Nagytestvér

Mi lenne, ha valaki mindent látna, amit a neten csinálsz?

Forrás: Inalienably Yours

Mi lenne, ha valaki elhelyezne egy dobozt az otthonodban, amivel

 • minden Google keresést nyomon követhet,
 • láthatja kinek küldesz emailt,
 • kitől kapsz emailt,
 • láthatja mit gépelsz, tehát ismeri a jelszavaidat,
 • saját web kameráddal figyelhet,
 • információt gyűjthet arról, mit kedvelsz és mit nem, mik a politikai nézeteid vagy a vallásos meggyőződésed,
 • és átadhatja ezeket az adatokat információs központoknak, hogy azok összeállítsák saját és családod személyes profilját?

A szomorú igazság, hogy ez a doboz létezik, és éppen előtte ülsz. Önszántadból hoztad haza és még fizettél is érte. A számítógéped igenis kémkedik utánad, és meg kell hagyni soha nem létezett ennél kitűnőbb találmány új ismeretek megszerzésére vagy az információ megosztására.  Segítségével állandó kapcsolatban lehetünk távoli barátokkal, megismerhetünk új embereket, rátalálhatunk azokra, akik hozzánk hasonlóan gondolkoznak és választ kaphatunk azokra a kérdésekre, amik igazán fontosak számunkra.

Sajnos a személyi számítógépnek van egy sötét oldala is, mert segítségével folyamatos rálátást biztosítunk saját életünkre és személyes adataink elérhető válnak a szakavatott információgyűjtők számára.

Íme néhány példa:

A Google

A legtöbb ember egyetért, hogy a Google a legjobb kereső ma a piacon. Az idők azonban változnak és a Google-ban egyre kevésbé bízhatunk.

Elsőként ott a Gmail botrány. Aki használja a szolgáltatást észrevehette, hogy a levelezőfiókban megjelenő reklámok kísértetiesen kapcsolódnak személyes érdeklődési köréhez. Ez nem véletlen. A Gmail minden egyes email üzenetünket megnézi, hogy a ?hirdetők számára? fontos információkat találjon. Minden egyes emailt átnéznek. Ezt természetesen egy program végzi, de a lényeg, hogy üzeneteink nyilvánosak. Jelszavak? Ugyan.

Következőnek ott van a cenzúrázott keresések kérdése. Hacsak nem használunk konkrét kifejezéseket keresésünkben, a Google megpróbálja a leginkább politikailag korrekt találati listát felkínálni. Hol vannak azok a napok, amikor valaki mondjuk a 9/11-re történő kereséssel a lehető legrelevánsabb vagy mások által legjobbnak ítélt oldalakat kapta találatként! Ma az embernek tudnia kell pontosan milyen forrást keres, ahhoz, hogy a kívánt oldalt vagy választ megtalálja, illetve, hogy megbízható és teljes képet kapjon egy témáról. Bizonyos weboldalak, mint például az Infowars.com sok esetben elő sem jönnek a találati listában, hacsak nem írjuk bele a kereső kifejezésbe. 2010 végén a Google feketelistára tette az Infowars és Prison Planet oldalakat, annak ellenére, hogy ezek több találatot kapnak naponta, mint a legtöbb fővonalas hírportál.

Végül érdemes megemlíteni a Google új ?adatvédelmi? szabályzatát. Úgy tűnik, ez az új szabályzat nem igazán védi adatainkat. A felhasználók érdeklődési köréhez alkalmazkodni képes hirdetések kedvéért a Google március 1-i hatállyal egyesíti az összes Google tulajdonú szolgáltatásnál megadott vagy rendelkezésre álló információkat (Google, Gmail, Youtube, Feedburner, Adsense, stb.). Sajnálatos módon az igazi adatvédelmet előnyben részesítő felhasználóknak nincs módja kimaradni az új adatgyűjtési, bocsánat adatvédelmi, szabályzatból.

A Yahoo

Természetesen a Yahoo sem akart kimaradni az adatgyűjtésből. A Yahoo szintén ?elemzi? az emailek tartalmát és a rendvédelmi törvények betartására hivatkozva az előírt határidőnél és az adatvédelmi szabályzatban leírtaknál sokkal hosszabb ideig megőrzi az összegyűjtött információkat. Íme, néhány adat egyenesen a Yahoo-tól:

 • Valamennyi IP címet, amiről valaki Yahoo fiókjába bejelentkezik, egy éven keresztül tárolják, így remekül nyomon követhetik az ember mozgását, megtudhatják hol dolgozik illetve, hogy ki látogat el hozzá rendszeresen.
 • Az azonnali üzeneteket és chat párbeszédeket minimum 60 napig tárolják.
 • A bűnüldözési szerveknek pedig nem állampolgári kötelességből adják át az információkat. Valamennyi vezető kommunikációs cég ?árlistával? rendelkezik erre vonatkozólag. Az amerikai Marshal Service beismerte, hogy rendelkezik ilyen árlistával a Yahoo, Verizon, Cox Communications és ComCast szolgáltatóktól az adatok átadására.

A Facebook

500 millió ember világszerte minden kényszer nélkül megosztja életének legszemélyesebb részleteit pédául politikai hovatartozásáról, vallási meggyőződéséről, közli kik a barátai, a családja, merre járt nyaralni. Ez a Facebook.

Nincs még egy ilyen információforrás a világon. A megszerezhető információmennyiség növelése érdekében, amikor valaki bejelentkezik a Facebook-on, egy süti (cookie) minden látogatásunkat nyomon követi az adott számítógépen (akkor is, ha később kijelentkezünk). Bejelentkezés után gépünk ?ajtaja? nyitva áll a Facebook előtt.

A Facebook ma már arcfelismerő technológiát is alkalmaz a fényképek megjelölésére. A Facebook kicsit olyan, mint egy pletykafészek, aki a Facebook-on bejelölt ismerőseid alapján alakít ki képet személyiségedről. Az ismerőseidet célzó reklámok a te oldaladon is megjelenhetnek, mert a Facebook azt feltételezi, hogy barátok lévén az érdeklődési körötök is hasonló lehet.

A GPS technológia segítségével a Facebook beazonosítja a fényképek elkészítésének és/vagy feltöltésének helyszínét, fizikai tartózkodási helyedet is közzé téve.

A Skype

A 2011 májusában a Microsoft által felvásárolt Skype a világ elsőszámú VoIP szolgáltatása. Két évvel az ügylet előtt a Microsoft a VoIP hívások lehallgatására alkalmas technológia szabadalmaztatásán kezdett dolgozni.

A Skype-on keresztül megszerzett információk felhasználási területe igen széles. A fizetős szolgáltatást használók esetében a cég számára ismertté válnak az illető bankkártya és egyéb személyazonosító információi. A hívásokból elcsípett kulcsszavakat jogi eljárások során is felhasználhatók. Különböző adathalászati eljárások segítségével a magánbeszélgetésnek hitt párbeszédeket felhasználhatják személyre szabott reklámok megjelenítésére.

A legaggasztóbb mégis az, hogy miután telepítettük a Skype-ot a gépünkre saját web kameránkat bármikor távirányítással aktiválhatják. Pontosan. Lehet, hogy valaki ott ül a számítógép előtt és egzotikus recepteket olvas, miközben valaki, valahonnan saját kameráján keresztül visszanéz rá.

Legyünk informáltak és használjuk okosabban számítógépünket!

Információs központok

Ezek az információs klíringintézetként működő központok tényleg léteznek. Sokszor egyszerűen ?marketing kutatóintézetnek? álcázva, legfőbb munkájuk a mi számítógépeinkről összegyűjtött adatok rendszerezése a lehető legteljesebb személyes profilok összeállítása érdekében. Ezek a profilok tartalmazhatnak információkat személyes kapcsolatainkról, szexuális beállítottságunkról, politikai nézeteinkről, vallásos meggyőződésünkről, családunkról, barátainkról, bankszámlánkról, bevételi forrásainkról, fényképekkel kiegészítve, egyszóval mindent, amit egy emberről tudni lehet az Interneten fellelhető információk alapján.

Én személy szerint nem tervezem az Internethasználat felfüggesztését, hiszen a világháló segítségével soha nem látott gyorsasággal és egyszerűséggel juthatunk hozzá új ismeretekhez és kommunikálhatunk másokkal. Továbbra is megosztom véleményemet a számomra fontos témákról, de teszem mindezt úgy, hogy tudom, ezek az információk soha nem lehetnek magánjellegűek többé.

Ne felejtsük: nagytestvér nemcsak figyel, de jegyzeteket is készít!

Előző posztKövetkező poszt

27 hozzászólás

 1. De hogy letörjük a titkos szolgált szarvát!
  Itt egy titkosított csetelő kliens, ami tud msn-t, facebbok-ot..stb. sok mást..
  az a neve, hogy pidgin..
  innen töltheted le:
  http://www.pidgin.im/download/source/
  telepítés után egy titkosító kulcs generátort plugint kell hozzá alkalmazni mindkét félnek..
  (A titkosított chateléshez mindkét félnek föl kell raknia a plugint, egyébként a beszélgetés csak titkosítatlanul tud menni.
  Fölrakás után a plugin-t be kell kapcsolni, generáltatni kell egy kulcsot (Configure), és már mehet is a titkosított üzenetváltás. Ha visszanézed a gtalkban az ilyen üzeneteket, ott már csak értelmetlen adatsorozat van.)
  a titkosító plugint innen tudod letölteni:
  http://www.cypherpunks.ca/otr/binaries/windows/pidgin-otr-3.2.0-1.exe
  A szabad elvű programozók ezrei alakítják az informatika világát!
  Hajrá! 🙂

 2. Ha a békében annyi ember hinne, mint jelenleg a háborúban, akkor béke lenne a Földön!
  És ehhez nem kellett elolvasnom a bibliát, hogy megértsem.

  1. Ebben teljesen igazad van. Csak az a “ha” soha nem fog eltűnni a mondat elejéről Isten és a Biblia teljes ismerete nélkül. Ezt még az egyház is elrontotta a közékorban a szent háborúkkal. Több ezer éves emberi történelem bizonyítja, hogy a háborúk soha nem fognak megszűnni. Legalábbis én egyszerűen nem tudok hinni benne. (Persze Jézus visszajövetele után más lesz a helyzet, de ez hosszú téma.)

  2. A baj épp az, hogy manapság az emberek nem hisznek semmibe és elvárják, hogy a politikusok…. “akiket mi fizetünk!”… tegyék a dolgukat, azért amiért meg voltak választva,…ja persze!…. Egyébként teszik is, még pedig nagyon jól teszik a dolgukat, mért az emberek még mindég azokat az illúziókat dédelgetik, amit nekik szántak…a “bölcsek”…a jó kis 7,8 Hz alfa frekvenciákon sugározva egyenesen az új LCD tévékből,…. mert az a tutti…..minőség,….de majd jön nem sokára a másik serkentő eszköz, nem az agyba..nem, hanem a hátukba, aminek neve.. puska tusa,…na majd akkor magukhoz térnek az emberek, abban biztos vagyok….és folyton azt kérdezik majd egymástól….hogyan? hogyan juthattunk el idáig? ez nem igazság! ….Hol van Isten? miért hagyja mind ezt? Segíts nekünk mi Urunk!……”mi Urunk”?……….Hát?….mit is mondjak? ..inkább nem reagálnék,…meghagyom inkább ezt az utolsó gondolatot azoknak, akiket talán még nem szippantott be tejesen az a mátrix amibe élnek és elkezdenek végre gondolkodni,….helyesen cselekedni.

 3. jól van akkor féljetek, rettegjetek a nagy testvér internetétől, én biztos nem fogok!
  aki akarta az megértette mit mondtam, aki meg nem akarja megérteni, azzal nem foglalkozok..

  A bibliában csak a hitetlenek hisznek, akinek van hite, annak nincs szüksége a bibliára.
  Ez Jézus üzenete röviden: a hitet magadban keresd ne magadon kívül. Szerintem ez a tanítás, mindent el árul a biblia “hitelességéről”, meg az egész egyházról!
  Higgyetek a bibliai ördög eljövetelében biztos jó lesz már nektek!
  De nem fog eljönni, tegnap beszéltem vele és mondtam neki, ha bemeri tenni ebbe a világba a patáját, lezúzom az arcát! 😀

  1. Hol illetve milyen forrásból hallottál Jézus üzenetéről? Egyáltalán nem olvasol könyveket, vagy csak a Bibliát zártad ki a sorból? Az informatikát is könyv nélkül tanultad?
   Miért gondolod, hogy aki hisz a Bibliában fél, hiszen az ellenkezőjét tanítja?

  2. Szerintem ez a cikk nem arról szólt,hogy félj az internettől. Használd okosan,amíg lehet, de tudd, hogy mindenkiről adatot gyűjtenek. (Szauron szeme figyel.:-) 🙂
   Lehet, hogy ez téged nem zavar – ez is cél volt valakiknek, hogy fel se kapd a fejed arra, hogy figyelnek – ,nem baj, más véleményét azonban tiszteletben kéne tartani, de legalábbis nem gúnyolódni.
   Biztosan sokkal többet tudsz az informatikáról mint jó néhány kommentelő- magamat is beleértve- , a Bibliáról és Jézusról pedig valószínű, mi tudunk többet. (De ez nem érdem, inkább kegyelem Istentől, ha értjük a Bibliát és elfogadtuk Jézust). Olvasd el te is, az Újszövetséggel kezd. Megéri! 🙂

  3. Nézd, az ördög nem patával és villával jön, annál sokkal okosabb. Ennek az oldalnak az a célja, hogy felhívja az emberek figyelmét néhány alapvető változásra ami a világon történni fog hamarosan. Ezek pedig sorrendben (vagy apró eltéréssel):
   1. Megoldódik a közel-keleti válság
   2. Béke, biztonság, gazdasági fellendülés
   3. Izraelben újra lesz egy szent hely ahol végre tudják hajtani a régi tradícionális véres áldozatot
   4. Felállítanak a Földön egy egységes világkormányt (persze lesznek lázadó népek)
   5. Izrael megszállása, a véres áldozat megszüntetése, és egy valamilyen bálvány felállítása a zsidó szent helyen
   6. Fontos változás a pénzügyi rendszerben: mindenki csak úgy tud eladni vagy vásárolni, ha van a jobb kezén vagy a homlokán valami féle mikro chip, vagy valami hasonló
   7. A Föld eddigi legszörnyűbb időszaka sok háborúval, vallások üldözésével, és egy lehetséges nukleáris háborúval (ay 5. ponttól a 8-ig összesen három és fél év)
   8. Jézus visszatérése (egyértelműen és láthatóan)
   A cikkek amikről itt olvasol, mind ezeknek az előjelei. Amikor ezek a dolgok megtörténnek, emlékezz rá, hogy a Bibliában ez mind le van írva, és az ördög van mögötte (kivéve Jézus visszatérését természetesen).

 4. Esetleg ez?

  http://www.youtube.com/watch?v=lDbgDRNmhYs

  14.oo-ik perctől ehhez a témához kapcsolódik, de egyébként érdemes végig nézni az egészet(sajnos csak az angolul értőknek tudom ajánlani)………..lehet mondani, pro és kontrát a filmmel kapcsolatban, de nekem egy gyerekkori esetet juttat az eszembe,…egyszer, valamiért, nagyon haragudtam az egyik játszótársamra,…nagyon megszerettem volna “fenyíteni” de éppen megjelent az apukája, a gyerek az apja mögé menekült és hirtelen nagyon nagy lett a szája, elkezdett grimaszolni stb,….. tudta, hogy úgy sem tehetek semmit,…….hát én is így érzek, amikor találkozok titkosnak vélt dolgokkal, amelyek “véletlenül” kiszivárogtak,…..tudják, hogy a többség alszik, azok pedig, akik ismerik az igazságot, túl kevesen vannak, így semmit sem tehetnek….. szó szerint az arcukba röhögnek.

  Még valami,…az egyik ILLUMINATI, Gordo Remora nevű játék kártyán ez áll ” Emberek akik hisznek az összeesküvési elméletekbe. Bolondok lennének vagy csak túl ostobák, ahhoz hogy életben maradjanak?”……….ezt értelmezze mindenki úgy, ahogy akarja, én is ezt tettem,…de ne felejtsétek Henry A. Kissinger szavait, aki szerint” még egy paranoiásnak is akadnak ellenségei”.

 5. Singer..
  kicsit felnyitom a szemed az úgynevezett hálózat technikai oldaláról röviden, hogy ne parázd túl ezt a dolgot!
  1 informatikus vagyok, a laikustól kicsit jobban belelátok az internetet meg a hálózatot működésébe, amit írtam, az nem holmi légből kapott maszlag.
  2. sokan nem tudják a laikusok közül, szerintem senki, amit használunk internetet, az csak a hálózat egy bizonyos felülete és mögötte a mélyben akkora adatforgalom van, ami lenyomozni képtelenség. szerinted, hogy tud ennyire jól és biztonságosan áramolni az a sok összeesküvést leleplező információ a világhálón? elmondom, hogy nem azokon a html oldalakon, amiket használunk a böngészőnkkel, meg amit a moszad, meg cia, meg faszom tudja milyen szerencsétlen szervezetek próbálnak meg csemegézni, hogy megtalálják a szaros új világrenddel szembeni ellenállókat. a mélywebet képtelenség felderíteni, olyan mértékben nagy és adattömeg áramlik rajta napi szinten.
  deepweb:
  http://gepnarancs.hu/2011/07/deep-web-%E2%80%93-az-internet-rejtett-melysegei/
  3. szerinted, mit tudnak kezdeni a rengeteg semmit mondó (szerelmes, meg vicces, meg stb.) infó áradattal a titkos szolgálta, ami napi szinten áramlik a mailokon keresztül? semmit! max. annyit, hogy sok ember kedveli egymást és ezért napi szinten kapcsolatban vannak..
  ha egy fontos infót akar valaki fontos helyre elküldeni, ezer meg még millió féle lehetősége van rá a mélyweben keresztül. de még csak az sem kell hozzá, csak fogom és GPG titkosító kulccsal letitkosítom és akkor baszhatja a titkos szolgálat a mailok megfigyelését, szart sem fog tudni kiolvasni belőle!
  4. nem hiszek az összetákolt bibliában, amit hirdet a katolikus egyház hívő propaganda a sötét lovag eljöveteléről, bocs de nem hiszek az ördög eljövetelében! és tudod miért nem? mert nem adom meg neki ezt az erőt, hogy higgyek benne! mert amiben hiszel, azt megteremted, ezért nem hiszek benne, meg az összetákolt bibliában sem! tudod miben hiszek?? az igazságban! és ha valaki igaz hívőnek tartja magát, akkor csak az igaz dolgokban higgyen, meg Jézusban, mert ő az igazságot hirdette valójában! de semmiképp sem a katolikusegyházban, meg ne egy kitudja kik által összetákolt könyvnek az idézeteiben, meg állítólagos jóslataiban. vicces, hogy a jóslatok, mindig azért következtek be, mert elhitték a beteljesülését. pl. mózes történetének pont ez a tanulság.
  a fáraó kapott egy jóslatot a papoktól, amiben egyiptom bukását a rabszolga zsidók közül egyikük fogja majd beteljesíteni…
  ekkor a fáraó beparázott és kiadta a parancsot, hogy öljenek meg minden újszülött zsidó csecsemőt.. és pont ez a félelme indította be a jóslat beteljesülését, mint egy dominóeffektus. röviden..
  a sorstól nem magasabb rendű a jóslat, a sorsot csak annyiban befolyásolja egy jóslat, amilyen mértékben hitelt adunk neki és hiszünk a beteljesülésében! valójában a jóslat, csak egy lehetőség a benne elmondottak megtörténésére! de a szabad akarat választása a hiten keresztül eldöntheti, hogy megadja-e a lehetőséget a beteljesülésére vagy sem.
  minden egyes nappal egyre több hazugságról hullik le a lepel. azért terjesztik ezt a sok internet megfigyeléses rémisztgetéseket, mert olyan mértékben terjed az igazság, hogy az már megfékezhetetlen.
  a hazugságot bármilyen intenzitással is terjesztik, attól még nem lesz belőle igazság, hisz köszönő viszonyban sem állnak egymással!
  nem kell túl parázni a dolgokat, mert pont ezzel adsz nekik erőt!
  és próbálja meg mindenki ésszerűen használni ez a technológiai eszközt és akkor nem lesznek kellemetlenségei belőle..
  érted a kést is sok mindenre lehet használni, arról is elkezdhetnék rémhíreket gyártani, hogy egy gyilkos fegyver.. igen az, ha pszichopata kezébe kerül.. na de kérem, ne gondolja már senki a késről magáról, hogy pszichopata gyilkos! ez már önmagában is abszurd!
  üdv! (-:

  1. Csitrang, azt írtad:

   “és ha valaki igaz hívőnek tartja magát, akkor csak az igaz dolgokban higgyen, meg Jézusban, mert ő az igazságot hirdette valójában!”

   Ezt milyen forrásból tudod, hogy Jézus az igazságot hirdette? És hogy mit hirdetett pontosan? És milyen mércére alapozva állítod, hogy az tényleg az igazság?

   1. Hogy ne legyen félreérthető, ki kell hogy egészítsem saját kommentemet:

    Talán van valami jobb forrás mint az evangéliumok? Valamilyen más szemtanú leírása talán? Vagy milyen tudományos-elemző könyv ad hitelesebb leírást Jézus tanításairól, mint a Biblia? A Biblia tényleg több személy által lett leírva, de üzenetében és lelkületében teljesen egységes. Ezt itt persze bebizonyítani nem tudom, de nem is ez volt a lényeg még Jézus szerint sem. Ő azt mondta: “Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem őket, és követnek engem.” Ennyire egyszerű az egész. Jézus elégnek tartott ilyen “megfoghatatlan” magyarázatokat adni, mint “De mikor eljő amaz, az igazságnak Lelke, elvezérel titeket minden igazságra.” Igazából innen lehet tudni, hogy a Biblia hiteles forrás az Isten dolgainak megértésére. Persze akik még ennél is tovább mentek és a Biblia minden ígéretét szószerint elhiszik, azoknak Isten a mai napig megtesz elképesztő, mással megmagyarázhatatlan, hátborzongató csodákat. Ezt sem fogom viszont tovább feszegetni, mert Jézus megmondta: “Ha Mózesre és a prófétákra nem hallgatnak, az sem győzi meg őket, ha valaki a halottak közül feltámad.”

  2. csitrang!
   Miből gondolod, hogy te aki egy mindennapi informatikus vagy akárhol is, tényleg napra készen állsz abban, ami ma az informatikát stb-t jelenti?
   Nem gondolod, hogy túlértékeled magadat egy kicsit… de komolyan? Te tényleg elhiszed, hogy az amiről a mai informatikusok, szakemberek nem tudnak az nem is létezhet?
   Képzeld, én éveken át azt hittem, hogy a földrengés, egy spontán természeti jelenség , gondolhatod mennyire megvoltam döbbenve, amikor kiderült hogy nem csak természetes eredete lehet, hanem már az ember is előidézheti a megfelelő technológia segítségével,…………ki gondolta volna?
   üdv! 🙂

  3. A technológiai részletek teljesen lényegtelenek a kommentem szempontjából. (Ezeket a részletkérdéseket remekül megoldják ennek szakemberei, ha értesz hozzá, ha tudsz róla vagy ha nem.)

   Én a lelki hátterére világítottam rá a megfigyelésnek. Mivel te a Bibliában nem hiszel, ahogy írtam is, őrültségnek tartod a szemmel nem látható tartományról és a sötét oldalról írottakat. Pedig óriási csata dúl a lélekvilágban azért, hogy a sátán is számontarthassa a hajad szállait, mert mindenható akar lenni. Ha a Bibliát kihajítod az ablakon, akkor ezt nagyon nehéz megérteni.

   Az pedig, hogy mit hiszel és mit nem, – remélem nem sértődsz meg- arról nem vesz tudomást a valóság. Ha valaki nem hiszi el hogy van zsiráf, mert még nem láttot olyat, attól még van.

  4. “és tudod miért nem? mert nem adom meg neki ezt az erőt, hogy higgyek benne! “. Kinek nem adod meg az ero”t, ha nincs?. ‘mert amiben hiszel, azt megteremted’. Te vagy a Teremto”? “és ha valaki igaz hívőnek tartja magát, akkor csak az igaz dolgokban higgyen, meg Jézusban, mert ő az igazságot hirdette valójában! de semmiképp sem a katolikusegyházban, meg ne egy kitudja kik által összetákolt könyvnek az idézeteiben.” Kito”l hallotta’l Jezusro’l? O” honnan tud ro’la. Tala’n a Biblia’bo’l? Vagy ha nem akkor honnan? “a sorstól nem magasabb rendű a jóslat, a sorsot csak annyiban befolyásolja egy jóslat, amilyen mértékben hitelt adunk neki és hiszünk a beteljesülésében! valójában a jóslat, csak egy lehetőség a benne elmondottak megtörténésére! de a szabad akarat választása a hiten keresztül eldöntheti, hogy megadja-e a lehetőséget a beteljesülésére vagy sem.” Ha ez nem babonasa’g, akkor mi?

 6. Telefonhívások, e-mailek, sms-ek adatainak tárolását írná elő a brit kormány
  Minden egyes lakossági telefonhívás, szöveges üzenet, e-mail és felkeresett internetes honlap adatait tárolniuk kell a jövőben a brit szolgáltatóknak a kormány által tervezett terrorellenes szigorítási tervek alapján – írta a The Sunday Telegraph.
  A brit belügyminisztérium szóvivője a lapnak nyilatkozva nem cáfolta a tervezet létezését, sőt “életfontosságúnak” nevezte, hogy a rendőrség és a biztonsági szolgálatok “bizonyos körülmények közepette” hozzáférjenek kommunikációs adatokhoz súlyos bűntények és terrorcselekmények kivizsgálása, valamint a lakosság védelme érdekében.

 7. megmondjam őszintén, ki nem szarja le, hogy a google adatot gyűjt rólam? és mit tud kezdeni vele? amúgy meg gmail-t használok és még egy reklám üzenet sem jött soha! az ip-címek meg dinamikusan osztják ki a szolgáltatók, aminek van egy lejárati ideje és utána újat kapsz, így hiába gyűjti bárki is az ip címeket, szart sem tud vele kezdeni! lehet van bizonyos igazság tartalma ennek a cikknek, de amúgy meg sok baromság is van benne! és nem kell ennyire komolyan venni a kibaszott netet, az életere nem törnek vele! és ez egy olyan eszköz, amit meg kell tanulni használni, akkor nem lesznek kellemetlenségeid.. pl. válts linuxra és védettebb leszel a sok spamos baromságokkal szemben! használj egy fiktív mail-t, amit az ilyen hozzászólásokhoz használsz és akkor magáról az oldalról érkező reklám spamok is olyan zsákutcába futnak, ahol senki nem fogja megnézni! mindenre van megoldás, csak használd az eszed, ha van!

  1. Sokaktól hallani, hogy nézzenek csak bele az életembe, nekem nincs mit rejtegetnem, különben is mit tudnak kezdeni az információval blah blah?

   Akik ilyeneket mondanak, általában azt gondolják magukról, hogy irtó trendik. Ez azért van, mert fogalmuk sincs arról, hogy kik vannak a megfigyelő rendszer másik oldalán, vagy ha sejtik is, akkor nem akarnak róla tudomást venni, gondolván, hogy ezzel felülkerekedtek.

   Nem értik azt, hogy amit az életből a szemgolyónkkal látunk, az nem a teljes valóság, hanem a spektrum egy szeletnyi tartománya csupán és az igazi események a szemmel nem látható tartományban zajlanak.

   Ef. 6:11-12 ?Öltözzétek föl az Isten minden fegyverét, hogy megállhassatok az ördögnek minden ravaszságával szemben. Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság lelkei ellen, melyek a magasságban vannak.?

   A jó és a rossz közötti harc lucifer bukása óta dúl a teremtett világban. Lucifer, a sátán, a nagy imitátor, mivel ő is csak teremtmény, újat kitalálni nem tud, csak utánozni igyekszik Istent.

   Bukásának oka, hogy nem volt elég neki a fényhordozói szerep, ő akart Isten lenni. Ezékiel 28, Ézsaiás 14. Azóta is ő akarja uralni a földet, amit átmenetileg meg is kap. Ennek a küszöbén állunk most. ?És vetteték a nagy sárkány, ama régi kígyó, a ki neveztetik ördögnek és a Sátánnak, ki mind az egész föld kerekségét elhiteti, vetteték a földre, és az ő angyalai is ő vele levettetének. Jaj a föld és a tenger lakosainak; mert leszállott az ördög ti hozzátok, nagy haraggal teljes, úgymint a ki tudja, hogy kevés ideje van.? Jel. 12:-9,12

   Mivel nem mindenható (mindentudó), mint a Teremtő, ezért neki csak a technológia marad a mindenható imitálására. ?Nemde, két verebecskét meg lehet venni egy kis fillérért? És egy sem esik azok közül a földre a ti Atyátok akarata nélkül! Néktek pedig még a fejetek hajszálai is mind számon vannak. Ne féljetek azért; ti sok verebecskénél drágábbak vagytok.? Mt. 10:29-31

   Lucifer is számon akarja tartani a hajunk szálát és mindent tudni akar mindenről, ahogy Isten, mert hatalmat akar. Ezért akarja tudni, hogy mit gondolsz és mit csinálsz, Csitrang, de ezt csak technológiai eszközökkel tudja elérni, ami egy olcsó és tökéletlen imitációja Isten mindenható hatalmának. Erről szól ez a cikk. Neked ez mind nyilván őrültségnek hangzik, ez azonban egy olyan oldal, amit nagy részben a végső időkkel kapcsolatban érdeklődő Bibliaolvasók látogatnak, ők talán veszik az adást.

  2. Kedves csitrang!

   Az előttem szólók már majdnem mindent elmondtak, de én még néhány mondatot szeretnék hozzá tenni!
   Valószínűleg én gonoszabb vagyok természetes ( megváltatlan állapotomban), mint a többiek, de én például azt a sok szerelmes SMS-t, meg beszélgetést, meg stb.-t se tartom információ nélküli dolognak. Speciel nekem, ha arra kerülne sor, megmutatná, hogy kit, kivel, mivel lehet zsarolni, hogyan lehet beszervezni, stb.
   Semennyire nem kételkedek szakmai tudásodban, de én biztosan kíváncsi lennék arra, hogy” na ki is ez a “gyerek”, aki annyira titkolózik, és miért is?!
   Azt meg te tudod a legjobban, hogy minden programot fel lehet törni. Ha mégsem, akkor meg a készítőjét kell csak megtalálni, és törjük meg őt!
   Nem hiszem, hogy abból, amit eddig a világban láttál, azt a következtetést vontad volna le, hogy az “emberi élet” a legfontosabb a világon!?

   Bár egyelőre neked valószínűleg nincs mitől félned, mert te jelen pillanatban a Sátáné vagy. ( bár az igaz, hogy ő meg nem szereti a “gyermekeit” Azokat meg pláne nem, akik ennyire tiszteletlenül beszélnek róla! De türelemmel van, tudja, hogy nem sok ideje van az embernek a földön, az örökké valóságban meg rá ér majd jobb belátásra bírni! Szerintem egy pár ” arc lezuzás” kinéz neked.)

   Nem igazán izgatja, hogy valaki Jézus Krisztus nevét használja, ő is ismeri! Még hozzá jobban mint te! Az az igazság, hogy, ha te tényleg “igaz hívő” lennél,( és bármilyen kapcsolatod is lenne az Úr Jézus Krisztussal, jelesül újjászületett, megtért hívő lennél!) akkor azonnal (megtérésedkor, és újjászületésedkor, amikor a Szentlélek által Jézus Krisztus a szívedbe költözik!) tudnád, hogy a Biblia Isten Igéje, amelyben Jézus Krisztusról tesz bizonyságot!
   És kizárólag ahhoz tarthatod magad, ha meg akarsz a keskeny úton maradni, Isten kegyelmében! Tudnád(!), hogy kizárólag az abban foglalt tanítást kell követned (Isten megtartó, megigazító, kegyelmében bízva!), ahhoz, hogy elkerüld Sátán csapdáit, a tév tanításokat, stb. Az Ige által ismerheted meg Jézust, a Szentlélek kijelentése által. Ami nincs az Igében ,nincs Jézusban sem. A Szentlélek az Ige által adja a világosságot, és az Ige maga Jézus, és róla tesz bizonyságot.
   Vagyis, ahogy itt Singer testvérem írja, most a te hajad szálait, a Sátán tartja számon!
   Vagyis, ha meg nem térsz, akkor sajnos a pokolban fogod magad találni halálod pillanatában!

 8. Akinek nincs elfoglaltsaga hat csinalja/a masik szaraba kutatni, matatni//,betegseg///en addig a magameval foglalkozom,mert az az enyem, es vidam vagyok,es ez igy van jol .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend