Tudomány és technika

Tényleg mikrochipet akarnak ültetni az agyunkba

(Joseph Candel) A Bibliából Fenevad Bélyegeként ismert pénzügyi rendszer bevezetéséhez szükséges technológia rendkívül gyorsan fejlődik, a propaganda gépezet pedig mindent megtesz, hogy a tömegek elfogadják a koncepciót. A chipbeültetést egyre több területen alkalmazzák, míg végül megjelenik az a bizonyos eszköz, amiről a Jelenések könyvében is olvashatunk.

?[A hamis próféta] azt is teszi mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az ő jobb kezükre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek; És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak a kin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma. Itt van a bölcsesség. A kinek értelme van, számlálja meg a fenevad számát; mert emberi szám: és annak száma hatszázhatvanhat.? ? Jelenések 13:16-18

Forrás: The American Dream

Szeretnél mikrochipet az agyadba? Az ajánlat így elsőre valószínűleg nem hangzik túl csábítónak, pedig a nagy gyógyszeripari és biotechnológiai cégek tényleg ezt akarják.

Sok millió dollárt pumpálnak folyamatosan az ilyen egészség és életminőség javító technológiák kutatás-fejlesztésébe. Természetesen most még senki sem fogja ránk kényszeríteni a chipbeültetést. Eleinte forradalmi újításként harangozzák be az eljárást, aminek alkalmazása kiváltságnak számít majd. Kihangsúlyozzák, mennyi mindenben javíthatnak egészségünkön, hogyan segíthetik a testi fogyatékossággal élőket, és persze milyen extra képességekkel ruházhatják fel a használóit.

Képzeljük el, milyen fogadtatásban részesíti majd a nyilvánosság az újítást, amikor bejelentik, hogy segítségével napok alatt megszabadulhatunk súlyfölöslegünktől, vagy órák alatt letölthetjük az egyetemi tananyagot az agyunkba. A technológiában rejlő lehetőségek száma végtelen és csak idő kérdése, hogy mikor válik teljesen elfogadottá. Ami egykor tudományos fantasztikumnak számított, lassan valósággá válik és a világ soha többé nem lesz a régi.

Fontos azonban megvizsgálni ez ellenérveket is.

Bár nagyon közel vannak a megvalósításhoz, úgy tűnik a kutatóknak eszébe sem jut foglalkozni a chipbeültetés esetleges negatív következményeivel.

A Financial Times egyik cikke szerint a jövő gyógyszeriparának szerves része lesz a ?bioelektronika?, ami ?az agyba és a test más részeibe küldött elektromos jelek segítségével lesz képes gyógyítani?.

Leírja, hogy a cukorbetegséget, az epilepsziát, az elhízást, és sok más betegséget, gyógyszerek helyett a hibásan működő szervekbe jeleket küldő ?elektromos implantátumok segítségével? kezelnek majd.

Túl jól hangzik ahhoz, hogy igaz legyen.

A cikk szerint a GlaxoSmithKlein keményen dolgozik, hogy valóra váltsa ezeket az elképzeléseket. Moncef Slaoui, a GlaxoSmithKlein kutatás-fejlesztés részlegének vezetője szerint ?a kihívás abban rejlik, hogy az agy-számítógép interfészt, az anyagi tudományágakat, a nanotechnológiát és a mikro-áramforrásokat integrálják az új gyógykezelési eljárások kifejlesztése érdekében?.

Mit szólnál, ha egy napon kiderülne, hogy egy agyimplantátum segítségével kigyógyulhatnál egy életen át tartó betegségből? Elfogadnád?

Az elkövetkezendő évek során sok embernek kell majd választ adni erre a kérdésre.

A Mashable például a következőket írta néhány hónapja:

A stroke-on átesett illetve Parkinson-kórban szenvedő betegek számára reményt adhat egy új, de egyelőre vitatott eljárás, ami kísérleti patkányon sikeresnek bizonyult az agyi sérülések kezelésében.

A patkányok agyi motorikus funkciói a korábban sérült területeken is működni kezdtek, miután mikrochipet ültettek az állat koponyája alá, amin keresztül elektródákat vezettek az agyba. A chip nélkül, a sérült patkányok motorikus funkciói nem működtek. A stroke és a Parkinson-kór is vissza nem fordítható sérülést okoz az agyszövetekben, tehát a felfedezés reményt adhat ezeknek a betegeknek.

Az Egyesült Államok kormánya olyan beültethető mikrochipek kifejlesztésén dolgozik, amivel figyelemmel kísérhetnék a katonák egészségi állapotát, valamint javíthatnák harctéri tejesítő képességüket.

Vajon nem túl bonyolult vagy veszélyes eljárás egy mikrochipet az emberi agyba ültetni?

Mint kiderül, nem is olyan nehéz, mint gondolnánk.

A Wall Street Journal cikke szerint az eljárás gyors és legtöbbször egyetlen kórházban töltött napot igényel?

Az agyi implantátumok a koponya alá, közvetlenül az agy felszíne fölé elhelyezett orvosi eszközök. Legtöbbjük akkora, mint egy aszpirin tabletta és vékony, fém elektródák segítségével ?figyelik? az agy tevékenységét, illetve esetenként stimulálják az agyi aktivitást. A neuronok közötti kommunikációra hangolva, ezek az implantátumok valóban ?lehallgatják? az agytevékenységet, majd közvetlenül az agynak ?válaszolnak?.

Akiben viszolygást kelt az eljárást, jobb, ha tudja, hogy egy ilyen implantátum elhelyezése viszonylag egyszerű és gyors művelet. Az altatást követően apró vágást ejtenek a fejbőrön és egy lyukat fúrnak a koponyán, amin keresztül az eszközt az agy felszínére helyezik. Az eszközzel vezeték nélkül tudnak kommunikálni. Amikor a procedúrát nem ambulánsan végzik, a beavatkozáshoz egyetlen kórházban töltött nap szükséges.

Mennyire lehet biztonságos egy olyan eszköz, ami képes közvetlenül kommunikálni az agyunkkal?

A gyógyszeripar kihasználja, hogy a mai technológiai újításokra éhes világban, a legtöbb ember nem foglalkozik az ilyen kérdésekkel.

Az Intel például olyan, agyba ültethető érzékelő kifejlesztésén dolgozik, ami lehetővé tenné, hogy használói közvetlenül irányítsák számítógépüket vagy mobiltelefonjukat. A Computer World UK a következőket írta erről:

2020-ra nem lesz szükség billentyűzetre vagy egérre számítógépünk irányításához, mondják az Intel fejlesztői. A felhasználók ezek helyett a perifériák helyett agyhullámaik segítségével nyitnák meg dokumentumaikat vagy böngésznék az Internetet.

Az Intel Pittsburgh-i kutatólaboratóriumában dolgozó fejlesztők olyan módszereket keresnek, amelyek az agyhullámokat kihasználva tudják irányítani a számítógépet, a televíziót vagy a mobiltelefont. Az agyhullámokat az Intel által kifejlesztett és az agyba beültetett érzékelők fognák munkára.

A kutatók elmondták, hogy ezek a tervek már nem számítanak tudományos fantasztikumnak és Nagytestvér senkinek nem fog chipet ültetni az agyába akarata ellenére. A kutatók arra számítanak, hogy a fogyasztók kapva kapnak majd a chipbeültetés kínálta új lehetőségen és szabadságuk kiterjesztéseként tekintenének rá.

A fenti cikkben az áll, hogy a chipet nem kényszerítenék rá senkire.

Arra számítanak, hogy a legtöbb ember alig várja majd, hogy kipróbálhassa ezt az új technológiát. És valószínűleg jól gondolják.

Számos videójáték fejlesztő dolgozik azon, hogy a joystick vagy egyéb kontrollerek helyett agyhullámokkal lehessen irányítani a játékokat, míg más cégek az Internethez akarják kapcsolni agyunkat.

Az alábbiakban egy friss IBM sajtónyilatkozat részlete olvasható:

Az IBM kutatói is csatlakoztak azokhoz, akik különböző módszereket keresnek az agy és elektronikai eszközeink, mint a számítógép vagy az okostelefon, összekapcsolásához. Az újításokkal elég lesz arra gondolni, hogy fel akarunk hívni valakit és már indul is a hívás. A számítógép esetében például elég lesz arra gondolni, hogy hová akarjuk vinni a kurzort és már ott is terem.

A bioinformatika területén dolgozó kutatók az agytevékenység leolvasására, arcfelismerésre, az izgalmi vagy koncentrációs szint mérésére és a gondolatolvasásra képes érzékelőket tartalmazó headseteket fejlesztettek ki. Viselőjének egy mozdulatot sem kell tennie használat közben.

Az ilyen technológia potenciális ?előnyei? minden képzeletet felülmúlnak. A Science Channel például így fogalmazott:

Ha az otthoni Internetcsomagoknál leggyorsabbnak számító 50 MB/mp sebességgel tudnánk adatokat tölteni saját szürkeállományunkba, egy 500 oldalas könyv elolvasása körülbelül 2 tizedmásodpercig tartana.

Milyen irányban változna a világ, ha az emberek néhány hét alatt képesek lennének annyi tudást az agyukba tölteni, amihez korábban egy egész élet kellett?

A lehetőségek száma végtelen.

Azonban a visszaélések lehetősége is az.

Az aggyal közvetlenül kommunikálni képes mikrochip az állami kontrol legmagasabb szintjét biztosítaná egy diktatórikus kormány számára és vezetőinek soha nem kellene afelől aggódniuk, hogy az alattvalók ellenük fordulnak egyszer.

A chipeket eleve úgy programozhatnák, hogy az állampolgárok mindig jól érezzék magukat. Mintha folyamatosan be lennének ?lőve? és így egyben azonnal függőséget is kialakítanának minden használóban, akik bármire hajlandóak lennének a chiphasználat fejében.

Egyetlen technológia sem hordozott még magában ilyen komoly veszélyt az emberi szabadságra nézve.

Ne felejtsük el, hogy mint minden hasonló újítás esetében, először az előnyöket adják el nekünk, majd amikor már kellő mértékben elterjedt és az élet sok területén nélkülözhetetlenné vált, arra használják fel, hogy segítségével tovább korlátozzák, majd végleg elvegyék szabadságunkat.


(Idők jelei) Az alábbi videó (ami egy létező számítógépes játékhoz tartozik és felkavaró jeleneteket tartalmaz) azt feszegeti, hová vezethet az emberi test és képességek mesterséges kiterjesztése, illetve mi történik, ha ez a technológia rossz kezekbe kerül (bár ez az iparág eleve rossz kezekben van, tehát szinte garantált az irány):

[vsw id=”akaos1U8Rto” source=”youtube” width=”590″ height=”370″ autoplay=”no”]

Előző posztKövetkező poszt

13 hozzászólás

  1. Igen, tényleg azt. Az általam már idézett oroszországi 2007. évi 331-es rendelet az agyba helyezett chipről tesz említést, tehát nem karba, kézbe, nem homlokra, hanem az agyba! Találtam a múltkor egy orosz nyelvű, angolul feliratozott videó-összeállítást erről, 1:32 percél látható.
    http://www.youtube.com/watch?v=UIzl5bkiHVI
    Saints Old Men Shall About Our Time. Part 1
    Amúgy az a hír járja, hogy a pecsét “láthatatlan” lesz, azok jelöltetnek meg lézerrel a homlokokun, akik átveszik a biometrikus, chipes e-igazolványukat. És ez azonnali következménnyel jár spirituális életükre. A forrásaim oroszul vannak…ha kell meg tudom adni.

  2. Szerinted tényleg aggodnak az egészségedért? Te ezt tapasztalód? Tehát megszeretnének gyógyítani minket….mi? mindannyiunkat,….miközben, szerintük túl sokan vagyunk ugyebár. Most akkor mi van? Itt valaki nem mond igazat. Gyógyítás, szép szó, de tényleg…tudtok olyan betegségről, amit tényleg meg tudtak, bizonyíthatóan, végleg gyógyítani ortodox orvoslással?
    A történetnek egyesek szerint lehet egy másik oldala is.
    http://www.conspiracyarchive.com/NWO/microchip_implants_mind_control.htm
    http://educate-yourself.org/lte/microchipimplantresistance12sep07.shtml
    De persze ezek csak elméletek…..semmi több, mert Ők valójában csak jót akarnak nekünk…..ja na meg a nagyinak!

    1. En az egyen szemszogebol kozelitettem meg a kerdest -pontositok, ha felreertheto volt:

      “Vallalod-e az ismert (altalad is linkelt) rizikot azert, hogy sajat magad / gyereked / a nagyi ne szenvedjen egy betegsegtol?”

      Azert ne felejtsd el, hogy par evtizede a szivritmus-szabalyzo is “hasonlo” attores volt. (azzal nyilvan nem lehet a gondolataidban piszkalni, de megiscsak egy gep a testben)

      Magamba sosem rakatnek ilyet, meg akkor sem, ha tuti beadnam a kulcsot nelkule – ez egyszeru dontes.

      Egy szulo es gyermeke szituacio azert ennel sokkal bonyolultabb. Elfogadni tenykent pl, hogy a 2 eves gyermeked defektes lesz orok eleteben -nagyon kemeny dolog. (mikozben tegyuk fel rendelkezesre all a chip, mint alternativa)

      Ez a problema nagyon leegyszerusitve tovabbra is kb annyi, hogy felulbiralhatod-e Isten/termeszet/stb… donteset. Az orvostudomany nem fogja radkenyszeriteni (egyelore), a dontes egy ideig biztosan az egyen kezeben marad.
      Az vilagos, hogy a modern orvostudomany mar regota nem igazan a gyogyitasrol szol, de ettol fuggetlenul bemesz a korhazba, hogy kivegyek a madnulad, megmutsenek ilyen-olyan dolgokkal, nem? Gyakorlatilag itt sincs valasztasod, hogy mesz-e vagy sem. Max a helyet valasztod meg anyagi lehetosegeidnek megfeleloen.

      1. peterqe,
        Ebben úgy érzem nincs vita köztünk. Ami engem illet én is NEM-el szavazok, a gyerekem esetében úgyszintén, de az élet nem mindig ilyen egyszerű, sőt nagyon nem az, ahány család annyi szituáció, annyi élet felfogás, a tudás nem létezik vagy megosztott, a valós információk általában kevések, ezért sokan pánikba esnek és kapkodni kezdenek főleg, ha valami súlyosabb betegségről van szó és akkor ott vannak még(már) azok az esetek is (igaz egyelőre még csak néhány elszigetelt eset pl.az USA-ban) amikor meghurcolják és börtönnel fenyegetik a szülőket, mert a rákos kiskorú gyereküket nem voltak hajlandóak chemoterápia kezelésre vinni, tehát lesz itt minden ami elképzelhető, jó és rossz döntés, direkt vagy indirekt kényszerítés meg még ki tudja mi.

        “…………………………..” ez majdnem lemaradt, sebaj majd legközelebb pótolom 🙂

  3. Forditsuk meg az -egyelore koltoi- kerdest:

    “Belemennel-e abba, hogy az agyadba / beteg gyermeked / a nagymami agyaba mikrochipet ultessenek, hogy cserebe soha tobbet ne szenvedj az epilepsziatol, hogy a nagymami ismet megismerjen?”

    A csabitas nem is annyira az extra kepessegekben van, hanem a (genetikai, isteni, stb… ahogy tetszik) hiba kikuszoboleseben.

    1. Nem mennék bele, az életem árán sem! Ha tehetem, akkor mindenkit le fogok róla beszélni!!!!!
      És tudod miért? Mert tudom, hogy mi lesz a vége…
      És te annak tudatában hagynád, hogy ilyen chipet beléd ültessenek, hogy utána majd az ítéletkor kiid Isten haragjának a poharát?
      /Már ha egyáltalán hiszel a Bibliának/

      1. Hol van a Bibliában leírva, hogy tilos egy gyógyászati segédeszközt igénybe venni, mert azzal egyszer és mindenkorra végérvényesen ítélet alá kerülsz?
        A Fenevad jelének felvétele a hozzá való tartozást fejezi ki, ugyanúgy akaratlagos döntésen alapul, mint a megtérés és a vízkeresztség. Ha egy súlyos betegséget kezelő eszközt (pacemakert, műkezet, vagy épp egy ilyen stimulátort) ültetnek be egy beteg emberbe és az meggyógyul, akkor hálát adok érte Istennek, hogy technikailag ez egyáltalán lehetséges ma már.
        Más kérdés, ha egy napon azzal jönnek, hogy a világgazdasági rendszerben való részvételhez deklarálnom kell, hogy alávetem magamat az uralmának, és az ehhez szükséges jelet fel kell venni. EZT kell elutasítani akár az életed árán is, nem a gyógykezelést.

        1. “A Fenevad jelének felvétele a hozzá való tartozást fejezi ki, ugyanúgy akaratlagos döntésen alapul, mint a megtérés és a vízkeresztség. ” –> Ez így van, egyet értek. Szabad akaratunk van.

          “Hol van a Bibliában leírva, hogy tilos egy gyógyászati segédeszközt igénybe venni, mert azzal egyszer és mindenkorra végérvényesen ítélet alá kerülsz?” —> ilyen nincs írva ez igaz. De annak fogják majd tálalni ezt a csipes őrületet. Nem maga a technológia gonosz, hanem amire használják. És igen, bélyeg lesz, nem pedig gyógy. segédeszköz, mint ahogy tálalják.

          Eddig sem a gyógykezeléssel volt a gondom, hanem azzal, amire ezt a cuccot felhasználják.
          Önmagában tök jó ötletnek tartom a csipes megoldást(kézbe ültetett), de csak önmagában. Praktikus valóban, hogy nem hagyod el a pénzedet, irataidat, mindened azon van. De! Isten megmondta, hogy ez micsoda, és aki felveszi, az is inni fog az Ő haragjának poharából. Na ezért sem fogom felvenni egyiket sem. Bármilyen szuper körítéssel is lesznek, nem hagyhatja senki figyelmen kívül, hogy Isten mit mond erről.
          Gyanítom, hogy félre értettél ..

  4. “órák alatt letölthetjük az egyetemi tananyagot az agyunkba”

    áhhh…ez lassú….majd ha olyan gyors lesz az infó adoptálása mint DATA-nak a StarTrekből akkor lehet érdekel majd :O)

    meg kell várni a 2.0-ás rendszert minimum….

    viccet félre téve, ez erősen scifi mint tudományos egyenlőre…..

    egy chip az agyban nem tud minden hova kapcsolódni hogy esetleg stimuláljon agyterületeket….
    olyat el tudok képzelni, hogy egy bizonyos területre hatással van mint ha “belső akupunktúra” lenne…..pl egy epilepsziás roham esetén, vagy mint fent is említett “boldogság érzet” bizergálásával és el egy bizonyos hatást……

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend