Gazdasági válság

Oroszország tényleg ejti a dollárt

money_pitForrás: The Economic Collapse

Az oroszok komolyan gondolják a dollár elleni intézkedéseket. A világ legnagyobb földgáz termelője, a Gazprom, szinte valamennyi nagy megrendelőjével megállapodott már, hogy dollár helyett euróban fizessenek a tőlük vásárolt földgázért. Soha nem tettek volna ilyen lépéseket a kormány engedélye nélkül, hiszen az orosz állam a cég többségi tulajdonosa.

Az amerikai média mélyen hallgat erről, pedig a fejlemény igen komoly következményekkel járhat. Először is világviszonylatban is hatalmas cégről beszélünk, aminek forgalma az orosz GDP 8 százalékát teszi ki és a világ földgáz tartalékának 18 százalékát tudhatja magáénak. Emellett tekintélyes mennyiségű olajat is termel. Egyértelmű tehát, hogy a lépés rendkívüli jelentőséggel bír.

Barack Obama nyilván úgy gondolta, hogy a média rövid idő alatt megfeledkezik majd az Oroszországra kivetett értelmetlen szankciókról. Lehetséges. Azonban Oroszország nem biztos, hogy megfeledkezik róluk. Sőt, a szankciók kiváló ürügyként szolgálnak a dollártól való leváláshoz. Ráadásul, ahogyan azt a Zerohedge megjegyezte, Oroszországnak elegendő, ha a kényszerpályán mozgó Egyesült Államok szemében elítélendőnek titulált lépéseket tesz Ukrajna ellen és az Egyesült Államok által adott válaszlépés formájában már meg is van a kifogás a dollártól való leválás következő lépésére. Öblítés, újraindítás.

A Gazprom lépései alapjaiban rázhatják meg a globális pénzrendszert. Az ITAR-TASS a következőket írta:

?A Gazprom Neft számos szerződést írt alá ügyfeleivel a fizetések dollár helyett euróban történő teljesítésére, mondta Alexander Dyukov, a cég vezetője egy sajtótájékoztatón.

?A Gazprom Neft további szerződéseket írt alá a dollárról euróra történő átállásra. Fehéroroszországgal pedig a rubelben történő fizetésben állapodtunk meg,? mondta, hozzátéve, hogy tízből kilenc ügyfél elfogadta az euróra történő átállást.

A Gazprom ráadásul nem az egyedüli nagy orosz cég, amelyik a dollárról való leválást tervezi.

?Oroszország egyre több olyan szerződést köt, amelyek értelmében a kifizetések különböző ázsiai valutákban, leginkább jüanban történnek, egyrészt a dollárpiactól való függőség további csökkentése érdekében valamint a nyugat által kivetett szankciókra adott válaszként.

?Az elmúlt néhány hét során jelentős érdeklődés mutatkozott a piacon nagy orosz cégek részéről a renminbire és más ázsiai valutákra való átállás iránt és sokan nyitnak számlát ázsiai helyszíneken,? mondta Pavel Teplukhin, a Deutsche Bank oroszországi igazgatója a Financial Times-nak.” (forrás)

A ZeroHedge szerint a többi valuta használatának kiterjesztése a legfontosabb terület az orosz bankok számára jelenleg:

Andrei Kostin, a VTB orosz állami bank vezérigazgatója elmondta, hogy a dollártól eltérő valuták használata a bank ?legfontosabb feladata?. ?Figyelembe véve Kínával folytatott kétoldalú kereskedelmünket, a rubelben és jüanban folytatott ügyletek támogatása a legfontosabb feladatunk, így jelenleg ezen dolgozunk,? mondta Kostin egy Vlagyimir Putyinnal folytatott eligazításon. ?Május óta tart ennek a munkának a kivitelezése.?

?Semmi probléma nincs azzal, hogy csökkentjük a dollártól való függőségünket, sőt, ez egy nagyon is ésszerű lépés,? mondta egy másik nagy európai bank oroszországi igazgatója, hozzátéve, hogy Oroszország túlzott függősége a dollártól bizonytalanabbá teszi a piacokat válság idején. ?Semmi sem indokolja, hogy egy Japánnal kötött kereskedelmi szerződést dollárban teljesítsünk,? mondta.

Oroszországban komoly pénzügyi konverzió folyik, miközben a lakosság soha nem látott ütemben veszi ki pénzét az amerikai bankokból:

Márciusban, meg sem várva a szankciók hatásának megjelenését, az orosz lakosság nekilátott, hogy kimentse pénzét az amerikai bankokból. Az orosz állampolgárok által az amerikai bankokban tartott pénz 21,6 milliárd dollárról 8,4 milliárdra esett hirtelen. Ez 61 százalékos csökkenés egyetlen hónap alatt! Minden jel szerint tanultak a ciprusi válságból: vedd ki a pénzed mielőtt lefoglalják. (forrás)

"Repülök!"
“Repülök!”

Aki pedig azt gondolja, hogy ezek a fejlemények meg sem kottyannak majd az amerikai gazdaságnak, jobb ha utánanéz, milyen mértékben függ az Egyesült Államok a világ többi részének pénzügyi viselkedésétől.

Az a tény, hogy a világon egyelőre még szinte mindenki a dollárt használja fizetőeszközként a kereskedelemben, mesterségesen magas árfolyamon tartja a zöldhasút és olcsón a hiteleket.

Oroszország leválása a dollárról nagy érvágás lesz, azonban, ha világ többi része is követi példáját, az már igazi pénzügyi lavinát indíthat el.

Egy fordulóponthoz érkeztünk.

Az intézkedések hatását nem fogjuk egyik pillanatról a másikra megérezni, de mindenképpen a készülő ?tökéletes vihar? egyik előjelét látjuk.

Évek óta a hamis stabilitás átmeneti buborékában élünk, a hosszú távú kilátások azonban egy cseppet sem javultak.

Használjuk ki a vihar előtti csendet, mert már nem tarthat sokáig.

Előző posztKövetkező poszt

24 hozzászólás

  1. @ június 16, 2014 9:08:27 de
    Kedves IDA!
    Ez a világ ahogy halad a pusztulásba, egyre több anomáliát hoz felszínre belölem (is!)
    Jó ideig dolgoztam a szabadföldi majd a fólia és legújabban az aqua-phonia gazdálkodás rögös útján! Kaptam meghívást egy eco-faluba is ami nagyon vonzónak tünt és az eszközökben szinte korlátlan lehetöséget! Vadászhattam, halászhattam volna eco-házban lakhattam volna, de rájöttem, hogy nem tudok “elfutni a kihívások” elöl!
    NINCS EGYSZEMÉLYES TÚLÉLÉS!
    AZ emberi eröfeszítések, túlélés technikák nagyon hasznosak, de a pusztulást csak Istennel lehet túlélni!
    Azért, senki ne higgye, hogy a fotelben ülve fogja végignézni/túlélni armageddont!
    De, nem is szabad görcsösen erölködni/túlélni “mindenáron”, a halál csak egy állomás, … az élet “vonata” ettöl még megy tovább!

    Viszont több mint érdekes alternatíva a fény/energi “fogyasztás”! Kíváncsi lennék néhány közvetlen tapasztalatra/tapasztalásra!

    A szív és elme nyugalma felharmonikusa az univerzum/Isten zenéjének! 😀

    1. Kedves Wiiking!

      írod:
      “NINCS EGYSZEMÉLYES TÚLÉLÉS!
      AZ emberi eröfeszítések, túlélés technikák nagyon hasznosak, de a pusztulást csak Istennel lehet túlélni!
      Azért, senki ne higgye, hogy a fotelben ülve fogja végignézni/túlélni armageddont!
      De, nem is szabad görcsösen erölködni/túlélni ?mindenáron?, a halál csak egy állomás, ? az élet ?vonata? ettöl még megy tovább!”

      Én semmilyen fizikai túlélésben, vagy annak magas esélyében nem hiszek keresztények ( valódiak) számára! Se egyéniben, se csoportosban. ( Akkor nyomorúságra adnak majd benneteket, és megölnek titeket; és gyűlöletesek lesztek minden nép előtt az én nevemért. És akkor sokan megbotránkoznak, és elárulják egymást, és gyűlölik egymást. ….És sok hamis próféta támad, a kik sokakat elhitetnek. És mivelhogy a gonoszság megsokasodik, a szeretet sokakban meghidegül.
      De a ki mindvégig állhatatos marad, az idvezül. )
      A Jelenések könyve, ill más prófétai könyvek alapján, az az utolsó 3 és fél év, nem a fizikai túlélésről fog szólni a keresztények ( illetve a pecsétet fel nem vevők ) számára! Továbbá a zsidók nagy része számára se! És ebben a “számban” még nincs benne, a háborúk, ill a katasztrófák miatt, alatt meghaltak száma! És az is meg van bennük említve, hogy olyan idők lesznek ezek, hogy ember se maradna a földön, ha nem lennének Isten által megrövidítve!(Mert akkor nagy nyomorúság lesz, a milyen nem volt a világ kezdete óta mind ez ideig, és nem is lesz soha. ? És ha azok a napok meg nem rövidíttetnének, egyetlen ember sem menekülhetne meg; de a választottakért megrövidíttetnek majd azok a napok…. )
      ?
      Vagyis én is azt mondom, és ebben teljesen egyetértek veled , hogy nem kell görcsösen a fizikai túlélésen dolgozni, hiszen az ember egyébként is halandó! Viszont azon igencsak, hogy az ember lelke “túlélje”! Mert ugye én ( és itt rajtam kívül még többen), veled ellentétben a “túlvilágot” kétesélyesnek látom, tudom! És nem mindenkinek fog az “élet” tovább menni, hanem csak annak, kiben már most is ott az ÉLET! ( Ami pedig “életként” a többieknek adatik majd, azt senkinek nem szeretnénk! )

      Békességet!

      1. Kedves IDA!
        Látod, látod, hogy az üdvözülés/túlélés reménységében is vannak ici-pici különbségek!
        Van aki ragaszkodik a mennyországhoz és vannak “szelídek akik öröklik a földet”!
        Nem akarlak meggyözni a túlélésed helyét illetöen, de örülnék, ha Te is, én is ott lehetnénk! 😀

        A halál utáni életröl pedig csak annyit : ” azon a napon amelyen vétkezel, MEGHALSZ!” – SEMMI TÖBB! A halál pont az a büntetés ami a hüségesek jutalmának az ellentéte, vagyis az ÉLET, az ÖRÖK ÉLET!
        Amely LÉLEK VÉTKEZIK ANNAK KELL MEGHALNIA! – Ezékiel – szerintem világos, nem vita téma!

        Süssön rád az áldott nap! 😀

        1. Kedves Wiiking!

          írod:
          “Látod, látod, hogy az üdvözülés/túlélés reménységében is vannak ici-pici különbségek!
          Van aki ragaszkodik a mennyországhoz és vannak ?szelídek akik öröklik a földet?!

          Igaz! Miután elküldtem , már eszembe jutott…! 🙂 De én egyébként se a mennyországhoz ragaszkodom, hanem Úr Jézushoz, és Istenhez… ! Én ott akarok lenni, ahol ők!
          Továbbá az Írás szerint az ember max csak azt a “pozíciót” érheti el, töltheti be, amire meghívást kapott…! Illetve azt veszítheti el.
          De szerintem, aki meghívatott az Istennel és az Úr Jézussal való közösségre, és nemet mond arra, az nem választhatja a “szelídek örökségét”…! Legalábbis az Írás alapján nem azt látom…!

          írod:
          “A halál utáni életröl pedig csak annyit : ? azon a napon amelyen vétkezel, MEGHALSZ!? ? SEMMI TÖBB! A halál pont az a büntetés ami a hüségesek jutalmának az ellentéte, vagyis az ÉLET, az ÖRÖK ÉLET!
          Amely LÉLEK VÉTKEZIK ANNAK KELL MEGHALNIA! ? Ezékiel ? szerintem világos, nem vita téma!”

          Igazából ez nagyon-nagyon pozitív lenne, ha így lehetne értelmezni ezt az igeverset. ( Azt hiszem az adventisták ezt tanítják.) De a ( minden) lélek halhatatlansága, az ítélet, a pokol, illetve a tüzes tó valósága nem kétséges, más igehelyekről, és egyéb szentiratokból .

          Békességet!

  2. A “modern” kor ipari forradalmának, az ebből kialakult civilizációnak, civilizációs vívmányoknak,
    jólétnek, viszonylagos biztonságnak rövidesen vége.
    A technika és tudomány fejlődésével, annak hozadékaként, robbanászerűen megnőtt humán populáció létszámának
    radikális csökkenése ebből következően elkerülhetetlen.
    Egy teljesen új korszak közeledik, persze lesznek majd csoportok, akik megpróbálják kézben tartani a folyamatokat céljaiknak megfelelően…

    http://www.jovonk.com/kovetkezmenyek

    http://www.jovonk.com/konfliktus-potencial-2020-ig

    http://www.jovonk.com/atomhaboru-2019-2023

    http://www.jovonk.com/apps/documents/

  3. Ki az isten érti ezt? Most akkor az is baj, hogy “alacsony az infláció”?

    ” Európában fenyegetően alacsony szintre került az infláció átlagos szintje, amit az Európai Központi Bank végre megelégelt és odacsapott az asztalra. Kamatvágás mellett egy átfogó intézkedéscsomagot jelentettek be, hogy megakadályozzák az infláció alacsony szinten való beragadását. ”
    http://www.portfolio.hu/gazdasag/egy_ijeszto_trukk_miatt_gyengul_az_euro.200042.html?utm_source=index_box_landing&utm_medium=kapcsolodo_cikkek_linkek&utm_campaign=kapcsolodo_cikkek

    Egyébiránt a dollárt temetök figyelmébe ajánlom: a júrónak dollár a fedezete!! Tehát, dolcsi az elsö dominó, …de dönti a többit is!

    Ne keseredjek, a maori porcellán kagyló/pénz viszont szikla szilárd!!! 😀 😀

    1. 😀

      Vagy kereskedhetünk akár kóláskupakokkal is, ha megengedhetem magamnak ezt a kikacsintást…

      Egyre inkább a cserekereskedelem létjogosultságát vélem felfedezni azokban az időkben; és – bár lehet, hogy ez a vesszőparipám és szívemnek csücske – ez a kereskedelem valószínűleg közösségeken belül illetve közösségek között tud majd eredményesen megvalósulni. Így lehet ugyanis a bélyeget is elkerülni, ami, tudjuk jól, szerves velejárója lesz majd az eseményeknek.

      1. Kedves Paal!

        Te itt “cserekereskedelemről” beszélsz.
        Én “körülményeimhez mérten, – emeleten” néhány cserpépben szeretnék megtermelni MAGAM SZÁMÁRA vagy 8 tő paprikát. Nem győzöm gondozni, már háromszor hoztam vissza őket a “halálból”, gyökér tetű, levél tetű, atka ellen. Most ismét pusztulófélbe van. Rengeteg bimbó kinyílik, virágzik, majd elszárad és lehull. Leveleivel együtt!!! (Igaz az ablakom alatt van valamilyen fa, ami tele lehet féreggel. A pici fekete bogarak csak úgy szelik át a levegőt a szobámban.) Vidéken, kertben ugyan így elpusztult mindenem, akár hogy is gondoztam, permeteztem, bagyusgattam. Délután még virított, este jött egy repülő, permetet szórt, reggelre vége mindennek… (Szándékosan van ellehetetlenítve a “kistermelő”)
        Ha magamnak nem tudom megtermelni azt a kicsit, hogy lehet termelni magánúton “cserekereskedelem” céljára …?

        Szeretettel: Erika

        1. Kedves Erika,

          Nekem valahogy sikerül, 3 magaságyásban termelek – még – 29 féle konyhakerti zöldséget. Tény, hogy sok gondozást igényel, de hiszem, hogy a kétkezi gondozás mellett (a magam cselekvő fele, elindulás az Úr kinyújtott keze felé, amiről szóltam néhányszor) mindennapi ima és könyörgés az, ami igazán meghozza a gyümölcsét.
          Nagyon fontos a hit, hogy az Úr gondoskodik rólunk és az elfogadása annak, ha az Ő tervei esetleg mások velünk, mint amit mi magunk szeretnénk. Fontos továbbá a csoda felismerése, mert nem elég csak könyörögnöm és kérnem, nyitva kell tartani a szemem, hogy meglássam, amikor az Úr megműveli a csodát. Olyan természetes ez, mint amikor elvetem a magot a földbe, és az kihajt; ugyanígy kell meglátnom könyörgésem eredményét. (Bár egy rövidke kitérő: mondod, hogy elveted Te is és minduntalan pusztulásra ítéltetik – ebből is látszik, hogy a Sátán mindent elkövet, csakhogy eltérítsen minket az Útról. Pontosabban az Úrtól.)

          Szóval – és mondattal – én nem aggódok, hogy nem lesz mit ennem, és mutasson bármilyen baljós jelet a világ nekem, eltökélten megyek ezen az ösvényen előre, amíg az Úr azt nem mondja nekem: már terveim vannak veled.
          Áldassék az Úr!

        2. Kedves Pali!

          Örülök, hogy Neked legalább sikerül és áldás van rajta. Ez esetben csak biztatni tudlak.
          (Én is boldogan csinálnám így, de rosszul vagyok mikor csak a pusztulást látom, – minden gondoskodásom ellenére is. Mégis próbálkozok és vergődök vele … Ha nem kertben, akkor legalább cserépben. Meglátjuk mi lesz belőle…)
          Istennek áldását kérem Rád és Családodra, életetekre, valamint a terményeidre is.

          Szeretettel: Erika

      2. Csak az a baj kedves Pali, hogy mindenki üldözve lesz, aki nem veszi fel a bélyeget…! Vagyis nem hiszem, hogy létrejöhetnek majd olyan stabil közösségek, ahol termelés folyik, folyhat majd, amellyel árú cserekereskedelem lehetne!
        Azután meg próféciák szerint az Anti -Krisztus fellépésével az emberek “vadállatokká” fognak válni…! ( A nácik, meg a vörösök, vörös khmerek 10x, vagy 100x ?! (De gondolj az arénákra, vagy az inkvizícióra! Hogy örültek már azok az emberek akik látták az ott történteket…?!)

        1. Kedves Ida,

          engem ez (is) lendít előre:
          “Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől; mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől. Elég minden napnak a maga baja.” Máté 6:34
          Nem félek a bélyegtől, az üldöztetéstől, sőt attól sem, hogy nem lesznek kis közösségek. Összegyűjti az Úr az övéit, engem is, Téged is. Hogy tudunk-e majd csere-kereskedni, vagy milyen lehetőségeink lesznek? Nem tudom, majd átmegyek a hídon, ha odaértem. Most épp ez tűnik jó megoldásnak, ahogy látom, az Úr engedi is nekem, hát csinálom.
          A történelem persze tele van számtalan példával, igen, valóban vadbarmokká lesznek majd a végén, de – és mondd, hogy konok vagyok, vállalom 😉 – nem rettenek meg, mert kaptam Istentől ígéretet, és olyannak ismerem, aki meg is tartja, amit ígér:
          “Tollaival fedez be téged, és szárnyai alatt lészen oltalmad; paizs és páncél az ő hűsége.” Zsoltárok 91:4

          Ne féljetek, testvéreim!

        2. Kedves Paal!

          Én csak az előző hozzászólásodra, elmélkedésedre, válaszoltam, ahol lehetőségként ( valószínűségként) említetted a cserekereskedelmet , mint túlélési lehetőséget, majd abban a korban….! Most meg azt mondod, hogy kit érdekel, hogy mi lesz akkor…, te az Úrban bízol…! ( Az én hsz-om lényege pedig az volt, hogy az Ige alapján nem lesz “tartós” túlélés, se csoportosan, se egyénileg…!)

        3. Mivel azért elég sokan gondoljuk, hogy Jézus a Nagy Nyomorúság után jön vissza, ebből kiindulva nem lenne kit elragadnia. Ettől függetlenül én úgy gondolom, hogy az önellátás az utolsó három és fél évben már nem lesz elég a túléléshez, mert aki nem imádja a Fenevadat az nemcsak venni és eladni nem tud majd, de a Fenevad képe megölet mindenkit aki nem imádja a Fenevadat. (Jel. 13:15)

          Egyetértek Paallal. Ezen a hídon majd akkor megyünk át, ha odaérünk, már amelyikünk odaér. 😉

        4. Kedves Thea!

          írod:
          “Egyetértek Paallal. Ezen a hídon majd akkor megyünk át, ha odaérünk, már amelyikünk odaér. ;)”

          Amikor mi, akik az “okos szüzek”, nagy nyomorúság előtti elragadtatásában hiszünk, és arról beszéltünk, akkor az volt a válaszotok, hogy ” milyen veszélyes tév tanítás” az , mert nem fognak tudni a keresztények lelkileg felkészülni a nagy nyomorúságra, és sokan ezért fognak elveszni …! Most meg azt mondjátok, hogy azokat az igeverseket kellene inkább szem előtt tartani ezekben az időben, hogy “…ne aggodalmaskodjatok semmi felől, mert elég minden napnak a maga baja…”?!)
          Eddig azt mondtuk, hogy azért figyeljük az idők jeleit, hogy figyelmeztetni lehessen az embereket, hogy fel tudjanak készülni arra az időre…! …Vagy felébredjenek….! Most meg azt mondjátok, hogy azt az igeverset ne felejtsék el, hogy….tudja a ti mennyei Atyátok, hogy mire van szükségetek…?! ( Ez így is van, de azok, már nem ezek az idők lesznek!)

          De hát, ahogyan mondjátok…”Ezen a hídon majd akkor mentek át, ha odaértek….”

        5. A kettő nem zárja ki egymást. “ezeket kellene cselekedni, és azokat sem elhagyni” 😉

          Lelkileg nagyon fontos mindig készen állni, és igen, az Ige azt mondja, hogy sokan megbotránkoznak majd. Egy szót sem írtam soha elveszésről. A megváltottak egyszerre ragadtatnak el, függetlenül attól, hogy mikorra várták az eseményt. Azt tartom szomorúnak/veszélyesnek, ha valaki a elragadtatás vélt késlekedése miatt botránkozik meg. Ez nem hiszem, hogy mindenkire vonatkozik majd, aki másképp gondolja az időrendet, mint ahogy történik.

          A fenti párbeszédben viszont az önellátásról volt szó és én is erre reagáltam. Kicsit úgy hangzik a hozzászólásod, hogy ha xy ebben vagy abban hisz, akkor csak az ‘a’ és ‘b’ verseket veheti figyelembe, a többit nem. “A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre;” Tim. 3:16

          Ida, a figyelmeztetés célja, akár egy testvérnek, akár másnak szól, hogy megismerje a Jó Hírt, Isten szeretetét és megtalálja a megváltás ajándékát (vagy visszataláljon a keskeny útra). Ez csak szeretetben lehetséges. A feddés is. “Mert a Krisztus szeretete szorongat minket” (2. Kor. 5:14) (L)

        6. Kedves Thea!

          Nem értelek! Milyen feddésről beszélsz…?! És milyen szeretetlenségről…?! Én csak hozzászóltam egy hozzászóláshoz ….(elmondtam a véleményemet, amelyet az ige alapján alakítottam ki… Nekem olyan sötétnek tűnik az az időszak….!) . Azután a válaszra elmondtam, hogy nem ahhoz szóltam hozzá…, azután meg azt neked , hogy elvileg miről “beszéltünk” régebben…, annak a kornak az eseményeivel kapcsolatosan…
          De, most már tiszta, hogy anno én értettem félre a dolgot… !
          De továbbra se látom, értem, hogy mi volt ebben a szeretetlen megnyilvánulás részemről…? Én se gondolom rólad ( vagy bárkiről) , hogy attól szeretetlen vagy, mert nem így látod, vagy mert nem értesz velem egyet, és , elmondod, leírod a véleményedet..! Te/ti így gondolod/játok, így látod/játok..! Én meg úgy…! Te/ti így látjátok helyesnek beszélni arról az időszakról, én meg úgy…!

        7. Kedves Ida,

          a kettő nem zárja ki egymást, ahogyan írtuk sok helyen.
          Nem aggodalmaskodok a végidők felől, de mellette figyelem, hogyan alakulnak az események.
          Nem aggodalmaskodok az ételem felől, de azért termelek a magam kertjében.

          Minden aggodalmasságtól óvó példázat bennem azt érleli, hogy ne féljek, hanem bátran cselekedjek, bátran higgyek, bátran bízzak Istenben. Ebből kiindulva szerintem lesz közösség a legnagyobb üldöztetés idején is, az a közösség pedig oltalom alatt lesz. Nem adhat és nem vehet ugyan, mert a fenevad bélyege nem lesz rajtuk, de nem is adnak és vesznek majd, hanem megosztoznak Isten kegyelmén. (ha pedig ez a kegyelem kenyér formájában jelenik meg, azt törik egymás között…) A fenevad egyesével bélyegez, Isten Krisztus testében hív életre minket, közösségben. Óriási különbség. Ebből gondolom, hogy lesznek csoportok.

          Másfelől meg persze nem szabad egyetlen igevers szerint cselekedni és gondolkodni, mert az borzalmasan veszélyes csapda – de ezt is kifejtette Thea előttem.
          Isten megáldjon, Ida! 🙂

        8. Kedves Paal!

          írod:
          “Másfelől meg persze nem szabad egyetlen igevers szerint cselekedni és gondolkodni, mert az borzalmasan veszélyes csapda ”

          Igen, ezzel teljesen egyetértek!

          Téged is megáldjon az Isten!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend