Idők jelei

A tanár felfüggesztést kaphat, mert idézett a Bibliából

Forrás: Radio.foxnews.com

A New Jerseyi Phillipsburg iskolájának helyettesítő tanára 90-napos felfüggesztést kaphat, mert megosztott egy bibliai verset az egyik diákkal, majd egy Bibliát adott neki ajándékba.

Az iskolatestület azt mondta, Walter Tutka két szabályt is megsértett. Az egyik megtiltja a vallásos irodalom terjesztését az iskola területén, a másik pedig előírja a tanároknak, hogy semlegesek maradjanak a vallásos kérdések megvitatásában.

A vallási közösségek körében az intézkedés felháborodást váltott ki és többen azt állítják, Tutka-t csupán azért ?üldözik? mert keresztény. Walter Tutka, aki már nyugdíjas, a helyi közösség köztiszteletben álló tagja.

?Visszataszító, amit csinálnak,? mondta Joe Imhof, Tutka egyik barátja. ?Felolvasták neki a csoportosulás elleni törvény szövegét és olyan kifejezéseket használtak, mint az egyház és az állam szétválasztása és a nem kirekesztő magatartás, aztán hazaküldték, azzal, hogy megszegte az iskolakerület szabályzatát.?

Mr. Imhof és Tutka a Bibliák ingyenes terjesztéséről híres Gideons International munkatársai.

Egy októberi napon Tutka a bejáratnál állva várta, hogy a gyerekek bemenjenek az épületbe. Az egyik diák lemaradt a többiektől, mire Tutka megjegyezte: ?Emlékezz fiam, sok elsőből lesz utolsó és sok utolsóból első.?

Néhány nappal később a diák megkérdezte, honnan származik az idézet, Tutka pedig elmondta neki, hogy a Bibliából.

?A következő néhány hét során a fiatal diák többször is rákérdezett, hogy pontosan hol található az idézet a Bibliában, mert Walt elfelejtette megnézni neki,? mondta Imhof.

Október 12-én Tutka éppen ebédelt, amikor a diák ismét feltette a kérdés, mire a tanár elővette Bibliáját és megmutatta neki az érintett részt. A diák megemlítette, hogy neki nincs Bibliája, mire Walter valami olyasmit mondott, hogy ?Szeretnéd az enyémet?? A diák igent mondott és Walter nekiadta saját Új Testamentumát.

Nem tisztázott, hogy ki jelentette az esetet az iskola vezetőségének, de néhány nappal később a tanárt, aki addig 30 napból 28 során helyettesítőként dolgozott, hívatták, majd hazaküldték és azóta sem hívták vissza.

Az iskola igazgatója többszöri megkeresésre sem volt hajlandó kommentálni az esetet.

Az Express Times által közzétett hivatalos levél szerint az iskolakerület Tutka felfüggesztését javasolja.

?Az iskolák félnek foglalkozni azzal a kérdéssel, hogy a mai világ problémáira esetleg a Bibliában találhatják meg a választ,? nyilatkozta Imhof a Fox News-nak. ?Annyira aggódnak, hogy politikailag korrektek legyenek, hogy totális politikai tudatlanságban élnek azzal kapcsolatban, hogy miként lehetne megváltoztatni ezt az országot.?

A szóban forgó esetben Tutka nem vallásos irodalmat terjesztett, hanem egy egyszerű ajándékot adott.

?Az iskola szó szerint üldöztetést indított ellene,? mondja Imhof. ?A helyi tanárok Tutka mellett állnak, de annyira azért nem, hogy ki is álljanak érte, mert félnek a vezetőségtől.?

Hiram Sasser, a Szabadság Intézet jogi igazgatója a következőket mondta az esetről:

?Amikor egy tanár válaszol egy gyerek kérdésére egy gyakorta használt szólás eredetére vonatkozóan és ezt írásos bizonyítékkal is alátámasztja neki, az eljárás oktatási szempontból helyes és jogos. Amennyiben a tanár Buddhát idézve azt mondta volna, hogy ?ne időzzünk a múltban?, majd hozott volna egy Buddháról szóló könyvet, a vezetőség megdicsérte volna a tanárt felvilágosultságáért és toleranciájáért.?

Chris Hussey, Tutka gyülekezetének pásztora szerint az eset komoly figyelmeztetés a keresztények számára.

?A kereszténység komoly támadás alatt van Amerikában,? mondta. ?Úgy tűnik, hogy a kormány fél a muzulmánoktól és mindent megad nekik és más vallásos csoportoknak, ugyanakkor a keresztényekkel szemben teljes intolerancia uralkodik.?

?A Gideons társaság egyik helyi munkatársa még a Szovjetunióból érkezett annakidején,? mondta Imhof. ?A legtöbb országban megengedik, hogy Bibliákat adjunk a diákoknak, de mivel ez Amerika, itt nem tehetjük meg.?

?A Szovjetunió összeomlása után beengedték a Bibliákat az iskolákba és imádkozni is szabad az oktatási intézményekben. Úgy tűnik az Egyesült Államokban erősebb az üldöztetés, mint Oroszországban.?

Előző posztKövetkező poszt

6 hozzászólás

  1. Great movie on this issue, search for this: IndoctriNation: Public Schools And The Decline Of Christianity In America
    on KAT.ph

  2. Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata !!!!
    Olvassátok el !
    A politikusoknak is szólna minden sora!

    1. Szia Kanku,
      A férjemmel mi is csak neztunk nagyokat,hogy kezdetben miert valtoznak a hirek 10 percenként,mindig mast es mast adva hirul a vizsgalatokrol.Ezert volt az,hogy en a legelso hirt irtam meg mindjart Sharkynak a torténtek utan par oraval.Ahogy pedig egyre masra ez valtozott,azt annak tudtuk be,hogy valszeg a dobbenettol megzavarodott emberi reakcio okozta ezt a legelso vizsgalatok közben.Mindemellett az en elso gondolatom az volt a hir hallatan,hogy ez szintén (mint sok hasonlo) a hattererok szervezese volt,amit mikor kozoltem a férjemmel,azt valaszolta,hogy : – nem kell rogton minden gonosz torténést ezek szamlajara irni,amikor vannak magyanyos(be nem szevezett),vagy az agyukat kulsoleg még meg nem manipulalt elmebetegek is.Ebben is van valami.Ezert sem ezt,sem azt,nem lehet biztosan allitani,mindegy ki az, aki megis ezt teszi.

      A masodik link cikkéhez pedig azt tudom mondani,hogy amelyik orszag nem Isten kezebe helyezi sorsat mindvégig,az a orszag “szekerekben”,lovak erejében” “ijakban” bizik (Zsoltarok 20:8; 44:7).
      Ezert kellett Istennek a Roma 13:1-5-ben olvashato parancsat adnia.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend