Idők jelei

A Smithonian intézet elismerte, hogy több ezer óriás koponyát semmisítettek meg az 1900-as évek elején

Fontos kiegészítés, új információ az alábbi hírrel kapcsolatban:

Elnézést mindenkitől, de úgy tűnik, hogy a hír nem igaz, mert a forrás (World News Daily Report) egy szatirikus oldal, ami kifejezetten álhírek és cikkek terjesztésével foglalkozik. Elismerem, jobban utána kellett volna néznem. Ettől függetlenül tudjuk, hogy az ilyen leletek megsemmisítése, eltűnése sajnos rendszeresen előfordul. Ami nem igaz a hírből, hogy ezt a Smithsonian intézet elismerte. – Thea

Forrás: worldnewsdailyreport.com

Giant-SkullsAz amerikai legfelsőbb bíróság határozata értelmében a Smithsonian Intézet köteles nyilvánosságra hozni azokat az 1900-as évek elejéről származó titkosított dokumentumokat, amelyek bizonyítják, hogy a szervezet, egy történelmi horderejű és igen kiterjedt erőfeszítés részeként, mindent megtett az óriások létezését alátámasztó bizonyítékok megsemmisítésére. Az Intézet több tízezer, az Egyesült Államok területén feltárt óriás koponya megsemmisítését rendelte el, hogy ezzel védje az emberi fejlődés kronológiájának fővonalas körökben elfogadott elméletét.

A Smithsonian Intézet nem vette félvállról az Amerikai Alternatív Archeológiai Intézet (AIAA) vádjait, amelyek szerint a Smithsonian Intézet több ezer óriás emberi koponyát semmisített meg az 1900-as évek elején, és beperelte az Archeológiai Intézetet.

A per során új tényezők merültek fel, leginkább a Smithsonian Intézet köreiből származó leleplezőknek (wistleblowers) köszönhetően, akik állítják, az intézet több olyan dokumentummal is rendelkezik, amelyek szerintük bizonyítják, hogy az intézet több tízezer 185-365 centiméter magas emberi csontvázat semmisített meg, mivel az ilyen leletek a fővonalas archeológusok számára több okból is elfogadhatatlanok.

“A nyugati archeológiai intézetek egy világméretű eltusolásban vettek részt, ami az 1900-as évek eleje óta tart, azzal a céllal, hogy elhitessék a világgal, hogy Amerikát elsőként 15.000 évvel ezelőtt ázsiai népek kolonizálták a Bering-szoroson keresztül, pedig több százezer sírhely létezik Amerika területén, amelyek az őslakosok szerint már előttük is ott voltak és egy rendkívül fejlett civilizáció létezéséről, a fémötvözetek elterjedt használatáról tesznek tanúbizonyságot. Amúgy rendszeresen kerülnek elő óriás emberi csontvázak, amelyekről a média hallgat,” mondja James Churward, az AIAA szóvivője.

A bírósági eljárás döntő pillanata volt, amikor a kérdéses óriás emberi csontmaradványok létezésének bizonyítékául egy 1,3 méter hosszú combcsontot mutattak be. A bizonyíték meglepetésként érte a Smithsonian ügyvédeit, mivel az éppen a Smithsonian Intézettől származik és annak egyik magas beosztású kuratóriumi tagja lopta el még a 30-as években. Az intézet volt munkatársa élete végéig megtartotta a leletet és a halálos ágyán írásban nyilatkozott a Smithsonian Intézetben folyó titkos munkáról.

2011-ben Ohióban a bíróságon bizonyítékként bemutatott lelethez hasonló óriás combcsontot találtak az Amerikai Alternatív Archeológiai Intézet munkatársai
2011-ben Ohióban a bíróságon bizonyítékként bemutatott lelethez hasonló óriás combcsontot találtak az Amerikai Alternatív Archeológiai Intézet munkatársai

“Borzalmas dolgot tesznek az amerikai néppel,” áll a levélben. ?Elrejtjük az igazságot az emberiség ősapáiról, az őseinkről, azokról az óriásokról, akik itt éltek a földön, ahogyan arról a Biblia és más ősi szövegek írnak.”

Az amerikai legfelsőbb bíróság azóta elrendelte, hogy a Smithsonian Intézet hozzon nyilvánosságra minden olyan titkosított információt, ami összefüggésben lehet ?a halomépítő kultúrákra vonatkozó bizonyítékok megsemmisítésével? valamint ?az általánosnál nagyobb emberi koponyákkal?.

“Ezeknek a dokumentumoknak a nyilvánosságra hozatala segíteni fog az archeológusoknak és a történészeknek, hogy átértékeljék az ember fejlődésével kapcsolatos eddigi elméleteiket valamint hozzájárulhat, hogy megértsük az egykor Amerikában és a világ más tájain élő halomépítő kultúrákat,? nyilatkozta Hans Guttenberg, az AIAA igazgatója.

“Több mint száz év hazudozás után végre napvilágra kerül az igazság óriás őseinkkel kapcsolatban.”

A dokumentumok nyilvánosságra hozatala 2015-ben várható, amit egy független tudományos szervezet felügyel majd.


Kapcsolódó videó:

Az Arkhón invázió és a Nefilim visszatérése

Előző posztKövetkező poszt

20 hozzászólás

 1. Én “csak” arra lennék kíváncsi, hogy hol vannak és miért nem tárják a nyilvánosság elé azokat az óriási emberi koponyákat és csontvázakat, amelyeket az elmúlt évtizedek során Magyarország területén különböző építkezéseknél véletlenszerűen találtak. Emlékezetem szerint kb. hat évvel ezelőtt került elő egy a mai emberi fejnél kb. ötször nagyobb, igen szabályos emberi koponya egy útépítésnél. Ne is próbálják letagadni, mert az utóbbit a saját szememmel láttam.

  1. Kedves HB!
   Rajta van a listámon, de sajnos karácsonyra még akkor se tudna elkészülni, ha addig minden napom 48 órás lenne. 🙁
   Elvileg egyik olvasónk segít a szöveg fordításával. Miután a szöveg elkészült, a feliratozás viszonylag gyorsan megy majd.

 2. Szerintem ezen az oldalon olvasható szinte összes cikk ugyanilyen tévedés. Évek óta jósolja ez a lap a világvégét meg a gazdasági összeomlást (vissza lehet olvasni az archivumba), és azóta se történt semmi. Emberek! Akik ezt a lapot olvassátok el kéne gondolkodni rajta, hogy mennyi igazság alapja van. Kb arra jo, hogy borzolja a kedélyeket és tönkretegye a napi hangualtodat. Azt hozzáteszem, hogy én magam nem olvasom, csak egy ismerösöm, és rendszeresen linkel nekem innen tartalmakat. Az itt található cikkeknek van ugyan alapja de szinte midnen cikk joslat szerűen céloz a mindenféle a jövőben bekövetkező problémákra amikből szitne semmi se történik meg… vagy ha mégis arra mondják, hogy mázli… Nem mintha örülnék neki ha bármi rossz megtörténne, de igy az egész oldal nekem a hírcsárdával egyenlő…

  1. Mondd Charles, te milyen oldalakat tartasz hitelesnek? Hadd tanuljunk 😉
   Egy építő kritika alap ismérve, hogy megmutatja a helyes utat…

   1. …olyanokat amelyikek ha irnak valamit, az kapcsoaltban van aktuális dolgokkal, nem pedig a jövöbe jósolgatnak majdnem, h hasraütésszerűen. Amúgy leirtam, a ti híreiteknek is megvan az alapja csak a kőré szőtt jóslatok az esetek 99%ában nem jöttek be. Ha kíváncsi vagy rá, én hiteles internetes hírforrásnak semmit se tartok, minden hírportál valamiylen szájíz szerint ír, tudni kell olvasni a sorok közt, és a vilgában történő dolgok aktuális állása szerint tudni kell azt h valamit mirét írtak. Én nem fogod vitázni se helyes utat mutatni. De ha helyes utat kell mutatnom akkor azt mutatom, hogy ilyen oldalakat mint ez nem kell olvasni. A globális problémákat megjosolni nem nehéz, mert jelenlévő probléma, volt, van és lesz is. Csak az a kérdés, hogy mikor következik be egy nagyobb összeomlás…Erre a választ se ti se a hireitek forrásának íroi nemtudják a választ. Se én, se a többi olvasó. Ha három éven keresztül megirom minden honapba, hogy majd most következik be, akkor is legalább egyszer igazam lesz… mert tuti h bekövetkezik, de miért nem néztek a dolgok mögé egy kicsit, (gondolkodva) pláne ha erről írtok(?), és miért nem látjátok, h addig nem lesz semmilyen gazdasági összeomlás amig bizonyos embereknek érdeke fűződik ahhoz, h ezt az amúgy alapjaiban életképtelen világgazdaságot életbentartsa… Addig lesz életben tartva ameddig akarják. és addig megirhatod még lehet 100x is… amúgy kár erről vitázni mert a jelen cikknek nem sok köze van a véleményemhez. én ugy általánosságban az itt fellelhető hírek “jóslataira”, és azoknak a megvalósulási arányára mondtam amit mondtam. tudom h ez egy kommentelőtől mint én ellenséges fellépés. nem akarok bántani senkit se tanitani. inkább csak arra ösztönöznék mindenkit, hogy gondolkodjon… A vilgá amibe élünk alapjaiban véve el van rontva, és kicisk vagyunk hozzá hogy ezen változtassunk, el kéne érni h az emberek gondolkodjanak és ne csak azt várják h majd más helyettük felemeli a hangját és a dolgok jobbra fordulnak. itt már semmi se fog jobbrafordulni sajnos. de lehet a helyzetről jo cikkeket írni meg lehet várni karbatettkézzel h mitörténik..

    1. Kedves Charles!
     Kicsit ellentmondásos, amit írsz, de ennek ellenére sok mindennel egyetértek. Ha kicsit jobban szétnézel az oldalon, te is látni fogod.
     Mi is fontosnak tartjuk, hogy az emberek gondolkodjanak és ne fogadják el automatikusan, utánajárás nélkül, amit olvasnak. Ez az itteni cikkekre is vonatkozik. Sőt, kifejezetten hálásak vagyunk, ha az olvasók segítenek az utánajárásban.
     Amúgy a cikkek a legkevésbé foglalkoznak a mikorral. Inkább a miértekre és hogyanokra keressük a választ, amihez van egy nagyon pontos iránytűnk, térképünk és ezt Bibliának hívják.
     Tudtad, hogy a Biblia tele van olyan jövendölésekkel, amik egészen pontosan beteljesedtek már? Leírt személyeket, helyszíneket vagy eseményeket, mielőtt azok bekövetkeztek. Van köztük olyan, ami már a jövendölés napján beteljesedett, de van olyan is, ami több száz évvel később.
     Tehát nem a levegőbe beszélünk és nem is tartjuk magunkat okosabbnak másoknál, csupán tudjuk, hogy hová forduljunk az igazságért.

     Abban is igazad van, hogy a világ “alapjaiban el van rontva”. Az is igaz, hogy kicsik vagyunk, de van egy hatalmas Istenünk, így igenis minden embernek hatalmában áll változtatni a világon. Neked is. A legjobb pedig mindig magunkkal kezdeni, ennek pedig legjobb módja, ha megkéred Istent, hogy lakjon a szívedben.
     Még egy jó hír, hogy bár tényleg egyre sötétebb a világ és nem látszik remény arra, hogy jobbra forduljanak a dolgok, el fog jönni az a pont, amikor maga Isten lép majd közbe.
     Ezt hívják egyesek (néhány helyen még a Biblia is) világvégének, de fontos tudni, hogy ez nem a katasztrófafilmekből ismert világvége forgatókönyvet vagy a Föld nevű bolygó végét jelenti, csupán az emberiség jelenlegi, elbukott korszakának végét és egy új kor kezdetét. Erről szól ez az oldal. Sehol nem állítottuk, hogy tudjuk az események pontos idejét, sőt a Biblia elmondja, hogy ezt nem is tudhatjuk, de azt azért tudjuk, szintén a Bibliából, hogy nem évszázadok és valószínűleg nem is évtizedek választanak el az itt taglalt eseménysorozat elindulásától.
     A Bibliatanulmányok oldalon olvashatsz erről bővebben.

  2. Kedves CHARLES!

   Ez egy keresztény oldal, amely erről a korszakról ( a nagy nyomorúság előtti utolsó időkről ) szóló bibliai próféciák tükrében próbál meg, bizonyos eseményekről egy-egy cikket lehozni. Annak elemzését, vagy egyebekkel való kiegészítését, vagy az azzal kapcsolatos látásokat, véleményeket az olvasókra, illetve a kommentelőkre bízza. Illetve lehetőség van egyéb olyan hitbéli, vagy egyéb kérdések, és témák megbeszélésére is, amelyek alkalomadtán felmerülnek, és esetlegesen más oldalakon ( esetleg gyülekezetekben) nem nyitottak azok megbeszélésére, illetve nem kaptak, kapnak rá érdemi feleletet.
   Mint láthatod, ez nem egy kifejezett híroldal. Ha csak a napi hírekre kíváncsi valaki, akkor valóban nem itt a helye, hiszen számtalan helyen, számtalanul több információhoz jut . A blog üzemeltetői elsősorban az Istentől kapott kegyelmi idő rövidségére , és a bibliai próféciák beteljesedésének gyors ütemére szeretnék felhívni mind a keresztények, mind a nem keresztények figyelmét. Továbbá arra, hogy közeledünk egy olyan rövid, de intenzív korszakhoz, amely a Bibliában csak a “nagy nyomorúság” időszakának neveztetik, amely lelkileg, szellemileg, és fizikailag is igen-igen nehéz, és igen veszélyes időszak lesz az emberiségnek.
   Amely időnek közelségét, még az a prófécia is igazolja, hogy : 2 Pét. 3,3 Tudván először azt, hogy az utolsó időben csúfolkodók támadnak, a kik saját kívánságaik szerint járnak, És ezt mondják: Hol van az ő eljövetelének ígérete? Mert a mióta az atyák elhunytak, minden azon képen marad a teremtés kezdetétől fogva.

   Továbbá az itt lévő olvasók, és kommentelők azon részének, akiknek a bűneik már megbocsáttattak, azoknak ezek a rossz hírek nem a hangulatuk romlását, hanem a javulását eredményezik. Mert az is meg van írva: Luk. 21,28 Mikor pedig ezek kezdenek meglenni, nézzetek fel és emeljétek fel a ti fejeteket; mert elközelget a ti váltságtok.
   ( Természetesen nem annak örülünk, hogy jön a nagy nyomorúság a világra, hanem, hogy az Úr Jézus Krisztus visszajövetele már nincs messze! Viszont addig, ennek az oldalnak a szerkesztői, és kommentelői szeretnék a “fújni a kürtöt”, hogy ha lehet, senkit ne érjen készületlenül az a nap! )

  3. A FOTO IS MANIPULALVA VAN ,UGYANIS AZT FEL KEZZEL ALIGHA BIRNA EL A MANUS. SZAMTALAN EHHEZ HASONLO OLDAL VAN A VILAGHALON MELYEK CELJA MEGTEVESZTENI AZOKAT AKIK MEG TISZTAN LATNAK A ZAVAROSBAN.UDV SASA EGY SZEKELY PARASZT. SZERETNEM HA A KOMENTJEIMET NEM TOROLNEK KI.(A SZERKESZTONEK)

   1. Az oldal szabályai közt olvasható, hogy a csupa nagybetűvel írtat – kiabálásnak számít – törlik. Látod, ezt most mégsem.
    A fél kézzel csak támasztja azt a csontot, nem emeli (engem ez nem nagyon érdekel, csak a pontosítás kedvéért írom: persze, hogy hazudnak, az igen). És tényleg nagyon fontos tisztán látni a zavarosban, melyhez további elszánt kutatást kívánok szeretettel
    egy másik székely.

    1. Szerintem a kép (nem vizuális okk kiatt, de) hamis, ettől függetlenül egy méreteiben ekkora csontot is megtarthat valaki félkézzel, hiszen egy többezer éves csont az anyagában már annyira porózussá, szárazzá válik, hogy a tömege az eredetinél lényegesen kisebb.

 3. Ha rákerestek a “James Churward” névre, aki a cikk szerint az AIAA szóvivője, akkor nincs találat. Viszont van egy hozzá nagyon hasonló név, James Churchward (1851 ? 1936), aki az elveszett Mu kontinensről írt könyveket.
  A cikk és a tudományos világ elismerése arról, hogy valaha léteztek óriások, kacsa.
  Photoshop létezik, és igen gyakran használják.
  De ettől függetlenül az óriások még létezhettek, még akkor is, ha ilyen cikkekkel próbálják meg lejáratni őket.
  Elég, ha a görög mitológia titánjaira, vagy a Biblia nefilimjeire gondolunk.
  Statisztikailag elég kicsi a valószínűsége annak, hogy ilyen csontokra leljenek, különös tekintettel arra, hogy csak igen rövid ideig éltek a Földön még a mitológiák szerint is.
  De az alacsony statisztikai valószínűség nem jelenti azt, hogy lehetetlen.

   1. Közben találtam egy nagyon jó cikket az óriások maradványairól.
    http://garry-nelson.hubpages.com/hub/Human-Giants#
    Érdekesek a hozzászólások is a világ minden részéről, amelyek szintén óriások maradványairól számolnak be, Még egy román medikus Septimus néven is hozzászólt, aki azt állítja, hogy a 20. században a Kárpátokban is találtak 2,5-4 m-es óriások csontjait, de a hatóságok pillanatok alatt eltüntették őket..
    És itt van a cikkben említett Humboldt Múzeum, amely az óriáskoponyát őrzi.
    http://www.atlasobscura.com/places/humboldt-museum

   2. A probléma ennek ellenére valós. Más források szerint is létezett egy óriás faj – mintha a Bibliából klépett volna elő – aminek létét és sok mást a hivatalos tudomány letagad. Például sokáig ördögtől való volt, hogy a Homo Sapiens és a Homo neanderthaliensis egymás mellett élt. Most már ezt beismertük. Nagyon sok olyan lelet – keress rá a Neten az ooparts szóra -,van, aminek létét tagadják, mert nem illik bele a szép darwini világképbe.

 4. Kedves Erika

  Valójában a Biblia keresztényi értelmezésétől egyre távolodunk. Az a világkép amit az egyház hírdet ma már semmiféle lehetséges alternatívát nem jelent.
  A tudomány, bizonyítékok fejében módosíthatja az álláspontját.
  Kérdés, hogy a dogmatikus egyház mennyire hajlandó erre?

  1. Kedves VDG!

   – Nagyon egyetértek Veled abban, hogy a Biblia keresztényi értelmezésétől egyre távolodunk. (Látszólag.) Viszont ez a látszólagos távolodás éppen a Biblia beteljesedését vetíti előre, – az utolsó idők egyik jeleként, – azoknak, akik nem csak néznek, de látnak is.

   – “Az a világkép amit az egyház hírdet ma már semmiféle lehetséges alternatívát nem jelent.”
   Milyen alternatívát kéne jelentenie azoknak a Földi Egyházaknak amelyekről tudjuk, hogy az antikrisztust fogják követni? (Máté 24:11, 1.János 4:1, Jelenések 16:13, Jelenések 19:20)
   Igaz, hogy az antikrisztus követői között nem csupán a Földi Egyházaknak nagy része lesz jelen, hamis prófétaként, hanem sok egyéb megtévesztő szervezet, vagy nem éppen hitbeli tanító. Hiszen Jézus még életében arról beszélt, hogy “Mert hamis Krisztusok és hamis próféták TÁMADNAK, és nagy jeleket és csodákat tesznek, annyira, hogy elhitessék, ha lehet, a választottakat is.” Máté 24:24 És azt is tudjuk, hogy a Földi Egyházak Krisztus halála után jöttek létre, jelentős szerepük volt a kereszténység elterjedésében, sőt abban is, hogy a Biblia minden nyelven, akár minden ember asztalán ott legyen.
   De mégsem ők alkotják a Krisztus anyaszentegyházát.

   Akkor kik is? Erről az Efézusi levél nagyon szépen beszél:
   19 És mi az Ő hatalmának felséges nagysága irántunk, akik hiszünk, az Ő hatalma erejének ama munkája szerint,
   20 Amelyet megmutatott a Krisztusban, mikor feltámasztotta Őt a halálból, és ültette Őt a maga jobbjára a mennyekben.
   21 FELÜL MINDEN fejedelemségen és hatalmasságon és erőn és uraságon és minden néven, mely neveztetik nemcsak e világon, hanem a következendőben is:
   22 És mindeneket vetett az Ő lábai alá, és ŐT TETTE MINDENEKNEK FÖLÖTTE AZ ANYASZENTEGYHÁZNAK FEJÉVÉ,
   23 MELY AZ Ő TESTE, teljessége Ő néki, aki mindeneket betölt mindenekkel.
   Efézus 1: 19-23

   – “A tudomány, bizonyítékok fejében módosíthatja az álláspontját.”
   A tudomány igen, a Biblia nem módosítja az álláspontját. Tudom, hogy voltak, vannak olyan időszakok, amikor a tudomány nem ismeri el a Biblia “tudományosságát”, – bár érdekes módon utólag mindig kiderül, hogy a “tudomány tévedett” de a Bibliában leírt, és módosíthatatlan álláspont beigazolódik.
   Azzal, hogy a tudomány a bizonyítékok fejében módosíthatja az álláspontját, és a Biblia viszont nem, ez is a két “tudomány” közötti alárendeltségi viszonyt mutatja.

   Szeretettel: Erika

  2. Kedves VDG vajon szerinted milyen világképet hirdet “az egyház”? … mint lehetséges alternatívát ?! Épp, hogy minden egyes “fele-kezet” a “Válaszd az életet!” alternatívát közli az ún. halál kultúrája helyett.
   A másik: a tudomány egyáltalán nem hajlandó módosítani az álláspontját olyan könnyen, sőt, mi mindent elhallgat: még több mint 10 éve nyilvánosan, egy TV műsorban mutatta fel Kepes András azt a vaskos kötetet, amelyben azoknak a munkái szerepeltek, akiknek “életpályát kellett módosítaniuk” – konkrétan, eltanácsolták őket a tudományos munkától – akik kétségbe vonták, bizonyítékaikkal a darwini elméletet.
   Dogmatikus egyház? Nézetem szerint épp “Galilei-effektusként” annak bumeránghatásaként lő túl a célon (hű, nagyot tévedett akkor, nem kellett volna véleményezni) és – a kat.egyház – helyesli napjainkban az evolúció elméletet 🙁 kontra sok-sok mára már nyilvánosságra került tudományos érv. Ez ugye most a központi vélemény mert nem kötelező ezzel egyetérteni csak hit és erkölcs dolgában.
   A környezet pusztulás viszont, az ökológiai tudás annak megállítására egyszerűen nem érhet el a döntéshozókig: nyomják a kereskedelmi egyezményt (TTIP) hogy elfogadtassák az EU-val is, amit gyilkos világcégek profitjuk érdekében tesznek (pl. Monsanto).

 5. Az emberi tudományos tézisek jönnek, egy “kis idő múltán” semmissé lesznek, (pl. Darwin elmélet), de Isten igazsága örök.
  A Biblia (Újszövetség) már közel 2.000 év távlatából is, ma aktuálisabb, mint az évezredek alatt bármikor máskor. Olyan dolgokat jövendöl meg, mely 2.000 évvel ezelőtt nem csak, hogy nem léteztek, de akkor még emberi értelembe meg sem fordulhatott, sőt bele sem fért. Ma viszont, a mi időnkben mindezeket beteljesedni látjuk.

  (Nehéz dolguk lehetett a prófétáknak, csakúgy, mint az apostoloknak, hogy olyan dolgokat kellett megfogalmazniuk, amik még a saját idejükben nem létezett, méghozzá úgy, hogy azokat a mi időnkben fel is ismerjük. Azon is érdemes elgondolkodni, ha ezekre a dolgokra saját erejükből és értelmükből nem futhatta, akkor milyen Értelem és Erő jelentette ki ezeket a számukra, és ki tette alkalmassá őket, ezeknek a megfogalmazására …, főleg úgy, hogy azokat mi nem csak felismerjük, hanem a beteljesedésüket is látjuk. )

  Az Ószövetség könyvei a 2.000 évet évezredekkel túl haladják, és lám-lám, még máig is találhatunk a hitelességéről bizonyítékokat. Erről tudósít ez a cikk is.
  A “tiszavirág” életű embert ezeknek a dolgoknak a felismerése nem arra kéne-e ösztönözni, hogy röpke életünk létét, miértjét, mibenlétét átértékeljük … és az Isteni Gondviseléshez szabjuk?

  Szeretettel: Erika

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend