Gazdasági válság

Az amerikai álom

Az amerikai álom című, a Provocateur Network által készített 30 perces rajzfilm, bemutatja az Egyesült Államokat fenyegető összeomlás néhány főbb kiváltó okát  és lerántja a leplet az Egyesült Államok központi bankja, a Federal Reserve mögött rejlő sötét erőkről. (Magyar felirattal)

A magyar felirat kiválasztásához vidd az egeret (nem kell kattintani) a videó alján, a lejátszás megkezdését követően megjelenő piros “cc” gombra és kattints a ‘Hungarian’ sorra a megjelenő listából.

A Wikipédia szerint:
A Federal Reserve System (szó szerint ?Szövetségi Tartalékrendszer?, rövidebben Federal Reserve, nem hivatalos, de gyakran használt rövidítéssel Fed) az Amerikai Egyesült Államok központi banki rendszere.

Eltérően az államilag kontrollált jegybankok többségétől, a Federal Reserve vegyes állami-privát rendszerű. Elnöke jelenleg Ben Shalom Bernanke.

A banki frakcionált tartalékgazdálkodás az a banki gyakorlat, amely lehetővé teszi a bankok számára, hogy a betéteknek csupán egy részét tartsák meg tartalékként, a többit pedig kiadják hitelbe, továbbra is fenntartva a szóban forgó betétekre vonatkozó visszafizetési kötelezettségüket, amennyiben azt az ügyfél kéri. Ma ez az elterjedt banki gyakorlat, a teljes tartalékgazdálkodással szemben, ami több, mint kétszáz éve nincs használatban.

További háttérinformációk a filmben foglaltakkal kapcsolatban angol nyelven: ITT

Előző posztKövetkező poszt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend