Podcastok

Podcast az elragadtatásról

A bibliai próféciák egyik legvitatottabb területe Jézus visszajövetelével kapcsolatos. A kérdés, hogy vajon az egész világot sújtó ?Nagy Nyomorúságként? emlegetett 3 és fél éves időszak előtt vagy után következik be?

Az ?elragadtatás? kifejezés nincs benne az angol nyelvű Bibliákban (A magyar Bibliában az I. Thessalonika 4:17-ben azonban ezt olvashatjuk: ?Azután mi, a kik élünk, a kik megmaradunk, elragadtatunk azokkal együtt a felhőkön az Úr elébe a levegőbe; és ekképen mindenkor az Úrral leszünk.?), a kifejezés Szent Jeromos fordításából, a raptio szóból ered, és azt az eseményt írja le, amikor Jézus visszatér, hogy valamennyi megváltott, még élő vagy már korábban meghalt gyermekét magához vegye, elragadja második eljövetelekor.

Joseph és Johnny megvitatják az elragadtatással kapcsolatos elméleteket.

Lejátszás (27:25):

iTunes | Mobil podcast oldal | Embed kód:

Alternatív audio streaming:

A podcastben idézett bibliai versek:
Jelenések 4:1,2; I. Thessalonikabeliek 5:2-5; II. Thessalonikabeliek 2:1, 3, 4; Jelenések 13:7; Dániel 7:21, 8:24, 11:32-35; Jelenések 14:6-16; 7:9, 10, 13-15; 10:7; I. Korinthusbeliek 15:51, 52; I. Thessalonikabeliek 4:16, 17; Máté 24:29-31; 40-47; Rómabeliek 2:28, 29; Galáciabeliek 3:28, 29;

Előző posztKövetkező poszt

5 hozzászólás

 1. A Biblia nem ír ilyent sehol hogy 3 és fél évig fog tartani a nagy nyomorúság. Mindössze annyit ír hogy ez az időszakot meg fogja Jehova rövidíteni a választottai érdekében.

  “Bizony, ha azok a napok meg nem rövidíttetnének, nem részesülne megmentésben egyetlen test sem; de a választottak miatt megrövidíttetnek azok a napok” (Máté 24:22)

  És azt sem tudjuk hogy mikor jön el az ítélet napja, mivel azt még az angyalok sem, de még Jézus sem tudja csak a Teremtő:

  “Azt a napot és azt az órát senki nem tudja, sem az egek angyalai, sem a Fiú, csak az Atya” (Máté 24:36)

 2. A pünkösdi gyülekezet egyik
  venje, Martin Andersson
  szemtanuja volt 1937-ben annak
  a profecianak ami Moss-ban,
  Norvegiaban hangzott el, miszerint
  ” Amikor olaj fog jönni Norvegiabol
  es a sziget tersegeiröl akkor
  közeledik majd Jezus visszajövetele”Ezeknek a szavaknak a hallatara
  sokan felalltak az összejövetelen es
  kertek hogy üljön le az illetö es hagyja
  abba azokat a hülyesegeket amit
  itt kijelentett. Akkoriban, 1937-ben
  butasagnak hangzott hogy a
  Skandinav felszigeten olajat
  szivattyuzanak. Manapsag Norvegia a vilagon
  a masodik olaj-export orszag
  Szaud-Arabia utan. Ezek a kijelentesek nem csak
  Norvegianak szolnak, hanem
  az egesz vilagnak. Szemünkkel
  lathatjuk annak az idös kereszteny
  testvernönek , Valdresböl a 43
  evvel ezelötti latomasainak
  beteljesedeset.
  Jezus jön hamar!

  Keszüljetek fel !

 3. Azt kérdezném, hogy Jézus második eljövetele az látható lesz, vagy láthatatlan? Mert vannak olyan tanítások is akik látható visszajövetelt vizionálnak. Akkor viszont, hogyan értelmezitek a következő igéket?

  Zsidókhoz írt levél:
  26 Mert különben sokszor kellett volna szenvednie a világ teremtetése óta; így pedig csak egyszer jelent meg az időknek végén, hogy áldozatával eltörölje a bűnt.
  27
  És miképpen elvégezett dolog, hogy az emberek egyszer meghaljanak, azután az ítélet:
  28
  Azonképpen Krisztus is egyszer megáldoztatván sokak bűneinek eltörlése végett, másodszor bűn nélkül jelen meg azoknak, akik őt várják idvességökre.

  Szerintem ezek az igék kizárják a látható visszajövetelt. Mi a véleményetek?

  1. Jezus masodik eljovetele lathato lesz,mert ekkor mar az elozoleg elragadott szentekkel egyutt jon vissza,es teszi le labat az olajfak hegyere.Az 1Thess.4:17-ben azt olvassuk,hogy:”Azutan mi,akik élunk,akik megmaradunk elragadtatunk azokkal egyutt A FELHOKON AZ UR ELEBE A LEVEGOBE;es ekeppen mindenkor az Urral leszunk”.Ez az esemeny nem lesz lathato a foldon maradottak szamara,mert az egesz esemeny egy szempillantas alatt fog tortenni,(1Kor15:52).

   Ria

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend