Természeti katasztrófák

Óriási lyukak és repedések az Új Madrid törésvonal mentén

“És minden felé nagy földindulások lesznek, és éhségek és döghalálok; és rettegtetések és nagy jelek lesznek az égből.” Lukács 21:11

Forrás: The American Dream

Earthquake-Map

2014 első három hónapjában a nagy földrengések száma az 1979 óta mért éves átlagok kétszerese volt. Az Egyesült Államok középső és keleti régióiban a földrengések száma az elmúlt években ötszörösére növekedett a sokéves átlaghoz képest.

A földrengések mellett egyéb furcsaságokat is tapasztalunk. Indiana államban például óriási lyukak jelentek meg az Új Madrid törésvonal mentén és egy teljes kilométer hosszú hatalmas repedés is megjelent Mexikó északi részén. Lehetséges, hogy ezek a jelenségek egy komolyabb rengés előfutárai?

Valószínűleg csak kevesen tudják, hogy az amerikai történelem legnagyobb földrengései az Új Madrid törésvonal mentén következtek be. A XIX. század elején egy egész sorozat hatalmas rengés rázta meg az USA keleti részét. Korabeli dokumentumok szerint a rengéseket 1000 mérföld távolságra is érezni lehetett. A szakértők szerint egy hasonló esemény ma felfoghatatlan károkat okozna.

Az elmúlt hónapokban hat titokzatos lyukat fedeztek fel a Baldy hegyen:

Több mint egy évvel azután, hogy egy hatéves kisfiút majdnem betemetett a homok, miután beleesett a homokdűnén megjelent egyik lyukba, a tudósok még mindig nem tudják, hogy mi idézte elő a lyukak megjelenését. A 38 méter átmérőjű területet a hatóságok továbbra is lezárva tartják. A helyszínre érkező kutatók rádióhullámok segítségével próbálják megtalálni a jelenség okát.

Elképzelhető, hogy a jelenség magyarázata egészen hétköznapi, mivel azonban az Új Madrid törésvonalról van szó, érdemes figyelni, hogy mire jutnak a kutatásokkal. Az Egyesült Államok történelmének legpusztítóbb hármas földrengése is itt történt 1811-12-ben. A rengések hatására a Mississippi folyásiránya megfordult, homok gejzírek törtek fel és tavak száradtak ki.

Az amerikai kormány olyannyira komolyan veszi a kérdést, hogy néhány éve kiterjedt gyakorlatot tartottak:

A szövetségi kormány májusban egy olyan földrengést szimulált, amiben 100.000 ember veszítette életét a közép-nyugaton és 7 millió ember veszítette el otthonát. Akkoriban nem sokan figyeltek fel a gyakorlatra, mivel nem gondolták, hogy valós veszélyről van szó. Nagy földrengések azért mégiscsak ritkán fordulnak elő.

A National Level Exercise 11, vagy röviden NLE 11 gyakorlat tulajdonképpen a 200 évvel korábbi katasztrófa felelevenítése volt. 1811. december 16-án 7,7 erősségű földrengés volt az Illinois, Indiana, Missouri, Arkansas, Kentucky, Tennessee és Mississippi államok határai mentén húzódó Új Madrid törésvonalnál. A Sziklás-hegységtől keletre ez volt a valaha mért legnagyobb rengés. 129.000 km2 területet érintett, ahol “megemelkedett vagy lesüllyedt a föld, törések, árkok keletkeztek, földcsuszamlások indultak,” az amerikai földtani szolgálat szerint. “A Mississippi hatalmas hullámai egyes hajókat felborítottak, másokat a partra vetettek. A magas partszakaszok leomlottak, a homokdombokat és szigeteket elmosta a víz, egész szigetek tűntek el.” Még New York lakóit is felébresztette a rengés.

Az első rengést több utórengés követte. Csupán kevés ember veszítette életét, mert akkoriban nem sokan laktak a területen. Ma azonban 15 millió ember él ugyanott. Az 1811-eshez hasonló rengés esetén “7,2 millió ember veszítheti el otthonát,” nyilatkozta William Carwile, a FEMA helyettes igazgatója 2010-ben egy kongresszusi panel előtt.

Az Amerikai Földtani Szolgálat tisztviselői nemrégiben új jelentést adtak ki, ami szerint az Új Madrid törésvonal mentén “a korábban gondoltnál nagyobb és pusztítóbb földrengések is bekövetkezhetnek.”

További érdekesség, hogy a Wal-Mart áruházlánc, egy esetleges komoly földrengésre felkészülendő, szintén gyakorlatot tartott idén:

A Walmart Stores Inc. áruházlánc és bolthálózat vette az adást. “Az Egyesült Államok középső részén megnövekedett aktivitást észlelünk a földrengésekben. Erre a területre most jobban odafigyelünk,” mondta Mark Cooper, a Waltmart vészhelyzetekért felelős igazgatója egy interjúban. Elmondta, hogy a cég minden veszélyt figyelembe vesz a vészhelyzetekre való felkészülés terén, azonban minden területen olyan veszélyekre próbál felkészülni, ami az adott helyen reálisnak mondható. Louisiana államban például a hurrikánokra koncentrálnak. “Néhány héttel ezelőtt részt vettünk egy gyakorlatban, ami az Új Madrid törésvonal mentén bekövetkező földrengésekre hivatott felkészíteni,” mondta.

Sajnos nem az Új Madrid törésvonal az egyetlen terület, amire érdemes odafigyelni. Mexikóban például egy hatalmas, körülbelül egy kilométer hosszú repedés jelent meg a földön. A becslések szerint az inkább ároknak nevezhető repedés 5 méter széles és 2,5 méter mély.

Giant-Earth-Crack-mexico

Egyesek szerint a Szent András törésvonal mentén bekövetkezett földrengés, mások szerint egy földalatti vízér okozta a repedést.

Bár a fent említett jelenségek nagyon érdekesek, mégiscsak a földrengések növekvő gyakoriságát mutató számok a legbeszédesebb adatok.

A CBS szerint idén sokkal több nagy rengés volt az átlaghoz képest:

Aki azt gondolja, hogy a szokásosnál több komoly földrengés volt idén, az helyesen gondolja. Egy új kutatás azt találta, hogy 2014 első negyedévében kétszer annyi nagy földrengés volt, mint 1979 óta az évnek erre a szakaszára mért átlag.

Ráadásul nem véletlenszerű jelenségről van szó. A cikk elmagyarázza, hogy egy hosszú távú trendet látunk kibontakozni:

A nagynak számító, 7-es erősséget meghaladó földrengések gyakorisága 1979 óta átlag 10 rengés volt évente. 1992-ben ez 12,5-re, majd 2010-ben 16,7-re emelkedett, ami 65 százalékos növekedés 1979-hez képest. Ez a növekedés gyorsult fel 2014 első negyedében.

A növekedésen belül, különösen aggasztó, ami az Egyesült Államok középső részén történik, ahol a rengések száma ötszörösére emelkedett az elmúlt 30 év során.

Az Amerikai Földtani Szolgálat adatai szerint az USA középső részén ötszörösére növekedett a földrengések száma, ami azt jelenti, hogy 2011 és 2013 között évente százat regisztrálnak, az előző 30 év átlag 20 rengéséhez képest.

Legtöbb esetben kisebb rengésekről van szó, azonban az USGS bebizonyította, hogy egy 5.0 erejű, az olajfúrás és az azt követő szennyvíz befecskendezéssel előidézett rengés, egy másik, sokkal erősebb, 5,7-es rengést váltott ki.

“Tudjuk, hogy a veszély megnövekedett a kisebb és közepes rengések szempontjából. Nem tudjuk, hogy ez a veszély mit jelent a nagyobb rengésekre nézve. Azt gyanítjuk, hogy azoknál is ez a helyzet, de jelenleg is dolgozunk a helyzet megértésén,” nyilatkozta William Ellsworth, az USGS kutatója.

Példanélküli események történnek földünkön. Egyedül Oklahomában 2300 földrengést regisztráltak idén és a tudósok eddig nem találtak rá magyarázatot.

Netán készülődik valami?

Előző posztKövetkező poszt

18 hozzászólás

 1. A WWF kétévente készíti el a földi élet állapotáról szóló Élő Bolygó Jelentést (Living Planet Report).
  A 2014-es beszámoló azon a kutatáson alapszik, amely több mint 10 000 gerinces faj populációját követte nyomon 1970 és 2010 között, az ún. élő bolygó index rendszeres mérésén keresztül.

  A jelentés szerint az emlősök, madarak, hüllők, kétéltűek és halak vizsgált populációinak egyedszáma 52 százalékkal zsugorodott 1970 óta. Az édesvízi fajok világszerte élő populációi 76 százalékos fogyást mutatnak, ez átlagosan majdnem kétszerese a tengeri (39 %) és földi fajok (39 %) veszteségének. Az érintett fajok többsége a trópusi régiókban él, azon belül is Latin-Amerikában a legkritikusabb a helyzet. Az élővilág sokszínűségét és az ökoszisztémát leginkább az élőhelyek csökkenése illetve megszűnése jelenti, de a klímaváltozás negatív hatásai, valamint a túlzott mértékű halászat és vadászat is nagymértékben hozzájárul.

  Régiónkban, a Kárpátokban és a Kárpát-medencében, az 1970-es évek óta, a legkomolyabb változást talán az édesvízi fajok populációjának 30 százalékos csökkenése jelenti. A pusztulás oka az egyre nagyobb számban épülő duzzasztók, a folyók menti gátak és a folyómedrek kotrása, amik az élőhelyek feldarabolódásához és eltűnéséhez vezettek. Hasonlóan nagy kárt okozott a környezetszennyezés, elegendő a tiszai cianidszennyezésre vagy a vörösiszap-katasztrófára gondolni.

  A jelentés rámutat a klímaváltozás pusztító hatásaira is. Az éghajlati zónák eltolódása miatt több mint 200 fontosabb folyó vízjárása változott meg, ami miatt 2,5 milliárd embert érint komoly vízhiány, évente legalább egy hónapig. Hasonlóan nagy probléma, hogy napjainkban egymilliárd ember nem jut elegendő táplálékhoz, részben a kiszámíthatatlan időjárás miatti terméskiesések miatt. Mivel a Föld népessége az elkövetkező évtizedekben meghaladja majd a 9,5 milliárdot, elengedhetetlen, hogy a világ egy fenntartható pályára álljon.

  A kétségbeejtő helyzet ellenére a WWF riportja jó példákról is beszámol. Biztató, hogy a fejlett országok ökológiai lábnyoma lassan, de biztosan csökken, főként a kibontakozó ?zöld forradalom?, a környezetbarát technológiák alkalmazása és a megújuló energiák használata miatt. Ugyancsak hatalmas eredmény, hogy a természetvédelmi programoknak köszönhetően sikerült több értékes élőhelyet és így veszélyeztetett fajokat megóvni. Nepálban például az elmúlt években gyarapodott a tigrispopuláció, de ugyanígy növekedett a kongói Virunga Nemzeti Parkban a hegyi gorillák száma. A park példája és a WWF kutatása egyértelműen mutatja a védett területek fontosságát: A szárazföldi védett területek ugyanis feleannyi veszteséget szenvednek el az élővilág sokszínűsége tekintetében, mint a nem védettek.

  A Kárpát-medencében, Európa Zöld Szívében is lehet hasonló sikerről beszámolni. A bölény, Európa legnagyobb növényevője visszatért. A 20. század elején a vadon élő bölények teljesen kihaltak a folyamatos vadászat és az élőhelyek eltűnése miatt. Hála több szervezet tenyésztési és visszatelepítési munkájának az európai bölénypopuláció mára elérte a 3000 példányt. A WWF Magyarország pedig most azon dolgozik, hogy a hiúz is újra biztos otthonra leljen hazánkban.

  Forrás: WWF

 2. Hogy miért van ennyi rengés az USA-ban?
  Szerintem azért mert sok felhőkarcolójuk van amihez jó mély alap kell! Ez is előidézhet földrengést, vagy azok az olajfúrások is amiket írtak!

 3. Annak idején a következő fogalmazódott meg bennem: eltűnt a tavasz…
  Aztán amikor láttam ezt a videót: https://www.youtube.com/watch?v=E4xOKt2bUGU
  a benne elhangzó dolog igen meggyőző lett számomra.
  2012.12.21-re várták a nagy napot… Bevallom én is érdeklődve vártam 🙂 Bár én sokszor mondogattam: Miért 1 perc alatt jönne el a vég? Lassabban (évekig, évtizedekig v. még több) is történhet, ám elkerülhetetlenül és törvényszerűen.

  Egyébként épp a minap jött a legújabb elmélet a piramis építésére: fa rönkökkel vették körbe a köveket és így könnyedén gurították őket (aszem 50 ember tudott így gurítani 1 követ, 0,5m/perc v. óra -?- sebességgel)… 😀
  Az én saját elméletem alapja: …ha nekem mondanák, hogy építsek egyet…
  Szerintem letették a követ és elkezdték elhordani a homokot alóla, aztán beillesztették a következő követ, azt is körbe és aláásták, az alá is követ toltak és így tovább… A kövek homokon való gurítására még nem találtam megoldást… 😀
  A homokot könnyebb elhordani, mint a köveket emelgetni 😀 A köveket meg lehet, hogy a fent említett módon hordták a helyszínre.

  Viccet félretéve!
  Ezt a videót mindenképp ajánlom, akár csak időtöltésre is annak, aki esetleg még nem látta.

  1. Peterqe,
   Jó fej volt G. Carlin, sok mindent jól értelmezett, meg ráadásul jó színpadi előadó is volt (a világiak szemszögéből), de a lényeget sajnos ő sem értette meg,….pedig azt mondta, hogy ő mindet megpróbált 🙁 (lásd a Religion is bullshit című előadását).

 4. Ave!

  Még mindig 18+ gondolatot írok, tehát csak nyitottak olvassák el és tudni kell: ezek csak gondolatok, én korántsem vagyok biztos az igazságában! De gondolkodok a dolgokon! Bár nem tudom minek…

  Jön a vég (válogatás nélkül, hisz nincs már mi, azaz kik közül válogatni -amíg vannak igazak, addig nem lesz végítélet sem, szerintem legalábbis-)! Úgy hogy mindenki megnyugodhat a maga módján, azaz gondolata szerint (az is aki várja már és az is, aki igaz szívű)!
  Láttam videón, hogy a Yellowstone parkban utakat zárnak le, mert leolvad róluk az aszfalt…!!! Továbbá, ha minden igaz cenzúrázzák az ott történő földrengéseket is…

  S ha már itt tartok, kiírom magamból a következő gondolatot is:
  Amit mi kibocsátunk CO2-t, port, mérgező gázokat, stb-t, az eltörpül a vulkánok és egyéb geológiai események által kiszabadított dolgoktól (akár az óceánok fenekén lévők is). Szerintem legalábbis. Sokan vagyunk?! Amikor mutatnak egy nagyvárost, akkor soknak tűnik. Aztán két város között olykor ezer km-ek vannak lakatlanul (Nehéz lenne végig gyalogolni! Az, hogy a technika által elért közlekedési eszközöknek hála kicsinek tűnik a bolygó, nem jelenti azt, hogy kisebb lett mint volt!!!)! Nincs elég élelem? Nem hiszem el! Addig amíg kamionszám lehet pl. barackot, dinnyét borítani az utakra. Nem lehet elég élelmet előállítani? Nem hiszem el! Én ettem már egyiptomi paprikát, ami olcsóbb volt amúgy, mint a hazai! 🙂 Ha nem fegyvereket állítanának elő a pénzekből, akkor az egész afrikai sivatag termőföld lehetne! Tudunk építeni “felhőkarcolót”, s ennek a tetejére erdős parkot telepíteni, de élelmiszernövényt nem tudunk ugyanoda vinni?! Inkább nem akarunk! Egyszerűbb azt mondani, hogy sokan vagyunk! Én úgy gondolom, hogy nincs fizetőképes társadalom! S miért nincs? Mert nem akarnak nekik pénzt adni! Persze azért, mert akkor még többen lennénk… Gondolom a logikát…
  Én láttam egy prezentációt, amiben a Föld nagyságai vannak illusztrálva az univerzumban. Talán egy olyan porszemhez tudnám hasonlítani ezt a bolygót, mint a szobában szálló porszem, ami csak áteső fényben látható! Ebben a nagyságban lennénk sokan?! 🙂 S itt nem tudunk megférni egymással békében mondjuk 70 évet?! Mikroszkóppal szemlélve is borzasztó lehet a látványunk! 😀

  1. Nem vita generálásként, csak én is kifejtem gondolataim.
   1. Ez egy szabad oldal, bárki írhat neked megjegyzést függetlenül attól, hogy akarod-e vagy sem és mindenkinek van joga elolvasni is.2 Gondolkodni pedig hasznos dolog ha nem ártasz vele másoknak. 3. A “nyitottak olvassák el” gondolatról pedig nekem az jut eszembe, mintha te az itt jelenlévő keresztény(stb.) embereket lenéznéd, szűk látókörű, begyepesedett gondolkozásúaknak gondolnád, holott korántsem azok!(EZ PERSZE LEHET ODA-VISSZA IS IGAZ :D) 4.Jogod van azt hinni amit akarsz, de ezzel ne nézz le másokat, főleg, hogy hozzáfűzted te magad is, hogy nem vagy biztos az igazságban.
   Jön a vég válogatás nélkül ez félelmetesen igaz, csak egy a baj Isten nem személyválogató és más perspektívából értve van kiből. Igazak pedig a világvégezetéig lesznek még az Antikrisztus uralkodása alatt is a megtérőkről nem is beszélve, akkor miért kellene az elragadtatás?
   Ki nyugodhat meg? Akinek tiszta a lelkiismerete, mindenkinek a saját portáján kell rendet tartani és akkor nyugodt lehet, gondolatban is. Az igaz szív mit takar, gondolom miről beszélsz, csak azoknak nem jár az üdvösség. Az embernek szíve születésétől fogva gonosz.

   Kérdéseidre válaszolva pedig senki sem csinálja az, amit kell vagy kellene, hogy tegyen. Azért romlott a világ, mert sokan úgy járulnak hozzá, másoktól valakitől szabadon.
   Csak látszólag vagyunk szabadok, döntéseink, cselekedeteink sokszor nem érik el a kívánt célt más önös érdekek miatt.
   Lehetsz szabad gondolatban is de ennek is megvan az ára, mint ahogy napjainkban.
   Aki uralkodik másokon az is szabad akar lenni valamitől kérdés kitől vagy mitől és sikerül-e neki.
   A világnak úgy tűnik sikerült szabaddá válnia egy pillanatra, akitől szabad akar lenni és nyilvánvaló, hogy kitől.
   Kérdéseket pedig nem teszek fel, mivel újabb gondolat születik aminek reprodukciója végtelen.
   A szabad gondolkodásnak pedig van negatív együtthatója, mint ahogy a világ is kinéz.
   A pozitív gondolatokkal pedig tudod, hogy hova kerülünk vissza? a szabad gondolat keletkezésének kezdetéhez.

   Ezek is csak szabad gondolatok voltak nem kell komolyan venni, annyira engedtem szabadon, mint ahogy te is.

  2. Üdv, Uhu,

   csupán a végítéletes résszel szállnék vitába, a többi gondolatod elgondolkodtató, érdekes. Ez az egy az, ami fix, ami nyilvánvalóan kijelentetett.
   A végítélet mindenképpen eljön, nincs ahhoz kötve, hogy az igazak már ne legyenek, ellenkezőleg, igazak és hamisak egyaránt lesznek a végítélet idején. Másfelől a végítélet az ezeréves béke után lesz, amikor a holtak is feltámadnak, ki életre, ki ítéletre.
   Az eseménysor, ami a sátán megláncolásához vezet (és az egyik komoly állomása az AK megjelenése) pedig akkor indul el, amikor mindenki kinyilatkoztatást kapott Isten Igazságáról.
   Pontosan ez az a feltétel, ami miatt nem tudhatjuk, mikor is lesz az ideje.
   De tény: igazak és hamisak egyaránt lesznek akkor még itt.

   1. Végítélet alatt pontosan mit értesz Koe Paal, ha megkérdezhetem? A pecsétek ítéletét, a trombitak ítéletét a harag poharainak kiöntetését, vagy amikor könyvek nyittatnak meg a nagy fehér tronus elott? Ha jol értelek, te e legutobbira gondoltal, az esetben viszont tévesen informalsz, mert az igazak akkor mar régen elragadtattak a földröl, és a mennyben van a lakhelyük.

    1. Igen, az utolsó ítéletre gondolok itt, de ettől függetlenül lesznek igazak, mindegy, hogy hol. Lesznek.

    2. A földön lesznek az igazak Pali, ahogyan mondtad. Igaz nem az eklézsia, a gyülekezet igazai, hanem a millennium igazai!
     Ésa. 4,2 És lészen, hogy a ki Sionban meghagyatik, és Jeruzsálemben megmarad, szentnek mondatik, minden, valaki Jeruzsálemben az élők közé beiratott. ….
     És az 1000 év alatt még sok igaz ember születik…!

    3. Sőt, továbbmegyek: az 1000 év a béke ideje lesz, semmi hamisság nem lesz azalatt az idő alatt!
     MIlyen csodálatosan igaz az Isten!

    4. Ésa. 65,20 Nem lesz ott többé csupán néhány napot ért gyermek, sem vén ember, a ki napjait be nem töltötte volna, mert az ifjú száz esztendős korában hal meg és a bűnös száz esztendős korában átkoztatik meg.

     Azért ilyen ígéret nincs, hiszen ott még mindig a bűnös természetű ember fog élni, csak a Sátánnal, és a szolgáival nem lesz bajuk. (Azért nem hiába fog vasvesszővel uralkodni az Úr, illetve azok, akik “Thiatirából “, illetve Laodiceából megtartatnak : Jel. 2,25 Hanem a mi nálatok van, azt tartsátok meg addig, míg eljövök. Jel. 2,26 És a ki győz, és a ki mindvégig megőrzi az én cselekedeteimet, annak hatalmat adok a pogányokon; Jel. 2,27 És uralkodik rajtuk vasvesszővel, mint a fazekas edényei széttöretnek; a miképen én is vettem az én Atyámtól: )
     De azért, ahogyan mindig is voltak a földön igazak ( különböző számban), úgy ott is lesznek. Szerintem ott lesznek a legtöbben…!

  3. UHU Cimbi! 🙂
   Gondolkodj csak hangosan és ne törödj a 18 év alattiakkal! 😀 Majd csak felnönek egyszer! Reménykedjünk! 🙂

   Na, szóval! Azt hiszem egy a Római Club kutatásaira alapozott könyben – ha, jól emléxem Csak egyetlen föld van! címmel – olvastam, hogy az föld kb 25-35 mrd embert lenne képes eltartani! Lehet persze vitatkozni, hogy mennyire igaz, de kétségtelen, hogy nem a számokkal van a gond, hanem a minöségi gondolkodás/kreativitás hiánya ami a jelenlegi népességet is “túl soknak” tartja!
   Agyoncsépelt szlogenek helyett inkább újból a józan – paraszti – észre utalnék! Elödeink szinte 100%-os hatékonysággal és “ösztönösséggel” termeltek és újrahasznosítottak! Pl. a szerves hulladékot feletették az haszon állatokkal! Nem ismerték a “müanyagot” amiböl – értsd: flakonok és egyéb foliák – mára pl. a Boufort tengeren több négyzet kilométernyi úszó sziget jött létre!!!
   A “beépített avulásról” biztos Te is hallottál! Pl. vannak szem.autók amik 1millió km is müxenek! Pl. Volvo 244 széria!

   Szóval csak gyüjtögesd csak az okosságokat! Sok sikert!

   1. Üdv WIIKING!
    Gyűjtögetem az információkat, de a gondolatok zöme (tehát nem mindegyik) saját termés (mondjuk úgy, ezeket akarom alátámasztani a gyűjtögetett információkkal).
    Még megemlítem Nektek azt a gondolatom is (absz. saját!), hogy mint tudjuk a föld kérge egy többé-kevésbé folyékony rétegen úszkál (mint egy szappanbuborék szivárvány játéka a felületen, persze sokkal lassabban -bár mi a lassú és mi a gyors és mindez milyen síkon v. térbe és v. időben, esetleg dimenzióban…).
    Na mindegy. Szóval úszkálnak ezek a kéreglemezek, közben emelkednek a hegyek -gyűrődik a fix méretű lepedő egy üveggömbön- vagy üregek keletkeznek (miután gömb felszínén vannak ezek a dolgok, így ha távolodnak a kontinensek, valami ilyesminek illik történnie közben). Egy-egy erősebb földrengésnél több cm-t mozdulhatnak a kontinensek, s mozdulnak is.
    Na és a lényeg most következik! 🙂
    Aztán megjelenik az ember és mániákusan elkezd atombombákat robbantani (vajon ilyenkor hány m3 olaj vagy gáz vagy fa elégése során keletkező energia szabadul a bolygó légterébe -ha már egyszer sokan vagyunk, érdemes kiszámolni, hogy ki a hunyó!- és hat a kéreglemezekre?! ) föld felett és alatt, meg a tengerekben és felettük… Ezek a dolgok talán nem hatnak erre vékony kéreglemezre, elmozdítva azokat?!?!?!?!!!
    Nem tudom alátámasztani, s nagy vitáim voltak abból, hogy én úgy látom, mintha nem olyan szögből sütne a nap, mint mondjuk 10-20-30 évvel ezelőtt szokott… Aztán volt olyan ismerősöm, aki szintén furcsának látta az árnyékát, persze ő sem jegyzi évenként, hogy melyik napon, honnan süt a nap… Egyébként találtam egy videót a youtube-on, ahol eszkimók szintén ezt állítják, a sok többi mellett, ami alátámasztja a saját megfigyeléseim is (pl.: uralkodó szél volt errefelé az északi, észak-nyugati, ám az utóbbi években szinte mindig dél, dél-nyugati, dél.keleti fúj, állapítottam meg magamban, s fura mód az eszkimók is említik a széljárás változását is!).
    na most nekem az jutott eszembe, hogy mi van akkor, ha a globális felmelegedés mese nem más, mint fügefalevél az igazság felett, nevezetesen: a sok atombomba elmozdította a kéreglemezeket, viszont a Föld nagyjából ugyanúgy forog mint eddig, tehát igazából a kontinensek úszkáltak el az eredeti helyükről, így melegebb v. hidegebb helyre kerülve a hátukon lévő országokkal… Aztán okozhattak még idő előtti egyéb geológiai eseményeket is, amiknek még koránt sincs vége! Mintegy láncreakció!
    Megemlítem még azt az infót is, ha minden igaz valódi tudományos oldalon olvastam, hogy az északi sark folyamatosan és egyre gyorsabban vándorol, évente x km-t. S ha marad a tendencia, kb. 10-20 év múlva az északi sark Szibérián lesz. (Ha jól emlékszem, mert nekem elegendő volt az, hogy vándorol az északi sarok, mint mágnesesség…). Esetleg nem csak a kontinensek úszkálnak el? Okozva ezt a rengeteg furcsa időjárási anomáliát is?! Persze a HAARP is okozhatja…

    1. UHU Barátom!
     Látom turbo fokozatra kapcsolt a kvantum-bio-komputered! 🙂

     Csak néhány észrevétel meglátásaidhoz :
     – az É-mágneses pólus már Szibériában jár. Várhatóan fel fog gyorsulni a pólusváltás ahogy a nap esetében már megtörtént! /Kiegészítésként/érdekességként: a napunkon 2db pólus párt fedeztek fel! Egy gömbön ez lehetséges, akár több is! A SOHO naptevékenységgel foglalkozó júhtyúk oldalon találtam!/
     – az éghajlat megváltozása köztudott, nem kell hozzá más csak olyan megfigyelö készség mint a Tiéd is,
     az eszkalálódása/össze-visszasága sok okra (pl. nukleáris robbantások – eddig több mint 2500!!! volt -, vagy HAARP, ChemTrail stb.) vezethetök vissza!

     Szóval csak ügyesen okosan és figyeld a jeleket!
     Áldott napot!

 5. Ennyire gőgösek, felfuvalkodottak, önfejűek, lettek az emberek, hogy nem veszik észre az Isten által küldött figyelmeztetéseket, mert inkább önmagukban hisznek a saját erejükben, tudásukban bíznak, mint most is. Mindenre kell, hogy legyen reális magyarázat mondják a tudósok, csak idők kérdése és megmagyarázzák nekünk hogyan is keletkeztek azok a lyukak vagy repedések. Nem mindig isteni beavatkozást kell kiáltani van, hogy a véletlen műve ez természetes, csak az utolsó időkben élünk és az írás mindezeket a történéseket, eseményeket igazolja nem érdekes?
  “Netán készülődik valami”? Természetesen és ez csak a gyötrelmek kezdete.
  Örüljünk a kegyelmi időnek ,ameddig tart és annak, hogy Isten nem vágja az emberek nagy százalékát a pokolba azonnal!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend