Nagytestvér

New Jersey néhány nappal a Sandy keletkezése előtt rendelt RFID nyomon követést az esetleges evakuáltaknak

Forrás: Infowars.com

Rendkívül előrelátó módon, New Jersey négy nappal a Sandy vihar létrejötte előtt egy 5 éves szerződést jelentett be a hajléktalanná vált viharkárosultak RFID chippel történő nyomon követésére, ami megkönnyítené a hatóságoknak az evakuáltak azonosítását és megfigyelését és a vészhelyzetben használt eszközök követését.

Az október 18-án közzétett sajtónyilatkozat szerint a texasi Radiant RFID nevű cég látná el New Jersey Belbiztonsági és Készültségi Hivatalát (OHSP) az RFID technológiával, amit egyébként Texas államban és néhány más helyen már alkalmaztak a 2008-as Gustav hurrikán érkezésekor. A sajtónyilatkozatban a következőket olvashatjuk:

A Radiant RFID feladata, hogy RFID-alapú evakuálási megoldással lássa el New Jersey Belbiztonsági és Készültségi Hivatalát (OHSP), ami alkalmas az evakuált személyek és állatok, valamint a vészhelyzetben használt szállító és egyéb eszközök nyomon követésére az állami menhelyeken egy hurrikán, természeti katasztrófa vagy egyéb esemény érkezésére való felkészülés során és azt követően, a családok újraegyesítésének támogatása érdekében.

A Sandy hurrikán csupán négy nappal ezt követően, október 22-én alakult ki, ami említésre méltó egybeesés, hiszen New England területét utoljára 1938-ban érte el ilyen vihar. Vajon ki láthatta előre a New York, New Jersey és a keleti part egyéb részeire lesújtó vihart, amikor ezeken a területeken 70 éve nem tapasztaltak hasonlót?

Bár New Jerseyben nem kellett kilakoltatást elrendelni, Jersey Shore egyes részein szükségállapotot vezettek be.

A Nemzetvédelmi Hivatal fennhatósága alatt működő FEMA (Szövetségi Vészhelyzet-kezelési Ügynökség) még arra sem volt képes, hogy ellássa vízzel a viharkárosultakat, pedig a hurrikán vonulási irányát napokkal előre tudni lehetett. Ugyanez az ügynökség, ami már a Katrina hurrikán idején bebizonyította alkalmatlanságát, most elvárja, hogy a lakosság gondolkodás nélkül elfogadja ezt a veszélyes és számos visszaélésre lehetőséget nyújtó technológiát. A kongresszus és más illetékesek több mint 12 milliárd dollár jóváhagyását kérték a FEMA számára a hurrikán utáni helyreállítási munkákra, miközben az ügynökség sokszor kifejezetten akadályozza a helyi hatóságok és magánkezdeményezések hasonló erőfeszítéseit.

A Radiant RFID azt állítja, hogy technológiája az USA lakosságának 18 százalékát lefedi. ?New Jersey 8,8 millió lakosa mellett, a Radiant RFID megoldásai Texas és South Carolina államokat és Boston városát is behálózzák,? áll a sajtónyilatkozatban.

A nyomon követő rendszer egy RFID chipet tartalmazó karkötő segítségével egyénileg regisztrál minden egyes evakuált személyt, háziállatot és otthonát elhagyni kénytelen személyt. A karkötőket minden alkalommal leolvassák, amikor egy evakuált személy felszáll egy buszra vagy megérkezik egy FEMA menhelyre, lehetővé téve a Nemzetbiztonsági Hivatalnak, hogy az egész lakosságot, a mentésben használt eszközöket, járműveket és mindent nyomon követhessen egy katasztrófa esetén.

A cég azzal próbálja népszerűsíteni magát, hogy az általa kínált technológia segít a családok gyors újraegyesítésében, de ugyanakkor azt is lehetővé teszi, hogy a FEMA, a nemzetbiztonság és egyéb nagy kormányszervek ismét újabb területet csatoljanak fennhatóságuk alá az emberek szabadságjogainak és biztonságának rovására.

A Radiant RFID illusztrációja a megfigyelési és nyomon követési rendszerről

A technológia, ami sokak szerint a Bibliából Fenevad Bélyegeként ismert rendszer előfutára, végül is azoknak a szerveknek a kezében összpontosulna, akik átnevelő táborokat állítottak fel a politikai ellenállók és ?potenciális belföldi terroristák? számára.

A Nemzetbiztonság/FEMA általánosságban hozzá nem értő, de látszólag jó szándékú válasza a természeti katasztrófákra csupán azt a célt szolgálja, hogy elvonja a lakosság figyelmét a kormány nyilvánosan elismert tervéről, hogy válsághelyzetben az alkotmányos módszereket megkerülve irányítsa az országot. Sokak szerint egy igazi gazdasági összeomlás és az azt követő zűrzavar tökéletes válsághelyzetként szolgálna, amikor is az RFID technológiát már a teljes lakosság felügyeletére használhatnák.

Előző posztKövetkező poszt

4 hozzászólás

  1. “Sokak szerint egy igazi gazdasági összeomlás és az azt követő zűrzavar tökéletes válsághelyzetként szolgálna, amikor is az RFID technológiát már a teljes lakosság felügyeletére használhatnák. ”

    Igazuk van! Már túl vagyunk azon, hogy “költséges” reklámokkal kelljen “rávenni” az embereket, hogy “akarják” a chipet!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend