Idők jelei

Putyin szerint Amerika elfordult a keresztény értékektől és egy istentelen nemzetté vált

Forrás: washingtontimes.com

A hidegháború csúcsán az amerikai konzervatívok gyakran nevezték az egykori Szovjetuniót “istentelen nemzetnek”.

Több mint két évtizeddel később a történelem egy szakasza lezárult és ma a Kreml, valamint az orosz ortodox egyházban lévő szövetségeseik vágják ezeket a vádakat a nyugat fejéhez.

“Számos euroatlanti ország eltávolodott gyökereitől és a keresztény értékektől,” mondta Putyin a Kremlben mondott beszédében. “Olyan szabályokat vezetnek be, amik egyenrangúvá teszik a többgyerekes családokat az azonos nemű párokkal, az Istenben való hitet a Sátánban való hittel. Ez az út a romlásba visz.”

A nemzethez intézett decemberi beszédében Putyin kihangsúlyozta, hogy Oroszország a “hagyományos értékek” védelmezője marad az erkölcstelen nyugattal szemben. A volt KGB ügynök kitart álláspontja mellett, hogy a társadalmi és vallásos konzervativizmus az egyetlen módja annak, hogy a világot megmentsék a “kaotikus sötétségtől”.

A “keresztény értékek” védelmében hozott intézkedések részeként Oroszország olyan törvényeket hozott, amik tiltják a “homoszexuális propaganda” terjesztését valamint büntethetővé teszik mások vallásos érzékenységének “megsértését”.

A vallásos érzékenység megsértését büntető törvény a hírhedt punk együttes körüli botrány kapcsán született, akik az ellen tüntettek, hogy az ortodox egyház Putyint támogatja. Az állami tévé híradása szerint a csoport “démoni” tiltakozását “bizonyos amerikaiak” finanszírozták.

Kirill pátriárka, az ortodox egyház feje azzal vádolta a nyugati országokat, hogy saját népük “lelki lefegyverzését” tűzték célul. Több európai országot is említett, ahol az új törvények megtiltják vallásos szimbólumok, mint például a kereszt megjelenítését a munkahelyeken.

“A [nyugati politikai] elit általános politikai irányvonala kétséget kizáróan keresztény és vallás ellenes,” mondta a pátriárka.

“Mi az ateizmus egy egész korszakát tudhatjuk magunk mögött, így jól tudjuk milyen Isten nélkül élni,” mondta Kirill. “Szét akarjuk kürtölni a világnak, hogy “Álljanak meg!?”

Vszevolod Chaplin, az orosz ortodox egyház egyik vezetője pedig azt mondta, hogy a modern nyugat semmivel sem jobb, mint az egykori Szovjetunió. Egy 1995-ben az elnök megbízásából készült bizottsági jelentés szerint 1917 és 1937 között a szovjet hatóságok körülbelül 200.000 hívőt és papot végeztek ki, több ezer templomot romboltak le, a megmaradtakat pedig raktárakká, parkolókká vagy az ateizmust éltető múzeumokká alakították.

“Ez a folyamat most csak a nyugatra jellemző és mind politikailag mind pedig erkölcsileg el fogja pusztítani.”

Előző posztKövetkező poszt

8 hozzászólás

  1. Ha hiszünk valamiben, önkontrollunk van, korlátozzuk ösztöneinket, elkülönülünk a csimpáztól.
    Ha üresen élünk és hagyjuk a mindent szabad-média semmivel töltsenek fel, ideje visszamászni a fára.

    Mert Der Got ist Tod és mi ember alatti emberré tudtunk csak válni, mikor elengedték kezünk.

    Jó hallani, hogy van egy politikus, aki emberileg is az. Nem félhülye globál báb.

  2. Amikor vezető politikusok vallásról, vallási dolgokról beszélnek, nem abban az értelemben teszik mint a hívők vagy vallásukat gyakorlók. A lényeg az emberi kettős természetben van. Az emberben lakozó “csúcsragadozó” személyiséget (más néven állati ösztön) mindenféle képen korlátozni kell, mert egyszerűen a társadalmi berendezkedés alapjai borulna fel. Erre a kontrollra jó eszköz a vallás, de akár egy diktatúra is vagy valamilyen eszme. Az utolsó 200 év arról szól h. az ember(iség) mindenfajta korlátot ledob’ magáról és ennek erőteljesen látszanak a következményei. Amikor a vezető politikusok a vallás felemelkedő szerepéről beszélnek, akkor az emberi ösztönök kordában való tartásáról szólnak tulajdonképpen.

  3. Az vallásos nemzetek kőveték ell a legrondáb dolgokat. Inkvizicó , boszorkány üldőzés.

    1. Csupán arról van szó, hogy ideológiát adnak a gonoszságuk mellé.

      “A gonosz emberek közül a vallásos gonosz emberek a legrosszabbak. A teremtett lények közül az a leggonoszabb, aki egykor Isten közvetlen jelenlétében élt.” – C.S. Lewis

      Az elit nagyon vallásos…

      1. Jn 13,35
        Erről ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok.

  4. Hiába játssza Putyin bácsi a “jó” keresztény szerepét átlátni rajta és azt is tudjuk, hogy egész Oroszország behódol majd az antikrisztusnak. “Oroszország szerepe a végső időkben” című cikkben leírtak alapján nagyon úgy tűnik, hogy a hadiipar és stb. terén eléggé gyors fejlődés indult! Szóval a medve tör előre, mint a atom 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend