Idők jelei

Újabb amerikai városban rendelték el a házi Bibliacsoportok feloszlatását

Forrás: WND.com

Egy dél-kaliforniai város elrendelte, hogy a körülbelül egy tucat hívő által péntek esténként látogatott házi Bibliacsoportot legkésőbb Nagyszombat napjáig megszüntessék, a rendelkezésnek ellenszegülők pedig, komoly pénzbírsággal kell számoljanak.

A házi csoport másik alternatívája, hogy beszereznek egy igen költséges engedélyt a helyi hatóságtól.

Az új eset hasonlatos a múlt héten napvilágot látott arizonai és a tavalyi San Diego-i példákhoz.

A mostani ügyben, Rancho Cucamongában, a Bibliacsoportot védő jogászok szerint a helyi önkormányzat célja a Bibliacsoport végleges feloszlatása és az illetékesek nem állnak el céljuktól.

Az előző eseteknél, a San Diego-i helyi vezetők végül bocsánatot kértek az érintettektől, miután a besorolásokért felelős tisztségviselő az ottani Bibliacsoport feloszlatását rendelte el, Gilbertben pedig a helyi vezetők elmondták a WorldNetDaily-nek, hogy változtatni fognak a besorolási követelményeken, miután egyes tisztségviselők ezeket úgy értelmezték, hogy fel kell oszlatniuk a Bibliacsoportokat.

Rancho Cucamonga városának azonban kifejezett célja a Bibliacsoport feloszlatása, tudtuk meg Brad Dacus-tól, aki a Pacific Justice Institute (Csendes Igazságügyi Intézet) nevében az ügyön dolgozik.

Rancho Cucamonga városának vezetői azt követelik, hogy a csoport függessze fel összejöveteleit vagy folyamodjanak Feltételes Használati Engedélyhez, ami a teljes jogú egyházak működéséhez szükséges engedéllyel azonos egyébként.

Brad Dacus elmondta, hogy péntek esténként általában 15 fő jön össze a Biblia tanulmányozására. A résztvevők a Shiloh Tabernacle gyülekezet tagjai és vasárnaponként egy bérelt közösségi házban tartják istentiszteletüket.

Az önkormányzat levélben közölte a Bibliacsoport helyszínéül szolgáló ingatlan tulajdonosával, hogy az alkalmakat fel kell függesszék, mivel az egyházi összejövetelnek számít. A városban működő egyházak csak Feltételes Használati Engedély birtokában működhetnek a lakóövezetként besorolt ingatlanokban.

?Az önkormányzat azt is tudatta az érintettekkel, hogy a csoport nem kapná meg az engedélyt, így az összejöveteleket Nagyszombatig, azaz április 2-ig fel kell függeszteni,?nyilatkozta a PJI.

?Ilyen fajta engedélyhez kötni egy házicsoport működését teljességel abszurd és igazságtalan és nincs olyan amerikai bíróság, ami az intézkedésnek helyt adna,? mondta Brad Dacus.

A szervezet számos esetben segített egyházaknak a Feltételes Használati Engedély beszerzésében, ami igen bonyolult folyamat mivel kiadását nyilvános meghallgatások, közlekedési felmérések, statikai ellenőrzések, sőt szeizmikus felmérések előzik meg és több száz, de esetenként több ezer dollárba is kerülhet.

?Megadjuk a lehetőséget, hogy a város visszavonja döntését, de készek vagyunk bíróságra vinni az ügyet a Bibliacsoport védelme érdekében.?

Mr. Dracus szerint a város álláspontja azért is problémás, mert az egyház definíció sok mindent magában foglal.

?A város olvasatában egy vacsorájáért imád mondó család is egyháznak minősülne,?magyarázta a WorldNetDaily-nek.

Az ügy precedens értékű, és az ország hívő lakosságát felháborítaná, ha a döntést a bíróság helybenhagyná.

?Nézzük egy lépés távolságból az ügyet. Vegyük például kommunista Kína esetét, ahol a házi gyülekezeteket üldözik. Ez semmiben sem különbözik attól. És ráadásul itt nem is egy gyülekezetről, hanem egy kis házi csoportról van szó, amelynek ugyanazokkal az ultimátumokkal és követelésekkel kell szembenézniük, mint a keresztényeknek Kínában.?

?Nem kétséges, hogy ha hagynánk, hogy Rancho Cucamonga városa megússza az ilyenfajta viselkedést, azzal szabad utat nyitnánk más amerikai városok előtt, hogy hasonló döntéseket hozzanak,? mondta Mr. Dracus.

?Itt nem félreértésről van szó,? folytatta. ?Ebben az esetben a város pontosan tudja mit csinál, tisztában van a tényekkel és nem kívánja megváltoztatni döntését.?

Meg kell jegyezzük, hogy a városi hatóság semmilyen korlátozást nem vezetett be a hétfő esti foci-összejövetelekre és hasonló eseményekre, amelyeket szintén magáningatlanokban tartanak.

Előző posztKövetkező poszt

1 hozzászólás

  1. Hát felháborító ez a dolog! Lassan már ott tartunk, hogy azt is megakarják szabni, hogy kiben, miben higgyünk, és mire gondoljunk! Még szerencse, hogy ezt nem tudják kontrollálni, vagyis hát tudják annál, aki alárendelődik nekik!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend