Háborúk

USA anyahajó a Hormuz-szorosnál az iráni hadgyakorlat közepén

Forrás: Infowars.com

Az Egyesült Államok provokatív módon egyik legnagyobb repülőgép anyahajóját küldte át a Hormuz-szoroson az iráni hadgyakorlat kellős közepén, röviddel Iránnak szóló üzenetét követően, amely szerint az olajkereskedelem szempontjából rendkívül fontos tengeri átkelő lezárását az amerikai kormány nem tolerálná.

?Egy iráni kormányilletékes nyilatkozata szerint egy amerikai repülőgép anyahajó haladt át a Hormuz-szoroson az iráni tengerészet hadgyakorlata közepén, tovább szítva a kulcsfontosságú átkelő miatti feszültséget,? írja az YNet News.

?Szerdán az amerikai illetékesek is megerősítették, hogy egy anyahajó és a hozzátartozó hadihajó csapat áthaladt az olajkereskedelem szempontjából igen fontos tengeri átkelőn, a Hormuz-szoroson.?

Az USS John C. Stennis hadihajó azt követően jelent meg a szorosnál, a tíznapos hadgyakorlat kellős közepén, hogy az Egyesült Államok figyelmeztette Iránt, a többször is kilátásba helyezett tengeri blokádot az Egyesült Államok semmilyen körülmények között nem tolerálná.

Mint arról már többször írtunk, az USS John C. Stennis anyahajón és kísérő hajóin kívül az USS Abraham Lincoln és az USS Carl Vinson is úton van, hogy csatlakozzon az amerikai tengerészetnek a térségben állomásozó 5. hadosztályához.

Az amerikai hadihajók jelenléte a Bush kormány tervét juttatja eszünkbe, ami szerint iráni járőrhajóknak álcázott hajók segítségével hajtottak volna végre támadást egy amerikai hadihajó ellen, hogy ürügyet gyártsanak Irán megtámadásához.

2008. januárban az amerikai kormány bejelentette, hogy perceken múlt egy iráni járőrhajók elleni támadás elrendelése, mert a kormány információi szerint az iráni hajók közötti kommunikáció arra engedett következtetni, hogy azok egy amerikai hadihajót készülnek megtámadni.

A kormány szerint az iráni hajók a következő üzenetet adták le: ?Felétek jövök. Néhány percen belül fel fogtok robbanni.? A tűzparancsot elvileg az utolsó percben vonták vissza, miközben az iráni hajók távolodni kezdtek.

Irán később egy videó felvételt hozott nyilvánosságra, ami azt volt hivatott bizonyítani, hogy az iráni hajók semmilyen fenyegető magatartást nem tanúsítottak. Később a New York Times arról írt, hogy a szóban forgó videó felvételen semmilyen háttérzaj nem volt hallható és nem egy iráni hajóról származott, hanem egy másik, meg nem nevezett hajóról a térségben.

Seymour Hersh, Pulitzer-díjas újságíró szerint ez az incidens vezetett az akkori elnök-helyettes Dick Cheney irodájában tartott megbeszéléshez, amely során megvitatták, hogyan lehetne megrendezni egy hasonló támadást, ürügyet szolgáltatva Irán megtámadásához.

A januári eset megmutatta Cheney-nek és bennfentes társainak, hogy ?amennyiben jól választják meg az incidenst, az amerikai közvélemény támogatni fogja azt.?

?Több ötlet is felmerült, ami megfelelő ürügyként szolgálhatott egy Irán elleni támadáshoz,? írta Hersh. ?Az egyik szerint, ami számomra a legérdekesebb volt, ?miért ne építhetnénk mi négy-öt iráni járőrhajót saját hajógyárunkban, a legénység egy Navy Seals különítmény lehetne, és amikor legközelebb egyik hajónk a Hormuz-szorosnál jár, tűzharcba keverednének. Lehet, hogy elveszítenénk néhány emberünket.??

A tervet végül elutasították, mert az amerikai életeket is követelt volna, de egy hasonló forgatókönyv, akár valós, akár megrendezett, továbbra is igazi veszély marad, különösen, ha figyelembe vesszük mennyi amerikai hadihajó állomásozik a térségben, illetve van útban a Hormuz-szoros felé.

A Hormuz-szorosnál kirobbanó bármilyen konfliktus az egekbe repítené az amúgy is magas olajárakat, ami a kegyelemdöfést jelenthetné a világgazdaságnak.

Előző posztKövetkező poszt

7 hozzászólás

  1. Minden, mindig így kezdődik… megtévesztés és pszichológia, aztán ha kell, majd mindent tisztára lehet mosni az általuk irányított médiával,…. azt mutatnak, azt közölnek velünk ami őket/minket, a “demokráciát” igazol, az emberek pedig újra elhiszik, mert ez a leggegyszerübb, … elhinni hogy mi a JÓ oldalhoz tartozunk és hogy mindig nekünk van igazunk. Aztán csak nézzük, telepofával, a Breaking News-t, hogy a csapataink “hősiesen”, de biztos távolságból, bombázzák a városokat, miközben ártatlan civileket ölnek halomra,…. számunkra ez a civil gyilkolás már semmit sem jelent, hozzászoktunk, pontosabban hozzászoktattak nap mint nap a tv-n keresztül(Holywood+mainsteam). Itt vagy ott…. semmi sem fog változni az emberi hozzáállásban mind addig, mig nem vagyunk személyesen érintettek valami nagyon kellemetlenbe, vagy felbukkan az éhezés, csak hogy addigra olyan törvények lesznek, mint például, ha baltát vagy kaszát tartasz otthon terrorista vagy, ha vetőmagokat tárolsz vagy ételt halmozol fel terrorista vagy, ha gyülekezel terrorista vagy… bizony,…. most lassan új divat van kialakulóban, már nem a sötétbőrű szakállas lesz a trendi, hanem a nyugati fajta, olyan mint TE meg EN,…de ez csak abban az esetben ha addig nem visz el valami “superbug”, amelyiknek persze csak úgy véletlenszerűen sikerült ellenállóvá képezni magát egy tucatnyi antibiotikummal szemben,…de ebben is te vagy a hibás mert minden szarra azonnal antibiotikumokat szedsz, ráadásul a sok vitamint amit folyton szedsz felhalmozódik a szervezetedben és legyengül tőle az immunrendszered, meg szerencse, hogy egy első osztályú szakember kidolgozott egy Codex Alimentarius-t hogy megmentsen minket………….Úristen,abba kell hagynom, Úristen már megint rám jött a roham…..egy pillanat,…várjatok beveszem a pirulát………………..ez az,..ez az… már jobban vagyok, határozottan jobban vagyok………, köszönöm gyógyszeripar, köszönöm,… ki mondta hogy minden reklám hazudik? ki mondta hogy80%-ban csak placebo hatás ez nem igaz! én a 20%-hoz tartozom, igen!………….szóva…l itt van az év vége, az élet szép, vannak kisebb problémák de hamarosan megoldjuk őket és majd minden a régi lesz, majd meglátjátok, ez mind csak összeesküvési elmélet, higgyétek el nekem, minden rendben lesz, ……B.Ú.É.K!…….és az ISTEN ÁLDJON mindannyiunkat, jókat és rosszakat !!!

    1. Corbett is laser sharp and one of the best documented. (Hope one day he’ll see the biblical perspective)

  2. Márpedig ebben a Játékban Hajrá Irán! 🙂 tessék csak lezárni a Hormuzi-Szorost, a sok köcsög olajmaffiozo bukása a világ felszabadulásának kezdete.

    1. A szuper gazdag tőkés dinasztiáknak (6000 fő) és a sleppjüknek semmi baja nem lenne. Épp ez is a tervük része. A 7 milliárd ember szenvedni jobban. Pl. városodban is elkezdődhetne az anarchia és rabló gyilkoló bandák tombolnának az utcádon. Elképzelésed tehát helytelen…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend