Nagytestvér

A Fehérház állami ?igazolványhoz? kötné az Internethasználatot

identity-theftForrás: Infowars.com

A jövő hónapban indul annak az új programnak a tesztelése, ami egy hivatalos azonosítóhoz/igazolványhoz kötné az Internet használatát, ami sokak szerint megalapozhatja a világháló feletti teljes állami felügyelet megvalósítását.

A Fehérház ?Nemzeti Stratégia a Megbízható Személyazonossághoz a Kibertérben? (NSTIC) elnevezésű programja a jelszavak helyébe lépne az érzékeny online fiókok elérésénél, mint például az állami szolgáltatások, banki ügyintézés, és sok egyéb weboldal esetében.

?Az eredeti javaslat rámutat, hogy ez nem egy államilag kötelezővé tett állami azonosító, azonban sikeres bevezetés esetében megalapozhatja egy olyan széleskörben alkalmazható protokoll felállítását, ami minden weboldalon működhet, a Facebook fiókoktól egészen az egészségbiztosító weboldaláig,? írja Meghan Neal, figyelmeztetve, hogy a javaslat aggasztó lehetőségek előtt nyit ajtót.

A program lehetővé teszi, hogy idővel egy fizikai igazolványt is kiállítsanak az Internet hozzáféréshez, ami tulajdonképpen egyenlő lenne a világháló használata feletti teljes állami felügyelettel. A privilégiumot az állam által nem kívánatosnak ítélt személyektől, például bűnözőktől, terroristáktól, stb. megtagadhatnák, márpedig sajnos tudjuk, hogy az amerikai kormány olvasatában ez bárki lehet, aki az aktuális hatalommal szemben kritikus nézeteket fogalmaz meg.

A program nagyon hasonlít ahhoz a kínai tervezethez, amit még 2007-ben nyújtottak be, hogy minden blogger és alternatív weboldal üzemeltetőt kötelezzenek a saját néven történő regisztrációra a központi azonosító rendszerben, hogy a kommunista kormány könnyebben gyakorolhassa hatalmát az információk felett és megbüntethesse a számára veszélyesnek ítélt nézeteket való egyéneket.

Végül a javaslatot félretették, mert sokak szerint túl szigorú volt, ugyanakkor az Egyesült Államok pontosan ilyen programot tervez bevezetni a kiberbiztonság nevében.

Az NSTIC tervezet első bemutatásakor Declan McCullagh, a CNet újságírója megjegyezte, hogy a program tulajdonképpen nem más, mint egy ?nemzeti személyazonosító igazolvány virtuális megfelelője?, mert idővel kötelező lenne az adóbevalláshoz, az állami támogatásokhoz és a jogosítvány igényléséhez.

Az állítás, hogy az amerikai kormány az adatok és a hekkerekkel szembeni védelem nevében akarja bevezetni a rendszert már önmagában elgondolkodtató, ha figyelembe vesszük az elmúlt hónapokban napvilágra került információkat a minket állítólag védeni akaró kormány orwelli lehallgatási és egyéb botrányairól. Az Obama nevével fémjelzett új, állami egészségbiztosítási rendszer webes hálózatának szinte teljes bukása is komoly érv egy ilyen rendszer bevezetése ellen.

Előző posztKövetkező poszt

5 hozzászólás

  1. A történelem ismétli önmagát. Több ezer évvel ezelőtt, már volt technológia, és magas szintű. Akkor is ” gépek” harcoltak a “lélek” azaz az ember ellen. Ezt ha 2o évvel ezelőtt mondtam volna, elmegyógyintézetbe zártak volna! 😀 De ma már könnyebb megértenünk. Igen, akkor is voltak “formaemberek” és bezony győzelemre álltak. / gépesített, emberek…kibordok…:-P/ Egészen addig, amíg el nem kezde a kelet gyártani a klónokat. / emberi klónokat / A klónok, / Sci-Fi-be illő,/ de a mai értelmünkkel már el tudjuk képzelni…talán. ??? Megjegyzebdő, hogy Kínában már sikerült klónozni az embert. !!!
   Vannak lények az univerzumban, akiknek Egy agyuk van és az összes többi lény az ő utasításait ??? hajtja végre. /nem idegen ez itt a földön sem, hiszen a rovarok / hangyák, méhek is így élnek…/
   Sőt, az az idegen faj, amely az Egyesült Államok technológiáját fejleszti, hasonló képpen élnek, és gondolkodnak, és bizony nincs lelkük. !!! / mags szürkéknek hívjuk köznyelven / akik az emberrablásokért is feleőssek. A kísérleteik ép azt bizonyítják, hogy szeretnék a fajukat a lélekkel ötvözni, mert a legutóbbi háborúban vesztettek. És rájöttek, hogy a lélek nem kis “fegyver” ??? /Ezért is van a lélek a vallásokban különösen “kiemelve” felmagasztalva. /Ezek a gépek rettentő okosak voltak, de mivel “központi agyuk” volt, nehezen birkóztak meg a harcmezőn a Lélekkel rendelkező klónokkal, akiknek rejét maga a lélek kölcsönözte, ugyanis önállóan tudtak dönteni, a pillanat tört része alatt, és mindenféle utasítások nélkül. Ma is vannak ezeknek a klónoknak leszármazottaik, bár már keveredtek a túlélők, a tiszta emberekkel, és ezzel frissült valamelyest a génállományuk. A köznyelv ma cigányoknak nevezi. Valójában eléggé korlátozták a tudatukat, hiszen csak a feladtukra és annak elvégzésére “lettek programozva” ami a harc. Sokszor hangoztatják, hogy nemesi származásúak, és ami annyiban igaz, hogy a legjobb harcosokat klónozták, mivel az akkori harcosok nemesek voltak. / Ksatriják / Nem véletlen, hogy ennyire társadalom idegenek, hiszen a programjuk csak a harcra szólt! Próbálták a túlélőket felkutatni, és elpusztítani, mivel jól tudták, hogy a harcon kívül semmihez nem érthetnek, és féltek, hogy kereszteződnek az emberi fajjal.
   És igen! A lélek legnagyobb előnye, hogy felismeri a szabadság fogalmát, és őszintén, “tiszta erőből képes harcolni érte,!!! akár utasítás nélkül is. Abban az időben is a kelet harcolt a nyugattal, amit természetesen a kelet / a LÉLEK harcosok nyeretek meg! / Ha lessz is háború, azt egészen bizonyos, hogy megint a “lélekharcosok nyerik” és ez azért megnyugtató, hiszen az emberi lélek valóban ISTEn-i eredetű, vagyis elpusztíthatatlan. Ellenben a lelketlen gépekével, akik ha elpusztulnak, soha sem reinkanálódnak!!! 😀 Amerika tehát rossz úton jár. Jó az a tecnológia, de csak addig amíg az ember szolgálatában áll! 😀

   1. Kedves Daca!

    Forrás/okat tudnál megjelölni, amelyek alapján az elméleted összeállt?

    Köszönöm.

 1. Isten MINDENT TUD!
  A Sátán MINDENT TUDNI AKAR.

  Melyiknek szolgáltatjuk ki magunkat?

 2. A világháló feletti teljes állami felügyeletet. tulajdonképpen ha az szigorúan adat-titkosítással történik a külvilág felé–az valahol egy biztonságot, védelmet is adhatna az egyre több bűnözővel szemben.
  A probléma csak ott van, hogy olykor a politika nagyobb bűnöző. Elveszítheti így az ember a szuverenitását, magánéletét.

  Pedig a világunk afelé halad hisz egyre többen vásárolnak internetes hálón rendelve, holott ilyenkor a banki számláját is megnyitja amikor átutal pénzt– szabályosan felkínálja a bank -fiókját

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend