Lázongó világ

Probléma, reakció, megoldás ? Brüsszeli kiadás

Forrás: James Corbett

Tavaly láthattuk, hogy milyen reakciók és ?megoldások? születtek a párizsi terrortámadás után. A hatóságok számára lehetővé vált számos régóta tervezett intézkedés megvalósítása. A hatás érthető módon Franciaországban volt a legkézzelfoghatóbb, ahol ideiglenesen felfüggesztették az alkotmányt, a parlament pedig három hónapra meghosszabbította a biztonsági és rendőri erőknek a szükséghelyzet kapcsán adott különleges hatalmat.

Hollande elnök pedig alkotmánymódosítást és a biztonsági erők költségvetésének növelését akarja elérni.

A terrortámadás természetesen más országokra is kihatott.

Nagy-Britanniában például a támadás előtt csökkenteni akarták a rendőrség költségvetését. A támadások után persze már nem volt nehéz meggyőzni a honpolgárokat és a csökkentést támogató politikusokat, hogy ilyen kritikus időkben balgaság lenne ezt meglépni, sőt, a rendőrségnek több pénzre van szüksége. Kiadáscsökkentés helyett tehát költségvetés-emelés jön.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke pedig újult erővel lépett fel az EU hadsereg felállítása mellett.

Úgy tűnik, hogy a probléma-reakció-megoldás egyenletből még néhány elem hiányzik, hogy ez a bizonyos hadsereg fel is állhasson, de látjuk, hogy minden ebbe az irányba mutat. A hivatalos kommunikáció lényege, hogy ?a nemzeti biztonsági erők csúnyán leszerepeltek, így a hatalom konszolidációjára és együttes erőfeszítésre van szükség ez EU-n belül?.

Egyesek úgy gondolják, hogy a migrációs válság és a terrortámadások az EU és/vagy Schengen összeomlását és a határok lezárását fogják eredményezni ? és való igaz, hogy bizonyos fokig láthatók ilyen lépések ? de ez valószínűleg csak egy apró részlet a probléma-reakció-megoldás teljes képletében.

Sokkal valószínűbb, hogy az EU nem szétesni fog, hanem egyre több és nagyobb hatalom összpontosul majd az európai vezetés kezében, míg létre nem jön egy teljesen nemzetek felett álló kormány.

Csupán néhány napot kellett várni a terrortámadások után és a New York Times már arról írt, hogy ?Európa valami újat lát, amit a titkosszolgálatok még nem?:

Amennyiben bizonyítékot keresünk az európai titkosszolgálatok hatástalanságára a potenciális terroristákra vonatkozó információk megosztását és alkalmazását illetően, a halálos brüsszeli támadások elkövetőinek szerdai azonosítása kétségkívül elegendőnek bizonyul.

Az egyik támadót, Ibrahim el-Bakraoui-t tavaly már kitoloncolták Törökországból Hollandiába, azzal az erős gyanúval, hogy dzsihádista volt.

?Egyértelmű figyelmeztetésünk ellenére, miszerint külföldi terrorista harcossal van dolgunk, a belga hatóságok azt mondták, hogy nem voltak képesek kapcsolatot találni a terrorizmussal,? nyilatkozta Recep Tayyip Erdogan török elnök egy ankarai sajtótájékoztatón.

Mára teljesen világossá vált, hogy az Iszlám Állam terroristáinak [és az őket irányító, finanszírozó, felfegyverző és kiképző embereknek a] tevékenysége és gondolkodása nemzeteken átívelő és nem veszi figyelembe az országhatárokat. A kérdés egyre sürgetőbb Európa számára a [terroristák] ellen folytatott harcban: Vajon ők képesek ugyanezt tenni??

A laza stílusból könnyen azt feltételezhetnénk, hogy egy op-ed cikkről van szó, de nem ez a helyzet. A cseppet sem átlátszó kérdésre a választ is megkapjuk a cikkből:

A kilátások nem túl ígéretesek. Szerdán újabb sürgető felhívások érkeztek egy páneurópai titkosszolgálat felállítására, ami képes lenne hatékonyan megosztani a különböző országokból érkező titkosszolgálati információkat. Az Európai Parlament tagjai különböző médiumok segítségével próbálták cáfolni a koordináció hiányát.?

?Bár alapvetően leküzdendő akadálynak számít a nemzeti büszkeség és a bürokrácia is, a szakértők [Ez a varázsszó nem maradhat el egy ilyen kondicionáló cikkből.] rámutattak, hogy még az egyes országokon belül is nehézkes az együttműködés a különböző ügynökségek között (egyedül Franciaországban 33 működik).

?A titkosszolgálatok természetükből adódóan megtartják maguknak a megszerzett információt,? mondta Jean-Marie Delarue, aki a szóban forgó ügynökségek megfigyelési kéréseinek elbírálásáért felelős ügynökség feje volt korábban.

?Az információ hatalom. A titkosszolgálatnál az embernek csak ellenségei vannak, barátai nem.?

Valószínűleg ez utóbbi a legigazabb mondat az egész cikkben.

Egy azonban biztos, a ?megoldás? következő fázisának kivitelezése javában folyik. Adott egy újabb titkosszolgálati ?bukás?, amire mi más lehetne a megoldás, minthogy még több hatalmat adunk nekik.  Nem egyértelmű? Sőt, ne csak hatalmat adjunk nekik, hanem legyenek központosítva, nemezetek feletti jogosultsággal. Minek azok az idegesítő nemzeti védelmi vonalak? Úgyis csak útjában állnak a titkosszolgálatoknak, akik így nem tudnak rendesen megvédeni bennünket.

Elvégre biztonságot akarunk, vagy nem? A sajtó persze teljes gőzzel támogatja a hivatalos vonalat. Még Brüsszel egykori polgármesterét is előrángatták az ügyben, aki megerősítette, hogy egy páneurópai FBI-ra van szükség a terrorizmus ellen.

Egyre inkább nemzetközi szinten kell dolgozunk Európában. Természetesen szükségünk van valamiféle európai FBI-ra. Fel kell állítanunk egy egységes rendőrséget és titkosszolgálatot, ami az egész Uniónak dolgozik. Ma ezzel nem rendelkezünk, pedig erre van szükség. Meg kell mondanom, hogy a bilaterális együttműködések a különböző nemzetállamok között egyre szorosabbak. Sokat fejlődtek az elmúlt években.?

Végtére is kimondta a lényeget: a bilaterális kapcsolatok egyre szorosabbak, az illetékesek pedig buzgón tevékenykednek a színfalak mögött. A bürokrácia egyre erősebb és bár az EU látszólag a felbomlás szélén áll, igazából az ellenkezője történik. Az EU a hatalom konszolidációja felé halad.

Az üzenet lényege tehát, hogy a titkosszolgálati bukásra egy páneurópai FBI a válasz. Ha a titkosszolgálat nem működik, még több, még jobban központosított titkosszolgálat kell. Mi más?

Ez természetesen nem meglepő az alternatív híreket követő olvasók számára, akiknek valószínűleg nincs szüksége alapos magyarázatra, hogy átlássák a helyzetet, de ha valaki szeretné frappánsan megfogalmazni a lényeget azoknak, akik még csak most kezdik kapizsgálni, hogy valami nincs rendben, nézzék át ezt a régebbi összefoglalót a megrendezett eseményekről:

Semmi sem képes olyan hatalmat és momentumot biztosítani egy autokrata rezsim számára, mint egy látványosan erőszakos cselekmény, amelyben az áldozatok hirtelen és értelmetlenül vesztik életüket, lehetővé téve az autokrata számára, hogy a romokra felmászva a helyzet hősének kiáltsa ki magát. A tragédia hatására sokkos állapotba került közvéleményt ilyen helyzetekben lehet a legkönnyebben a legkegyetlenebb despotizmus felé terelni. A ?biztonság? köpönyegébe burkolt despotizmus felé.

Az erőszakos és terrorista cselekmények SOHASEM szolgálják az átlagemberek hasznát. Mindig és kizárólag a hatalmi pozícióban lévőket erősítik.

Minden diktátor ilyen eseményekről álmodik, akkor is, ha bizonyos esetekben tényleg spontán létrejött terrorszervezetek spontán terrorista akcióiról van szó, ami az Iszlám Állam esetében éppen nem mondható el. Egy autokrata rendszer számára elengedhetetlen, hogy félelemben tartsa állampolgárait, hogy szükségét lássák a rosszfiúk ellen védelmet ígérő kormánynak.

Előző posztKövetkező poszt

37 hozzászólás

  1. Adrián! Kik ellen? Akkor nézzük csak:
    Aranybulla: “?Kamaraispánok, pénzváltók, só-tisztek és vámosok nemesek legyenek, zsidók és szerecsenek ne lehessenek?.
    Liszt Ferenc: “El fog jönni az a nap, amikor minden olyan népnek, akik között zsidók laknak, fel kell tennie a kérdést, hogy mindannyiukat kiutasítja; ez a kérdés az élet és halál kérdése lesz, az egészség vagy krónikus betegség kérdése, a békés létezés vagy az állandó szociális láz kérdése.?
    Henry Ford: ?Zárjátok börtönbe az 50 leggazdagabb zsidót, és nem lesznek többé háborúk!?
    vagy https://www.youtube.com/watch?v=eKrUMiLF9rY

    Végtelen eme irodalom.

    Megjegyzem, a NATO-ra is csak azért “van szükség”, mert az örökös ellenségkereső politika “indokolttá teszi”.

    1. Mily naiv azt gondolni, hogy a gonoszság egyetlen nép baja. Nem az ember bukott el?

      “Honnét vannak háborúk és harczok közöttetek? Nem onnan-é a ti gerjedelmeitekből, a melyek a ti tagjaitokban vitézkednek? Kívántok valamit, és nincs néktek: gyilkoltok és irígykedtek, és nem nyerhetitek meg; harczoltok és háborúskodtok; és nincsen semmitek, mert nem kéritek.” Jakab 4:1-2

      “Mind elhajlottak, valamennyien megromlottak, és nincsen, aki jót tegyen, nincs egyetlen egy sem.” Róma 3:12

      Liszt Ferenc vagy Henry Ford lenne a mérce vagy Isten szava? Pakisztánban, Indiában vagy Afrikában is a zsidók miatt ölik egymást az emberek? És 4000 éve kiket hibáztattak a háborúkért?

      1. Thea! Nem fogok vitázni, egyrészt mert itt nagy az a bizonyos szembeszél, ami ellen nem tanácsos pislantani, másrészt ez egy soha véget nem érő történet lenne.
        Már az elején megtudtam, hogy naiv vagyok. Hogy is van? Ne ítélj, hogy ne ítéltess…
        Én nem vagyok egyetlen “vallási pártnak” sem a tagja. Biztos vagyok benne, hogy van egy felsőbb hatalom, mely ezt a csodálatos életet, ezt a bonyolult mechanizmust megalkotta és fenntartja. Ha már az ember elbukásáról beszélsz, ott is elbuktunk, hogy ilyen bőszen kitartunk egyik vagy másik vallás mellett. Sőt, olykor büszkén állítjuk szembe az egyiket a másikkal.
        Na de amiért válaszolok. Tudom, hogy vallási hovatartozás szempontjából ez az oldal egy zártkörű rendezvény, ahol nem célszerű, ha az ember pl. Liszt Ferenccel ért egyet. De miért kell, hogy azt a vallást kövessem, melyhez a legtöbb vér tapad? Mely napjainkban is álnok módon állítja szembe az iszlámot és a szinte ateista, de magát a keresztényekhez soroló Európát? Ahol a választott néphez tartozó eu-s vezetőink. sírva fakadnak (Mogherini) 30 valahány halott miatt. Vagy tavaly januárban 150 áldozat miatt a nyugat cionista férgei egyértelműen demonstrálás céljából összeverődtek a C. Hebdonál. Mi célja volt ennek? Egy újabb lépése volt ez a most zajló projektnek? De amikor felszáll néhány gép, hogy Jemenben vagy Líbiában akciót hajtson végre, azért miért nem gyászolunk?
        Ma is diktatúrában élünk, nem is akármilyenben, ahol ha az ember kimondja az elnyomója fajtáját, rögtön megbélyegzik, hogy antiszemita. Na de ez a diktatúrák egyik ismérve…
        Még annyit, hogy ismerek egy ügyes zsidó gyereket. Érti a munkáját (ma már valamilyen vezető Ausztriában), aki a munkája során csúnyán visszaélt a lehetőségeivel. Ellopta mások személyes adatait, mappáit, képeit és jelszavait. Engem is meglopott, de rajtakaptam. Nem jött zavarba, csak cinikusan a képembe nevetett. Mivel a bibliát kívülről fújja, kérdeztem tőle, hogy ezt láttad a Bibliában? Mit szól ehhez Isten? Mire ő: Jézus megmondta, bűnösök vagyunk.
        Ezt tapasztalom és is a nyugati politikában.

        1. Dénes, a vallásokról eléggé hasonló az én véleményem is, ezért nem követem egyiket sem. Ehelyett inkább Jézusban hiszek és Őt követem.
          A vallás nevében igen sok gonoszságot követtek el és követnek el most is. Ezt nem írhatod Isten vagy Jézus számlájára. Szerintem kevered a politikát, ami bármilyen eszközt kihasznál az érdekeiért, a vallást is, a hittel.

          Az oldal, ahogy Isten országa, nem zártkörű, hiszen Jézus az egész világért adta az életét. A hitrendszereket nem én állítom szembe egymással, hanem egyszerűen szemben állnak. Nem hihetsz egyszerre két egymással ellentétben álló dologban. Nem hiheted egyszerre, hogy Jézus Isten Fia, de ugyanakkor azt is, hogy Istennek nem lehet fia. Az igazság nem relatív, legfeljebb nem mindenki látja egyformán. Az emberek meglátásai azonban nincsenek rá hatással.

          Amit pedig a zsidó származású fiatalemberről írtál én számtalanszor láttam nációtól függetlenül. Magyarországon élek, itt mindennapos az ilyen hozzáállás. Amiket írsz tökéletesen tükrözi a Hitler által is képviselt eugenista filozófiát. Nem látok különbséget.

          Én azt tanácsolnám neked, ha elfogadsz tőlem tanácsot, hogy fordulj Istenhez az igazságot illetően, mert ennél nincs fontosabb kérdés az életben. Ebben nem lenne jó tévedni.

  2. Csak a maradék tartatik meg minden népből. Én így értem.
    Thea! Sehol nem találok Bibliamagyarázatot arra nézve: hogy milyen lesz a helyzetünk halálunk után. Dániel azt kapta-menj el és pihenj a feltámadásig- nem szószerint. Ott a lelkek egy gyűjtőhelyen vannak a vég idejéig, lélekben? gondolom külön a hivek a gonosz lelkektől és alszanak. Igen ám, de az oltár alatt lévők, pedig azt kérdezik-Uram, mikor állsz bosszút értünk és azokért akik a földön haltak meg hitük miatt. Ugynakkor Jézus a latornak azt mondta, hogy ma még velem leszel a paradicsomban. Aztán épp ma beszélt valaki egy könyvről, amiben egy kicsi fiúcska kómából visszatért és fennt sokmindent megtudott és visszakerűlt a testébe és elmesélte a konkrét eseményeket, hogy van egy testvére /aki meghalt/ és más tényeket is, amiről nem is tudott. Én ezeket az infókat nagyon óvatosan kezelem ? jellel. Ez most Pál írásával kapcsolatban ugrott be, de érdekelne a bibliatudósok többségének a véleménye. Nem üdvösség kérdés csak kíváncsiság.
    Másik: az EU szétesése folyamatban van, de én is úgy gondolom a római birodalom újraéled, bármilyen mélységben vagyunk AK embereinek van erre pénze. És,ha jól gondolom:olyan dolgokat tesznek,amit atyáik sem. Én ezt a ránkeresztett terrorista hullámot már annak veszem, mert erre a legtöbb ember nem gondolt, és ezeket bővítik és világhadsereggé akarják kiszélesíteni. Szíriába pusztítják őket rendesen, de mégis újra feltöltődik a csapat. Olyan gyógyszereket adnak be nekik,hogy vérengzésre kényszeríti őket, még a családjukat is kiírtják. Nem tudom hol olvastam talán az Orientalista oldalon, de ezt eddig is így gondoltam,h. ezeknek tudatmódosító szereket adnak. Igen érdekes az is,h. minden terrorcselekmény után jön a szigorítás, megfigyelések erősítése. Káosz és felkészítés, tilalom,ellenőrzés,lassan kijárási tilalom stb. Lenyeljük az igazságtalan bűntetéseket, látjuk a bűnözők felmentését. Gyermekek elleni szörnyűségeket…stb. Bizony minden nappal közelebb vagyunk a…. megjelenéséhez, de Jézus visszajöveteléhez is. És látom Isten visszatartó erejét is, amikor meghiusúl a gonosz terve.

    1. Kedves Soraya!

      Valóban nem üdvösség kérdése, ráadásul erre mindannyian félreérthetetlen választ kapunk majd idővel 🙂
      Én azt tartom a legbölcsebbnek, ha ilyen kérdésekben mindig abból indulunk ki, amit Jézus mondott. Amikor látszólagos, tényleg csak látszólagos ellentmondás van például egy ószövetségi rész és Jézus tanítása között, akkor tudhatjuk, hogy Jézus nem véletlenül beszél a dologról, hiszen azért (is) jött, hogy megjelentse nekünk az Atyát és az Ő igazságait.
      Tehát, mivel Jézus azt mondta a latornak, hogy vele lesz a paradicsomban, plusz még idevehetjük Lázár és a gazdag ember példázatát is, tudhatjuk, hogy a lélek a számunkra láthatatlan lélekvilágba, vagyis a paradicsomba kerül.

      A többségi keresztény látás szerint a halál idejében a hívő a testét elhagyva az Úrhoz megy (2. Kor 5:6-8; Fil. 1:23). A végső feltámadásig egy ideiglenes mennyben (a paradicsomban) (Lukács 23:43; 2. Kor 12:4) és egy ideiglenes pokolban (a Hádészban) (Jel 1:18; 20:13-14) tartózkodnak az elhunytak lelkei.

        1. Szia Adrian!
          Ez a két szó (pneuma, pszüché), illetve a fordításuk, valóban sok gondot okoz a magyarban. A linkelt írás alaposan feltárja ezt a problémát, és tetszik a javasolt megoldás.

          A másik írással viszont nem értek egyet, már csak azért sem, merthogy a kettő cikk ugyanabból a forrásból származik (igemorzsák), mégis az egyikben a felkent írók ihletését javasolja elfogadni, a másodikban pedig az ellenkezőjét. ❓ Vagyis egyik bibliafordító sem volt felkent, csak a cikk írója?

        2. Szia Thea,
          “az egyikben a felkent írók ihletését javasolja elfogadni, a másodikban pedig az ellenkezőjét.”
          Lehet én nem értek, vagy nem értelmezek helyesen valamit, de hol is vannak ezek az ellentmondások, amikre hivatkozol?

        3. Szia Adrian!
          Sztornózzuk az összehasonlítást. Ami nem tetszik, hogy eszerint még az sem elég, ha az ember ógörögül ért, hiszen ez a King James vagy a Károli és minden egyéb Biblia fordítóira is igaz, hanem csakis a cikk írója volt képes megtalálni a turpisságot a vesszővel, tehát csak ő volt “ihletett” és csak az ő fordítása helyes.

        4. Ez mekkora: “elveszítette az eredeti jelentését ez a szavunk. Többek között ennek következtében társulhatott a ?lélek? szavunkhoz mindenféle emberi, spekulatív értelmezés és elképzelés.”

          Tehát az embernek lelke nem volt, nincs és nem is lesz. Jaj nekünk, vagy nem, lélektelen biológiai robotként töltjük életünk, hiábavalóságoktól és istentől félünk? Haha! Ha nincs lelkünk amit spekulatívan pár száz/1000 év alatt belegondoltunk, nincs büntetés sem hiszen nincs mit ?feltámasztani? mert a test az elrohad, a többi meg csak spekuláció!

          NA szép konklúzió nem?

          Kufárok, kiemeltek egy szót egy ?iótát? és azt magyarázzátok/félre magyarázzátok
          Farizeusok, írástudók.
          Mt5.18-20
          Hofi után szabadon:
          – Akinek nem inge, ne vegye magára, de akinek inge az öltözködjön már fel!

        5. Szia Thea!
          Kár, hogy az egészből egyedül az a vessző volt azt, ami kiborított.
          ?None of our modern marks of punctuation are found (in Bible texts) until the ninth century . . . The punctuation of all modern editions of the Greek text, and of all versions made from it, rests entirely on human authority, and has no weight whatever in determining or even influencing the interpretation of a single passage? (Dr. E.W. Bullinger, The Companion Bible, 1990, Appendix 94, p. 136). Szegény vessző…meg barátai 🙂
          Azért köszönöm, hogy elolvastad és elmondtad a saját meg a keresztény többség véleményét. Freeman téves konklúziójával pedig nem igazán tudok, mit kezdeni. Sajnálom, de ha neki az jött le, akkor legyen akarata szerint.

        6. Szia Adrian!
          Dehogy! Nem borított ki. 🙂 Viszont a cikk a vesszőről szólt, vagyis hogy a vessző miatt gondolja tévesnek az összes Bibliafordítást, gondolom azért mert nem illik a teológiájába. Szerencsére a kérdés (hová kerülünk halálunkkor) nem ezen az Igén múlik 🙂

  3. A cikkben sok a féligazság, arról megfeledkezik amit már jó ideje sokan tudnak, az Európai Unió az fedőszervezet, a Mediterrán Uniónak. Még annak idején többször találtam valótlan információt róla, aztán egyetlen kérdést kapván Barcelonából mennyi idő áttelepíteni Rómába, megértettem, hogy miért a Fenevad a Mediterrán Unió, csak rá kell nézni a térképre, pontosan a határvidékén zajlik a külső háború, amiről persze nem beszél a lakájmédia. Mint arról sem beszél, hogy Szíriában van Megiddo-hegye, s kőkeményen az utolsó pontocska is beteljesedik a lelkünk mélyébe égetett Jelenések könyvéből. Egyetlen pontocska, egyetlen vesszőcske mégha annyiféle Jelenések könyvét ismerhetünk, mindegyik egytől-egyig valami oknál fogva hiányos, ezért kapjuk azt a sok üzenetet az igazi látnokoktól. Nagyon sok mindent kivettek belőle, mert nem értik a lelkünk, s szellemünk nem ebből a világból való, csak használatba kaptuk, testünk csak ebből a világból való, amely feloszlik, kivétel a szentül élt emberek maradványai. Körülbelül ötéve szereztem tudomást róla, hogy a felmenőim között is hány olyan személy van valójában a szentek között, de kevesen fogják fel kevesen érthetik meg, mertha megértenék, akkor óvatosabban túrnák fel a sírt, s nem a szemétdombra dombnák, hanem visszatennék a jelet a sírba.

    1. Megiddo Izrael területén volt, onnan tudom, mert jártam ott és az idegenvezető említette. Már más település van a helyén, de rengeteg az ókori rom.

      1. A Kison-patak mentén lévőnél a Kármel-hegyet nem képesek elhordani, viszont a damaszkuszi út mentén, ahol a sivatagot, s átlósan a hegygerinc keresztezi az felel meg leginkább azoknak a leírásoknak. A másik dolog a Kison-patak völgyében, Izrael és Ciszjordánia határvidékén naponta gyilkolnak, mégha a híradásokba a lakájmédia nem teszi közzé. Hamarosan úgy is meglátjuk, Nagy Figyelmeztetés után…, ha megadatik

  4. Nem értem miért cseszegetik egyesek állandóan az Uniót, mikor egyértelműen látszik, hogy szivatják, tehát valakinek útjában áll, nem is feltétlenül földrajzilag, hanem ideológiai értelemben. Állandóan fenevadnak, meg világkormánynak bélyegzik, ami USA és Orosz ország vagy Kína figyelembevételével enyhén szólva is nevetséges. Ui. Egyértemű számomra, hogy az NWO útjában áll.

      1. Elhiszitek,hogy ha az emberek valóban újjászületett természettel,Krisztusi szívvel tudnának élni,lassítanának,elgondolkodnának,hogy valójában mivel tartják fent ezt a rendszert,nem vennék fel a munkát 4-5 napig,eldobnák a személyi igazolványokat,bankkártyákat,és egyéb kártyákat(mert ezek csak gondolatok voltak,amikor létrehozták),nem fizetnének adót,nem járnának bankba ,megbénulna a rendszer,nem tudnának mit tenni,és elgondolkodnának az emberek egyénileg,hogy hogyan tovább,lehetne másképp is élni,önellátás,szinte mindenkinek jutna egy kis birtok,tanya(csak a városokat le kellene építeni),hiszen a Föld ingyen terem,a tyúk ingyen tojik,a tehén ingyen ad tejet.Rájönnének az emberek,hogy miben tehetségesek,a közösségük érdekében kreatív,alkotó tevékenységekbe kezdenének,ki miben tehetséges,mindenki valami másban.Rájönnének,hogy valójában mennyi felesleges dolgot tettünk eddig.Tudom,hogy előbb szellemi módon lehet ezeket elképzelni,megvalósítani,aztán nyilvánulhat meg fizikai módon is,de a rendszert a kártyákkal,a bizalmatlansággal,a félelemmel,az adózással,a pénzrendszerrel tartják fent.A krisztusi szeretet minden sebet begyógyítana,és a változás egyéni szinten indulhat el,ami szépen,biztosan terjedne.Szükség van a krisztusi szeretetre,a lelki-szellemi életet fontosabbnak tartani az egonál,és jóval kevesebb félelelmmel,türelmetlenséggel élve rájönnénk az igazi,emberi értékeinkre.Mi lenne az adóhivatalban,bankokban dolgozókkal?Ha nem félnének attól,hogy elvesztik az állásukat,akkor sokkal jobb lenne nekik is és másoknak is.Tudnék többet is írni,de most ennyi is elég röviden.

    1. Az öntudatos “Nemzetek Európája” szembenáll vele – a föderális Európai Egyesült Államok pedig tökéletes része.
      Ugyanúgy, ahogyan egy öntudatos honpolgár kerékkötője lehet az “okoskodásával” egy uniformizált “droid” pedig tökéletes építőköve.

    2. A fehér és keresztény ember áll az útjában a világelitnek. Ennek a vallásnak a híveivel nem bírnak el, nem találnak rajt fogást, nem tudják úgy megosztani, mint a többi vallást, akárhány felé is osztották is az idők folyamán: katolikus, protestáns, református, evangélikus, stb. Már a papság lejáratására sem tudnak kitalálni semmi újat főleg, hogy mindenki tisztában van azzal, hogy a pedofília minden egyházban megjelenhet, ahol a nőket kizárják maguk közül a férfiak, sőt az iszlámban szintetermészetes, de még a zsidóknál is, csak ezt nemigen merik megírni, mert mindenkit azonnal le-antiszemitáznak.

      http://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/my-childhood-was-stolen-from-me-pupil-of-illegal-jewish-faith-school-reveals-physical-physical-abuse-a6965536.html

      Most megtalálták a megoldást. Majd az iszlám elintézi ezt a fajt, amely a földön már csak 700 millió emberből áll a 7,5 milliárdból. Aztán jöhet a Világkormány a Kalergi-terv szerinti kevert, színes rabszolga alattvalókkal. Felettük könnyedén uralkodhatnak a “kiválasztottak”. Hozzánk képest ők sem voltak kiválasztottak, hát tönkretettek bennünket a mocskos liberalizmusukkal, most aztán jöhetnek a muzulmánok a késeikkel. Remélem a Jóistentől megkapják a méltó “jutalmukat” ezért az ármányért.

      1. Kedves Szofi, hogy lehet, hogy neked meg mindig akarmilyen ver es test ellen van tusakodasod ??????????

        1. A látása pedig jó, egyszerűen tudósított arról amit a távcsövével látott.. Nem tusakodott, tudósított …
          Miért tusakodsz TE mindenkivel? Nem kérdezem többször.

        2. Eva,
          A latasotok, a latasod ezuttal sem jo.
          Ti a megbuntetesuket szeretnetek, en meg ezt :
          Imádkozzunk a zsidókért is. A mi Urunk, Istenünk világosítsa meg szívüket, hogy ismerjék fel Jézus Krisztust, minden ember Üdvözítőjét. Mindenható Örök Isten, Te, aki azt akarod, hogy minden ember üdvözöljön és eljusson az igazság megismerésére, add meg kegyesen, hogy belépve egyházad népeinek teljességébe, egész Izrael üdvözöljön. Krisztus, a mi Urunk által. Ámen.
          Te (is) vagy az? aki ezesetben itelkezel a megiteles helyett. Jol vigyazz Eva, nehogy meg a vegen pont forditva legyen azon a napon.

        3. Adrian!
          “A latasotok, a latasod ezuttal sem jo.” Tedd hozzá, hogy “Szerintem”!
          Nem hiszem, hogy az azok által írt vallás bigott követése az egyedüli helyes út, mely nép (faj?) a legtöbb gaztettet követte el a világban és így méltán nyerték el a világ utálatát immár évezredek óta.
          Természetesen minden gaz nép ugyanazokat találja bűnbaknak. 😀

        4. Dénes,
          Akkor engedelmeddel hozzáteszem. A látásotok, a látásod ezúttal sem jó szerintem.
          Amúgy milyen “legtöbb gaztettekről” és milyen gaznépekről beszélsz? Fejts ki kérlek.

        5. Adrian!

          Ebben most egyet értünk.
          Mt.7.1-2:
          “Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek!
          Mert amilyen ítélettel itéltek, olyannal ítélnek meg titeket is.”

          Másrészről meg a “terv” készen áll. És meg vagyon az is írva hogy nem megy mindenki be a mennyek országába. De a “listát” csak Isten ismeri!

          Áldás békesség mindenkinek!

        6. Én NEM szeretném a megbüntetésüket ezt HONNAN VESZED Adrian?!

        7. Éva kedves,
          Volt olyan, amivel nem értettél egyet a SZOFI hozzászólásába?

        8. Adrian!
          Például: http://truedemocracyparty.net/2012/05/opium-war-reason-afghan-war-cia-killing-soldiers/
          Vagy ahogy Bogár László mondta: az első ill. a második világháború projekt…

          Vagy pl. az ukrán puccs. Tudod, amit orosz agresszióként emlegetnek.

          Erre mondta Ahmedinezsad az ENSZ 66. közgyűlésén, hogy: “Nem tűrnek kritikát, és ahelyett, hogy a szabályszegéseik okairól érveket és okokat mutatnának be, mindig a felperes szerepébe helyezkednek.”
          Ezt a beszédet kellene tanítani – szerintem! ;-)http://jovonk.info/2011/10/01/mahmud-ahmadinezsad-beszede-az-ensz-66-kozgyulesen-avagy-vadbeszed-cion-imperializmus-ell

        9. Dénes!
          Tisztelettel és ugyanakkor aggodalommal mondom,…téged megvezetnek.
          Vegyük például ezt az első és második világháború “projektet”.
          Milyen bizonyítéka van rá Bogár Lászlónak és kik ellen?

      2. Nimród királysága, egyiptomi rabszolgaság.

        Megkapják a fizetséget ezúttal is, amiért az Úr akarata ellen mennek. Még csak remélned sem kell, mert ígéret van róla, mi több, történelmi példa. Most azonban még türelmesnek kell lennünk. Az alább vers által leírtaknak nagyon az elején tartunk még.

        “És kiáltának nagy szóval, mondván: Uram, te szent és igaz, meddig nem ítélsz még, és nem állasz bosszút a mi vérünkért azokon, akik a földön laknak?
        Akkor adatának azoknak egyenként fehér ruhák; és mondaték nékik, hogy még egy kevés ideig nyugodjanak, amíg beteljesedik mind az ő szolgatársaiknak, mind az ő atyjokfiainak száma, akiknek meg kell öletniök, amint ők is megölettek.” Jel 7:10-11

        1. Bocsánat, nem nyomtam meg a válaszgombot így előre kerűltem,amit nem akartam. s

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend