Járványok

Bill Gates az Ebolánál is veszélyesebb vírusra figyelmeztet: “Nem vagyunk felkészülve”

Forrás: shtfplan.com

Habár Bill Gates a számítástechnika területén vált ismertté, manapság hasonlóan sok időt szentel az oltásokkal kapcsolatos kutatásokra, így nem meglepő, hogy egyesek a fertőző betegségek trendjeivel foglalkozó ágazat egyik vezető tekintélyének gondolják. Gates milliókat fektetett az oltásokkal kapcsolatos technológiákba és a teljes lakosságra alkalmazott oltásprogramok egyik leghangosabb népszerűsítőjének számít.

Függetlenül attól, hogy ki mit gondol az oltásokról, a globális közösség nagyra tartja tevékenységét és sokat adnak véleményére. Emellett Gates olyan anyagi forrásokkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik számára, hogy széles tömegeket érintő programokat indítson.

Néhány napja a New York Times-ban megjelent cikkében igen súlyos üzenetet közvetített a világ politikai vezetői és a lakosság felé, azt állítva, hogy az Ebolánál is súlyosabb vírus leselkedhet ránk. Gates szerint a világ nincs felkészülve egy ilyen vírus jelentette járvány kezelésére:

A nyugat-afrikai Ebola járvány több mint 10 000 halálos áldozatot követelt. Amennyiben létezik valami pozitívum, amit ebből a tragédiából tanulhatunk, az az, hogy talán ráébreszti a világot a helyzet komolyságára, és rájövünk, hogy nem vagyunk felkészülve egy globális járvány kezelésére.

Valamennyi veszély közül, ami képes 10 millió emberrel végezni az elkövetkezendő években, messze egy globális járvány a legvalószínűbb. Az pedig szinte biztos, hogy nem az Ebola lesz az.

Más betegségek, mint az influenza például, a levegőn át terjednek, így az emberek már azelőtt fertőznek, hogy lebetegednének, ami azt jelenti, hogy egyetlen ember nagyon sok idegent meg tud fertőzni, csupán azáltal, hogy közösségbe megy. Láttunk már erre példát a múltban, mégpedig szörnyű kimenetellel. 1918-ban a spanyolnátha 30 millió embert ölt meg. Képzeljük el, mire lenne képes a mai modern, rendkívül mobil világban.

Való igaz, hogy egy, a spanyolnáthához hasonló betegség ismételt felbukkanása katasztrofális lenne, de vajon mennyire kell komolyan vennünk Bill Gates figyelmeztetését?

Tudjuk, hogy az oltások fejlesztésére, népszerűsítésére és terjesztésére nem sajnálja se a pénzt, se az energiát. Hasonlóan gondolkodó milliomos társaival együtt komoly kutatásokat finanszíroznak, amelyekben régi vírusokat alkotnak újra, elvileg azzal a céllal, hogy oltásokat állítsanak elő a múlt halálos betegségeire.

Elképzelhető, hogy eljön a nap, amikor azt kívánjuk, bárcsak megfogadtuk volna a régi közmondást és hagytuk volna aludni az alvó oroszlánt, mert az amerikai járványügyi hatóság (CDC) már rekonstruálta a spanyolnátha vírust, egy 1918-ban, a spanyolnáthában elhunyt nő maradványainak segítségével.

Sajnos a spanyolnátha nem az egyetlen betegség, aminek a rekonstruálásán az új oltások fejlesztésére hivatkozva dolgoznak.

Ismerve Bill Gates álláspontját, bolondság lenne figyelmen kívül hagyni a New York Times-ban közzétett figyelmeztetést. Ehelyett tegyük fel a kérdést, hogy mit tud Gates, amit mi nem?

Tudjuk például, hogy a kutatók megpróbálják életre kelteni a régi járványokat, elvileg azért, hogy általuk új oltásokat fejlesszenek ki. Tudjuk azt is, hogy a katonaság évtizedek óta próbál biológiai fegyvereket fejleszteni ezekből, így csak találgatni tudunk, hogy mi mindennel rendelkeznek már e téren.

Elképzelhető vajon, hogy a cél éppen egy bizonyos fajta oltásra való igény megteremtése? Akár annak kötelezővé tétele?

Az Egyesült Államokban például nemrégiben ismét megjelent a kanyaró, egyelőre senki sem tudja, hogy miért és hogyan. Érdekes módon az esetek kapcsán a figyelem középpontjában nem is a miértek megválaszolása áll, hanem az, hogy mindenkit be kell oltani.

Hasonló érvelést hallottunk már az Ebola esetében is. Bár a klinikai kísérletek még el sem kezdődtek, egyesek máris az oltás kötelezővé tételéről beszélnek. Sőt, volt, aki a kombinált Ebola-kanyaró oltás lehetőségét is felvetette.

Nem tudni, hogy mi rejtőzik a háttérben, de éppen úgy, ahogy világgazdasági kérdésekben érdemes figyelni az elit befektetők nyilatkozatait és lépéseit, az oltások terén nem butaság meghallani, mit mondanak a Bill Gates-hez hasonló, a népességcsökkentést támogató filantrópusok.

Időkjelei: A járványokat maga Jézus sorolta az idők jelei közé (Lukács 21:11), de azt is meghagyta nekünk, hogy ne aggódjunk, se ezek, se más nehézségek miatt.

“Ezeket azért mondom nektek, hogy békességetek legyen énbennem. A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot.” János 16:33

Előző posztKövetkező poszt

18 hozzászólás

 1. A szomorú az egészben az, hogy ha ez a Bill nevezetű gazdag “úriember” nem ebbe fektetné a nagy vagyonát, hogy tömegek pusztuljanak ki, hanem mondjuk a szegény embereknek segítene kitörni a mérhetetlen szegénységből már jócskán előrébb lenne a világ, és mindez csak egy ember műve lenne, mivel az ő vagyona nagyon sok embert menthetne meg…
  Ehelyett amit művel, azt inkább nem illetném semmilyen jelzővel, mert az nem tűrne nyomdafestéket.
  A végső tervük egyértelműen az atomháború, mert érzik, hogy a járványok és a sokfelé zajló háborúk az emberiség csak egy kisebb százalékát tüntetik el, persze ennek ellenére nem fognak leállni egyikkel sem, hanem ezeket is próbálják minél hatékonyabban végezni, erről ír a cikk is, mert járványügyileg most keményítenek még.
  Totális támadás zajlik a szemünk láttára az emberiség ellen és mi nem teszünk ez ellen semmit, a tankokat is szállítja már a vasút, a minap pont itt is végighaladt egy ilyen, amin az amerikai hadicuccok mentek….én azt mondom ilyenkor robbanjanak a vonatok fel, meg a repülőgépek, NE amikor ártatlan emberek ülnek rajta!
  A bibliai próféciákra meg csak annyit reagálnék, hogy érzik ezek a mocskok a vesztüket, épp ezért próbálkoznak már szinte mindennel és egyre radikálisabban, csak ez egy lassú folyamat, viszont ha nagyobb időtávlatokban gondolkozunk ez most nem hogy lassult, de felgyorsulni látszik…..
  Ha túl akarjuk élni ezt az egyre szörnyűbbnek látszó rémálmot, össze kell fognunk és leszámolni ezekkel az aljas “emberekkel”
  Isten lát minket és hisz bennünk, már csak nekünk kéne saját magunkban.

 2. Mindenesetre, azt azért lássuk be, hogy az ebola járvány megközelítőleg sem “hozta” azt a félelmetes végkifejletet amit jósoltak neki.
  Persze az a tizenegynéhányezer ember aki áldozatul esett az elmúlt hónapokban – nyugodjanak békében – nyilván nem így gondolná, de manapság 7 milliárdos populációnál pár tízezer ember matamatikailag szinte semmi.
  Szinte hihetetlen hogy Afrikában – ismerve a körülményeket és a viszonyokat – az exponenciális növekedés helyett sikerült gyakorlatilag megállítani a járványt.
  Miért?
  Egyrészt az a tény, hogy ma szinte minden átlagember ismeri a fertőzések okát és terjedésük módozatait – míg a középkorban csak fantazmagóriáik voltak erről – önnmagában töredékére csökkenti a terjedés esélyét, tudják hogy kerülniük kell a cseppfertőzés esélyét, a betegekkel való érintkezést, és azt hogy milyen jelentősége van az alapvető higéniának.
  Másrészt a még gyengébben táplálékellátott országokban is sokkal változatosabban, tápanyagokban gazdagabban étkeznek mint a középkor átlagembere – így sokkal erősebb az emberek immunrendszere és általában a szervezetük.
  Ezt a veszteséget az emberiség napjainkban néhány óra alatt “leszaporodja”
  http://www.worldometers.info/world-population/
  Én arra a véleményre jutottam, hogy az emberiség létszámát már semmilyen eszközzel nem lehet drámaian lecsökkenteni – így valószínűleg a “világvége” elmarad.
  Ehelyett – egy egyre inkább túlzsúfolt pokolban találjuk magunkat, amely perzisztál.
  Lehet hogy a Sátánnak sikerült kijátszania az “Utolsó idők” tervét?
  …és ez lenne a magyarázat a sokak által várt – de mégis folyamatosan elmaradó végítéletre?
  A démoni erők tökéletesre fejlesztették a tér-idő-dimenzió-párhuzamos univerzum trükkjeiket hogy kitérjenek sorsuk elől?
  Meglehet.

  1. Kedves Ghostcat!

   A világban semmi nem történik Isten tudta és engedélye nélkül. Az úgynevezett “késésről” is tud Isten! És nem csak tud róla, de az övéit figyelmezteti is erre. “ha késik is, bízzál benne; mert eljön, el fog jőni, nem marad el!”
   De még az ellenségét is figyelmezteti, és elmondja azt is, hogy mire számíthat, és mely tettei váltják ki az eseményeket.

   Habakuk 2:3 Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha késik is, bízzál benne; mert eljön, el fog jőni, nem marad el!
   2:8 Mivelhogy kifosztogattál sok nemzetet, kifosztanak téged mind a többi népek az emberek véréért, és az országok, városok és minden bennök lakozók ellen való erőszaktételért.
   2:2:10 Házadnak gyalázatára tervezted a sok nép kiirtását, és bűnössé tetted lelkedet.
   17 Bizony, a libanoni erőszakoskodás gyászba borít téged, és a vadak pusztítása, amely rettegteté őket, az emberek véréért és az országon, a városon és annak minden lakosán űzött erőszakosságért.

   Szeretettel: Erika

  2. Kedves Ghostcat!
   Istent nem fogja tudni kijátszani és sorsukat nem fogják elkerülni. A végitélet jelei évszázadok óta jelen vannak, én úgy gondolom a Fr.forradalom az első nyílvános és sikeres megjelenésük /közben is sok kicsi jel és azóta is/. Azt mondják a hozzáértők,hogy talán 2 nap volt a földön, amikor nem volt háború, vagy harc a II. VH óta. Folyamatos a gyílkolás. Minden szálon megkötözték az országokat népeket, etnikumokat. Most bevonúltak az amcsik a Baltikumba, M.o., Balkán Grúziai zűrök. Lengyelországba nagy látványosan zászlókkal. És a járvány, először lassan aztán kötelezővé téve gyorsabban öl. Nagy az Isten türelme, minden nap hálásak lehetünk, h. még van fekhelyünk, enni valónk, víz stb. Lassan szoktatnak hozzá a dolgokhoz az élet minden területe lassan le lesz zárva előttünk. Fogadják el Istent akik még nem tették meg. Érzékelhető, hogy vár az Úr Jésus még! “És az emberek nem vesznek észre semmit” Félelmetes dolgok ezek.
   Szeretettel: s

  3. Ez a késés-kijátszás dolog viszonylagos. Nekem késik a vonat, ha nem tudom, mikor jön, de ott állok az állomáson és időnként hallom vagy hallani vélem a hangját. A mozdonyvezető meg teljes lelki nyugalomban irányítja a vonatot és tudja, hogy időben ott lesz az állomáson.
   Azzal viszont egyetértek, hogy tájékozottságunk és fejlettségünk miatt egy világjárvány esélye egyre kisebb. Persze az eszköz meglenne rá – meg az igény is.
   A létszám drasztikus csökkenése ennek ellenére írva van, és megtörténik – ám nem egyetlen tényező által, hanem sok egyéb összjátékaként. A járvány ennek csak egy része, még ha 1-2 milliárd emberéletet is követel (ami jelenleg nagyon nehezen elképzelhető, de nem is az számít, a logikánk vagy az elképzelésünk igazolja-e ezt) A többire ott lesz a háború, a természeti katasztrófák, üldöztetések, satöbbi.

   1. 2 Pét. 3,9 Nem késik el az ígérettel az Úr, mint némelyek késedelemnek tartják; hanem hosszan tűr érettünk, nem akarván, hogy némelyek elvesszenek, hanem hogy mindenki megtérésre jusson.

  1. GYUSZIKA .

   Nem akarja menti a világot : Minden új termék bevezetéséhez
   kell egy marketing / propaganda ; Az üzlet ( vállalkozás ) az üz –
   let és nem humanitárius megmozdulás – A szoftver helyett ta –
   lált magának egy másik jövedelmező befektetést … Bármely
   termék eladásához piacot kell keresni { És vannak olyan *ter –
   mékek*, amikhez csinálni kell, különben nem lesz eladható }

 3. HÁÁT,
  HOGYHA
  TÖBB POLITIKUST, KATONAI VEZETŐT
  UTÓLAG
  ,,NEMZETKÖZI BÍRÓSÁG ELÉ CIPELTEK, EMBERISÉG ELLENI BŰNTETTEIK MIATT
  AKKOR :

  BILL- mit érdemel,
  érdemelne? 😀

  VAGY
  AZ EMBER GYILKOSSÁG, ( lásd vakcinák, indiában, afrikában, megmég kitudja hol)
  HAMIS PROPAGANDA MÖGÉ REJTVE
  engedélyezett ?

  Néhány éve volt, itt Magyarországon is, milyen reklámot csináltak neki, volt anno egy oltás
  és
  szaladj , gyorsan oltasd be magadat…tv, rádió csak ezt nyomta…
  DE ÉRDEKESSÉG, HOGY A SOK KÜLFÖLDI HALÁLESETET ELHALGATTÁK…
  UGYE-UGYE
  VAJON
  MIÉRT…

  AZ HOGY MIVELOLTATOD BE MAGAD ?
  NE ÉRDEKELJEN !
  BILL GATES
  ( GATE=KAPU, KAPUK) talán a pokol kapui ?
  ÉS sátán imádó gyógyszerlobbis TÁRSAI ezt kivánják….

  SAJNOS
  SOKAN BEOLTATTÁK AKKOR MAGUKAT, KITUDJA MIVEL. 🙁 ???!!!
  NEM CSODÁLKOZNÉK, ha
  következő alkalommal más lenne, a forgatókönyv…( az oltást illetően)
  Volt,
  akinek a munkahelyén ez kötelező volt 🙁

  AZ BIZTOS, ÉN SEM EBBŐL ,
  SEM MÁS OLTÁSBÓL NEM KÉREK…
  HA ŐK ÚGY,
  ÉN
  ÍGY…. 😀

  betegek ezek,
  ő is
  és még nagyon sokan…
  sajnálni tudom,csak őket
  hogy a sátán
  így elnyerte a szívüket, és a gondolkodásukat…
  🙁

  AMÚGY, 4-ik pecsét a sárga ló, és az elvileg a járvány, halál, pokol erői nem? :/

  1.AK fehér
  2.vörös ló
  3.fekete( éhínség& drágaság)
  4.sárgaló-járvány?!

 4. Bill Gates:

  ?A világon ma 6,8 milliárd ember él. Ez hamarosan 9 milliárd lesz. Ha jó munkát végzünk az új vakcinákkal és az egészségügyben ezt 10-15%-kal is csökkenthetjük.?

  Igya meg a vakcináit! Én köszönöm nem kérek belőle!
  Ezt a nyilatkozatát szinte mindenhol akkor leközölték!

  1. Képzeljétek, hogy érzik magukat a tisztességes tudósok. Úgy, talán, ahogy az atombomba után a fizikusok, “legjobb ha nem csinálunk semmit” – nem egészen, csak jóra kellene használni.

 5. Ó, szegény Bill! Micsoda gondban van! Az ebola nem jött össze, az ENSZ szerint augusztusra véget ér az afrikai ebola járvány:

  http://444.hu/2015/03/23/az-ensz-szerint-augusztusra-veget-er-az-afrikai-ebolajarvany/

  Tessék szépen beoltatni magatokat, mert ha sem az oltást, sem az alábbi rádióaktív intimbetétet nem vagytok hajlandóak használni, akkor már tényleg csak az atomháború marad és szegény Bill kénytelen lesz leköltözni valamelyik luxusbunkerébe a föld alá.

  http://mno.hu/kulfold/fel-tonna-radioaktiv-intimbetet-akadt-fenn-egy-vizsgalaton-1278217

  1. Meglehet, mégis csinálnak valamiféle szuperjárványt. Az eszközt épp most találták meg hozzá.

   http://www.news.ucsb.edu/2015/015234/surviving-hostile-territory

   Az organizmus képes saját genomját változtatni a túlélés érdekében. Ezen a vonalon elindulva a “Kripin vírus” már csak idő kérdése. (= “Legenda vagyok” vírusa, amit gyógyászati célra csináltak retrovírusból, de az mutálódott és egy extrém veszettség-jellegű betegséget okozott)

  2. Szofi ! az elején még röhögtem, de a végén sajnos nem … Nem értem, nem gondol arra, hogy a tetteinek KÖVETKEZMÉNYEI LESZNEK melyek sem az égen sem a földön nem találhatók csak azon túl ?!

  3. Kedves Sofi!
   Jól jött ez a kis humor. Menjenek csak a föld alá, jó mélyre és az én kis vakondjaimat is haggyák békén /hagyják/, mert olyan aranyosak és tiszták, amit nem hittem volna. Olyan szépen rásimúl a bőrükre a fekete bunda, hogy egy szem homok sincs közte és a körmük alatt sincs és ez csoda. Szép tiszta a kis ásókájuk, egy csoda. Amikor elengedtem a letaposott fűben pillanatok alatt beásta magát, mint egy rakéta. Többre becsülöm őket, mint a fennt említett s.t.n.st.t
   Szeretettel.:s

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend