Elmélkedések

Ez is egy parancsolat

Az elmúlt két hétben valahányszor leültem átnézni a híreket, viszonylag rövid idő után kénytelen voltam felállni a számítógép elől, annyira taszított minden, amit olvasni lehetett, függetlenül attól, hogy a tengerentúlon dúló bulvárpolitikai sárdobálásról vagy éppen belpolitikai eseményekről szóltak a főhírek és sajnos az alternatív oldalakon sem volt sokkal jobb a helyzet.

Mindemellett nagyon szerettem volna visszatérni az oldalon folyó párbeszédbe, így arra gondoltam, hogy ezúttal olyasmit osztok meg, ami mostanában mélyen megérintette a szívemet, ez pedig nem más, mint egy evangéliumi részlet. Azt is elhatároztam, hogy nem fűzök hozzá kommentárt, vagy ha mégis, azt az olvasókkal együtt inkább hozzászólás formájában teszem, amennyiben erre egyáltalán szükség lesz.

Íme:

„Mert én nem magamtól szóltam, hanem az Atya, aki elküldött engem, ő parancsolta nekem, hogy mit mondjak, és mit szóljak. Én pedig tudom, hogy az ő parancsolata örök élet.” – János 12:49-50a

Előző posztKövetkező poszt

64 hozzászólás

  1. Szia Jack!
    Olvasd el kérlek Esaiás 13 és 14-t úgy, hogy nem Sátánt keresed benne. Úgy, hogy nem is akarod oda sehova beszúrni.
    Értelmezd úgy az írást, ahogyan van és amiről az szól. Már az elején kiderült, hogy miről szól. Az allegóriákat is muszáj figyelembe vennünk.

    Amiket te említettél azok szószerint a mese kategória. Ma keresztény körökben a mesemondás egy jól jövedelmező foglalkozás, tudniillikigény van rá. Keresletet-kinálat. Jézus nevében minden eladható a jóhiszemű népnek.

    1. Lucifer annyit jelent latinul(latin Vulgata Bibliaból), hogy hajnalcsillag, azaz a Vénusz égitest. És allegóriaként van hasznalva.

    2. Peti, amire gondoltál, azt csak a 14-ben olvastam, ott pedig arról a bizonyos babiloni királyról írja azt, hogy aláhullott, mint egy hajnalcsillag. A kérdés az, hogy ki lesz az a király? Attól még lehet maga a Sátán is.
      Persze elolvastam a 13-at is, de azért remélem, hogy nem érem meg azt az időt. Elég beteg dolog egy csecsemőt a falhoz verni- nem is beszélve a többiről- , az ilyen emberek tényleg megérdemlik azt az ítéletet, ami ezután közvetlen le van írva…

      1. Szia Jack, szia Peti!
        Péter apostol 2. levelében lehet olvasni egy “bizonyos” hajnalcsillagról.(2Péter 1:19) A szó legszorosabb értelmében világossá teszi a világ mibenlétét.Hol kel fel ez a hajnalcsillag?Nem Keleten.Nem Nyugaton, nem Északon, de nem is Délen.Hanem pont a szívedben.Benned.Benned van.Már fénylik, pontosabban már világít.Már itt van.Nincs mit tenni.Sem érte, sem ellene.A Hajnalcsillag világos természete, hogy felkel, és ez egyszerűen nem lehet másképpen. “Menjél be a te Uradnak örömébe”, és ezen az úton világít nekünk, megmutatja, hogy már bent is vagyunk ebben az örömben.Nincs tovább (ön)vád, nincs paráznaság sem, csak a bátorság van ennek a világosságnak a tükrében, mert kétségtelenül bevilágíthatunk így a legsötétebb bugyrainkba.Nem számít, ki vádol!Nem jelenhet meg belül, mert benned, a szívedben maga a Hajnalcsillag van.Aki VAN.Nincs több vádlás és nincs több felmentés se, mert egyikre sincs szükség a szívedben levő Hajnalcsillag fényében.Van egy végtelenül vékony vonal, vagy hát egy végtelenül széles mezsgye vádlás és felmentés között, élet és halál között, ez a mi Otthonunk.Istenországa.A szíved látja.A szív egyszer majd a legutolsó dobbanásának is eleget tesz, de a világosság megmarad.

        1. Jajj, ez oljjan brutálisan költői lett!!! 😀 Mindjárt meghatódok saját magamtól. :mrgreen: Az utolsó sor innen ered: https://www.youtube.com/watch?v=r1aFyddAhHk Gyerekek!Feleim! 😀 Két dolog van, ami nem létező: múlt és jövő.Két dolog van, ami vakít: sötétség és világosság.Legjobb hát a hajnal.Az, ami (jelenleg, éppen jelenlévőleg) kimondhatatlanul, leírhatatlanul VAN.

        2. De tényleg, a hajnal igazi kincs.Nincs még sem túl világos, és sem túl sötét már.És rövid ideig tart.Ami ennyire ritka és átmeneti, ott luxus a szó, de még a gondolat is, mert minden erőfeszítés csak koptatja a lehetőségét annak: hogy átéld.Hogy igazán átéld.Már dereng a Nap fénye, és ahogy meg van írva, a sötétségben fénylik; de még akadnak csillagok is az éjszakából, akik velünk maradtak.Velünk, de már csak egy kis időre… Meg kell ragadni.Benne kell lenni.Kincs.Ami aztán egyszer csak nincs, de mégis van, magaddal viheted a szívedben.Már éppen látni a világot, ahogy dereng a tiszta homályban, mintha a lét és nemlét pengeélén táncolna, ezért a valódi kép megjelenéséhez elengedhetetlen még a te teljes részvételed.Te magad.Az igazi Te magad.A fantáziád.Hogy megállj a nemlétező penge nemlétező, mégis jelenlévő élén.Ha nem figyelsz éberen, de ha túl éber vagy, megvághat, megsebezhet. “Az igazság útján járok, és az igazság ösvényének közepén.” Se a merő sötétség nem vakít már, sem a túlzott világosság még.Rövid, illanó idő, keskeny út.Nem fér bele szó, sem gondolat.Csak a Különlegesség.Csillagokkal.Jézussal.Aki -bármilyen nehéz is elhinnünk olykor- mindig tökéletesen emléxik ránk.

          https://www.dphotographer.co.uk/users/24599/thm1024/1351714161__MG_9627.jpg

          https://www.youtube.com/watch?v=fS4qWm1KEbk

        3. Szia Éva, köszi!
          Nekem is tetszik, habár még korábban sosem találkoztam vele.Barátunk emlegeti itt a jó hírt, és ehhez a fajta jó hírhez tényleg nem a tévé kell, meg nem az újságok, ahogy fentebb már beszéltünk is róla.Mindig is szívesen hallgattam ilyen lelkes embereket, ha már itt nagyban a lélekről, méghozzá a szent lélekről van szó.Vagy szellem, kinek hogy tetszik.A lényeg: inspiráltság.Igaz, nem mindig lehetünk inspiráltak, olyankor kell az önfegyelem.Nekem ez nem mindig sikerül, de jobban megy, mint régebben.Egyre jobban megy, mióta újragondoltam néhány dolgot.

          Az egész történet azzal kezdődik, hogy Isten az emberbe lehelte a lelkét.Isten lelke tiszta és szent.Ezt lehelte az emberbe.Csak azért, mert látszólag aztán a nulláról kellet kezdenünk, még nem veszítettük el az egyébként is elveszíthetetlent.Habár az inspiráltságunkat és az önfegyelmünket, egyszóval az önbecsülésünket Jézus adta vissza.Még így is hajlamosak vagyunk bűnösnek látni magunkat esetenként, ami nem feltétlenül baj, mert ez lehet húzó erő is.Mégis, szerintem az egyetlen bűn, abban a parkolóban ragadni, miszerint mindannyiunknak vannak bűnei. 🙂 Igyexem a teljes képet nézni, azzal együtt, hogy magam is hajlamos vagyok elveszni a részletekben.Mindenki így van ezzel, és ezen részletek olyan karók, amikhez aztán kötjük magunkat.Mindig az aktuális epizódhoz kötjük magunkat, és elfelejtjük a korábbit, és elfelejtjük a részletek egész láncolatát is már, elfelejtve okot, okozatot.Hogyan emlékezhetnénk hát így a Kezdetre???Pedig ami volt kezdetben, az VAN most is.Istennél nincsen változás.És mi sem változunk, csak az identitásainkat cseréljük egymás után.A karókat, amikhez kötjük magunkat.Aki észreveszi ezt önmagán, felhagy ezzel. 🙂 (Persze, csak miután túljutott a nyilvánvaló szégyenérzetén… :mrgreen: )

          http://crossfitcampmabry.com/wp-content/uploads/2014/07/bruce-lee-quote.jpg

          https://www.youtube.com/watch?v=0EygqL–RW4

          Na, én is mindjárt megyek gyakorolni a hitemet, ez esetben edzeni, mert az előbbi kolbászos tojásrántottából mostanra lett energia. 🙂

  2. Lacika, a múltkor kifejtettem véleményemet a politikáról, pontosabban arról a rendszerről amit maguk az emberek hagynak jóvá. Magam részéről, annyit teszek ez ellen, hogy egyszerűen kimaradok belőle. Nem szavazok a rendszerre és kész. Orbán és a többiek mind egy földi kiralyságra esetleg a saját királyságaikra gyúrnak. Ha ők ezt értették meg a Bibliaból, akkor sajnálom. Nem tudunk mást tenni minthogy időnként imádkozunk értük és reménykedünk benne, hogy egy olyas valakit jutnak el a közelükben, akik átadják nekik az evangéliumot és megtérnek.
    Én már a tévét és a rádiót sem bírom hallgatni mert már elegem van a sok hazugságból, manipulálásból, negatív hírekből.

  3. Lacikának kettő db. új hozzászólása van, de nem lehet látni…sőt, olvasni sem 🙂
    Ez volt a múltkor az ő esetében az üzenőfalon is. Ráklikkel az ember és az nem a hozzászóláshoz visz, hanem a poszt elejére 🙁
    Egy kicsit bosszantó.

    1. Szerintem hamarosan látható lesz. Jóvá kellett hagyni a sok link miatt és kell egy kis idő míg a cache frissül. Én már látom.

    2. kedves peti
      ez a technika, de hamarosan megjelenek-na nem én hanem a hozzászólásom.
      a multkoriban az egyik link,amelyiket beszúrtam, nem került kihelyezésre.
      a magyar kormány hazúgságáról szól,sargentini jelentés tárgyalásakor hangzik el orbán viktor szájából.
      íme
      LINK

        1. Lacika, átmentek már itt akár ebben vagy más témákban ugyanilyen…izé…”meredek” vagy még meredekebb dolgok is, és talán már mind az összes közhely az ilyesmit illetően.

        2. Úgy értem, teljesen mindegy most már, hogy egyel-több vagy kevesebb… 😀

        3. kedves Thea
          csak csodálkozok rajtad, hová lett az igazság szeretete belőled?????
          Isten embereit az különbözteti meg többek között e világ embereitől, hogy szeretik az igazságot és gyűlölik a hazúgságot , a hamisságot.
          a világ emberei együtt működnek a hazúgsággal, hamissággal és cselekszik is azokat.
          mert aki hazudik, az lop, aki lop az csal, hazudni és lopni csúnya dolog!
          jó, rendben van.látom hogy honnan fúj a szél.

        4. Amiket te most közzétettél, jól bejáratott anyagok.Ha óbort töltesz új tömlőbe, akkor annak neked kell meginnod a levét.Elég világos, hogy mi játszódik le benned, hiába bújsz ezer link vagy tízezer Bibliai idézet mögé.Akárhányszor is vezesd le így itt a feszültségedet, az mindig csak újra fog termelődni.Gondolom azért kísérletezgetsz ilyesmivel itt, mert azokon a portálokon, amiket most megjelöltél, nyilvánvalóan nem érvényesülhetsz ilyen módon.Itt lehetséges, hogy megnyilvánulj és másokra öntsd azt a megkeseredett szívedet, csak éppen ezt elfelejtetted megköszönni.Elég alacsonyra tetted a mércét, ezért ilyen sérülékeny az önbecsülésed.Ezt pedig neked kell lejátszanod önmagaddal.Ezért is nem valószínű, hogy Thea mindezt viszonozza neked hozzászólásban, de az azért jó hír, hogy itt mindig próbálkozhatsz. 🙂 De amíg nincsen önálló gondolatod, addig ezt a csodát nem is fogod észrevenni.Csókollak!

        5. Kedves Lacika71,
          Szerintem valamit nagyon nem értesz az újszövetségben, ha neked az jött le belőle, hogy a keresztények küldetése az, hogy a befolyásos hitetlenek bűneik után kajtatsanak és azokat köztudatra hozzák.
          Az apostolok nem tettek ilyet. Azt viszont elmondták a tesóknak, hogy nem illik olyas valamit tenni, amilyent még a pogányok sem művelnek.
          Jól tudod, a Ószövetség a törvény betartásáról szólt és hogy mi ma nem vagyunk a törvény alatt. Azt is állítod, hogy csak a benned lévő Szentlélek által hagysz fel fokozatosan a bűnös élettel. Nos én még egy emberről sem hallottam soha, aki bűn mentes életre lett volna képes megtérés után, de legyen úgy, ahogy te mondod. Viszont, ha ez így van akkor miért nem hírdeted először azoknak a csúnya bűnös embereknek az evangéliumot, Jézust, a jó hírt, hogy van megoldás a bűneik eltörlésére és a bűnös élet elhagyására? Merthogy te vagy erre a legjobb példa.

          Nem tudom, de valahogy sikerült felcserélned a sorrendet. Jézust kellene hirdetni nekik először illetve Isten kegyelmét,…nem azt a törvényt követelni rajtuk, ami alatt már nem vagyunk.
          Persze tisztában vagyok vele, hogy ennek az egész megközelítésednek a hátszele az, hogy ezek az emberek mind Luciferrel szövetkeznek Isten ellen. Sajnos azzal is tisztában vagyok, hogy mindezt komolyan is gondolod, hiszen a megmondó emberek elárulták a sok titkot ill. leírtak mindezt. Aztán ott van még néhány tévesen értelmezett, tanított Ígevers, miszerint Lucifer = Sátánnal,…meg a tévedhetetlen Albert Pike és a többi és a többi futurista tuti info. Az idők jeleiről már nem is beszélve. 🙁

        6. Ezt hogy érted Peti, hogy Lucifer nem egyenlő a Sátánnal? Nem az volt a neve, mielőtt elbukott? Elvileg utána kapta a Sátán nevet, ami ellenséget jelent. A Lucifer meg fényhozót.

        7. Egyetértek az előttem szólóval. 🙂 De hogy Lacika se érezze egyedül magát a véleményével, Oszika küld neki egy zenét.Azért ide, mert tudom, hogy Évike is szokott itt zenét megosztani. 🙂 Mert a zene képes olyan űrt is kitölteni, amit sem a beszéd, sem a gondolatok nem tudnak.A zenével egyáltalán nincsen baj – írhatnám ezt egy másik, a zenével foglalkozó, pár évvel korábbi poszt alá is.Az a lényeges, hogy ki az, aki “lecsatornázza” (hallgatja) ezeket a zenéket.Sosem az a lényeges, amit az ember befogad, hanem, hogy mi gyün ki belüle. 😉 Na, jó: mind a kettő egyformán lényeges.Legyen egyensúly és békesség a kettő között, az az igazi áldás.Mert habár “a nyelv meg nem szelídíthető, azért az igazság gyümölcse mégiscsak békességben vettetik azoknak, akik a békességen munkálkodnak.”

          DETHRONE TYRANNY

          “Illuminati, you’ve came to take control,
          You can take my heartbeat,
          But you can’t break my soul,
          We all shall be free!

          Illuminati, you’ll never take control,
          Your new world order,
          Will lead to none at all,
          We all stand before you as one.
          Heaven is for everyone!
          To be free from the dark…

          https://www.youtube.com/watch?v=nJLvPDRKZN0

          Tavaly Karácsonykor hatalmas zenei élményt jelentett a Szent István Bazilikában egy Ukrajnából érkezett ortodox együttes koncertje, tisztára libabőrös volt az eset.A zene túlmutat a szavakon, és egy ilyen koncert mélyebb átélését jelentheti annak, amit az Evangélium jelent, mintha százszor elolvasnánk mind a négyet.Én most egy Solar Fields zenét linkelek még ide, mert November 9-én újra Budapesten lesznek!(Nekem már megvan a jegyem.)

          Ezt szeretni fogjátok. 🙂
          https://www.youtube.com/watch?v=qg57Gw2Y0Uo

      1. Lacika, a csapból is az folyt, bár nincs tv-m, olyan csap nincs 🙂 viszont annyian hivatkoznak rá – el sem lehet kerülni 🙁 Szerintem ez innen nem hiányzik …

    3. a cache meg kezd allergiás lenni lacikára, meg prüszköl ha meglátja a lacika 71 feliratot.
      ez van már a gépek is centrifugáznak, izé cenzúráznak.

  4. Kedves Thea!
    Magam is örülök az ilyen jellegű posztoknak. És sokszor valóban jobb, ha nem is fűzünk hozzá semmit.
    Ennek pedig mégjobban örülök: “Az elmúlt két hétben valahányszor leültem átnézni a híreket, viszonylag rövid idő után kénytelen voltam felállni a számítógép elől, annyira taszított minden, amit olvasni lehetett, függetlenül attól, hogy a tengerentúlon dúló bulvárpolitikai sárdobálásról vagy éppen belpolitikai eseményekről szóltak a főhírek és sajnos az alternatív oldalakon sem volt sokkal jobb a helyzet.”
    Ahogy Oszkár mondja “nagyon jó az irány”. 🙂

  5. Szia Lacika71. Csak jobb belátásra szeretnélek bírni. Remélem nem érted félre a dolgokat. Nem támadólag közelítek, segíteni akarok.
    Nos nagyon érdekelne, hogy mi a Churchill család, vagy a szabadkőművesek iránti ítéletednek alapja? Pontosabban, ha nem a törvény, a parancsolatoknak a megszegése, akkor mi?

      1. Lacika,
        Eléget olvastam magam is erről a társaságról. Sok mindent írnak róluk, aminek szerintem fele sem igaz. De ha ezek még igazak is lennének, akkor is több bűnt követnek el azok, akik az állásukból kifolyólag, azaz havi fizetéségért ölnek meg másokat. Azok, akik ezután a “dehát parancsra tettem” mondattal takaróznak.
        A helyzet az Lacika, hogy nem válaszoltad meg a feltett kérdést.
        És gondolom ez nem véletlen. Ha a törvényt vesszük alapul az ítélkezésünknek, mert mi mást vehetnénk?, akkor rájövünk, hogy ugyanazokat a parancsolatokat hagyjuk át mi magunk is. Innentől kezdve képmutatás lenne másokra mutogatni nem igaz? Olyanok lennék mint a sokat kritizált farizeusok.
        Hidd el Lacika, ő értük is meghalt Jézus, nemcsak te, vagy én értem. Ők ugyanúgy megvannak tévesztve mint az ateisták, buddhisták, sátánisták és mindenki más, aki nem tért meg és nem hiszi az evangéliumot. Ha mi keresztények nem lennénk ennyire ítélkezők, ha alázatosabbak lennénk, sokkal jobb lenne ez a világ és sokkal több Krisztusban lévő testvér lenne. Nekunk az örömhír hirdetése a feladatunk és hogy segítsünk másokon, ha tudunk, hogy jó példával járjunk mások előtt. Ne azért tegyük mindezt, hogy még legyünk váltva, hanem azért mert már meg vagyunk váltva Jézus és a hitünk által.
        Nekünk is megkegyelmezett a Jóisten, mi is legünk másokkal ugyanilyenek. Erről szól az egész. Ami ennél több az az ördögtől való nem Istentől.

        Szeretettel,
        Peti

        1. Kedves Lacika!
          Azok a hozzászólásaid nem mennek át automatikusan, amik kettőnél több linket tartalmaznak. Ez a szabály az oldal fennállása óta érvényben van és mindenkire vonatkozik.
          Az előző hozzászólásodban megint nem lesz ott a link, mert az adott oldalt a Google nem szereti. Ennek sincs köze ahhoz, hogy a megosztani kívánt felvételen mi van, csupán túl sok a jogvédett tartalom azon az oldalon. Egyébként pedig bőven elég, ha leírod, hogy mit akartál megosztani és akit érdekel rákeres és megnézi.
          A teljesség kedvéért: a cachnek nincs köze se a moderáláshoz, se a cenzúrához, csupán az a szerepe, hogy gyorsítsa az oldal betöltését. (https://pcforum.hu/szotar/Cache)

        2. Kár, hogy egyesek nem értik meg, hogy ez a Föld jelenleg Sátán kormányzata alatt áll, ő a királya ennek bolygónak-maga az emberiség választotta magának. Az, hogy léteznek nyiltan sátánista társaságok, akiknek célkitüzése, hogy a jelenlegi emberiség egy zászló alatt egyesüljön a Lázadó mellett, egyáltalán nem meglepő. Nagyon nagyon kevesen fognak csak Krisztus mellett állást foglalni, s azokat pedig mint ellenségeket megkisérlik majd eliminálni, de ez lesz az ami végül elhozza a Rendszer teljes összeomlását és totális anarchia veszi kezdetét. Nemhiába szoktam mindig is arról beszélni, hogy nem kell ezeken meglepődni. Egyszer már volt egy ugyanolyan fejlett társadalom a földön, hanem fejlettebb-aki megkisérelte az Egyzászlós világuralmat, ez pedi a lázadó Nimród és Szemirámisz idejében történt. Szemirámisz volt a nagy parázna, a Föld utálatosságainak (pogányainak) anyja, akiről a Jelenések könyve beszél. Istenként tisztelték, több néven is ismert volt az őskorban és az ókorban. Diana, Astaroth, Venus, Pallas Athene, Durga, Parvati stb. A jelenlegi világunkban is megvannak a maga formái az imádatának, a spiritiszta-neo pogány mozgalmak, a feminizmus, Hippi és LMBT mozgalmak képviselői mind mind őt imádják, mivel ez az ő szellemisége. Sodoma és Gomora az ő birodalmuknak a maradványa volt például. Akkor lesz probléma, ha ezek az erők egyesülni fognak a keresztény, zsidó és muszlim vallásokkal-ami elhozza majd a totális szellemi elnyomást. A Radikalizmus elleni harc gonosz álarca mögé rejtőzve hivják össze az Isten ellenes lázadókat, ami a szemünk előtt zajlik már egy pár évtizede…

        3. Ha a törvényt vesszük alapul az ítélkezésünknek, mert mi mást vehetnénk?

          a parancsolatok és a törvény az ó szövetség.
          mi már az újszövetségben élünk, ami azt jelenti, hogy a Szentlélek maga eleveníti meg bennünk az Isten igéjét és Ő az , aki megmutatja az igazságot és felfedi a hazúgságot, a hamisságot számunkra.
          sok keresztény ott téved, amikor azt gondolja, hogy az írott törvények betartásának időszakában élünk.
          ez ó szövetség és ebben a törvény betartásának időszakában megbukott az ember, mint törvény tisztelő, betartó lény!!!
          ezért “intézte” Isten úgy, hogy maga a Szent lélek KÖZVETLENÜL- nem betű által, nem is más emberi személy által, ezeket nevezték prófétáknak- az EMBERBEN teszi élővé és hatóvá az Isten akaratát.
          még egyszer, nem az írott betű általi megtanulás, bemagolás, elmével történő felfogás, megértés következtében fog az Ige működni a mai ember életében- másodszor is leírom, abban már megbukott!- hanem azért van szükségünk a Szentlélek jelenlétére , hogy bennünk az emberben Ő teszi élővé az Isten beszédét és akkor nem fogsz olyat cselekedni, amit a törvény betűit nem tudva betartani, ami az Igével ellentétes.
          nem tudom másképp elmagyarázni.számomra ez világos és egyértelmű.
          ha pedig a Szentlélek általi kijelentés, látás az igazság az leleplezi a hazúgságot- ami ahogy te írod ítélkezés a másik felett-akkor kötelességünk, hogy a hazúgságot és a hamisságot leleplezzük, még ha ítélkezésnek is tűnik.
          ugyanakkor Jézus Krisztus, de az apostolok is “ítélkeztek” többször is, amikor a hazúgság és a hamisság ellen szóltak.
          továbbra is vállalom hogy ítélkező ember vagyok, ha ítélkezésként állítják be azt, ha sátáni hazúgságokat, hamisságokat, manipulációkat stb. terjesztenek és én ezt a konkrét megtörtént eseményeket napvilágra hozom vagy mások számára is elérhetővé teszem.
          kedves peti nem tudom kielégít-e a válaszom, de ezt tudom felelni neked.

        4. Kedves Péter!
          “Kár, hogy egyesek nem értik meg, hogy ez a Föld jelenleg Sátán kormányzata alatt áll, ő a királya ennek bolygónak…”.
          Ez inkább dogmatikus mint biblikus. Kár hogy egysek olyan dolgokat olvasnak bele az Írásba amelyek nicsenek ott.

        5. ” (…) Ismét vivé őt az ördög egy igen magas hegyre, és megmutatá néki a világ minden országát és azok dicsőségét,
          És monda néki: Mindezeket néked adom, ha leborulva imádsz engem.
          Ekkor monda néki Jézus: Eredj el Sátán, mert meg van írva: Az Urat, a te Istenedet imádd, és csak néki szolgálj.” Máté Evangyélioma 4. rész

          Nos Sátán itt éppenséggel kinyilvánitotta, hogy az egész bolygó az övé, mindegy egyes országgal egyetemben, különben ha nem ő uralkodna felette, miképpen ajánlotta fel volna jézusnak az egészet, cserébe persze azért ha őt imádja az Isten helyett? Látjuk is, hogy ő a király itt, mert különben nem volna a gonosz jelen, a halál, szenvedés és fájdalom, gyilkosságok, paráznaságok stb.

          Isten uralma e bolygó felett szerencsére ismét visszafog térni az igéret szerint, mégpedig miután leszámolt a bitorlóval és követőivel a vég idején!

        6. Lukácsot el is felejtettem beidézni, pedig ő részletesebben leirta:

          “És monda néki az ördög: Néked adom mindezt a hatalmat és ezeknek dicsőségét; mert nékem adatott, és annak adom, a kinek akarom;
          Azért ha te engem imádsz, mindez a tied lesz.
          Felelvén pedig Jézus, monda néki: Távozz tőlem, Sátán; mert meg van írva: Az Urat, a te Istenedet imádd, és csak néki szolgálj.” Lukács Evangyélioma 4. rész

        7. Kedves Péter,
          Én nem látom ezt a “a Sátán e világ királya, kormányzója” dolgot. És azt sem hiszem, hogy az embernek szüksége lenne egy kívülről jövő befolyásra, azaz egy Sátán nevű bukott angyalra. Be szeretném mutatni neked azt az emberi természetet amiről nem csak az Írásban olvashatunk, hanem mi magunk is tapasztalhatunk magunk körül illetve a nagyvilágban nap mit nap. Arra szeretnélek megkérni, hogy tedd te is ugyanezt azzal a Sátán nevű bukott angyallal, akiben te hiszel. Ha nem bánod én is idézek néhányat “”vele” kapcsolatban amolyan segítségként. Lejjebb majd megtalálod.
          Akkor kezdjük az emberrel. Itt fontos megjegyezni, hogy ez a emberi természet amiről majd olvasunk, csak a bűnbeesés után alakult ki, azaz az ember eredetileg nem ilyennek lett teremtve.

          Mózes 1. könyve 6:5
          Amikor látta az Úr, hogy az emberi gonoszság mennyire elhatalmasodott a földön, és hogy az ember szívének minden szándéka és gondolata szüntelenül csak gonosz,

          Mózes 1. könyve 8:21
          Amikor az Úr megérezte a kedves illatot, ezt mondta magában az Úr: Nem átkozom meg többé a földet az ember miatt, bár gonosz az ember szívének szándéka ifjúságától fogva, és nem irtok ki többé minden élőt, ahogyan most cselekedtem.

          Jeremiás próféta könyve 17:9
          Csalárdabb a szív mindennél, javíthatatlan; ki tudná kiismerni?!

          A prédikátor könyve 9:3
          Rossz dolog ez, hogy mindannak során, ami a nap alatt történik, ugyanaz érhet utol mindenkit. Ráadásul az emberek szíve tele van gonoszsággal, és esztelenség van bennük, amíg csak élnek. Végül pedig a halottak közé kerülnek.

          Most olvasunk valamit a kísértésről is. Úgy tűnik nem Sátán az.

          Jakab 1:12-15 Boldog ember az, aki a kísértés idején kitart, mert miután kiállta a próbát, elnyeri az élet koronáját, amelyet az Úr megígért az őt szeretőknek.
          Senki se mondja, amikor kísértésbe jut: az Isten kísért engem, mert az Isten a gonosztól nem kísérthető, és ő maga sem kísért senkit a gonosszal.
          Mert mindenki saját kívánságától vonzva és csalogatva esik kísértésbe.
          Azután a kívánság megfoganva bűnt szül, a bűn pedig kiteljesedve halált nemz.

          Galata 5:19-21 A test cselekedetei azonban nyilvánvalók, mégpedig ezek: házasságtörés, paráznaság, tisztátalanság, bujálkodás, bálványimádás, varázslás, ellenségeskedés, viszálykodás, féltékenység, harag, önzés, széthúzás, pártoskodás; irigység, gyilkosság, részegeskedés, tobzódás és ezekhez hasonlók.

          Márk 7:20-23
          de hozzátette: “Ami az emberből előjön, az teszi tisztátalanná.
          Mert belülről, az ember szívéből jönnek elő a gonosz gondolatok, a szexuális bűnök, lopások, gyilkosságok, házasságtörés, önzés, gonoszság, csalás, kicsapongás, irigység, gonosz beszéd mások ellen, büszkeség és esztelenség!
          Mindezek a gonosz dolgok az ember belsejéből származnak, és ezek szennyezik be őt.”

          Idézetek egy Sátán nevű fő bukott angyalról???

          Királyok 1. könyve 11:14 Azután ellenfelet (שָׂטָ֔ן / śā-ṭān) támasztott az ÚR Salamonnak, az edómi Hadadot, aki királyi ivadék volt Edómban.

          Királyok 1. könyve 11:23 És támaszta az Isten néki más ellenséget(śā-ṭān) is, Rézont, az Eljada fiát, a ki elfutott vala Hadadézertől, a Sóbabeli királytól, az ő urától.

          Zsoltárok 109:6 Állíts szembe vele egy bűnös embert, és vádló(wə-śā-ṭān) álljon jobbja felől!

          Krónikák 1. könyve 21:1 Támada pedig a Sátán(śā-ṭān) Izráel ellen, és felindítá Dávidot, hogy megszámlálja Izráelt.

          Máté 16:23 Ő pedig megfordult, és így szólt Péterhez: “Távozz tőlem, Sátán(σατανᾶc) ez már görög!) botránkoztatsz engem, mert nem az Isten szerint gondolkozol, hanem az emberek szerint.”

        8. Ejnye Peti, Sátán a Kisértő és Vádló ugyanolyan valóságos személy a bibliában, mint például bármelyik más angyal vagy maga Krisztus s nem csupán lélek, mint ahogy te itt kimazsolázott igékkel próbálod ezt nekem bizonygatni. Jób könyvét bizonyára ismered?

          “Lőn pedig, hogy egy napon eljövének az Istennek fiai, hogy udvaroljanak az Úr előtt. Eljöve a Sátán is közöttök, hogy udvaroljon az Úr előtt.
          És monda az Úr a Sátánnak: Honnét jösz? És felele a Sátán az Úrnak, és monda: Körülkerültem és át meg átjártam a földet.
          Monda pedig az Úr a Sátánnak: Észrevetted-é az én szolgámat, Jóbot? Bizony nincs a földön olyan, mint ő; feddhetetlen, igaz, istenfélő, bűngyűlölő. Még erősen áll a ő feddhetetlenségében, noha ellene ingereltél, hogy ok nélkül rontsam meg őt.
          És felele a Sátán az Úrnak, és monda: Bőrt bőrért; de mindent a mije van, odaad az ember az életéért.
          Azért bocsásd ki csak a te kezedet, és verd meg őt csontjában és testében: avagy nem átkoz-é meg szemtől-szembe téged?
          Monda pedig az Úr a Sátánnak: Ímé kezedbe van ő, csak életét kiméld.
          És kiméne a Sátán az Úr elől, és megveré Jóbot undok fekélylyel talpától fogva a feje tetejéig.
          És vőn egy cserepet, hogy azzal vakarja magát, és így ül vala a hamu közepett.
          Monda pedig ő néki az ő felesége: Erősen állasz-é még mindig a te feddhetetlenségedben? Átkozd meg az Istent, és halj meg!
          Ő pedig monda néki: Úgy szólsz, mint szól egy a bolondok közül. Ha már a jót elvettük Istentől, a rosszat nem vennők-é el? Mindezekben sem vétkezék Jób az ő ajkaival.” Jób könyve 2. fejezet

  6. Szia Thea!Ez eddig a legjobb cikked. 🙂 Persze ez csak költői túlzás volt, de tényleg: nekem otthon még tévém sincs, meg rádióm se.Számítógépem sincs már egy jó ideje.A cikkedben is idézett Bibliai idézet világossá teszi, hogy a hírek honnan is érkeznek valójában.Jézus lényege pedig éppen az, hogy értésünkre adja, hogy ezeket a híreket mi is ugyanúgy megkapjuk.Istenek vagytok.Én mondtam. 😉

  7. Leállítják a Google+-t , majd 176 elérhetőségem szünik meg miatta, aztán 2 órára elmegyek másfelé, támadások sorozata, s amikor kiíróm, hogy mégis mivel tehetné, hogy ne sötétüljön el Keszthely, akkor betámadja Veszprémet, de lesz ez még rosszabb is, az internet 99%-a úgyis szemét. Ma az Eszter nevezetű támadónak már ki szerettem volna írni, ha annyira akarja menjen hozzá, kötelezze el szertartásilag, hogy érvényes legyen, mivel a SZentírás nem ismeri a válás fogalmát, s házasságot csak olyan egyedülálló köthet akinek még nem volt házastársa, vagy már özvegységre jutott, mert az előző házastársa már nem a szenvedő egyház tagja.

      1. Oszkár!
        Köszi. Én meg Molnár Ferenc „Caramel” egyik dalszövegrészt írtam át egy kicsit, íme: ….a szeretet az egyetlen lélek donor…

        1. Peti, erre a megértésre egy egész örökkévalóságunk van… 🙂

        2. Így igaz, Peti!Egy életünk.Egy halálunk.Hogy ez aztán tényleg mennyire sajnos vagy nem éppenséggel nem sajnos, annak ki-ki járjon utána magának.De tényleg csak egy életünk van, és egy halálunk.És ez a kettő történetesen ugyanaz. 🙂

        3. Ahogy mondod. Egyedül a macskáknak van 7,vagy 9 életük. Már nem emlékszem pontosan. 🙂

        4. Igen! 🙂

          Módosítanám, illetve helyesbíteném magamat.Élet/halál.Azért a kettő nem ugyanaz.De nem is különböznek.Mondjuk úgy, hogy “áthallás” van a kettő között, a határ teljesen elmosódik.Ha van is választóvonal a kettő között, az végtelenül vékony, vagy legalábbis egy dimenziós, és talán csak a fejünkben létezik… Mi persze itt az élők Istenéről beszélünk!Jogosan.De még Pál apostol is naponta állt halál révén, és ugye, a gabonamag ha el nem hal… Á, nehéz ezt leírni, hanem ha lehetetlen.Inkább simán csak éljük meg a dolgokat!Akár az életünket, de akár a halálunkat is… 🙂

        5. Örülök, hogy legalább te érted amiket írsz,… én ma már túl sok energia italt fogyasztottam és vezetek is.

      2. kedves oszkár
        a churchill család szabadkőműves család, az ő idézetei nem megfontolandó sem lehet a keresztények számára.

        1. Jézus nem a családunk alapján ítél bennünket, amúgy meg egy rossz óra is a helyes időt mutatja kétszer egy nap, szóval mindenki tud olyat mondani, ami megfontolandó. Még egy szamár vagy farizeus főpap is 😉

        2. Igen, ez az egyik. 🙂

          A másik meg az, hogy nem véletlenül kezdtem úgy, hogy “bocsánat”. Ezzel vettem figyelembe, hogy Churchillnek esetleg kétes a megítélése, és előfordulhat, hogy akinek kalapács van a kezében, az mindent szögnek lát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend