Háborúk

Az ILIÁ terrorszervezet iraki térnyerésének elhallgatott háttere

iraq-isis-terrorists-afpForrás: Activist Post

Sokak számára valószínűleg megdöbbentő, hogy milyen gyorsan sikerült az Iraki és Levantei Iszlám Állam (ILIÁ, angolul ISIS) nevű iszlám fundamentalista terrorszervezetnek megerősödnie Irakban. A külföldi és valószínűleg a fontos hazai hírekről is keveset tudó emberek az ILIÁ tettei hallatán többnyire az amerikai külpolitika bukására és Irak ismételt megszállásának szükségszerűségére asszociálnak elsőként.

A helyzet iróniája, hogy az Egyesült Államok, a NATO és a nyugat szervezőmunkája, finanszírozása, fegyverszállítmányai és irányítása nélkül az al-Kaida és az ILIÁ se Irakban se Szíriában nem létezne.

Sajnos a hírek orwelli tálalásának köszönhetően az emberek egy kukkot sem értenek abból, ami történik, így reakciójuk szinte megbocsátható.

A 2001. szeptember 11-i támadások után a terrorveszély kapcsán indított félelemkeltő hadjáratnak és propagandának, majd az al-Kaida más országokban történő további finanszírozásának köszönhetően az embereket felváltva, hol félelemre, hol a különböző terrorszervezetek támogatására ösztönzik, egyszer a terroristák jelentette veszélyre, máskor pedig arra hivatkozva, hogy az Egyesült Államoknak joga van a terroristákat finanszíroznia, ha érdekei ezt kívánják.

13 évvel a szeptember 11-i támadások után a szélsőségesek nagyobb hatalommal bírnak a közel-keleten, mint a terrorizmus elleni globális harc kezdete óta bármikor. A kérdés már csak az, hogy miért hagyták, hogy ekkora területeket foglaljanak el, főleg egy olyan országban, ami elvileg fontos az Egyesült Államok számára?

Mielőtt továbbmennénk, muszáj rámutatni, hogy a feltételezés, miszerint az ILIÁ legújabb iraki térnyerése meglepetésként érte a nyugati titkosszolgálatokat, nevetséges. Tony Cartalucci a következőket írta erről:

safe_imageMinden út Bagdadba vezet és az Iraki és Levantei Iszlám Állam (ILIÁ) mindegyiken egyszerre halad előre, északon Szíria felől, Törökországból pedig dél felé. A nyugati sajtó főcímeiben két minden alapot nélkülöző motívum vált népszerűvé. Az egyik szerint az amerikai közel-kelet politika bukását láthatjuk, ami arra jó, hogy még véletlenül se tekintsük az USA-t vagy a NATO-t bűnrészesnek a jelenlegi összehangolt, kiterjedt, bőséges finanszírozással ellátott, nyakig felfegyverzett terror villámhadjáratban. A másik szerint az ILIÁ a homokdűnék és datolyapálmák közül magyarázat nélkül kipattant hivatásos hadsereg, amely egyen Toyota teherautókon halad Bagdad felé.

Természetesen az is nevetséges, hogy Irak számára csupán két opció létezik: újabb amerikai megszállás, vagy behódolás a terrorista vadembereknek. Létezik egy harmadik megoldás is.

A valóságban az ILIÁ a NATO és az Öböl Menti Együttműködési Tanács (GCC) 2007-ig visszanyúló összeesküvésének szülötte, amit a szaúdi és amerikai döntéshozók azért indítottak, hogy megtisztítsák a térséget Irán Szírián és Irakon is átívelő, egészen Libanonig és a Földközi-tengerig elérő befolyásától. Az ILIÁ-t egy NATO és Perzsa-öbölbeli koalíció fegyverezte fel, finanszírozza és képezte ki Törökország (NATO) határain belül, és észak-szíriai kampányai során időnként még a török tüzérség és légvédelem támogatását is élvezte. Ennek legújabb példája a Kasab falu elleni al-Kaida támadás Szíria északnyugati részén.

Tehát mivel az ILIÁ a NATO és a GCC szülötte, ha az Egyesült Államok tényleg fel akarná számolni a szervezetet, nem kellene egyebet tenni, mint megvonni a finanszírozást és egyéb támogatásokat.

Igazából egyedül az Egyesült Államoknak köszönhető, hogy az ILIÁ jelenleg hatalmas területeket felügyel Szíriában és Irakban, nem csupán azért, mert az amerikai megszállás okozta hatalmi vákuumot az iszlamista terroristák töltötték ki, hanem azért is, mert az amerikai erők finanszírozták és segítették a harcosokat az iraki ellenállás szunnita és síita tagjai ellen, hogy megtörjék az amerikai megszállással szembeni ellenállást.

A mostani eseményeknél is fontosabb azonban, hogy az Egyesült Államok továbbra is támogatja ezeket a harcosokat, főleg az ILIÁ tagokat, a szíriai fronton. Seymour Hersh mára híressé vált írása is erre enged következtetni:

A többségében síita Irán gyengítése érdekében a Bush kormány úgy döntött, hogy felülírja a Közel-Kelet prioritásait. Libanon esetében a szunnita szaúdi kormányt hívta segítségül, hogy titkos akciók segítségével gyengítse a síita, Irán által támogatott Hezbollah-t. Az Egyesült Államok Irán és Szíria ellen indított egyéb titkos akciókban is részt vett. Az akciók melléktermékeként az Egyesült Államokat gyűlölő és az al-Kaidával szimpatizáns, szélsőséges szunnita szervezetek megerősödtek.

Bár Hersh 2007-ben írta ezeket a sorokat, Michael Hirsh és John Barry már 2005-ben a Newsweek-ben ?A Salvador opció? címmel megjelent cikkükben is arról beszéltek, hogy a közel-keleti államok, különösen Szíria gyengítésére halálbrigádokat vetnek be.

Miközben a szíriai ?lázadók? sok millió dollár támogatást kapnak, az ILIÁ finanszírozásáról az USA, a NATO és öbölbeli partnereik által egy szó sem esik.

Az amerikai hadsereg terrorelhárító szervezetei által készített jelentésekből (link, link) kiderül, hogy az iraki al-Kaida és ILIÁ csapatokat az öbölbeli államok hozták létre, fegyverezték fel és finanszírozzák azóta is, később kiegészítve őket a Líbia terrorközpontjának számító Benghazi-ból és Szaúdi-Arábiából származó harcosokkal. Ezek a csapatok valamilyen formában azóta léteznek, hogy a 80-as években a CIA valamint a szaúdi és pakisztáni titkosszolgálatok létrehozták a szovjet csapatok elleni harcra Afganisztánban.

A nyugati sajtó és a kormányok azt akarják elhitetni velünk, hogy a ?Twitter adományokból? és ?bankrablásokból? összejött pénzek olyan hatalmat biztosítottak az al-Kaidának, amellyel könnyűszerrel hatalmuk alá vonhattak egész tartományokat több országban is. A bizonyítékok mást mutatnak.

A fentiekből arra lehet következtetni, hogy az iraki helyzet teljes mértékben az USA, a NATO és a GCC irányítása alatt áll. A kérdés persze, hogy miért? Két további lehetőség áll fenn annak magyarázatára, hogy milyen célokat szolgálhat az ILIÁ tevékenységének ilyen módon történő támogatása, irányítása.

Először is, a támadások nemcsak területfoglalásokat tettek lehetővé, amelyek a későbbiekben jól jöhetnek az Egyesült Államoknak és szövetségeseinek a Szíria elleni támadásnál, de ürügyet szolgáltattak a szervezet további felfegyverzésére, ? az amerikai erőktől ?lefoglalt? tankok, Humvee-k és helikopterek formájában – hogy hatékonyabban harcolhassanak Assad ellen. (Lásd még: Az ILIÁ éves jelentései)

Tehát a NATO tulajdonképpen úgy tudja felfegyverezni a terrorszervezetet, hogy ez a nyilvánosság szemében ne tűnjön annak.

Másodszor pedig, és ez tűnik valószínűbbnek, az Egyesült Államok azért is engedhette az ILIÁ-nak ilyen hatalmas területek elfoglalását, hogy ezzel ürügyet biztosítson Szíria megtámadására és Irak ismételt megszállására, amit amúgy az amerikai lakosság nem nézne jó szemmel.

Abban biztosak lehetünk, hogy egy Szíriába is átnyúló katonai akció célja nem az ILIÁ kiiktatása lenne, hanem tökéletes hátsó ajtóként szolgálna egy ütközőterület felállításához, amit a NATO igencsak szeretett volna a szíriai konfliktus elején. Az ütközőterület kialakítása után nemcsak a NATO erőknek, de a terroristáknak is egyszerűbb lesz mélyebben behatolni Szíria területére.

Érdekes fejlemény az ügyben, hogy az Egyesült Államok már azon is gondolkozik, hogy megállapodik Iránnal az iraki helyzet rendezésére és az ILIÁ felszámolására. Függetlenül attól, hogy milyen nemes célok vezérlik Iránt a terroristák elleni harcban, nem szabad megfeledkezniük arról, hogy ők is rajta vannak az angol-amerikai ellenséglistán. (Lásd még: videó) Tehát nem lenne túl okos döntés túl sok helyen bevetni erőiket, mert az Egyesült Államok figyelme bármikor rájuk terelődhet.

Tehát az amerikai külpolitika bukásának nevezni az ILIÁ sikereit csak arra jó, hogy ezzel eltereljék a figyelmet a terrorizmus modernkori gyökereiről. Inkább külpolitikai sikerről van szó.

A CIA támogatása, fegyverek és pénz formájában, az egyetlen oka annak, hogy az al-Kaida, az ILIÁ és hasonló szervezetek egyáltalán léteznek és képesek ilyen kiterjedt háborút folytatni több országban is.

A kiút természetesen egyszerű lenne. Az iraki és szíriai békéhez nem szükséges megszállni Szíriát vagy ismét megszállni Irakot és semmiképpen sem szükséges további fegyvereket adni a halálbrigádoknak. Elég lenne, ha az USA, a NATO és a GCC nem adna több pénzbeli és egyéb támogatást a terrorszervezeteknek.

Sajnos azonban az elit agytrösztök és szervezetek írásait és a nyugati kormányok hozzáállását ismerve úgy tűnik, a béke nincs a célkitűzések listáján.

Előző posztKövetkező poszt

28 hozzászólás

 1. Hamarosan elkezdődnek azok a robbantások, amiket elég könnyű volt megjósolni sajnos. Így működnek a dolgok manapság és az embereknek fogalmuk sincs ezekről a dolgokról. Elhiszik, amiket a tv, a rádió meg az újságban olvasnak és kész, ennyi. Gondolják majd a gondoskodó állam ezt is megoldja. Meg is oldják, de annak személyi szabadság korlátozó ára lesz. De könnyű ezt eljátszani újra meg újra a semmit nem tudó, semmit nem sejtő emberekkel 🙁

  http://www.hir24.hu/kulfold/2014/09/27/uj-terrorszervezet-fenyegeti-a-nyugatot/
  http://magyarhirlap.hu/cikk/5889/Terrorakciokra_keszul_Europaban_az_Iszlam_Allam__VIDEO

  1. Már nem olyan könnyű a dolguk mint hiszed .
   A manipulációik folyamatosan gellert kapnak , ha nem vennéd
   észre , ha okát kérdeznéd , szerintem a idők változnak .
   Ha sikerül is , nem biztos , hogy a hatás tervszerű lesz , vagy
   ő javukra billenti a mérleg nyelvét .

   1. Kedves Ida,
    Én egy szavukat sem hiszem el. Szerintem New York meg Párizs csak figyelem elterelés. Soha nincs információ arról, hogy honnan keletkeznek ezek az információk, arról sem adnak tájékoztatást, hogy honnan tudnak arról a 3000 európai csatlakozóról. Ha megtudták számolni őket, akkor a azonosításukat is tudniuk kéne nem? Akkor viszonylag egyszerű lenne, ha ez így igaz lenne, mert csak annyit kellene tenni, hogy ezeket az embereket nem engedik be többé nem, hogy vissza Európában, hanem egyik olyan országban sem, akinek fontos a nemzetbiztonsági kérdés.
    Ugyancsak nuku tájékoztatás arról, hogy miként jutottak el ezek az emberek Szíriában ill. Irakban, és főleg az ilyen ismeretlenbe, láthatatlanba, keveredéses-káosz jellegű helyzetek közepette. Annyira kilóg a lóláb, hogy ez ez egész egy mondva csinált story, hogy csak na. És van egy olyan érzésem is, hogy ezúttal más országok lesznek a célpontok. Az egyik amelyikre tippelek Ausztrália, a másik talán még akár egy Kelet-európai ország is lehet, vagy még akár Oroszország is. Ha jól emlékszem nemrég őket is megfenyegette az ISIS. Azt gondolom, hogy már mondani se kell, hogy a valós elkövetők ezúttal sem azok lesznek mint akiket majd azzal vádolni fognak, mint akik majd felvállalják. Ez sem több egy szokásos mocskos színjátéknál és a titkosszolgálatok nyakig benne vannak.

    T33,
    Ugyan már jóember. Látom te még mindig nem érted, hogy ez EGY nagy csapatmunka. Annyira az, hogy még az idők váltózását is ők, az irányítók döntik el.

    1. Valamiért rettegnünk kell, Adrian, mert már nem ijednek meg az emberek eléggé ahhoz, hogy saját maguk követeljék a háború kiterjesztését és önként jelentkezzenek harcolni. Már az ukrajnai rajcsurt sem vették be, pedig másról sem szólt a média, mint arról, hogy mekkora szemét ez a Putyin. Szóval nagy a baj. Az igaz, hogy az egyik célt elérték, a gazdasági csapást az EU-ra.

     A háttérben folyik a harc, mert nem szabad a dollárt tovább gyengíteni. Amíg létezik a megállapodás, hogy az olajért dollárral kell fizetni, addig nincs baj, addig van ki eltartsa őket, míg nyugodtan fegyverekre költik az adófizetőik összes pénzét. A többiért meg fizetnek a FED papirfecnieivel. Akinek ez nem tetszik, az megy a süllyesztőbe, mint ahogy az most Szíriában történik és a világ csak nézi, ahogy gyilkolják a népet és bombázzák az olajfinomítóikat.

     Vajon mit éreznek a szír keresztények, például? Hol van Isten, hol van a pápa, hol vannak a hittestvéreik? Szép csendben hallgatnak, meghúzzák magukat és imádkoznak, de ez nem segít…

    2. Én azt mondom kedves Szofi, hogy rettegjenek azok, akik más halandókban fektetik hitüket, akik más, hozzájuk hasonló emberektől, katonai hatalmaktól várják el a megoldást.

    3. Ne hidd el ,ha nem akarod , de én akkor is arra jutottam hogy a hit a alap a szeretett a
     virág a termés meg a életút igazzá tétele .

     Vagyis Hittel kapaszkodsz a élethez .Szeretettel kapaszkodsz a mennyhez
     A termésed a igazul élt élet.

     De mivel istennel , kapcsolatba vagy a szeretett
     által , nem vagy egyedül életedben se .

     Egyébként 144 ezerrel a Jézus trónját ennyi léleknek
     kell megtámasztania erre utaltam .

     Ja ők , döntenek ,azt már nem hiszem , tudom , hogy csapatmunka
     megy és azt is hogy szerepeket kiosztják . Csak baj van , ha azt látod
     , hogy a geopolitika valaki el kezd túl sokat hibázgatni és javítani is próbálgat ,
     de nem sikerül neki . Élj a gyanúval nagy a baj .Mivel ez sok évvel előre tervezett
     játék . Még nem vesztettek , de a játékban vesztésre állnak az látszik , és az is
     látszik égetik el a forrásaikat . Hogy játékba maradjanak .
     És az is látszik , valakik beléptek a partiba ,akik nem voltak eddig benne .

    4. Valóban? És kik léptek bele, akik eddig még nem voltak benne, ha meg szabad kérdeznem? Netán van új a nap alatt?

    5. Nem tudom . Ez csak megérzés . De hogy
     ebbe a játszmába bele kerülj , ahhoz hatalom
     kell , úgyhogy ha igazam van az .Nemsokára
     úgyis kiderül .

    6. Persze kedves Adrian! Teljesen és tökéletesen egyetértünk! Én is így gondoltam!
     (Én már az első “híradásnál” se láttam ott muszlimokat ( ahogyan már írtam akkor is), hanem csak egy tökéletesen felfegyverzett és kiképzett zsoldos hadsereget, akik úgy vonulnak végig az utcákon, és úgy lövik halomra az embereket, mint akiknek ez a parancsuk ( elterelésképpen) , és tudják, hogy a kutya nem fogja őket megakadályozni! (Továbbá! Ez egyéni “rácsodálkozás”! Ha megnézünk más ilyen valódi muszlimok által történt lövöldözést, lefejezést, vagy megkövezést, vagy hasonlókat, akkor ott folyamatosan megy az “Allahu Akhbar”, és az őrjöngés! Mindig! A vérükben van! Itt meg csak lőnek, lefejeznek,keresztre feszítenek , robbantanak, stb…! “Kulturáltan”. ( Bocs, de most nem jutott más szó eszembe!) Persze ez lehet, hogy csak nekem szúrt szemet már a kezdeteknél is, de én inkább annak veszem, hogy ezt elfelejtették a kiképzésük alatt elmondani, hogy ahhoz, hogy némiképpen valósághűnek látsszon a dolog, a koreográfiára is kéne figyelni. Meg azután, pl most robbantottak szét egy mecsetet, és egy keresztény templomot is. Na azt megnézném, hogy egy valódi muszlim , mikor robbant fel egy mecsetet! És akkor azt mondják, hogy “muszlim államot, muszlim törvénykezést akarnak bevezetni”! ( Vagy csak az ökumenizmus elősegítésére tették….!?) stb! Szóval, ahogyan mondod, kilóg itt a lóláb…!

     De ugyan úgy vagyok vele én is, ahogyan írod, és én is felháborítóan nevetségesnek tartom ezt a szöveget, hogy “….tudjuk, hogy kimentek innét az ISIS-sel harcolni , de visszajöttek , és most valószínűleg jól érzik magukat, köszönjük….”! bla, bla, bla,….! ( Mi van?! Lejárt a vízumuk…?! Vagy csak “kipróbálták” magukat…?!) És azon túl, amit te is leírtál, még lehetne jó pár kérdést feltenni…! (Hacsak nem onnét tudnak erről a kb 3000 főről, mert ők küldték őket oda, csak lejárt a szerződésük…!) Egyébként is , nem semmi egy “terrorista banda”, ha csak úgy jönnek-mennek közöttük az emberek! Pár napra beállunk közétek “játszani”, utána hazamegyünk , mert vár a munka….!?

     Egyébként én is arra gondoltam, hogy több helyen fognak “akciót” csinálni az illetékesek, de valóban olyan helyeken kell ezt megtenni, ahol komoly “visszhangja” is van a dolognak….! Én is Moszkvára tippelnék még, de most hogy “haragban vannak”, szerintem Putyin most duzzog….!

    7. Ida! Tökéletesen látod a helyzetet! Bárcsak mindenki képes lenne ennyire világosan gondolkodni. Esetleg azért küldik majd a nyakunkba ezeket a félállati humanoidokat, mert nem hittük el, hogy ők muszlimok?

     Szerintem itt az Eu-ban hiába keresnek 3000 muszlimot, ezzel, hogy őket is ölik és mecsetet robbantanak, azokat is magukra haragították.

     Azt el tudom viszont képzelni, hogy a brüsszeli maffiózók besegítenek és hadrendbe állítanak 3000 mű-maffiózót.

     Jó, hogy ezeket is meg lehet beszélni itt, mert ha hiszitek ha nem, még a kommentelők hangja is messze hangzik…. Talán ha látják, hogy feleslegesen szövögetik aljas hálóikat, átlátunk rajtuk.

    8. Kedves Szofi!

     Szerintem most az az egyik cél, hogy a közel-keleten kirobbantsák végre a háborút. Már próbálják évek óta, de valahogy nem jött nekik össze eddig “önerőből”. Iránnak is már régen romokban kellene lennie a tervek szerint… ( Próbálkoztak, de nem jött össze …) Viszont szorítja őket az idő, mert szerintük már előrébb kellene járniuk a “projekttel”, amiben a muszlim-zsidó-keresztény vallás közötti összecsapás, és majd, az azok közötti “békekötés”, illetve azok, egy világvallásba való integrálása is szerepel. A távol-keleti “járványok” se jöttek össze eddig …. (roppant szívós népség….) , és Kína is résen van már…. Mintha az ottani vezetés hezitálna…. Ráadásul Putyin is “nyakaskodik”…. (Lehet, hogy elégedetlen az ígért pozícióval….? Mert ha visszalépett, akkor valószínűleg nem lesz hosszú életű….) Továbbá ahogy én látom, az “érkező” hírek se “lobbantották lángra” a nyugat népeit…, legalábbis nem annyira, amennyire szerették volna….(“…na , menjünk, és irtsuk ki őket…”! “…meg az ittenieket is…”!)

     Persze mi tudjuk, hogy mennyei Atyánk tartja még vissza, hogy mindenki megtérésre juthasson, és megtisztulhasson, aki Krisztusé, de ezt ők nem tudják ( vagy legalábbis eddig azt gondolták, hogy az ő főnökük (“istenük”) az erősebb….) , és most eléggé “szétcsúszottnak” hatnak….! (Mármint szerintem!)

    9. Inkább úgy lenne Ida, ahogy mondod, mármint a megtéréseket illetően. Én is azt szeretném, hogy a lehető legtöbb ember megmeneküljön. Nem csak azért várom Jézust, hogy létrehozza a királyságát itt a Földön hanem, hogy a megmentett lelkek felett aratott csatát is megnyerné, bár tudjuk, hogy a gonoszok sokkal többen lesznek. Enélkül a sok fiatal és bármilyen bőrszínű, vallású ember nélkül üres lenne a mennyország.

 2. Lenne egy predikcióm az ISIS vagy ISIL-el kapcsolatban. A mainstream többször mondta, hogy ezek mind nagyon brutális fanatikusak és hogy rengetegen csatlakoznak hozzájuk az egész világból, Ausztrákiából a nyugati országokból is.
  Többször hallottam már az utolsó 2 hónapban, hogy az EÁ-kban a Mexikó határ közelében, de már amerikai területen, “véletlenül ottfelejtett” koránt, ima szőnyeget és most legutóbb a szokásos “package”-ben 60.000 iraki dinárt is találtak.
  Láttam olyan beszámolót, amikor a hírmondó ezt mondta “hahahahah ez jó, még hogy mindjárt terroristák 🙂 Arra senki sem gondol, hogy léteznek mexikói muszlimok is?”
  De én attól tartók, hogy ez a történet sem véletlen és szerintem az sem, hogy valamiért, az utolsó néhány évben, 70-80%-kal csökkentették le a déli határon szolgáló határőrök létszámát, miközben a maradék 20-30%, több papír munkát végez mind ellenőrző terepmunkát. Elég nagy felháborodás van emiatt Amerikában, mert a szándékosan nyitva hagyott hátsó ajtón keresztül rengeteg ellenőrizetlen ember jut be az országba. Rosszat sejtek. Mint látom, a mainstream, a brutalitásukat is igyekszik, minden esetben, jól kihangsúlyozni. Azért ezek elég érdekes puzzle darabok.
  Attól is tartók, hogy ami után kihasználják az ISIS-t, szétcsapnak köztük és azok akik a “világ minden tájáról csatlakoznak” szépén vissza menekülnek a saját országukban és…………… a többit már magatoktól is össze tudjátok rakni. Az is nagyon érdekes, hogy mainstream-től soha egy mukkot nem hallani, azzal kapcsolatban, hogy miként jutnak el/be ezek a nyugati ISIS oldalán harcolni akaró csatlakozók Irakban, vagy maga a szervezethez. Irak meg Szíria maga a káosz. Az ISIS katonai általában nem feketében vannak felöltőzve, hanem a mindennapi ruháikat hordják, így nem igazán lehet őket megkülönböztetni más, nem szunnita harcosoktól. Szóval lenne itt néhány tisztázni való kérdés. Mellesleg ez a

  Ez egészen friss, most olvastam: Former CIA officer says ISIS and mexican drug cartels communicate. (

  ?Believe none of what you hear, and only half of what you see.? Benji Franklin

  1. Akartam mondani,…mellesleg ez a James Foley lefejezős kivégzés is elég érdekes. Most olvasom, hogy nem is mutatják be maga a lefejezést, maga az áldozat holt nyugodt volt előtte, nem úgy viselkedett, mint valaki, aki tudja, hogy hamarosan levágják a fejét,… meg más dolgok sem stimmelnek az szokásos ISIS lefejezős videóival összehasonlítva. Úgy néz ki meg lesz a jogos indok az amerikai csapatok bevetésére.

 3. Mindez csak az egyik kirakós elem a nagy zűrzavar létrehozásában. A végső cél az, hogy egyenként olyan helyzetbe keverjen mindenkit a sátán, hogy magára maradva (vagy legalábbis az elhagyatottság tudatában), félelemben és kétségbeesésben forduljon el Istentől.
  Egy háborús zűrzavar kifejezetten jó erre; persze módszerek arra is vannak, ha épp nincs háború egy területen.

 4. Az igazság az, hogy az iraki helyzet teljes mértékben az USA, a NATO és a GCC irányítása alatt áll. Hogy miért?
  Mit kerestek Afrikában annak idején? Akár csak a ruszkik. A Fegyvergyárosoknak mindegyik hely egy jó piac. Na és afrikai bányák ásványai kellett nekik, volt a másik ok. Mint ahogy jelen pillanatban az USA számára az arab olaj és hogy felügyelhesse az arab államokat illetve közelebb lehessen az oroszokhoz.

  S még ők háborodtak fel, hogy megtörtént szeptember 11.? Semmivel se jobbak az orosznál vagy épp Észak Koreánál.

  1. Ha tekintetbe vesszük, hogy szeptember 11-ét ők maguk tervelték ki, akkor igen csak álságos a felháborodásuk, és semmiféle erkölcsi alapjuk nincs bárki mást, vagy bármelyik országot kritizálni!

 5. Mennyire egyhúron pendülnek a világ eme megváltói, arra jó példa Horn Gyula egyik elszólása. Talán emlékszik még valaki arra, mit is mondott “kormányzó” korában: “Célunk az, hogy mi legyünk saját magunk ellenzéke is”!!!!!!!!!

  Nos, a szerveződő világállamban máris így működik az osztályharcot felváltó, antinacionalista és emberellens janicsármozgalom.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend