Természeti katasztrófák

Hét vulkánkitörés hat országban néhány óra leforgása alatt

Hamufelhő a Sinabung vulkán felett

Forrás: Activist Post

A Csendes-óceánban egy új sziget jelent meg miután a japán Nishino-Shima sziget mentén egy tenger alatti vulkán 40 év után ismét kitört. A japán tengerészet észlelte a kitöréseket, mivel a forró láva és a tengervíz találkozásának hatására hatalmas gőzkitörések és hamu árasztotta el a környéket.

Mexikótól 11.000 kilométerre, a Colima vulkán is felébredt egy viszonylagos nyugalmi időszakot követően. A gőz és hamufelhő több mint 3 kilométer magasságig szállt fel és a vulkán morajlását sok kilométerre is hallani lehetett.

Guatemalában a ?Tűzhegy? nevű vulkán lőtt ki kisebb hamufelhőt, ami a szomszédos településekre hullott. A kitörések által keltett lökéseket 10 kilométerre is érezni lehetett. Az ajtók és ablakok rázkódtak, de eddig nem érkezett jelentés károkról.

Vanuatuban a Yasur vulkán ad okot aggodalomra. Bár itt gyengébb robbanásokat regisztráltak, a hegyből folyamatosan kilövődő hamu egyre vastagabb rétegben halmozódik fel a szántóföldeken.

Etna, 2013. november 16-17.

Olaszországban az Etna mutat egyre erősödő aktivitást. A jelenlegi kitörés-sorozat néhány napja kezdődött és az idő előrehaladtával egyre erősödik. Az égboltot bevilágító szerdai nagyobb kitörés már aggasztotta a helyieket, és a kilövődő hamu mennyisége miatt több járatot töröltek. A kiömlő lávamennyiség több éves rekordot döntött és némi károkat is okozott a közeli Zafferana településben. A hatóságok lávaterelőket telepítettek és a nagyobb károkat sikerült elkerülni.

Indonéziában egy 6,5 kilométer magas hamufelhő nehezíti meg a lakosok életét.  A 400 éve szunnyadó Sinabung vulkán először 2010 augusztusában lépett működésbe, amikor a váratlan katasztrófában két ember is életét vesztette. Most a környékbeli településekről több mint 6000 embert kellett kitelepíteni, mert a tudósok egy jelentős kitöréstől tartanak. Lávafolyam eddig nem indult, de a hamufelhő mérete egyre nő.

A Jáva szigetén található Merapi vulkán is kitört szerdán. A legutóbbi 2010-es kitörés során több mint 350 ember veszítette életét. A mostani esemény nem követlelt életeket.

Tehát több olyan kitörés is történt, ami megindokolta a kitelepítéseket vagy járattörléseket, egy új sziget képződött, de a hírekben, talán az Etna kivételével alig hallani a témáról.

A kitörések miatt a légkörbe kerülő hamu mennyisége az időjárásra is hatással van. Félre ne értse senki, nem arra utalok, hogy az elmúlt napok aktivitása önmagában egy kisebb jégkorszakot indíthat el, de bolygónk mindenképpen növekvő aktivitást mutat mostanában.

A légkörbe kerülő részecskék visszaverik a napfényt, és amikor ez ilyen mértékben történik az a hőmérsékletre is hatással van.

A Pinatubo vulkán 1991-es kitörése például körülbelül 0,5 Celsius fokkal csökkentette az északi félteke hőmérsékletét.

Figyelembe véve, hogy eleve egy lehűlési periódusban vagyunk, a komoly vulkáni aktivitás nem jó hír. Amellett, hogy a láva és a hamu komoly gondokat okoz a helyieknek, globális hatásuk is megfigyelhető.

A földekre hulló hamu tönkreteszi a termést és komoly kitöréseknél igazi éhínséghez vezethet, mint ami a Tambora vulkán 1815-ös kitörésekor történt.

A járatok törlése és a terméspusztulás miatti gazdasági veszteségek több millió dollárra tehetők naponta. Ez történt az izlandi Eyjafjallojkull vulkán 2010-es kitörésekor.

A földmozgások sokszor figyelmeztetés nélkül érkeznek és ráébresztenek, hogy életünk egy pillanat alatt megváltozhat.

További források:
http://www.newscientist.com/article/dn24602#.Uo33TaU0H8t
http://voiceofrussia.com/news/2013_11_19/photo-Etna-volcano-shoots-ash-into-sky-in-spectacular-nightime-show-0497/
http://www.volcanodiscovery.com/vanuatu/yasur/news/38906/Yasur-volcano-Tanna-Island-Vanuatu-activity-update-ash-emissions-weak-strombolian-explosions.html
http://www.volcanodiscovery.com/fuego/news/38911/Fuego-volcano-Guatemala-increasing-lava-flows.html
http://www.volcano.si.edu/volcano.cfm?vn=264040
http://www.volcanodiscovery.com/hu/sinabung-volcano.html
http://tuzhanyo.blogspot.hu/

Előző posztKövetkező poszt

85 hozzászólás

  1. Közben, míg itt másról társalogtok kitört ma az ETNA hungarian.ruvr 2013.12.15. Úgy érzékelik , hogy egészen nagy kitörés várható. A régi nagy kitörés 1669.03.11.-én volt.
    Hő- energiaként milyen jó lenne télen fűteni vele. Majdnem 344 éve.

    1. 2013.12.30. Szumátra Sinaburg vulkán 7 km.magas hamu-felhőt lövellt ki, 19 ezer fő elmenekűlt, 100,ezer főt evakuálnak 10 km-es körzetből.
      2013.12.31. Salvador Chaparra stique vulkán szintén kitört.
      A többi katasztrófáról nem is írok. “És az emberek nem vesznek észre semmit” Még évekkel ezelőtt, nem akartam elhinni én sem, hogy ennyi sok borzalmat “nem fognak észre venni” amit a Biblia ír. Megdöbbentő a számomra egy 2 hete történt esemény. Egy 92 éves néni hallotta, hogy olvassák a többiek az újságból, hogy miket lehet nyerni. Azt mondta: Nekem is jól jönne 2 millió. Senkije nincs, se gyerek, se rokon. Már többször elesett, és két nap múlva a kórházba kerűlt /agydaganata van/ ma is leintette a férjemet, hogy az Úr Jézusról neki ne beszéljen. Mivé lett az emberiség nagy része. Érthetetlen ez számomra.

  2. Thea példájához…

    “Megy a szegény paraszt az úton, hátán egy nagy zsák krumplival. Arra megy egy szekér és a rajta ülő férfi felajánlja, hogy elviszi. A paraszt elfogadja a fuvart, de a zsákot végig a karjában tartja, vagy leteszi… mindegy. De… ahogy haladnak az uton a CÉL felé, a szegény parasz lát egyet s mást.
    Látja azt, hogy a kocsis egy nagyszerű ember. Meg is kedveli, örül a társaságának.
    Lát viszont a környezetében még sok egyebet, látszatra szép és jó dolgokat és egyszer azt mondja a kocsisnak: Én eddig jöttem én most leszállok. Erre a férfi kérlelni kezdi: Ne menj el ne hagyj el engem. Amit látsz nem olyan amilyennek látod.
    A paraszt a szelid és kedves kérést visszautasitja és végül leszáll arról a kocsiról amely a helyes irányba a CÉL felé vinné.”

    Véleményem szerint a kocsis szomorú lesz, de tiszteletben tartja a döntést.

    1. Azért nem stimmel a hasonlat ilyen átalakítása, mert én csupán azt akartam érzékeltetni, hogy mennyit nyomnak a latban a mi cselekedeteink Isten áldozatához képest. Maga a megváltás nem hasonlítható egy stoppoláshoz, hiszen, amikor befogadod Jézust, onnantól Ő a szívedben van “és soha senki ki nem ragadhat a kezéből” és ebbe a “senkibe” te is beletartozol. A szívedben van és nem fog ki-be ugrálni akár naponta többször, attól függően, hogy éppen milyen passzban vagy. Igen, tiszteletben tartja a döntéseidet és elszomorítja, ha elmész Tőle, de “ha mi hitetelenkedünk, Ő [akkor is] hű marad”. (II. Tim. 2:13)

      1. Nem Jézus ugrál, hanem az ember. Ő hű marad mindörökké…
        Hát igen… van néhány téma amiben nagyon nehéz megnyugtató egységre jutni.
        De nem vagyok szomorú, mert feltételezem mindenkinek a jószándékát. 🙂
        Azonkívűl nem tanítja ember embertársát, hanem a Szentlélek az embert.

  3. Sharky, a példádban, amit említettél a roma családról, úgy tűnik, hogy még a pásztornak is megtérésre van szüksége. Isten gyermeke hogy biztatna bárkit is bűntett elkövetésére? Én ismerek egy valódi magyar házaspárt (nem példázat), akik alapítottak egy roma gyülekezetet (a családjukon kívül csak romák vannak a gyüliben), és igazából az egész életüket erre áldozták (már pár évtizede indították), elég sok fáradságot, energiát (meg persze anyagiakat is) fordítottak erre a munkára, és a gyümölcs nem maradt el. Ők például eleve eldöntötték, hogy pénzbeli támogatást nem nyújtanak azoknak, akik ilyen jellegű kéréssel fordulnak hozzájuk. Gondolom, ismeritek a roma kultúrát, hogy nekik a kérés megy a legkönnyebben, ha elfogy a pénz, akkor legegyszerűbb kérni attól, aki szóba jöhet. Ők ilyenkor mindig Istenhez irányították a tagokat, hogy Tőle kérjenek (hozzáteszem, hogy nem tehetős, hanem egyszerű körülmények között élő házaspárról van szó). Ezek a romák megtanultak Istenben bízni, és megtanultak dolgozni, meg beosztani a pénzt. Annak idején még dolgoztam együtt két roma nővel ebből a gyüliből (diákmunka, ők estin készültek az érettségire), és hát felemelő volt látni, hogy ilyen is van, hogy szeretik az Urat, tanulnak és dolgoznak is. És mellesleg, még a kisváros vezetése is elismerte ennek a házaspárnak a munkáját, mert látták a különbséget a gyülibe járó és nem járó romák között.
    Igaz, arra is találni példát, hogy valaki Bibliával a kezében futtat a megélhetésért, na de ott azért hiányzik a megtérés…:
    http://mindennapi.hu/cikk/eletmod/sajat-anyja-adta-el-oromlanynak/2012-02-01/385

  4. Sharky, igazán megtisztelő, de rám várni igazán nem érdemes. Még a filmelőzetesbe sem néztem bele, nem hogy az egész filmet megnézni.

  5. Ria,
    Hát nem sis, egyáltalán nem, de nem baj. Viszont akkor arra szeretném megkérni Theát, hogy tartson nektek egy hozzászólási villámtanfolyamot. Így megtanulhatjátok, hogy miként nyílnak meg, osztódnak, csoportosulnak a hozzászólási válaszbuborékok, illetve, hogy ki miként válaszoljon a másiknak, na meg értelmezni is tudja azokat. Ebből az egészből ÉN ezt vontam le tanulságként.
    Azért lenne ez nagyon fontos, hogy máskor ne lehessen azt mondani egy olyan valakinek, aki valóban tudja, hogy mikor és hová klikkel, hogy nincs igaza, nem annak válaszolt akinek állítja, hogy hazudik, egyebek.
    Ugye még mindig nem az alapján állapítják még az igazságot, hogy hányan állítanak valamit, azaz, ha többen állítják ugyanazt, akkor az az igazság.
    Most pedig megköszönöm a megtisztelő figyelmet és egy időre inkább visszavonulok, mert megvagyok sértődve 🙂
    Nem kell nagyon őrülni, holnap újból itt leszek

    1. Most ugy oszintén Kanku… mennyit ittal az ejszaka? Azért én maris feliratkozom elsoként arra a tanfolyamra, hadd lassam mit tud, hamar eddig olyan kuka voltam. 🙂

    2. Nana!

      Gyere csak vissza! 😀
      A te velemenyedre kivancsi vagyok, hogy mit olvasol ki a filmbol.
      😀 😀 😀

      1. Ezt most kinek irtad Sharky? Varjal még, mert a tanfolyam még el sem kezdodott… 🙂
        A hazszam nalam is stimmel amit a “Pride & Glory”c. filmbol eddig lattam, de a teljes filmet még nem tudtam végignézni azota, amiota atküldted azt a részt. 😛

        1. Szoval Sharky? Akkor New York, 2013 karacsony? Lehet, hogy mégis én fogok Mo.-ra utazni ekkortajt? 🙂 Van basement-ed? 🙂

        2. Máshonnan is a karácsonyig terjedő időszak jön ki .

          ISON(magyarul Iszony) mivel hosszú mássalhangzóval is írhatom .

          I(ÉN) SON (FIÚ) angolul

          Ja és nov 13-15 között fényesedett ki ez 42 napra van
          karácsonytól .

          Tehát valószínűleg már tart a végjáték .Ja és a magyar nép nyelvben mi a üstökös .

        3. Gyerekek most, hogy jön ide a 2013 karácsonyig tartó időszaka? Ezt magyarázza meg nekem kérem valaki, aki benne találtatik az Élet Könyvében:D
          Sajnos már belezavarodtam a számokba:S

        4. A dessert-öt majd azutan kapod Schwaben, ha majd belatod, hogy Thea egyaltalan nem mondott bölcsességet, ugyanis Idanak volt igaza.
          (Természetesen nem arra gondolok, hogy a fél Bibliat kiirogatja itt allandoan (na jo, nem mindig), hanem a dolog igazsagtartalmara.)
          Amire Thea hivatkozott, az egggészen masrol szol, de neked hiaba is magyaraznam, amig minimalisak még a bibliaismereteid.

        5. Igen.
          Ezek szerint 2013 karacsonyan, New Yorkban tortenni fog valami.
          Meg egy kicsit varok a kifejtesevel, hogy szerintem mi lehet.
          Kivancsi vagyok kanku velemenyere is. Persze ilyenkor nagyon el van tunve… 😀 😀

    3. Sajnos ilyesmire nem lesz időm, de a kérdéses kommentnél azért nem olyan nehéz megállapítani, hogy kinek szólt, mert egy szürke kis vonal össze is köti őket:
      http://awesomescreenshot.com/015209fu1d

      Tudom, máshol nehezebb megállapítani (mint például ennél is, amit éppen írok) és remélem hamarosan eljut odáig a WordPress, hogy látható lesz link formájában is, hogy melyik válasz kinek szól. Ez az admin oldalon egyébként már így van, úgyhogy van remény arra, hogy egy napon itt is látható lesz. 🙂 Addig azt javaslom, hogy alapból próbáljunk meg jószándékot feltételezni a másikról és inkább nevessünk jót saját magunkon. 😀

      1. Szerintem itt a félreértés abból adódott, hogy a két oldal nem ugyanarról beszélt. Kanku a Proverb-es hozzászólást nevezte ominózusnak, azt Sharkynak címezte. A többiek ezzel szemben a Távozz tőlem S…-es hozzászólásról írtak, és azt gondolták, hogy Kanku azt tagadta. Legalábbis nekem kívülállóként így tűnik.

      2. Thea, csak nem veszed komolyan azt, amit Kanku irt? Ennyire mar nehogy hülyék legyünk, hogy ne tudjuk; ki kinek ir…
        Ezt a Satan nevu fazont pedig nagyon gyorsan el kellene innen tuntetni hogy ne diszelegjen itt, nem még tarsalogni is vele. Amirol pedig Zoli beszélt, ott is be kellene szigoritanod valoban valamelyest… szerintem.

    4. Szia Kanku!

      Mi erről a hsz-odról beszélünk.:

      NOVEMBER 23, 2013 7:26:58 DU., és erről: NOVEMBER 25, 2013 4:37:48 DE

      És nem megsérteni akartalak!

      1. Ez itt egy filmelőzetes és nem pedig az egész film. Ne csak olvas, hanem próbálj értelmezni is 🙂

      2. Ha valaszt keresel kerdeseidre, javaslom, hogy az egeszet tekintsd meg, s ne akarj azonnali percmegoldasokat talcan.
        A bolcsesseghez a gondolkodas az elso lepes…

        😀 😀 😀

        A teljes film megnezeset javasoltam.
        Egyebkent kikapcsolodasnak sem rossz….

        1. ……….”a gondolkodás az első lépés”,……..aztán meg a Proverbs 9:10

        2. A gondolkodás után, pedig, ha oly okosnak tartod magad tanulj meg magyarul írni egy magyar oldalra…

        3. Igyekezni fogok, megígérem. De mi van, ha mégsem sikerül? Attól kevesebb leszek bárkinél is? Nem is tudtam, hogy a helyesírás szerint osztogatják a magyarságot, meg a hozzászólás jogát. Öreg vagyok én már az ilyesfajta tanuláshoz, amikor meg az ideje volt, nem magyar iskolában jártam. Tudod, sok ember van és pont emiatt sok szituáció is létezik, gyerekként pedig nem igazán állt módunkban választani, minden a szülőkön meg az állambácsin múlott. Csak hogy tud, van olyan, hogy némelyik hozzászólásomat órákig szerkesztem és az internetről keresem ki a helyes kifejezéseket. Úgy, hogy hidd el nekem, én mindent megteszek amit csak tudok, amit meg nem, azért így utólag is elnézést kérek.
          És most távozz tőlem S…….!

        4. De jó, hogy óráid vannak:D Sajnos nekem filmeket sincs időm nézni, mert annyi a munkám… És tudod kit tarts sátántól megszállottnak…

        5. Kanku, szerintem a “Proverbs” volt a probléma… Schwaben nem tud angolul… talan ha a “Példabeszédek” – et irtad volna, ugy értette volna, hogy honnan az idézet.

        6. Schwaben,
          Amúgy ha az első pápának is ezt mondták, akkor ezt érezd kitüntetésnek 😉

        7. Szivesen Schwaben, es szerintem Kanku nem azt értette azalatt amit mondott, hogy a Satantol lennél megszallott, hanem azt, hogy a Satan sugdos a füledbe, mint ahogy tette ezt Péterrel amikor Jézus ezt mondta neki: “Tavozz tolem Satan; bantasomra vagy nékem; mert nem gondolsz az Isten dolgaira, hanem az emberi dolgokra “(Mt 16:23), vagyis Péter reakcioja nagyon emberi es nem Isten szerinti volt, holott ekkor mar éppen elég idot eltöltött Jezussal, aki az isteni kinyilatkoztatast elég rendesen a tudtara/tudtukra adta ezalatt az ido alatt, (ebben is azt lathatjuk, hogy mennyire esendok vagyunk mi emberek). De egyébként sem kell nagyon megijedned, mert a tavozz tolem! görög eredetije szo szerint azt jelenti: “allj mögém!”.
          Es mast jelent Satantol megszallottnak lenni, mast demonizaltnak lenni, es mas, amikor a Satan kisérteni probal.
          Na meg aztan; tudhatnad mar, hogy Kanku idonként bal labbal kel fel. 🙂

        8. SCHWABEN, igazi tisztelet neked, hogy ennyit dolgozol, az olyan emberek mint te teszik a világot jobb hellyé. Nagyon fontos vagy mindenkinek, és elismerjük a törekvéseid, és sajnálom, hogy nincs másfél órányi szabad időd hogy megnézz egy filmet, egy igazi harcos vagy. Szerintem is hatalmas botrány, hogy valaki egy kommentben egy szót angolul írt, az ilyet le kellene tiltani. Főleg ha nem magyar az anyanyelve. Azt remélem, hogy valamikor mindenki eljuthat a te szintedre a mentális érettség terén! Én nem is tudom mit képzeltek az előtted szólók.
          Tiszteletem!

        9. Vigyazz Schwaben, mert itt hülyiteni probalnak! Nezd, még a nyelvét is nyujtogatja rad… 🙂

        10. Ja és hozzateszem, hogy velem is ugyanezt megjatszotta valaki kb. egy honappal ezelott az Uzenofalon, de én ennek ellenére bizalmat adtam az illetonek . Valaki nagyon unatkozik, es sajnos sejtem is, hogy ki lehet ez a valaki.

        11. Leszállnátok már végre rólam? Ha visszanézitek az ominózus hozzászólást láthatjátok, hogy nem is is Schwaben-nek szólt hanem Sharky testvérnek, azt meg, hogy mi egymásnak időnként angolul írdogálunk ahhoz senkinek semmi köze. Schwaben egyébként más valamiért van megsértődve. És ezt csak az nem látja, aki nem akarja. Az illető magára “vette” azt a bizonyos múltkori akciós inget, aztán miután hazavitte rájött, hogy szűk neki. Tehetek én róla, hogy neki pont az az ing tetszett meg és nem volt körültekintőbb? Legyen ez az ő problémája és nem az enyém. Egyébként azt bármikor visszaviheti az eladónak, csakis rajta múlik, hogy megteszi e vagy sem. UFF!

        12. Ria, megint köszönöm őszinteséged, de tudd, hogy attól függetlenül a gúnyolódók is elnyerik a büntetésüket.
          Kanku veled meg semmi gondom sincsen, csak az elején nem kellett volna egy beszólást odabiggyeszteni, ami lehet, hogy rosszul esik az embernek. Én nem piszkálok senkit ok nélkül. Ellenben az itt lévőket általánosságban bírom, sőt még egyet is értek sokszor legyen karizmatikus vagy katolikus. Én tudom milyen dolog egyedülinek lenni pl. egy munkahelyen, mivel Jézus feltámadását mesének tartják. Ezek rendszerint nem gonosz emberek, de amikor megpróbálok a lelkükre beszélni, hogy nem mese a Biblia szövege, hanem a valóságot takarja, akkor ellenkeznek velem és nemtetszésüket fejezik ki. 3 diplomás művelt emberekről van pedig szó, akik inkább a tv-ből tájékozódnak, mintsem a Szentírást olvasnák. 1-2 ember fülében viszont sikerült elültetnem a bogarat és ennek örülök. Aki már elkezd gondolkodni Jézuson az már lassan letér az egyenes útról, ha Isten magához hívja. Nehéz a mai világnak megfelelni, de együtt, még neten keresztül is egy nagy közösséget alkothatunk, amíg még megtehetjük és ez örömmel tölt el.
          Jézus áldjon benneteket!

        13. Reszemrol ez inkabb figyelmeztetés volt Schwaben, mint oszinteség es örülök, hogy nem doltél be az illetonek.:) Azt pedig mar hogyne tudnam, hogy a csalok es gunyolodok elnyerik a büntetésüket a maguk idejében? Addig meg csak jatszadozzanak, ha nekik ez megéri.

        14. Igen bro, részemrol visszanéztem azt a bizonyos “ominozus hozzaszolast” es ott azt latom, hogy te Sharkyhoz egyaltalan nem szoltal, hanem egyenesen annak szegezted a mondandodat, aki “nem tudott értelmezni” , hanem “csak” olvasni. 🙂 Schwaben annyiban volt kicsit figyelmetlen, hogy a teljes film megnézése volt ajanlva, amit igazan el lehetett volna nézni neki.
          Igy hat azt hiszem, volna itt mit helyre hoznod my friend 🙂

        15. Szia Schwaben!

          írod:
          ” Én tudom milyen dolog egyedülinek lenni pl. egy munkahelyen, mivel Jézus feltámadását mesének tartják. Ezek rendszerint nem gonosz emberek, de amikor megpróbálok a lelkükre beszélni, hogy nem mese a Biblia szövege, hanem a valóságot takarja, akkor ellenkeznek velem és nemtetszésüket fejezik ki. 3 diplomás művelt emberekről van pedig szó, akik inkább a tv-ből tájékozódnak, mintsem a Szentírást olvasnák. 1-2 ember fülében viszont sikerült elültetnem a bogarat és ennek örülök. Aki már elkezd gondolkodni Jézuson az már lassan letér az egyenes útról, ha Isten magához hívja. Nehéz a mai világnak megfelelni, de együtt, még neten keresztül is egy nagy közösséget alkothatunk, amíg még megtehetjük és ez örömmel tölt el.”

          A te dolgod persze, de szerintem nem kell a “lelkükre beszélnünk”. Bizonyságot teszünk, és azután az életünkön keresztül kell hogy meglássák azt, hogy mi mások vagyunk, nem közéjük tartozunk. ( Tudod nem erővel és nem hatalommal…) Azután, ha a magot elszórtad, bízd az Istenre, hogy növekedést adjon. Persze imádkozni értük nem árt. Mert te is tudod, hogy Isten országába nem a diplomák számától függ a belépés. A mennyei Atya vonzásától függ, hogy kívánnak-e Úr Jézushoz menni, vagy sem. A vonzásban tud használni bennünket Isten, ha az életünkben kitudja ábrázolni a Krisztust. Tudod, ha látják a tiszta életünket, és a jó cselekedeteinket ,és hogy készek vagyunk bármikor megfelelni a bennünk lévő reménységről. ( Persze, ha a Szent Lélektől evangélista ajándékot kap valaki, az más, de most csak “gyalog ” keresztényekről beszélek, mint amilyen pl én is vagyok.)
          Azt pedig gondolom, hogy csak félreírtad, hogy a “mai világnak megfelelni”, biztos vagyok benne, hogy te is az Úrnak akarsz megfelelni.
          írod:
          “….. de együtt, még neten keresztül is egy nagy közösséget alkothatunk, amíg még megtehetjük és ez örömmel tölt el.”

          Igen, a világ abból tudja meg, hogy az Úréi vagyunk, ha szeretjük egymást ( neten keresztül is), mert 1 Ján. 4,7
          Szeretteim, szeressük egymást: mert a szeretet az Istentől van; és mindaz, a ki szeret, az Istentől született, és ismeri az Istent. És, 1 Ján. 4,12 Az Istent soha senki nem látta: Ha szeretjük egymást, az Isten bennünk marad, és az ő szeretete teljessé lett bennünk:

          ( Egyébként én is a Google fordítót szoktam használni, ha a fiúk angolul írnak. Lehet, hogy azt gondolják, hogy mást nem érdekel a hozzászólásuk, csak akinek írnak, és azért teszik. Mármint remélem. )

        16. Szia Kanku!

          Péld. 28,13 A ki elfedezi az ő vétkeit, nem lesz jó dolga; a ki pedig megvallja és elhagyja, irgalmasságot nyer.
          ?1 Ján. 1,9 Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz, hogy megbocsássa bűneinket és megtisztítson minket minden hamisságtól.
          Jel. 21,8 A gyáváknak pedig és hitetleneknek, és útálatosoknak és gyilkosoknak, és paráznáknak és bűbájosoknak, és bálványimádóknak és minden hazugoknak, azoknak része a tűzzel és kénkővel égő tóban lesz, a mi a második halál.

        17. Ida, nem szeretek beleszólni ilyen “perpatvarokba”, de ezt a Jelenések 21:8-at nem kellett volna…
          “Boldogok a békességre igyekezők: mert ők az Isten fiainak mondatnak.”

        18. Szia Thea!

          Nem a perpatvar miatt írtam, hanem mert nem szeretném, ha bárki is elveszne azért mert meggondolatlanul letagad, “takargat” nyilvánvaló dolgokat. Simán csak olyan figyelmeztetés, amit a Szent Lélek nekem/künk is mond nap-mint nap, ha megpróbáljuk előtte “festeni” magunkat ( mármint gondolom, hogy nem vagyok ezzel egyedül! Nekem pont ezt az igeverset szokta mondani. Meg azt is, hogy: 1 Kor. 13,4 A szeretet hosszútűrő, kegyes; nem irígykedik, nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem cselekszik éktelenül, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rójja fel a gonoszt, ?Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal; Mindent elfedez, mindent hiszen, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha el nem fogy….) ! Tudjuk, hogy közel az Úr, és a kemény tisztogatás idejét éljük, ami egyikünknek se kellemes, de gondolom egyikünk se akar elbukni azért, hogy a büszkeségünket megtartsuk. Mindannyiunknak tudatában kell lennie annak, hogy a kereszténység 24 órás “szolgálat”, és az amit pl itt leírok, az ugyanúgy fel van jegyezve a mennyben , mint amit szemtől -szembe mondunk. Sőt, még az is, amit gondolunk. Szóval, addig bánjunk meg valamit, addig tegyük jóvá amit lehet, amíg nem késő.
          ?1 Ján. 5,16 Ha valaki látja, hogy az ő atyjafia vétkezik, …
          1 Ján. 2,1 Én fiacskáim, ezeket azért írom néktek, hogy ne vétkezzetek. És ha valaki vétkezik, van Szószólónk az Atyánál, az igaz Jézus Krisztus.
          Jak. 3,2 Mert mindnyájan sokképen vétkezünk. Ha valaki beszédben nem vétkezik, az tökéletes ember, képes az egész testét is megzabolázni.

          Szóval semmi más célom nem volt, és nem is szokott lenni, ezzel , és az ehhez hasonló dologgal kapcsolatban. ( Pl, képzeljük el, hogy esetleg ma van az utolsó napunk, és mi nem rendeztük ezt, vagy más dolgot…?! Lehet, hogy az ilyen “intés” pillanatnyi haragot szül a másikba , de ha “megtérés” van általa, akkor kit érdekel!?)

        19. És még annyit, hogy mint láthattad, nem is foglalkoztam a dologgal, amíg ez a letagadás nem történt meg.

        20. Akkor most már muszáj hozzátennem, hogy “aki hisz a fiúban örök élete van”, akkor is ha letagad dolgokat, mert “Nem az igazságnak cselekedeteiből, a melyeket mi cselekedtünk, hanem az ő irgalmasságából tartott meg minket”.
          Ha nem így lenne a mennyország bizony üres lenne.

        21. A bölcsesség visszaköszön Thea írásából.
          Ida te pedig próbáld meg egyszer, hogy ha ír valaki egy mondatot ne egészítsd ki bibliai részekkel, mert én sem egészítem ki a te hozzászólásaidat, pedig neked is vannak itt dolgaid, amelyek pár embernél már szemet szúrtak. De nekem továbbra sem gond ez, tudom, hogy te is Krisztust követed, tehát légy áldott.

        22. Kedves Thea!

          írod:
          “Akkor most már muszály hozzátennem, hogy ?aki hisz a fiúban örök élete van?, akkor is ha letagad dolgokat, mert ?Nem az igazságnak cselekedeteiből, a melyeket mi cselekedtünk, hanem az ő irgalmasságából tartott meg minket?.
          Ha nem így lenne a mennyország bizony üres lenne.”

          Igen az üdvösségünk kegyelemből van, a Jézus Krisztusba vetett hit által, de ahhoz, hogy a megszentelődésünk is végbemenjen, ami nélkül senki nem látja meg az Istent ((amiről most beszélünk mi), és ez lesz a mi menyegzői ruhánk is, amiről tudjuk, hogy azok akik koszos ruhában jelennek meg ott, azokat kivetik), ahhoz nekünk magunknak is el kell, hogy fogadjuk Isten fenyítését , és tökéletessé kell válnunk a Szent Lélek munkája által, ahogyan a mi Atyánk is tökéletes.( Persze ez sajnos nem megy egyszerre, de fokozatosan kell követnünk a bennünk lévő Szent Lélek hangját, és szeretnünk kell az igazságot magunkról! Mert aki megakarja az életét tartani , az elveszti azt, aki pedig elveszti az ő életét az Úrért, az megtalálja azt! És itt most nem a fizikai “életről”, hanem a szellemi életről van szó! Hogy hajlandó vagyok-e meghalni valóságosan is a kereszten, vagy “lejövök” onnét, és megtartom a régi önmagam! Szellemben járok-e, vagy testben! Mert még ebben is szabad akaratunk van!) Ehhez a megszentelődési folyamathoz útmutatónk az apostoli levelek is. És miután megváltattunk a bűn hatalmából is, és új természetet kaptunk, ezért aszerint a természet szerint kell járnunk, mert már a bűn nem uralkodhatik felettünk!
          Kol. 3,5 Öldököljétek meg azért a ti földi tagjaitokat, paráznaságot, tisztátalanságot, bujaságot, gonosz kívánságot és a fösvénységet, a mi bálványimádás;
          Kol. 3,6 Melyek miatt jő az Isten haragja az engedetlenség fiaira; Melyekben ti is jártatok régenten, mikor éltetek azokban.
          Kol. 3,8 Most pedig vessétek el magatoktól ti is mindazokat; haragot, fölgerjedést, gonoszságot és szátokból a káromkodást és gyalázatos beszédet.
          Kol. 3,9 Ne hazudjatok egymás ellen, mivelhogy levetkeztétek amaz ó embert, az ő cselekedeteivel együtt.
          ?Kol. 3,10 És felöltöztétek amaz új embert, melynek újulása van Annak ábrázatja szerint való ismeretre, a ki teremtette azt:
          ?Kol. 3,12 Öltözzetek föl azért mint az Istennek választottai, szentek és szeretettek, könyörületes szívet, jóságosságot, alázatosságot, szelídséget, hosszútűrést;
          Kol. 3,13 Elszenvedvén egymást és megbocsátván kölcsönösen egymásnak, ha valakinek valaki ellen panasza volna; miképen a Krisztus is megbocsátott néktek, akképen ti is;
          Kol. 3,14 Mindezeknek fölébe pedig öltözzétek föl a szeretetet, mint a mely a tökéletességnek kötele.
          Kol. 3,15 És az Istennek békessége uralkodjék a ti szívetekben, amelyre el is hívattatok egy testben; és háládatosak legyetek.
          Kol. 3,16 A Krisztusnak beszéde lakozzék ti bennetek gazdagon, minden bölcsességben; tanítván és intvén egymást zsoltárokkal, dícséretekkel, lelki énekekkel, hálával zengedezvén a ti szívetekben az Úrnak.
          Kol. 3,17 És mindent, a mit csak cselekesztek szóval vagy tettel, mindent az Úr Jézusnak nevében cselekedjetek, hálát adván az Istennek és Atyának Ő általa.
          1 Ján. 5,18 Tudjuk, hogy valaki Istentől született, nem vétkezik: hanem a ki Istentől született, megőrzi magát, és a gonosz nem illeti őt.
          írod:
          ?aki hisz a fiúban örök élete van?,
          1Kor 6,9 Vagy nem tudjátok, hogy igazságtalanok Isten királyságát nem fogják örökrészül kapni? Ne tévelyegjetek! Sem paráznák, sem bálványimádók, sem házasságtörők, sem kéjencek, sem férfifertőzők,
          1Kor 6,10 sem tolvajok, sem haszonlesők, sem részegesek, sem gyalázkodók, sem ragadozók Isten királyságát nem fogják örökrészül nyerni!
          Luk. 21,19 A ti béketűréstek által nyeritek meg lelketeket.

          Mindent elvégez bennünk a Szent Lélek, de ahhoz engednünk kell Neki, hogy munkálkodhasson.
          Ján. 15,2 Minden szőlővesszőt, a mely én bennem gyümölcsöt nem terem, lemetsz; mindazt pedig, a mely gyümölcsöt terem, megtisztítja, hogy több gyümölcsöt teremjen. Ján. 15,4 Maradjatok én bennem és én is ti bennetek. Miképen a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, hanemha a szőlőtőkén marad; akképen ti sem, hanemha én bennem maradtok.

          1 Ján. 3,6 A ki ő benne marad, egy sem esik bűnbe; a ki bűnbe esik, egy sem látta őt, sem meg nem ismerte őt.
          Jak. 1,26 Ha valaki istentisztelőnek látszik köztetek, de nem zabolázza meg nyelvét, sőt megcsalja a maga szívét, annak az istentisztelete hiábavaló.

          írod:
          “Ha nem így lenne a mennyország bizony üres lenne.”

          Mát. 7,21 Nem minden, a ki ezt mondja nékem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem a ki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát.
          Fil 2,12 Ennélfogva szeretteim, amint mindenkor engedelmeskedtetek, nem csupán jelenlétemben, hanem sokkal inkább most távollétemben, félelemmel és rettegéssel munkáljátok üdvösségeteket;
          Fil 2,13 mert Isten az, aki munkálja bennetek az akarást is és a véghezvitelt is jótetszésből.
          Fil 2,14 Mindent zúgolódás és tétovázás nélkül cselekedjetek,
          Fil 2,15 hogy legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtelen gyermekei e gonosz és Istentől elfordult nemzedék közepette, akik között fényletek, mint a csillagok a világmindenségben.
          Fil 2,16 Ragaszkodjatok szilárdan az élet beszédéhez, hogy dicsekedhessem majd a Krisztus napján, hogy nem futottam hiába, sem nem fáradoztam hiába.

          Egyébként nem arról beszéltem, hogy nem fordulhat elő , hogy bűnt követünk el, hanem arról, hogy ha előfordul, akkor azonnal “rendezzük” . Az pedig , amit te írsz, hogy “akkor a mennyország üres lenne”, sajnos csak az emberi “védekezés”, a “test” áltatása. Ez olyankor szokott lenni, amikor az emberek azt nézik, hogy a másik embernek “több” bűne van mint nekem, tehát, akkor engem is el fog az Isten fogadni. Pedig mi nem mehetünk a kereszthez a mások bűneinek a felhánytorgatásával, csak a magunkéval, hogy azokra bocsánatot kapjunk! Viszont azokkal legjobb, ha azonnal megyünk, mert különben van rá esély, hogy “megmagyarázzuk” ( Sátán segítségével), és benne maradunk, szokásunkká válik, és megkeményedhetünk iránta.
          1 Ján. 1,9 Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz, hogy megbocsássa bűneinket és megtisztítson minket minden hamisságtól.

          Egyébként én is szeretem Kankut (is), és emberileg értem is, amit mondani akarsz, de az Úr fog bennünket ítélni, és amit mi esetleg bagatell dolognak tartunk, nem biztos, hogy Ő is annak tartja majd. ( És nagyon úgy néz ki, hogy nem kerül a dolog (az ítélet) majd “szavazásra”!)

        23. Tehát hit által vagyunk megváltva, de “megszentelődés” nélkül a kénkővel égő tóban végezzük? Ezek szerint a mi “részünk” felülírja Jézus áldozatát?
          Igen, szerintem is bízzuk az ítéletet Istenre, hiszen épp ez lett volna a megjegyzésem lényege.
          És igen, ne a mások bűnét vigyük a kereszthez, hanem inkább törődjünk a sajátunkkal, van belőle elég így is és ez halálunk pillanatában is így lesz.
          Kérlek, ne nyújtsuk itt ezt tovább. Ha van még megosztani való gondolatod ezzel kapcsolatban a klubban lehet folytatni.

        24. Kedves Schwaben!

          írod:
          “Ida te pedig próbáld meg egyszer, hogy ha ír valaki egy mondatot ne egészítsd ki bibliai részekkel, mert én sem egészítem ki a te hozzászólásaidat ”

          Rendben! Bocsáss meg kérlek, nem akartalak megbántani!

          írod:
          “, pedig neked is vannak itt dolgaid, amelyek pár embernél már szemet szúrtak. ”

          Pl? Ha esetleg írnál példát, amivel megbántottam valakit tudatosan, akkor kérlek idézd, hogy bocsánatot kérhessek tőle!

          Köszönöm!

        25. Kedves Ida!
          Nem bántottál meg senkit, de úgy, ahogyan te mindenki itt érti a dolgokat.
          Én is értem, Thea is érti, Ria is érti, Csaba is érti mindenki.
          Ezt már tisztáztuk is, mivel a tökéletességre kell törekedni. A tökéletesség az pedig nem abban áll, hogy “ki ha én nem” alapon elítélünk olyanokat, akik keresik az Urat. Én már egyszer kimondtam itt a tutit, de ezt nem értetted úgy látom.
          1. Lépés: Elfogadni Jézus Krisztust Istennek és Megváltónak.
          2. Lépés: Hit általi buzgóság mutatása, és cselekedetek.
          3. Lépés: Ebből adódóan törekedni Jézus Országába való jutáshoz, amit nem lehet kiérdemelni, hanem szabad akaratodat felhasználni arra, hogy egy összképet alkoss hitből és cselekedetből és azt fejleszd.
          Törekszünk itt mindannyian arra, hogy megjobbítsuk életünket hit és cselekedet által szerintem. Ez a kettő elválaszthatatlan párost alkot, hiszen a Szentírásban is benne van ez.

          Csak mondani akarok még valamit, direkt neked.
          Pl. Én szeretem Istent. (ez általánosságban egy kijelentő mondat, részemről is):D
          Te erre mit mondanál?
          Ezt: “Schwaben nem elég szeretni Istent hanem ésatöbbi ésatöbbi… “+10 igehely a Bibliából.
          Ez szép dolog, ha egy Istent nem ismerő emberrel csinálod. De velünk ittlévőkkel, akik szeretnének Istenhez jutni és akarják is, nem szép dolog ezt eljátszani, úgy jön le ez tőled, mintha te betartanád A-tól Z-ig a Bibliai utasításokat. Te is egy esendő lélek vagy, aki a szeretne Jézussal együtt ünnepelni a menyegzőjén. Tudom, hogy mit gondolsz erről, tudom, hogy szeretném az első sorokban ülni ekkor, de én örülnék ha bejuthatnák, mivel szeretem Jézust, de én is bűnös vagyok sok mindenben, ami miatt Istent kérem, hogy törölje el bűneimet.
          Remélem érted, hogy nem bántásból mondtam ezt el neked, hanem szeretetből.
          További szép napot neked:) Dicsértessék Jézus Krisztus.

        26. Kedves Schwaben!

          írod:
          “Csak mondani akarok még valamit, direkt neked.
          Pl. Én szeretem Istent. (ez általánosságban egy kijelentő mondat, részemről is):D
          Te erre mit mondanál?
          Ezt: ?Schwaben nem elég szeretni Istent hanem ésatöbbi ésatöbbi? ?+10 igehely a Bibliából.”

          Amikor neked írtam, akkor a megtérés szükségességéről írtam( szerintem kikeresheted, nem találsz mást! Azzal vitatkoztál, Judás levelét idézgetted. De mindegy, mert megtértél, és ez a lényeg! )! Azt, hogy én mit mondanék erre, ezt csak feltételezed. ( Egyébként az is meg van írva, hogy “aki szól, mintegy az Isten beszédét szólja…”, meg az is, hogy egymás között zsoltárokban beszélgetvén…”. Szóval nem kellene annyira fennakadni egy keresztény honlapon azon, ha néhány igevers is olvasható azon.)

          írod:
          “Ez szép dolog, ha egy Istent nem ismerő emberrel csinálod.”

          Ezt már Riának írtam( de valószínűleg te nem olvastad), hogy nem csak mi ( akik hozzászólunk) olvassuk ezt a lapot, hanem lehet hogy olyanok is, akik nem rendelkeznek Bibliával, mert nem keresztények, és nem ismerik az Igét. És az, hogy mi tudjuk, hogy miről beszélünk, az nem jelenti azt, hogy mások is biztosan tudják. Viszont, ha használjuk az Igét, akkor érteni fogják Ők is. Mert mondjuk ,lehet hogy ez a személyes hibám, de úgy gondolom, hogy ha nyilvánosan szólunk hozzá valamihez, akkor tapintatlanság, ha úgy beszélünk, hogy azt esetleg mások nem értik. De mint mondtam, bocsáss meg, nem megbántani akartalak vele.

          írod:
          ” De velünk ittlévőkkel, akik szeretnének Istenhez jutni és akarják is, nem szép dolog ezt eljátszani, úgy jön le ez tőled, mintha te betartanád A-tól Z-ig a Bibliai utasításokat.”

          Schwaben, a megszentelődés folyamatában mindenki más szinten van. De mindannyiunkban a Szent Lélek munkálkodik ( mármint az újjászületett keresztényekben), ha engedünk neki. Ez pedig azt jelenti, hogy vissza is utasíthatjuk a Szent Lélek munkáját! Nem tudom, hogy, hogy jön le a számodra, de igen , én igyekszem a szeretet mindkét parancsát , ami az Úr parancsolata, lehetőleg a legjobban követni. És mint Theának írtam már, ez nem jelenti azt, hogy olykor nem botlunk meg, vagy nem esünk el esetleg, hanem azt, hogy ha ez megtörténik, akkor rögtön megtérünk belőle, ha felismerjük. Nem próbáljuk meg mentegetni magunkat, vagy esetleg “megbarátkozni” a bűnnel, hogy ” hát esendő emberek vagyunk, mindenki ezt csinálja…” .! És ha erre figyelmeztet valaki, ez nem a mások “elítélése”, vagy ítélkezés, vagy kárhoztatás ( mert erre valóban senkinek nincs joga) , hanem úgy kellene látni, mint olyat, hogy ” meginogtál, és “elkaptak””. ( Vagy legalábbis azt próbálták!)

          írod:
          ” Te is egy esendő lélek vagy, aki a szeretne Jézussal együtt ünnepelni a menyegzőjén. Tudom, hogy mit gondolsz erről, tudom, hogy szeretném az első sorokban ülni ekkor”

          Kedves Schwaben, mit tudsz te rólam?! Most őszintén! Leírsz ide ilyeneket, hogy tudod, hogy én mit gondolok, meg hasonlók! Ezt te gondolod rólam, hogy én milyen vagyok, mit gondolok, és stb .
          írod:
          “, de én örülnék ha bejuthatnák, mivel szeretem Jézust, de én is bűnös vagyok sok mindenben, ami miatt Istent kérem, hogy törölje el bűneimet.”
          Remélem érted, hogy nem bántásból mondtam ezt el neked, hanem szeretetből.”

          Schwaben, köszönöm, hogy elmondtad, amit a gondolsz rólam. És örülök, hogy értitek a “dolgotokat”. Akkor lehet, hogy én értettem félre Theát (is), és csak nekem tűnt engedékenynek ezzel a dologgal kapcsolatosan, amiről beszéltünk vele ( itt most persze nem Kanku “keresztre feszítéséről” volt szó). Én hiszem azt, hogy a “kis kovász” az egész tésztát megkeleszti, és az is parancs, hogy takarítsuk el a régi kovászt, de lehet, hogy ez csak néhányunknak fontos. 1 Ján. 3,3 És a kiben megvan ez a reménység Ő iránta, az mind megtisztítja ő magát, a miképen Ő is tiszta.
          Zsid. 3,13 Hanem intsétek egymást minden napon, míg tart a ma, hogy egyikőtök se keményíttessék meg a bűnnek csalárdsága által:

          De természetesen tudomásul vettem, hogy nem igényled, ill nem igénylitek a “helyreigazítást”, ahhoz tartom magam!

          További szép napot neked 🙂 Dicsértessék Jézus Krisztus.

          Ámen!

        27. Thea, és mi van akkor, ha megtértem, előáll az antikrisztus és félelemből felveszem a fenevad bélyegét? Akkor is üdvözülök-e? Vagy esetleg felülírtam Jézus áldozatát?

        28. Kedves Thea!

          írod:
          “Tehát hit által vagyunk megváltva, de ?megszentelődés? nélkül a kénkővel égő tóban végezzük? Ezek szerint a mi ?részünk? felülírja Jézus áldozatát?”

          Igen, erről tanúskodik az egész újszövetség. Csak néhány példa ( és itt tudjuk, hogy a vesztesek is keresztények, vagyis megtértek, újjászülettek, csak éppen nem maradtak az Úrban):

          Mát. 7,19 Minden fa, a mely nem terem jó gyümölcsöt, kivágattatik és tűzre vettetik.
          Ján. 15,2 Minden szőlővesszőt, a mely én bennem gyümölcsöt nem terem, lemetsz;…
          ?Jel. 2,7 … A győzedelmesnek….
          ?Jel. 2,11 … A ki győz….
          ?Jel. 2,17 …. A győzedelmesnek….
          ?Jel. 2,26 És a ki győz, és AKI mindvégig megőrzi az én cselekedeteimet,…
          ?Jel. 3,5 A ki győz, az fehér ruhákba öltözik; és NEM TÖRLÖM KI annak nevét az élet könyvéből, …
          Jel. 3,12 A ki győz…
          ?Jel. 3,21 A ki győz, …
          Jel. 21,7 A ki győz, örökségül nyer mindent; és annak Istene leszek, és az fiam lesz nékem.
          Mát. 7,21
          Nem minden, a ki ezt mondja nékem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem a ki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát.
          ? Mt 3,12 Kezében szórólapát van, és megtisztítja szérűjét: a gabonáját csűrbe takarítja, a pelyvát pedig megégeti olthatatlan tűzzel.”
          ?

        29. Megy a szegény paraszt az úton, hátán egy nagy zsák krumplival. Arra megy egy szekér és a rajta ülő férfi felajánlja, hogy elviszi. A paraszt elfogadja a fuvart, de a zsákot végig a karjában tartja. Amikor a szekeret hajtó ember tanácsolja neki, hogy tegye le a zsákot, a paraszt így válaszol: “Köszönöm, de nem akarok ennyi gondot okozni magának. Maga felajánlotta, hogy elvisz, gondoltam én meg viszem a krumplit.”

          Viccen kívül. Gondoljátok, hogy a megváltás úgy működik, hogy a cselekedeinket folyamatosan mérlegelik és az adott helyzettől függően az egyik pillanatban meg vagyunk válta, a következőben pedig nem?
          “aki hisz a fiúban örök élete VAN” – Most akkor van, vagy csak lehet, hogyha ezt vagy azt teszem? Ha örök, akkor hogyan lehet az egyik pillanatban az, a másikban pedig nem? Akkor már eleve nem is lehet örök életről beszélni. Ti a cselekedetek általi megváltásban hisztek. Én úgy gondolom, hogy a cselekedetek a megváltás gyümölcsei, nem pedig követelménye.

          (Ha folytatni akarjátok, már indult egy fórum erről, bár szerintem ez egy parttalan vita, mert ez a két tábor 2000 éves. 🙂 )

          Ez egy nagyon alapos tanulmány: https://bible.org/seriespage/assurance-eternal-security Bocs Ida, de magyarul nem ismerek ilyet. Egy fontos rész belőle: Amikor olyan Igéket nézel, ami képekben, hasonlatokban beszél és nem egyértelmű, fontos, hogy ezeket az egyértelmű részek alapján értelmezd és nem fordítva.

        30. Thea-val ertek egyet (remelem jo helyre teszi a forum a hozzaszolasomat).
          Az Ida altal idezett reszek ettol meg nem veszitik jelentoseguket.
          Azokrol szolnak, akik teljes szivukbol kivetik magukbol az iget, holott korabban mar megtertek. Igy megtapossak a Szentlelek munkajat az eletukben. Es egyetlen bun, ami nem bocsattatik meg, a Szentlelek karomlasa.
          Aki nem tapossa meg, hanem sziveben orzi es a vezetese alatt el (akar tudatosan, akar a lelkiismeret szava altal nem tudatosan), az pedig ohatatlanul gyumocsot fog teremni.

        31. Sharky, akkor hátha te meg tudod válaszolni a kicsit fentebb levő kérdésemet 😉
          (mondjuk, ha nem káromlom a Szentlelket, csak félelemből tagadom meg)

        32. 25. Igazságos Atyám! És e világ nem ismert téged, de én ismertelek téged; és ezek megismerik, hogy te küldtél engem;
          26. És megismertettem ő velök a te nevedet, és megismertetem; hogy az a szeretet legyen ő bennök, a mellyel engem szerettél, és én is ő bennök legyek.

          A ki eszi az én testemet és iszsza az én véremet, örök élete van annak, és én feltámasztom azt az utolsó napon.

          Vagyis test ez esetben a hit . A vér pedig a szeretett ebben a hasonlatban .

        33. Sharky,
          Amig a hivo ember, aki jol ismeri Isten parancsolatait nem kér bocsanatot attol, akivel szemben bunt követett el pl. tagadott, (es itt most nem Kankurol van szo, hanem egyaltalan egy valamit letagado hivorol, mégha ezt egy nem hivovel szemben teszi is) addig a bun terhe rajta marad. Bunös ember pedig üdvözülhet szerinted?
          “Valljatok meg buneiteket egymasnak es imadkozzatok egymasért…” (Jk 5:16). (Es nyilvan nem a gyontato papra kell itt gondolni a fülkében.) 🙂

          “E hat dolgot gyülöli az Ur, és hét dolog utalat az O lelkének:
          A kevély szemek, a hazug nyelv, es az artatlan vért onto kezek,
          Az alnok gondolatokat forralo elme, a gonoszra sietséggel futo labak,
          A hazugsaglehelo hamis tanu,
          és aki szerez haborusagot az atyafiak (hivok) között!” (Példabeszédek 6:16-19).

          Az USZ-ben tán megszerette az Ur ezeket a bunöket es siman be lehet velük sétalni majd a menny kapujan?
          Aki hisz a Fiuban természetesen üdvözül, de nem a buneivel együtt… A Fiuban valo hit azt (is) jelenti, hogy a hivo, az összes buneit leteszi az O labai elé, amire bocsanatot nyer. Na de hogyan nyerhet, ha nem kér bocsanatot attol, akinek hazudott, akit megbantott, akivel szemben tagadott, lopott csalt stb.?

          “Ha megvalljuk buneinket, hu és igaz, hogy megbocsassa buneinket es megtisztitson minden hamissagtol” (1Jn 1: 9).

        34. Kedves Sharky!

          A kérdés az volt, hogy elveszíthető-e az üdvösség! ( Csak ennyi!) Mint látjuk elveszíthető! Ezért írtam ki egy csomó igeverset, hogy látható legyen ez a tény! ( Nem elég csak megtérni, elmondani a “megtérők imáját”, amely által megigazulunk Krisztusban ( és ekkor üdvösségünk van), hanem el kell fordulnunk addigi bűnös életünktől is, és meg kell maradnunk Krisztusban, és a Szent Lélek munkája által megszentelődni ( ami által az üdvösségünk meg is marad)! Ez a “szőlőtő és szőlővessző” példázata ( a gyümölcs a Szent Lélek gyümölcsei, a szent élet) ! Ha akkor halunk meg, amikor megtértünk, akkor klassz, mert akkor mind megigazultak, mind megszenteltek lettünk Krisztusban ( ahogyan a lator a kereszten). Viszont, ha még élünk 50 évig, és ebből 49 évet valódi keresztényként ( megigazulva és megszentelődve ) éltünk, de utána neki állunk “bűnös” életet élni, és azt nem bánjuk meg, nem térünk meg belőle , akkor elveszünk. ( Csak a megbánt, megvallott bűnök bocsáttatnak meg! Bár őszintén szólva, abban nem vagyok biztos, hogy 49 év után, ha tudatosan bűnös életet kezdünk el folytatni, akkor valóban van-e lehetőségünk a megtérésre :Zsid. 10,26 Mert ha szándékosan vétkezünk, az igazság megismerésére való eljutás után, akkor többé nincs bűnökért való áldozat, Zsid. 10,27 Hanem az ítéletnek valami rettenetes várása és a tűznek lángja, a mely megemészti az ellenszegülőket. ! )De szerintem veled ebben egyet is értünk!

          És igen, “méricskélik” a tetteinket, szavainkat, gondolatainkat ( ezt már Theának írom). Mert minden szóért , tettért, gonosz gondolatért( amelyet nem bántunk meg!!!! ) számot kell majd adnunk ( ezt írja az Ige)! Továbbá ez a méricskélés az, amely nekünk is segít önmagunk megismerésében, és a megszentelődésünkben is. Mert amikor világosságra kerülnek ezek tulajdonságok, vagy cselekedetek belőlünk, akkor jön el a szabadulás tőlük Krisztusban.
          És nem a cselekedetekből való megigazulást hirdetjük( mindig is a hitből valót hirdettük), hanem a megszentelődés fontosságát. A kettő nem ugyanaz! És igen , a megigazultság az, amiből a megszentelődés folyamata származik, de ehhez bizony mi is kellünk. Hogy felvegyük minden nap a keresztünket, és kövessük Jézust. De arra is szabadok vagyunk, hogy ne tegyük. Ekkor : Mát. 10,38 És a ki föl nem veszi az ő keresztjét és úgy nem követ engem, nem méltó én hozzám.
          ?Mát. 22,8 Akkor monda az ő szolgáinak: A menyegző ugyan készen van, de a hivatalosok nem valának méltók.
          Viszont feltettem én is egy valóban nagyon jó könyvet a klub oldalra, “megszentelődés” címen. ( Ha valakit érdekel)

          Ehhez pedig Thea , annyit tudok itt alul hozzátenni, hogy dobd el azt a könyvet, ami ilyeneket ír! A Szent Lélek kijelenti azokat az Igéket is, és megtanít mindenre bennünket! Aki “módszereket” ad az Igeolvasáshoz, annak “értelmezéséhez”, az csak a saját okoskodását adja! Szellemi dolgokat, mint az Isten beszéde is, csak a Szent Lélek által érthetünk meg! Amit Ő kijelent a számunkra, azt kijelenti, amit nem jelent ki, azt majd a maga idejében kijelenti. Ill, ha másnak kijelentette, és a Szent Lélek az Ige alapján áment mond rá, akkor azt elfogadjuk!
          “Egy fontos rész belőle: Amikor olyan Igéket nézel, ami képekben, hasonlatokban beszél és nem egyértelmű, fontos, hogy ezeket az egyértelmű részek alapján értelmezd és nem fordítva.”

          Számunkra a hasonlatok nem nehezen értelmezhetőek, mert : Luk. 8,10 Ő pedig monda nékik: Néktek adatott, hogy az Isten országának titkait értsétek; egyebeknek példázatokban, hogy látván ne lássanak, és hallván ne értsenek.

        35. Ida, én itt kiszálltam a vitából. A válaszaid alapján olyan mintha nem is az én soraimat olvasnád, úgyhogy értelmetlen folytatni. A méricskélésre még annyit, hogy ez csupán a jutalmainkra vagy azok hiányára vonatkozik, nem a megváltásra. Számomra felfoghatatlan, hogy hogyan értheted az általad leírtak alapján, hogy a megváltás kegyelemből van. A lényeg, hogy te érted. 🙂
          Amit Ria ír pedig már olyan mint az utolsó kenet. 🙂 (A Jakab 5:16-nak pedig lemaradt a vége: hogy meggyógyuljatok)
          Kérlek a klubban folytassátok! Köszi.

        36. Messzire vezet ez a tema, de had irjak egy peldazatot.

          Adott egy cigany csalad. Ferj es feleseg, kulon haztartasba, 5 gyermekuket nevelik, jelen korunkban.
          A ferfi lopasbol es betoresbol tartja fenn a csaladot, mad lehetosege nem leven, a tarsadalom kiloki magabol. Neha neha, amikor egy-egy komolyabb zsakmany akad, meg szereti is csinalni.
          Majd megternek. Megkeresztelkednek. Rendes, hivo, gyulekezetbe jaro csalad lesz beloluk.
          A ferfi felhagy a betoresekkel es a lopasokkal. Igyekszenek a legmesszebbmenokig becsulettel es peldas hivo elettel eloljarni.
          Igy azonban a tartalekaikat elik fel. Melyek nehany het alatt teljesen ki is apadnak. A ferfi folyamatosan keres munkat, de mindenhol elutasitasra talal. Minden lehetoseget vegigjar, tobbszor is, konyorogve munkaert.
          Mikor mar tobb napja nincs mit enniuk, a gyulekezet pasztorat is felkeresi, mit tegyen. A pasztor vegul azt mondja: ennetek kell. A gyulekezet nem tud titeket eltartani. Igy hat nem tudsz mit tenni. Ugyelj arra, hogy csak olyantol vegyel el, aki nem kerul emiatt utcara, es senkinek se essen bantodasa.
          A cigany ferfi igy is tesz. Folytatja a betoreseket. Utalja csinalni ezt, de nem leven mas valasztasa, a csaladjat fenn kell tartania.
          Minden nap imadkozva es esedezve ker bunbocsanatot az Istentol. Sot! A betoresi helyszineken meg neha bocsanatkero levelet is hagy.

          1. Kerdesem: ennek az embernek van-e bunbocsanata, vagy egybol ki van-e szoritva a mennybol?
          2. Tegyuk fel, az emberunk felhagy a betoresekkel, mert a lelkiismerete nem engedi, hogy ezt tovabb folytassa, es a pasztor is meginti. Vegul csaladjaval egyetemben ehenhal. Igy biztosan a mennybe jut. Nem-e a cselekedete miatt jutott akkor udvosseghez, amikor azt (az elethelyzeteben egyebkent ongyilkos) dontest hozta, hogy felhagy az egyetlen beveteli forrasaval, amely csak es kizarolag a betoresbol szarmazhatott?

          Van tovabb is, de elsore csak ennyi lenne a kerdesem. 😀

        37. Ti szerintetek ez a veszekedés tetszik az Istennek? Mit gondoltok ti magatokról? Úgy viselkedtek mint a farizeusok, akik a maguk hasznát hajtják, tinektek a dolgotok az, hogy békességben tartsátok a kis közösséget, nem pedig a széthúzás.
          Zárjuk le a vitát, mivel eltorzult a beszélgetés, hiszen, ha ezt egy nem keresztény meglátja, akkor nem a kereszténységet fogja választani….

        38. Isten áldjon Schwaben! Igazad van. Elnézést, ha túl erős hangnemben írtam. 🙂

        39. Kedves Sharky!

          Nem tudom, hogy miről beszélsz! Az Úr Jézus Krisztus által jutott a mennybe az emberünk ( mindenki csak Ő általa jut oda)! Ha a megtérése előtt hagy fel a rablással, és megtérés ( Krisztus) nélkül hal éhen a családjával együtt, akkor még mindig elkárhozik (ill akkor a Nagy Fehér Trónnál , az utolsó ítéleten vesz részt, és ott kapja meg az ítéletét!) Megtérés után, miután befogadta Krisztust , már megbocsáttattak a bűnei Krisztus áldozata miatt! Tiszta! Megigazult (bűn nélkülinek nyilváníttatott, eltöröltettek a bűnei )a Krisztusban, Krisztus áldozata miatt. És ha, a mennyei Atya ígérete ellenére se gondoskodott volna a táplálásukról, stb, és akkor hal éhen családostól, azért, hogy ne kövessen el bűnt, akkor ez a szentségben maradás. Ezzel a cselekedetével bizonyította a hitét ( megtéréshez illő gyümölcsöt termett).
          Viszont a másik esetben nem mondhatjuk el ugyanezt. Mert : 1. nem csak megbánni kell a bűneinket, hanem elhagyni is. 2. A mennyei Atya soha nem hagy feljebb kisérteni bennünket, semmint, hogy elviselhetnénk. 3. A mennyei Atya megígérte, hogy gondoskodik rólunk (hozzá kellett volna könyörögni munkáért) 4. ” Dánielnél pl: “…de, ha nem tenné is….” 5. Ha rabolni megyek az hitetlenség, mert a saját erőmben bízom. Abban, amit én tudok megtenni, én akarom megoldani a problémát, nem helyezem azt azt Úrra, nem bízom Isten gondoskodásában, stb 6. Ha a pásztor ilyet mond, akkor onnét sürgősen el kell jönni…

          Persze erre mondtam, hogy abban az esetben, ha akkor halunk meg amikor megtértünk, akkor sok bukdácsolástól megmenekülünk.

        40. Kedves Schwaben!

          Mi beszélgetünk, és nem veszekszünk! Megpróbáljuk megértetni magunkat a másikkal. Nem hiszem, hogy bármelyikünk is veszekedésnek gondolja az itt leírtakat. És azt se, hogy bármelyikünk is tiszteletlen, vagy durva lett volna a másikkal. De a keresztények is szoktak beszélgetni egymással, sőt van, hogy nem értenek egyet valamiben, de nem hiszem, hogy ez egy nem hívőnek túlzott meglepetést okozna.

        41. Zsoltarok könyve 37:

          ?Gyönyörködjél az Urban es megadja néked szived kérését? (4.vers.)

          ?Hagyjad az Urra a te utadat, és bizzal benne, majd O teljesiti? (5.vers)

          ?Gyermek voltam,meg is vénhedtem, de nem lattam, hogy elhagyotta lett volna az igaz, a magzatja pedig kenyérkéregetové?(25.vers)

          Nyilvan a ciganynak nem volt valodi a megtérése Sharky, mert ha az lett volna, nem történhettek volna meg vele ezek a dolgok, ugyanis lehetetlen, hogy egy oszintén megtéro embert (csaladot) Isten magara hagyna, ne segitené ot/oket minden területen. Mert ugyebar, “Nem mindenki, aki azt mondja nékem Uram! Uram!…”

        42. Jaj ne menj még el Schwaben, mert nagy csalodas fogja érni azokat, akik mar megvették a havi cirkuszi belépojüket ide – mi pedig nem tehetjük meg velük, hogy ne folytassuk az eloadast. A szeretet az elso parancsolat vagy mi… Különben is még oda kell biggyesztenem a Jakab 5:16 végére azt, hogy: “…hogy meggyógyuljatok”, mert különben e nélkül nem értheto a lényeg. Arrol mar nem is beszélve, hogy a “kis közösséget” meg kell tartanunk “békességben”, mégha hazugsag árán is.

    1. Szia

      Konkrétan milyen üzenetre gondolsz, milyen dátummal?
      Belenéztem a filmbe, de nem vettem észre, és nem vagyok képbe milyen rejtett üzenet van benne.

      1. En erre a jelenetre gondoltam a filmbol:

        http://www.youtube.com/watch?v=E3Ij35Lrihw

        Termeszetesen az eredetiben nezd.
        A szoveg es a beszelgetes nem fontos (egyebkent erdekes modon a film szempontjabol ez az egesz jelenet nem fontos – akkor miert is van benne egyaltalan?)
        Illetve az eredetiben a fenti jelenet utan kovetkezo elso elhangzo mondatot figyeld.

        Azt hiszem most mar sokat segitettem… 😀 😀

        1. Elso lepesnek nem rossz.
          Ragozzuk/elemezzuk egy kicsit tovabb.
          Mi fog tortenni az uzenet szerint? Mikor? Es hol?

        2. Sajnos nem beszélem az angolt, se nem értem:D Ez már kiderült. A szövegrészt nem tudom értelmezni.

        3. Érdekes 🙂

          Korábban láttam a filmet, most újranéztem, akkor is, most is szemet szúrt a házszám (_valamiért_ minden filmben megnézem a házszámokat, táblákat, reklámtáblákat, boltok feliratait, rendszámokat…).
          A számok alapján sokfelé elindulhatunk, mindenesetre a jelenet maga is elég érdekes, nem sok köze van a film egészéhez (írták már előttem is). A párbeszéd benne azonban szerintem nagyon is fontos.
          A nő _jelképezheti_ a menyasszonyt, a rendőr, az abszolút pozitív karakter a vőlegényt (az nem fontos _itt_ annyira, hogy karaktereik elvált házasok). A vőlegény maga ajándékot hoz a menyasszonynak, aki elutasítja.
          “-Próbáltuk újra meg újra, de mindig ugyanoda lyukadtunk ki.
          -Nem, nem, ez nem igaz.
          […]
          -Azt teszem, amit tennem kell. Muszáj megtennem magamért.”
          Fontos, hogy azokat a szavakat használja, abban az értelemben magára, amivel Krisztus Jézus útjára bocsátotta Iskarióti Júdást.
          “És a falat után akkor beméne abba a Sátán. Monda azért néki Jézus: amit cselekszel, hamar cselekedjed.” (Ján. 13:27)
          A menyasszony el fogja árulni a vőlegényt, mert magával törődik, azaz ha illuminati üzenet, akkor egy jelzés, hogy Isten tervei ellen fordulnak – vagy fordultak.
          Ugyanis a négy szám alapján ez akár az elmúlt években is megtörténhetett már, a 0 1 2 3 kombinációja lehet bármelyik december 3, ha közeli eseményre utal, akkor még abban az évben, ha távolabbira, akkor persze szóba jöhet a jövő hét kedd is – de akár március 12. Kérdés, melyik karaktert hányszor használhatjuk 😉
          Apropó karakter: ha a számok sorrendjét nézzük, mint egy összekötős játékban, akkor a Pe(Fe) karaktert lehet így leírni, értéke 80, vagy ritkábban 800, esetleg a Gimelt, értéke 3. (Érdekes talán, hogy mindkét karakter kaphat dagesht).
          Az utolsó játék a számokkal: egyenesen fallikus szimbólumot formáz az elhelyezés, ez pedig teremtő erőt képviselhet – ebbe mélyebben nem akarok belemenni.

  6. Kicsit unalmas már a nagyfigyelmeztetés idézgetése. Az állítólagos prófétanő mást se csinál, mint önmagát ismételgeti, mindig elmondja ugyanazt, max kicsit átfogalmazva….Szerintem megbízhatósága ott bukott el, mikor már 2012 év végére megjövendölte a nagy szorongattatás kezdetét (ami a Biblia szerint majd az Antikrisztus uralkodása idején jön el), továbbá hogy az Antikrisztus mint katonai hős megjelenik. Ez azóta sem történt meg, vagy csak nem vettük észre? Nekem olyannak tűnik az egész, mint aki ismeri valamennyire a Bibliát, és az abban fellelhető próféciákat a saját elméje gondolataival vegyítve közreadja, mint isteni üzeneteket. Ettől függetlenül valóban elindult valami a világban, de ez már jó ideje tart. Haladunk a végkifejlet felé, de seni sem tudja milyen hosszú még addig az út. Figyeljük a jeleket.

    1. Vejne gratulálok látom még mindig nem olvasta el az üzeneteket még véletlenül se az lett jövendölve,hogy 2012 decemberében fog megjelenni az AK úgy hogy nem bukott meg semmi még az üzenetekben és ez azt jelenti,hogy IGAZ 🙂

    2. Vejne kicsit unalmas ismételgetni, egy gond van tulajdonképpen ezzel a kijelentéseddel, arra pedig csak odaát adják meg a választ, a mérhetetlen kegyelmet, az oltalmazó szeretetet nem vagyunk képesek felfogni, ha a földi dolgokkal törödünk. Ha földi dolgokkal törödünk akkor a lelki és szellemi tulajdonságainkat nem működtetjük olyan alánnyal, ahogyan kellene, mert tudod az utolsó harcokat vívjuk, mindannyian, mégha úgy tűnik, hogy béke van, akkor sincsen béke, mert minden evilági figyelem eltereli a mennyeiek segítségére váró figyelmünket. Képtelenség tudod két Úrnak szolgálni, hamarosan mindannyiunknak szint kell vallanunk, mert megismerjük azt, amit nagyon nehezen vagyunk képesek felfogni, hogy teremtmények vagyunk. Teremtőt játszunk, mert azt gondoljuk, hogy úgy könnyebb, szenvedések nélkül átvészelni ezt a világot, de álljunk meg egy szóra, Abbánknak akkora szeretete volt-van-lesz, hogy egyszüllött fia, Urunk Jézus Krisztus mindannyiunkért, életét adta, mindannyiunk bűneiért, hogy kiengesztelje Abbát, s tudod mikor Urunk mennyekbe felvétetett, elküldte Szentlelket, aki által volt az első pünkösd. Most a második pünkösdöt várjuk, a nagy figyelmeztetést, amikor mindannyiunk megismeri az igazságot. Itt álljunk meg szintén egy gondolatra, San Sebastian de Garabandal …. S akkor ami ebben az évben történt, sokaknak fel sem tünik, de akkor nincsen jogunk azt mondani, hogy magára hagyta a Szentháromság az emberiséget. Rákereshetsz legutolján Normafán és Rodoszon történtekre

    3. Én szoktam őket olvasni,és még soha nem adott meg pontos dátumot,ami igazolja,hogy kegyelmi időszakot ad.Segíteni akar,azzal hogy halasztani is engedi a büntetéseket.Én egy olyan jósnak nem hinnék,aki pontos dátumokat ad,az csak nyerészkedni akarhat,nem kegyelmet adni.Jóslatai pontosan teljesülnek,és a pápaválasztás alkalmával pontosan meg mondta,mi fog történni.Igen ismétli magát,miért az emberiség mit csinál,évezredek óta pontosan ugyanabba a bűnbe sétálnak bele,pont ugyanazt a rosszat követik el a Teremtőjük ellen,és saját pusztulásukat okozva saját maguknak.Persze amikor bajba kerültek mindig mindenki hibás volt benne csak ők nem.A Bibliában is folyton ugyanazt ismételgeti olvasd csak el.Elmondja Mózes,elmondja az összes próféta,hogy szeretettel odaadóan közeledjetek Istenhez,tisztelve a rendjét,és a törvényeit.Az emberek pedig folyton ugyanúgy visszaesnek a gonoszságaik közé.Istent sajnálom inkább,már rövidre koptatta a nyelvét,mit hogyan kell tennünk,és mi emberek szorgalmasan kiszolgáltatjuk magunkat a gonosznak.Nyomorékok,betegek születnek,fertőzések terjednek és természeti katasztrófák,ehhez nem kellenek üzenetek sem,és próféták sem,Biblia sem, nem azt tesszük amit Isten mondott és mindent önmagunk ellen fordítunk! Végre meg kellene adnunk azt ami az Istené és az életünk az Istené az egész szívünkkel együtt!Én egy csepp alázatot sem látok ebben a világban,és nem csodálkoznék ha Isten asztalt bontana és rendet tenne ebben az őrült világban.

      1. Bealina! Miért adna dátumot, ő ad kegyelmeket csak mi nem fogadjuk el. Az üzenetekben a hamarosan nem azt jelenti, hogy azonnal megtörténik, csak az biztos, hogy megfog történni, ugyan is az imák nagyon sokat enyhíthetnek a büntetésekből, elodázhatják, de nem kerülhetők el, mert ahogy a bűn növekszik, úgy lesz nagyobb a büntetés is.

        A másik dolog! Ti azt hiszitek, hogy ami megirattatott a jelenések és Dániel könyvében, hogy csak azok máról holnapra megtörténnek? Hogy a sátán olyan buta, hogy előjön a semmiből és bele a közepébe? Ő nagyon okos és ravasz, nagyon vigyáz arra, nehogy felfedje kilétét az emberek előtt. A történelem a tanú rá, hogy minden eseményt kiváltó előzmények előztek meg, ezért küldi az Úr Jézus a figyelmeztetéseket, ugyan tudjátok, hogy mi fog történni a jelenések könyvében leírtak szerint, de azt, hogy a sátán milyen ravaszul készíti elő a terepet, abból sajnos nem sokat vesznek észre az emberek. A BÜSZKESÉG VAKKÁ TESZ AZ IGAZSÁGRA!

        Vigyázzatok!!!! Egy bűn mindig örök: A SZENTLÉLEK KÁROMLÁSA!!!!! És ha ti lesátánozzátok az Úr szavát jaj nektek!

        Az üzenetek vizsgáljátok a szentírás szerint, és kérjétek a szentlelket, hogy világosítson meg!!!!

        Az Úr Jézusnak egy másik prófétájának a következét mondja: Idézem, a linken elolvashatjátok az egész üzenetet.

        “Olvassátok üzeneteimet, és lehull a hályog a szemetekről! Ne higgyetek azoknak, akik azt mondják, hogy ezek az üzenetek a sátántól vannak! Ez ugyanolyan vád, mint amikor azt mondták Rám, hogy az ördögök fejedelmének a segítségével űzöm ki az ördögöket. Vigyázzatok, mert aki a Szentlelket káromolja, azt örök vétek terheli, ez pedig a kárhozat. A Szentlelket káromolni annyit jelent, mint a megismert igazság ellen tusakodni. Ha Én az imára és a megtérésre buzdítalak benneteket, akkor ezt Isten mondja nektek. Jegyezzétek meg: ellenfelem mindig a bűnre akarja rávenni gyermekeimet. Ő soha nem fog ilyen üzeneteket adni nektek, ami az üdvösségre vezet. Ő mindnyájatokat a kárhozatba akar taszítani. Kérjétek magatokra a Szentlélek megvilágosító kegyelmét, hogy adjon nektek tisztánlátást, és akkor meg tudjátok különböztetni a jót a rossztól, és a Szentlélek bölcsessége elvezet benneteket az örök életre. Megáldalak benneteket megszentelő, megerősítő áldásommal az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében.?

        http://jezusuzenete.hu/2013-november-17-szentsegimadason-jezus/

  7. Atyám büntetései most már elkezdődtek, és a világ tanúja lesz még sok más ökológiai megrázkódtatásnak

    2013. november 12. kedd, 15:52
    [expand title=”Teljes hozzászólás”]
    Drága szeretett leányom, tévedés lenne azt hinni, hogy Isten ne osztaná ki Igazságosságát a világnak ebben az időben. Atyám büntetései most már elkezdődtek, és a világ tanúja lesz még sok más ökológiai megrázkódtatásnak, mivel a Föld megtisztulása elkezdődött.

    Az előkészületek folyamatban vannak, és Isten ellenségei hamarosan ki lesznek gyomlálva, és meg lesznek büntetve, mivel ők nem fognak soha megtérni, és Irgalmasságomat kérni. Atyám Haragja nagy, és jaj azoknak, akik szembeszállnak Isten Szavával, mert ők ki lesznek vágva, és el lesznek tiporva, amint a Föld végső tisztítása összecsap a gonosz fertőzésével ? minden egyazon időben.

    Amikor azt látjátok, hogy a természet elemei hevesen reagálnak, akkor tudni fogjátok, hogy az Igazság Keze lesújtott. Az ember büszkesége, önmegszállottsága, és a lelki dolgokban való saját téves intelligenciájába vetett hite elhozta az emberi fajra a négy csészéből kiáradó tüzet, a Föld négy sarkára.

    Ti figyelmen kívül hagytátok a figyelmeztetéseket, és ezért a csata a bűnök megsemmisítésére valóban elkezdődött.

    Jézus Krisztus

    Az Emberfia

    Az első jel az lesz, hogy a Föld gyorsabban fog forogni. A második jel a Nappal kapcsolatos, ami nagyobbnak fog látszani, fényesebb lesz, és elkezd majd forogni

    2013. november 12. kedd, 20:30

    Drága szeretett leányom, miközben az Én Időm közeledik, sokan aludni fognak, de azok, akik meg vannak áldva, hogy nyitva tartsák a szemüket Világosságomra, fel fogják ismerni a jeleket. Ők azokban az áldásokban is részesülnek majd, amelyek segíteni fognak nekik felkészülni, és egyedül csak azok, lesznek képesek elviselni a változásokat, akik ragaszkodnak Hozzám.

    Minél közelebb van Nagy Eljövetelem Napja, annál több ember ? akik azt mondják, hogy szeretnek Engem ? fog visszahúzódni Tőlem. Még azok sem lesznek képesek meglátni az Igazságot, akik szentnek vallják magukat, és akik önmagukat felmagasztalják földi Egyházam hierarchiájában. Ők nem fogják látni az Igazságot, mert nagyon el lesznek foglalva olyan dolgokkal és szertartásokkal, amelyek Rám nézve sértőek lesznek.

    Az első jel az lesz, hogy a Föld gyorsabban fog forogni. A második jel a Nappal kapcsolatos, ami nagyobbnak fog látszani, fényesebb lesz, és elkezd majd forogni. Mellette egy másik napot fogtok látni. Ezután az időjárás a világot meg fogja rázni, és a változások azt fogják jelenteni, hogy sok része a Földnek el fog pusztulni. Ezek a büntetések ? és ezekből sok lesz ? le fogják tépni az emberiségről a büszkeséget, mivelhogy a lelkek így könyörögni fognak Isten Irgalmáért. Semmi más nem fogja megindítani azok megkeményedett lelkét, akik kizárták Isten Szeretetét az életükből.

    Az emberiség bűne gyorsan fog növekedni, és a bálványimádás bűne háromszorosan fogja beburkolni a Földet. A pogányság királyi monarchiaként öltözve, beszivárog majd földi Egyházamba. Amikor a pogányok átölelik Egyházamat, nem azért fogják tenni, hogy imádják Istent. Amikor a pogányok, ateisták és a hitetlenek ? akik szemmel láthatóan elutasítják Isten Létezését ? átölelik Egyházamat, akkor nem azért fogják tenni, mert Előttem, Jézus Krisztus előtt fognak térdet Hajtani. Amikor Egyházam bejelenti, hogy tárt karokkal fogad mindenkit, ne tévesszen meg benneteket. Ez nem azt jelenti, hogy a pogányokat azért fogadják be Egyházamba, hogy ők is meghajoljanak a Tabernákulumom előtt. Nem, ez azért lesz, hogy a bálványimádást fitogtatassák Előttem, melyet a büszkeség bűne okozott, hogy meggyalázzák a Szent és Szentséges Tabernákulumokat. Pogány szimbólumokat fognak Oltáraimra helyezni, és azt fogják követelni, hogy a gyanútlan gyülekezetek meghajoljanak, kegyesen és nagylelkűen elfogadván fivéreiket és nővéreiket. Mindenkit arra fognak kérni, hogy tagadják meg az Igazságot, és üdvözöljék azokat a hamis imádókat, akik Oltáraimat fogják taposni. Ezt követően Isten Keze le fog sújtani.

    A háborúk ki fognak terjedni; földrengések fogják megrázni a Föld négy sarkát, és éhínség fogja súlytani az emberiséget, és minden Isten előtt elkövetett gonosz gesztusnak és sértésnek szörnyű büntetés lesz a következménye. Amikor azok, akik elfogadják Irgalmamat, vezetni fogják Egyházamat, akkor minden démon átkozni fogja Isten eme gyermekeit. Hogy megvédje őket, Isten be fog avatkozni, és jaj azoknak, akik Teremtőjük Arcába fognak köpni.

    Az idő elérkezett. Azok, akik átkoznak Engem, szenvedni fognak. Azok, akik követnek Engem, túl fogják élni ezt az üldöztetést egészen addig a Napig, amikor majd Irgalmas Karjaimba ragadom őket. És aztán azok, akik megmaradtak ? mert visszautasították Irgalmasságom Kezét ? át lesznek adva a fenevadnak, akit bálványoztak, és akinek kedvét keresték.

    Oly sok ember lesz, akik mindvégig el fognak utasítani Engem. Két harmada le fog köpni Engem, harcolni fognak Beavatkozásom ellen, és mindenféle trágárságot fognak Rám kiabálni. Miközben az a nap egyre közelebb és közelebb kerül, az Irántam való gyűlölet mindenki számára nyilvánvaló lesz. Még azok is, akik azt a benyomást keltik a világban, hogy tisztelik Istent, halkan átkozni fognak Engem.

    Az a nap, amikor a fenevad csalása mindenki szemeláttára napvilágra kerül, olyan nap lesz, amit senki sem fog elfelejteni. Mert az a nap, amikor a világ látni fogja a csalót, az antikrisztust, amint Koronámmal a fején ? piros Palástba öltözve ? felemelkedik, az a nap lesz, amikor tűz fog ömleni a szájából. Amikor a borzalom végül alábbhagy, a tűz be fogja őt borítani, és ő meg mindazok, akik neki hűséget esküdtek, a mélységbe lesznek dobva. És aztán jönni fogok Én, amint azt már mondtam nektek. Fel fogom támasztani Egyházamat, és Atyám Szent Akaratával egységre viszem a világot, és végre béke fog uralkodni.

    Mindaz, amit már mondtam nektek, igaz. Minden, ami meg fog történni, úgy fog történni, ahogyan azt nektek előre megmondtam. Minden gyorsan fog megtörténni, mert Haragom ellenére, melyet az ember képmutatása és hálátlansága váltott ki, Én csupán azért jövök, hogy végre végett vessek ennek a szenvedésnek. Azért jövök, hogy megmentsek minden bűnöst, de sokan nem akarják a megmentésüket.

    Legyetek erősek, szeretett követőim, mert Én meg fogom védeni azokat a bűnösöket, akik a Nagyfigyelmeztetés alatt elfogadják Irgalmasságom Kezét. Tehát ebbe a Nagy Égi Beavatkozásba Isten minden gyermeke belefoglaltatik, hívők és hitetlenek egyaránt. De ez után az idő után Isten angyalai szétválasztják a jókat a gonoszoktól. Az idő rövid.

    Jézusotok
    [/expand]

    1. Melyik Jézus prófétál? Le van tesztelve a közvetítő szellem?

      Szeretteim, ne higgyetek minden szellemnek, hanem vizsgáljátok meg a szellemeket, hogy azok Istentől valók-e, mert sok hamis próféta jött el a világba. Az Isten Szellemét erről ismeritek meg: amelyik szellem vallja, hogy Jézus Krisztus TESTBEN JÖTT EL, az Istentől van. Amelyik szellem nem valllja Jézust, az nem az Istentőlvan. Ez az antikrisztus szelleme. (János első levele, 4. rész, 1-3. versek)

      1. Zoli hogy világos legyen számodra, nekem nincsen jogom azon a néven regisztrálni, amelyeken regisztrálhatok, azok pedig lényegében azok a szóegyüttesek ami meghatározza egész személyiségemmel a munkásságom. A másik ami nagyon fontos, azt nem tudom kijavítani – fejleszteni amit már elvettek tőlem. A harc elég kemény, s egyre keményebb leszen, mivel ez a nagy szorongattatás időszaka, aminek a lezárása olyan keresztényüldözéssel párosul, hogy még akiknek az álmaiban is mutatnak belőle, még azok elborzadnak, ha később rájöhetnek, hogy azt meg kell élniük. Így pedig semmi szenvedés nem akkora, amit el ne tudnánk viselni, mivel Urunk Jézus Krsztusunk csak annyit ad, amit el tudunk viselni. Bár sokszor a kisértések özönében, nem érthetjük akkor meg, de tudván feleljük az Úr Jézus Krisztus áll jobbomon meg nem botlok, ha őrá tekintek, arra az igazságra, arra az útra mely az élet. Élet maga Krisztus, meghalni érte nyereség!!!

        1. Az Úr Jézusnak joga van, saját módszere van, más útja van és minden egyebe van – de főleg óriási, kimondhatatlan nagy szeretete és irgalma van, amiért minket, szerencsétlen, gőgös, elvakult nyomorultakat nem akar veszni hagyni, és képes “rongyosra beszélni a száját” az érdekünkben. Senki nem menekülhetne meg, ha nem adná üzeneteit igaz prófétái által. Amelyek éppen hogy nem mindig ugyanazok! Olvasd ésszel, olvasd szívvel, olvasd a Lélekkel! Bár ismételgethet hasonló dolgokat – melyik szülő ne hívná fel a gyereke figyelmét ezerszer is a veszélyre – de rengeteg információ van benne, amikre ha odafigyelünk, elkerülhetjük pl. az AK csapdáit. Ezeket a dolgokat képtelenség embernek kitalálni, sátáni eredetűnek gondolni pedig abszolút nonszensz. (Vagy, ahogy valaki fogalmazott: Hurrá, ezek szerint a sátán megtért, alleluja!)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend