Gazdasági válság

Vigyázz a pénztárcádra! Vajon ki állja majd az új bankmentések számláját?

Forrás: shftplan.com

Amikor az év első felében a ciprusi kormány a számlatulajdonosokra hárította a bankveszteségek finanszírozását a világ nagy része azt gondolta, hogy egyszeri esetről van szó.

Bár sokan figyelmeztették a betéteseket, hogy vegyék ki megtakarításukat a bankból, ezt csak kevesen vették komolyan.

Talán most más a helyzet.

Mindenki hallotta már a ?mentőcsomag? vagy ?kimentés? kifejezéseket, a bajba jutott pénzintézetek (bankok) dollár milliárdokkal való feltőkésítésével kapcsolatban.

A ?bementés? kifejezéssel azonban valószínűleg csak kevesen találkoztak eddig.

Japán Pénzügyi Szolgálatok Hivatala új szabályokat készül bevezetni, ami a banki veszteségeket a befektetőkre hárítaná, az egyre gyakrabban ?bementésnek? nevezett mechanizmuson keresztül, írja a Nikkei. A Mitsubishi UFJ (MTU), Mizuho Financial (MFG) és Sumitomo Mitsui (SMFG) javaslatára kidolgozott szabálymódosítás lehetővé tenné olyan elsőbbségi részvények vagy hátrasorolt kötvények kibocsátását, amelyeket ilyen helyzetekben használnának.

A ciprusi eset csupán egy próbaüzem volt. És bevált.

Japánban mostantól ez a hivatalos eljárás és az eurózónában valamint az Egyesült Államokban is komolyan fontolgatják az alkalmazását.

Az EU pénzügyminiszterei többek között azt is tárgyalták a héten, hogy mely hitelezők és milyen sorrendben veszítenének pénzükből egy újabb bankmentés során az eurózóna mentőalapján, az Európai Stabilitási Mechanizmuson keresztül.

Fontos érteni, hogy a hivatalos meghatározás értelmében mindannyian banki hitelezők vagyunk, így a létrejövő szabályozások nem csupán a nagyrészvényeseket érintik, hanem minden egyes betétest is.

A megfogalmazásra is érdemes figyelni. Nem azt mondták, hogy ?amennyiben szükség lesz bankmentésre?. Tudják, hogy mi jön még.

A globális pénzrendszer összeomlása egy eldöntött kérdés, amit a pénzügyminiszterek csupán megerősítettek.

Amikor a következő bankválság beüt, biztosak lehetünk benne, hogy a hitelezők (értsd: betétesek) fogják állni a számlát.

Figyelembe véve, hogy a bennfentes befektetők milliószámra próbálnak megszabadulni részvényeiktől és értékpapírjaiktól a napokban, ez az eshetőség hamarabb valósággá válhat, mint gondolnánk.

Minden likviditási válság eladási hullámmal kezdődik. Mindent eladnak, ami eladható. A grafikonokat nézve pedig pontosan ezt látjuk. Hihetetlen sebességgel szabadulnak meg a részvényektől, kötvényektől, értékpapíroktól és nem csupán átcsoportosításról van szó. Eladnak, és nem vesznek helyette semmit. (forrás)

Vajon mennyire van a pénzünk biztonságban? Persze ?itt ilyen soha nem történhet?.

Fed elnök Ben Bernanke mindenkit megnyugtatott, amikor kijelentette, hogy ?a válságot kordában tartjuk? és a gazdaság egésze vagy a pénzpiacok nincsenek veszélyben.

Marc Faber tegnap valami egészen mást mondott a Bloomberg tévének nyilatkozva:

“Aki elhiszi, amit Fed elnök Ben Bernanke mond, az olyan, mintha a Mikulásban hinne. … Simán el tudom képzelni, hogy az S&P 20-30%-ot zuhanjon… Egy dologban vagyok biztos: muszáj, hogy legyen aranyam, mert nem tarthatom minden befektetésem pénzeszközökben.”

Szóval aggodalomra semmi ok. Csupán Japán van bajban, az pedig nagyon messze van?

Előző posztKövetkező poszt

10 hozzászólás

  1. Döntöttek: Hozzányúl az EU a betétekhez

    “Az egyezség értelmében a 100 ezer eurónál nagyobb bankbetéttel rendelkezőknek és a kötvénybefektetőknek is részt kell vállalniuk a bajba kerülő bankok megmentésében.
    Az új szabályok tabut döntenek Európában, hiszen eddig nem nyúltak hozzá a bankbetétekhez a bankok megmentése során, elsősorban adófizetői (költségvetési) pénzeket vettek ehhez igénybe.”

    http://www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/hozzanyul_az_eu_a_betetekhez_megallapodtak_a_bankszanalasarol.3.185863.html

  2. Most mar nem csak az alternativ mediaban, hanem a Fox News-on is hozzak, hogy a Wall street-en a nagyok ujabb valsagra keszulnek (szemelyes velemenyem szerint ez nagyobb lesz mint a 2008-as!!).
    Cikk itt:
    http://www.foxnews.com/opinion/2013/06/14/wall-street-banks-are-cooking-up-another-financial-crisis/?intcmp=obnetwork

    Meg nehany aprosag:
    A 441 ezer milliard dollaros idozitett derivativ bomba robbanasa:
    http://www.activistpost.com/2013/06/the-441-trillion-dollar-interest-rate.html

    Olvass a sorok kozott ebben a cikkben:
    http://www.vg.hu/penzugy/penzugyi-szolgaltatok/az-eu-penzugyminiszterei-a-bankcsodok-szabalyairol-targyalnak-406547
    (Az EU eppen arrol allapodik meg, hogy a betetesek egysegesen fognak felelni a bankert, melybe a penzuket teszik, csakugy mint Cipruson)

    Es egy kis folytatas Raoul Pal-tol, aki kozolte gazdasagi elemzeset a “nagy reset”-rol mar korabban:
    http://www.safehaven.com/print/28826/2013-outlook-witches-brew-part-2

    1. Pont azon töprengtem tegnap, hogy feltegyem-e a derivatívás cikket, de nem semmi, hogy most már FoxNews is erről beszél. 🙂 Köszi Sharky

  3. Szerintem nem biztos hogy a háttérerök ennyire a kezükben tartják ezt a folyamatot már.Az a szintü kontroll ami lehetövé tenné a mostani pénzrendszer megszüntetését még nem jött létre.A rendszer elöbb dölt meg mint akarták szerintem és ezért van az a hihetetlen arrogáns és vad eröfeszités hogy a népességet kontroll alatt probálják tartani.Az idövel futnak versenyt.
    Ez a nagabiztosság ami ilyen cikkekböl árad messze nem biztos hogy olyan sziklaszilárd.Szerintem rájátszanak.

    1. Igen, lehet, hogy így van. Az biztos, hogy nem tudnak minden folyamatot a kezükben tartani, bár próbálják. Sok esetben csak kihasználnak bizonyos eseményeket, hogy a kívánt irányba vigyék a világot. A tőzsde esetében pedig többször beszéltünk már arról, hogy nagyon sok minden az emberek hitétől függ. Ezért olyan fontos, hogy a médiát ők irányítsák.

  4. Kedves Thea !
    Nem értem, hogy a lényeges és ennél az elméleti cikknél sokkal aktuálisabb témák, pl. a napokban hallott az M1-en (!) bemondott Bajnai féle Bildelberg csoportos megbízás esete, miért nincs itt megírva vagy bejegyezve ? Ennél aktuálisabb és profilba vágóbb hírt el sem tudok képzelni, de itt nem volt fontos. Miért ?
    Üdv, Árpiel

    1. Megmondom őszintén, hogy nem hallottam a hírt. Tévét ritkán nézek és az elmúlt napokban kevés időm volt mindenre azonkívül egyik segítőm, aki a magyar híreket figyeli most ideiglenesen nem tud segíteni. 🙁 (Sokan küldenek emailben fontos cikkeket, több szem többet lát. admin kukac idokjelei pont hu)

      Gondolom erre a hírre gondoltál: http://www.hirado.hu/Hirek/2013/06/19/19/Tovabb_gy_r_zik_a_Bilderberg_botrany.aspx
      Az összképen mondjuk mit sem változtat és azon sem, hogy párthovatartozástól függetlenül az előírt irányba tartanak a dolgok és ez Magyarországon sincs másként.
      A Bilderberg csoport egyébként szerintem csak egy kirakati szervezet.
      Kíváncsi vagyok ti mit gondoltok…

      1. Kedves Thea, tudom a TV agymosó démonláda, de azért jól jön onnan néha ez-az. Én még ilyen direkt cinkes hírt a televízióban nem hallottam (kivéve talán Szniszló és Drábik bácsi beszélgetéseit). A lényeg, hogy Viviane Reding (ritka unszimpi spiné) hivatalos volt a Bildelbergék találkozójára, és ott az lett a terv, hogy megdumálják Bajnait, hogy kérdőjelezze meg a jövő évi választási eredményeket (amennyiben nem a ballib banda lesz a nyrő). De ez mint mindig valószínűleg csak a jéghegy csúcsa. Álítólag Gyurcsány mester Grand Orient nagymester volt (szabadkőműves), Bajnairól meg hát sejtjük (van aki tudja), hogy pénzeli meg okosítja is a háttérhatalom, mikor kilátogat az USA-ba. Szóval a politika kikerülhetetlen már itthon is. Azt meg mindig is tudtam (persze leegyszerűsítve), hogy a nemzetközi (magyar sem kivétel) baloldal jóval barátibb viszonyt ápol ezzel a sátánista bandával (NWO), mint a jobboldal. Nem beszélve erről az elmúlt 3 évről, ami a kormány és az EU között történt. Valahogy erről hallgat a hazai konteós közösség, mind hívő (abból ugye nem sok van, ergo ez) mind a világi. Nekem ez kicsit fura. Pedig ez tényleg a bőrünkre megy és nem valamikor a jövőben, hanem most is.

        1. Teljesen egyetértek azzal, amit a TV-ről írsz, és valóban jó lenne néha belenézni egy-egy híradóba, de legtöbbször nincs rá időm.
          Itt ezen az oldalon nem tudatos a “hallgatás” egyszerűen nem ismerem ezeket az ügyeket, Joe, aki az angol részét nézi a cikkeknek nem beszél magyarul, a másik segítőm sokkal járatosabb ezekben a kérdésekben, de pár hete sajnos nem tud részt venni a munkában.
          A magyar politikai elitről sok olvasó lényegesen több ismerettel rendelkezik nálam, így most biztos nem vállalkoznék egy ilyen cikk megírására, de mivel ez egy blog, lehetőség van ezeket a kérdéseket hozzászólások formájában megtárgyalni. Lehet indítani róla fórum topikot, fel lehet tenni az üzenőfalra, stb.

        2. A szabadkőműves rendszer jelképe a piramis és valóban a végrehajtók-kollaboránsok, a tömeg, vannak ezen az alacsony szinten a Bilderberg csoport Trilatral Commission (pitiáner tag orbánnak a 2000-es beszéde, fenn volt sokáig saját honlapján) és hasonló szervezetekben. Nem gondoljátok, hogy ilyen nagy számú, függőhelyzetben lévő, rivalda fényben magát illegető a valódi hatalom!? Mikor már a nagy Viktória királynő birodalma is Nathan Rotchild kezében volt, mikor a nagy családok keze követhető a világháborúk, történések mögött, mikor 8-10 világot behálózó nagycsalád követhető FED, BIS, IMF,…mögött, mikor ők alapítottak ezeket is. Szerintem a piramis csúcsa felé, egyre inkább háttérben álló, egyre kevesebb tagú páholyok vezetnek és a végén egy ember. Nem hiszem, ismerve a nagy családok származását, az igazán hatalmat birtokló páholyokban sok keresztény van.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend