Elmélkedések

Chris Pratt Istenről az MTV díjátadón

„A kegyelem ajándék és a szabadsághoz hasonlóan, amit ebben az országban élvezünk, ezért is valaki más fizetett a vére által. Ezt ne felejtsétek el!”

Chris Pratt, a Jurassic World és a Bosszúállók egyik főszereplője, sokadik alkalommal tett bizonyságot hitéről nagy nyilvánosság előtt, olyan példát állítva ezzel fiatal rajongói elé, amit a nevével fémjelzett filmekről már kevésbé lehet elmondani.

A keresztény hitét nyíltan felvállaló fiatal apuka az MTV Generációs Díjának átvételekor nemcsak földi, de mennyei szeretteinek is hálát adott sikereiért.

Miután megköszönte családja támogatását és mesélt születésétől fogva betegséggel küzdő kisfiáról, Jackről, a színész megosztott néhányat saját szabályaiból a boldog élet titkára vonatkozóan.

„Isten valóságos. Isten szeret téged és a javadat akarja. Hidd el! Én hiszem.”

Chris arról is beszélt, hogy a tehetségünk kihasználásához bölcsességre van szükség és a képességeinket soha ne használjuk a gyengék ellen.

„Ha erős vagy, legyél mások védelmezője. Ha okos vagy, legyél alázatos. Ne használd az erődet mások ellen.”

„Az embernek lelke van. Vigyázz rá!”

Beszélt az imáról is:

„Tanulj meg imádkozni. Nem nehéz és jót tesz a lelkednek.”

Végül pedig:

„Senki sem tökéletes. Lesznek, akik azt mondják majd neked, hogy tökéletes vagy úgy ahogy vagy, de ez nem igaz. Nem vagy tökéletes és nem is leszel az. Egy hatalmas erő teremtett így. Ha ezt el tudod fogadni, tiéd a kegyelem, a kegyelem pedig ajándék és a szabadsághoz hasonlóan, amit ebben az országban élvezünk, ezért is valaki más fizetett a vére által. Ezt ne felejtsétek el és ne vegyétek készpénznek!”

A fenti sorokhoz nem is tennék hozzá egyebet, mint egy rövid emlékeztetőt, hogy abba a röpke néhány percbe, amit Chris sok kollégája többnyire különböző politikai és zavaros filozófiai vagy társadalmi üzenetek népszerűsítésére használ, nem könnyű belesűríteni azt a csodát, amit ki megváltásnak, ki örök életnek, ki pedig Isten kegyelmének nevez, illetve, hogy mindehhez nem kell híres színésznek, de még prédikátornak sem lennünk vagy tökéletes teológiai rálátással érvelnünk. Elég, ha kinyitjuk a szánkat és nem szégyelljük azt, Aki minket sem szégyell majd Isten és az angyalok előtt.1

  1. Márk 8:36-38 Mit használ ugyanis az embernek, ha az egész világot megnyeri, lelkében pedig kárt vall? Mert mit adhat az ember váltságdíjul lelkéért? Mert ha valaki szégyell engem és az én beszédeimet e parázna és bűnös nemzedék előtt, azt az Emberfia is szégyellni fogja, amikor eljön Atyja dicsőségében a szent angyalokkal.” []
Előző posztKövetkező poszt

5 hozzászólás

  1. Nagyszerű érzés hallani egy sikeres Hollywoodi színésztől – ami igencsak romlott világ, vagy inkább közeg -, ezen igaz szavakat! A Teremtő Isten létezik, ahogy fia a megváltó Jézus Krisztus is!

    Csak sajnálatos módon mammon uralja világunkat, ezt szomorúan tapasztalom mindennap! Az vigasztalja némileg a lelkemet, hogy minden úgy lesz, ahogy az írva vagyon!

    Isten áldja Chris Pratt színészt!

  2. Az, hogy senki sem tökéletes, ahogy fent olvasható, szerintem csak egyik fele az igazságnak.A másik fele pedig, hogy mindenki tökéletes, úgy ahogy van. 😀 Aki megérti, hogy a sorközök egy könyvben -mondjuk, a Bibliában- ugyanolyan fontosak, mint az írott sorok, annak számára ez világos.Van, aki csak az ember tökéletlenségét látja, és van, aki csak a tökéletességét.Pedig mind a kettő egyszerre igaz és létező, és az egyik nem érthető meg a másik nélkül.

    1. Szerintem egy tökéletes ember volt valaha: Jézus Krisztus. Mi talán annyiban lehetünk tökéletesek, amennyiben befogadtuk és bennünk él ez a személy.

      1. Ez szerintem is több mindenben igaz így, Árpiel.Talán annyi, hogy én nem tenném múltidőbe.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend