Gazdasági válság, Világkormány

Celente: Nemcsak Németország aranya hiányzik

Forrás: King World News

A King World News mai vendége, Gerald Celente, a világ egyik vezető és elismert trend előrejelzője, a Trends Research Intézet alapítója, arról beszélt, hogy nemcsak Németország aranya hiányzik. Az interjú során beszélt más országok aranykészleteivel kapcsolatban felmerült problémákról, valamint az összeomlás szélén álló globális gazdaságról:

?Nemcsak Németország aranya hiányzik. Az Egyesült Államokkal és az összes többi országgal is ugyanez a helyzet. Senki sem tudja mi van Fort Knox-ban. Senkit nem engednek be. Hol van az Egyesült Államok aranykészlete? Hogy lehet, hogy senki sem léphet be Fort Knox-ba, hogy megnézze??

?Miért nem lehet ellenőrizni vagy megszámolni? Miért nem nézhetjük meg, mi van ott? Hogyan lehetséges, hogy még a politikusok sem léphetnek be oda? Az az arany nem létezik. Ez az egész csak arra jó, hogy még inkább meggyőzze az embereket: a királynak nincs aranya.?

Ez az egyik oka annak, hogy mindent megtesznek az arany árfolyamának alacsony szinten tartása érdekében.

?Minden erővel azon vannak, hogy az arany árfolyama alacsonyan maradjon. Ahogy James Turk rámutatott, már a 90-es években szó esett arany swapokról a Fed jegyzőkönyveiben, pedig ez nem megengedett számukra. Ezért is tesznek meg mindent, hogy lenyomják az arany árát, de én hosszú távon gondolkozom és ezt a játékot, nem tudják túl sokáig fenntartani. Én a következőket jósolom: Szerintem eljön a pont, amikor bevezetnek egy új tartalékvalutát és ennek az új szabványnak valamilyen módon az arany is része lesz. Akkor az arany árfolyama meghaladja majd a 2000 dollárt unciánként.?

?Kínában például mit csinálnak? Folyamatosan csökkentik a kamatokat, folyamatosan pénzzel árasztják el a gazdaságot, felduzzasztják. Figyeljük csak meg milyen hírek jönnek az Európai Központi Bank felől: a végtelenségig folytatják az értéktelen kötvények felvásárlását. Honnan szerzik rá a pénzt? Minél többet nyomtatnak, annál értéktelenebbé válik az adott valuta.?

?Amerikáról nem is beszélve. Mindenki a választásokkal van elfoglalva, a két elnökjelölt pedig még említésre sem méltatja azt a fiskális szakadékot, aminek a szélén az országuk táncol. Nem látni, hogy a hanyatló gazdaságok okozta károknak hol a vége. Egyik gazdaság a másik után bukik el szerte a világon.?

KWN: Egyre többen beszélnek arról, hogy ezek a törekvések az Új Világrend bevezetését segítik elő. Néhány nappal ezelőtt Nigel Farage például elmondta, hogy évekig nem akart hinni ebben a törekvésben, de most már annyira egyértelmű, hogy mindenki láthatja.

?Hiszen itt folyik az orrunk előtt! Hogyan tagadhatná le bárki is?? – mondja Celente. ?Beszéltünk Mario Draghi-ról. Mit keres ott? Megpróbálja a hatalmat Brüsszelben konszolidálni. A bankrendszernek köszönhetően Európában minden szuverenitás megszűnik. Új vezérük lesz. Arról beszélnek, hogy a hatalom konszolidációjára azért van szükség, hogy ezek a problémák ne történjenek meg a jövőben. Szép kis sztori! El is hiszem. Azok az emberek, akik létrehozták a problémát, most majd szépen megoldják? Tündérmese. Ez egészen egyszerűen egy hatalomátvétel. Most nem vallási értelemben beszélek, de Jézus, a Béke Fejedelme, egyetlen egyszer folyamodott erőszakhoz: amikor kiűzte a pénzváltókat a templomból, mert ők voltak azok, akik fizikailag tönkretették a népet. Most nem pénzváltóknak, hanem bankoknak hívják őket. Ez a valóság. És a pénzhatalom ugyanolyan függőség, mint a kábítószer. Nincs lelkiismeretük. Amikor itt elfogy a pénz, háborút indítanak, mert kell nekik az újabb adag. Tudjuk, hogy ezen a téren is egyre forróbb a helyzet.?

?Ha szétnézünk a világban, láthatjuk, hogy több millió ember ment az utcákra Spanyolországban, Portugáliában, Görögországban, mert nincs pénzük ételre, otthonra, lassan már semmire. Nem látják az emberek, hogy mi folyik itt? Az egész pénzrendszer az összeomlás szélén áll! A bankok is kifogytak a pénzből. Nem tesznek egyebet, mint digitális pénzt állítanak elő, hogy felszínen tartsák még egy ideig a globális piramisjátékot. És ahogy már korábban említettem, amikor kifogynak az ötletekből, elindítanak egy újabb háborút. És az a háború más lesz, mint az eddigiek.?

A teljes interjú angol nyelven: LINK

Előző posztKövetkező poszt

21 hozzászólás

  1. Ujabb adalek a jegybanki aranykeszletekkel kapcsolatban:

    http://gazdasagiradio.hu/cikk/83714/

    A cikk is feszegeti, hogy a nem allokalt aranytartalekok mar reg tovabbadasra kerultek kolcson es tokeattetes ugyletek fedezetekent – erre egyebkent a kisebb bankokon keresztul is van lehetoseg ezt szemelyesen tudom!
    Tehat az en gyanum az, hogy meg a 2006-2007-es idoszakban a tozsdei felfutas jo reszet aranyfedezetre felvett hitelbol, es aranyfedezetes tokeattetbol vittek veghez a “kivalo befektetok”. (Mondhatnam ugyis, hogy a palimadarak.)
    A 2008-as tozsdei krach kovetkezteben – ami meggyozodesem, hogy nem a veletlen muve volt – az ilyen tokeattetes ugyletek fedezetekent szolgalo arany igy fizikailag is szepen elvandorolt masokhoz. Fizikailag azokhoz, akik a tozsdei arfolyamok csucsan shortoltak, majd valoszinuleg be is dontottek az arfolyamokat. (Ebben segedkeztek a “veletlen” tozsdeugynoki eladasok is, ugye emlekszunk).
    Szo mi szo. A lenyeg, hogy nagyon nagy valoszinuseggel (es ebben szemelyesen szinten igencsak biztos vagyok!!) a nemzeti bankok – es koztuk a FED – trezorjai ma mar aranymentesek!
    Es hogy hol az arany igazibol, azt csak a mi jo Soros Gyuri bacsink tudna megmondani.
    Erdekes, hogy o az elmult evekben eppen aranyba es termofoldbe fektett a legtobbet…
    A nemzetek tehat mara ki vannak semmizve. Az ertektelen papirpenzukkel (melynek piaci erteket ma a GDP es az adott nemzet termelokepessege hatarozza meg!) ma mar ha akarnanak sem tudnanak olyan hadseregeket felallitani, melyekkel ellen tudnanak szegulni a penzhatalomnak, vagy azoknak, akik ebbol az egeszbol hatalmas hasznot huztak.
    Sot! Nemcsak hogy hasznot huztak, hanem ha belegondolunk: mivel ezzel a jatekkal gyakorlatilag leigaztak es cselekveskeptelenne tettek a nemzeket kormanyait, ezert egyuttal a kormanyok feletti urakka is valtak – most mar nem csak elmeletben, hanem gyakorlatban is.
    A hadseregeket ugyanis etetni kell. Es ha haboru van, akkor az ertektelenedo papirpenzbol nem tudja egyetlen allam sem etetni a katonait. Mert ahhoz bizony aranyfedezet kell!!

    1. Szia Sharky!

      Tudod, ha így nézed, igazad van! De én valahogy úgy nézem, és mindig is úgy néztem, hogy:
      Van pár család aki majdnem “mindent visz”, meg pár tizezerezer még, akik a “maradékon” osztoznak! Na már most, ezek is csak halandók, ezek is csak emberek! Ha az államok vezetői komolyan gondolnák hogy , ezentúl a “népünkért” dolgozunk, akkor egyszerűen összefogdosnák ezeket az embereket, levetkőztetni “gatyára”, keresni nekik valamelyik óceán közepén egy lakatlan szigetet, azután kirakni őket oda! Kezdeti ellátásnak vinni nekik néhány kecskét, juhot, terményt, néhány komolytalanabb eszközt, stb! Azután dolgozzanak! Oldják meg! Csak arra kellene vigyázni, hogy ne szökjenek meg! ( és mint látod, nagyon-nagyon humánus vagyok! még csak nem is mondom, hogy azt kapják, amit ők tettek az emberiséggel!)
      Igazából, nem hiszem, hogy sok katona kellene egy ilyen akcióhoz! Sőt, szerintem, maguk a biztonsági őreik is “összekapdosnák” őket, ha tudnák, hogy egy normális világ jön ezután!
      És, a másik, amiről nem szabadna elfeledkezni! Csak a megtermelt gabona, takarmány, haszonnövény, az állatok, eszközök, stb, az érték! Ha csak arany van, meg pénz, meg drágakő, de egy fia tyúk sincs, se pedig termény, akkor annyi!
      Csak egy “megállapodás” az, hogy mit tartunk “fedezeti értéknek”!
      És csak addig gazdag valaki,akinek abból sok van, amig azt nem mondjuk, hogy: na akkor ez holnaptól már értéktelen! ( Millpengő, stb)
      Vagyis, ha lenne akarat, akkor könnyen meg lehetne oldani a dolgokat!

      1. Igaz, Ida!
        De a vilagot vezeto akarat ezzel pont ellentetes. Raadasul ezt az akaratot birtoklo embereknek minden hatalmuk megvan ahoz, hogy az akaratukat ervenyesitsek a penzrendszeren es a kormanyokon keresztul. Barmi aron.
        Es ezt nem is lehet megvaltoztatni, mivel azt szolgaljak, akinek ez a “hatalom adatott a Foldon”. De az o idejuk is veges.
        Minden ugy fog tortenni, ahogy meg van irva. 😉

        1. Persze Sharky!
          Ahogy mondod! (Én is csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy mennyire egyszerű is lenne ezeket a dolgokat megváltoztatni!
          És mégse lehet!)
          Ezek azok a dolgok, amiknek meg kell lenniök!

    1. Az euro es a dollar mogott mar nagyon regota nincs aranyfedezet…
      Mint ahogyan mas fizetoeszkozok mogott sincs.

  2. Nos az arany mar reg eltunt Svajcbol is. De nem is lesz ra szukseg a jovoben, minek is oda?
    A haboruhoz meg mar felsorakozott mindenki. A vilagtortenelem legnagyobb hajo-armadaja allomasozik a kozel-keleten, tudniillik.
    Minden kesz, a szinpad felallt. Mar csak az indito momentum kell.
    Szerintem a tozsdekrach es a nagy haboru egyszerre, parhuzamosan fognak megtortenni.

  3. Azért kíváncsi lennék, akkor hol az arany!!??

    és akkor milyen háborúra készüljünk???

    1. Szerintem ne keszulj te semmilyen haborura Steve,(fuggetlenul attol,hogy lesz-e vagy sem) hanem bizz az Urban es ugy vard ki a dolgok végét,ill.a még nagyobb dolgok kezdetét megtöltve a lampasodat olajjal.

      1. 🙂 Azért csak óvatosan az ilyen viccekkel, még valaki tényleg elhiszi, bár engem sikerült megmosolyogtatnod.

      2. Ki tudja, lehet hogy meg akarják épiteni a saját repülő aranyozott Új Jeruzsálemüket ahhoz jó sok kell 😛

        1. Jaj ne…már megint kezdődik! Én biztos kimaradok ebből a vitából….unom már ezt a sumer/Sitchin/annunaki baromságot.

      3. egyet értek veled! régen is csak azért jöttek . már régen elvitték, nem kell azt gyűjtögetni .nem ezért tenyésztettek ki bennünket annak idején ? aranybányászatra. vannak róla sumer feljegyzések.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend