Lázongó világ

Káoszból rend a közel-keleten – Közel-Keleti Unió?

Forrás: Global Research

A közel-keleten évtizedek óta káosz uralkodik, a nyugat által szponzorált háborúknak köszönhetően azonban a helyzet az utóbbi években tovább romlott. A közel-kelet jelenlegi térképét 1916-ban, a titkos Skykes-Picot megállapodás eredményeként rajzolták meg, ami az egykori Ottomán-uralta területeket, Szíriát, Irakot, Libanont és Palesztinát osztotta fel Nagy-Britannia és Franciaország között.

A mostanság látható közel-keleti káosz a brit-amerikai-izraeli globalista hatalom műve, célja pedig a régió térképének saját stratégiai és imperialista céljai szerinti átformálása.

Az Iszlám Állam

Terrorakcióinak köszönhetően az Iszlám Állam kampányairól és a válaszlépésként kivitelezett amerikai légitámadásokról napi szinten hallunk minden hírcsatornán. A szervezet és az amerikai titkosszolgálat közötti szoros kapcsolatról már kevesebb szó esik fővonalas körökben, pedig az ISIL/ISIS/IS évek óta innen kapja finanszírozását és fegyvereit.

2012-ben a World Net Daily jordán kormányforrásokból megtudta, hogy az amerikai hadsereg kiképzést tartott az akkor még ISIL néven futó szervezet számára Jordánia területén, a szíriai kormány ellen indított kampány előkészítéseként. Francis Boyle, az Illiois Egyetem jogtudomány professzora szerint az IS (IÁ) egy amerikai titkosszolgálati egység, amelynek célja az iraki állam megsemmisítése.

A közel-keleti stratégia lényege az állandó bizonytalanság és egy úgynevezett “konstruktív káosz” fenntartása, hogy az egyes nemzetállamok elpusztításával újrarajzolhassák a térség térképét. Az IS jelenléte tökéletes ürügy volt az ismételt iraki beavatkozásra, amelynek segítségével biztosították, hogy az Erbilben található olajmezők a multinacionális cégek irányítása alatt maradjanak, az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Franciaország pedig ellenállás nélkül támogathassa az északi kurd területeket, az ország szétdarabolásának következő lépéseként.

Map-after

Ahogy Richard Hass, a Külkapcsolatok Tanácsának elnöke és az amerikai külügyminisztérium politikatervezési osztályának korábbi igazgatója, a Project Syndicate op-ed cikkében megjegyezte:

“Ideje felismerni Irak feldarabolásának elkerülhetetlenségét (hiszen az ország ma nem egyéb, mint az iráni befolyás bástyája) és elkezdeni a jelenlegi Irak határain belüli független Kurdisztán támogatását.”

A terv Irak esetében az ország három mini-államra történő feldarabolása, vallási és etnikai szempontok alapján: nyugaton egy szunnita Irak, keleten egy arab síita állam, északon pedig egy szabad Kurdisztán.

A három részre osztás előnyeiről már a 80-as években szó esett neoimperialista körökben, amikor Oded Yinon izraeli újságíró a World Zionist Organization lapjában “Stratégia Izrael számára a 80-as években” címmel írt erről, részletezve Izrael kiterjesztését és az Irak jelentette komoly akadályt erre a terjeszkedésre nézve:

Irak, amely egyrészről olajban gazdag, ám belső szakadás fenyegeti, garantált izraeli célpont jelölt. Megsemmisítése még Szíria pusztulásánál is fontosabb számunkra. Irak erősebb Szíriánál. Rövidtávon Irak jelenti a legkomolyabb veszélyt Izraelre nézve (12. o.). ? Szíria megsemmisítése, majd Irak etnikai vagy vallási alapú, Libanonhoz hasonló szétdarabolása, Izrael elsőszámú hosszú távú célja a keleti fronton, míg ezen államok katonai hatalmának megsemmisítése a legfontosabb rövidtávú célkitűzés. (11. o.)

Yinon így folytatja:

Irakban lehetőség van az ország etnikai/vallási tartományokra történő felosztására, hasonlóan Szíriához az Ottomán időkben. Tehát három (vagy több) állam létezik majd három nagyváros, Baszra, Bagdad és Moszul körül, így a déli síita területek szétválnak a szunnitáktól és az északi kurdoktól. (12. o.)

Izrael tulajdonképpen a brit-amerikai hatalom kiterjesztése a térségben. A Külkapcsolatok Tanácsára specializálódott történész, Carroll Quigley az “Anglo-American Establishment” című könyvében leírja (311. o.), hogy Arthur James Balfour, Nagy-Britannia külügyminisztere 1916 és 1919 között, a Balfour-nyilatkozat megalkotója, ami egyebek között megalapozta a Zsidó állam (Izrael) Palesztinában történő megalapításának támogatását, a Milner csoport tagja volt.

A Milner csoport a Royal Institute of International Affairs (RIIA) vagy más néven Chatham House (a Külkapcsolatok Tanácsának brit karja) elődje volt. Mindkét elit szervezet legfőbb célja a globális birodalom megvalósítása.

A “Közel-Keleti Unió” megalakításának terve

A közel-keleten tapasztalt káosz és bizonytalanság kialakulásáért közvetlenül felelős nyugati elit szervezetek egy központosított, a szuverenitást felváltó szövetség megalapítását javasolják az általuk létrehozott probléma megoldásaként, a káoszból rend elvének klasszikus példájaként.

A New American júliusban arról írt, hogy Ed Husain, a Külkapcsolatok Tanácsának közel-keleti kutatásokért felelős munkatársa, a mai közel-keletet az EU megalakulása előtti Európához hasonlította és ebből azt a következtetést tárja az olvasók elé, hogy a folyamatos vérontás megoldása egy “Közel-Keleti Unió” létrehozása.

Hass hasonlóan közelítette meg a helyzetet, a XVII. századi Európához hasonlítva a mai közel-keletet, hozzátéve, hogy egy “új lokális rend” hiányában hasonlóan vészterhes idők várnak a térségre:

“Egy új lokális rend felemelkedéséig, illetve ennek hiányában a végkimerülés beálltáig, a közel-kelet megoldandó probléma helyett inkább egy folyamatos helyzetkezelést igénylő állapot marad.”

Az EU mintájára létrehozott kormánytestület nem új keletű elképzelés. 2008-ban, az amerikai Institute of Peace agytröszt összejövetelén, maga az Iraki kormány szorgalmazta egy kereskedelmi blokk létrehozását az EU mintájára a közel-keleten, ami magában foglalná Szaúdi-Arábiát, Iránt, Kuvaitot, Jordániát, Szíriát, Irakot, Törökországot és később talán a Perzsa-öböl menti országokat is. A szervezet 2011-es eseményén Abdullah Gül török elnök és Egemen Ba??ş, akkori EU ügyekért felelős miniszter és tárgyaló biztos is részt vett, aki a következőket mondta:

“Mindannyian tudjuk, hogy az EU a történelem legsikeresebb béke és fejlesztési projektje, ami a véres háborút követte. Ma ugyanezek az elvárásaink a közel-kelet irányába.”

A jelen helyzetben nehéz lenne megítélni, hogy a “Közel-Keleti Unió” valóban megalakul-e, az azonban nem kérdés, hogy a közel-kelet térképének átrajzolása teljes gőzzel folyik.

Előző posztKövetkező poszt

26 hozzászólás

 1. Az Ámós próféta könyve éppen erről szól ami itt zajlik a közelkeleten.Isten megbünteti egyik népet a másik által ,ahogy megérdemlik,bűneik miatt,amiket fel is sorol.
  Országokat és népeket ,aztán megbünteti Juda és Izráel népét is!

  Nem számít ,hogy milyen egy ország összetétele,mert az iszik az Isten haragjának poharából,aki megérdemli.És ezt a világ látni fogja ,ha zsidón esik meg ,ha máson.Mert nem az a lényeg ,ki milyen származású,hanem ki vétett Jézus vére ellen.
  Akiknek nem kell félni ,azok a szellemi izráel Róma 2:28-29,azokat ,meg a világ felnem ismerheti!

 2. Ez a terv , az talán meglehet . De én hiszek egy istenben és
  a ő tervében . Ezért nem valószínű a bolondok győzelme .

  1. A háborút már elvesztették, de csatákat még sajnos nyernek.

   “adatott neki hatalom a cselekvésre negyvenkét hónapon át;” Jelenések 13:5

   Most még ennek a 42 hónapnak a felvezető szakaszában vagyunk. Dániel úgy beszél erről (csak a magyar fordítások elég rosszak), mint az az idő, amikor “a gonoszok tetőfokra jutnak” (Dán. 8:23). Ez úgy hangzik, hogy fokozatosan erősödik a hatalmuk és pontosan ezt látjuk a világban.
   A jó hír, hogy kevés idejük van. “jaj a földnek és a tengernek, mert leszállt hozzátok az ördög nagy haraggal, mivel tudja, hogy kevés ideje van” Jelenések 12:12

   1. Nagyon csodálkozom ezen a véleményen, kedves Thea! szerintem még nem vagyunk a három és fél évnek=42 hónapnak szakaszában ! Ez a három és fél év az Antikrisztus “széptevése” … nem ?! Ahhoz még fel kell épülnie a templomnak, stb. Még fel sem lépett különben MI (fel)ismernénk… nem?!

    1. Hozzáteszem: ha úgy értetted, hogy “felvezető szakaszában” tehát az azt MEGELŐZŐ szakaszban, az “arra vivő” szakaszban akkor OK 🙂

    2. Szia Éva!
     Hiszen felvezető szakaszt írtam. Ez pedig nem tudjuk meddig tart még… A 7 év előtt még hátravan néhány komoly bukkanó.

    1. Közben rájöttem, hogy valóban félreérthetően fogalmaztam és Éva jogosan kérdezett rá, hiszen a 42 hónap a Jelenések 13-ban már a Nagy Nyomorúság, így a “felvezető szakaszt” az első 3 és 1/2 évként lehetett érteni. Elénézést 😳

    2. Sziasztok!
     Gondolod Thea ez már az lenne? Mármint az utolsó idők kezdete? Én megmondom őszintén már örülnék neki. Néha már nem bírom! Bár mindig van valami, ami erőt ad, de sokszor rám telepszik egy olyan érzés, egyfajta magány. Körülnézek, magam körül a környezetembe mindenki csak az anyagi javakkal van elfoglalva, ezért érzem legtöbbször magam magányosnak. Tudom hogy nem kell félnem a jövőtől hisz Jézushoz imádkozva, erőt kérve tőle, mindig akad egy kapaszkodó, és így megy ez míg el nem jön az a nap mikor a Megváltó eljön az övéiért. De sokszor még a saját hitemet is megkérdőjelezem, a napjainkban zajló események miatt. Elhagyottak lettünk, jobban mondva elszakítottak bennünket Tőle. Megtévesztéssel! Azt mondták Szép új világ, de köszönöm én ebből az erkölcsi fertőből nem kérek, ahol nem számít a belső érték, az igazi emberi kapcsolatok, a CSALÁD szentségét tönkre tették. Fáj, hogy annyi szétszakított család van, fáj, hogy annyi gyermeknek úgy kell felnőnie ahogy, és egész korán szembesülni azzal hogy a szülők elválnak. Manapság már “divat” lett a válás, az egyéjszakás kalandok kisujjból kirázva, úton útfélen hazugság. És amikor ezt látom megkérdezem magamtól hogy mégis miért?! Elég sok “miért” zakatol a fejemben, és szeretném megkérdezni a Teremtőt hogy meddig mehet ez így??! Szóval ezért remélem hogy a történések egy irányba mutatnak, hisz ezeknek meg kell lenniük.

     Köszönet annak aki elolvasta!

     Az Egy, Igaz Isten áldása legyen rátok!

    3. Kedves Tonno!

     – Ez még csak az az út, amely egyre közelebb visz a még nagyobb szörnyűségekhez.
     A legnagyobb szörnyűségek az antikrisztus megjelenésétől van számolva, 7 év.
     (Talán annak is a második fele, mert akkorra már nem csak az antikrisztus felfokozott nyomorúságával kell számolnunk, hanem Isten Haragnapjával is. Így a hitetlenek nemzedékét dupla csapás éri. De reményeink szerint a Haragnapot a Krisztus Gyülekezete már a mennyben tölti.)
     – “De sokszor még a saját hitemet is megkérdőjelezem, a napjainkban zajló események miatt. ”
     Azt hiszem sokan vagyunk így, vagy valami hasonló érzéssel. Ne ess ezen kétségbe, hanem meríts vigasztalást Istenünk szeretetéből és kegyelméből…
     18,8 Mondom néktek, hogy bosszút áll értök hamar. Mindazáltal az embernek Fia mikor eljő, avagy talál-é hitet e földön?
     Lukács 18,8
     40,30 Elfáradnak az ifjak és meglankadnak, megtántorodnak a legkülönbek is;
     40,31 De akik az Úrban bíznak, erejök megújul, szárnyra kelnek, mint a saskeselyűk, futnak és nem lankadnak meg, járnak és nem fáradnak el!
     Ézsaiás 40:30,31

     Szeretettel: Erika

   2. Szerintem meg már változások zajlanak a világban , de még nem látszanak .
    A 3,5 évben meg én nem bíznék olyan nagyon mivel a jelenések könyvében
    több jelentésű szám . Ezért nem biztos hogy a általad vélt jelentést tartalom is
    megvalósul . Legyen Isten akarata szerint .

    1. Én is így gondolom. Ha ki lehet számolni az éveket: 7 év stb. akkor kiszámolhatjuk Jézus eljövetelét is? Dehogy. Váratlan lesz, most, holnap, vagy évtizedek, évszázadok? Teljesen mindegy. Éld ma a Jézussal való közösséget és az másokra néz. Akkor azt kérjük: Úr Jézus adj még időt, mert annyi ember van körülöttünk és elvesznének a maholnap eljönnél. Ne legyünk olyanok, mint anno a tanítványok akik rögtön tüzet kértek Jézustól az égből egy-egy városra. Még jó, hogy Isten hosszan tűrő és kegyelmesebb mint mi. És ne nagyon mutogassunk a “bűnösökre”, mert mi is pont olyanok voltunk és vagyunk, azzal a különbséggel, hogy nekünk van ügyvédünk, Jézus személyében. Amúgy mivel vagyunk úgy anblokk különbek bármely embernél? Csak körülmény és szikra kérdése mikor mi jön ki belőlünk. Sokszor magamon is megdöbbenek.

    2. Kedves Gyuszika!

     Nem arról van szó, és nem arról beszélünk, hogy nem így van! Nem az a lényeg, hogy mikor jön vissza Jézus, hiszen egy kereszténynek mindig készen kell lennie! Felövezve, sarui a lábán…, indulásra készen …! Hiszen még azt se tudja semelyikünk se, hogy az estét megérjük-e, nemhogy azt, hogy az Úr visszajövetelét…! Minden napot úgy kell élnünk, hogy készen legyünk már ma…! Ruháink kimosva a Bárány vérében…! Megtéve azokat a jó cselekedeteket, amelyeket mennyei Atyánk elkészített arra a napra…! Stb….!
     Böjtölve, és imádkozva másokért…! Ha nem kaptunk egyéb feladatot, akkor ezt kaptuk…!

     Ez az oldal a maga tanításaival, híreivel, és hozzászólásaival, ezt az üzenetet akarja közvetíteni, azok felé akik várják vissza az Urat , hogy “készüljetek, mert már nem sokára”….! Azok felé pedig, akik esetleg alusznak, és még nem látják ezt, azok felé pedig azt, hogy ” készüljetek, mert már nem sokára…”! ( A szüzek felé, már elhangzott a kiáltás, hogy ” készüljetek, jön a vőlegény…”! ) Azok felé pedig, akik még nem hisznek az Úr Krisztusban, azok felé pedig az az üzenet, hogy ” most még van lehetőség a megtérésre, hogy megmeneküljetek, most még segítségül hívhatjátok az Úr Jézus nevét…”!

     Az kellene, hogy ebben segíts te is, és mások is Theáéknak a hozzászólásaitokkal….!

    3. “Ha ki lehet számolni az éveket: 7 év stb. akkor kiszámolhatjuk Jézus eljövetelét is? Dehogy. Váratlan lesz, most, holnap, vagy évtizedek, évszázadok?”
     A többire Ida válaszolt, csak a kiszámíthatóságra reagálnék: Nem véletlenül hasonlítja Jézus az utolsó idők eseményeit a vajúdáshoz. Ha egy nőnél terhességet állapítanak meg, kiszámolják, hogy mikorra várható a baba, kiírják egy időpontra. Ez azt jelenti, hogy éppen aznap fog megszülni? Ritka az, hogy éppen azon a napon indul be a szülés. Igazából a napot és az órát senki sem tudja előre, de kb. tudja mindenki, hogy mikorra várható a baba. Az is lehet, hogy hamarabb érkezik, nem 9 hónapra, hanem 8 stb. Az, hogy nem tudja pontosan a kismama, mikor, melyik nap, melyik órában fog megszülni, nem azt jelenti, hogy nem készül rá. A szülés időpontja maga lehet váratlan, hiszen a fájás akár éjszaka is beindulhat, de ez nem azt jelenti, hogy nem számított rá, éppen a szülés időpontját várja ilyenkor mindenki a családban.
     Ugyanígy nem véletlenül mondta el Jézus, hogy milyen jelei lesznek az eljövetelének. Mint ahogy a terhesség megállapítása után nem gondolja azt a kismama, hogy talán majd egy pár év múlva lesz gyereke, ugyanúgy mi is, ha látjuk ezeket a jeleket megvalósulni, nem gondolhatjuk azt, hogy talán majd évtizedek, évszázadok múlva jön vissza Jézus 😉
     “Ti azonban, testvéreim, nem a sötétségben éltek. Ezért számotokra az Úr Napja nem váratlanul fog megérkezni, mint a tolvaj. Hiszen ti mindannyian a világosságban éltek és a nappalhoz tartoztok. Nincs semmi közünk az éjszakához és a sötétséghez. Ne legyünk hát olyanok, mint a hitetlen emberek! Ne aludjunk, hanem éberen őrködjünk, és legyünk elővigyázatosak, mert, aki aludni akar, éjszaka alszik, és a részegesek is éjszaka részegednek le. Mi azonban, akik a nappalhoz tartozunk, legyünk józanok és elővigyázatosak!” 1 Tesszalonika 5:4-8

 3. Tetszik a cikk, ám talán kicsivel jobban kellene figyelni arra, hogy miként festi az le Izraelt. Az objektivitást meg kell tartani, ám tisztázni kellene bizonyos dolgokat. A mai világban (és nem csak a maiban) a hangulat igencsak Izrael ellenes. Mikor hatalmi elitről van szó, Izraeli vonatkozásban, akkor nem ártana hangsúlyozni, hogy nem az izraeli népről van szó. Ezeket ma már teljesen összemossák. Úgy értem, hogy mikor arról van szó, hogy egy szűk kör dönt arról, hogy a világ merre menjen, és meg van netán említve, hogy az illetők zsidók, akkor hírtelen mindenki elkezdi gyűlölni az összes zsidót, holott a népnek nem sok köze van azoknak az embereknek a döntéseihez és hatalmához.
  Ebben a cikkben az is említve van, hogy Izrael állama az USA és Nagy Britannia kiterjesztett hatalma a közel keleten (ami ha igaz is, ebben a formában csak rájátszik Izrael útálására). Ott egy nép is él, akiknek – szintén hangsúlyozom – nem sok köze van ehhez.
  Aztán Izreal megalakítása is úgy van említve, mint betolakodók, Palesztína földjén. Ezzel kapcsolatban itt egy kis videó: http://vimeo.com/77053361 Jó lenne eldönteni, hogyan is akar ez az oldal hozzáállni Izrael kérdéséhez. Főleg, hogy az alapok keresztyén alapokon nyugszanak.

  1. Izraelben, mint minden országban, többnyire korrupt politikusok vezetik az országot (és a nép sem egy homogén tömeg).

   A mai világban nincsenek jó meg rossz államok. Akár ótestamentumi példákat is felidézhetünk, amikor Isten megengedte, hogy egy adott hatalom legyőzze Izraelt annak (általában a királynak) bűnei miatt, láthattuk, hogy a győztes hatalom sem volt “jó”.

   Keresztényként pedig engem személyesen ez vezérel:
   “Krisztusban tehát nincs zsidó, sem görög, nincs szolga, sem szabad, nincs férfi, sem nő, mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban.” Galáta 3:28

   A cikk Izrael államról beszél, nem pedig a zsidóságról. Tudva, hogy ez valóban egy keresztény oldal, egyértelmű, hogy se az izraeli, se az amerikai, se az angol nép gyűlöletéről nem lehet szó, hiszen Jézus azt mondta, hogy úgy szeressük felebarátunkat, mint magunkat, és ebbe a szeretetbe még az ellenségeink is beletartoznak. 🙂

   Az általad linkelt videó és Izrael állama egy nagyon összetett kérdés, aminek megvitatására nem ez a legalkalmasabb hely. Itt már elindult a témában egy topik: http://klub.idokjelei.hu/forums/topic/modernkori-izrael/

   1. Nem inkább a muslim államok akarnak olyat tenni hogy ” ha nem vagy musulmán akkor megölünk” cimű dolgot?

  2. Én személy szerint gy állok hozzá nagyjából, ahogyan leírta, Árpád.
   Más a nép és más az őket vezető kör.
   Ami az államot illeti, ’47-ben oda lettek ültetve, ahol vannak manapság a palesztinokkal együtt; vezetőik (mindkét oldalé) pedig tették, amit tettek, hogy a helyzet úgy nézzen ki, ahogyan ma kinéz – pro és kontra.
   Ennek megítélése, nevezetesen hogy jó avagy rossz-e, nem érzem dolgomnak. Az országgal kapcsolatban így nem akarok állást foglalni.
   Keresztényként úgy gondolom, hogy akik Krisztusban járnak, azok között nemzeti különbségek már másodlagosak, ahogy pl. a Galátabeliekhez írt levél is említi – ez viszont a népekre vonatkozik, és nem az országokra.

    1. Eszterke!
     Az u.n. vérfertözés nem kimondottan “palesztin” sajátosság! Nem is tudom, hol olvastál ilyet???

     Objektív okok miatt is elöfordulhat egy-egy populációban u.n. rokonházasságok révén. Pl. skandináviában – de ezt elöfordul a világ más tájain is – az óriási ( értsd: a lakott területek közti több száz km-es) távolságai miatt és közlekedés/infrastruktúra hiánya miatt, egy-egy közösség kényetlen volt a belterjesség irányába mozdulni! Ez biza hozta magával a genetikai degenerálódást! Magyarul: fizikai és mentális deformációk megsokszorozódnak, felerösödnek az utódokban!

     De, van arra is példa, hogy pl.uralkodói házak belterjes házasságaiból szintén hasonló eredmények/utódok származtak! Nagyon is tipikus példái ennek a témának!

     Nincs ebben semmi különleges, hiszen a legtöbb – nem befogadó életközösség pl. zsidók, cigányok, arabok stb.- társadalmi, vallási, kulturális és etnogenetikai reflexei szintén hajlamosítják/elfogadottá teszik a rokonházasságot, ergo ebböl következöen a vérfertözést is!

     Szóval csak óvatosan a nagyon “leegyszerüsített” kifejezésekkel!

  3. Árpád!
   Azért, az általad felvetett vezetöi réteg és az “isten adta nép” kissé árnyaltabb kérdés.
   Nem hiszem, hogy megvezetett jelentös tömeg akik megválasztották vezetöiket és aktívan részt vesznek Isten és emberiség ellenes öldöklésben – lett légyen az direkt vagy indirekt közremüködés – ne lehetne-e öket is a véres kezü vezetöikkel közös felelösséggel vádolni/elítélni!!!

   Gondolj csak arra, hogy a világ súlyos büneiben az u.n. háttér hatalmi elit(?!) – melynek látható tagjai közt – reprezentatív módon kiütközik az a fajta jelleg amit – nem túl bölcsen – mindig leegyszerüsítve zsidóknak neveznek!
   Ez persze csak részben igaz, mert az u.n. ábrahámi(értsd: sémita) vonal, csak elenyészö, kb. 2%-át alkotja a javarészt sefard, askenaz és falasha túlnyomó többségnek!
   A ma már jócskán összemosott népet, mint zsidóságot emlegetik !
   A cionisták jelentös része pedig szintén NEM az ábrahámi/sémi vonal leszármazottaiként, hanem u.n. kazár – bár ezt a fogalmat is sokan félre értik és magyarázzák – zsidókként skatulyázzák! Megjegyzem, genológiailag NINCS olyan, hogy kazár-zsidó!!! / Csak mellékesen megjegyzem, hogy van néhány faji alapon teljesen más származású cionista is!/

   Kétségtelen, hogy a zsidók elég markáns módon jelenítik meg a faj specifikus külsö, de dominánsabb belsö jegyeket amiröl szinte egyértelmüen azonosíthatók bármely gazdanép közé is települtek!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend