Háborúk

1001 holdfénymentes éjszaka, avagy az Irán elleni támadás lehetséges időpontjai

Forrás: ZeroHedge

Az izraeli biztonsági tanács múlt pénteki többségi szavazását követően, amely során megadták a felhatalmazást egy Irán elleni ?lépésre?, a ?ha? már nem kérdés, csupán a ?mikorra? nem tudjuk a választ. Amint a Rapidan Csoport alábbi elemzéséből kiderül, mindössze körülbelül 10 egyértelmű, 10-napos újhold időszak maradt 2012-ben, ami egy támadás kezdeteként szóba jöhet. Amennyiben kivonjuk az általában homokviharokkal tarkított hónapokat (április, július és szeptember), összesen 7 olyan időszak marad, amely során realisztikusan el lehet indítani egy katonai támadást.

Emellett a CVN 65 anyahajó csigalassúsággal halad és még mindig csak a Gibraltári szorosnál tart. Mivel katonai akcióra csak akkor lehet számítani, ha legalább 3 amerikai repülőgép hordozó van már a térségben, és mivel az ICE ultra- rövid-távú emelkedés-korlátokat léptetett életbe a nyersolaj kereskedésre április 1-i hatállyal, kizárhatjuk az időben legközelebbi, március 17-27 közötti időszakot. Így már csak hat időpont marad. Azt tanácsoljuk, hogy a piaci ár feletti (OTM) Brent nyersolaj call opciókra csapjunk le az alábbi időszakokat közvetlenül megelőző napokban, mivel bármilyen meglepetésszerű támadás azonnali árnövelő hatással lesz minden éghető termékre.

Az időzítésről a Rapidan Group szerint:

A sajtó értesülései szerint a támadás valószínűsége 2012 második negyedéve és az év vége között a legmagasabb, ebből is a második és harmadik negyedévet tartják a legesélyesebbnek.

Amennyiben Izrael konvencionális támadás mellett dönt, a legoptimálisabb körülmények a holdfény és felhő mentes éjszakákon vannak. Izrael ?Orchard? hadművelete Szíria Al-Kibar-i reaktora ellen 2007. szeptember 6-án, az újhold előtt öt nappal indult. Ebből is látszik, hogy a támadás valószínűsége közvetlenül az újhold előtti és utáni öt nap során a legmagasabb, amint azt az alábbi táblázat is mutatja. Az alacsony páratartalom is előnyös, de nem elengedhetetlen.

A támadók megpróbálják kerülni a homokviharokat, amelyek áprilisban, júliusban és szeptemberben igen gyakoriak voltak Iránban az elmúlt évek során. A tavaly április közepén érkezett óriási homokvihar 20 megyén át tombolt, szükségessé téve az iskolák és boltok bezárását. A homokviharokat előre lehet jelezni és egy támadás tervezői mindenképpen figyelembe veszik az eshetőséget.

Előző posztKövetkező poszt

13 hozzászólás

 1. >>Azt tanácsoljuk, hogy a piaci ár feletti (OTM) Brent nyersolaj call opciókra csapjunk le az alábbi időszakokat közvetlenül megelőző napokban<<

  Ez minden ami eszedbe jut egy háborúról? Mikor lesz és hogy kell hasznot húzni belőle?

  Fáj ez a látásmód amely vak arra, hogy emberek ezrei meghalnak, vagy nyomorodnak meg egy háborúban. Csonkacsaládokban felnövő tízezrek hordozzák majd magukban a sebeket és talán a bosszú gondolatát. Éhinség, járványok … Ne adja az Isten, hogy nekünk is részünk legyen benne…

  emelkedni fog az olaj ára… Szégyen!

  1. A cikk forrása egy alternatív pénzügyi oldal, ahol nagyon is tisztában vannak a helyzet súlyosságával, aminek számos más cikkben hangot is adtak. Számomra az idézett mondat inkább szarkasztikus hangvételű (mint a Zero Hedge legtöbb cikke), de belátom, hogy annak aki nem ismeri az oldalt valóban félreérthető lehet.

   Azt viszont fontos megjegyezni, hogy az olaj árának emelkedése az, ami miatt egy ilyen háború nyomorba és rabszolgasorba döntheti a világ sok országát és éppen ezt a célt szolgálná az elit terveiben. A mi oldalunk célja ennek leleplezése. http://idokjelei.hu/rolunk/

 2. Érdekes dolgok jutottak eszembe, bár nem én találtam ki, de előtte még csak hasonlót sem olvastam.
  Sok helyről megtudhatjuk, hogy a Föld kb. 6000 éves. A Zsoltár szerint az Úr előtt 1 nap olyan mint 1000 esztendő. Mivel a teremtés 6 nap+1 pihenő az összesen 7 nap. 7 a Bibliából tudjuk hogy az Isten “száma”, a teljesség száma. Mi van ha majdnem 6000 év letelt és hátra van Krisztus ezer éves uralma ami kiadja a 7000 évet? Mivel minden a Fiúra, Jézusra nézve teremtetett, ő a Menny és a Föld “közepe”. A legfontosabb időpont Jézus születése, és méginkább halál és feltámadása, ami kb. i.sz. 33-ban volt. Vegyük ezt az idő afféle központi dátumnak. Itt telt le az első négyezer év. Ha ehhez adunk hozzá 2000 évet ( Kr.e. kb valamivel kevesebb mint 4000 év +33 +2000) akkor 2033-at kapunk. Persze kérdés hogy Jézus valóban 0-ban született, sokan ezt pár évvel korábbra teszik.A lényeg, hogy tizen pár év vagy 20 és eljön Jézus megint és kezdődik a Milleneum. Az Ige azt irja, hogy senki sem tudja a napot és az órát sem…..(nap’,óra’) de ahogy közeledünk, nem zárja ki az ige hogy az évre következtethessünk….a lényeg hogy nagyon rövid idő maradt, az biztos….az eseményeket figyelembe véve, meg hogy az okkultistáknak micsoda fontos 2018, az az év lehet az antikrisztusi kor kezdete is, ami ugye 7 év lesz, miért ne jöhetne el Jézus 2025 körül? (ha valóban nem pont 0-ban született hanem pár évvel korábban.
  Nem garancia és nem szeretem a számolgatást, de szerintem tökéletes és csodálatra méltó a pont 7000 év történelem. A teljesség száma…Kinek van véleménye?

 3. Szerintem se lesz még háború, bár minden jel arra mutat, hogy hamarosan elkezdődik, mert az elit, ezzel vagy azzal, félelembe szereti tartani az emberiséget. Az én logikám szerint, más a sor rend.Először is, ott “kell” legyen még előtte Szíria,….másodszor, ott van egy friss KONY 2012/Invisible children terelés, ami Ugandával kapcsolatos,..persze mi a fenét akarnának Ugandában az amcsik? elkapni az LRA lázadok vezetőjét, aki gyerekeket rabol el már 26 éve? ugyan már! nézünk csak rá a térképre és azonnal kiderül, hogy a célpont Szudán lesz, mert Kony majd oda menekül, ott fogják bujtatni a szudániak…bla, bla, bla,……a többit már ti is össze tudjátok rakni.
  És nem utolsó sorban, ne feledkezzünk meg a Londoni nyári Olimpiáról, Irán nem kis “falat” és voltak arra utaló jelek, hogy talán néhány rakéta, ide Európába is “eltéved” majd. ha viszont előtte támadják meg, az emberek nem szívesen fognak utazgatni ide, oda, így túl nagy vesztessége lesz az országnak, bár szerintem az anyagi veszteség csak öröm az elitnek, tehát nem is ez a lényeg, inkább azt ne felejtsük el, hogy ez az Olimpia nem véletlenül történik megrendezésre éppen most Londonban,… történni fog valami, amihez sok etnikum, ember kell….rég volt már a 9/11,…nem gondoljátok?
  Az is lehet még, hogy “pont Iránnak lesz köze” ehhez az egész olimpia dologhoz, ki tudja? Az MI6-et, az AL-QaCIA-t, és a MOSSAD-ot sem kell félteni, tudják mi a dolguk.

  1. Csatlakoznák az elöttem szólóhoz, kb. tényleg így épülhet fel a dolgok sorrendisége.
   Az első Szíria – erre ugyebár bibliai jóslat is utal – , aztán Irán.
   Az ugandai-szudáni “bulit” valóban elkezdték “felépíteni”, de annak kibontása most még elég sok időt igényel, illetve egyébként is mellékszál Iránhoz képest.
   Egyébként egy jól felépített – és nyilvánvalóan az lesz – precíz csapásmérés az iráni atomlétesítmények ellen nem feltétlenül jelentene kiterjedt háborút, mert pl. az izraeliek kijelenthetik hogy ha Irán ellencsapást indít – arra nukleáris válaszcsapással felelnek. Egy ilyen fenyegetés esetén a pezsáknak nagyon meg kellene gondolniuk hogy mit lépnek, hiszen Izrael kb 4-600 nukleáris stratégiai és taktikai csapásmérő eszközzel rendelkezik, amiből csak 8-10 felhasználásával is nagyon csúnya veszteségeket tudnának okozni iránnak, valószínűleg néhány nagyobb város úgy ahogy van eltünne a térképről.
   (5-6 millió halott).
   Egy ilyen incidensnek pesze Izrael számára is igen súlyos következményei lennének, a világ közvéleménye teljes mértékben ellenük fordulna, illetve felmerülne egy estleges orosz válaszcsapás lehetősége is amely Izrael teljes és végső pusztulásával járna.
   (Nagy kérdés az orosz vezetés háttérhatalomhoz való viszonya).
   A londoni olimpiával kapcsolatban : szinte biztos hogy történni fog “valami nagyobb szabású cselekmény”, senkit nem akarok lebeszélni hogy kimenjen ha szeretett volna, de szerintem jobb lesz ezt most kihagyni.
   A Federel Reserve Act-ot 1913-ban írták alá, innentől datálódik a háttérhatalom erőteljesebb, konkrét, egyértelmű ráhatása a történelmi eseményekre, és ennek ugyebár 2013-ban lesz a 100 éves “szülinapja”, úgyhogy biztosan szeretnének maguknak valami grandiózus ajándékot adni – mondjuk egy apró kis Új Világrendet. 🙂

 4. Nem lesz háború,legalábbis Irán-Izrael között jó darabig biztos nem.Ebből kifolyólag a harmadik világháború is elmarad.Tegyük hozzá,így lesz jó.
  Mindkét fél tisztában van az óriási következményekkel,ezért egyik oldalról sem lesz támadás.Csupán erőfitogtatás megy,meg lesz oldva a helyzet,de nem háború által….

  1. ennyire nem lehetsz naiv…háború lesz, nem kicsi mert ezt akarja USA és Izrael is..lehet készülődni a ránk is jelentősen kiható következményekre..

  2. Kedves Zsolt!

   Jó érzés lehet ilyen alapállásból szemlélni a világot. 🙂 Világképed egyetlen hátránya, hogy – amennyiben mégse lenne igazad – hatalmasat csalódhatsz a végén. 🙂 Mentségedre szolgál, hogy azért jóval reálisabb dolog az általad leírtakban reménykedni, mint mondjuk a Galaktikus Szövetség közbelépésében… 😉
   Szvsz azonban a háború elkerülhetetlen, és nem pusztán azért, mert olyan nagy a feszültség (és mert olyannyira ebbe az irányba mutat minden), hanem azért, mert egyszerűen így készült el a forgatókönyv. Ha utánanézünk a dolgoknak, az “elit” önleleplezési kampányának részeként az előző világégések kulisszatitkait is megismerhetjük, és láthatjuk a Közel-Kelet mai arculatának mesterséges kialakítását is. Innen nézve pl. egy “Israel Loves Iran”-típusú kezdeményezés sem más, mint egy mócsing a reménykedőknek, amely által – a háború kitörésével – nyilván az az illúzió is összeomlik, miszerint a köznép akár csak minimálisan is beleszólhat saját sorsának alakításába. Végeredményében ez sem más, mint az “elit” önleleplezése (és teljesen mindegy, hogy ez a konkrét akció spontán vagy fizetett kezdeményezésként indult).
   Ez persze nem szükségszerűen jelenti azt, hogy az “elit” bármit is feladna a terveiből, ahogyan azt sem, hogy a fiúk a sok áskálódás után végre jó útra szeretnének térni, vagy netán a csapat belső megosztottsága okán a “békepárti erők” szivárogtatnák ki a konspirációk néhány részletét. Azt sem gondolhatjuk komolyan, hogy amennyiben nem akarnák, hogy ezek a dolgok nyilvánosságra kerüljenek, akkor ne tudnák ezt megakadályozni (“szabad információáramlás” ide vagy oda).
   Az előzőket leszámítva marad tehát két lehetőség: az egyik az, hogy ezek a történelmi-vallási összeesküvés-elméletek nettó marhaságok, és helyük valahol a gyíkemberek meg a kis szürkék között jelölhető ki egy vicclapban, míg a másik opció szerint ez a jól kidolgozott, nehezen tagadható elemeket is magába foglaló “önleleplezési kampány” szintén a “nagy terv” része. Előbbi esetben akár jogos is lehet a háború elmaradásához fűzött remény (az érintett elnökök majd egy ebéd közben elsimítják a bosszantó kis nézetkülönbségeket, és a multikulti jegyében talán mély áhítattal elpöfékelik a kalumetet is), míg az utóbbi lehetőségre (mármint a szándékos önleleplezésre) érdekes, izgalmas és ritkábban emlegetett elméletek építhetők fel.

   Tessék, ez is egy verzió:
   Egy ilyen elmélet talán leginkább akkor töltődhet meg valamiféle értelmes tartalommal, ha a globális háborút végül “nem sikerül” a már-már közismertté vált tervek szerint levezényelni, vagyis a világégés nem a háttérhatalom által állítólag óhajtott eredményre vezet, hanem – a néhány kóbor túlélő nagy örömére – az “elit” (legalábbis akiket mi – a sok-sok ébresztés és leleplezés hatására – annak gondolunk) és a jelenlegi világrend teljes bukásával végződik. Ez kb. azt jelenti, hogy papíron az események “kicsúsznak az irányítás alól”, és sem a meghirdetett világkormány, sem pedig az élet – frankista ideológia szerinti – totális megsemmisítése nem fog összejönni. Vagyis az ún. nagyhatalmak teljesen lenullázzák egymást (az ipari civilizáció mint olyan megszűnik), de azért összesítve mégis megmarad az a kb. 500 millió túlélő, akik egy emberként örülhetnek, hogy megszabadultak a gonosz háttérhatalomtól. 🙂 Végre szakítani lehet a növekedési paradigmával, valamennyi “izmussal”, és nagy lelkesedéssel elölről lehet kezdeni a széthullott világ újraépítését, akár az ősi hagyományok mentén. És hogy a “tervnek” azért ebben a változatban is legyen valami értelme, itt a “felépülés” szellemi vezetői és az “új világ” irányítói nyilvánvalóan azonosak lesznek azokkal, akik jelenleg is láthatatlanul vezetik a boltot… Ezzel a finom csavarral a terep ekkor már készen állhat a “világuralkodó” fogadására.

   Az egész elméletgyártás persze csak egy “játék”, amely pillanatnyilag mindössze azt hivatott érzékeltetni, hogy sokkal nagyobb távlatokban érdemes gondolkodni, mintsem hogy ilyen szinten ragadjunk le: “…Mindkét fél tisztában van az óriási következményekkel, ezért egyik oldalról sem lesz támadás…”. Egy pillanatra se felejtsük el, hogy teljesen jogos felvetés az is, hogy ebben a történelmi helyzetben éppen ezen “óriási következmények” megvalósulása a cél…

   1. Kedves Bubba.

    Először is köszönöm az építő eszmefuttatást.
    Mondjuk úgy bizakodó vagyok,de nem naiv:)
    Az új világrend kialakítása bizonyára már az utolsó fázisába lépett,ez úgy gondolom kétségtelen.Ettől függetlenül valamiért azt gondolom nem lesz mostanság háború(világ),tudom a kettő szorosan kapcsolódik egymáshoz és ez a nagy terv része is……majd meglátjuk.
    A Galaktikus Szövetség egy marhaság(már elnézést),de a bukottak/Nefilimek már más tészta véleményem szerint.
    Eldől majd miként alakul a világ és egyben az emberiség sorsa,de én nem kötném ezt 2012-es dátumhoz…….

    1. OK, ez eddig rendben is van. Az iráni cirkusz szóljon mindössze az olajárak magasan tartásáról – legyen így. 🙂
     De hogyan tovább? A feszültségek azután is megmegmaradnak, és ami ennél sokkal komolyabb probléma: a növekedési paradigma sem látszik leváltódni. Emlékezhetünk persze a lovaskocsik idejéből való számításokra, melyek szerint az utcákon jókora vastagságban kellett volna állni a lócitromnak, és lám, a tudomány megoldotta a kérdést: elkészült az első automobil. És valóban, ezzel a vívmánnyal az eredeti probléma helyett egy sokkal nagyobbat kaptunk a nyakunkba. A tudományos gondolkodás keretein belüli “csodavárás” nem tűnik indokoltnak. Nem árt tudatosítani, hogy a növekedési paradigma mögött a technikai-ipari civilizáció áll, emögött pedig a szcientista világnézet (mondhatni kéz a kézben járnak egymással). Lényegében ez is egy ideológia, ez maga is egy “izmus”.
     A jelenlegi felállásban (az aktuális lélekszám és világszemlélet mellett) pedig hogyan képzelhető el egy esetleges világkormány? Mostanra már a csapból is a helyzet fenntarthatatlanságának érvei ömlenek. Ehhez vegyük még hozzá azt a fáradhatatlan “felvilágosító tevékenységet”, amely mindenáron a “gonosz háttérhatalom” sorsunkat alakító szerepére próbál rávilágítani (ebbe a körbe tartozik a forradalmak mesterséges szítása is). Ez az, amit korábban önleleplezésnek neveztem.
     Mindezek után – a jelenlegi, anyagi javakon alapuló értékrend mellett – a fogyasztási őrületről való erőszakos és diktatórikus leszoktatásunk, egy globális állam rabszolga-polgárává kényszerítésünk kifejezetten ostobaságnak (de minimum furcsaságnak vagy totális magabiztosságnak) tűnik, egyenes útnak a teljes káoszhoz, a lázongáshoz, az összeomláshoz. Nem lenne sokkal elegánsabb, ha a nép maga óhajtaná valamiféle rég letűnt aranykor visszaállítását? Ez azonban magától biztosan nem fog bekövetkezni (főleg, hogy sokan még csak most szállnának fel a süllyedő hajóra), legfeljebb csak egy rendkívül súlyos, kollektív traumát követően, amely (pl. a populáció drasztikus csökkentésével és a jelenlegi világrend, a növekedési paradigma bukásával) részben megoldhatja a fenntarthatósági problémákat (persze azért nem árthat kitalálni valamit a párszáz, leolvadásnak induló atomerőmű kezelésére sem), és úgymond “megszabadíthat” minket az olyannyira gyűlölt háttérhatalomtól is, vagyis végre szabadon dönthetünk a saját sorsunkról – legalábbis végtelen naivitásunkban ezt fogjuk hinni -, így az emberiség maradéka végre a kezébe veheti életének irányítását, és a múlt végzetes hibáiból tanulva új világ építésébe kezdhet… Egy ehhez hasonló helyzetben már nem lehet nehéz az össznépi támogatás megszerzése egy “új aranykor” megvalósításához. Arra meg már felesleges is kitérni, hogy ez az “új aranykor” valószínűleg csak annyiban hasonlítana az eredetire, mint az alkonyat a hajnalra, mint az ősz a tavaszra, vagy mint az aggkor a gyermekkorra…

     A fentiek inkább egy globális háború (vagy valami hasonló) mellett szólnak (akár már az idei évben), bár természetesen beleférhet az is, hogy a folyamat egyszerűen végigdöcög a maga útján, és csak a végén torkollik katasztrófába. Mindez háttérhatalmi szándék és időzítés kérdése (feltéve, hogy elfogadjuk a háttérhatalom létezését); amikor üt az óra, megtörténik, aminek meg kell történnie.
     Engem elsősorban az érdekelne, hogy mivel szerinted is az “új világrend kialakítása bizonyára már az utolsó fázisába lépett”, ez alapján hogyan látod ennek megvalósulási lehetőségét, milyen forgatókönyve(ke)t tartasz elképzelhetőnek a saját nézőpontodból, a jelenlegi helyzetet és irán(y)t figyelembe véve. Ha legalább egy félig-meddig hihető elmélettel elő tudsz állni (csak annyira kell plauzibilisnek lennie, mint az általam leírtaknak), akkor meggyőzhetsz minket arról, hogy nem csak üres reménykedés áll a véleményed mögött. 🙂

   2. “verzió” : Like. 🙂
    Valószínűleg több az esélye mint akár magad is gondolnád.
    Gyakorlatilag ez lenne a Millenium.
    Az emberiség nagy része elpusztult, tehát az ökológiai katasztrófa elhárult,
    – és lássatok csodát – az azt okozó gonosz is megsemmisült!
    (Kend rá a nyuszira) 🙂
    A romhalmaz eltakarításával beköszöntött a csodálatos Új Világ (Rend), a legitim Istenkirály vezetésével!
    Életünk nagyszerű, lehetőségeink korlátlanok, nemes és magasztos céljainkban Valaki kételkedik talán ?!? 😉

    1. Hááát, nem is tudom… 🙂
     Ha maga a háború (és/vagy az ökológiai katasztrófa) megtervezett, és nem a teljes pusztulás a terv végső állomása, akkor nehezen képzelhető el, hogy az azt követő időszak kézben tartása ne lenne e grandiózus koncepció része.
     Valójában a növekedési paradigma (és a szcientizmus) maga is egy részben mesterséges tákolmány, eleve limitált élettartammal. Úgy is tekinthetünk rá, mint egy gondosan felállított dominósorra, amely – mintegy varázsütésre – nemsokára látványos összedőlésbe kezd. Ez esetben pedig az egész cirkusznak nyilvánvalóan megvan a maga célja és jelentősége a világ nagy rendjében. Képi nyelven szólva a materializmus (természetesen lehető legnagyobb időbeli kiterjedését alapul véve; a példa így is durván pontatlan, célja mindössze a szemléltetés) időszaka lehetett az összekötő kapocs hajnal és alkonyat, tavasz és ősz, gyerekkor és aggkor között – vagyis a szükséges átmenet a primordiális állapot (a kezdeti “aranykor”) valamiféle inverziójához.

     Mindenesetre a hűségeskü előtt azért nem árthat végiggondolni, hogy újdonsült “Istenkirályunk” vajon melyik intenzív megvilágosodás-tanfolyamon nyerte el képesítését. 🙂 Ehhez persze nem hátrány, ha ekkor még életben vagyunk. 🙂 Szinte gyermeki önfeledtséggel tesszük túl magunkat az “emberiség nagy része elpusztul” szókapcsolat – egyébként teljesen világosan felfogható – jelentésén; sajnos egyáltalán nem magától értetődő, hogy bármelyikünk is ott tapsikolhat majd a csodatévő nagykirály ünnepélyes koronázásán…

     Egyébként az a “verzió”, amelyet jómagam csak érintőlegesen említettem, igényesen kifejtve megtalálható René Guénon “A mennyiség uralma és az idők jelei” c. művében; ez a munka mind címe, mind pedig témája alapján ajánlott irodalom lehet e blog olvasóközönségének.

    2. Egy picike kis kiegészítést még idenyomok, mert talán nem volt egyértelmű, hogy mire is gondolok: az előttünk álló háború/katasztrófa szvsz nem valamiféle végső csata a Fény és a Sötétség között (vagyis bibliai nyelven szólva a “sírás és fogcsikorgatás” még arrébb van), hanem éppen olyan megrendezett műbalhé (az általános válsággal együtt), mint amilyenek a korábbi világégések voltak. Vagyis itt is csak a halottak lesznek valóságosak…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend