Háborúk, Izrael

A közel-keleti háború árnyéka

Időkjelei: A világ helyzete, különös tekintettel a közel-keletre, az antikrisztusi világkormány hétéves uralmának kezdetét jelentő szerződés aláírásáig egyre rosszabb lesz. A szövetség aláírását követően látszólag javulnak majd a dolgok egy ideig, a hamis messiás, az Antikrisztus uralma alatt. 

Forrás: The Economic Collapse

A közel-keleten folyó katonai akciók csak előfutárai annak, ami a világra vár. A feszültség egyre nő a térségben és minden oldal érzi, hogy az évtizedek óta kirobbanni készülő háború nincs messze. Milyen szép is lenne, ha a felek leülhetnének tárgyalni, megbocsátanának egymásnak és felhagynának az ellenségeskedéssel! Sajnos erre semmi esély. Nekünk, akik a nyugati vagy európai mentalitáshoz szoktunk, szinte lehetetlen megérteni a konfliktusok résztvevőinek életszemléletét és hozzáállását. A közel-keleten a vérbosszú elterjedt dolog és ez a keserűség évezredekre nyúlik vissza. A gyerekeket az ellenség gyűlöletére nevelik az iskolában, a megbocsátás szóba sem kerül. A közel-keleti feszültségre egyelőre nincs működőképes, mindkét fél számára elfogadható, hosszú távú megoldás.

Jelenleg Izrael, a Hamasz, a Hezbollah, a Muzulmán Testvériség, Szíria és Irán háborúra készülnek. Talán a mostani konfliktusban a higgadtabb hangok győznek, de előbb utóbb bekövetkezik az elkerülhetetlen. A közel-keleten háború lesz. A politikusok folyton újabb és újabb ?békeszerződéseken? dolgoznak, de még a palesztin állam létrehozása sem vetne véget a harcoknak. A béke megállapodások csupán némi szünetet iktatnak a háborúba.

Nézzük át a helyzet legújabb fejleményeit.

Szombaton a Hamasz több tucat rakétát lőtt Izraelre. Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) számításai szerint volt, amikor 130 rakétát indítottak Gázából. Más források ennél sokkal nagyobb számú rakétáról beszélnek.

Válaszként az IDF katonai támadást indított Gáza ellen, amely során a Hamasz katonai ágának vezetője, Ahmed Jabari életét vesztette.

Az IDF 20 földalatti rakétaállást is támadott Gázában, azzal a céllal, hogy megakadályozza további rakéták kilövését Izrael irányába. A rakéták állítólag az izraeli határtól az ország belseje felé 40 kilométerre található célpontok eltalálására is képesek.

Az IDF szerdai támadásaira adott válaszként Gázából jelentős mennyiségű rakétát lőttek Izraelre. Az IDF szerint az izraeli Dome rakétavédelmi rendszer 13 rakétát tudott hatástalanítani.

Szerdán az IDF bejelentette, hogy a szerdai akció egy ?nagyszabású offenzíva? részét képezi, amit szárazföldi támadás is követhet.

A katonai kampány a ?Védelem oszlopa hadművelet? kódnevet kapta.

Az IDF minden opciót lehetségesnek tart. Saját Twitter oldalán a következő üzentet írta:

?Minden lehetőség benne van a pakliban. Amennyiben szükséges, az IDF készen áll a szárazföldi hadműveletekre Gázában.?

Az IDF nem rejti véka alá, hogy magas rangú Hamasz tisztek is szerepelnek a célpontok listáján. Egy másik Twitter üzenetben a következőket írták:

?Tanácsoljuk, hogy egyetlen Hamasz ügynök se mutatkozzon a föld felett az elkövetkező napokban, legyen alacsony vagy magas beosztású.?

Az amerikai védelmi minisztérium elítélte a Hamasz Izrael elleni rakétatámadásait és kijelentette, hogy Izraelnek jogában áll megvédenie magát.

A Hamasz katonai ága pedig közölte, hogy ?Izrael megnyitotta a pokol kapuit?.

Khalil al-Haya, magas rangú Hamasz tiszt nagyon egyértelműen fogalmazott:

?A csata köztünk és a megszállók között nyílt és kizárólag Palesztina és Jeruzsálem felszabadításával érhet véget.?

Az iszlamista Dzsihád súlyos nyilatkozatot adott ki szerdán:

?Izrael hadat üzent Gázának és viselniük kell ennek következményeit.?

Egyiptomban, a legfontosabb politikai párt vezetője arra figyelmeztet, hogy országa kénytelen lesz beavatkozni a konfliktusba, amennyiben a harcok folytatódnak. A Breibart a következőket írta:

Ma, az egyiptomi Szabadság és Igazság pártja, ami a Muzulmán Testvériség politikai szárnya, és aminek korábban a jelenlegi elnök, Mohammed Morsi volt a vezetője, bejelentette, hogy amennyiben Izrael továbbra is folytatja a terroristák elleni halálos támadásokat, Egyiptom beszáll a konfliktusba. Egy ilyen izraeli lépés esetén, mondta a párt, ?gyors lépések várhatók arab és nemzetközi részről, a vérontás megállítására.? A párt arra is figyelmeztette Izraelt, hogy ?vegye figyelembe az arab térségben és különösen Egyiptomban végbement változásokat? [Egyiptom] nem fogja hagyni, hogy a Palesztinok ki legyenek téve az Izraeli agressziónak, mint ahogyan az a múltban történt.?

A helyzet Szíriával kapcsolatban is egyre feszültebb. Vasárnap óta Izrael két alkalommal is tankokkal lőtte Szíriát a Golan fennsík elleni szíriai támadásra adott válaszként. Ez azért is komoly fejlemény, mert az 1973-as Jóm Kippúr háború óta Izrael nem indított tanktámadást Szíria ellen.

A szíriai lázadók pedig hatalmas fegyverszállítmányokat és egyéb támogatást kaptak. A Washington Post a következőket írta:

A Bashar al-Asszád elnök ellen harcoló szíriai lázadók lényegesen több és jobb fegyvert kaptak az elmúlt hetek során, amit a Perzsa-öbölbeli államok finanszíroztak az Egyesült Államok koordinálásával, az ellenzék aktivistái és amerikai valamint külföldi illetékesek szerint.

Az Obama kormány illetékesei kihangsúlyozták, hogy nem az Egyesült Államok biztosítja vagy finanszírozza a halálos ellátmányt. Ezzel szemben a kormány kiterjesztette kapcsolatait közte és az ellenzéki katonai erők között, hogy az öbölbeli országoknak bizonyítsa a lázadók hitelességét és parancsnoki-irányítási infrastruktúrát biztosítson számukra.

Arról is érkeztek hírek, hogy hamarosan brit csapatok érkezhetnek a szíriai határ közelébe.

A NATO bejelentette, hogy készen áll Törökország védelmére, amennyiben ez szükségessé válik:

Anders Fogh Rasmussen, a NATO főtitkára egy hétfői prágai tanácskozáson kijelentette, hogy a NATO megvédi a szövetséges Törökországot, ami a Szíriából érkező és a török határ mentén becsapódó aknákra adott válaszcsapást.

?A NATO, mint szervezet, mindent megtesz, hogy megvédje szövetségesét, Törökországot. Több terv is készen áll Törökország védelmére, amelyek remélhetőleg elrettentik a másik felet a további támadásoktól,? mondta.

Természetesen a közel-keleti eseményekkel kapcsolatban nehéz bármit is pontosan megjósolni. Annyira sok gyűlölet és düh halmozódott fel a szembenálló felekben, hogy bármilyen apró szikra lángba boríthatja a térséget.

Egy biztos, a közel-keleti helyzet továbbra is komoly hatással lesz a globális gazdaságra vagy akár az Egyesült Államok politikai intézkedéseire.

Egy igazi közel-keleti háború kirobbanása pedig súlyosan érintené az olajárakat.

Reménykedjünk a békében, de próbáljuk meg reálisan felmérni a helyzetet. A világ helyzete egyre bizonytalanabb és az előttünk álló idő komoly kihívásokkal terhes.

Előző posztKövetkező poszt

39 hozzászólás

 1. Azt mondja már meg valaki, hogy mégis hogyan hozta be a Hamasz abba a Gázába, ami “hermetikusan” le van zárva és Izraellel van körbevéve, azt a 130 rakétát! Elgondolkodtató, nem?

 2. Annyi a bib, hogy Izrael kezdte el az egész balhét most is, nem Gázából indították az első rakétát… Ez nagyon nagy ferdítés!!!!

  1. Ez a cikk nem azzal foglalkozik, hogy ki lőtt először, vagy, hogy melyik oldalnak van igaza. Akkor fel sem került volna az oldalra. Éppen azt próbálja kiemelni, hogy a helyzet látszólag megoldhatatlannak tűnik, ezért egy politikai zsenire lesz szükség, hogy kihúzza a térséget és a világot a bajból.

   Egyébként pedig van egy nagyon találó mondás:
   Minden történetnek három oldala van. Az egyik oldal, a másik oldal és az igazság.

 3. Az én véleményem szerint….
  IZRAEL MEGTÁMADJA GÁZÁT, A TÖBBI ARAB ORSZÁG KÖZBELÉP… 😀
  ÉS EKKOR,
  LÉP FEL AZ AK….. 🙁
  EKKOR….
  HOGY,
  NE LEGYEN MÉG NAGYOBB BAJ….
  ÉS JÖN A BÉKE….
  🙁
  nyilván hazugsággal,és hamis ígéretekkel, fog operálni….
  ÉS HAZUDNI FOG REGGEL,DÉLBEN ÉS ESTE….!!!
  MINDÍG….
  😀

  1. Ezt már Jézus idejében is nehezen értették meg:

   “Felele Jézus: Az én országom nem e világból való. Ha e világból való volna az én országom, az én szolgáim vitézkednének, hogy át ne adassam a zsidóknak. Ámde az én országom nem innen való.” – János 18:36

   1. Igen, ennek ellenére van több tízmilliónyi keresztény cionista, akik felülnek egy olyan földi hatalomnak, amelyet Sátán azért hozott létre, hogy az antikrisztust jobban elfogadtassa a bibliai próféciákra hivatkozva.

    1. Szia antenor!

     Tudsz mondani még olyan Bibliai próféciákat, amelyeket a Sátán teljesített(hetett) azért, hogy becsapja Isten népét ?
     És Isten engedte neki, azért, hogy “jót nevethessen”? Vagy nem is kell neki engedély, magától is tehet amit akar? Vagy éppen együtt tervelték ki? Egyenrangú, hatalmú Istennel?
     Ha ilyesmi lehetséges, akkor nagyon “necces” a Biblia és Isten megbizhatósága! Hiszen ezen az alapon, (gondolhatják az Istent nem ismerők)”ki tudja, lehet, hogy Jézus is úgy született, élt és halt meg, hogy Sátán teljesített egy bibliai próféciát, hogy átverje Isten népét”?! (Ha egyszer megtörténhetett valami, akkor máskor is megtörténhet! Ha Sátán Istent “megkerülve” , országokat tud létrehozni (megtévesztésként), próféciákat teljesíteni, stb, akkor Isten uralma, mindenhatósága, istensége is eléggé megkérdőjelezhetővé válik!) És Isten és a Sátán most “jót mulatnak a keresztényeken”, hogy sikerült őket a “Jézusos storyval” megetetni?! Vagy hogyan is van ez szerinted? Bár tudom, hogy abban az esetben, amennyiben valóban így látod, számodra semmit nem ér az Íge mint Isten igazsága, kijelentése,de azért most egy ígeverset még ideírok:
     Siral. 3,37
     Kicsoda az, a ki szól és meglesz, ha nem parancsolja az Úr?

     Tapasztalatom szerint, a Sátán követői szeretik az “urukat” nagyobb hatalommal rendelkezőnek feltüntetni, mint amilyen valóban adatott neki az emberek, és a világ felett! És ő az aki igyekszik az Isten Ígéjét, mint Isten szavát, kinyilatkoztatását , igazságát megkérdőjelezni! És Isten istenségét, hatalmát, jóságát, kegyelmét, szeretetét,….stb!

     Lehet, hogy nagyképűség, és lekezelés helyett,többet kellett volna a Bibliát forgatnia az írónak! És megaláznia magát Isten előtt! Jól ellehet a próféciák között igazodni! Főleg, ha az ember a Szentlélek kinyilatkoztatására, vezetésére hagyatkozik, és nem a saját értelmére!

     Mert azért, ha mégis inkább az Ígének hiszünk, akkor ott úgye az is meg van írva, hogy ….a gyümölcseikről ismeritek meg őket….

     Na azután meg az is írva van, hogy:…..az Isten adta a szívükbe, hogy a hatalmukat az Antikrisztusnak adják! (Mármint a tiz királynak!)

    2. Ida, a Biblia tele van próféciákkal, amik ?negatív eseményekről? szólnak, tehát leírja azt is, amit Sátán visz véghez és azt is, amit az Úr. Az utolsó időkre ez különösen igaz. ?Nemzet támad nemzet ellen és ország ország ellen? ? ?Az is adaték néki, hogy a szentek ellen hadakozzék, és őket legyőzze; és adaték néki hatalom minden nemzetségen, nyelven és népen.? (Jelenések 13:7)

     ?Tudjátok meg azért teljes szívetek és teljes lelketek szerint, hogy egy szó sem esett el mindama jó szóból, a melyeket az Úr, a ti Istenetek szólott vala felőletek. Minden betelt rajtatok, egy szó sem esett el azokból! De a miképen betelt rajtatok mind az a jó szó, a melyeket az Úr, a ti Istenetek szólott vala felőletek: akképen teljesíti majd rajtatok mind a gonosz szót is az Úr, míglen kipusztít titeket e jó földről, a melyet az Úr, a ti Istenetek adott ti néktek.? Józsué 23:14-15

     A fizikai világot most Sátán uralja. ?Majd felvivén őt az ördög egy nagy magas hegyre, megmutatá néki e föld minden országait egy szempillantásban, És monda néki az ördög: Néked adom mindezt a hatalmat és ezeknek dicsőségét; mert nékem adatott, és annak adom, a kinek akarom;? Lukács 4:5-6

     És sajnos igaz, amit írtál, ?jót mulat a keresztényeken?, Isten pedig sír ugyanezért. ?hogy elhitessék, ha lehet, a választottakat is.? ?A gyülekezetekből kirekesztenek titeket; sőt jön idő, hogy a ki öldököl titeket, mind azt hiszi, hogy isteni tiszteletet cselekszik.? János 16:2
     (Természetesen a végső szó Istené és tudjuk a történet végét, de még nem tartunk ott.)

     A ?gyümölcsök? pedig valóban segítenek tisztán látni. Mik Izrael állam megalapításának gyümölcsei? Ellenségeskedés, vérontás és háború. A továbbiakban még több vérontás és kiterjedt háború, ja és persze az Antikrisztus képének és főhadiszállásának is kell egy hely.

    3. Szia Thea!

     A hangsúly azon van:…” adaték néki,…”,” adaték néki hatalom….”,
     De a miképen betelt rajtatok mind az a jó szó, a melyeket az Úr, a ti Istenetek szólott vala felőletek: akképen TELJESÍTI majd rajtatok mind a gonosz szót is az ÚR, …”
     [expand title=”Teljes hozzászólás” swaptitle=”Bezár”]
     Siral. 3,37
     Kicsoda az, a ki szól és meglesz, ha nem parancsolja az Úr?
     1 Kir. 2,15
     … de elvéteték az ország tőlem, és lőn az én atyámfiáé, mert az Úrtól ADATTATÉK néki.
     Jób. 41,11
     Ki adott nékem elébb, hogy azt visszafizessem? A mi az ég alatt van, mind enyém!
     ?Zsolt. 50,10
     Mert enyém az erdőnek minden vadja, a barmok az ezernyi hegyeken.
     ?Zsolt. 50,12
     Ha megéhezném, nem mondanám meg néked, mert enyém e világ és ennek mindene.
     Ezék. 18,4
     Ímé, minden lélek enyém, úgy az atyának lelke, mint a fiúnak lelke enyém; a mely lélek vétkezik, annak kell meghalni!
     Ezék. 29,9
     És legyen Égyiptom földje pusztasággá és sivataggá, és megtudják, hogy én vagyok az Úr. Mivelhogy azt mondja: A folyó enyém, és én teremtettem:
     Agge. 2,8
     Enyém az ezüst és enyém az arany, azt mondja a Seregeknek Ura.
     Luk. 12,7
     De néktek a fejetek hajszálai is mind számon vannak. Ne féljetek azért, sok verébnél drágábbak vagytok.
     2 Móz. 8,31
     ÉS AZ ÚR Mózes beszéde szerint CSELEKEDÉK; …
     Móz. 9,6
     Meg is CSELEKEDÉ az Úr ezt a dolgot másodnapon, ….
     2 Móz. 9,29
     Mózes pedig monda néki: Mihelyt kimegyek a városból, felemelem kezeimet az Úrhoz; megszűnnek a mennydörgések és nem lesz többé jégeső, hogy megtudd, HOGY AZ ÚRÉ A FÖLD.
     2 Móz. 15,26
     És monda: Ha a te Uradnak Istenednek szavára hűségesen hallgatsz és azt cselekeszed, a mi kedves az ő szemei előtt és figyelmezel az ő parancsolataira és megtartod minden rendelését: egyet sem BOCSÁTOK reád ama betegségek közül, a melyeket Égyiptomra BOCSÁTOTTAM, mert én vagyok az Úr, a te gyógyítód.
     ?2 Móz. 12,23
     Mikor ÁLTALMEGY az Úr, hogy MEGVERJE az Égyiptombelieket és meglátja a vért a szemöldökfán és a két ajtófélen: elmegy az Úr az ajtó mellett és NEM ENGEDI, hogy a pusztító bemenjen öldökölni a ti házaitokba
     1 Krón. 21,15
     BOCSÁTA annakfelette ANGYALT az Úr Jeruzsálemre, hogy elpusztítaná azt. És mikor vágná a népet, meglátá az Úr és könyörüle az ő veszedelmökön; és MONDA a PUSZTITÓ ANGYALNAK: Elég immár, szünjél meg. Az ÚRNAK ANGYALA pedig áll vala a Jebuzeus Ornánnak szérűjénél.
     Ésa. 13,6
     Jajgassatok, mert közel van az Úrnak napja, mint pusztító hatalom jő a MINDENHATÓTÓL.
     Ésa. 54,16
     Ímé, én teremtettem a kovácsot, a ki a parazsat éleszti és fegyvert készít mestersége szerint: és ÉN TEREMTÉM A PUSZTÍTÓT is a VESZTÉSRE!
     Jer. 12,12
     A pusztában levő minden magaslatra pusztítók érkeznek, mert az ÚR FEGYVERE EMÉSZT a föld egyik szélétől a föld másik széléig; senkinek sem lesz békessége.
     2 Krón. 7,21
     És ezen a házon, a mely felséges vala, minden elmenő álmélkodni fog, és azt mondja: Miért CSELEKEDETT ÍGY AZ ÚR ezzel az országgal és ezzel a házzal?
     Ésa. 23,11
     Kezét kinyujtá a tenger fölé, országokat rettentett meg, az Úr parancsolt Kanaán felől, hogy elpusztítsák erősségeit;
     Jer. 18,7
     Hogyha SZÓLOK egy nép ellen és ország ellen, hogy kigyomlálom, megrontom és elvesztem:
     ?Jer. 18,9
     És hogyha SZÓLOK a nép felől és ország felől, hogy felépítem, beültetem;
     Jer. 27,8
     … fegyverrel és éhséggel és döghalállal VEREM meg azt a nemzetet, azt mondja az Úr, míglen kiirtom őket az ő kezével.
     Jer. 27,22
     Babilonba vitetnek, és ott lesznek MINDAMA NAPIG, a melyen meglátogatom őket, azt mondja az Úr; és FELHOZOM azokat, és visszahozom azokat e helyre.
     5 Móz. 31,3
     Az Úr, a te Istened maga megy át előtted, ő pusztítja el e nemzeteket előtted, hogy bírjad őket; Józsué az, a ki átmegy előtted, a mint megmondotta az Úr.
     Ésa. 41,4
     Ki tette és vitte végbe ezt? A ki elhívja eleitől fogva a nemzetségeket: én, az Úr, az első és utolsókkal is az vagyok én!
     Jer. 5,15
     Ímé, én HOZOK reátok messzünnen való nemzetet, oh Izráel háza! ezt mondja az Úr. …
     Jer. 10,10
     De az Úr igaz Isten, élő Isten ő, és örökkévaló király; az ő haragja előtt reszket a föld, és a nemzetek nem szenvedhetik el az ő felindulását
     Jer. 46,28
     Ne félj te, oh én szolgám Jákób, azt mondja az Úr, mert én veled vagyok, mert VÉGET VETEK, a kik közé kivetettelek téged, néked pedig nem vetek véget, hanem megverlek téged ítélettel, mert nem hagyhatlak teljesen büntetés nélkül.
     Hab. 3,12
     Haragodban eltaposod a földet, búsultodban szétmorzsolod a nemzeteket.
     5 Móz. 10,14
     Ímé az Úréi, a te Istenedéi az egek, és az egeknek egei, a föld, és minden, a mi rajta van!
     Zsolt. 22,29
     MERT AZ ÚRÉ A KIRÁLYI HATALOM, URALKODIK A POGÁNYOKON IS.
     Jer. 50,25
     Felnyitotta az Úr az ő tárházát, és előhozta az ő haragjának szereit: mert e cselekedet az Úré, a Seregek Uráé Káldea földén.
     1 Kor. 10,26
     Mert az Úré a föld és annak teljessége.
     Zsolt. 93,1
     URALKODIK az Úr, méltóságot öltözött fel; felöltözött az Úr: hatalmat övezett magára; megerősítette a földet is, hogy meg ne induljon.
     Ján. 3,27
     Felele János és monda: Az ember semmit sem vehet, hanem ha a mennyből adatott néki.
     Ján. 9,33
     Ha ez nem Istentől volna, semmit sem cselekedhetnék.
     Stb…..

     Istennek nincs szüksége a Sátán “munkájára”! Isten megteremtette magának azokat az angyalokat, akik által az ítéleteit végre hajtja! Azt csak a Sátán szeretné elhitetni, hogy őt, most , hogy miután elbukott, Isten “kihasználja” arra, hogy a “elvigye a balhét”! A “trágya munkát” vele végezteti el! Ezzel is elhitetve az embereket, hogy Isten végűl is egy “sunyi gazember”, aki , csak azért, hogy “jónak, kegyelmesnek, szeretetteljesnek” nézzen ki, “kihasználja Őt, a szegény megtévedt lelket”! Vagy a másik , amikor úgy állítja be magát ( és ezt a követői el is hiszik!), hogy akkora hatalma van, hogy “kétesélyes” az Istennel való harc, akár ő is győzhet!

     A Sátán itt a földön csak a hitetés és kisértés, megszállás , tévelyítés, némi okkult tudományok, megbetegítés, stb, hatalmát gyakorolhatja! Vagyis az emberi lelkek felett gyakorolhat hatalmat, korlátozottan! Befolyásolhatja őket, különböző cselekedetekre buzdíthatja őket, megszállhatja, megbetegítheti ! Stb…De még a szabadakaratát se veheti el senkitől! A hitetleneknek az életét is Istentől kell kikérnie!

     A hívőknél pedig a próbákhoz:
     Luk. 22,31
     Monda pedig az Úr: Simon! Simon! ímé a Sátán KIKÉRT titeket, hogy megrostáljon, mint a búzát;
     Jak. 1,2
     Teljes örömnek tartsátok, atyámfiai, mikor különféle kísértésekbe estek,
     ?Jak. 1,12
     Boldog ember az, a ki a kísértésben kitart; mert minekutána megpróbáltatott, elveszi az életnek koronáját, a mit az Úr ígért az őt szeretőknek.
     Jel. 2,10
     Semmit ne félj azoktól, a miket szenvedned kell: Ímé a Sátán egynéhányat ti közületek a tömlöczbe fog vetni, hogy megpróbáltassatok; és lesz tíz napig való nyomorúságtok. Légy hív mind halálig, és néked adom az életnek koronáját.
     Istené a hatalom!

     ?1 Pét. 5,8
     Józanok legyetek, vigyázzatok; mert a ti ellenségetek, az ördög, mint ordító oroszlán szerte jár, keresvén, kit elnyeljen:

     Az Antikrisztus úgyan a Sátántól kapja a hatalmát, hogy csodákat tegyen, elhítesse a népeket, ill. az elragadtatás után használhat mégnagyobb hatalmat , amikor is levettetik a földre. De mindent, csak annyira tehet, amennyit Isten enged neki!
     Ha élhetne teljes hatalmával, ha azt tehetné, amit akar, akkor már Ádámékkal kihalt volna az emberiség!

     A mi Istenünk, nem egy “öreg, reszketeg tata”, aki kucorog a Mennyország egyik homályos zugában, sírdogál, és néha kidugja a fejét a térdei közül, és reszkető hangon mondja: ..az utólsó szó, azért az enyém lesz!…majd meglátjátok!…
     A Sátán, meg itt “kint”, azt csinál, amit akar…?!
     [/expand]

    4. Kedves antenor,
     Több tízmillió keresztény cionista? Ezt meg kik és hogyan számolták ki?

  2. Szia antenor!

   Csak egy dolgot kiragadva abból az írásból, amit küldtél:

   …..”Vagyis a pogányok ideje duális: a történelmet átfogó “pogányok ideje” i.e. 604-ben kezdődött, amikor Nebukadnezár lerohanta Júdát.”…..
   [expand title=”Teljes hozzászólás” swaptitle=”Bezár”]
   Luk. 21,5
   És mikor némelyek mondának a templom felől, hogy szép kövekkel és ajándékokkal van felékesítve, monda:
   Ezekből, a miket láttok, jőnek napok, melyekben kő kövön nem marad, mely le nem romboltatnék.
   Megkérdék pedig őt, mondván: Mester, mikor lesznek azért ezek? és mi lesz a jel, mikor mind ezek meglesznek?
   Ő pedig monda: Meglássátok, hogy el ne hitessenek benneteket: mert sokan jőnek el az én nevemben, kik ezt mondják: Én vagyok; és: Az idő elközelgett; ne menjetek azért utánok.
   És mikor hallotok háborúkról és zendülésekről, meg ne félemljetek; mert ezeknek meg kell lenni előbb, de nem jő mindjárt a vég.
   Akkor monda nékik: Nemzet nemzet ellen támad, és ország ország ellen;
   És minden felé nagy földindulások lesznek, és éhségek és döghalálok; és rettegtetések és nagy jelek lesznek az égből.
   De mind ezeknek előtte kezeiket reátok vetik, és üldöznek titeket, adván a gyülekezetek elé, és tömlöczökbe és királyok és helytartók elé visznek az én nevemért.
   ?De ebből néktek lesz tanúbizonyságotok.
   Tökéljétek el azért a ti szívetekben, hogy nem gondoskodtok előre, hogy mit feleljetek védelmetekre:
   Mert én adok néktek szájat és bölcseséget, melynek ellene nem szólhatnak, sem ellene nem állhatnak mind azok, a kik magokat ellenetekbe vetik.
   Elárulnak pedig titeket szülők és testvérek is, rokonok és barátok is; és megölnek némelyeket ti közületek.
   És gyűlöletesek lesztek mindenki előtt az én nevemért.
   De fejeteknek egy hajszála sem vész el.
   A ti béketűréstek által nyeritek meg lelketeket.
   ?Luk. 21,20
   Mikor pedig látjátok Jeruzsálemet hadseregektől körülvéve, akkor tudjátok meg, hogy elközelgett az ő elpusztulása.
   Akkor a kik Júdeában lesznek, fussanak a hegyekre; és a kik annak közepette, menjenek ki abból; és a kik a mezőben, ne menjenek be abba.
   Mert azok a bosszúállásnak napjai, hogy beteljesedjenek mind azok, a mik megírattak.
   ?Jaj pedig a terhes és szoptató asszonyoknak azokban a napokban; mert nagy szükség lesz e földön, és harag e népen.
   És elhullanak fegyvernek éle által, és FOGVA VITETNEK MINDEN POGÁNYOK KÖZÉ; és Jeruzsálem megtapodtatik a pogányoktól, míglen betelik a POGÁNYOK IDEJE.

   Miután az Úr még életében mondta ezt a próféciát ( és bár Izrael idegen uralom alatt áltt, de itt még Izrael volt, a zsidók országa, ÉS JERUZSÁLEM MEG A TEMPLOM IS ÁLLT MÉG, és még nem lettek szétszóratva!), nyílvánvaló, hogy nem visszamenőleg kell számolni a pogányok idejét! ( ami a Gyűlekezet összeszedésének, az Evangélium pogányok között való hírdetésének az ideje!) Ez a része a próféciának teljesült Kr.u.: 70-ben, amikor a Templom, és Jeruzsálem leromboltatott. A zsidók szétszórattak. Azóta tart a pogányok ideje!

   Ez pedig az utolsó napokról a Keresztényeknek:

   Luk. 21,25
   És lesznek jelek a napban, holdban és csillagokban; és a földön pogányok szorongása a kétség miatt, mikor a tenger és a hab zúgni fog,
   Mikor az emberek elhalnak a félelem miatt és azoknak várása miatt, a mik e föld kerekségére következnek: mert az egek erősségei megrendülnek.
   És akkor meglátják az embernek Fiát eljőni a felhőben, hatalommal és nagy dicsőséggel.
   Mikor pedig ezek kezdenek meglenni, nézzetek fel és emeljétek fel a ti fejeteket; mert elközelget a ti váltságtok.
   Monda pedig nékik egy példázatot: Tekintsétek meg a fügefát és minden fákat:
   Mikor immár hajtanak, és ezt látjátok, ti magatoktól tudjátok, hogy már közel van a nyár.
   Ezenképen ti is, mikor látjátok, hogy ezek meglesznek, tudjátok meg, hogy közel van az Isten országa.
   Bizony mondom néktek, hogy e nemzetség( zsidó nép!) el nem múlik, mígnem mind ezek meglesznek.
   Az ég és a föld elmúlnak, de az én beszédeim semmiképen el nem múlnak.

   Luk. 21,34
   De vigyázzatok magatokra, hogy valamikor meg ne nehezedjék a ti szívetek dobzódásnak, részegségnek és ez élet gondjainak miatta, és váratlanul reátok ne jőjjön az a nap:
   ?Luk. 21,35
   Mert mintegy tőr, úgy lep meg mindeneket, a kik az egész föld színén lakoznak.
   Luk. 21,36
   Vigyázzatok azért minden időben, kérvén, hogy MÉLTÓKKÁ tétessetek arra, hogy ELKERÜLJÉTEK mindezeket, a mik bekövetkeznek, és megállhassatok az embernek Fia előtt! Stb…( Többi prófécia!)

   Nagyon sok keresztény van abban a súlyos tévhiedelemben.. ….csaknem teljesen TUDATLAN és ELVILÁGIASODOTT kereszténység még azt az alapvető tényt SEM KÉPES FELFOGNI, hogy Izrael és Júda két egymástól különszakadt nemzetközösséget jelent… Lelkes pásztoraik, Bibliáikat bőszen lóbálva, a fügefa sarjadásáról beszélnek, csöppet sem zavartatva magukat attól a ténytől, hogy a zsidó államnak úgy a politikai vezetői, mint lakosai is, vagy ATEISTÁK, vagy pedig egy aposztata vallást képviselnek. Mi sem bizonyítja jobban azt, hogy ez az egyébként önellentmondásos nézet milyen mélyen befészkelte magát a modern kereszténység tanaiba, mint az furcsa ideológiai szülemény, ami a keresztény cionizmus néven vált ismertté. Amint azt az alábbiakban látni fogjuk, a jelenlegi cionista zsidó állam sem a nemzetközi jogrend szerint, de különösen a bibliai próféciák szerint, semmiképpen nem lehet a helyreállított bibliai Izrael. Amennyiben pedig nem az, úgy egy MEGTÉVESZTÉST SZOLGÁLÓ SÁTÁNI HAMISÍTVÁNY.

   Hós. 3,5
   Azután megtérnek Izráel fiai és keresik az Urat, az ő Istenöket, és Dávidot, az ő királyukat, és remegve folyamodnak az Úrhoz és az ő jóságához az utolsó időkben.
   De addig, közülük is a többség ILYEN:
   Mát. 24,38
   Mert a miképen az özönvíz előtt való napokban esznek és isznak vala, házasodnak és férjhez mennek vala, mind ama napig, a melyen Noé a bárkába méne.
   ?Mát. 24,39
   És nem vesznek vala észre semmit, mígnem eljöve az özönvíz és mindnyájukat elragadá: akképen lesz az ember Fiának eljövetele is.
   ?Mát. 24,40
   Akkor ketten lesznek a mezőn; az egyik felvétetik, a másik ott hagyatik…..

   “… a keresztény cionizmus…”

   Róm. 4,12
   És hogy atyja legyen a körülmetélteknek is, azoknak, a kik nemcsak körülmetélkednek, hanem követik is a mi atyánknak Ábrahámnak körülmetéletlenségében tanusított hitének nyomdokait.
   ?Róm. 4,13
   Mert nem a törvény által adatott az ígéret Ábrahámnak, vagy az ő magvának, hogy e világnak örököse lesz, hanem a hitnek igazsága által.
   ?Róm. 4,16
   Azért hitből, hogy kegyelemből legyen; hogy erős legyen az ígéret az egész magnak; nemcsak a törvényből valónak, hanem az Ábrahám hitéből valónak is, a ki mindnyájunknak atyánk
   ?Róm. 9,7
   Sem nem mindnyájan fiak, kik az Ábrahám magvából valók; hanem: Izsákban neveztetik néked a te magod.
   Gal. 3,7
   Értsétek meg tehát, hogy a KIK HITBŐL VANNAK, AZOK az Ábrahám fiai.
   Gal. 3,8
   Előre látván pedig az Írás, hogy Isten hitből fogja megigazítani a pogányokat, eleve hirdette Ábrahámnak, hogy: Te benned fognak megáldatni minden népek.
   ?Gal. 3,9
   Ekként a hitből valók áldatnak meg a hívő Ábrahámmal.
   ?Gal. 3,14
   Hogy az Ábrahám áldása Krisztus Jézusban legyen a pogányokon, hogy a Lélek ígéretét elnyerjük hit által.
   ?Gal. 3,16
   Az ígéretek pedig Ábrahámnak adattak és az ő magvának. Nem mondja: És a magvaknak, mint sokról; hanem mint egyről. És a te magodnak, a ki a Krisztus.
   ?Gal. 3,18
   Mert ha törvényből van az örökség, akkor többé nem ígéretből; Ábrahámnak pedig ígéret által ajándékozta azt az Isten.
   ?Gal. 3,29
   Ha pedig Krisztuséi vagytok, tehát az Ábrahám magva vagytok, és ígéret szerint örökösök.
   ?Gal. 4,22
   Mert meg van írva, hogy Ábrahámnak két fia volt; egyik a szolgálótól, és a másik a szabadostól.
   Róm. 11,16
   Ha pedig a zsenge szent, akkor a tészta is; és ha a gyökér szent, az ágak is azok.
   ?Ha pedig némely ágak kitörettek, te pedig vadolajfa létedre beoltattál azok közé, és részese lettél az olajfa gyökerének és zsírjának;
   Ne KEVÉLYKEDJÉL AZ ÁGAK ELLENÉBEN, ha pedig kevélykedel, nem te hordozod a gyökeret, hanem a gyökér téged.
   Azt mondod azért: Kitörettek az ágak, hogy én oltassam be.
   Úgy van; hitetlenség miatt törettek ki, te pedig hit által állasz; fel ne fuvalkodjál, hanem félj;
   Mert ha az Isten a természet szerint való ágaknak nem kedvezett, majd néked sem kedvez.
   Tekintsd meg azért az Istennek kegyességét és keménységét: azok iránt a kik elestek, keménységét; irántad pedig a kegyességét, ha megmaradsz a kegyességben; különben te is kivágatol.
   ?Sőt azok is, ha meg nem maradnak a hitetlenségben, beoltatnak; mert az Isten ismét beolthatja őket.
   Mert ha te a természet szerint való vadolajfából kivágattál, és természet ellenére beoltattál a szelid olajfába: mennyivel inkább beoltatnak ezek a természet szerint valók az ő saját olajfájokba.( VAGYIS, HA KERESZTÉNY VAGY, SZELLEMILEG ZSIDÓ VAGY)
   Mert nem akarom, hogy ne tudjátok atyámfiai ezt a titkot, hogy magatokat el ne higyjétek, hogy a megkeményedés Izráelre nézve csak részben történt, a MEDDIG A POGÁNYOK TELJESSÉGE BEMEGYEN.
   És így az egész Izráel megtartatik, a mint meg van írva: Eljő Sionból a Szabadító, és elfordítja Jákóbtól a gonoszságokat:
   És ez nékik az én szövetségem, midőn eltörlöm az ő bűneiket.
   Az evangyéliomra nézve ugyan ellenségek ti érettetek; de a VÁLASZTÁSRA NÉZVE SZERELMETESEK az atyákért. ? Mert megbánhatatlanok az Istennek ajándékai és az ő elhívása.
   ?Mert miképen ti egykor engedetlenkedtetek az Istennek, most pedig irgalmasságot nyertetek az ő engedetlenségök miatt:
   ?Azonképen ŐK IS MOST ENGEDETLENEK, hogy a ti irgalmasságba jutásotok folytán ők is irgalmasságot nyerjenek;
   Mert az Isten MINDENEKET ENGEDETLENSÉG ALÁ REKESZTETT, hogy mindeneken könyörüljön.
   Óh Isten gazdagságának, bölcseségének és tudományának mélysége! Mely igen kikutathatatlanok az ő ítéletei s kinyomozhatatlanok az ő útai!
   ?Mert kicsoda ismerte meg az Úr értelmét? vagy kicsoda volt néki tanácsosa?
   Avagy kicsoda adott előbb néki, hogy annak visszafizesse azt?
   Mert ő tőle, ő általa és ő reá nézve vannak mindenek. Övé a dicsőség mindörökké. Ámen.

   Szóval, nem tudom ki csinálta azt az oldalt, de a legtöbb ott található írás, csak “komolynak” néz ki! De, ha az Isten Ígéjét ( na meg a stílust, amivel a keresztényekről, zsidókról beszél)nézzük, kilóg a “lóláb”!
   Én maradok az Ígénél!
   ?[/expand]

 4. A hétéves időszakról, meg az Antikrisztus színrelépéséről szóló fantáziálgatásokat (egyelőre) nyugodtan el lehet felejteni. Jézus szerint a vég legfontosabb jele a harmadik zsidó templom felépítése lesz, aminek egyelőre nyoma sincs.
  Annál is inkább, mivel a kijelölt helyen egyelőre egy keresztény templom, meg egy arab mecset áll.
  Lehetnek kisebb összecsapások, esetleg vv3 is, de ostobaság lenne ebben az évtizedben
  várni a totális világvégét.

  1. Igen, a templom fontos kérdés, azonban a Bibliából arra lehet következtetni, hogy pont az Antikrisztus fogja lehetővé tenni a harmadik zsidó templom felépítését, és az általa kötött hétéves szerződésnek valószínűleg része lesz az arab-zsidó konfliktus és Jeruzsálem felosztásának kérdése is. Tehát úgy tűnik, a templom csak az Antikrisztus hatalomra jutását követően fog felépülni. Egyébként az ehhez szükséges építőanyagok raktárakban várnak, a kegytárgyakat legyártották, a papokat kiképezték, az oltárt előre megépítették és csak be kell emelni a kész templomba. Már csak az a bizonyos ?zseni? hiányzik, aki ezt politikailag is lehetővé teszi.

   Lásd ezeket: http://idokjelei.hu/tag/templom-2/

 5. 1.Thessalonka levél 5:3.
  ,,Mert amikor azt mondják: Békesség és biztonság,akkor hirtelen veszedelem jő rájuk,mint a szülési fájdalom a terhes asszonyra, és semmiképen meg nem menekednek.”

 6. Sziasztok!
  Érdekes a dolog, azért is, mert az ún. Nagyfigyelmeztetés weboldalon már hónapokkal ezelőtt üzenetben megkapta az állítólagos prófétanő, hogy ez év vége körül elkezdődik az emberiség történelmének végjátéka, és kezdetét veszi a nagy szorongattatás. Továbbá, hogy idén decemberben az Antikrisztus megmutatkozik, mint katonai hős. Erre azért kíváncsi leszek. Vannak érdekes előrejelzések ebben a Nagyfigyelmeztetésben, a gondom csak az vele, hogy erősen katolikus szemléletből magyaráz mindent. Ettől persze még lehet igaz a forrás, mert az ember egy csatorna, melyen keresztül megnyilvánulnak az isteni üzenetek. És az üzenetek milyenségét, nyilván az illető hite befolyásolja. Tehát lehet ezért van az erősen katolicizált színezet a próféciák mögött. Mindenesetre ott már hónapokkal ezelőtt megmondták, hogy év vége felé elszabadulnak a dolgok a közel keleten…

  1. Az okkultisták RÉSZigazságokat ismernek csak sajnos 🙁 Több oldalon arról cikkeznek, hogy dec.21-én lesz korszakváltás (halak csillagjegyből lépünk át a vízöntő korába), mellesleg a maják is erre a napra tették a korszak forduló napját. Vannak olyan kultúrák is, akik egy bizonyos “új ember” megjelenését jósolták meg. Szerintem ez nem véletlen..
   Én nagyon kíváncsian várom a december végét!

   1. Kissé félreérthető voltam az előző írásomban… Nem a katolikusokra írtam az okkultistaságot, hanem arra értettem, amit a továbbiakban írtam.
    Bocsánat a rosszul fogalmazásért!

 7. Én nagyon is reálisnak tartom,hogy még az idén megkössék azt a bizonyos 7 évre szóló szent szövetséget, békeszerződést – ki minek nevezi.
  A 3. templom építéséhez is minden megvan… Szerintem nyakunkon van a dolog..
  A technika is hihetetlen mértékben fejlődik. Persze ez csak az én gondolatom, minden esetre több mint gyanús a dolog.

  1. Igen! Szerintem is ezért kellett kirobbantani “végre” a konfliktust, hogy majd fel léphessen az Antikrisztus a “békeszerződéssel”! Kérdés, hogy mennyi “áldozattal” számolnak (szeretnének)! És hogy mennyire lesz kiterjedt?( Lehet, hogy a Sziklamecset lerombolásával, még több országot betudnának léptetni a háborúba?! Nem csodálkoznék rajta, ha egy ilyen akciót is bevetnének!)
   Gondolom, ez a birodalom létrehozását is felgyorsítja!

   ( Én úgyan nem vagyok próféta, de az Ígéből, még az év elején azt kaptam, hogy elkezdődött a vég eleje! )

 8. Úgy fest gyerekek, h az izraeli rakéta védelmi rendszer kezd besokallni, már nem bírja a vége láthatatlan rakéta özönt. Palesztin rakéták gagyik, de ami minőségben hibádzik azt pótolják mennyiségben. Már Tel-Aviv-ot lövik.

  Zsidók erre mozgósítottak 16 ezer tartalékost és a határnál a tankos osztagok is már mozgolódnak. 7 hetes szárazföldi hadművelet sorozatra készülnek. Most már szinte biztos, h támadni fognak. Eközben folyamatosan bombáznak a cionista gépek.
  Jeruzsálemet 3 rakétatámadás érte.

  Reggel a palesztinok kilőttek 1 páncélozott kocsit is. Sőt, nem rég, meg nem erősített források szerint lelőttek 1 zsidó gépet is vagy drónt.

  Az egyiptomi kormányzat most tárgyal arról mit tegyen.

  1. Igen.
   Egy palesztin raketat ossze lehet dobni parszaz dollarbol.
   Ez izraeli elharito raketa 50.000$/db
   Konnyu kikovetkeztetni, hogy a nagy mennyiseg sokat szamit… 🙁

  2. Tartalékosok 1 része már megérkezett a határhoz. Már mindenkit tájékoztattak, hogy készüljenek a második fázisra. Szóval ez azt jelenti, h hamarosan támadnak.

 9. Thea,

  A hivatkozasok szinte kivetel nelkul “kecskere kaposztat” tipusu oldalalkrol valok. Megertem, hogy beleillik a nagy puzzle-ba es az oldal profiljaba, de ha a nagyteso miatt csak igy lehet kommunikalni errol a dologrol, akkor szerintem inkabb hanyagoljatok az ilyen cikkeket. Csak a frusztraciot novelik.

  1. Michael Snyder, keresztény jogász, az Economic Collapse Blog üzemeltetője, többnyire ilyen hivatkozásokat használ a saját mondanivalójához kapcsolódó információkra.

   Ebben a cikkben leginkább a felek kommunikációjára vonatkoznak a linkek, erre nem hiszem, hogy léteznek objektív vagy alternatív források, lévén csak a nagy médiumoknak vannak helyszíni tudósítói, illetve a kormányoknak szóvivői. Erre a témára ez fokozottan igaz.

   A másik szempont a hivatkozásoknál, hogy a nagy többség még mindig csak az ilyen nagy oldalakról származó információkat fogadja el, tehát a cikk mondanivalóját könnyebben át tudod adni azoknak, akik még a sötétben járnak.

   Az alternatív linkek meg jöhetnek a hozzászólásokban. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend