Egészség

Sertés őssejtből tenyésztett darált hús ? Hasábot kérsz mellé?

Forrás: NaturalNews

A Maastricht Egyetem által a kísérleti húskészítményről kiadott fotó

Nehéz eldönteni melyik rosszabb. A jelenlegi embertelen módszer, ahogy a hormonnal és antibiotikumokkal agyoninjekciózott, genetikailag módosított kukoricával etetett állatokat a lehető legnagyobb haszon érdekében, gyorsított ütemben levágható, tehát fogyasztható állapotba hozzák vagy az őssejttel bélelt táptalajon növesztett vékony húscsíkok. Étvágygerjesztő, nem igaz?

A laboratóriumban, sertés őssejtek és ló embriókból nyert szérum segítségével előállított hús egyébként lüktet és rángatózik a növekedési stádiumban. A kívánt méret elérésekor, hasonló módszerekkel előállított zsírral összedarálva hamburgerszerű anyagot gyártanak belőle. A módszert a holland Maastricht Egyetem professzora, Mark Post fejlesztette ki, aki az Amerikai Akadémia a Tudomány Előmozdításáért (AAAS) előtt jelentette be eredményeit néhány napja.

Laboratóriumi hús a világ megmentésére!

?Októberben hozzuk nyilvánosságra a folyamat működésére vonatkozó információkat, amely segítségével kinézetre, tapintásra és remélhetőleg ízre is a húsra hasonlító terméket tudunk előállítani,? nyilatkozta Mark professzor.

A kérdés persze, hogy milyen ízűek a nagyüzemi húskészítmények? Nátrium-glutamát (MSG)? Vagy nátrium-nitrit (E250)? A laboratóriumi húskészítmények ízét könnyű lesz a hagyományos úton előállított húskészítmények ízéhez hasonlóvá tenni. Nem kell hozzá egyéb, mint néhány adalékanyag és ízfokozó, a nátrium-glutamát pedig lehet, hogy már eleve benne lesz a készítmény sejtjeiben!

Egyetlen hamburger előállításához 3000 darab, egyenként fél milliméter vastag húscsíkra van szükség. A szarvasmarhával ellentétben, ami két év alatt éri el a vágási súlyt, a laboratóriumi húst hat hét alatt állítják elő. Az eljárás egyelőre igen drága, de a tömeges gyártás természetesen mindent megváltoztat majd.

A fejlesztők szerint az új módszer előnyei a következők:

 • Hatékonyabb módszer a növények hússá alakítására,
 • Környezetkímélő,
 • Humánusabb, mint az állatok levágása,
 • Az egyetlen út, hogy a világ több húshoz jusson.

Persze a génmódosított élelmiszerekről is azt mondták, hogy a ?világ táplálását? szolgálják. Bill Gates a genetikailag módosított élelmiszereket ma már ?a mezőgazdaság csúcstechnológiájának? nevezi, azt jelezve ezzel, hogy a technológia a természet felett áll.

Laboratóriumi hús a népnek

Mindig szkeptikus vagyok, amikor azt állítják a technológia képes túlteljesíteni a természetet. Láthatjuk mire jutottak a genetikailag módosított növényekkel, vegyi úton előállított rovarölő szerekkel, vakcinákkal vagy az atomenergiával. A legtöbb esetben az új ?tudományos módszereket? az emberiség megmentőiként harangozzák be és csak azután derül ki, hogy az eredmény igazi rémálom és sokkal nagyobb bajt okoz, mint a probléma, amit megoldani hivatott.

Természetesen csak idő kérdése, és valószínűleg a laboratóriumi úton előállított húsok génállományát is módosítani fogják, mondjuk az allergiás reakciók csökkentése érdekében. A modern gyorséttermi ételek megmutatták, hogy az emberek bármit képesek megenni, ha élelmiszerként adják el nekik. Lásd a Chicken McNuggets példáját, ami ízletes vegyi anyagok és nagyüzemi módszerekkel ?előállított? csirkehús keveréke.

Szóval, ha egy laboratóriumban különböző fajokból (őssejtekből, marhából, ogrékból és ki tudja miből-kiből) előállított hússzövet masszából képesek 200 forintos hamburgert előállítani az emberek meg fogják enni. Kit érdekel, mi van benne? Főleg ha hasábot és diétás kólát is adnak hozzá!

A laboratóriumi úton előállított hamburgert nyilván ügyes marketing eszközökkel harangozzák majd be: ?Az egyetlen humán úton, erőszakmentesen, állatok lemészárlása nélkül előállított hús!? Igaz. De vajon hány ember hal meg hosszú távon az ilyen ételek fogyasztása miatt?

Rejtélyes támogató

Mellesleg az egész projektet egy titokzatos támogató finanszírozza, aki Post professzor elmondása szerint ?jól ismert és igen gazdag személyiség és arról híres, hogy minden arannyá válik a kezében.?

Lehet találgatni.

Előző posztKövetkező poszt

25 hozzászólás

 1. A “védőoltások” (méreginjekciók) előállításához is ilyen sejttenyészeteket használnak. A helyzet ott még sokkal durvább, hisz nem megetetik a csecsemőkkel, hanem beléjük fecskendezik ezeket a genetikai-biológiai-vegyi fegyvereket…

  A sejtvonalak származása: abortált emberi magzatok, emberi tumor (rákos daganat), hörcsögvese, disznóvese, afrikai zöldmajom-vese stb.

  Az oltási kötelezettség sárba döngölése az európai jognak, a hatóságok nemzetközi egyezményeket sértenek, amikor az oltásmegtagadó szülők ellen eljárást indítanak.

  Összefogással érhetjük csak el az ébredést! Morális változást az egészségügyben! Jogunk van gyermekeink életét, egészségét megvédeni!

 2. Ki a rejtélyes támogató? Fogalmam sincs, névleg ki viszi el a balhét, de a cikk tartalma szinte ordít: Rockefeller! A legmagasabb polcon ô ül a GMO bizniszben is, amivel párhuzamosan kiépítette a látszólag nonprofit génbankjait szerte a világban nagyon csöndben, míg más csatornákon keresztül a termelô szektort arra kényszeríti, hogy a bevált, tájjelleg?, stabil genetikai alapokkal rendelkezô fajtákat a támogatási rendszereken, szakhatósági, szakirányítási vonalakon keresztül nyomást gyakorolva kiszelektáltassa.
  Ahogyan gyakorlatilag a világ energiatermelése felett is, különbözô áttételeken keresztül, de kizárólagos hatalommal rendelkezik. Ô blokkolja a szénhidrogén alapú energiatermelés leváltását. Míg látszólag bôkez?en finanszírozza az általa létrehozott zöld mozgalmakat, szervezeteket (ld. pl. Greenpeace), és a látszat kedvéért áldoz a környezetkímélô, olcsó energiatermelési lehetôségek kutatásaira, addig a világ messze legnagyobb környezetszennyezôjeként (olajipar, vegyipar, benne a szintén stratégiai jelentôség? gyógyszergyártással…) blokkolja a tényleges haladást a fejlett technológiák erôszakos és kizárólagos felvásárlásával. Ma Rockefeller birtokában találhatók mindazon valóban nagyszer? technológiák, amelyek olcsó és környezetkímélô módon felszabadíthatnák az emberiséget az energiafüggôség terhe alól. Ami persze ilyen háttérrel jelenleg nagyon nem kívánatos a kiszolgáltatottság miatt stabil hatalommal bírók számára. Ezzel a hatalommal a rendszerben lévô szereplôk egyike sem bír, ezért van az, hogy míg a könny?, környezeti terhelést nem okozó, olcsó és lényegesen nagyobb hatásfokkal bíró akkumulátorok már régen meglévô találmányok, a legnagyobb autógyártók is blokkolva vannak az elektromos autók fejlesztése terén a tetemes súlyt jelentô energiatárolás megoldatlan problémája miatt. Mert hatalmas készletek vannak még a szénhidrogén alapú energia területén. Persze, ha folyamatosan fenntartják az apadó készletekre alapozott pánikhangulatot, akkor az is felfelé srófolja az árakat, és a Rockefeller dinasztia soha sem volt a haszon ellensége.
  Ami igazán aljasság a politikájukban, az az, hogy ott is szükséget teremtenek a felkínálandó termékeikre és készleteikre, ahol más, egészséges alternatívák is lennének, ha nem tennék ezeket szándékosan tönkre a hatalomban mindenhová elérô és minden eszközt birtokló kezükkel. Lásd: laboratóriumokból “kiszökött” bacilusok, vírusok okozta járványok, ahol a gyógyszeripara tarolhat, éhségövezetek kialakítása technológiai háttérrel és a politikai helyzet destabilizálásával, hogy a GMO megvethesse a lábát, erôszakos és szakmailag indokolatlan fajtaváltások a növénytermesztésben, ahol olyan fajták telepítése a szorgalmazott, amelyeknél az elôállításhoz szükséges kiindulási alapok felett már csak Rockefeller érdekeltségek rendelkeznek. Az energia iparról már szóltam, az állattenyésztést majd talán most törik derékba. Az alaptípusokat, a rezisztencia terén kiemelkedô fajtákat már ma sem a rendszerbe integrálódott nagyüzemek, nagyvállalkozások tartják, és érdekes módon a “világgazdasági körülmények” pont úgy hozzák, hogy a sok kicsi, de összességében mégis meghatározó súllyal piacra termelô és e fajtákat elônyben részesítô termelési egységeket lehetetleníti el “gazdasági törvényszer?ségre” hivatkozva a szakirányításokon keresztül a gyeplôn tartott politikai hatalom.
  No, majd kerül az asztalra ínycsiklandozó mesterséges sejtburjánzás a la Rockefeller…!

 3. VSM,
  Ki az?, Ki az? mit számít egy név? 🙂
  1. Tudjuk, hogy ezeken a területeken mostanában Bill, Ted és Warren az “ügyeletesek”, lehet persze “dicsérni” az anyukájukat ezeknek az embereknek, de tudjuk, hogy ők is csak végrehajtói az igazi hatalomnak. Úgy érzem, hogy most jött el a törlesztés idejük, azokért a sikerekért amit elérhettek az életükben. Én nem hiszek ilyenekben, hogy “zseni”, “nagyon tehetséges”, “jó időben volt egy nagy ötlete” milliárdosnak kinőtt üzletemberekbe.Szerintem ott az elején a hatalom, amikor ráérzett a lehetőségre megkeresték, kiegyeztek, támogatták,konkurencia elleni védelmet biztosítottak(lásd Microsoft), bevették a beavatottak közé.
  Tehát, a nevek nem sokat számítanak, tudjuk hogy kik vannak e mögött is valójában, ugyan azok akiknek célja az Új Világrend.
  2. A legtöbb fő áramlású médiában leadottak, sosem azok aminek be vannak állítva, a hamisításokról, csúsztatásokról nem is beszélve, ezzel csak azt akarom mondani, hogy a pénz(a támogatás) útja akár más is lehetett a valóságban, de ezzel a hírrel meg előzték azt a helyzetet, hogy utólag bárkinek is eszébe jusson zaklatni a szóban forgó tudóst, hogy ki biztosítja a pénzt ilyen jellegű kutatásokra.

  Ennyi…. 🙂

  1. Nekem számít a név, mert megtudom, hogy kit rejt az illető :)) És mert ennyire titkolóznak a nevét illetően, így még izgalmasabb, és még kíváncsibbá tesz, hogy ki lehet az a névtelen adományozó 🙂 Engem igenis érdekel, szeretném tudni, és szerintem előbb utóbb úgy is kiderül, mert sokáig nem marad titokban az ilyen:)
   És nem beszélve arról, hogy “lenyomozhatóvá” is válik az ember, amint tudjuk a nevét.
   Nem dicsérem én senki anyukáját, nem is szoktam 🙂 Mindenkinek megvan a maga szerepe napjaink időszakában… Egyébként én azon a véleményen vagyok, hogy hálásnak kellene lennünk értük bármilyen gonoszok és aljasok is legyenek, mert Isten akaratát és tervét hajtják végre tudtukon kívül, és beteljesítik a megjövendölt eseményeket. Tehát ők csak eszközök Isten tervében
   Tudom, hogy óriási hatalom és befolyás van a média kezében, mindennel egyet értek, amit írtál. Ezért kell mélyebbre ásni, és jobban megkapargatni a felszínt, mert több minden van, mint ahogy és amit bemutatnak.

   1. Kedves VSM!
    Látod? …a Mátyás jóvoltjából, meg is lett a keresett név 🙂 ,de ki is az igazi “tettes”? ha ő is csak egy eszköz az Isten kezébe.
    Nem tudom ki hogy van vele, de én szívesen boncolgatnám ezt a kérdést.
    Megmondom őszintén, azon buktam ki, egy kicsit, hogy te hálás vagy nekik a szenvedésért amit okoznak az embereknek,…érted? Zavart, hogy miért is kell valakinek örülnie, sok más ember pusztulásán és szenvedésén,….csak azért, mért így eljön majd az igazság napja?
    Ezen kezdtem el gondolkodni és nem tudom a választ,…egy kis segítséget előre is megköszönők.

    u.í. a helyesírási hibákért előre is elnézést kérek, az ezekre érzékenyek személyektől.

  2. Bill Gates edesapja a Planned Parenthood nevu szervezer tulajdonosa/elnoke.
   Jelentos tamogatasokat kapnak az USA kormanyatol.
   A tarsasag “csaladtervezessel” foglalkozik. Azaz abortuszklinikakat uzemeltetnek amerikaszerte. Emellet jelentos kutatasokat vegez az eugenika teruleten, illetve az uj vedooltasok kifejlesztese teruleten.
   Gates edesanyja bankar.

   Ennyit a “szerencses szegeny kondaslegenyrol”, aki garazscegbol a vilag leggazdagabbjava valt. Mese az egesz.

 4. Ez a cikk nagyon durva ebben a témában:
  http://hvg.hu/Tudomany/20120225_hamburgerhus_ossejt_kutatas

  Utolsó előtti sorokat idézem a cikkből:

  “Az egyetem a projektre 250 ezer eurós támogatást nyert el egy névtelen magánadományozótól, aki elkötelezett “a környezet, a világ élelmezése és az életet megváltoztató technológiák iránt”. ”

  Nagyon szeretném tudni (!!!!), hogy ki lehet az a titokzatos adományozó, akit ennyire érdekel a világ élelmezése, a környezet és az életet megváltoztató technológiák… Nagy szíve van az embernek, és sok pénze…
  Egyéb cikkekben azt is lehet olvasni, hogy ismert és nagyon gazdag emberről van szó..

 5. telkontár! Az élelmiszerek utáni kereslet valóban nagy, de éveken át ezt a folyamatosan növekvő igényt keresletet egészen jól lehetett követni az azonos ütembe növekvő termeléssel, igen, akkor is raktak bele ilyen meg olyan további összetevőket, adalékokat de ez a GMO vagy nátrium glutamát(E-621) őrület, mint adalék, mind új keletűek és főleg nagyon, nagyon károsak, ezért nem kellene ott lenniük, a 30-50 évvel ezelőtt használt adalékok ma is megfelelnének, sőt lehetne találni egyéb természetes adalékokat, csak akarni kellene. Mivel, te úgy sem hiszel az összeesküvésekbe tovább nem is ragoznám ezt a élelmiszer kérdést,….haladjunk tehát tovább.
  Az ilyen meg olyan iparok valóban megszűnőbe vannak, de vajon miért? hiszen abba talán egyetértünk, hogy van mindenre kereslet, ergo lenne bennük nagy pénz,..akkor miért is szűnnek meg? ….hát azért mert valakik ezt akarják! ilyen egyszerű, nem igaz hogy te nem voltál tanúja ennek a rombolásnak,…vegyük például Amerikát, sorra elvittek minden gyárat(egy kis túlzással) közép és dél Amerikába, aztán jött a távol kelet,…..eredmény?..haldokló gazdaság, munkanélküliség,…még “szerencse”, hogy a FED ért a varázslathoz, így annyi pénzt tud varázsolni a levegőből amennyit csak akar, amit aztán kölcsönbe ad, kamatra, az államnak,..de meddig? De ne is foglalkozz vele, hiszen ez is egy összeesküvésnek tűnik.
  A nyers olaj árak akkor és úgy mennek, fel ahogy ők(értsd az összeesküvők) akarják, csak egy indok kell nekik ehhez, de ez nekik nem probléma,…így van ez a “bekövetkező tetőző kőolajkitermelés”.sel is és mivel telenyomták az olyan emberek fejét mint te is, ezzel az “egyszer elfogy” gondolattal(Nat Geo, Discovery stb)az emberek bele is nyugodtak már, hogy ez van és kész, persze ugyanakkor ott lebegtetik előttük az alternatív energiák széles elterjedésének a lehetőségét, ezért nem is idegeskednek. Ezt hívják mentális manipulálás, de mi csak egyszerűen agymosásnak nevezzük.
  Nos, Románia földgazdálkodásáról. Nem akarok nagyon visszamenni az időben…..1907…ismerős? parasztfelkelés, azért lázadtak fel, mert a földek a néhány földes úr kezébe volt, akik nem akartak a földmegmunkálással foglalkozni, inkább a városi életet választották, ezért bérbe adták földbérlőknek, akik majd nagyon előnytelen feltételek mellet tovább adták azokat a parasztoknak, akik egyszer azt mondták, hogy ennyi, vége, elegünk van! és fellázadtak.
  1921 nagy agrárreform(akkoriban állítólag Európa legnagyobb reformja volt) 4 hektár földet kapott minden igénylő család, de amikor már egy kicsit jobbra fordultak volna dolgok kitört a II. világháború, aztán bevonultak az oroszok akik lerakták az asztalra a kommunista politikát, az volt az első mondatuk “le kell foglalni,államosítani kell a földeket” , megalakult a Dr.Petru Groza vezetésévek a romám kommunista kormány és elkezdődött az államosítás, vittek földet, tehenet, a gazdagabboktól gépeket, mindent, 1962-ben hivatalosan is befejeződött, volt föld nincs föld, sokan éhen haltak és ne tud meg hány ennek ellenálló paraszt került letartoztatásra, deportálásra Dobrogea-ba. Létre jöttek a CAP-ék(TSZ-ek) és az állami gazdaságok, ott jóval később fizetésért dolgoztatták a parasztokat…és ez így ment 1989-ig a “forradalomig”. Azt nem tagadom, hogy sok falusinak volt a kerítésen belül egy kis kertje, de az édes kevés volt az általad említett önellátó életmódtól.Kérdezd csak meg szüleidet, mekkora vonzás körből utaztak be az “önálló” falusiak a városokba, hogy kenyérhez jussanak? Képzeld csak el ,elmondom én neked, mert láttam ilyeneket,…kenyérbolt… 70-100m-es sorbaállás, 1 ember 1 db. 1kg-os kenyér, szerencsétlenek képesek voltak 7x, 8 x sorba állni, sok esetben egy egy rosszindulatú eladó már nem akarta őket kiszolgálni, mert látta, hogy már vett több kenyeret, bizony így volt, nagyon kellet az a városi kenyér….mit tudsz te ezekről?
  Aztán, 1989 ben elindult egy lassú és nehézkés föld visszaszolgáltatási folyamat, ami még máig nem ért véget és sok, sok igazságtalanságot, elégedetlenséget és bosszúságot okozott az un. jogosultak körében, de az is lehet, hogy a tieid szerencsésebbek voltak. Sok politikus is sok hektár földre tett szert, aztán ott van a volt király család is, aki visszakapott több mint 40.000 hektárt, …”ki hogy vett úgy arat”…mi?
  Ezek tényekkel szemben te azt állítod, hogy a románok 50%-a elég jól meg él a földtermelésből, hát ez igazán érdekes, én azt hallottam, hogy ők is ugyan úgy sírnak a nyugdíjuk lecsökkentése miatt, ezek szerint mégsem lehetett elegendő pénzt félretenni az öregségre a földművelésből?
  Az embereket igen is tudatosan terelték a városokba, de ezt még egyszer nem fogom ragozni, úgy sem tudlak meggyőzni.
  Talajerózió? hallottam már, igen, csak egy kicsit másképpen, valami ilyesmire:

  http://hu.wikipedia.org/wiki/Talajer%C3%B3zi%C3%B3

  Azok a vidéki tevékenységek, amiket említesz csak jövedelem kiegészítés-ként gyakorolják, és ennek ősszintén őrülök, de egymagában csak abból megélni már nem tudnak. Nem beszélve az általad láthatatlan vetőmag háború kimeneteléről, de ebbe sem mennék bele mert te ugyebár nem hiszel a összeesküvésekbe, pedig egy híres amerikai politikus azt mondotta a 70′ években “aki irányítja az olajat az irányítja az országokat, aki irányítja az élelmet az irányítja az emberiséget”….. ugyan már! ki akarna ma ilyent a világban?
  Romániában kemény diktatúra volt Ceausescu alatt ? Akkor mi volt Pol Pot elvtárs alatt Kambozsába? Vagy Mao alatt Kínába ? Romániában talán üldözték és likvidálták az értelmiséget? Tudtommal nem. Fogalmad sincs, hogy mi a diktatúra, te csak utánozod a globalista média megtévesztő jellegű fogalmakat és nem tudsz különbséget tenni a dolgok között, mert nincs ahhoz elég tudásod.
  “A választás mindig rajtad áll, mindig”….ne haragudj, de nevetnem kell ettől a naiv kijelentéstől.
  Én, ezek ellenére azt karom kívánni neked, hogy sikerüljenek mind azok álmaid, az életben, amikről álmodtál valaha,….ha pedig mégsem, ne légy szigorú magaddal szemben, mert nem te leszel az egyedüli aki így járt, sőt, ti fogjátok alkotni a többséget 🙂

 6. Az ember már semmit nem mer jóízűen enni, mert ki tudja, miből van. Akár növényi eredetű, pl. gabonaféle vagy zöldség-gyümölcs, ( hiába lennél vegetáriánus ) akár
  hús ( ha a húst hússal ennéd ), de még a tejtermékek is feketelistára kerülhetnek, mert bármely élelmiszer/alapanyag a kezdettől a feldolgozáson át a kész termékig, bekerülve a táplálékláncba manapság a genetikai és génmódosítás által manipulálttá válhat, amelytől aztán – nagy eséllyel – az emberi szervezet tetőtől-talpig károsodhat 🙁
  Mostanában hallottam, hogy nincs kizárva: szöcskéket, rovarokat fogunk majd enni…

  1. A jó hir az,hogy senkit sem köteleznek arra,hogy klonozott ételeket egyen,igyon.Természetesen ,aki képtelen elszakadni a városi lét kényelmétől,akinek büdős az állattartás és földművelés nem marad más választása. Pár ezer őstermelőtől kicsit nagyképűség azt várni,hogy milliók asztalára tegyék le a rengeteg munkával és odafigyeléssel járó terményűket,méghozzá olcsón ,és csak azért,hogy az elpuhult városlakó ne nőjje olyan gyorsan ki az elhizott segge alol a tv fotelt és menedzseri öltönyét.
   Vagy azt eszed ,amit elédbe lőknek,vagy szépen őnállositod magad egy kisebb vidéki közösségben és üdvözlöd az ősi igazságot : aki nem dolgozik, az ne is egyék,ki mint vet,úgy arat.
   A dramatizálásnak nincs értelme,a választás rajtad áll,és a legjobb az,hogy mindig és mindenben van lehetőséged választani.

   1. telkontár!
    Úgy vélem, hogy az a spektrum, amin keresztül te látod a világot, nagyon szűk és szín szegény,…de mint minden másban, ezen is lehet javítani, ha te is akarod, ezért megpróbálom már látásszögből is megvilágítani az általad megfogalmazottakat.
    1.Az “jó” hír, hogy senkit sem köteleznek a manipulált termékek fogyasztására, mégis meg etetik velük, mert ott van már majdnem mindenbe, húsokban, a felvágottakba, reggeli müzlik, gabonák, zöldségekbe, italokba és még sorolhatnám…. nincs tehát kibúvási lehetőség, ráadásul már olyan falusiak sincsenek akik tejesen önellátóak akarnának vagy tudnának lenni.
    1. A városi életről való előítéleted, megint elég fura számomra,….nézd, az embereket tudatosan verték át, a kényelmes, tiszta 8 órás gyári munkahelyek városi élet képével, ha egy kicsit többet olvastál volna tudnád ezt. Ez egy olyan folyamat amit évszázadokkal ezelőtt találtak ki azért, hogy elszakítsák az embereket a több ezer éves, biztos lábakon álló, önellátó rurális élettől,..ez is egyféle központosítás, ha úgy tetszik, aminek segítségével kiszolgáltatottá tették az embereket a különböző városi/társadalmi rendszereken keresztül ahhoz, hogy irányíthassák őket és hogy a legalkalmasabb pillanatban kirántsák alóluk a szőnyeget(ez már elkezdődött!).
    2. Az emberek nem attól a pár, még meg maradt, őstermelőtől várják a mindennapi betevőre valókat, arra ott lennének azok az emberek akiket azért fizet az állam, hogy ezeket a dolgokat, a legjobb tudásuk szerint, megszervezzék, mezőgazdaság, állattartás stb. Ha ez így lenne és ha nem pont az ellenkezőét tennék, semmiből sem lenne hiány, ami a természetes élelmet jelenti, hidd el nekem,……tehát ebben az esetben is átverik az embereket.
    3. Vannak olyan dolgok az életben(a legtöbb) amiket már nem lehet visszacsinálni, ilyenek mint ez a “vagy szépen önállósítód magad” féle mondatoknak semmien realitási értékük sincs, mert arra nagyon odafigyeltek a “tartóink”, hogy mindig csak annyi legyen a zsebünkben, amennyi kell a hónap végéig,…ezt most párosítsd össze azzal, hogy városban születtél és már látod is, hogy kifogytunk a menekülési lehetőségekből.
    Az, hogy “aki nem dolgozik az ne is egyék” utoljára egy diktátor szájából hallottam személyesen, de te akkor szerintem még meg sem születtél, őrülj neki. És végezetül, amit te dramatizálásnak hívsz, kedves barátom, az maga a kőkemény realitás, a választás pedig nem rajtad áll, sosem állt, az emberiség mindig is csak sodródott az eseményekkel, amelyeket előre megírtak számára a láthatatlan irányítok.
    Te pedig túlságosan ítélkezel mindenről és mindenkiről és ez nem jó,..egy jó tanács….olvass többet és beszély kevesebbet,….mert még nem vagy kész erre az egészre….
    Nem akartalak megsérteni, de időnként a dolgokat sajnos a nevükön kell nevezni.

    1. Kanku!
     1.
     Muszály beletenni a dúsitó és tartósitó szereket,mert másképp nem éri meg gazdaságilag előállitani,és a keresletet kielégiteni.Ha megszűnne az ipari élelmiszer és hústermelés-ami hamarosan ugyis elkerülhetetlenül bekövetkezik a tetöző kőolajkitermelés miatt–milliók maradnának élelem nélkűl és csak a gazdag réteg jutna hozzá.
     Románia lakosságának ötven százaléka vidéken él,hagyományos modszerekkel-lóval,ökörrel,ekével,kapával és kaszával gazdálkodik és egész tűrhetően megél belőle.Vagyis pont úgy gazdálkodnak,és táplálkoznak,ahogy a te ősapáid is tették valamikor.Nem ismerik a pazarlást és mindent felhasználnak.Még a kórét is.Ez kb 9 millió embert jelent.Ne beszélj nekem arról ,hogy nincs vidéki élet a metropoliszi lételméleten túl.

     1.1
     Az embereket nem verte át senki,automatikusan urbanizálodott a könnyebb- az egymás nyakán való élösködés lehetőségével is kecsektető új társadalmi intézménybe – a városokba.Ne feledd,az ember alaptermészete alapvetően önző,és ujjal mutogatni valakikra még mindig könnyebb,mint szembenézni önmagunk haszonleső valójával.

     2.
     A talajerozióról halottál már? Mégis mit gondolsz mi a francért nyomják tele drága műtrágyákkal a földet? Azért mert enélkül már semmit sem teremne,annyira elhasználodott a talaj baktériumkoloniája az állandó igénybevétel miatt.A növények klonozása azért folyik,hogy az ilyen kibitorolt helyeken is tudjanak valahogy termést hozni.
     3.
     Nem hiszek az összeesküvéselméletekben.Nálunk sokkal keményebb diktatura volt,egész falvakat gyalult le Ceausescu a föld szinéről és urbanizált mégis minden visszaállt a régi kerékvágásba, Egy idő elteltével az emberek maguktól rájöttek,hogy falun sokkal jobb és a mai napig is özönlenek ki a városokból a tanyára kapálni,kaszálni és disznót nevelni.

     A választás mindig rajtad áll,mindig.
     Aki nem igy vallja ,az saját dogmáinak foglya.

   2. Én egyetértek veled, érdekes, hogy falvak néptelenednek el, tanyákat lehet venni pár 100 ezer forintért, az nem, de a sírás. hogy sz*r a kaja, az megy… Én földet művelek, állatokat tartok, azt mindenki mondja, hogy de jó neked, mindig van jó kaja, de az hogy 6 éve nemhogy nyaralni nem voltam, de nem volt egy szabadnapom se, amikor ne fél 6-kor keljek, ha vasárnap, ha karácsony, ha műtötték a lábam és mankóval, papucsban a térdig érő hóban tök mindegy, de a jószágot el kell látni. Na, azt soha nem irigyli senki. Azt se, hogy van egy bakancsom meg egy papucsom, oszt” jónapot. Az utolsó mozifilm, amit láttam, a Gyűrűk ura volt, mert nem hagyhatom itt a tanyát 5-6 órára. Na? Jó élet, mi? Amikor hajnali fél kettőkor, traktorlámpánál, konyhakéssel -5 fokban boncolod az elhullott juhot/marhát, hogy mi lehet a baja, nehogy a többi rámenjen…
    Szóval lehet hogy városban született valaki, de létezik költözés is.
    Ezek amit fent-lent kanku felsorolt, ócska kifogások, magyarázata annak, miért nem csináltok valamit a nyígás helyett. Lehet mutogatni háttérhatalomra, de azért én ismerek városit, akinek az ablakban van két tő balkonparadicsom, terem egész évben. A másik törpetyúkot tart kalitkában, hármat, napi 2 kis tojás van, hetente kétszer elég egy-egy tojásos ételhez. Ja, hogy ganyézni kell alóla? Hát, mindennek ára van. Szóval igenis, van választás.

    1. Eljön az idő, amikor sok embernek döntenie kell: megtermelik saját szükségleteiket, vagy az antikrisztusi rendszer részévé válnak.

     “Azt is teszi mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az ő jobb kezökre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek; És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak a kin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma. Itt van a bölcseség. A kinek értelme van, számlálja meg a fenevad számát; mert emberi szám: és annak száma hatszázhatvanhat.” Jelenések 13:16-18

     A probléma az lesz, hogy semmit, egy fogkefét sem vehetsz majd enélkül. Lesznek persze olyan országok, amelyek nem lesznek része ennek a rendszernek. Az, hogy Magyarország hol áll majd, nehéz megjósolni, de szerintem eléggé központi helyen vagyunk ahhoz, hogy kimaradjunk. Sajnos.

     http://idokjelei.hu/2011/04/mikor-kezdodik-a-fenevad-belyege/

    2. Szereny velemenyem szerint nem lesz lehetoseg onellato gazdasagokat uzemeltetni.
     Az uj kozponti fizetoeszkoz bevezetesehez ugyanis a jelenlegi fizetoeszkozok osszeomlasa szukseges. (Valsag masneven)
     Ezeket a lokalis, de minden nemzetre kiterjedo valsagokat szuksegszeru, hogy szuksegallapotok bevezetesevel eljek tul az adott tarsadalmak kormanyai.
     Szuksegallapot eseten pedig beszolgaltatasok es allamositasok tortennek. Velemenyem szerint minden foldterulet az allamok tulajdonaba fog atvandorolni “mert ez szuksegszeru, hogy ebben a rettento valsagban enni tudjunk adni az embereknek, jegyrendszerben”.

    3. Réka,
     Tudom, úgy látszik, hogy mindenkibe belekötők, de a látszat csal, hidd el.
     Nekem semmi bajom, azzal, ha az emberek megpróbálnak önállóak lenni, de az az érzésem, hogy aki nincs tisztában a tényekkel, az csak bajba sodorja magát és a családját, ha meggondolatlanul egy ilyen döntést hozz.
     Jóval régebb,mondom, jóval, az emberek tényleg be voltak rendezkedve az önellátó életre, kisebb nagyobb közőségekbe. Azt a lét szintet sem lehetett egy generáció alatt elérni, mondhatnám úgy is, hogy bele kellett születni, ráadásul akkoriba tejesen más idők voltak. Az, amire szűksége volt egy családnak a megélhetésnek, azt mint a szülőktől örökölték, azok meg a saját szüleiktől és így tovább. Ráadásul mindent, te magad nem tudsz előállítani, ezért van az, hogy az egyik ezt a másik azt a harmadik, negyedik, harmincadik amazt állított elő,….különböző termések, a molnár, a kovács, a takács,…soroljam még? Vagy te majd be fogsz rohanni a városba ezt, meg azt venni, mert elromlott, elfogyott, eltört?
     Érted már? Ez egy olyan körforgás, amit őseink sok. sok évszázadon át építettek, alakítgattak, jobbra meg még jobbra.
     Képtelenség így hirtelen kiépíteni, megtanulni hirtelen amit valamikor tudtak az emberek régen.
     És akkor meg nem beszéltünk a mostani árakról. Megveszel néhány 100.000ft -ér eg lepukkant tanyát, veszel szárnyasokat, három, malacot, 2 kecskét,…mit tudom én még mit, nincs időm átgondolni most,…de könyörgöm, mit adsz nekik enni? Ha már Románia volt a példa, tudtad, hogy arról panaszkodnak a kis állat tartok(olyanok mint te), hogy mig 1 kg sertés hús 1.0 Lei(új Lei), addig 1.0kg neki való takarmány 1.5 Lei,……hogy van ez? Rossz indulatú lennék? Siránkozó típus?
     Nem ismerek minden árat, de ez egy valós ár tendencia,….miért? hát hogy ne érje meg,…micsoda? tudatosan emelik ezeket az árakat? IGEN tudatósan! mit gondolsz miért? Ne elegyetek már naivak, mert fájni fog!
     És ez csak egy példa volt, hol van még a többi, nem beszélve, hogy különböző okok miatt, nem tudja mindenki elhagyni a városokat, ráadásul, ha ez még is beindulna, kitalálnának valamit, hogy ne tegyék az emberek, ….hát nem értitek? nem megfutamodni kell, hanem szembe kell nézni ezzel a valósággal, azokkal, akik előidézték ezt a valóságot, ÖSSZEFOGNI ! drága magyar, román, francia, angol, szlovák, és minden nemzetiségű testvéreim, nem már megint ugyan azon az egoista módon megpróbálni kivonni magunkat ebből a szarból amibe mindannyian, benne vagyunk, most már sajnos.
     Lehet, hogy nincs mindenben igazam, én is tévedhetek, ember vagyok, de a dolgok kontextusa ez lenne.

     A végén, úgy is mindenki azt csinál amit akar , de nem ártana rendbe rakni a fejben a dolgokat, különben nagy baj lesz…..na elmentem dolgozni, amíg még van mit……

     Az Isten áldása legyen mindannyiunkkal!

    4. Erről van szó.
     Csakhogy filozofálni és belekeverni tücsköt bogarat a nyilvánvalóan nem természetfeletti és megoldhatatlan problémákba még mindig könnyebb,mint megtenni az első lépéseket az önfenntartás felé,mert az nagyon kellemetlen ,mivel sok lemondással jár a nyugati luxusélet után.
     Alltalában azok tagadják a globális felmelegedést és a peak oilt ,akik a legnagyobb ludasok ebben,mint egyénileg ,mint társadalmi szinten(usa,china)ezért aztán nem is tesznek ellene,hanem valamiféle háttérhatalomra mutogatnak,pedig ök is ugyanabban a körben táncolnak.
     Álltalában azok akarnak bankárt akasztani,akik nagyravágyásukban esztelen hitelbe verték magukat,új kocsik,ingatlanok és luxuscikek formájában,mint egyénileg,mint társadalmi szinten.Pedig a józan paraszti ész már rég tudja,hogy csak addig szabad nyújtozkodni ,ameddig a takaró ér.

    5. Ja persze, mert én szemét meresztem a városi seggem a 2 munkahelyemen. Igaz, mondjak fel és költözzek ki vidékre. Számlát sem kell ott fizetni, ugye? Minek… Hidd el, én is vidéken élnék, ha lehet, ha nem dolgoznék minden nap reggel 8tól este 10ig és lenne mikor művelnem a földet és ellátni az állatokat. Mert ott meg munka nincs. Lehet választani…..Miért csak fekete fehérben látják a világot egyesek, ezt nem értem. A városi bunkó, a vidéki meg szent. Vagy fordítva. Ez nincs így. Vannak segget meresztő városiak és vannak ugyanilyen vidékiek is, maradjunk ennyiben!!

  1. Ez semmi…a japánok emberi ürülékből állitanak elő nanotech eljárással finom húst a szarburgerükhöz.Ezzel igazolták is a fizika egyik alaptételét – az anyag nem vész el,csak átalakul 🙂 Újra meg újra.
   Jó étvágyat !

   1. Jaja, azt hallottam… Vajon a “gyártók” is megeszik a kreálmányukat? Vagy a családjukkal is megetetik?? Nem hiszem.. 😉
    Tudják, hogy miből van, innentől kezdve gyomor kell, aki lenyeli azt a förmedvényt.. Vagy akinek már minden mindegy, csak élelem legyen 🙁

 7. Olyan szívesen lenyomnék ennek professzor úr torkán 3 ilyen lüktető, rángatózó kis kreatúrát naponta, mondjuk úgy 1 hónapon keresztül….semmi bajom a fickóval,..de komolyan,….. csakis a “tudomány előmozdításáért” tenném .)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend