Lázongó világ

Mit szólnánk 1 milliárd bevándorlóhoz? ? kérdezi Davos előtt Klaus Schwab

refugees2

A Világgazdasági Fórum ügyvezető elnöke szerint a világ feje fölött lógó globális gazdasági válság az eddiginél is sokkal súlyosabb menekültáradatot indíthat Európa felé.

Klaus Schwab úgy gondolja, hogy bizonyos termékek árának csökkenése gazdasági katasztrófát vetít előre a fejlődő országok számára, ez pedig következésképpen újabb tömegmigrációt eredményezhet.

?Láthatjuk, hogy milyen sok afrikai ország függ az olajexportból származó bevételektől,?

mondta Schwab a héten kezdődő Davosi találkozó előtt.

?Most képzeljük el, hogy 1 milliárd ember egyszer csak megindul észak felé.?

Schwab szerint a megoldás a szolidaritás erősítése a fejlődő országokon belül egymás iránt, hogy megértsék, ami egy ország javát szolgálja, az mindenki javát szolgálja.

?Újra fel kell fedeznünk, hogy mindannyian egy csónakban evezünk.?

A zuhanó árutőzsdei indexek egyszerű gazdasági elemzése kevés Schwab szerint. A vezetőknek ehelyett a jelenlegi válság mélyebb okait kell megvizsgálniuk, valamint feltárni, hogy ezek milyen hosszú távú hatással lesznek a gazdaságra és a társadalom egészére.

?Először meg kell vizsgálnunk a helyzet gyökerét. Egy átlagpolgár számára túlságosan felfoghatatlan a történések gyorsasága és összetettsége, nemcsak a politikában, de technológiailag is.?

Schwab egy olyan világról beszél, amelyben egy helyi, jelentéktelennek tűnő döntés ?nem várt következményei? az egész világra kihathatnak. Illetve kiemeli, hogy sokan az előrelátás hiánya miatt bizalmatlanná váltak.

A tovább erősödő, Európát célzó migrációval kapcsolatos félelmei mellett, Schwab arról is beszélt, hogy a technológiai fejlődés 20 millió munkahely megszűnéséhez vezethet az elkövetkezendő években, ami megsemmisítheti a ?demokrácia tartóoszlopának vélt? középosztályt.

Érdekes megfigyelni, hogy Schwab már kész tényként beszél a jelenlegi gazdasági válságról.

És vajon mire véljük az 1 milliárd potenciális bevándorlóra vonatkozó jóslatot, figyelembe véve, hogy az egész Közel-Kelet és Észak-Afrika lakossága együttvéve sem igen haladja meg az 500 millió főt?

Halála előtt Muammar Kadhafi azt mondta, hogy az egyes afrikai és közel-keleti országokban tapasztalható lázongások és bizonytalanság több millió embert indíthat útnak Európa felé és azzal a kérelemmel fordult a világhoz, hogy vegyék figyelembe, Líbia kulcsszerepet játszik a Földközi-tenger térségének biztonságában.

?Líbia egy olyan országgá válhat a Földközi-tenger térsége számára, mint amilyen Szomália Észak-Afrika számára. Kalózokat fogunk látni Szicíliában, Krétán és Lampedusában. Több millió illegális bevándorlót fogunk látni és a terror a szomszédba költözik,?

mondta Kadhafi fia 2011-ben a Sputnik szerint.

Eközben több európai országban folyamatosak a bevándorlás ellenes demonstrációk. Hollandiában több mint 1000 ember ment az utcára, hogy a törvényhozók tudtára adják, nem akarnak menekülteket és bevándorlókat az országban. Hasonló tüntetések voltak Németországban és Svédországban is.

Klaus Schwab szerint ?egy átlagpolgár számára felfoghatatlan a történések gyorsasága és összetettsége?. Valóban ilyen nehéz lenne megérteni, hogy mi történik vagy éppen az a cél, hogy ezt megnehezítsék?

?Az istentelenek közül senki sem érti meg, de az értelmesek megértik.? ? Dániel 12:10b

Források: trunews.com, breibart.com

Előző posztKövetkező poszt

38 hozzászólás

  1. 26-28 éve hallottam először olyasmiről,ami tulajdonképpen a világunkban hömpölygő egyfajta folyamat,és amit úgy neveznek,hogy az idők jelei.Azok,akik akkor felhívták erre a figyelmem,annyira hitelesen fejtették ki előttem,hogy a világ eseményein azóta is rajta tartom a szemem.Ezt egyre intenzívebben teszem,mert ahogy a nagy klasszikus is mondja,a nemzetközi helyzet egyre fokozódik.Valamikor a kilencvenes évek legelején keltette fel a figyelmemet az,ahogy az afrikai kontinens és a Közel-Kelet demográfiai jelenségeiről szóltak a híradások.Például az exponenciálisan növekvő népességről ezeken a környékeken,továbbá az egyre csak csökkenő életszínvonalról,a terjedő szegénységről,az AIDS,az ebola egyre agresszívabb támadásairól.Nem is beszélve a háborús feszültségekről,melyek szintén egyre csak őrjöngőbbekké kezdtek válni arrafelé.Nyilvánvaló volt már olyan sok évvel ezelőtt is,hogy ez a térség robbanni fog,mert egy valóságos időzített bomba.Már akkor elképzeltem,hogy azok a népek le fogják rohanni az úgy nevezett szabad világot.Számomra nem is az volt a kérdés,hogy mikor,inkább azt nem tudtam még akkor,hogy hogyan.

    Aztán Szeptember 11. jókora részt megválaszolt a kérdésből… Nem beszélve arról,ami most itt,Európában történik.Nem gondoltam volna még akkoriban,mondjuk 20-25 évvel ezelőtt,hogy ez a folyamat egy megrendezett játszma,ami forgatókönyv alapján zajlik,és csak nagyon kevés történés a véletlen műve ebben.Visszatekintve -általában utólag okos az ember- jól körvonalazódik a teljes panoráma: adott egy mindenféle szempontból nyomás alá helyezett hatalmas néptömeg (Afrika és a Közel-Kelet lakossága),ahogy ezzel párhuzamban adott egy egészen másik kultúra,viszonylag elérhető földrajzi közelségben,Európa,ahonnan pedig éppen kifelé áramlik ez a fajta nyomás,ahogy folyton csökkenő tendenciát mutatnak a demográfiai statisztikák,és ahol a technikai civilizáció formája a legmagabiztosabb mértékben kiépülőfélben van.Tehát teljesen az ellenkezője ez az egész,mint az előbb említett területeken élő néptömegek számára.Akkor még nem volt tudható szerintem,hogy ezek a kultúrák mind mesterséges és szó szerint kitenyésztett kultúrák,előre beprogramozott sorssal,ahogy egy csirke farm jószágainak a sorsa is előre jól meghatározott.

    Minden mesterséges itt!
    Mesterségesen lett felpiszkálva az afrikai és a közel-keleti sokaság tűrőképessége és dühe,ahogy ezzel párhuzamban folyt a tárgyak birodalmának kiépítése az európai ember feneke alá,ami egy eszköze annak,hogy önmagától el legyen idegenítve,el legyen “tunyítva” az európai ember.A történelem mesterei évtizedekig a csapolást faragták a munkadarabjaikon,hogy aztán egy következő munkafázis során egyetlen szerkezetté illesszék össze azokat.Szóval,minden mesterséges.Előre kitervelt,megrendezett ez az egész,aminek megvannak még a maga törvényei is,ami szerint működnie kell – pont mint bármely vallás esetében is.Jézusban mindannyian egyetlen test vagyunk,és ezek a történelem-papok ezt a képet lopták el,olyan vallást alapítva,amelyben azt hazudják,hogy a fényt hozzák az emberiségnek.Pedig ők nem a fény hozói,hanem a fény tolvajai,aki a hátsó kapukon osonnak.Minden vallás az Istentől lopott dogma,és azért vallás,mert csak dogmákat tudnak lopni.Pedig Istenben semmi dogmatikus nincsen…A lopott igazság azonban azonnal dogmává lesz a tolvaj kezében.

    Ez a migráns válságnak elnevezett jelenség tehát nagyon is mesterséges,és ezért dogmatikus.Kijelenti,hogy a dolgok csakis aképpen folyhatnak,ahogy a média széles körben meglebbenti előttünk: európai polgárháború a közeljövőben.Isten azonban nem dogmatikus,és nem befolyásolja Őt az sem,hogy a történelem mesterei miféle sorsot terveznek számunkra.Minden mágia dacára egy test,egy azonos test vagyunk mindannyian.Ez a test pedig Jézus Krisztus teste.Vagyis,sem ez a mágia nem létezik,sem a történelem mesterei sem létezőek.Azonban a semminek van egy különös tulajdonsága,mégpedig az,hogy létezés nélkül is képes jelen lenni.Tehát egy nemlétező dogma tette elménkbe a válságok képét,mely rendszer annyira mesterséges és művi,hogy Isten világraszóló terve mellet egyszerűen eleve ellehetetlenül.

      1. Igen,tényleg ezt a képet kapod,ha részleteiben nézed az Írást.Márpedig az Írás fel nem bontható…

        1. Értem,mit akarsz mondani azzal,hogy “látszólag”.Azonban semmi sem történhet meg látszólag,ha komolyan vesszük.Valami vagy megtörténik,vagy nem.

        2. Olyan csekélységekre gondoltam, mint az üldözés. “Amikor feltörte az ötödik pecsétet, az oltár alatt azoknak a lelkét láttam, akiket az Isten tanításáért és tanúságtételükért öltek meg. Hangosan kiáltották: ‘Urunk, Te szent és igaz, meddig vársz még az ítélettel, meddig nem állsz bosszút a vérünkért a föld lakóin?’ Mindannyian fehér ruhát kaptak, azzal, hogy egy kis ideig legyenek még türelemmel, míg teljessé nem lesz társaik és testvéreik száma, akiket szintén megölnek, akárcsak őket.” Jelenések 6.9-11

          “Aki mindvégig kitart, az üdvözül” (Mt 24, 13)

          Áldást ! 🙂 https://www.youtube.com/watch?v=xfDTLjZOCAI

        3. Súlyos könyv a Biblia,mi? 🙂 Azt hiszem,ha az egyébként felbonthatatlant így kiporciózzuk,akkor még jó kis paradoxonokat is kaphatunk.Meggyőződésem azonban,hogy egészében,teljességében szemlélve egy olyan Isten képe bontakozik ki belőle,aki olyan világot teremtett ahol nincsenek sem üldöztetések,sem ítélet nincsen.A maga teljességében véve alapul a Bibliát megérthető belőle szerintem,hogy amit korábban fájdalomnak érzetünk,az valójában sosem történt meg.Igen,a Biblia teljessége ennyire csodálatos tud lenni.Mégis,aki leragad a részletekben,azt hiheti,hogy a Biblia meg akarja ölni.Mert a betű megöl.Azonban nem csak a betűket kell nézni,mert az csupán egy részlete az egésznek.Nem azt mondom,hogy a Biblia betűje hitvány dolog,hiszen valami nagyon csodálatosnak a része.Ahogy mi mindannyian egy test vagyunk Jézusban,de külön-külön mi magunk sem megyünk sokra.Egyazon testbe épülve viszont egy végtelen,csodálatos személlyé válunk.aki maga az élet Istene,akit viszont sosem üldöztek és sosem ítélt meg senki.Mert rajta kívül nincsen semmi sem.Önmagát az Isten pedig nem üldözi és nem is ítéli el.Mi pedig maga az Isten vagyunk.

        4. Kezd a dolgod az agyadra menni kedves – valóban, nekem nagyon kedves – Oszkár.
          Misztikus élményed van, de kiporciózod, majdhogy “aprópénzre váltod” – éppen, mert nem akarod szétszedni – közben nagyon súlyos ellentmondásokba keveredsz. Elnézhető 🙂 egy sokkal nagyobb JÓ érdekében 🙂

        5. Kedves Éva,ahogy már korábban is megjegyeztem egyszer,egyszerűen meg sem érdemellek téged… 🙂

        6. Ez életveszély 🙂 … volt itt, aki annyit gyötört téged, hogy én nem bírtam, erre szerelmet vallottál. Mostantól visszafogom a kritikám, ígérem 🙂

        7. Basszuskulcs!!! Remélem,nem gyűjtöttem eleven szenet a fejedre..!Én is csak az elnéző hozzáállásod miatt voltam veled ilyen jó fej… 🙂

        8. Oszkááááár! Az életveszéllyel vicceltem 🙂 már az sem lehet ? 😀

          Bocs de ez a “nemérdemellek” az egyik legblődebb kifejezés: csak FÉLELEM volt bennem, hogy valójában nemisazt írod, mintami. És ezért lecsapattam az összes “kártyát” … ezzel kiszálltam! Gondoltam én…

          Nem, nem szálltam ki, mi lesz akkor az ÖRÖK ÉLETBEN?! 😀
          —————————————————————————————
          Tegnap nagy nap volt, Ron Wyatt videói után még bóklásztam, és el vagyok varázsolva … majd megírom (priviben, ha sikerül).

    1. Kedves Oszkár!

      Most találtam egy cikket a neten Hamvas Bélától,címe Silentium/Titkos jegyzőkönyv.
      Ebben azt említi,hogy az antikrisztus egy nem létező,egy negatív,ami nem is létezhet,csak a sötétségben,vagyis nem személy,egy kényszerképzet,egy őrület.
      Lehet,hogy csak a képzelet szüleménye lenne?
      Viszont a Bibliában találtam egy fontos dolgot a Lukács 17-20-21-et,ha azt bárki elolvassa,amit Jézus mondott,biztosan megváltozik az élete és Isten elkezd dolgozni benne a szívében megtérése után.

      1. Kedves István!

        Bár Oszkárt kérdezted, azért én is leírnám, hogy mit gondolok.
        Hamvas Béla helyett, szerintem jobban járunk, ha a Bibliában keressük a választ.
        A Dániel 7:8-ben azt olvassuk, hogy az AK-t jelképező kis szarvnak emberhez hasonló szemei és nagyokat szóló szája volt.
        A Dániel 11:21-ben egy “gyalázatos” személyről olvasunk (a magyarban hiányzik a ‘személy’ szó).
        De Pál fogalmaz a legegyértelműbben, így nem marad kétségünk, hogy egy hús-vér emberről van szó:
        “Ne csaljon meg titeket senki semmiképen. Mert nem jön az el addig, mígnem bekövetkezik elébb a szakadás, és megjelenik a bűn embere, a veszedelemnek fia, A ki ellene veti és fölébe emeli magát mindannak, a mi Istennek vagy istentiszteletre méltónak mondatik, annyira, hogy maga ül be mint Isten az Isten templomába, Isten gyanánt mutogatván magát.” 2. Thess. 2:3-4
        Illetve érdemes ennek tükrében elolvasni a Jelenések 13-at is.
        A Jelenések 19:20-ban pedig azt olvassuk, hogy a fenevad (AK) és a hamis próféta a tüzes tóba kerülnek.

        A Lukács 17:20-21-ről:
        Amikor Jézus itt volt a Földön Ő maga jelentette ki, hogy Isten országa eljött (Máté 12:28, Lukács 11:20), tehát Isten országa, az ő követőin, vagyis az újjászületett hívőkön keresztül már azóta itt van a földön, pontosan úgy, ahogy a Lukács 17:21-ben mondja. Ennél láthatóbban csak második eljövetele után érkezik el, amikor Jézus személyesen is jelen lesz, Sátán pedig nem fog tudni bezavarni a képbe. Fizikailag viszont csak az ezer év után érkezik le a mennyei Jeruzsálem a Földre. (Jel. 21)

        1. Kedves Thea!
          Köszönöm az eligazítást.Ugyanakkor szeretnék már a Mennyei Jeruzsálemben lenni Jézus Krisztussal,amikor ide a Földre megérkezik a város,és segíteni neki.
          Nem tudom,hogy valami átjáró lehet majd Menny és Föld között,vagy ezt szellemileg kell inkább felfogni,de biztosan Isten rávezet minket a megoldásra.
          Egyébként Hamvas Béla írta is,hogy ő nem vallási értelemben írta a cikkét,tehát így utólag számomra sem hiteles.

        2. István, olvasd el a Jelenések 21:10-től 22:5-ig tartó részt és megtudod.

          Egyébként sokan éreznek hozzád hasonlóan, köztük Pál apostol is 🙂
          “Mert nekem az élet Krisztus, és a meghalás nyereség. De ha e testben való élet gyümölcsöző munkát jelent számomra, hogy melyiket válasszam, meg sem mondhatom. Mert ez a kettő szorongat: kívánok elköltözni és Krisztussal lenni, mert ez sokkal jobb, de miattatok szükségesebb e testben megmaradnom. És ebben bízva tudom, hogy megmaradok, és együtt maradok mindnyájatokkal, a hitben való gyarapodásotokra és örömötökre,” Filippi 1:21-25

        3. Kedves István!Amit Thea idézett neked legutóbb Pál apostoltól,abból számomra az derül ki,hogy el sem kellett költöznie abból a testéből,hogy Krisztussal legyen.Akkora örömmel írt,hogy egészen biztosan a legjobbkor volt a legjobb helyen.Pontosan azon a helyen volt és pontosan abban az időben,amit úgy lehetne kifejezni,hogy az Isten országa.Hiszen az Isten országa nem szemmel láthatóan jön el. 🙂 (Lukács 17:20) Hogy a szavaiddal éljek,már a Mennyei Jeruzsálemben vagy,vagyunk.Ez utóbbi sokkal inkább hús-vér igazság,mint az Antikrisztus.Thea azt fejtette ki,hogy az Antikrisztus is hús-vérként várható.Azonban számít ez valamit?Isten a maga képére teremtett minket,az a terve,hogy olyanokká váljunk,mint Ő.Márpedig,ha Istennek ez a terve,akkor ennek semmiféle Antikrisztus nem állhatja útját.Annyira nem,hogy Isten jövőbeni ígéreteit nyugodtan vehetjük máris bekövetkezettnek,vagyis jelen időnek.Mostnak.Mindignek.

          Én már ott tartok,hogy nem szívesen idézek a Bibliából,mert aztán jön valaki,és teljes joggal az enyémmel szembeállít egy teljesen ellentétes igét.Van olyan emberi gondolkodás,amely a Bibliából simán visszaigazolja a keresztes hadjáratokat,meg az inkvizíció máglyáinak a jogosságát.Ahogyan a Bibliában arra is érvényes magyarázatot kaphatsz,amit a Lukács 17:20,21 fejez ki.Megtudod,hogy az Isten országa tebenned van,és ez teljesen eldurrantja az agyadat… 😀 Természetes!!! Ez az állapot a mi alapvető természetünk!Az ilyen örömök.Mint Pál apostol esetében,amit most Thea idézett neked tőle a Fillipiektől.Abban a versben is amit te idéztél a Lukácsból Isten országa van,és amikor ilyen döbbenetes érzést váltott ki belőled,megértetted,hogy Krisztussal vagy.Hol máshol lehetnél?Az efféle felismerés pedig tényleg képes az ember életén ott helyben változtatni.Hiszen ez a TE SAJÁT TAPASZTALATOD.Isten nem szemmel láthatóan jön el,nem betűkön keresztül jön el hozzád.Megérint,és tudni fogod.Mert Krisztus is ott van.Ahogy te mondtad,ott helyben képes megváltoztatni egy ilyen mélységes igazság az ember életét.Isten képére vagyunk formálva és az Isten lelke él bennünk.Mi kell ennél több..?

        4. Kedves Thea és István!El sem tudom mondani,mennyire örülök,hogy itt a beszélgetés során így egymás mellé kerültek azok a versek,amiket felhoztatok.(Lukács 17:20,21 és a Filippibeliekhez 1:21-25) Annyira maradék nélkül fedik egymást szerintem minden tekintetben,hogy azóta is élmény számba megy számomra.Pál ezen szavaira fogok gondolni,amikor felötlik bennem,hogy mit is jelent az,hogy az Isten országa bennünk van,és hogy MÁR bennünk van.Isten tejben,vajban füröszt minket..! 😀

          “…játszva ő előtte minden időben.Játszva az ő földének kerekségén,és gyönyörűségemet lelve az embereknek fiaiban.”És a lányaiban meg pláne! (Példabeszédek 8:30,31)

        5. Az igaz, hogy bibliai idézetekkel lehet egymásnak menni DE azért BÁRMIT nem lehet bizonyítani. (na tessék, már megint javítok, javíthatatlan vagyok 🙁 )!
          Thea például mindig a MEGFELELŐ mondatokat hozza, hogy abból Isten szeretete és IGAZSÁGA látsszon és nem mondja például, hogy Hamvas Béla tetszetős, lelki ember, de micsoda …. nagy hibákkal! (Egy barátomnál most betegségében fekélyt állapítottak meg, na, azt akartam írni …nem olyan derűsen mint Thea szokott).

    2. Néha azt gondolom,hogy ennek a gazdasági elitnek vajon elég lenne-e több millió adag főzelék minden családtól.Talán akkor jól laknának,és persze meg kellene enniük egy nap alatt.Főzelékkel fizetni nekik vagy zöldséggel,gyümölccsel,és akkor addig is késleltethető ,hogy bevezetnék a chipeket,hiszen,ha zöldséggel,gyümölccsel,illetve iparcikkekkel fizetnénk egymás közt,akkor feléjük sem áramolna a pénz,megtanulnák a mértéket.
      Addig is,amíg Jézus Krisztus eljön értünk.

        1. Szeretem,a szárazbab,lencse,és sárgaborsó főzeléket is megeszem,ha muszály,de a többit nagyon szeretem.Amúgy miért kérdezted?Ez most viccesen jött ki.

        2. Annak szántam. 😀 Azt próbáltam kideríteni, hogy ezt büntetésnek vagy jutalomnak szántad-e az elit számára.

        3. Hát igazából büntetésnek,mert biztosan lesz részük benne,bár Jézus Krisztus minden embert egyformán szeretett,de akik szívükből nem térnek meg,azok biztosan átkozni,büntetni fogják őket.
          Igazából most is úgy látom,hogy rengetegen haragszanak rájuk,és minden,amiben benne van a kezük,tulajdonképpen szerintem átok alatt van,attól függetlenül is,hogy én mit gondolok róluk.
          Ettől függetlenül nem kéne sokáig a virtuális pénzükhöz hozzágondolniuk mindig 1-gyel több nullát,ha fogyóban a pénzük,mert csak addig megy,amíg a számösszeg eleje is lenullázódik nekik Jézus Krisztus eljövetelekor.

        4. Ha már a főzeléknél tartunk, a kedvenc történetem, hogy Habakuk próféta épp megfőzte magának kinn a mezőn az ebédjét (a főzeléket, így van a Bibliában) erre jött egy angyal, aki azt mondta, Dániel az oroszlánok vermében van, neki van rá szüksége jobban és

          a hajánál fogva elvitte Habakuk prófétát oda, és Dánielnek az nagyon jó volt 😀

        5. István, nem is jársz messze a megoldástól: olyan pénzrendszerre van szükségünk, ahol JÓVAL KEVESEBB NULLÁVAL számolunk, magunk között … egy meghatározott nem is kicsi körben és akkor mindenre telne 🙂

          Egy előadásom szólt volna erről, kb 2 éve: nemmondom a címét pszt.

  2. Úgy tűnik,egy újabb vallás kialakulásának lehetünk szemtanúi.Ez a migráns válság-vallás egy a néhányból,amelyet a történelem papjai és gurujai emberek sokaságának szerencsétlenségéből varázsolnak elő számunkra.A vallás a legbrutálisabb üzlet,mert ezzel lehet a legtöbbet nyerni,hiszen lelkekkel való kereskedésről szól.A vallás az első emberi kultúrák létrejötte óta a legsikeresebb és legbrutálisabb üzletipar,mert semmi sem képes ennyire mélyen megosztani a népet,mint a vallás.A vallásalkotó mágusok annál sikeresebbek,minél inkább képesek leásni az emberi értelem és psziché rétegeibe,olyan árkot hozva létre még az egyén önnön alapvető személyiségében is,hogy annak okán nem csak népcsoportok között,de az egyes embereken belül is roppant hasadás jön létre.A vallás leghatékonyabb fegyvere a megkülönböztetés.A vallás maga a megkülönböztetés.Innen tudhatjuk,hogy ez a migráns dolog vallássá vált.Méghozzá a szemeink előtt!

    Hogyan bizonyosodhatunk meg afelől,hogy a vallásosság elmékbe ültetésének egyedüli célja a megosztás?A tetteid és a cselekedeteid alapján megkülönböztet téged más emberektől.A történelem-papok mágiája vagy azt hiteti el veled,hogy semmirekellő vagy,vagy azt,hogy különb vagy ennél a vámszedőnél,aki itt veri a mellét melletted bűntudatosan.A vallás “elbizakodottá tesz magukban némelyeket,hogy ők igazak,és ezek a többieket semmibe veszik”.(Lukács 18:9-13) Jézus ezen példázata szerint a cselekedetek vallása szerint élő ember egyszerűen megtagadja a megigazulást valaki mástól,akit ő nem tart alkalmasnak az Isten országára.Legfeljebb,mint holmi gyüttmentként (migránsként).

    Igaza van annak az embernek a cikkben,hogy egy csónakban evezünk.Ennek a csónak a neve Jézus.A Megváltó,aki mindannyiunkat elfogadott,ahogy elvette a világ bűneit.A vallás ezt az egységet akarja ellehetetleníteni.Mindegy,milyen vallásról van szó.Ilyen ez a legújabb vallás,a migráns válság-vallás is.

    1. Hogyan hagyhattam ki a globális éghajlatváltozás-vallást..?!Hiszen ez is cselekedetek szerint osztja táborokra az emberek tömegeit.

    2. Erre most 3-ast adok, de csak azért, mert van némi igazságtartalma. A migránsügy nem egy vallás, hanem egy helyzet részben független attól, hogy ki mit gondol róla.

      1. Azért neveztem vallásnak,mert felcímkézi az embereket,és arra kényszeríti őket,hogy önmaguk is címkéket ragasszanak saját magukra,és hogy meghatározott módon cselekedjenek és gondolkodjanak egy adott program szerint.A beskatulyázás számomra vallásos dolog,egy program csupán,hologram,nem pedig maga “a helyzet”.Szerintem minden vallás virtuális valóság csupán,nem maga “a helyzet”.Ha már ezt a szót használtad,akkor maga “a helyzet” sokkal inkább az,hogy mindnyájan egyek vagyunk a Jézus Krisztusban.Mert nincsen sem farizeus,sem vámszedő,sem migráns,sem bennszülött,sem Neverend,sem Oszkár,mert ezek mind csak egók (óember),és így mind meg is haltak Jézus Krisztussal,de Vele együtt támadtunk is fel.Ami a vallás volt belőlünk az az egónkkal együtt meghalt,de szabad mivoltunk örökké él Jézusban,ahogy Ő is mibennünk.Már nem mi élünk,hanem él bennünk a Krisztus,és ez így van már azóta,hogy a világ anyagból álló alapjai le lettek volna fektetve.Ezért nevezem én inkább ezt az adott helyzetnek,és ebből tartom szerencsésnek kiindulni azt látásmódot,ahogy a világra és önmagunkra gondolunk.Amikor csupán csak egy szeletére,mindössze egy részletére koncentrálunk a nagy egésznek,az szerintem vallás.Azonban minél merészebb távlataiban merünk gondolni a teljességnek,annál inkább nevezhetjük azt “a helyzetnek”. Örülünk?

        1. Vallás helyett inkább szelektív látást mondanék. Egy szeletét látja a valóságnak EGY BIZONYOS SZEMPONTBÓL.
          AZ ÚJJÁSZÜLETÉS pedig áthatja az egész embert, alleluja 🙂

    3. Csakhogy azt a bizonyos csonakot senki sem nevezhetik el “Jezusnak”, hiszen Jezus nem azert jott, hogy a beket es az osszefogast hirdesse a vilagnak, hanem annak pont az ellenkezojet ( Luk. 12:51 es Mat. 10:34-35).
      Jezus nevevel ma persze sokan dobaloznak, csak eppen nem azt , vagy nem teljesen azt a Jezust mutatjak igy be (gyakran sajnos meg ezen az oldalon sem), amilyen O valojaban volt. Jezus nem csak megerto, megbocsajto es szereto volt. Olyanokat is mondott, tanitott, amit ma a legtobben nem igazan szeretenek felidezni O tole, hiszen az megosztast es elkulonulest okozna. Csakis es kizarolagosan a szeretetrol, a megbocsatasrol, a megertesrol, a masok megsegiteserol papolni, konnyen felre lehet am magyarazni a dolgokat, meg Jezust is, es azzal az ellenfel ,malmara hajtani a vizet.
      Ezekert kellene az embereknek gyanut fogniuk, mert mindezek ennek ellenere, megoldaskent, a vallasi vezetoik megis csak a beket es az osszefogast hirdetik nekik. Kiszalni ebbol a megtevesztesbol meg nem keso.
      Valahogy igy,…marmint valahogy igy hirdetik ma a “frankot”: http://kotoszo.blog.hu/2015/12/30/12_pillanat_2015-bol_amely_remenyt_adhat_az_ujevre

    4. Kedves Oszkár!

      Számomra úgy tűnik,hogy minden egyes esemény azt mutatja meg,hogy az emberekben elrejtett igazságérzet,lelkiismeret megszólal,amelyet Isten a Teremtéskor szívünkbe helyezett.Vagyis Isten szentségben,szeretetben teremtette az embert,csak a sátán ezt ellopta tőlünk.És addig mennek ezek a dolgok,amíg a salak a lélekről letisztul Jézus Krisztusba vetett hit által.
      Teremtéskor még nem volt vallás,politika,és pénzrendszer,vagyis minden ingyen volt,és csak az,ami az ember számára is hasznos lehetett.

  3. Dániel 9:27

    “És egy héten át sokakkal megerősíti a szövetséget, de a hét felén véget vet a véres áldozatnak és az ételáldozatnak, és útálatosságok szárnyán pusztít, amíg az enyészet és ami elhatároztatott, a pusztítóra szakad.”

    “egy héten át” == 7 évig

    “ennek a felében” == 3.5 év múlva

    Az NWO valóban jóléti és békés lesz az elején, az emberek azt fogják hinni, eljött a földi paradicsom. Állítólag még pénzosztás is lesz… de csak az elsö 3.5 évben … Miután az emberek függövé tették magukat az új rendszertöl, és “felvették a fenevad pecsétjét”, brutális, népirtó, nyomorúságot okozó diktatúrába fog süllyedni az egész, olyanba, ami égi beavatkozást tesz szükségessé – valódit – hogy az égiek eltávolíthassák az imposztor világvezetöt aki “mindennek fölibe magasztalta magát” (Dániel 11:37) és hamis messiásként a valódi helyébe helyezte magát.

  4. Európa az előző válságot is sikeresen átvészelte és a következőt is megoldaná. Az egységes jól működő Európa nem érdeke az USA-nak sem az oroszoknak, sem a kínaiaknak és a fejlődő országoknak. Célpont lett az európai kultúra, szervezettség és béke. A migránsok alkalmasak arra, hogy szétverjék az európai egységet.

    1. Micsoda egység az, ahol a kollektív bűnösség – Benes dekrétumok, ugye, a magyarokról – MÁIG érvényben van? Ahol azért “törölték el” a határokat, hogy BÉKE legyen magyarok és románok között, és mi is van?
      Béke ? Ugyan … némi jólét van, borotvaélen, mert vannak dolgozó szegények Németországban is, hiába dolgoznak, nem jutnak egyről a kettőre … vagyis, csúszik a középosztály mindenütt. A mi menekültjeink meg, már elérték az egymilliót vagy meg is haladták? A fiatalok szerint élhetetlen ez az ország: hitelekkel tönkretéve, és megint csak a gazdagoknak kedvezve (az új CSOK-kal).

      1. igen, kedves Éva jól írod.
        itt németországban is csúszik a középréteg lefelé, nem is akárhogy.
        ez világjelenség, szándékos a politika ill. a gazdasági élet vezetői által irányított, kontrolált folyamatok része.
        ők kreálnak problémákat, amikre a választ is megadják, aztán a kívánt irányba vezetik az embereket.
        ez van, a gonoszság útját építik, ami be fog teljesedni itt a földön.nem lehet megállítani.
        a mi feladatunk, hogy felnyissuk az emberek szemét, aztán aki elfogadja az beáll közénk, aki nem az halad a sodrással a kárhozat útján

        1. de, igen még tavaszig, aztán megyek vissza magyar honba.
          elég volt 1,5 év ebből.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend