töltöm,mutatja,hogy számomra tényleg fontos kérdések vetődnek fel rajtatok és a közölt cikkeken keresztül.
     Jézus és Buddha a Gellért hegyen lévő szoborcsoportban megfér egymás mellett.De itt tényleg süket és vak fémbábokról van szó… Sula-ce közléseiben Lin-csi apát beszédeit a Hou-to partján ugyan kedvelem,de csak annak hitében,vagy éppen annak tudatában,hogy ami valóban számít,az a Jézusban megélhető örök élet.Ezt igyekszem szem előtt tartani akkor is,amikor Lin-csi bölcsességével találkozom,vagy éppen az idők jeleivel.Mint a keleti harcművészetekben szokás a mozdulatsorok automatikussá tétele,igyekszem sokszori gyakorlás során reflex-szerűvé tenni azt a gondolatot,hogy Jézus utat engedett a halhatatlanságnak.Igyekszem ezt elmélyíteni magamban,mint relativizálásra alkalmatlan,vagyis abszolút realitást.Számomra ennek fényében a buddhizmus bölcsessége,vagy a minden más jeleknél egyre harsányabbnak tűnő idők jelei csupán virtuális valóságok.

    3. Persze, persze.Buddha várja Jézus ítéletét.
     Ez egy meskete mint az is, hogy egy életed van a megítélés előtt és a szerint erre vagy arra az oldalra kerül. Ki ítél meg? Isten? Miután meghaltam? Komolyan?

    4. Igen, Isten. Igen, komolyan. Igen, miután meghaltál.
     Jézus megváltása azonban kiváltja az ítéletet. Tehát nem a jóságunk vagy rosszaságunk, hanem a döntésünk alapján. Nincs miért dicsekednünk. Akinek pedig nem volt esélye ezt a döntést meghozni az életben, az a cselekedetei alapján az utolsó ítéletkor.
     Isten szeretete kézzelfogható. Már most itt ebben az életben. Nem szeretnéd megismerni és nem megvárni, hogy halálod után derüljön ki az igazság?

    5. Az a szoborcsoport egy olyan ember alkotása, aki nem bírta, hogy öltek és ölnek hitekért. Nem véletlenül FEKETÉK azok a szobrok! A szándék ellenére, amit megértek, sötét gondolat mégis, hogy az Isten Fiát, aki ember lett és közöttünk élt, meghalt a bűneinkért és feltámadt, azt egy afrikai sokistenhívő mellé teszik 🙁 és más, “vallásalapítók”mellé. Jézus Krisztus nem vallást alapított! Igazát, valódiságát bizonyítja egy örök KÖNYV, A BIBLIA!
     Ő él 🙂 https://www.youtube.com/watch?v=8bmUVZlSMF0 és várja hogy felismerjük élete és halála által az üdvösségünket, az örök életünk boldogságát!

    6. …….?Nincs különbség Jézus vagy Buddha között?
     Szerintem elég nagy a különbség a Teremtő Isten és egyik teremtménye között…..”

     Ez érdekes, én szoktam beszélgetni Jehova Tanúival. Ők azt mondják hogy Jézus az Mihály arkangyal, vagyis Isten egyik teremtménye. A szentháromság pedig a hitehagyott keresztényeknél kezdte megmételyezni a vallást mint pogány tan. (pl egyiptomi isten triádok)

  2. Kedves Lenin,

   ahogy az előző cikknél ellenpólus voltam, úgy itt viszont nem szeretnék az lenni. Legutóbb megbeszéltük, hogy miben nem értünk egyet, (az majd csiszolódik úgyis), most jöjjön részemről az, ami közös.
   Valóban, nekem is vannak fenntartásaim néha a vitákkal, és sajnos én is belementem olyan helyzetekbe, amikre illik a fenti megállapításod.
   Amit megragadnék, és fontos, közös pont tényleg: elengedhetetlen az önvizsgálat, folyamatosan, ha az kijelölt úton akarunk maradni. Jézus is ugyanerre figyelmeztet minket a “vesd ki a gerendát a szemedből” tanításával – és akkor nem említettük mindemellett a szelídségre, könyörületre vonatkozó tanításokat, sőt, ami a legjobban összefoglalja, hogyan is viselkedjünk másokkal: “A második pedig hasonlatos ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat.” Máté23:39

   A cikkhez: egyértelműen látszik az ördög munkája, és szándéka, hogy csellel szerezze meg azt a bizonyos trónt. Feltételezem, úgy valósul meg az a föderáció, hogy szinte észre sem vesszük majd.

   1. Kedves Pál!Még csak alig tudtam éppen végigfutni hozzászólásodat.Sajnos a mai napon nem adódik lehetőségem rá,hogy méltó módon elgondolkodhassak rajta.Holnap mindenképpen.Addig is, a legjobbakat neked!

   2. Hogyan szerethetnéd a másikat mint önmagadat ha nem látod az eredetet és hogy mi a közös bennünk? Az ego és személyiség szintjén nincs tökéletesen közös bennünk.
    Én nem hiszem, hogy Jézus(Isa proféta) jobban megtestesült Isten mint Mohamed, de hiszem, hogy Jézus Isten fia. Nem piedesztálra kell tenni Jézust, hanem koherensen látni. Ez kb. olyan mint, hogy nincs lélekvándorlás a mai Biblia szerint(nem úgy mint az esszénus tekerscek szerint), akkor kiváncsi lennék, hogyan támadt fel Jézus 3 nap elteltével? Csak nem egy 3 napos 40 fokban oszló testet hódított meg újra. Vagy újraalkotta a Jézus testet, mivel uralma volt és a mai napig van az anyag felett.

    1. Jól írod! Uralma volt és a mai napig van az anyag felett! Ezt ismered? Jézus temetési leplét, melyen ott maradtak “foltok” amelyek égéstől lettek (vagyis olyanok a szálak, mint a megpörkölődött részeken) ! Nem a legjobb ez a film https://www.youtube.com/watch?v=EwK_cpQOYXY jobb a könyv ami erről szól: Viz László A torinói halotti lepel és korának meghatározása című.
     Gratulálok az utolsó sorod fogalmazásához 🙂 – nagyon pontos!

    2. A történethez annyi hiányzik amiről írtam, kedves Balázs ha eddig nem tudtál erről, hogy több mint 100 éve lefényképezte valaki a leplet, és a negatívon látszott a pozitív kép, innentől kezdődött a tudományos kutatás.

  3. T.VI.L! ….lassan ideje lenne kiadni egy önálló esszégyűjteményt “A semmitmondás bibliája” címmel….;-)
   …viszont könnyen lehet hogy nem itt.

 7. Azért ez a Bábel tornyos kép fölötte a fordított csillagokkal nem gyenge…. Már csak egy mindent látó szem hiányzik.

   1. Gyönyörű, mondhatom… Amikor először ránéztem azt hittem, hogy esetleg valamilyen konteós oldal kreálmánya ez, annyira szembetűnőek az NWO/luciferiánus motívumok, de aztán megláttam rajta az emblémát, amit Te is linkeltél Thea.

    Egyébként régóta követem az oldalatokat, és szerintem nagyon jó! 🙂

   2. Kedves Thea!

    Szeretnék vagy hozzátok vagy egy másik csoporthoz ,a Csodák tanítása csoporthoz tartozni még annak árán is,hogy ellköltözök és másik munkahelyen dolgozom,és kölcsönösen segíteni egymást hitben is.Szeretnék Istenhívő kis csoporthoz tartozni bárhol az országban,és hegyekben élni.

    1. Kedves István!

     A “Csodák tanítása” csoportot felejtsd el. Mindent, és mindenkit felejts el, ami és aki, nem Jézust hirdeti. Az, hogy valamikben azt ígérik, hogy Istent megtalálod, nem jelenti azt, hogy ők tudják, hogy kicsoda Isten. Senki nem tudja, hogy kicsoda Isten ( az Atya), csak Jézus, a Fiú Isten, és az, akinek Ő akarja kijelenteni.

     Mát. 11,27 Mindent nékem adott át az én Atyám, és senki sem ismeri a Fiút, csak az Atya; az Atyát sem ismeri senki, csak a Fiú, és a kinek a Fiú akarja megjelenteni.
     Luk. 10,22 Mindent nékem adott az én Atyám: és senki sem tudja, kicsoda a Fiú, csak az Atya; és kicsoda az Atya, hanem csak a Fiú, és a kinek a Fiú akarja megjelenteni.
     1 Tim. 4,1 A Lélek pedig nyilván mondja, hogy az utolsó időben némelyek elszakadnak a hittől, hitető lelkekre és gonosz lelkek tanításaira figyelmezvén.Hazug beszédűeknek képmutatása által, kik meg vannak bélyegezve a saját lelkiismeretökben. …

    2. Kedves Ida!

     A csodák tanítása csoport is Jézus Krisztussal foglalkozik,ők a belső útmutatójukat követik,hogy hová kell menni,hogy terjesszék Jézust.Amúgy magát a könyvet is érthetőnek találtam.
     De szívesen csatlakozom hozzátok,csak tartoznom kell valahova úgy érzem.

    3. Kedves István!

     Ők nem a bibliai Jézussal foglalkoznak, nem arról tanítanak, és nem Ővele vannak személyes ismeretségben, és közösségben, és nem a Szent Lélek tölti be őket….

     http://kozmaalexandra.hu/ itt is találtam erről a dologról leírást, és ez nem az evangélium üzenete!

     Kedves István! Mi itt nem egy helyileg összejáró csoport vagyunk, és személyesen, testben, nem is ismerjük egymást. A világ több országából, településéről vagyunk itt, ezért a személyes közösség megoldhatatlan közöttünk. Persze lehet, hogy vannak olyanok az olvasók, vagy a kommentelők között, akik ismerik egymás testben is, és esetleg összejárnak közösséget gyakorolni, és esetleg Szeged környékén is laknak, de szerintem akkor jelezni fognak feléd.
     De kérd Istent, és bízz benne, hogy megfogja azt a közösséget adni neked, amelyikben látni szeretne téged. Addig pedig szerintem, keresd meg a pünkösdieket, vagy a baptistákat ( de inkább az előbbieket), mert bemerítkezned is kellene. És az is lehet, hogy ott találsz majd csoportot közülük. Továbbá fontos lenne az újszövetségi könyvek olvasása is, mert túl sok mindent “ettél össze” szellemi téren, és szükséges lenne, hogy kitudd választani a mérgező eledelt, a táplálótól.

    4. Kedves Ida!

     Ma megvettem a Bibliát.Itt a városban úgy látom könnyebb egy baptista csoportot találni,mint pünkösdistát.
     Viszont ez úgy működik,hogy csak úgy bemegyek,és mondom,hogy csatlakoznék hozzájuk?

    5. Kedves István!

     Tulajdonképpen azt is teheted, hogy megkeresed a pásztort ( van fogadó órájuk), és mondod neki, de azt is megteheted, hogy elmész az egyik istentiszteleti alkalmukra, és az alkalom végén odamész a pásztorhoz, és beszélsz vele. Ha ez utóbbit választod, és az alkalom alatt, vagy közben hívogatják előre az embereket megtérésre, akkor menj ki. ( Bár én a pünkösdieket jobban ajánlom, de személyesen nem ismerem az ottaniakat.)

     Itt a pünkösdi gyülekezetek címtára: http://www.punkosdi.hu/node/17

     A baptistáké pedig ez: http://baptistaszeged.hu/
     Szeged, Hétvezér u. 5/b, 6724
     (1) 234 5678

   3. Kedves Thea!

    Nem akarok kötekedőnek tűnni, de az ítéletet mindenki saját mag fölött fogja megtenni Isteni fényben. Vagyis mai éber tudatállapotunkkal nehezen felfogható módon. Isten soha nem ítél meg és Jézus soha nem vált meg ahogy azt képzeljük. Isten nem emberi szempontok alapján ítél, nagyon tévedünk ha azt hiszük, hogy egyáltalán van fogalomkészletünk ezeket körbeírni, nemhogy biztos alapok.Ráutalásokat tehetünk, ennyire képesek szavaink. És az egész mai keresztény vagy bármilyen egyház emberi szempontok(amik igencsak szűkítettek) alapján gondolkodik.
    És ha csak és egyedüli módon Jézus tanításainak ismerete válthat meg, akkor mi van azokkal a dél-amerikai indiánokkal akik talán Jézus nevét még nem is hallották? Talán még embert is öltek egy ellenséges törzsből, hogy megtartsák létüket ezen dimenzióban.
    Ők nem üdvözülhetnek? Persze, hogy igen.
    Én nem szeretnék itt kukacoskodni senkivel sem és szeretem ezt az oldalt, de néhanapján idetévedek és marhaságokat írok. Persze nem lehet hozzászólásokban kifejteni mondjuk, hogy hogyan keletkezik Istenből az idő, de annyit azért jó tudni, hogy idő nélkül semmi sincs, és a transzcendens fogalommal illette alapra hogyan épül fel az anyagi világunk, mert valahogy biztos felépül, ha meg tudod fogni az asztalt.
    Miért is hívják maya-nak vagyis fátyolnak az anyagi világot a felsőbb világoktól elválasztó megértést? Mármint a megértéssel láthatunk át a fátylon. Én hiszem, hogy a Biblia Jézus tanításait tartalmazza, de azt nem, hogy folyamatosan egotlan emberek foglalkoztak a kiadásával. Pedig az is benne van, hogy egy jottányit se változtassanak rajta, pedig lefordították az meg önmagában átalakítás(ezt mindenki tudja aki legalább egy idegen nyelvet tanult), Azonkívül teljesen világos, hogy az egyházak önös érdektől vezérelve manipulálták az embereket, értelmezték neki csupa jószándékból. A tized, meg inkvizíció meg egyéb marhaságok is jeleznek vmit. Persze ehhez mi köze Jézusnak. Mindannyian tudjuk semmi. De hát kiforgatták szavait és teszik a mai napig is. Mégis hisztek valamiben vszinű korai éveiktől kezdve, amit emberek adtak nektek.
    Utolsó mondatoddal egyetértek és gondolom te is hasonlóan szeretnéd megtudni az igazságot még halálod előtt. Mindannyian erre törekszünk ezen a földön. Viszont nagyon fontos, hogy a beérkező információkat mi alapján választod szét. Felismered e egód játékát mely képes fanatizmusba hajtani és elhitetni sok mindent? Vagy felismered e a tiszta információt? Ez különösen fontos, ha terjeszted is őket, ami külön felelősséggel jár. A “tiszta igazságot mondom, hisz Jézus szavait közvetítem”- hozzáállás meg különösen veszélyes, mert viszonylag könnyű Jézus szeretetét érezni(oly önzetlenül sugározza érdekünkben), de nehéz átfogóan megérteni, nemhogy továbbadni. Én csak annyit mondanék, hogy minél nyitottabban keresse mindenki az igazságot, ne zárja be az elméjét.
    Köszönöm, hogy sokan fognak imádkozni eltévedt bűnös lelkemért és ismételten luciferkó cimborájának kiáltanak ki.

    Köszönettel:
    Balázs

    1. Kedves Balázs!

     Szerintem te éppen annyira hiszed, hogy tévedek/tévedünk, mint amennyire én tudom, hogy nem, úgyhogy ezt a vonalat nem érdemes erőltetnünk.

     Azt azért beláthatod, hogy Istenhez nem vezethetnek olyan utak, amik egymásnak ellentmondanak, illetve egymást kizárják.

     Ami engem illet, nem korai éveimtől hiszek Istenben, és keresésem során abból indultam ki, hogy a választ biztos nem a templomokban fogom megtalálni. Tudni akartam, hogy Isten létezik-e, mert még ebben sem voltam biztos.
     Jézus szavait valóban sokan kiforgatták az évszázadok során, azonban mégis tudható, hogy mit mondott teljes bizonyossággal. Aki keres talál és a zörgetőnek megnyittatik. Próbálj egyszer abból kiindulni, hogy Isten akarja, hogy megismerd, tehát ezt nem tette nehézzé számunkra. Nem véletlenül buzdított Jézus arra, hogy legyünk olyanok, mint a kisgyermekek.
     Egy fontos kérdés: Tudsz angolul?

    2. Kedves Thea!
     Már megkopott, de évekig éltem külföldön(Anglia, Amerika,Olaszország) tehát nem adnának el. Legalábbis nem olcsón!:-)

     Én nem hiszek semmit, mivel nem ismerhetem senki kapcsolatát. Köszönöm én jól vagyok, nem erőltetek semmit. Én csak azokról írok amiről történetesen tudok vmit. Én egy öreg keresztény paptól tanulok, sőt ő keresztelt meg igazából 2 éve, 38 éves koromban.Persze fél évesen is lelocsolt valaki, de nem igazán igazi szentelt vízzel.
     Ő igazán érti, hogy miről beszél. Hogy Isten útjai milyen kifürkészhetetlenek azt a vele való találkozásom is mutatta, legalábbis nekem. Kb. 4-5 éve kerestem, már azon voltam, hogy külföldre megyek szerzetesnek, mikor “véletlenül” rábukkantam Óbudán, 20 percre Zuglótól(ahol felnőttem). Ez a találkozás meghatározó volt. Mikor ő megkeresztelt, éreztem Istent és a víz azon információkat szállította miket kellett neki. Ez szertartás volt, nem az amiket a templomban szoktam volt látni. Néha ott is megtalálható, hiszen függ a közvetítőtől.
     Ő olvas a gondolatokban és 2 perc beszélgetés után minden lényegeset tudott rólam, egyszerűen látta és számomra bizonyítást nyert.
     Egyszer megkaptam azon kegyet, hogy bepillantást nyerhettem azon állapotba ahol nincs válasz mert kérdés sincs és olyan örömet én még soha nem éreztem. Harmónia. Nem hasonlítható semmiféle emberi szeretet érzéséhez.
     Utána még beljebb akartam lépni eme szentélybe, de egy lény állt elém, nem volt arca. Olyan félelmet még soha nem éreztem.Később azt hittem, hogy ő maga a Sátán. Ez kétszer ismétlődött meg.
     3 évvel később jött a megoldás. Az un. küszöb őre nem engedett belépni, mert oda nem sokan juthatnak be életükben. Jézus és mások, igen mások is átmentek ezen a kapun.
     A lény az előző életeimből gyúrt szellemi lény volt, saját rossz-cselekedeteim felhalmozott góca. Ez nem fantáziálás, nem hallucinálás. Senkinek nem javaslom, hogy allááljon a szaroszsák alá és piszkálgassa, mert olyan ömölhet a fejére, amitől könnyen diliházba kerülhet és 1-2 beavatott pszichiáteren kívül senki nem fog hinni a hangjaiban.
     kb. 2év rettegés után tudom honnan ered a félelem és tudom, hogy illúzió. Mint ahogy minden az ami rémiszt. A félelem csak a szeretet másik oldala. Ha nem hiszitek menjetek ki egy erdőbe éjjel, egyedül semmi mesterséges hang, Vagy csak üljetek egy sötét szobában egyetlen egy éjszakát, semmi behatás, semmi fekvés. Megértitek miről beszélek.
     Egyből megérzem valakin, hogy mi a félelme és hogy mennyire ez, és mennyire a szeretet motiválja. Az emberek félnek ezért vannak dogmáik amibe belekapaszkodnak. Szinte csak a félelem motiválja a mai társadalmat.
     Ugyanígy 2008-ban egyik pillanatról a másikra tudtam meg, hogy világunknak nemsokára vége, legalábbis, ahogy mi ismerjük. Az emberi ego okozta téves látásmód következményeként ezen események elkerülhetetlenek. Kb. a rendszerváltás óta nem megfordítható, függetlenül az emberi tudat evolúciójának irányától és mértékétől. Átléptük az un. turning-point-ot. Hogy honnan tudta Jézus vagy Nostradamus? Az időszerkezetének ismerete következtében az időbe beleláthatnak, ugyanis az idő csak számunkra lineáris, hogy felfogóképességünk fel bírja dolgozni majd kategorizálni az eseményeket, de valójában (Isteni szinten)minden egyszerre történik. Ennek ismerete és állapota az örökélet. Nem valami ehhez az élethez hasonló ami a végtelenbe nyúlik.
     Elmesélem történetem mert csak egy történet, számomra sem több. És ma valahogy ráértem. Nem félek, hogy ki mit gondol rólam, mert én magam se számítok. A lelkem a lényeg ahogy mindannyiunké. Tényleg nincs mitől félnünk, de nem azért mert Isten lenyúl és kihúz minket a pácból, hanem mert megajándékozhat azzal, hogy a lépcső fokain egyre feljebb lépjünk. Ehhez azonban tudnunk kell kik vagyunk valójában.

    3. Kedves Balázs!
     Örülök, hogy ezeket megosztottad, mert így könnyebb lesz kommunikálni, tudva, hogy merre jársz, jártál. Most nem lesz időm érdemben válaszolni, de remélem később tudok keríteni rá. Addig csak annyit szeretnék mondani, illetve kérdezni, hogy a spirituális tapasztalataid közepette próbáltál már Jézushoz szólni, esetleg kérni Őt, hogy mutassa meg neked az Igazságot? Ha már ennyi mindent tettél a keresésed során, szerintem nagy kár lenne éppen ezt kihagyni.
     Az angolt olvasmányok miatt kérdeztem. Szeretnél esetleg privátban ilyesmit?

 8. Nem eszik olyan forrón a kását. A németek nagyon nem szívesen “egyesülnének” a déli államokkal jelen formában. Ők egy Kern-Európában gondolkodnak, alapvetően északi államokat képzelnek az egységes költségvetéssel működő eurózónában. Ehhez képest a franciák a délieket is megtartva egy euró-parlamentet hoznának létre, ahol többséget tudnának alkotni – adott esetben – a déli államok és Franciaország. Az előbbi terv mereven elutasított a franciák és az USA által, amely mindenképp egyben akarja tartani az euróövezetet, a TIPP végett. Közben A németek menekülési útvonalakat terveznek, akár az oroszok felé is.

 9. Az elmúlt napokban olvastam A.Einstein életrajzát, mást is tőle. Megdöbbentett, hogy az atombomba és a háború után a BÉKE MIATT – hogy ne legyen többé – a világkormányt emlegette, és létrehozásának fontosságát bizonygatta, a békéért. ONNAN NÉZVE igaza is volt!
  Sajnos, mint minden másnak indul, aztán jön az ördög és beleveti a búza-vetésbe a konkolyt: lesz belőle központi, gonosz hatalom 🙁

 10. ?A körülmények arra késztetnek bennünket, hogy magasabb sebességre váltsunk,? amit jelent: Naná rugdosnak benneteket a ” felsöbb körökböl ” a mielöbbi megvalósításra
  “egy közös európai államkincstár felállítását szorgalmazzák”. amit jelent az elit összeszedné az összes tagország aranytartalékát, nem csak a szuverenitását venné el. rabszolga lennél a saját házadtályán
  “Vészhelyzetek alkalmával az elit számos olyan lépést meg tud valósítani, amire normális körülmények között nem lenne esély. A jelen helyzetben nem sokan fogadnának el egy európai föderációt, de ha a helyzet elfajulna, hirtelen mindenki kétségbeesetten követelné a megoldást, legyen az bármi.” na ezért történik a betelepítés Európába, csak a vak nem látja, hogy mi könyörögjünk nekik csináljanak valamit! Ki van ez találva rendesen és tálalva is lesz rendesen. Csak rajtunk fog mulni!

  1. Ha megtagadjuk az adófizetést,megszűnik az egész.
   Számos csendes módszer van az emberek kezében,egyszerű és csendes.Nem tankolni 1 hónapig,biciklivel,max tömegközlekedéssel járni,mert csak azok tankolnak,meg néhány fuvarozó,attól még a rendszer omlik.Boltba meg biciklivel is el lehet menni,meg pékségbe,meg helyi gadálkodókhoz.
   Multikat otthagyni,1 hétig kiülni az utcára csendesen és beszélgetni,ebben a jó időben meg főleg meg lehet lépni,mivel az emberek készítik az élelmet,így egymást addig is el lehet látni.
   Rengeteg egyszerű és csendes módszer van,az embereknek nagyobb hitre és összetartásra kellene jutni ilyen ügyekben.

   1. Igen. Ám mindig ott van az a bizonyos de.

    Bár hitre és összetartásra kellene jutni, az emberek mégsem jutnak arra, csak a nagy tömegben szétszórtak. A maradék mindig is a saját hasznát lesi, és tenné hasonló helyzetben is. Ez a tarthatatlan helyzet nem megoldható emberek által. Szoktam mondani, hogy emberi problémákra igenis létezik emberi megoldás – ám ha a problémákban az ördög keze munkája is benne van, arra nem emberi lesz a megoldás.
    Adót fizetni kell, nem ösztönöztek minket annak megtagadására, viszont mellette meg kell adnunk Istennek, ami Istené, és ez fontosabb persze, mint a császár adója. Ahogy látom: ebben a jelenlegi helyzetben megoldást nem tudunk adni, még együtt sem, de nem is ez a feladatunk. Sokkal inkább az, hogy készen álljunk Urunk visszatértére és legyen lámpásunkban olaj.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend