Készpénznélküli társadalom, Tudomány és technika

Fizess a kezeddel ? Az érleolvasó a készpénznélküli társadalom következő állomása

Forrás: Activist Post

Egy korábbi cikkünkben már szóltunk a hamarosan több amerikai város vasútállomásain és repterein bevezetésre kerülő új személyazonosítási módszerről. A Google pénztárcáról szóló cikkünkben elmondtuk, hogy az utazás kényelmének ürügyén az orwelli módszerek eddigi legdurvább variánsát készülnek bevezetni, olyan megtévesztő propagandával, hogy a legtöbb ember örömmel fogadja az újítást és önként válik a rendőrállami mátrix részévé.

Az előző cikkben leírt módszer lényege, hogy az utas mobiltelefonja segítségével, érintés nélkül fizethet jegyéért. Az érzékelőket a jegykiadó automatákba szerelték, az érintésnélküli fizetés pedig a Google Wallet, azaz Google pénztárca alkalmazás segítségével történik. Az új technológia bevezetése az eljövendő készpénznélküli társadalom előfutára, aminek vezető szerepe lesz a szemünk előtt kialakuló totalitárius rendőrállamában.

Sajnos a rendőrállam és készpénznélküli mátrix egy lépéssel túlhaladta már az okostelefonok és egyéb hasonló eszközök fizetésre történő használatát, ami egyébként modern kultúránk elfogadott részévé vált, a legtöbb ember meg sem kérdőjelezi ezek szükségességét, illetve eszébe sem jut, hogy mögöttes szándékot lásson bennük.

A Technology Review-ban megjelent cikkből megtudhatjuk, hogy a legtöbb nagyvállalat meg sem várja a digitális pénztárca elterjedését. Már most egy olyan új rendszer kifejlesztésén és finomításán dolgoznak, amihez mobiltelefon sem kell, a felhasználónak csupán tenyerét kell elhúznia a digitális leolvasó előtt a személyazonosításhoz, fizetéshez vagy hozzáféréshez.

Bár a Near Field Communication, vagy kis hatótávolságú kommunikáció (NFC) a vártnál lassabb ütemben terjed Amerikában, mint mondjuk Ázsia egyes országaiban, biztosak lehetünk benne, hogy a kényelem-bolond amerikaiak ezrével ölelik majd keblükre az új rendszert, amint annak marketingje magasabb sebességbe kapcsol.

A PalmSecure névre keresztelt új rendszernél a felhasználónak nem kell semmilyen új eszközt, telefont vagy szoftvert beszereznie. A tenyerünkön kívül semmi egyéb nem szükséges hozzá. Elhúzzuk kezünket a leolvasó előtt, ami az infra-közeli fény segítségével felismeri a tenyerünkben futó erek egyedi mintázatát.

Természetesen már jó előre sejteni lehetett a biometrikus azonosítók térnyerését, hiszen a kényelmet és biztonságot hangsúlyozó propaganda könnyen eladhatóvá teszi, így a legtöbb ember nem foglalkozik, illetve nem akar foglalkozni a technológiában rejlő veszélyekkel. Biztosak lehetünk benne, hogy a biometrikus leolvasáson alapuló technológiák a digitális fizetőeszközöknél jóval gyorsabb ütemben terjednek majd el.

Az Egyesült Államokban már gőzerővel folyik a rendszer telepítése.

A New Yorki Egyetem Langone Egészségügyi Központjának több intézményében használják már a Fujitsu által gyártott modellt, a betegek nagyobb kényelme és a gyorsabb adatfeldolgozás érdekében (a marketing ajándék, ami mindig csak ad).

Ahogy Jonathan Allen írja a Reuters-ben:

Az új betegeknek nem több mint egy percre van szükség a regisztrációhoz, a leolvasás pedig egy másodpercig tart csupán.

?Nem kell mást tennünk, mint megkérdezni a beteget, hogy megváltozott-e a biztosítása és még kérdőív kitöltésére sincs szükség,? mondja Bernard Birnbaum, az egészségügyi központ igazgató-helyettese.

Egyelőre a program választható, de Birnbaum szerint eddig a betegek mindössze 1%-a tiltakozott ellene. Sajnos 2011-ben ezen nem lehet csodálkozni.

A társadalom szorosabb felügyeletére irányuló minden újabb kezdeményezést önkéntes alapon vezetnek be először, később azonban, ahogy egyre többen kezdik használni, az ellenzőknek egyre nehezebbé válik kimaradni belőle, míg végül a visszautasítás lehetősége teljesen meg nem szűnik.

Bár az új rendszer kiépítése a New Yorki Egyetem intézményeiben sok figyelmet kapott a médiától, ne felejtsük el, hogy ez nem az egyetlen létesítmény együttes, ahol a technológiát bevezették már. Számos más kórház alkalmazza már az azonosításnak ezt a formáját az Egyesült Államokban és egyre többen csatlakoznak a rendszerhez.

Számos iskola is bevezette már a Fujitsu által kifejlesztett technológiát. A floridai Pinellas megyei iskolakerület például a felesleges papírmunka és a személyazonosság lopás veszélyére hivatkozta telepítette.

Az új rendszer a diákok tenyerének leolvasása után automatikusan levonja az ebéd árát az adott diák számlájáról vagy regisztrálja az ebédnél való megjelenést. Sokan nem tudják, hogy a biometrikus azonosítás egyáltalán nem új ezekben az oktatási intézményekben, csupán eddig nem a tenyér, hanem a mutatóujj erezetét olvasta le a több éve használatban lévő szkenner.

A rendszer kórházakban és iskolákban történő fokozatos bevezetésével hozzászoktatják a társadalmat a biometrikus személyazonosítás elfogadásához. Ez főleg az iskolák esetében igaz, hiszen, ha a gyerekek már az általános iskolák legalapvetőbb szolgáltatásainak igénybevételénél is ezt a módszert kénytelenek használni, az állandó azonosítás életük elfogadott részévé válik és sem nekik, sem az őket követő generációknak nem fog eszébe jutni, hogy megkérdőjelezzék annak szükségességét és csendesen beleolvadnak a köréjük épített mátrixba.

A fiatal generáció nemcsak megszokja az új technológiát, hanem előbb utóbb határozottan követelni fogja a gyors áthaladás és megszokott kényelem nevében.

Elég elolvasni Christopher Murphy áradozó cikkét a Technology Review-ban:

Amennyiben a technológia lassú bevezetése kínál számunkra bármi tanulságot, az az lehet, hogy a régi fizetési rendszerek monopóliumát rendkívül nehéz megtörni, különösen, ha a kereskedőnek kell állni a telepítés költségeit. A biometrikus azonosítás azonban egy olyan egyedi rendszer, ami kellően indokolttá teszi az extra kiadásokat. Aki szerint a mobiltelefonos érintésnélküli fizetés kényelmes megoldás és inkább vásárol annál a kereskedőnél, akinél már bevezetésre került ez a rendszer, képzeljük csak el mennyivel egyszerűbb, ha az embernek nem kell mást tenni, mint felemelni a kézét?

Amennyiben ezt komolyan gondolják, talán itt az idő, hogy azok, akik ennek az ellenkezőjéről vannak meggyőződve, hangosabban hallassák a hangjukat.

Előző posztKövetkező poszt

9 hozzászólás

 1. A Fenevad száma (www/666!)

  A Kabbala okkult tanítása szerint minden héber betűhöz egy-egy neki megfelelő szám tartozik. Ezt Rudolf Steiner az Apokalipszis-ciklus 11. előadásában, 1908. június 28-án adta részletesen elő, ahol a Nap- démon, Sorát nevének megfejtéséről volt szó. Ott mutatott rá, hogy a W-betűnek (a héber waw-nak) a 6-os felel meg a számvilágban. Kiderül belőle, hogy okkult nyelven a ?www” 666-ot jelent és annak a Fenevadnak a neve a szakadékból, akiről titokzatosan azt mondja a Jelenések Könyve, hogy ?Itt van a bölcsesség. Akinek értelme van, számlálja meg a Fenevad számát, mert egy embernek a száma és annak száma hatszázhatvan-hat.” Az ?egy embernek a számára” történő utalás itt azt jelenti, hogy az emberi tulajdonságok nélküli Fenevad egy olyasvalami, ami magától az embertől ered, és amit az emberiség elleni támadásra használnak majd fel. Véleményem szerint ide tartozik ma az Internet és általában minden mesterséges intelligenciával kapcsolatos dolog is.

  Ebből következik, hogy az említett okkult körök szándékai nem csak arra vonatkoznak, hogy befogják egy szellemi hálóba az emberiséget, hanem végső soron az egész vállalkozást is Sorát szolgálatába szeretnék állítani. De mivel ő az emberek között elsősorban az én-princípium ellenfele, amikor majd a megelevenedő mesterséges intelligencia hálójába kerülnek az emberek, fokozatosan el kell énjeiket veszteniük.

  Forrás:
  http://magyarsors.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=2982:a-world-wide-web-es-a-fenevad&catid=77:kozmosz&Itemid=245

 2. Nos….
  Magyarországon,is befogják vezetni, mert itt sajnos aki nem ismeri az igét,az nagyon befog dőlni nekik.
  ( lásd tv,rádió,életfelfogás stb…)
  Ezért minél több embernek, el kell mondanunk ezt a dolgot, hogy ha majd bejön, ne vegyék fel…..

  Ne felejtsük el:
  ,,aki tudna jót cselekedni, de nem teszi bűne annak ”

  MONDJUK EL BARÁTAIM,MINNÉL TÖBB EMBERNEK !
  A DÖNTÉS UTÁNA MÁR AZ ÖVÉK LESZ!

 3. Thea jól látja, közel a fenevad ideje. Vigyázzatok és imádkozzatok! Nem tudjuk megúszni, hacsak nem sikerül beállni a fehér lovon érkező győztes vezér seregébe.

 4. Ilyenkor örülök hogy nem USA-ban élek ide talán nem terjed el és nem lesz kötelező.
  Mi lesz szegény gyerekekkel akik nem önként veszik fel?

  1. “Azt is teszi mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az ő jobb kezökre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek; És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak a kin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma. Itt van a bölcseség. A kinek értelme van, számlálja meg a fenevad számát; mert emberi szám: és annak száma hatszázhatvanhat.” – Jelenések 13:16-18

   “Kicsinyekkel és nagyokkal”, ki kell ábrándítsalak, ez, vagy egy ehhez hasonló rendszer előbb-utóbb mindenkinek kötelező lesz. Hogy Magyaroszág része lesz-e ennek arról csak találgatni lehet, de szerintem túl központi helyen vagyunk ahhoz, hogy kimaradhassunk belőle és ahogy a cikk is írja, a legtöbb ember sajnos kifejezetten örülni fog neki, hiszen olyan kényelmes és biztonságos. Nem?

 5. Minden átverésnek van egy beetető szakasza, amikor minden úgy történik, ahogy ígérik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend