Lázongó világ

Az elit tagjai hisznek a felkészülésben – Luxus bunkerek és eldugott birtokok

Forrás: NaturalNews.com

A hatalmi elit tagjai régóta készülnek valamire és sokan vásároltak közülük hatalmas birtokokat a világ eldugott szegleteiben.

A brit Mirror online kiadása például arról tudósított, hogy az alapkezelők különösen kedvelik az olyan titkos búvóhelyeket, ahová “a növekvő vagyoni egyenlőtlenség miatt kirobbanó polgári lázongások elől” menekülhetnek.

Nem egy repülőgép leszállására alkalmas terület és birtok talált új gazdára olyan országokban, amelyek az elit szemszögéből biztonságosnak mondhatók, tehát nehezen elérhetők a tömegek számára.

“A növekvő egyenlőtlenség és a 2011-ben Londonban, valamint tavaly az amerikai Ferguson városában tapasztaltakhoz hasonló lázongások hatására a pénzvilág sok vezető szereplője tart attól, hogy a nép dühének célpontjává válhat,” írja a Mirror.

Robert Johnson, a New Economic Thinking intézet elnöke a davosi Világgazdasági Fórum résztvevői előtt (akik ironikus módon maguk is az ultra gazdag 99,9 százalékot képviselik) elmondta, hogy számos alapkezelő ügyvezetője és más komoly vagyonnal rendelkező személyek, aktívan tervezik “lelépésük” részleteit.

“A világ számos pontján ismerek alapkezelőket, akik repülőgép leszállópályákat és farmokat vásárolnak például Új-Zélandon, mert úgy gondolják, hogy eljön a pillanat, amikor el kell tűnniük,” mondta.

Hozzátette, hogy az egyenlőtlenség folyamatos fokozódása miatt, a globális gazdasági helyzet egyesek számára rövid időn belül elviselhetetlenné válhat, beleértve a leggazdagabb nemzetek állampolgárait is.

“Az emberek biztosítékot akarnak, hogy a gyerekeik számára is kínálkoznak még lehetőségek, és ezek a lehetőségek nem térnek el mások lehetőségeitől,” mondta Johnson. “A visszacsatolási lánc kegyetlen. A sok pénzt kereső politikusok a sok pénzt többnyire arra használják, hogy még több pénzt keressenek.”

Johnson észrevételeit az Új Gazdasági Alap ügyvezetője, Stewart Wallis is megerősítette, aki a CNBC Afrikának nyilatkozva a következőket mondta:

“Menekülőautók, új-zélandi leszállópályák és hasonlók, tehát olyan dolgok, amik a meneküléshez szükségesek. Amennyiben fennállna a lehetőség egy másik bolygóra menekülni, némelyikük megtenné. Azt hiszem a gazdagok aggódnak és joggal. Miért érdekes az egyenlőtlenség”

Biztos mindenki ismeri az Oxfam statisztikáit, amelyek szerint a világ 80, ismétlem, 80 leggazdagabb emberének együttes vagyona nagyobb, mint a legszegényebb 3,5 milliárdnak. Hamarosan pedig a felső 1 százaléknak több lesz, mint mindenki másnak, mint az alsó 99 százaléknak.”

prepbunkerA gazdag amerikaiak felkészülése a lázongásokkal szemben pár éve kezdődött. 2012-ben például a Huffington Post arról írt, hogy néhány vevő több millió dollárt költött olyan társasházak megvásárlására, amelyeket a hidegháborúból hátramaradt rakétakilövő silókból alakítottak ki.

Máshol pedig arról olvasni, hogy bizonyos tehetős amerikaiak luxus bunkereket vásárolnak az elégedetlenség miatt várható káosz elleni védelemként. A TheRichest.com (jelentése: a leggazdagabbak) a következőket írja:

A milliárdosok számára készült bunkerek egyre elterjedtebbek. Az aggodalom korában, amikor a terrorizmustól, a természeti katasztrófáktól, a médiát uraló orwelli megfigyeléstől és a háborútól való félelem uralja az embereket és ahol másról sem hallani, mint, hogy Oroszország az egyetlen hatalom, amely képes az Egyesült Államokat radioaktív hamuvá változtatni, érthető, hogy az ultra gazdagok luxus erődítményeket építenek a láthatáron lévő ítéletnapi forgatókönyvek ellen.

Időkjelei:

Az idők egyik jeleként Jézus figyelmeztetett, hogy “Az emberek megdermednek a félelemtől és annak sejtésétől, ami az egész földre vár, mert az egek tartóerői megrendülnek.” (Lukács 21:26)

A félelemre természetesen a megoldást is meghagyta az Övéinek: “Békességet hagyok nektek: az én békességemet adom nektek; de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, s ne féljen.” “Ezeket azért mondom nektek, hogy békességetek legyen énbennem. A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot.” (János 14:27, 16:33)

Tanításainak követőiként tehát, függetlenül attól, hogy valaki hisz-e a fizikai felkészülés szükségességében, egészen más szempontok kell, hogy motiváljanak bennünket. Az úgynevezett “prepperek” bizonyos csoportjára jellemző “én először” hozzáállás helyett, Jézus arra tanított, hogy “aki meg akarja menteni az életét, elveszti, aki pedig elveszti az életét énértem, megtalálja.” (Máté 16:25) A mi feladatunk tehát nem elbújni a nehézségek elől, hanem segíteni másoknak megérteni és átvészelni ezeket. (Dániel 11:32-33)

Fontos azt is megjegyezni, hogy a cikk közzétételének célja nem az, hogy a jelen helyzetben bárkit a fentiekhez hasonló lépésekre ösztönözzön, csupán szeretnénk rámutatni, hogy hitbéli hovatartozástól függetlenül, sok ember érzi vagy tudja, hogy nehéz idők várnak a világra. Érdekes kérdés, hogy ezek a gazdag bennfentesek vajon saját megérzéseik alapján készülnek ezekre az eseményekre vagy pedig tudnak valamit?

A felkészüléssel kapcsolatos bibliai nézőpontról ebben a posztban lehet bővebben olvasni: A felkészülés egyenlő lenne a hit hiányával?

Előző posztKövetkező poszt

19 hozzászólás

 1. Érdemes lett volna a cikkben arról is szót ejteni, hogy Svájcban ~306.200 atombunker van; darab! Ezek kapacitás 114%, azaz több, mint az ország lakossága, befogadóképességük ~8 millió fő. Mindegyiket ellenőrzik, felújítják pár éve. Építési engedélyt ma már csak úgy adnak, ha a delikvens óvóhelyet is épít. Mindezt törvény írja elő, illtve szabályozza.

  Az elit bunkerépítése… túl fogják élni az atomháborút. Az a legnagyobb baj, hogy úgy nagyjából senki nem érti, milyen lenne egy mai atomháború.

  Nagyon röviden: anno a hidegháborúban minden stratégiai töltet – több ezer darab – hatóereje 1-25 megatonna között mozgott. Ma mindegyik 0,1-0,8 megatonnás, darabszámukat tekintve összesen kb. kétezer darab.
  A lényeg pedig az, hogy 1 megatonna az a hatóerő, amelynél a por-hamu feljut a sztratoszférába, ezzel nem csak helyi sugárszennyezést (=fallout) okozva. 1 megatonna alatt a por-hamu a troposzférában marad. Minden hatóerőnek van egy adott robbantási magassága (= no fallout HOB /=height of burst), amely esetén semmilyen fallout nem keletkezik.

  Hogy ez mit jelent? Azt, hogy a hidegháborúban mindenki elpusztult volna, ma koránt sem.

  1. Erősen javallott mindenkinek felkészülnie, természetesen normális keretek között. De elsősorban közössében, ha lehetséges települési szinten összefogva. Egy biztos, aki mit sem törődve az intő jelekkel, éli eddigi konzumidióta életét egy panel laks 8. emeletén a fővárosban… az meg fog halni; vagy ha nem, akkor az csak a vakszerencsének lesz köszönhető.

   (Mert ez nem a reklám helye: a jövőnk.com weboldal a mai nappal le lett kapcsolva.)

  2. Tovább és jobban átgondolva amit mondtál a következő dolgok lehetségesek:

   #1 ? ->A hábrú szabályai<—- Ilyen NINCS!!! Ha valaki ölni akar akkor öl is. Ezt a háború szabályokkad dolgot az évtizedek óta a tvben lejátszott maszlaggal sulykolták az emberekbe. De ez egy (már bocsánat) marhaság. Ha valaki meg akar ölni valakit és választhat egy ?sima? ólomagos lövedég vagy egy robbanófejes lövedéket, szerintetek melyiket választja? Naná hogy a robbanó fejeset, mert ha az talál pl melkasán akkor mind1 hol talál, akkora luk lesz a célpontonm hogy átfér rajta egy 5 kilós medicin labda.
   #2 – Ha a fentiek iagazak márpedig az emberi jellemet tekintve inkább ez igaz mint a másik, abban az esetben 3 lehetőség körvonalazódik:
   2.a.) A felek húha de nagyon ellenségek és elég érthetetlen módon elfogadták a háború szabályait és azok szerint vívják meg a háborút(????WTF mint amikor gyerekek kiütőcskznek????)
   2.b.) A felek valóságban nem is ellenségek csak a tömegek megtévesztése végett játszák el a NAGY ellenséget egymással, és valóságban egy naaagy globális összeesküvés részeként közösen ki irtják az emberiség 80-90%-t.
   3.c.) A felek tényleg ellenségek és mivel mindegyik fél a totális megsemmisüléstől látszatra elfogadja a háború szabályait, de ha beüt a ?baj? akkor szépen előkerülnek azok a bizonyos már nem létező Orosz sok 10 vagy akér 100Megatonnás kis bombák és adjad neki. Az oroszokat tekintve ezt nem is tartom egyáltalán kizártnak. És különben is az emberek jó része olyan hogy ha az én tehenem megdöglött, dögöljön meg a szomszédé is.

   És hogy túlélik e?
   Hát első időkben valószínűleg a gazdagok közül sokan túlélik. De viszonylagosan rövid távon. Mert hiába egy régen rakétasilóból átalakított bunker, ha nincs meg az önfenntartáshoz megfelelő hely/technológia. Azt csak a leg-leg-leg gazdagabbak tudták megépíteni/megvásárolni. Lásd az a különös reptér ott Denverben. Arról a helyről mér el tudom képzelni hogy pár száz embernek elég hosszútávú túlélési esélyei vannak.

   De hogy ősinte legyek én nem atomháborútól tartanék a legjobban a többi ember helyében. Sokkal inkább egy jó kis betegség ami gyorsan öl és ?gyorsan pusztul is. Kb mint a pestis járvány, gyorsan jött és viszonylag gyorsan ment is. Ennyi.azt a pár évet míg elül a járvány kényelmesen ki lehet húzni egy olyan nagy és felszeret bunkerban mint amilyen feltételezések szerint Denverben van. És így ?csak? baketérium és vírus szűrőket kell cserélgetni ami nagyságrendekkel könnyebb mint a radioktív sugárzás ellen védekezni. És ebben az esetben a rakétasilókból kialakított bunkerek is elég sokáig szolgálhat menedékül.

   Na hirtelen ennyi jutott az eszembe, bocs ha hosszú voltam.

   1. Szia G. !

    Én azt olvastam valahol, hogy az a denveri repteren lév? létesítmény valójában nem védelmi célokkal épült, hanem átnevel? vagy koncentrációs táborként fog majd funkcionálni. pl.: a szögesdrótos kerítések sem attól védenek, hogy kintr?l bemenjenek, hanem pont fordítva.
    Különben én is jobban tartok a biológiai fegyverekt?l és ezt a témát hanyagolni szokták az atombombával szemben pedig sok ország rendelkezik ilyen holmival ami olcsóbb és pusztítóbb az atomnál.

  3. Ha szabad szolnom a temahoz: tanulmanyozasaim alapjan jobb lenne, ha az UR JEZUSRA koncentralnank!
   A Roma levelben ugyanis : 10,9-10 probalja felhivni a figyelmunket az ido surgetesere.
   Nincs az a bunker, amely meg tudna bennunket vedeni!
   Aki valamit tehet, az egyedul az, aki 2000 evvel ezelott is az eletet adta mindannyiunkert!
   Ha vegre mindannyian ra tamaszkodnank, mert O nem kitalacio, hanem a legcsodalatosabb VALOSAG, AKI mar hamarosan jon az oveiert!
   Ha hiszed, ha nem, mi hisszuk, kerlek mondjatok el ezt a rovid kis IMAt!!! ROMA level 10,9-10
   Minel elobb tedd a szivedre, ovd a csaladodat is!
   Az elo JEZUS a legerosebb bunker! AMEN

 2. Mert aki magát felmagasztalja,
  megaláztatik;
  és aki magát megalázza,
  felmagasztaltatik.

 3. Sziasztok!

  Kb. 6 éve készülődöm. Akárcsak Koe Paal én magam is hasonló utat járok be. Persze csak nagy vonalakban.
  A megértés hágcsóján egyre feljebb jutni nem érdem, csakis kegyelem által lehetséges. Még szimplán megbocsátani sem tudtam azoknak kik életemben igen komiszul bántak velem és persze másokkal is. A megértés hozta el a béke azon szintjét melyben mára már hálás vagyok nekik, hisz így taníthattak saját vakságom fényében. Vakságom most is tart csak a magassága változott. De ez mindenkivel így van. Először a rendszernek, majd a többiek embernek végül saját magának sem hisz el az ember. Nem azonosul saját azon gondolataival melyek arra nem érdemesek.
  Én csakis a felkészülésben hittem, a hívőket “fényevőknek” gondoltam, hívtam stb.

  A felkészülés egyedüli értelme a magasabb világok részleges megismerésének lehetősége már földi életünkben.
  A sok szenvedés értelme is ez. Általuk megérteni Jézus szavait. Már legalábbis azt az üdvösségi fokot elérni melyre hívatottak vagyunk.
  Ezért történik minden, ezért elkerülhetetlen a szenvedés mely ránk, az emberiségre vár. Részemről a felkészülés csak azt jelenti, hogy azok kik egybegyűlnek(ha egyáltalán lesz ilyen) ne süllyedjenek állati szintre 1 hét alatt. Hanem a változások valódi értelmét megérthessük a nehéz időkben. Ez viszont igen nehéz ha üres a hasad és a gyermeked üvölt melletted hasonló okokból. Sokan el fognak “veszni” ekkor az állati ösztönök gyűrűjében, melyről igen kevés fogalmunk van.
  Isten nem fog lenyúlni és kiemelni a választottakat, majd jó körülményeket kínálni nekünk materiálisan és lelkileg, cserébe az erkölcsös életvezetésünkért. Annál sokkal többet kaphatunk, bár a menny és pokol hagyományos szemlélete kissé át fog alakulni. A pokolban vagyunk és ez fog fokozódni. Nem könnyű az életünket mint egy ruhát viselni, ha a nehéz körülmények eszkalálódnak.

  Az elit semmit nem ért az egészből(bár ez így nem igaz). Öntudatlan cselekvői az ellenpólusnak, belebonyolódtak az életbe, feledve létezésük valódi lényegét. Okosok az életben történő javak megszerzésében és a manipulálásban. Sok komiszságot fognak még elkövetni méltó jutalmukért. És még csak most jön a java.
  Egy 1936-os Weöres Sándor vers méltán elmondja a lényeget.

  “A sötétbe-merülés, általános pusztulás, egyetemes kínszenvedés ellen mit tehetsz? semmit és mindent. Ez a semmi és minden:ha saját érzéseiddel nem veszel részt a sötétségben és megteremted önmagadban a teljes-emberség állapotát: nem vágyaiddal, hanem az örök mértékkel vezetetted magadat.Az áradat bármerre sodor:nyomorba, jómódba, kényszermunkára, harctérre, vezetőhelyre, vesztőhelyre: ne törődj vele; a sötét hatalom nem adhat neked semmit és nem vehet el tőled semmit, ha egyedül érvényes mérték működik benned.
  Odaveszhet kényelmed, vagyonod, egészséged, szabadságod, életed: mindezt úgyis elveszíted előbb-utóbb, a sírba nem viheted magaddal?de a mélyben rejlő tökéletes mértéket nem sértheti még a világpusztulás sem, ezért kívánj hozzáigazodni. Az örök bízd magad:ez a Noé-bárka a mindent beborító áradat fölött.
  Embertársaidért nem tehetsz többet, mint hogy az egyetlen menekülési módot tudatod velük. Erőszakkal megmenteni senkit sem lehet, mikor az özön mindent beborít.
  Nem igaz, hogy az özönvízkor a tömeg a Noé-bárkára akar felkapaszkodni. A Noé-bárka látszik a leggyöngébb, legegyügyűbb tákolmánynak, melynél egy bokor alja is többet ér.”

  1. Kedves Balázs!

   A “magad nyelvezetével” rendkívül jól megfogtad a lényeget és látásmódot.
   A Weöres Sándor vers is remekül tovább fűzi a gondolatot.
   “… a sötét hatalom nem adhat neked semmit és nem vehet el tőled semmit, …”
   “… mindezt úgyis elveszíted előbb-utóbb, a sírba nem viheted magaddal(?) !! de a mélyben rejlő tökéletes mértéket nem sértheti még a világpusztulás sem, ezért kívánj hozzáigazodni.”

   És azok az emberek előtt, akik megértik ezt az “alapigazságot” fel tud ragyogni a Krisztus.
   Ugyan olyan fontos dolog ezt megérteni, mint amilyen fontos dolog a baba életében, hogy megtegye az első lépéseit ahhoz, hogy megtanuljon járni, a kicsi testét a lábán egyensúlyba tartani.

   A mi “egyensúlyunk” a hitünkben rejlik. Krisztus befogadásában és Isten akaratának megcselekvésében, mert felismertük, hogy sem a “nyomor” sem az anyagiasságot gyűjtő hatalom nem állandó. Ahogy a Biblia mondja, ezek mind “hiábavalóság”, maximum a sírig tart.
   A legszegényebb és legnyomorultabb ember a világon az, aki a vagyonában bízik …
   Az ember él (jó esetben) néhány évtizedet, utána meghal.
   Sokan tették már fel a kérdést, hogy “ennyiért miért kell az embernek megszületni ?… szenvedő vagy pusztítóként”
   Azért, hogy megtanuljunk a jó és rossz cselekedetek között különbséget tenni és ez által felismerhessük az Örökkévaló Istenünk nagyságát. Annak az Örökkévaló Istennek a nagyságát, aki – az általad is említett “magasabb világba” – helyet készített “minden bűnt gyűlölő embernek”.
   E csekély földi életünk folyamán kell megtanulnunk elválasztani a jó cselekedeteket (Isten akarata szerintieket) a rossztól, (amit Ő bűnnek nevez.) És e földi életünk alatt, egyben azt is be kell bizonyítanunk, hogy valóban gyűlöljük a bűnt, ezért nem is cselekedjük azt.

   Ebben a világunkban kénytelenek vagyunk megtapasztalni azt, hogy egy másik ember bűne milyen hatással van rám. Egyenes következtetés, hogy akkor az én bűnöm milyen hatással lehet a másik emberre ?! … Ha szeretem az embertársamat, akkor nem csinálok neki rosszat …
   (Sőt, még az ítélkezést is az Isten kezébe teszem le … és nem állok sem magamért, sem másokért bosszút.)
   És azok, akik ezt az Istentől jövő “lelkületet” el tudják sajátítani, csak azok juthatnak be ebbe a “magasabb világba.”

   “Vakságom most is tart csak a magassága változott.”
   Őszintén, Isten áldását kérve rád, kívánom, hogy egyre magasabbra juss, oda ahol a sötétség már világosságra vált át.

   Szeretettel: Erika

 4. Még jó,hogy Krisztus Urunk nyugtatgat minket,mert a szegényeknek nincs pénze luxusbunkerre és nem is lesz! De azért ne legyünk naivak,mert ha atombombát vetnének be esetleg,akkor a szegények körűl nem fog térerőpajzs kialakulni,hogy túléljék.Bizzunk az Úrban és hagyjuk,hogy a természeti erőket felhasználva még egy atomháború előtt elpusztitja a gonosz földi erejét!

  1. Ki is alakulhat térerő-pajzs bárki körül, ha az Úr úgy látja jónak – van jónéhány csodás menekülés az írásban. Viszont igen, bízzunk az Úrban.

 5. Szerintem a nép haragjától hosszútávon az ilyen bunkerek sem védenek. Előbb-utóbb úgyis közbejátszik az emberi tényező (külső segítség kell a bunker fenntartásához) és akkor a bunker sem lesz már biztonságos, mikor belép az első ember, aki a saját életéért (vagy családja életéért) bármire képes lesz. Lehet hogy valójában természeti katasztrófa elől akarnak bunkerbe menekülni. Nem tudom.

 6. Számadást tartva az elmúlt jópár év felett, látványos, hogy saját prepperségem hogyan fordul át Jézus tanítását követővé. Megrekedt egy szinten persze, mert most is azt vallom: nekünk minden tőlünk telhetőt meg kell tenni, és az Úr is megteszi a magáét. Krisztus tanításait követve világossá válik, mi és mennyi a részünk, amit nekünk kell adni. Így azért van tartalék otthon, a BOB össze van készítve, alternatív energiaforrásokat nézem, igyekszem kiépíteni – de már nem azért, hogy én túléljek.

 7. Alapkezelők… hmmm… Akik a mások által összegyűjtött, vagy kuporgatott, önként, vagy az alapkezelőkkel cinkosan összejátszó politika nyomása miatti kényszer okán átadott pénzeket “kezelik”… Hogyan lehet, hogy csakis nekik termel ezek után extraprofitot, hogyan? És miért fajspecifikusan tölthető csak be ez a “munkakör”, legalábbis a csúcson, a valódi profitot zsebre tevők vonatkozásában?…
  Féljenek csak, van mitől!… A saját dolgaikat ismerve sokkal pontosabban tudják nálunk, mennyi félnivalójuk lesz a jogos haragtól, ha egyszer végre felismeri a már kellő nagyságrendű tömeg a Nagy Pénzügyi Átverés pofonegyszerű lényegét!

  1. Na ugyan hogyan?

   Okos törvényekkel.
   Most is hoztak pár okos törvényt, ami arról szól hogy ha a bank “rossz” helyzetbe kerül akkor bizony nem köteles kamatot fizetni maximum 0.01% -ot vagy 0.1% -ot(igazából mind1?), mert a törvény szerinti indol az hogy nem fizethet a bank nem nem kötelezhető hogy mások/küső hiba miatt olyan pénzt fizessen ami ami nem ?jogos?. Vagyis: Bemész a bankba és beteszed a 40 év alatt összekuporgatott vagyonod pl évi 10% kamatra(csak hogy világos legyen és egyszerű). Történik valami a világban mire a bank bele sz@*** a képedbe és azt mondja hogy túró jár neked nem kamat, mert a világban ez meg ez történt. Ja és hab a tortán hogy ha minden igaz bevezették a negatív kamatot is!!! Jól olvasod negatív kamat! Na ezt már meg sem próbálom elmagyarázni. Akit érdekel járjon utána.
   De a lényeg hogy ez csak a bankokra vonatkozik ám, ha a kisember vesz fel kölcsönt annak akkor is törleszteni kell ha levágták kezét lábát kiszúrták a szemét és forró olmot öntöttek a szemébe plusz hiperinfláció van. Szóval a Mi marha nagy demokráciánkban mindneki egyenlő csak vannak egyenlőbbek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend